2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

ΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ BLOGGERS ΣΕ ΔΡΑΣΗ!!!

Σήμερα οι μπλόγκερς αποδεικνύουν ότι δεν μένουν μόνον στο πληκτρολόγιό τους, με στείρες και χωρίς αντίκρυσμα διαμαρτυρίες, για τα ...σημεία και τέρατα της εποχής μας, αλλά αναλαμβάνουν και δράση όταν χρειαστεί!!

Την Πέμπτη 17-9-2009 το απόγευμα στις 19.00 ώρα, έχουμε συνάντηση
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΣ (ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛ. ΚΟΤΖΙΑ) με ό,τι στοιχεία έχει βρει ο καθένας (VIDEO, PHOTOS, LINKS) και από εκεί θα κατευθυνθούμε στο Α.Τ. Ομονοίας ή στη ΓΑΔΑ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας (κατά τη γνώμη μου καλύτερα στη ΓΑΔΑ), να καταθέσουμε μήνυση κατά του
ΚΑΝΤΙΡΟΥ ΓΙΑΝΝΗ

τηλ: 6984374145
e-mail destroyer-36@hotmail.com
για τη φρικτή κακοποίηση του έρημου ζώου!
Κείμενο της μήνυσης δεν χρειάζεται πλέον να έχουμε εκ των προτέρων συνταγμένο, αφού η μήνυση θα υποβληθεί προφορικά και δεν θα τη στείλουμε ταχυδρομικά.
Σε περίπτωση που σας πουν ότι πρέπει να κάνετε τη μήνυση στον τόπο που τελέστηκε το αδίκημα, δηλαδή στο χωριό του ηλίθιου αυτού ανθρωποειδούς, θα επιμείνετε να την καταθέσετε στο τμήμα σας και θα ζητήσετε να τη διαβιβάσουν, κατά νόμο, οι ίδιοι στο αρμόδιο Α.Τ., υπηρεσιακά!
Έχουμε αυτό το δικαίωμα πάντα!!


Δημοσιεύω τις νομικές διατάξεις που προβλέπουν και τιμωρούν την εγκληματική αυτή συμπεριφορά του Καβίρου Ιωάννη για να τις έχετε υπόψη σας και να μη σας παραπλανήσουν:


Σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 2 του ν. 1197/1981 "όποιος φονεύει, βασανίζει, κακοποιεί ζώα (συντροφίας, για τα οποία προβλέπει ο νόμος αυτός), εγκαταλείπει αυτά έκθετα ή αδέσποτα, τιμωρείται με τις ποινές του άρθρου 8 του νόμου αυτού".
Σύμφωνα με το άρθρο 3 εξάλλου του ιδιου πιο πάνω νόμου "καμία οδυνηρή χειρουργική επέμβαση πραγματοποιείται σε σπονδυλωτά χωρίς αναισθησία, που διενεργείται από τον κτηνίατρο. Η αναισθητοποίηση δεν χρειάζεται όταν σε όμοιες χειρουργικές επεμβάσεις σε ανθρώπους δεν εκτελείται τέτοια ή σε περίπτωση κατά την οποία κρίνεται αυτή επιβεβλημένη από τον κτηνίατρο, για ειδικούς επιστημονικούς λόγους".

Έτσι σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 1 του ίδιου νόμου, όπως αυτό το άρθρο αντικαταστάθηκε με το άρθρο 12 παρ. 5 του ν. 3170/2003:
α) "οι παραβάτες των διατάξεων του άρθρου 1 του ν. 1197/1981 (δηλαδή αυτοί που φονεύουν, βασανίζουν, κακοποιούν κλπ. ζώα) τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι έξι (6) μήνες ή με χρηματική ποινή από τριακόσια (300) μέχρι χίλια πεντακόσια (1.500) Ευρώ ή και με τις δύο ποινές".
β) "οι παραβάτες των διατάξεων των άρθρων 2, 3 και 4 παρ. 2 και 3 (δηλαδή και αυτοί που κάνουν οδυνηρές χειρουργικές επεμβάσεις σε ζώα χωρίς αναισθησία) τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι πέντε (5) μήνες ή ή με χρηματική ποινή από τριακόσια (300) μέχρι χίλια πεντακόσια (1.500) Ευρώ ή και με τις δύο ποινές".

Κατά τη γνώμη μου, στην προκειμένη περίπτωση του Καντίρου, δεν έχουμε χειρουργική επέμβαση χωρίς αναισθησία (αφού αυτή δεν επιβαλλόταν για κάποιο λόγο) αλλά έχουμε απλά κακοποίηση και βασανισμό ζώου, και επομένως η προβλεπόμενη ποινή είναι όχι μέχρι 5 μήνες αλλά μέχρι 6 μήνες φυλάκιση.

