2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Oι bloggers-τιμωροι



Καλημέρες
Οσοι με διαβάζετε καιρο θα ξέρετε ήδη οτι δεν ειναι λίγες οι φορες που τα έχω βαλει με τους Bloggers.
Και αυτο διοτι πιστεύω οτι πρώτα κριτικάρεις (κ μεσω αυτης της κριτικης προσπαθείς να βελτιωθείς )τα του οίκου σου κ μετα τα υπόλοιπα.
Υποθέτω πως θα έπεσε στην αντίληψη σας το τυπάκι που έκοψε τα αυτιά του πίτ-μπουλ του.

Κατι το οποιο στην επαρχία γινεται ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ..
Οι περισσότεροι κόβουν μονοι τους τα αυτια κ την ουρα του σκυλού τους!
Ασχημο μέν αλλα να μην στρουθοκαμηλίζουμε κ να λέμε πως δεν γίνεται.

Αυτός ο τυπος εκανε το λαθος να το κανει,να αφησει το σκυλι να αιμορραγεί κ να βάλει τις εικονες 'γεματος υπερηφάνεια' στο facebook.Κ οχι μονο αυτο αλλα οταν οι friends του,του εξηγούσαν οτι το σκυλι ήθελε γιατρο,αυτος ελεγε γραφικές κ ηλίθιες ατακες οπως πχ 'ελα μωρε,σκυλι ειναι.Τα σκυλια ειναι σκυλια'

Ειναι ενας εγκληματίας.Το είπα απο την αρχη και ήμουν απο τους πρώτους που είδαμε το θέμα.
Αλλα δεν παύει να ειναι ενα ΠΑΙΔΙ.Εγκληματίας μεν αλλα παιδι..

Πραγματικα με στενοχώρησε(δεν με ενοχλησε,εχει μεγαλη διαφορά) το να βλεπω Bloggers που υπερ-εκτιμώ να κανουν τους bloggers-τιμωρούς.

Εχουμε δει αναρτήσεις για το θέμα(κατι το οποιο ειναι ανεκτό αν γινεται με καποια αξιοπρέπεια -κατι το οποιο εκανε το Πατσιουρι κ μπραβο της γιατι ειπε που θα βρουμε ΄εναν δικηγόρο να μας διαφωτίσει',δεν ειπε ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ,ΟΠΟΥ ΒΡΕΙΤΕ ΣΚΙΣΤΕ ΤΟΝ κ τετοιες αηδιαστικές προτροπές),εχουμε δει γκρουπάκια στο facebook κ ΑΦΙΣΕΣ(στο ιντερνετ) για το θεμα..

Κ φυσικα σαν μια σύγχρονη Ρωμαική αρένα,κάτω απο αυτες τις αναρτήσεις βλέπουμε 'τους αγνούς' και τους 'αναμαρτητους' να βριζουν,να καταδικάζουν κ να καταριούνται τον εγκληματία ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙ..
Διαβαζουμε απιστευτα σχόλια οπως μιας αστείας τύπισσας που ΠΡΟΦΑΝΩΣ ψηφιζει που λεει οτι 'τα καναλια ασχολουνται με τις εκλογες κ οχι με αυτα τα σοβαρα θεματα!Μας κανουν ρεζιλι οι βλαμμενοι αυτης της χώρας,μια με τους μεταναστες,μια με τα ζωα.'
Δηλαδη,παει ρε μαγκες..Εχετε χασει καθε επαφη με την πραγματικοτητα?Ενταξει να χαθει το μετρο αλλα το να χαθει λίγο με το να γίνεις ΜΑΛΑΚΑΣ απέχει πολύ πιστευω..

Το ευκολο ειναι να πουμε 'ΝΑ ΤΟΥ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΑ @@ Κ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΕΜΜΑΣΟΥΜΕ' οπως πολλοι τιμωροι-bloggers προτέινουν 'γεμάτοι αγανάκτηση'(εδω θα μου επιτρέψετε να έχω τις αμφιβολίες μου για τις 'ευαισθησίες' ολων αυτων)..
Το δυσκολο ειναι να βοηθήσουμε να προσπαθήσουν τον κανουν(οι ειδικοί) ΑΝΘΡΩΠΟ..

Και ρωτώ λοιπον ολους αυτους τους bloggers-αναμαρτητους-τιμωρους:ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΧΘΕΙ (ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ) ΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΞΙΣΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΕΛΟ ή ΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ διαπόμπευση αυτο το τυπάκι παει κ αυτοκτονήσει,ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ ΦΙΛΟΙ BLOGGERS?

