2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

(στημένη;) μπλογκοσυνέντευξη???


ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΝΑ
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Γiατί λέει ο ΓΑΠ ότι "ευχαριστώ τους bloggers που δεχθήκανε να συμμετάσχουν σε αυτή τη διαδικασία";

Τέθηκαν κάποιοι όροι; και από ποιον;
πιο σημαντικό από αυτές τις σαπουνόφουσκες, αγαπητό tvxs, θα ήταν να μας εξηγήσετε πως οργανώθηκε και πως εντοπίστηκαν οι bloggers. ??
Απλά μια ερώτηση
με πια κριτήρια διατυμπανίζει ότι κάλεσε bloggers απο όλη την Ελλάδα ?μήπως είναι οι ίδιοι που κάλεσε ο Παπανδρέου στις Βρυξέλες/???
απο 500 και πλέον bloggers αξιόλογους που ξέρω δεν νομίζω να κάλεσε κανένα μεταξύ των οποίων και όλοι εσεις εδώ
Καλεσε κανένα απο εσάς?
Εκτος αν όλοι εμεις ανήκουμε σε μια άλλη blogoσφαιρα απαγορευτική και δεν το ξερουμε
ANΤΙΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΔΡΙΜΥΤΕΡΟΙ
Περιμενουμε απάντησεις κυριε ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ
ΕΓΡΑΨΕ
Σε ερωτήσεις των blogger απάντησε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε μια ανοιχτή συζήτηση που οργάνωσε το Tvxs. Πέρα από τα γενικότερα θέματα, ο κ. Παπανδρέου ανέπτυξε τις θέσεις του για το ίντερνετ και τα ΜΜΕ, τα μέτρα για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την διαφάνεια. Την διαδικτυακή συνέντευξη συντόνισε ο Στέλιος Κούλογλου.

Στην συνέντευξη κλήθηκαν να πάρουν μέρος blog από όλη την Ελλάδα. Οι blogger εκτός Αθηνών που δεν παρευρέθηκαν στη συνάντηση και βεβαίως οι επισκέπτες και φίλοι του Tvxs , υπέβαλαν με σχόλια τις ερωτήσεις τους.

Δείτε τη συνέντευξη, οι θεματικές ενότητες της οποίας θα ανεβαίνουν σταδιακά σε αυτή τη δημοσίευση.

Διαφθορά και ΜΜΕ/Πολίτες και Δημόσια Διοίκηση
απο τον πρώτο που δειχνει το βίντεο ειναι δημοσιογράφος
ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ BLOGGER

και ο δευτερος εχει εταιρικά blog
ο ανθρωπος δηλαδή ειναι επιχειρηματιας και το λέει

ΕΔΩ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

http://www.tvxs.gr/v22199
ενα σχόλιο απο
Νταβατζήδες εργολάβοι, νταβατζήδες καναλάρχες, νταβατζήδες “δημοσιογράφοι”, νταβατζήδες “επιχειρηματίες”, νταβατζήδες, νταβατζήδες, νταβατζήδες…
Νταβατζήδες στην BLOGΟΣΦΑΙΡΑ και νταβατζήδες bloggers;

15 σχόλια:

TRUPOKARUDOS είπε...

Xaxaxa! poiwn blogger?
onoma den exoyn ta blogs tous??/

ELEOS MALAKES PSEUTES

den 8a eixan pote ta @@ na milhsoyn me bloggers- 8a tous strimwxname ston toixo.

Sorry gia ta greeklish- den allaze h glwssa

marianaonice είπε...

Έχει δίκιο ο Τρυποκάρυδος!
Σιγά μη καλούσαν αληθινούς μπλόγκερς σαν εμάς! Θα τους στριμώχναμε στον τοίχο!
Σιγά μη μας φώναζαν!
χαχαχα!!

e-Lawyer είπε...

Είμαι μέλος του enomenoiblogers και παρέστην σήμερα στη συζήτηση που διοργάνωσε το tvxs.gr με τον ΓΑΠ.

Δεν συμφωνώ με τις κατηγορίες για "στημένη" συνέντευξη.

