2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

συγγνώμη για την οικολογική καταστροφή μέχρι στιγμής δεν ακούστηκε από κανέναν υπεύθυνο


Πέντε ημέρες έχουν περάσει από την βιβλική καταστροφή που προκάλεσε η πύρινη λαίλαπα στην Αττική και κανείς αρμόδιος δεν έχει δώσει ακόμη επίσημη απάντηση στο τι έφταιξε και μία φωτιά από το Σέσι Γραμματικού έφθασε μέχρι τον Μαραθώνα και την Πεντέλη.

Την απάντηση όμως δίνουν οι πυροσβέστες που έδωσαν μάχη με τις φλόγες και οι κάτοικοι των περιοχών, που είναι αναγκασμένοι πλέον να ζουν στα αποκαίδια.

Όλοι συμφωνούν σε ένα πράγμα, η φωτιά υποτιμήθηκε τις πρώτες ώρες, αφού οι επιτελείς της πυροσβεστικής μέχρι τις 6 το πρωί πίστευαν ότι θα ελεγχθεί. Όπως αποκαλύπτει μάλιστα η εφημερίδα "Έθνος", αποδεσμεύτηκαν δύο πεζοπόρα τμήματα της πρώτης ΕΜΑΚ χωρίς να αντικατασταθούν. Τα πεζοπόρα τμήματα έφυγαν, ο άνεμος δυνάμωσε και έτσι μόνον τα εναέρια μέσα θα μπορούσαν να επιχειρήσουν στην δύσβατη περιοχή που βρισκόταν η φωτιά.

Τα καναντέρ όμως καθυστέρησαν ενώ το πρώτο ελικόπτερο έκανε ρίψη νερού στις 6.56, όταν πλέον ήταν αργά. Οι συνθήκες αρχικά, πριν ξεφύγει η πυρκαγιά ήταν καλές για την πλήρη κατάσβεση της, αφού δεν υπήρχε υψηλή θερμοκρασία και το σημαντικότερο δεν υπήρχε σε εξέλιξη άλλη φωτιά, άρα θα μπορούσαν να διατεθούν εκεί ισχυρές δυνάμεις με δεδομένο άλλωστε ότι φέτος υπήρχαν 3 ελικόπτερα περισσότερα από πέρυσι καθώς και 170 οχήματα.

Ακόμη και όταν η φωτιά πήρε τεράστιες διαστάσεις, η πλήρης ανάπτυξη της πυροσβεστικής έγινε την Κυριακή. Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, συγγνώμη για την οικολογική καταστροφή μέχρι στιγμής δεν ακούστηκε από κανέναν υπεύθυνο για την κατάσβεση παρά μόνον από έναν συνδικαλιστή πυροσβέστη, στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Μόνον που στάχτη μπορεί να γίνονται δάση και σπίτια, όχι όμως τα λάθη και οι εγκληματικές παραλείψεις για τον πύρινο όλεθρο. Αυτά παραμένουν και πρέπει να καταλογίζονται ευθύνες.

Στο στόχαστρο βρίσκονται ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης που χρεώνεται την έλλειψη συντονισμού της επιχείρησης για την κατάσβεση των πυρκαγιών αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος στον οποίο καταλογίζουν επικοινωνιακό βατερλό.

Η αναφορά του κ. Αντώναρου στα πεύκα που παρεμποδίζουν την κατάσβεση, αλλά και η φράση περί καλά οργανωμένου συντονισμού προκάλεσε έντονη κριτική στο κυβερνητικό στρατόπεδο καθώς πολλοί υπουργοί επιμένουν πως η κυβέρνηση έπρεπε να κάνει δημόσια αυτοκριτική.

3 σχόλια:

Raven είπε...

Και σιγά μην πουν τίποτα... Ακούστηκε καμιά συγγνώμη και για όλες τις προηγούμενες καταστροφές, όλα τα υπόλοιπα χρόνια; Η μήπως με δηλώσεις τύπου *κλαψ λυγμ τι ήταν αυτό που πάθαμε βρε παιδιά*, θα γυρίσει τίποτα πίσω; Το θέμα είναι ότι πρέπει να υπάρχει σωστή πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων, αλλά δεν υπάρχει ποτέ... Γεγονός φυσικό, αφού προφανώς αυτές οι καταστάσεις βολεύουν πολύ κόσμο.

marianaonice είπε...

Τι να το κάνουμε το συγνώμη Άνεμε?
Είπαμε ότι από τότε που βγήκε το συγνώμη χάθηκε το φιλότιμο!
Λες αυτοί να έχουν ...φιλότιμο??
Ούτε να γελάσω πια δεν θέλω μ' αυτούς!
Μας κάψανε τη ζωή κυριολεκτικά!!

Antinemecis είπε...

Eσείς ακόμη πιστεύετε ότι όλη αυτή η ολιγωρία και οι παραλήψεις δεν είναι σκόπιμες;
Με όσα έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται νομίζετε ότι όλοι όσοι είναι στην εξουσία δουλεύουν για τα συμφέροντα της χώρας και προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον; Τότε λυπάμαι!
Δεν υπάρχει πιο ηλίθια και πρόχειρη δικαιολογία από το "υποτιμήσαμε τη φωτιά" Αν λοιπόν υπάρχει κόσμος που το χάβει τότε...
Και σκεφτείτε απλά ότι είναι οι ίδιοι που κάνουν ενημερωτικές εκστρατείες τύπου "ένα τσιγάρο μπορεί να φέρει την καταστροφή"
Όταν λοιπόν πιστεύεις ότι "ένα τσιγάρο μπορεί να φέρει την καταστροφή" και ενημερώνεις και τους άλλους για να το συνειδητοποιήσουν, δε μπορείς να βγαίνεις από την άλλη και να λες "υποτίμησα τη φωτιά"
Όταν λοιπόν αυτοί μας δουλεύουν και εμείς το ακούμε και το αναλύουμε χωρίς να τους έχουμε πάρει τα κεφάλια... είμαστε άξιοι της μοίρας μας!
Η φωτιά μπήκε σκόπιμα για να εξυπηρετήσει ποικιλοτρόπως τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Και για να είμαι πιο σαφείς, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του οικονομικοπολιτικού κατεστημένου που υλοποιούνται μέσω της κυβέρνησης. Και αν δεν τους πάρουμε με τις πέτρες και δεν πάρουν το μήνυμα όλοι τότε την ίδια εξυπηρέτηση θα προσφέρει και η επόμενη κυβέρνηση...
Λοιπόν ή ωριμάζουμε και κόβουμε την κλάψα ή κάθε φορά κοροιδευόμαστε για να συνεχίσουμε μετά τη μίζερη ζωούλα μας.
Πάντω ςανατροπές με απλή γκρίνια δε γίνονται...
Αφού δεν έχει στασιάσει το σύμπαν από τη Δευτέρα και δεν είμαστε νυχθημερόν έξω από τη βουλή απαιτώντας την παραίτηση της κυβέρνησης και την τιμωρία των υπευθύνων, δεν τρέφω και μεγάλες ελπίδες για τούτο τον αποβλακωμένο και αποκοιμισμένο λαό...