Εκανε ενα έγκλημα,ΑΣ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ..
Αλλα αυτο απέχει πολυ απο το να ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ εναν εγκληματία ή να προτρέπουμε να του κανει καποιος τα ίδια..

Κ κατι αλλο,εγω οταν ξεκινησα το Blogging τον Γεναρη του 2007 αλλη μπλογκοσφαιρα ηξερα....

Πλέον έχουμε γεμισει με 'άφθαρτους',΄αδιάφθορους' και Δον Κιχώτες..Και καλό ειναι καποιος να ειναι Δον Κιχώτης..Αλλα οχι μονο σε πιασαρικα θεματα(πχ ζωα ή μεταναστες που η κοινη γνωμη θα ειναι διπλα σου) αλλα κ με αλλα ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ(κατα την αποψη μου) για την καθημερινοτητα μας ζητηματα..
Εκτος αν ανακαλύψαμε προχθές την Αμερική κ πέσαμε απο τα σύννεφα.

Το ευκολο ειναι να πουμε: ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ..το ΔΥΣΚΟΛΟ ειναι να φερθουμε ΕΜΕΙΣ ανθρωπινα σε αυτον που κατηγορουμε σαν απανθρωπο-εγκληματια .

20 σχόλια:

Aνεμος είπε...

δεκτη και αυτη η αποψη μην ξεχνας ομως οτι εχουν γινει απανωτα κρουσματα βασανισμου και θανατωσης ζωων και ισως τωρα βρεθηκε ενας
δεν ειπε κανενας για λιθοβολισμο απλα τα νομιμα μεσα δια μεσω μηνυσης
τα στοιχεια του τα ειχε ο ιδιος δημοσια μαζι με τις φωτογραφιες
ποιος θα φερει την ευθυνη οταν τα αγριευουν ετσι βασαυσα αν σκοτωσει μετα ενα παιδακι και θα λεμε για δολοφονους pit buul?
καιδεν ειναι μια απλη βλακεια μαλλον τα εκπαιδευαι για κυνομαχιες και τα πουλαγε συμφωνα με το αδεσποτο
σε οργισμένα σχόλια φίλων του που του εξηγούν το λάθος του και τον πόνο που προκάλεσε στο ζώο,απαντά με ωχαδερφιστικές φράσεις του τύπου:
''o re man einai mia xara!!!'' και ''re des kai tis alles fotos o skilos einai skilos dn pa8eni tippota!!!!!''.
http://www.adespoto.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=596:-pit-bull-&catid=35:news&Itemid=67;
το εχουμε ξαναγραψει οποιοις φερεται ετσι σε ζωα μπορει καλλιστα να φερθει και σε παιδια
η διαπομπευση ισως ειναι μονοδρομος για παραδειγματισμο των υπολοιπων που θα σκεφτουν να κανουν κατι παρομοιο και δεν το κανω για διαφημιση
αν ειναι αντρας ας ερθει τωρα να του τα κοψω.. τα α..δια και να βγαλω και φωτο
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΝΗΣΙ Η ΚΡΗΤΗ ΕΧΕΙ ΔΥΣΦΗΜΙΣΤΕΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΑΠΑΝΩΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΙΩΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

Ektoras είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τον Laplace σε όλο το σχόλιο του. Απαράδεκτος ο πιτσιρίκος. Bάλτε τον μέσα, να μάθει και την πρέζα. Αλλά ξέχασα, είναι από την Κρήτη και την ξέρει ήδη...

"αν ειναι αντρας ας ερθει τωρα να του τα κοψω.. τα α..δια και να βγαλω και φωτο".

- Και το πρόβλημα θα λυθεί; ρωτώ


Καλημέρες

Ektoras είπε...

Οκ, κάναμε μπανάκι, ήπιαμε καφεδάκι και πριν την κάνουμε για δουλειά, 2 τελευταίες σκέψεις που μας (μου) ήρθαν αγαπητέ Άνεμε

"αν ειναι αντρας ας ερθει τωρα να του τα κοψω.. τα α..δια και να βγαλω και φωτο".

Και μόνο αυτη η δήλωση άραγε πόσο καλύτερο σε κάνει από εκείνον που έκανε αυτά που έκανε;

"ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΝΗΣΙ Η ΚΡΗΤΗ ΕΧΕΙ ΔΥΣΦΗΜΙΣΤΕΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΑΠΑΝΩΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΙΩΠΟΥΝ ΟΛΟΙ"

Καμμία Κρήτη δε δυσφημείται επειδή το λες εσύ αγαπητέ. Αντιθέτως η επιμονή σου και της Μαριάννας να ψάχνετε για απάνθρωπους Κρητικούς εδώ και 6 μήνες! μπορεί να βάζει σε σκέψεις ως προς τα κίνητρά σας.

