2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Σχετικά με το "disa" και τα συναφή...

Παιδιά πρόκειται για fake account που προσομοιώνει λογαριασμό της google. Το να μπαίνετε μέσα και να κάνετε αναφορές, κατ' αρχήν δεν πάνε πουθενά και δεύτερον καταγράφει ip που πιθανόν τις χρησιμοποιεί για να κάνει άλλα search και να βρει άλλα blogs μέσω του refferer. Oπότε μάλλον χάρη τους κάνετε!
Όσοι έχουν wordpress (λόγω Αkismet) και ιδίως ελεύθερο λογισμικό δεν κινδυνεύουν από αυτό...
Aπο μία μικρή έρευνα το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό. Η ip του συγκεκριμένου (τουλάχιστον κατά την ώρα του ελέγχου) είναι: 67.207.94.94. Oδηγεί σε host provider με όνομα No Zone Inc. (όχι google)
O σκοπός είναι καθαρά το σπαμάρισμα και προσέξτε μπορεί (απ'ότι φαίνεται, πρέπει να το ψάξω λίγο) να εγκαθιστά και trakking cookie.
Το παιχνίδι που μπορεί να παιχτεί με τέτοιου είδους fake accounts είναι να θεωρηθεί ότι ένα blog χρησιμοποιείται για να κάνει λινκ σε τέτοια site και να δοθεί το δικαίωμα (και όχι παράνομα) η google να παρέμβει και να κλείσει ένα blog "επειδή παραβιάζει τους όρους". Το για ποιο σκοπό και από ποιους ακριβώς γίνεται μπορεί κανείς να συμπεράνει, αλλά για να είναι ασφαλέστερο το συμπέρασμα καλό θα ήταν να ξέρουμε τι περιεχομένου είναι τα blogs που δέχονται την "επίθεση" εκτός και αν είναι συνολική "επίθεση" προς τα blogs για να εξυπηρετηθούν οι σκοποί της ΕΕ, που το πραγματικά ακροδεξιό και ανελεύθερο πρόσωπό της θα το δούμε με την εφαρμογή της "ευρωσυνθήκης" ή καλύτερα "ευρωσυντάγματος" που μετονομάστηκε για να ξεπεραστούν τα συνταγματικά κωλύματα κάποιων κρατών, που δεν έχουν κάνει το σύνταγμά τους ακόμα κουρελόχαρτο, όπως εδώ στην Ελλάδα.
Διαβάστε στα "Νέα" το δημοσίευμα και αφού αφαιρέσετε τις "σάλτσες" περί ζήτησης "τρομοκρατών" κλπ συνειδητοποιείστε τι στήνεται στο όνομα... της ασφάλειας φυσικά! (Νομίζω ότι δε χρειάζεται ανάλυση για το πώς μπορούν οι "αρχές" να "δείξουν" κάποιον ως "τρομοκράτη", "παιδεραστή" κλπ) Συνδιάστε τώρα τη λογική του εγκλήματος για την πορνογραφία και ιδίως την παιδική (πολύ σωστά πρέπει να παταχθεί αλλά υπάρχουν τρόποι που μπορεί να παταχθεί αποτελεσματικά και φυσικά δεν εφαρμόζονται διότι ο τζίρος δις και βάλε δεν πρέπει να διακοπεί... Και αν θεωρείτε ότι οι αρχές και οι κυβερνήσεις δεν έχουν να κάνουν με αυτό... Καθώς φυσικά και τα πολύ μεγάλα οικονομικά συμφέροντα διεθνώς!)... Συνδιάστε το με την περίπτωση κάποια ή πολλά blogs να κατηγορούνται ότι συνδέονται με τέτοιες σελίδες (δεν ξέρω αν αυτές οι "κινέζικες" δεν οδηγούν και σε παιδική πορνογραφία ή οτιδήποτε άλλο πραγματικά παράνομο) και φυσικά την "επιβεβλημένη ανάγκη" που θα προκύψει ώστε να ελεγχθούν τα blogs (και ποιος θα αρνηθεί κάτι τέτοιο όταν επικρατεί τέτοια κατάσταση!!!) συνδυάστε τα και με το "πίσω από τη βιτρίνα" του άρθρου... και νομίζω ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε τι στήνεται...
Σας θυμίζω ότι προσπάθειες φίμωσης των bloggers γίνονται σε όλον τον κόσμο από όλες τις κυβερνήσεις, με διάφορες προφάσεις... Και φυσικά οι bloggers έχουν γίνει πολλοί ενοχλητικοί και κάτι πρέπει να κάνουν. Ένας τρόπος (ευρέως διαδεδομένος) είναι τα γνωστά παραδημοσιογραφικά που πλασάρονται ως blogs, πρώτον για να γεμίσουν το internet "σκουπίδια" και να χτυπηθεί η αξιοπιστία όλων και δεύτερον για να δημιουργούν σύγχυση σε αναγνώστες γύρω από την πληροφόρηση. Αυτό γίνεται επιτακτική ανάγκη όταν στα blogs γράφονται αλήθειες και βγαίνουν ειδήσεις που έχει γίνει τεράστια προσπάθεια να αποκρυβούν...
Το παιχνίδι λοιπόν το "στήνουν" και σιγά-σιγά προσπαθούν να το φέρουν στα μέτρα τους. Στο χέρι μας είναι να ξυπνήσουμε επιτέλους και από μάζα να γίνουμε συνειδητοποιημένοι πολίτες και να τους πάρουμε με τις "πέτρες"!