Επίσης σύμφωνα με το άρθρο 2 του ν. 3170/2003 παράγραφος 4 "απαγορεύεται η εκτροφή, η εκπαίδευση και η χρησιμοποίηση σκύλων για κυνομαχίες".
Και κατά το άρθρο 12 παρ. 1 του ίδιου νόμου, 3170/2003 "οι παραβάτες της πιο πάνω διάταξης (άρθ. 2 παρ. 4 ν. 31790/2003), δηλαδή αυτοί που εκπαιδεύουν σκύλους για κυνομαχίες, τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι δώδεκα (12) μήνες και χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) μέχρι δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ"!!


Καλό είναι λοιπόν, να ζητήσουμε να ερευνηθεί επί πλέον και αν ο συγκεκριμένος τύπος έκανε αυτή τη δουλειά, δηλαδή εκπαίδευε σκύλους για κυνομαχίες, πράγμα που θεωρώ πολύ πιθανόν!

Τέλος σύμφωνα με την παράγραφο 4 του ίδιου πιο πάνω άρθρου 2 του ν. 3170/2003 "με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα, μπορεί να αφαιρεθεί προσωρινά το ζώο από την κατοχή του παραβάτη ... και να παραδοθεί σε ζωοφιλικό σωματείο ή σε καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφίας".

ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ!

Επιτέλους, αφού πιάσαμε έναν, που εκτός από αδικαιολόγητα κακός και σκληρός προς τα ζώα, αποδείχθηκε και ανόητος, αφού δημοσίευσε τα στοιχεία του, ας τον παραδώσουμε στη Δικαιοσύνη και ας απαιτήσουμε να εφαρμοστούν τα νόμιμα, και τίποτε περισσότερο, έστω και αν όλοι μας θα θέλαμε να τον δούμε να υποφέρει με τον ίδιο τρόπο, που αυτός επέβαλε στο καημένο το ζωάκι!!

5 σχόλια:

Νυχτερίδας είπε...

θα είμαι παρον... και θα καταθέσω μήνυση μαζί με τους υπολοιπους...

καιρος είναι να αρχίσουμε να αντιδρούμε στις τερατωδιες που βλέπουμε.

D.Angel είπε...

Μπράβο παιδιά!Το ίδιο θέμα είχα κι εγώ από χτες!Ελπίζω να πάνε ολα καλά και το σκυλάκι να βρεί μια οικογένεια που θα το αγαπάει και θα το προσέχει!Μπράβο και πάλι!Συγχαρητήρια!

Aνεμος είπε...

Από τη δικηγόρο του Adespoto.gr.
Οποιος αντιμετωπίσει πρόβλημα στη μήνυση,παρακαλούμε να μας ενημερώσει άμεσα στο info@adespoto.gr
για να σας φέρουμε σ επαφή με την κ.Ανδρουτσοπούλου.

From: ioanna androutsopoulou

Λοιπόν, όταν καταθέτουμε μήνυση σε Α.Τ. τυπικά χρειάζεται μόνο η αστυνομική μας ταυτότητα. Η μήνυση κατατίθεται προφορικά (συντάσσουν οι αστυνομικοί το σχετικό πρακτικό) και καλό είναι να έχουν μαζί τους τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία (φωτογραφίες, τυπωμένες οι σελίδες του site κλπ).
Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα (ως συνήθως) στο τμήμα να ισχυριστούν ότι είναι αναρμόδιοι γιατί το έγκλημα δεν τελέσθηκε εδώ ή γιατί δεν γνωρίζουν τον σχετικό νόμο.

Εάν εν τέλει δεν γίνει δεκτή η κατάθεση της μηνύσεως στο Α.Τ. μπορούμε να καταθέσουμε μήνυση στην Εισαγγελεία Πρωτοδικών (στην Ευελπίδων), οπότε θα μεταβιβαστεί στον Εισαγγελέα και θα εξεταστεί σίγουρα. Για την κατάθεση στην Εισαγγελεία η μήνυση γίνεται εγγράφως και χρειάζεται και ένα παράβολο και κάποια ένσημα, σύνολο όχι πάνω από 20 ευρώ.

Εάν δεν καταφέρουν να καταθέσουν, μπορώ ευχαρίστως να ετοιμάσω το κείμενο της μηνύσεως και να πάμε μαζί
να καταθέσουμε (αναλαμβάνω και τα έξοδα)

Koan είπε...

γαμωωωωωωω δε ειναι δυνατον ρε .. που τα έχουν δει αυτά??

δε παει καλα το ατομο.. με ποια λογική το έκανε και τι ειδους μαγκια να το βγαλει και φωτο?

Matriga είπε...

Άλκη, συγχαρητήρια! Αυτή πιστεύω είναι η καλύτερη κίνηση για να παραδειγματιστούν και κάποιοι άλλοι υπάνθρωποι...