Για τις φωτιές στην Ηλεία και την Αττική και την Εύβοια τι θα κάνετε; Ξέρεις πόσα ζωάκια κακοποιήθηκαν; ( κάηκαν ζωντανά ). Περιμένουμε εμείς οι Κρητικοί ανάλογες πρωτοβουλίες. Όσο για τον Καντίρη ναι έπραξε χείριστα. Βασάνισε το ζώο, δεν του αξίζει όμως ούτε απαγχονισμός ούτε θάνατος ούτε να του κόψεις τα ...., ούτε να του κάνουν τα ίδια που γράφει η φίλη σου εκ Βορείων Προαστείων.

Και πάλι μπράβο Laplace για την ανάρτηση. Συμφωνώ με κάθε λέξη

marianaonice είπε...

@Εκτορα
Δεν θα μπω στη διαδικασία να αποδείξω ότι δεν είμαι ...ελέφαντας.
Τα κίνητρά μας με τον @Ανεμο, έχεις δίκιο, όντως είναι ...ύποπτα κατά της Κρητικής λεβεντιάς και αίγλης! Μόνο που πήρα φόρα φαίνεται εγώ και είχα το θράσσος να τα βάλω και με το δικό μου νησί τη Λέσβο...

Όσο για τους Κρητικούς απανθρώπους δεν τους ψάχνουμε εμείς, αυτοί τώρα τελευταία έχουν εξελιχθεί σε μάστιγα, σαν την ακρίδα!!

Laplace είπε...

καλησπερα
παιδια,δεν ειχα δει τα σχολια διοτι ειχα βαλει το θεμα με απενεργοποιημενα τα σχολια διοτι δεν μπορω να σοχλιαζω το ιδιο θεμα σε 2 μπλογκς κ να γραφω τα ιδια

λαθος που ανοιξαν πιστευω,ειχα δικαιωμα να βαλω την αναρτηση μου χωρις ανταλλαγη σχολιων εδω μεσα

marianaonice είπε...

Τα σχόλια άνοιξαν πιστεύω γιατί το συγκεκριμένο μπλογκ είναι υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης του λόγου, και αυτό έρχεται σε αντίθεση με το κλείσιμο των σχολίων των αναρτήσεών του.
Μόνο γι' αυτό το λόγο άνοιξαν τα σχόλια...
Οκ δεν πειράζει, τώρα πάει πέρασε η ανάρτηση αυτή, δεν υπάρχει λόγος να ξανασχολιάσεις αν δεν θέλεις Ρομποτάκο, είναι δικαίωμά σου να μην απαντήσεις, (άλλωστε δεν απαντάνε όλοι οι συντάκτες εδώ στα σχόλιά τους).
Απλά δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε στον οποιοδήποτε θέλει να σχολιάσει εδώ μέσα μία ανάρτησή μας, είτε θετικά είτε αρνητικά, γιατί κινδυνεύουμε να παρεξηγηθούμε.

Laplace είπε...

Mαριαννα μου δεκτη η αποψη σου αλλα εγω το θεωρω απαραδεκτο το οτι ανοιξαν!
Δεν ηξερα οταν μπηκα σε αυτο το μπλογκ οτι θα πρεπει να ΥΠΑΚΟΥΩ καποιους κανονες!Δεν ηξερα για κατι τετοιο..Ειλικρινα αν ηξερα κατι τετοιο δεν θα εμπαινα.Διοτι θεωρω ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ κ ισης ελευθεριας εκφρασης το να κλεινω τα σχολια μου σε μια αναρτηση μου
ΟΧΙ για να σχολιασει ο κοσμος σε εμενα,αν ειναι δυνατον αλλα γιατι δεν ξερω τον κοσμο εδω κ δεν ξερω πως θα σχολιαζε κ δεν ηθελαμ αντιπαραθεσεις

οκ δεκτη η αποψη σου αλλα διαφωνω εκτος αν δεν εσχω το δικαιωμα να διαφωνησω

Laplace είπε...

oταν λεω 'κανονες' δεν εννοω τους τυπικους κ της αγραφης δεοντολογιας που ολοι θα πρεπει να σεβομαστε αλλα πιστευω οτι ειναι ισομερες δικαιωμα το να μην θελω σχολια με το να θελω..το οτι ειμαστε υπερ της ελευθεριας εκφρασης δεν εχει να κανει με το οτι θελω να γραψω καποιες σκεψεις μου χωρις να σχολιαστει απο ατομα που δεν με γνωριζουν απο το μπλογκ, γιατι κακα τα ψεμματα,εδω λιγοι ξερουν το υφος γραφης μου..