Επέλεξα μόνος μου τις 3 ερωτήσεις που υπέβαλα, οι οποιες αφορούν την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων στο Διαδίκτυο, μνημονεύοντας και τις 2 γνωμοδοτήσεις των εισαγγελέων του Αρείου Πάγου και αξιολόγησα κριτικά τις απαντήσεις που έδωσε ο ΓΑΠ, όπως μπορείτε να δείτε στο e-lawyer, υπογραμμίζοντας τα σημεία με τα οποία διαφωνώ.

http://elawyer.blogspot.com/2009/10/e-lawyer-three-strikes-act.html

Δεν μετείχα σε καμία "χειραγώγηση", αλλά επέμεινα σε θέσεις τις οποίες υποστηρίζω στα 4+ χρόνια καθημερινής λειτουργίας του e-lawyer. Και τις υποστηρίζω και πριν ανοίξω μπλογκ, μέσα από τα βιβλία μου, την αρθρογραφία μου και την συνολική νομική μου συγκρότηση ως ενεργός πολίτης.

Χτες επίσης είχα εκλεγεί από τους twitters, μέσω της διαδικασίας που διεξήγαγε με απόλυτη διαφάνεια το deb8.gr, ως ένας από τους 3 bloggers που θα υπέβαλαν ερωτήσεις στον κ. Δραγασάκη του ΣΥΡΙΖΑ στην συνέντευξη τύπου που διοργανώθηκε εκεί. Μπορείτε να δείτε αυτό το video με τις ερωτήσεις μας στον κ. Δραγασάκη εδώ:

http://www.youtube.com/watch?v=OyC7Zj9EY5Y&

και εδώ

http://www.youtube.com/watch?v=cL56Eotmzdg&feature=player_embedded

Να σημειώσω ότι σε καμία από τις δύο εκδηλώσεις δεν ζήτησα ο ίδιος να είμαι, αφού στην μεν συζήτηση με τον ΓΑΠ μου ζητήθηκε απο το tvxs.gr ενώ στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγην με διαδικασία του deb8.gr χωρίς καν να έχω βάλει υποψηφιότητα, επειδή εκείνη την ώρα είχα ανειλημμένη υποχρέωση την οποία αναγκάστηκα να ακυρώσω για να τιμήσω τους ανθρώπους που με εμπιστεύθηκαν για να τους εκπροσωπήσω μέσα από την ψηφοφορία που διοργάνωσε το deb8.gr



Μην βλέπουμε παντού "δράκους"...

φιλικά

e-lawyer

aris53m είπε...

ε αφού τα είπε ο Γιωργάκης με τον Κούλογλου είναι δυνατόν να είναι στημένη η συνέντευξη? άρρωστοι είσαστε όλοι? Μηηηηηηη χειρότερα...

e-Lawyer είπε...

Δηλαδή νομίζεις ότι μου έδωσαν άλλοι τις ερωτήσεις που έκανα;

marianaonice είπε...

Το ότι μετείχε ένας συντάκτης μας στη συνέντευξη αυτή, είναι ένα θετικό στοιχείο και δεν μπορώ να ισχυρίζομαι ότι ήταν οι ερωτήσεις στημένες, πράγμα που δεν μπορώ να αποδείξω άλλωστε.
Και μπράβο στον @e-Lawyer για τα ερωτήματα που έθεσε.
Θα ήταν όμως θετικότερο, πιστεύω, αν είχε γίνει μία σχετική ενημερωτική ανάρτηση και εδώ μέσα, να το μάθουμε και οι υπόλοιποι 99 για τη συνέντευξη αυτή και να εξουσιοδοτούσαμε τον εκλεγέντα, εν αγνοία μας, συντάκτη μας να υποβάλει για μας το παρακάτω ερώτημα που στείλαμε στο tvxs.gr με μέηλ και το οποίο είναι καίριο και μας αφορά όλους:
Μόλις προχθές ο νέος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου σε μία "περίεργη" συγκυρία και ελάχιστα πριν τις εκλογές έβγαλε μία γνωμοδότηση για την "άρση απορρήτου" των επικοινωνιών, στα χνάρια του προκατόχου του. Παρόλο που οι "γνωμοδοτήσεις" δεν συνιστούν νομολογία και φυσικά δεν παράγουν δίκαιο, γνωρίζουμε όλοι ότι πάρα πολλές φορές χρησιμοποιήθηκε και χρησιμοποιείται το κόλπο των "εγκυκλίων" και των "γνωμοδοτήσεων" ώστε να εξυπηρετηθούν πρακτικές που θέλει να εφαρμόσει η εκάστοτε κυβέρνηση και συνήθως εις βάρος της νομιμότητας και των πολιτών... Σκοπεύετε να συνεχίσετε στα ίδια χνάρια, ή θα εγγυηθείτε προσωπικά το τέλος αυτών των πρακτικών;

