2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Απίστευτος διάλογος Χατζηνικολάου – Χρυσοχοΐδη. Άθλια μεθόδευση για φίμωση του διαδικτύου με αφορμή τη δίωξη – οπερέτα στο ΕΜΠ.

Δεν ασχοληθήκαμε καν όπως παρατηρήσατε με τη δίωξη – οπερέτα του πρύτανη και των αντιπρυτάνεων του ΕΜΠ. Είναι και αυτή ένα ακόμη επεισόδιο στο σήριαλ κράτους – παρακράτους που στοχεύει απλά στη λήψη μέτρων καταστολής και φίμωσης των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ φωνών στο διαδίκτυο και όχι των κατευθυνόμενων. Τρανή απόδειξη, η σημερινή στιχομυθία Χατζηνικολάου – Χρυσοχοΐδη στον Real FM.
Χατζηνικολάου: Ποιά η άποψη σας για τη δίωξη του Πρύτανη και των αντιπρυτάνεων του ΕΜΠ;
Χρυσοχοΐδης: Ναι, είμαι υπέρ της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών αλλά πρέπει να υπάρχει υπεύθυνος για το νόμο σε κάθε BLOG, αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα, συκοφαντίες κλπ καθημερινά!
Προσέξτε τώρα που πάει η συζήτηση. Είδατε εσείς κάποιο blog να εκπέμπει από server του ΕΜΠ; Είδατε πόσο απλά και όμορφα γίνονται οι παρακρατικές μεθοδεύσεις;
Να διευκρινήσουμε λοιπόν ότι η περιβόητη δίωξη είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα. Για “παράβαση καθήκοντος”. Αντί λοιπόν για τιμωρία επέρχεται η ηρωοποίηση ως φαίνεται και από τις δηλώσεις του πρύτανη Μουτζούρη: Η δίωξη είναι πολιτική!!
Συμφωνούμε κύριε πρύτανη. Πολιτική και με ξεκάθαρη στόχευση στη φίμωση των blogs και όχι του άθλιου μαγαζιού σας που λειτουργεί με χρήματα του Ελληνικού λαού. Άλλωστε ο κύριος Χρυσοχοΐδης ήταν ξεκάθαρος: Μας ενοχλεί η συκοφαντία! Για τις κακουργηματικές πράξεις, ούτε λόγος.
Το πόσο “απυρόβλητα” είναι τα blogs, φάνηκε άλλωστε από την άμεση “εξόντωση” του Blogger “HardcoreMME” που εντοπίστηκε, οδηγήθηκε σιδεροδέσμιος και καταδικάστηκε σε χρόνο μηδέν. Γιατί; Είχε λέει απειλήσει κάποιες γνωστές περσόνες των ΜΜ”Ε”. Προτροπή σε κακουργηματική πράξη η κατηγορία. Συνελήφθει Έλληνας Blogger για απειλές (!) διαβάστε το όσοι δε γνωρίζετε την περίπτωση. Για να δείτε πως το κράτος προστατεύει τους πυλώνες του. Για να μη θυμηθούμε τη μεθόδευση για το Press-gr.
Όσο για τον ηρωϊκό και διωκόμενο κύριο Μουτζούρη, ας θυμηθούμε τι γράφαμε για κάποια τετελεσμένα κακουργήματα και τον ρόλο του κυρίου Μουτζούρη ως Τζέγκινγκς Χαν. Για να δούμε και τι σημαίνει πραγματικό κακούργημα.

14 σχόλια:

marianaonice είπε...

Άρα ο κίνδυνος φίμωσης είναι πάλι προ των πυλών.
Με βάση αυτά, η σημερινή κυβέρνηση άρχισε να δείχνει τα ...δόντια της στους bloggers.
Και δεν με εκπλήσσει αυτό, αφού τότε που η προηγούμενη κυβέρνηση επιχειρούσε να κατεβάσει σχετικό νομοσχέδιο, για την άρση της ανωνυμίας μας και για τη φίμωσή μας, ο ΓΑΠ και το επιτελείο του, έκαναν "μούγκα στη στρούγκα"!!
Ας είμαστε σε επιφυλακή λοιπόν!

Ανώνυμος είπε...