τελοσπαντων,τελειωσε το θεμα αλλα το θεωρω πολυ ασχημο αυτο που εγινε

marianaonice είπε...

@Laplace
Διαφωνούμε κι αυτό είναι η μαγεία της δημοκρατίας!
Να μπορούμε να διαφωνούμε και να κάνουμε αντίλογο, με επιχειρήματα.
Το θέμα που θέτεις για το κλείσιμο των σχολίων στο μπλογκ αυτό, από όποιο συντάκτη το επιθυμεί, ίσως μόνο εγώ και όποιος τα άνοιξε να το βλέπουμε λάθος.
Δεν επιμένω!
Ας το δουν και οι υπόλοιποι διαχειριστές και εγώ θα υπακούσω στην άποψη της πλειοψηφίας, χωρίς καμία πρόθεση να επιβάλλω τη δική μου άποψή ή να αποχωρήσω, αν δεν υιοθετηθεί αυτή.

Laplace είπε...

Μαριαννα μου,δεν υπαρχει λογος να το δουν οι διαχειριστες :)
σιγα το θεμα

απλα εξεφρασα την διαφωνια μου ενας ιδιοκτητης να ανοιγει τα σχολια καποιου ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να σχολιαζει 2 φορες τα ιδια πραγματα(κ κυριως με ατομα που δεν ξερουν το υφος του αρα με τον κινδυνο να παρεξηγηθει) με το ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ

γιατι αυτο μετα δεν ειναι μπλογκ ελευθερης εκφρασης αλλα μπλογκ 'ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ'

νομιζω οτι πρεπει να ειναι αυτονοητο το δικαιωμα επιλογης καποιου αν θελει ή οχι σχολια

κ αν δεν ειναι θα επρεπε να ειχε αποσαφηνιστει εξ'αρχης

διοτι ετσι καταληγουμε 'στρατιωτες' των ιδιοκτητων κ ειπα στο μειλ του ανεμου οταν με ρωτησε τον λογο που ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ σχολια εδω..

ας μην το κανουμε θεμα τελειωσε το ζητημα αλλα θα μου επιτρεψεις να εχω διαφορετικη αποψη ;)

marianaonice είπε...

ΟΚ Ρομποτάκο!
Σαφώς και σου επιτρέπω να έχεις διαφορετική άποψη και τη σέβομαι!
:)))

Aνεμος είπε...

απο το αδεσποτο
Tον βρήκε η αστυνομία μετά από αιτησή μας, τον ενημέρωσε οτι απο εβδομάδα με εντολή εισαγγελέα θα πάρουμε το ζωάκι . δεν βγαίνει πια απο το σπίτι του.

Aνεμος είπε...

@Εκτορα
πέρα τα σχόλια της Μαριάννας ο Λέω το σκυλάκι που κακοποίησαν στον Πόρο ανήκει στο νομό μου σχετική παραπομπη τότε
http://anemos5.blogspot.com/2008/09/blog-post_08.html
ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΣΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΟΓΩ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΝΑ ΤΑ ΧΩΣΩ
ξέρεις τι δυσφήμιση κάναμε στο Δήμαρχο
γονατιστός ζήταγε συγνώμη
αλλά ζήτησε ..
εδώ δεν ζητάει κανείς
οπότε το επιχείρημα σου περί προκατάληψης περί Κρητικών αναιρειται
ότι έγινε παγκόσμια δυσφήμηση για την Κρήτη δεν το λέω εγώ το λένε διεθνείς οργανισμοί στο facε book που κάνει τον γύρο του κόσμου

και επειδή έχεις ένα δίκιο
ένα μαιλ που έστειλε φιλοζωική

που θα το γράψω και στη σελίδα μου
δυστυχώς τα περιστατικά βάναυσης κακοποίησης ζώων είναι σε πολλές περιοχές της Ελλάδας πολλά. Δεν είναι οι Κρητικοί περισσότερο βάναυσοι σε σχέση με τους κατοίκους άλλων περιοχών της Ελλάδας.

Απλά, εδώ τα φιλοζωικά σωματεία παλεύουν πολύ για να βοηθούν τα ανυπεράσπιστα ζώα και βγάζουν στην δημοσιότητα κάθε περιστατικό όσο φρικτό και αν είναι, μπας και κάποια στιγμή οι αρμόδιοι αντιδράσουν και βάλλουν ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση." Εμείς από την πλευρά μας αναρωτιόμαστε, οι τοπικές Αρχές τι κάνουν;

Ανώνυμος είπε...