7 σχόλια:

ΒLOGGERS ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ" είπε...

σε ευχαριστουμε αντινεμεσις οντως μπορει να ειναι επικυνδυνο

Artanis είπε...

....................................
HostName : 122-122-128-158.dynamic.hinet.net
IP : 122.122.128.158
Last Visit : New
ISP: CHUNGHWA TELECOM DATA COMMUNICATION BUSINESS GROUP
Country: TAIWAN
Region/State: T AI-PEI
City: TAIPEI
...................................

Τα παραπάνω είναι τα στοιχεία από το Adfreestats, όπως τα βρήκα μετά την τελευταία επίθεση.
Καλημέρα απο ΝΖ

Aνεμος είπε...

@Artanis μπραβο αρτανις καπου θα βγαλουμε ακρη οταν βοηθαμε ολοι μαζι

DaisyCrazy είπε...

πολύ ενδιαφέρον το άρθρο σου φίλε μου. έχεις δίκιο να σκέφτεσαι ότι προσπαθούν με την σκ*το-ομπρέλα της τρομοκρατίας και της ασφάλειας να πείσουν για περισσότερους ελέγχους και κλέψιμο ελευθεριών. όλα τα κρύβουν και τα δικαιολογούν κάτω από αυτό το πρίσμα. τις κάμερες, την παρακολούθηση των τηλ. συνδιαλέξεων. όλα. αν γινόντουσαν χωρίς αυτή την βολική γι’ αυτούς ομπρέλα ο κόσμος θα είχε επαναστατήσει. ενώ τώρα; τώρα κοιτά σιωπηλα κι αμήχανα.

όταν όμως χρειάζεται πραγματική προστασία οι τρομονόμοι ποτέ δεν τον προστατεύουν. ας ξυπνήσουμε επιτέλους κι ας δούμε τι γίνεται προς στα μάτια μας!

Antinemecis είπε...

Παιδιά το Αdfreestats το κοροϊδεύει επειδή συνήθως χρησιμοποιείται anonnymiser.
Πάντως δεν έχει τόσο σημασία όσο το να σταλεί στη google ομαδικά e-mail που να περιγράφει την κατάσταση. (πολλά e-mail, ξεχωριστά από κάθε χρήστη)
Και έτσι θα δούμε και τη στάση της google...
Γράψτε μία φόρμα e-mail αν θέλετε (το λέω γιατί δεν έχω καθόλου χρόνο) για να την παίρνει ο καθένας (copy-paste) και να τη στέλνει ατομικά.
ΠΡΟΣΟΧΗ έχουν σημασία τα πολλά e-mail και όχι ένα e-mail με πολλά ονόματα.
Η google μπορεί να βρει την άκρη αν θέλει και μάλιστα νομικά (έχει ξαναγίνει)

zoyzoy είπε...

Εγώ αναρωτιέμαι πόσοι απο μας πήγαν και έκαναν "επισήμανση ιστιολογίου της" σίγουρα πάνω από 10 και γιατί δεν έγινε αυτομάτως επικίνδυνο ενώ άλλα ιστιολόγια άξια και σοβαρά έχουν χαρακτηριστεί χωρίς ιδιαίτερο λόγο??

marianaonice είπε...

Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σου Αντινέμεση!
Θα προσπαθήσω μέχρι το απόγευμα (αν δεν με προλάβει άλλος εν τω μεταξύ) να συντάξω ένα κείμενο email να το βάλουμε και να το προωθήσουμε όλοι μας, όπως λες.
Σ' ευχαριστούμε!