Για την ύπαρξη του indymedia ποιά άποψη έχετε, πρέπει να κλείσει;
Αν όχι πως συμβιβάζεται η θέση σας με τη συμμετοχή στο blog σας αυτών που θέλουν να το κλείσουν όπως διάβασα σήμερα.

marianaonice είπε...

@Ανώνυμε
Για τα @indymedia σαφώς και δεν θεωρώ ότι πρέπει να στραφούμε εναντίον τους, όμως θεωρώ ότι ο ρόλος τους δεν είναι ξεκάθαρος στο όλο πρόβλημα.
Κατ' αρχάς αυτά ιδρύθηκαν μέσα στο ΕΜΠ με πρότυπο το αντίστοιχο του Α.Τ.Μ.
Ιδρύθηκαν όμως για εκπαιδευτικούς καθαρά σκοπούς και συνεπώς εκπέμποντας πολιτικά και κομματικά θέματα,παραβαίνουν το νόμο ίδρυσής τους.

Γι' αυτό και είμαι επιφυλακτική μ' αυτό το site, όμως στο θέμα φίμωσης θα συμπλεύσουμε και μ' αυτό. Φοβάμαι όμως, ότι κι εδώ το παιχνίδι είναι στημένο. Δήθεν στρέφονται κατ' αυτού του μπλογκ φαινομενικά για να βρουν αφορμή να θεσπίσουν νόμους σε βάρος των υπολοίπων. Και φοβάμαι ότι τα @indymedia θα δώσουν αυτή την αφορμή ή την έχουν ήδη δώσει.

Θα δείξει πάντως που το πάνε...
Εμάς μας ενδιαφέρει να μην περάσει νόμος γενικός για όλους τους μπλόγκερς και την άρση της ανωνυμίας τους.
Τα indymedia αν θέλουν μπορούν να τα ελέγξουν και να επιβάλουν να λειτουργούν με βάση το σκοπό για τον οποίο επιτράπηκε να εκπέμπουν μέσα από το ΕΜΠ.
Είναι διαφορετικό το θέμα του ελέγχου τους, και είναι πολύ πονηρό να θέλουν να τα ταυτίσουν με όλο το blogger που εκπέμπει ιδιωτικά και από το σπίτι του καθενός μας, κι όχι από ένα κρατικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, με δαπάνες μάλιστα κρατικές, αν δεν κάνω λάθος.

Ανώνυμος είπε...

Oι θέσεις σου είναι πολύ σωστές και συμφωνώ απόλυτα.
Δεν λες όμως τίποτα για τη συμμετοχή ακροδεξιών στο συλλογικό blog που έχετε φτιάξει εδώ και είναι υπεύθυνοι σε μεγάλο βαθμό για τον δούρειο ίππο φίμωσης των blogs που ξεκινάει με το indymedia.

marianaonice είπε...

Αν κάνεις τον κόπο να διαβάσεις στα αριστερά του ιστολογίου μας τις παραπομπές στις αναρτήσεις μας τις πρώτες, που αφορούν το σκοπό αυτού του μπλογκ θα δεις ότι εδώ δεν μας ενδιαφέρουν ούτε κόμματα, ούτε χρώματα! Εδώ μας ενδιαφέρει να αντισταθούμε ενωμένοι σε κάθε προσπάθεια νομοθέτησης για την άρση της ανωνυμίας στο διαδίκτυο και της ελευθερίας έκφρασής μας. Όσοι νοιάζονται γι' αυτό και συμφωνούν είναι μαζί μας, είτε δεξιοί είτε αριστεροί!
Είπαμε για το @indymedia είναι διαφορετικό το θέμα, και δεν νομίζω ότι πρέπει να μας διχάσει, γιατί απλά δεν μας αφορά!
Είναι "κρατικό" υποτίθεται site που ιδρύθηκε για εκπαιδευτικούς σκοπούς, μέσα σε κρατικό εκπαιδευτικό ίδρυμα. Ας πιάσουν αυτούς που το καπηλεύτηκαν και λοξοδρόμησαν το σκοπό ίδρυσής του!!
Εμείς θα συμφωνήσουμε με το @indymedia μόνο στο θέμα της μη άρσης του απορρήτου των ιδιωτών μπλόγκερς και όχι των κρατικών sites! Αν κριθεί ότι κι αυτό είναι ιδιωτικό, τότε κανένα πρόβλημα.
Αν όμως είναι κρατικό, δεν έχει σχέση με μας!!