Είναι αλήθεια ότι το κάνουν κάποιοι αχαρακτήριστοι για να τα καταστήσουν "άγρια" και όχι για λόγους αισθητικής (για ποια αισθητική μιλάμε, άλλωστε; Tην ανθρώπινη; Διότι δεν ξέρω αν τα ζώα θα συμφωνούσαν με αυτές τις πανάθλιες και απάνθρωπες πρακτικές)...Το συγκεκριμένο τομάρι, όμως, κόβει τα αυτιά των ζώων του ΧΩΡΙΣ αναισθητικό, ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ τους φρικτούς πόνους που βιώνουν, μετά τα βγάζει φωτογραφίες μέσα στα αίματα, βάζει αγγελίες ότι τα πουλάει, λέει ότι τα πυροβολεί με αεροβόλο για να γίνουν επιθετικά και κανονίζει κυνομαχίες...Η διαστροφή και η ανωμαλία ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ το μεγαλείο φάτσα κάρτα στο Ίντερνετ...Από δω και πέρα θα περνάνε καλά όλοι οι βασανιστές και οι δολοφόνοι των ζώων...Επιτελουσ και τιμωρία και διασυρμός...ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Ektoras είπε...

Χαίρομαι Άνεμε και Μαριάννα που αναδεικνύετε ρο θέμα πανελλαδικά. Θα ήμουν και 'γω εκεί αν δεν είχε ξεκινήσει το όλο θέμα με την Κρήτη από τότε.... θυμάστε. Είστε 2 bloggers που εκτιμώ, αν και οφείλω να πω με την παρρησία που δίνουν όλα τα ανώνυμα blogs πως σε ορισμένα θέματα δεν δέχεστε 2η κουβέντα που λέει ο λόγος και μη με παρεξηγείτε. Κατα τα λοιπά, ξέρετε οτι με βρίσκετε σύμφωνο, είναι απάνθρωπο να κακοποιούνται ζώα. Ο ίδιος είχα 2 λυκόσκυλα και τώρα εδώ και 9 χρόνια λόγω έλλειψης χώρου έχω ένα αδέσποτο και ξέρω και καταλαβαίνω. Απλά θα μου επιτρέψετε να συμφωνήσω με τον Laplace και να μην είμαι τόσο επιθετικός απέναντι στο παιδί. Όχι μόνο λόγω της ηλικίας του. Οποιοσδήποτε να ήταν. Σίγουρα τον έχουν τρομοκρατήσει, τηλεφωνήσει, απειλήσει. Δεν μπορούμε να κατακεραυνώνουμε τα ΜΜΕ όταν δείχνουν τις φάτσες ακόμα και δολοφόνων, πράγμα παράνομο και από την άλλη να κάνουμε το ίδιο. Ο καθένας, ο χείριστος από εμάς, έχει δικαίωμα στην μη παραβίαση και δημόσια έκθεση της προσωπικότητάς του! (άσχετα αν το έκανε ο ίδιος στο fb, δεν μας δίνει νομίζω το δικαίωμα να κανιβαλλίζουμε όπως οι δημοσιοκάφροι) Όσον αφορά την Κρήτη, ναι έχω ευαισθησία γιατί ξέρω την πατρίδα μου και υπάρχει μεγάλη αγάπη στα ζώα (ζα) κάτω. Μπορεί να γίνει μεγάλος καυγάς κάτω αν σου κλέψουν από χάμστερ μέχρι άλογο και ναι όντως έχω την εντύπωση οτι για κάποιο λόγο ασχολείστε μόνο με το συγκεκριμένο μέρος. Με 700 000 λαό και άλλους τόσους στη διασπορά. Χαίρομαι που παραθέτετε τα links που αφορούν και άλλα μέρη και καλό είναι να το κοιτάμε πανελλαδικά το ζήτημα.

@ Laplace, δεν νομίζω οτι πρέπει να σε "ξέρει" κάποιος για να συμφωνεί με κάτι που γράφεις. Άλλωστε δεν είμαι χθεσινός, 2 χρόνια τώρα, η αλήθεια είναι οτι μπορεί να μην έχω μπει πολλές φορές στο blog σου, έχω μπει όμως περισσότερες από ότι εσύ στο attackthem (που παρεπιπτόντως το έκλεισε η google) μια και καλή ή στο zamanftou. Τώρα αν δε θέλεις να σχολιάζω τις αναρτήσεις σου, απλά μου το λές (γρά'ψτο εδώ) και θα σεβαστώ την επιθυμία σου, δε χρειάζεται να το κάνετε ολόκληρο θέμα.

Φιλικά

marianaonice είπε...

