2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Μία ωραία και επίκαιρη ιδέα!

Μια ομάδα νεαρών βρήκε ένα πρωτότυπο τρόπο διαμαρτυρίας ενάντια στην καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγελα Μέρκελ. Συγκεκριμένα οι νεαροί εμφανίστηκαν ανάμεσα στο πλήθος που παρακολουθούσε την ομιλία της Καγκελάριου στο Αμβούργο, όμως αντί για την αποδοκιμάσουν, την επιδοκίμασαν και μάλιστα με τέτοιο ενθουσιασμό που έγιναν ενοχλητικοί τόσο για τους γύρω τους, όσο και για την ίδια την Άνγκελα Μέρκελ, η οποία κάθε φορά που τελείωνε μια πρότασή άκουγε το επιφώνημα «Γιέααα!» .

«Της επιστρέφουμε τις βλακείες με τις οποίες μας λούζει», εξήγησε ένας από τους διοργανωτές αυτής της κίνησης, που στόχο είχε να δείξει ότι συμμετέχοντες δεν είναι άβουλοι πολίτες που συμφωνούν άκριτα με τις κυβερνητικές διακηρύξεις.

Η «φάρσα» τους επαναλήφθηκε και στη Φραγκφούρτη ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνουν και στην ομιλία της Μέργκελ στο Βερολίνο.

Οι «ενοχλητικοί και φωνακλάδες» νεαροί οργανώνονται μέσω μέσω Ιντερνετ, μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα και προσκλήσεων σε σελίδες όπως το Facebook, το Twitter κλπ αποδεικνύοντας ότι τα flash-mobs, όπως αποκαλούνται, είναι μια από τις πλέον αποτελεσματικές μορφές συνεννόησης και αφύπνισης συνειδήσεων.

Ενδεικτικό είναι ότι μέσα σε αυτήν την εβδομάδα από το Κίεβο και το Αμβούργο μέχρι το Παρίσι και το Λονδίνο πραγματοποιήθηκαν ποικίλες δράσεις, όπως αυτές για την Ημέρα της Ειρήνης και την ομιλία της Μέρκελ, αλλά και την έκκληση προς τους διεθνείς ηγέτες να αναλάβουν πρωτοβουλίες εν όψει της Συνόδου της Κοπεγχάγης για το Κλίμα. Κοινό σημείο όλων είναι ότι διοργανώθηκαν μέσω flash-mobs.

Το άρθρο είναι από το tvxs

3 σχόλια:

Aνεμος είπε...

αρκετά έξυπνο ειλικρινά δεν το ήξερα είναι μια μορφή διαμαρτυρίας

Λουκάς Σταμέλλος είπε...

Είναι πραγματικά μια από τις καλύτερες διαμαρτυρίες.

Επί χούντας το είχαν κάνει κι εδώ οι μαθητές. Σε μια φιέστα του Παπαδόπουλου στο Καλλιμάρμαρο, που τους είχαν πάει υποχρεωτικά, δεν σταματούσαν τα «ζήτω», τα χειροκροτήματα και τις φωνές, με αποτέλεσμα τελικά να μη μπορέσει να μιλήσει... :)

marianaonice είπε...

Πραγματικά πολύ έξυπνο και αποτελεσματικό!