Δεν ξέρω αν τέθηκε αυτό το ερώτημα, δεν το άκουσα, και δεν το είδα, ίσως πέφτω έξω, ας με πληροφορήσει όποιος γνωρίζει.

marianaonice είπε...

Αα και κάτι άλλο ακόμη.
Απ' ό,τι είδα μετείχαν κυρίως μπλόγκερς με επαγγελματικές σελίδες και όχι ερασιτεχνικές.
Αυτό για μένα κάνει τη διαφορά.
Άλλο επαγγελματικό μπλόγκινγκ που γίνεται για να προωθήσει ο κάθε επαγγελματίας τις όποιες εργασίες του, και άλλο ερασιτεχνικό μπλόγκινγκ, που γίνεται έτσι για την πάρτη μας και την προώθηση των σκέψεων και των ιδεών μας, χωρίς κανένα οικονομικό κίνητρο και επιδίωξη επαγγελματικής ανέλιξης!!

e-Lawyer είπε...

Όταν μου ανακοινώθηκε ότι θα μετέχω στη διαδικασία (δεν έγινε κάποια εκλογή απ' όσο γνωρίζω, με κάλεσαν επειδή το tvxs παρακολουθεί το e-lawyer όπως κι εσείς) αμέσως ανέβασα ποστ καλώντας όποιον θέλει να μου δώσει ερωτήσεις για τη συνέντευξη.

Έθεσα ακριβώς την ερώτηση για το απόρρητο στο διαδίκτυο αναφέροντας τις 2 γνωμοδοτήσεις των εισαγγελέων του Αρείου Πάγου, θέμα το οποίο έχω αναλύσει ιδιαιτέρως και στο e-lawyer.

Δείτε τις απαντησεις που μου έδωσε επ' αυτού.

www.elawyer.blogspot.com

Για τους bloggers που μετείχαν, δεν νομίζω ότι υπάρχουν "επαγγελματίες" ανάμεσά τους. Το nylon.gr του Ν.Δρανδάκη, το arkoudos.gr, το (ιστορικό) ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ, η g700 αλλά ακόμα και το press-gr δεν είναι "επαγγελματικά" blogs.

Είναι από τα παλαιότερα blogs που έχουν ακόμα και σήμερα σημαντική παρουσία στο χώρο και σίγουρα δεν καλύπτουν μόνο μία "πλευρά" του blogging, αλλά έναν ευρύτερο χώρο.

Όταν είχε πρωτογίνει μια συνάντηση πολιτικού με bloggers (με τη Ντόρα Μπακογιάννη) είχε αρχίσει πάλι το μεγάλο θέμα των κριτηρίων επιλογής. Δεν είχα προσκληθεί τότε, αλλά θεώρησα άνευ ουσίας τη συζήτηση, αφού καθένας μας εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του.

Φιλικά,

e-lawyer

Aνεμος είπε...

@e-Lawyer ΔΕΝ στοχοποιήσαμε εσένα απλά καταλάβαμε πολλά
θα περιμέναμε απο τον κύριο Κουλογλου που τόσο τον στηρίξαμε όταν επικαλέστηκε φίμωση..να μην στήσει ...αυτό και απλά απορήσαμε πως κανένας μας δεν είχε καμια ενημέρωση

ΗΛΕΚΤΡΑ είπε...