@Ektora
Κάθε θέμα βίας και παρανομίας, είτε αφορά ζώα είτε ανθρώπους, μας αγγίζει κατάβαθα και προσπαθούμε να το αναδείξουμε, να το καυτηριάσουμε και αν μπορούμε και να το επιλύσουμε ή να δώσουμε τις κατευθύνσεις, στο μέτρο που εμείς έχουμε τη δυνατότητα, για την επίλυσή του.
Επί της ουσίας, απ' ό,τι βλέπω δεν διαφωνούμε! Δεν έχουμε τίποτε με την Κρήτη και τους Κρητικούς, απλά τον τελευταίο καιρό, έτυχε να ακουστούν πολλά κρούσματα, ιδιαίτερα μάλιστα φρικώδη, από εκεί!
Αυτό και μόνο εντοπίσαμε και αναδείξαμε, ίσως για να συνετιστούν οι κακοί και να λάβουν τα μέτρα τους, οι καλοί και θαρραλέοι Κρητικοί, από τους οποίους δεν σου κρύβω, ότι περίμενα εγώ τουλάχιστον, να σπεύσουν οι ίδιοι να αποκηρύξουν και να καταγγείλουν τέτοιου είδους συμπεριφορές. Γι' αυτό και απογοητευτήκαμε λιγάκι, ειδικά από την αδιαφορία του Δημάρχου Σητείας, με τα κρεμασμένα σκυλιά, πριν μερικούς μήνες!!
Νομίζω ότι άσκοπα λογομαχούμε.
Οι διαφωνίες είναι πάντα εποικοδομητικές σε ένα διάλογο και εμένα μου αρέσουν.
Μπορεί και εμείς στην οργή μας πάνω να υπερβάλλουμε αλλά και εσύ, το παίρνεις πολύ πατριωτικά βρε παιδί μου...
Τα ψυχανώμαλα άτομα, που τη βρίσκουν βασανίζοντας σήμερα ζώα και αύριο, ίσως και παιδιά ή ανθρώπους αδύναμους, βρίσκονται παντού, σε όλη την επικράτεια και καλό είναι οι τοπικές κοινωνίες, να μη τα σκεπάζουν αλλά να τα αποκαλύπτουν και να τα καταγγέλλουν αρμόδια.
Όσο για τη δημοσιοποίηση μίας αντικοινωνικής και εγκληματικής συμπεριφοράς ενός ατόμου, με τα πλήρη στοιχεία του, εμένα με βρίσκει σύμφωνη, γιατί από την πείρα μου, περί τα νομικά, έχω πλέον συνειδητοποιήσει ότι κάτι νόμοι περί προσωπικών δήθεν δεδομένων, φτιάχτηκαν μόνο για να διαφυλάσσουν τους παράνομους και τους εγκληματίες και όχι τους πολίτες που είναι νομοταγείς και έντιμοι και οι οποίοι μπορεί αν δεν έχουν τις άκρες τους, να πέσουν βορρά στα ΜΜΕ, για ανύπαρκτες αιτίες!
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η εγκληματική δραστηριότητα κάποιου, δεν αποτελεί προσωπικό δεδομένο και οφείλει η πολιτεία να μου το γνωστοποιεί, ειδικά στην περίπτωση της ομολογημένης πράξης ή της πράξης που συνελήφθη επ' αυτοφόρω, για να προστατεύομαι.
Η μόνη περίπτωση που πρέπει να διαφυλαχθεί κάποιος από τη δημοσιοποίηση των προσωπικών του στοιχείων, είναι για πράξη που απλά καταγγέλθηκε, χωρίς να την ομολογήσει και χωρίς να τον πιάσουν στα πράσσα! Μέχρι να αποδειχθεί η ενοχή του, οφείλουμε να σεβαστούμε και να διαφυλάξουμε την προσωπικότητά του.
Σε άλλη περίπτωση, προσωπικά δεδομένα, για μένα αποτελούν μόνον η οικογενειακή, επαγγελματική, ερωτική ζωή και η υγεία ενός ατόμου!
ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ!!

Τέλος πάντων, είναι ένα θέμα με μεγάλες προεκτάσεις και δεν τελειώνει σε ένα σχόλιο!
Χαίρομαι πάντως, που τα είπαμε, έστω και αν σε ορισμένα διαφωνούμε!
Καλό σου βράδυ!
:)))

Ektoras είπε...