Ανώνυμος είπε...

Ωραία ντρίμπλα αυτή με το κρατικό indymedia θα τη ζήλευε και ο Ριβάλντο.
Αν δηλαδή κάποιοι φτιάχνουν blog για να το κλείσουν δεν σας πειράζει, να χαίρεστε τον ΕGERSIS και την HELLENICREVENGE κι όλους τους φίλους τους.
Τα σέβη μου στον Βελλόπουλο.

Ανώνυμος είπε...

Έχει και τον Γρίβα να χαιρετάει φασιστικά αυτόνα που ίδρυσε τη Χ, μάλλον θα ταν και αυτός υπερ της ανωνυμίας χωρις όρους.

http://hellenicrevenge.blogspot.com/

Rania είπε...

Διαβάζω πολύ τα μπλόγκς και σπουδάζω ΜΜΕ στο Καποδιστριακό, αναρωτιέμαι γιατί είναι οπερέτα η δίωξη του πρύτανη στο ΕΜΠ.
Χωρίς να ισχυρίζομαι ότι ο κ. πρύτανης είναι ήρωας της ελευθερίας αναρωτιέμαι αν είναι δίκαιη η τόση απαξία στο πρόσωπο του.
Διάβασα τα σχόλια του ανώνυμου και τις απαντήσεις και συμπέρανα ότι το μπλόγκ σας έγινε μόνο για να προστατεύσει την ανωνυμία στο διαδίκτυο και τίποτα άλλο.
Ο ι θέσεις και οι υπόλοιπες πρακτικές των μελών του δεν σας αφορούν.
Αν είναι έτσι λοιπόν να κρίνετε τον πρύτανη με βάση τη δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του και όχι με τη γενικότερη παρουσία του.

marianaonice είπε...

@Ανώνυμε
Αν δεν σ' αρέσει το μπλογκ μας, δεν έχεις παρά να μη το διαβάζεις. Συμμετέχουν αυτοί που συμμετέχουν, όσο το σέβονται και δεν το σαμποτάρουν. Στα δικά τους μπλογκ είναι ελεύθεροι να χαιρετάνε όποιον θέλουν και όπως θέλουν!

@Ράνια
Θεωρώ ότι η δίωξη του πρύτανη είναι άστοχη. Δεν νομίζω ότι ο πρύτανης έχει καμία αρμοδιότητα να ελέγξει την ηλεκτρονική εκπομπή του @indymedia. Αυτό ανήκει στην πολιτεία και στα αρμόδια όργανά της. Γι' αυτό κρατώ επιφυλάξεις, γιατί δεν ξέρω άλλωστε με βάση τον κανονισμό ίδρυσης του παραπάνω μπλογκ ποιός έχει την ευθύνη της λειτουργίας του.
Όσο για το μπλογκ αυτό, ναι ο σκοπός του είναι η διαφύλαξη της ανωνυμίας και της ελευθερίας έκφρασης στο διαδίκτυο. Αυτός ο σκοπός ενώνει τους συντάκτες του, έστω και αν τους χωρίζουν οι διαφορετικές απόψεις και κοσμοθεωρίες τους.
Δεν θα ήταν δυνατόν, άλλωστε, να συμπλεύσουν σε όλα, εντελώς διαφορετικοί από πολιτική τοποθετήση, μπλόγκερς!!

Aνεμος είπε...

ομολογουμένος δεν ήξερα το θέμα
@ανώνυμε εδώ το έχουμε πεί από την αρχή είναι χωρίς χρώμματα και κόματα και έχει τηρηθεί μέχρι στιγμής
παράδειγμα στην ανάρτηση που έβαλα για το πολυτεχνείο κάποιοι δεν συμφωνούσαν αλλά το σεβάστηκαν
η συγκεκριμένη σελίδα δεν εχει σχέση με τα ατομικά μας blogs όπου έχουμε και συγκεκριμένες πολιτικές συμπάθειες
αποτελει μια ένωση και σαν ένωση δεν αποκλειεις κανένα
αν θέλεις κάλεσε και το indymedia και οποιο άλλο θέλεις αν και συμπληρωσαμε 100 συγραφείς κάτι θα γίνει

Ανώνυμος είπε...