Eμενα με καλεσαν αλλα ειχαν κομμωτηριο και δεν μπορεσα να παω!

dyosmaraki1 είπε...

Ομολογώ πως επειδή δεν ασχολούμαι επαγγελματικά με το blogging συνήθως μαθαίνω για ομαδικές ενέργειες που αφορούν τον κόσμο του blogging κατόπιν εορτής. Στα χρόνια που κάνω blogging μόνο μία φορά έχω προσκληθεί σε συγκέντρωση όπου ζητιόταν η κατάθεση προτάσεων.

Ειλικρινά είμαι περίεργη να μάθω ποιά είναι τα κριτήρια επιλογής bloggers για κατάθεση ερωτημάτων/προτάσεων σε πολιτικά πρόσωπα.

Είναι τα προσωπικά κονέ που έχει ο κάθε blogger με άλλους bloggers ή η επισκεψιμότητα του blog του??? Η μήπως επηρεάζουν άλλοι παράγοντες (όπως π.χ. το να είναι κανείς μέλος ενός κόμματος???)

Γιατί εάν παίζουν ρόλο αυτοί οι 3 παράγοντες τότε εγώ που δεν έχω επιδιώξει προσωπικές σχέσεις με άλλους bloggers, που το blog μου δεν έχει την τεράστια επισκεψιμότητα και που δεν είμαι μέλος κανενός πολιτικού κόμματος εύλογα αποκλείομαι από αυτή τη διαδικασία.

Θα συμφωνήσω με τη Μαριάννα πως θα πρέπει να υπάρχει μια ενημέρωση για όλα τα τεκταινόμενα στο bloggoχώρι που να δίνει την δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να καταθέσουν τα ερωτήματα που τους απασχολούν.

Διαφορετικά πολύ φοβάμαι πως αργά ή γρήγορα o κόσμος του blogging θα μεταμορφωθεί σε έναν καθρέφτη της κοινωνίας με πολίτες/bloggers 2 ταχυτήτων, κατάσταση την οποία θεωρώ άδικη.

dyosmaraki1 είπε...

Το βίντεο δείχνει πως έχει γίνει removed από τον user???

Aνεμος είπε...

@dyosmaraki1 θα συμφωνησω απόλυτα το βιντεο τωρα το ειδα και εγω υπαρχουν στο tvxs
θα πουμε πολλα μετα τις εκλογες
και οχι μονο για bloggers δυο ταχυτητων αλλα και αν ξερει ο κυριος παπανδρεου τον διαχωρισμο blogger και επωνυμου δημοσιογραφου δικηγορου γραφιστα διαφημιστη κτλπ

marianaonice είπε...

Ακριβώς έτσι, έχει δίκιο ο @Ανεμος.
Το blogging κατάντησε εργαλείο διαφόρων επαγγελματιών, που μεταπήδησαν από τις ιστοσελίδες τους στα blogs που είναι πιο δημοφιλή ίσως και έχουν "πέραση".
Όμως αυτοί δεν είναι μπλόγκερς!

e-Lawyer είπε...

Δηλαδή ο "μη επαγγελματίας" blogger είναι αυτός που αποκρύπτει το επάγγελμά του; Τότε όμως δεν θα υπήρχε λ.χ. η κατηγορία του νομικού μπλογκ, όπως το e-lawyer. Σημειώστε ότι τα νομικά μπλογκς στην Γαλλία (και σε άλλες χώρες) είναι πολλές εκατοντάδες και σε αυτά αναπτύσσεται ένας σημαντικός διάλογος για τρέχοντα θέματα.

Το ζήτημα της σχέσης του επαγγέματος με το blog έχει λυθεί μέσα απο πολλές συζητήσεις τα πρώτα χρόνια του ελληνικού blogging (2004-2005) και έχει γίνει κοινά αποδεκτό ότι η ιδιότητα του blogger δεν εξαρτάται από την σύνδεσή του ή όχι με οικονομικές δραστηριότητες. Άλλωστε μη δίνουμε στους όρους έννοιες που δεν έχουν: προσωπικό ημερολόγιο ειναι. Όχι μη κερδοσκοπική εταιρία.