Ναι ίσως υπερέβαλλα και εγώ ίσως το πήρα όπως λες "πατριωτικά". Οποιαδήποτε τέτοια φαινόμενα ψευτομαγκιάς είναι καταδικαστέα από όπου και αν προέρχονται. Σου λέω λοιπόν πως οι Κρητικοί τα αγαπάνε τα ζώα τους. Τώρα αν έτυχαν κάποια μαζεμένα όπως αναφέρεις περιστατικά, καλά κάνετε και τα αναδεικνύετε, αν πιάσω όμως ως θέμα π.χ. στο blog μου το συγκεκριμένο, θα ψάξω πανελλαδικά. Χαίρομαι λέω ξανά έστω για τα 2 link που παραθέσατε. Στις "μικρές κοινωνίες" ακριβώς όπως το είπες Μαριάννα, στις μικρές κοινωνίες. Προσωπικά, αν ήμουν, θα τον "έδινα" στις αρχές. Εδώ πρέπει να εφαρμοσθεί ο νόμος Μαριάννα! Ξέρεις πολύ καλά, πως για να γίνει εισαγγελική παρέμβαση, πρέπει η καταγγελία να είναι επώνυμη. Για σκέψου πόσο ψυχάκιας είναι ο τύπος (αναφέρομαι τώρα στην 1η την περίπτωση την παλιά. Ποιός να τον καταγγείλει; ο οικογενειάρχης; ο παππούς, ή ο πιτσιρικάς; Αν τον ξέρουν θα αλλάζουν δρόμο την ώρα που βγαίνει (πάντα για τότε παλιότερα μιλάω με τους αποτρόπαιους βασανισμούς-κρέμασμα των κακόμοιρων ζωντανών). Απο την άλλη, πάλι, στις μικρές κοινωνίες, μπορεί αυτός που τα κάνει αυτά, να είναι ο δάσκαλος, ο παππάς ή ο γιατρός του χωριού. Γιατί ακριβώς επειδή τέτοια κτήνη ξέρουν να προφυλάσσονται και να καλύπτουν τα ίχνη τους ίσως λέω να μην γνώριζαν ποιός ήταν. Εδώ λοιπόν πρέπει να αλλάξει ο νόμος και να επεμβαίνει αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας χωρίς να περιμένει ονομαστική καταγγελία, όπως συμβαίνει με άλλα αδικήματα που κατηγοριοποιούνται ως ειδεχθή και ως κακουργήματα.
Όσο για το άλλο που λες, διαφωνώ. Απο τη στιγμή που θα επέμβει η δικαιοσύνη, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να γνωρίζουμε πρόσωπα και ονόματα... Δεν μπορεί να υπάρξει σωφρονισμός, αν κάποιον τον κυνηγάνε σε όλη του τη ζωή. Θα δεις με τον Καντίρη, πόσο χειρότερος θα γίνει με τις επιθέσεις που δέχεται... και πρέπει να αποδεχτείς αγαπητή Μαριάννα, οτι με το που βγαίνεις έξω, αυτομάτως εκτίθεσαι σε κίνδυνο. Και να μάθεις όλους τους εγκληματίες στην Ελλάδα, τι θα κάνεις; θα κλειδαμπαρωθείς σπίτι σου, μιας και σε κάθε μέρος και γειτονιά υπάρχει και ένας, πέρα απο όσους δεν γνωρίζουμε...

Αυτά και δεν ξανασχολούμαι, είτε Κρητικός είτε ξεκρητικός.

Όταν έγραφα σκληρά κείμενα (χωρίς βρισιές όμως) στο 1ο μου blog, με ονόματα, πηγές και αποδείξεις. εκεί να έβλεπες. Βρήκαν λοιπόν την λύση. Απευθύνθηκαν στη google και μια ωραία πρωΐα το είδα κατεδαφισμένο κυριολεκτικά. Τώρα; ζαμάνφου ξέρω τα όριά τους και τις αντοχές τους, γράφω χαλαρά και αν τα ξαναπάρω στην κράνα και αρχίσω να ασχολούμαι πάλι με πολιτικοοικονομικοδημοσιοκαφρικά κλ.π (που το κάνω που και που - χωρίς ονόματα όμως - ) και αρχίσω να αραδιάζω πάλι αποδείξεις πηγές και ονόματα, ξέρω οτι θα με κλείσουν, αλλά έχω πάρει πλέον τα μέτρα μου. Αν και πεποίθησή μου είναι οτι όταν το σύστημα βάλει σκοπό να σε λιώσει, θα το κάνει ό,τι μέτρο και αν πάρεις. Το προετοιμάζουν... Γι'αυτό στηρίζω την προσπάθειά σας.

Και όσον αφορά την απορία σας γιατί κλείνουν ή επιχειρούν να κλείσουν blogs π.χ. όπως το χαμομηλάκι ή άλλα εντελώς αθώα, είναι για αποπροσανατολισμό. Μαζί τους κλείνουν και στο μέλλον θα γίνει ακόμα χειρότερο, θα το δεις και αυτά που τους "ενοχλούν" όπως επιχείρησαν να κάνουν άμεσα και με εσάς.