Ο καθένας έχει την άποψη του και κρίνεται προφανώς για αυτή.
Δεν νομίζω ότι είναι θέμα συμπαθειών ή πλουραλισμού.
Η υποθετική πρόσκληση σας στο indymedia είναι προσχηματική.
Αν υποθέσουμε ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι ήθελαν να συμπράξουν μαζί σας για τον κοινό σκοπό, πως θα γινόταν να γίνουν συνοδοιπόροι με ένα blog σαν το :Λουκέτο τώρα στο indymedia, που φτιάχτηκε αποκλειστικά για να τους φιμώσει!
Και τι θέση έχουν σε προσπάθειες ελευθερίας στο δίκτυο όσοι επιχειρούν με ποικίλα μέσα να πνίξουν αντίθετες φωνές ποινικοποιώντας την ύπαρξη τους και σήμερα πανηγυρίζουν για τη δίωξη του πρύτανη.
Σου αναγνωρίζω πάντως ότι τουλάχιστον απέφυγες τις ντρίμπλες περί κρατικού indymedia.

Aνεμος είπε...

Μιας και μίλησες για ντριμπλες η Ελλάδα είναι 1- 0 και πάει μουντιάλ στο ημίχρονο
Μίλησες ανώνυμε για υποθετική πρόσκληση μας στο indymedia
Κανείς λάθος
Η σελίδα έχει ανοίξει από τον Ιούλιο και καλεί τους πάντες
ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΙΣΧΥΡΟΥΣ BLOGGERS ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΚΦΟΒΙΣΟΥΝ
ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ
To θέμα σας δεν πρέπει να είναι αν κάποια μέλη εδώ είναι κατά του
Indymedia αλλά αν αυτά τα μέλη είπαν τις προσωπικές τους απόψεις και εδώ και αν συμφωνήσαμε
Θα ήμουν πολλή ικανοποιημένος αν κάποιοι που κόπτονται σήμερα είχαν ξαναμπεί εδώ από τον Ιούλιο στον μοναχικό μας αγώνα χωρίς την κάλυψη κανενός να στηρίξουμε την αγνή blogoσφαιρα
Ρανια και εγώ Θεωρώ ότι η δίωξη του πρύτανη είναι άστοχη
Προσπαθώντας να κάνω υπέρβαση και στα προσωπικά μου πιστεύω ..και τα περί Γρίβα το ίδιο λέει κάποιος σε ένα που έχει φωτογραφία του Μαο
ΚΛΕΙΝΩ με το σχόλιο της ΜΑΡΙΑΝΑΣ
το @indymedia είναι διαφορετικό το θέμα, και δεν νομίζω ότι πρέπει να μας διχάσει, γιατί απλά δεν μας αφορά!
Είναι "κρατικό" υποτίθεται site που ιδρύθηκε για εκπαιδευτικούς σκοπούς, μέσα σε κρατικό εκπαιδευτικό ίδρυμα. Ας πιάσουν αυτούς που το καπηλεύτηκαν και λοξοδρόμησαν το σκοπό ίδρυσής του!!
Εμείς θα συμφωνήσουμε με το @indymedia μόνο στο θέμα της μη άρσης του απορρήτου των ιδιωτών μπλόγκερς και όχι των κρατικών sites! Αν κριθεί ότι κι αυτό είναι ιδιωτικό, τότε κανένα πρόβλημα.
Αν όμως είναι κρατικό, δεν έχει σχέση με μας!!

Unknown είπε...

Μιας και έγιμε αναφορά σε μένα (egersis) και στο stop-indymedia οπου συμμετέχω.
1.Το indymedia δεν είναι blog.
Είναι φόρουμ πο φιλοξενείται στο server του ΕΜΠ.
2.Δεν ζητάμε να κλέισει.
Ζητάμε απλά να μην έχει κρατική ασυλία.
Αν κάποιος κάνει μύνηση σε ένα blogger η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος θα επέμβει.
Στη περίπτωση του indy (που έχουν γίνει μυνήσεις, αγωγές κ.τ.λ) απλά δεν μπορέι να επέμβει λόγω ασύλου.
Ας φύγει από τη κρατική προστασία και δε θα υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα για μας.

Απλά πράγματα.

marianaonice είπε...

Πολύ σωστά Egersis!
Συμφωνώ!