Μια γνώμη μόνο, όχι συμβουλή. Συμβουλές δεν δίνω ποτέ. Προσέξτε η δύναμη που αποκτάτε και μακάρι να αποκτήσετε περισσότερη, να την χρησιμοποιείτε για καλό

Φιλικά

Υ.Γ. Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω ( Δεν ξέρω πως το εννόησε ο Ιησούς, προσωπικά το καταλαβαίνω οτι κολλάει σε όλους τους ανθρώπους. Ό,τι και αν έχουν κάνει, αν όντως σωφρονιστούν τους αξίζει μια 2η ευκαιρία. Έτσι το ερμηνεύω)

Ektoras είπε...

Ξεχάστηκα... καλό βράδυ επίσης και σε εσένα και στον Άνεμο και ανταποδίδω :))

marianaonice είπε...

@Εκτορα
Σχεδόν συμφωνήσαμε!
Μόνο στο θέμα της δημοσιοποίησης εξακολουθώ να λέω ότι επιβάλλεται, γιατί αυτό εκτός από το ότι μας δίνει τη δυνατότητα μιας έστω και ελάχιστης προστασίας, σε κάθε περίπτωση λειτουργεί αποτρεπτικά σε τέτοιου είδους εγκληματικές συμπεριφορές, γιατί ο καθένας, όσο ψυχάκιας κι αν είναι, αν ξέρει ότι θα γίνει ρόμπα, θα μαζευτεί κάπως και πολύ περισσότερο αν είναι όπως λες, παπάς, δάσκαλος ή οποιοσδήποτε ευυπόληπτος πολίτης της μικρής ή μεγάλης κοινωνίας!!
Σ' αυτό που όμως σχεδόν, ταυτιζόμαστε, είναι ότι: "το σύστημα αν θέλει θα σε λιώσει, εφόσον το ενοχλήσεις"!!
Σ' αυτό δεν χωρεί αμφιβολία! Το έχω ζήσει και ξέρω τι σου λέω!!
Όμως θα παλεύω όσο θα αναπνέω τουλάχιστον να μη μου κλείσουν τη φωνή!
Όσα μπλογκ κι αν κλείσουν, άλλα τόσα θ' ανοίξουμε!
Πράγματι επιχείρησαν, άμεσα, να μας κλείσουν, με το που ανοίξαμε τους ενωμένους bloggers!! Όσο για τον Άνεμο, επανειλημμένα τον έκλειναν για λίγες ώρες, αλλά μετά ξανάνοιγε.
Εκπλήσσομαι που το εντόπισες ότι προσπάθησαν να μας κλείσουν και μάλιστα το θυμάσαι...

Τώρα για τη γνώμη σου, ότι αποκτάμε δύναμη και πρέπει να τη χρησιμοποιήσουμε για καλό, έχω να πω, ότι δεν βλέπω ποια δύναμη εννοείς?
Μακάρι να είχαμε δύναμη να αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο! Μόνο γι' αυτό παλεύουμε στη ζωή μας! Να είσαι σίγουρος!
Αλλά η δύναμη δεν αποκτάται από ένα δύο άτομα, που παραμένουν ρομαντικοί και ονειροπόλοι...
Χρειαζονται πολλοί τέτοιοι, και τότε η δύναμη θα είναι ανυπολόγιστη!
Και κανένα σύστημα δεν θα μπορέσει να τη συνθλίψει!

Τέλος για το αδίκημα της κακοποίησης ζώων, η δίωξη είναι αυτεπάγγελτη και ο εισαγγελέας που λαμβάνει γνώση, ακόμη και από δημοσίευμα ή και από ανώνυμη καταγγελία, οφείλει να κάνει έρευνα αμέσως, από μόνος του!!
Όμως οι εισαγγελείς, στην Ελλάδα, είπαμε τρέχουν να γλυτώσουν τη δική τους γούνα και τη γούνα των ομοίων τους!!
:)))
Καλό σου βράδυ!!

marianaonice είπε...

Αα και εγώ ξέχασα!
Σαφώς και ο καθένας χρειάζεται μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή του, για να σωφρονιστεί!
Αλλά θα του τη δώσουμε, εφόσον δείξει ότι μετανοεί και ζητήσει συγνώμη!!
Τότε ναι, δικαιούται να ξαναπροσπαθήσει να σταθεί όρθιος και να κοιτάξει προς τα πάνω, για να λέγεται άνθρωπος!!