2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Για την γνωμοδότηση Σανιδά.

Η γνωμοδότηση του Γιώργου Σανιδά για άρση της ανωνυμίας σε ιστολόγια και κινητά έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με την ευρωπαϊκή νομολογία επί του θέματος και δείχνει επικίνδυνη άγνοια έως και αδιαφορία για την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών και των προσωπικών δεδομένων.

Πρόκειται για δικαστικό πραξικόπημα.

Θα πρέπει να βγουν πολύ σκληρές ανακοινώσεις που να προειδοποιούν την υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος και τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους ότι η γνωμοδότηση Σανιδά είναι αντισυνταγματική και δεν μπορούν να την λάβουν υπόψη χωρίς να καταπατήσουν θεμελιώδη δικαιώματα.
Πόσο συνταγματικό είναι όμως και πόσο είναι συμβατό με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία;
Αν δεν στεκει νομικά πρέπει να βγούμε και να το πούμε, να το φωνάξουμε.
Αν είναι ευάλωτο πρέπει το συντομότερο να βγάλουμε κάποιον που να δηλώνει πως αυτά που λέει ο Σανιδάς στέκουν σε χώρες τύπου Ιράν και πως είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε κάθε ένδικο μέσο και να συνεργαστούμε με όποιον και όποια θέλει προκειμένου να αποτρέψουμε μια τέτοια νομοθετική ρύθμιση.
Ανάρτηση από busy bee

6 σχόλια:

tzonakos είπε...

Eφ όσον η δικαστική εξουσία παραβαίνει το Σύνταγμα και στοχεύει σε καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων μας πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτο και οτι άλλο επιδιώκει να φέρει αυτό !
Δεν ειμαι νομικός για να εχω άποψη βασισμένη σε νόμους, στο Σύνταγμα, σε παραγράφους, διεθνή νομοθεσία κλπ αλλα φαντάζομαι οτι όσοι ειναι νομικοί μπορούν να πούν μια γνώμη εδω.

marianaonice είπε...

Σε δύο προηγούμενες αναρτήσεις μου, που φαίνονται τα λινκ τους αριστερά, στα δύο περιστέρια, αναλύω με βάση τις νομικές διατάξεις και το σύνταγμα μας, τι ισχύει σήμερα για την άρση της ανωνυμίας μας (άρση απορρήτου τηλεπικοινωνιών) και πώς κατοχυρώνεται το δικαίωμά μας για την ελευθερία της έκφρασης και του λόγου αλλά και της πληροφόρησης πάλι με βάση το Σύνταγμα και τις διατάξεις της ΕΣΔΑ και του εσωτερικού μας δικαίου.
Αυτά και μόνον αυτά ισχύουν και σ' αυτά πρέπει να υπακούσουν οι αρχές δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος και όχι μόνον!!

Τα άλλα περί γνωμοδότησης Σανιδά, σαφώς και είναι πραξικόπημα, και αν δεν το καταλάβει ο κόσμος, η Χούντα είναι ήδη μέσα στο σπίτι μας, κι ας φοράει τη μάσκα της δημοκρατίας!!
Εν ονόματι των λαών, άλλωστε μη ξεχνάτε έγιναν τα χειρότερα εγκλήματα και πραξικοπήματα κατά της ανθρωπότητας!!

Antinemecis είπε...

Mαριάννα έχεις δίκιο.
Ας βάλουμε τα πράγματα όμως στη θέση τους και ας αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε τη λογική μας (αφού ζούμε στη χώρα του παραλογισμού και του θράσους)
Γνωμοδότηση σημαίνει "δίνω τη γνώμη μου".
Από πότε το να πει κάποιος τη γνώμη του, έστω και αν κατέχει θέση εξουσίας, παρακάμπτονται οι νόμοι και το σύνταγμα; Ας είμαστε σοβαροί και ας δείξουμε επιτέλους ότι δε μπορεί ο κάθε ανεγκέφαλος να μας εμπαίζει.
Εδώ λοιπόν πρέπει να αναπτυχθεί μία συζήτηση και να παρθούν αποφάσεις για το "πώς μπορεί κάποιος να προστατευθεί όταν οι θεσμοί έχουν καταρρεύσει και βασικός παραβάτης του συντάγματος και των νόμων γίνεται η δικαστική και πολιτική εξουσία".
Μπορεί κάποιος να κατηγορηθεί με βάση μία "γνωμοδότηση" ή μία παράνομη (για πολλούς λόγους) τροπολογία;
Μαριάννα, έχουμε χούντα ("καμουφλαρισμένη" μόνο για... τυφλούς!)
Το θέμα είναι για πόσο θα ανεχόμαστε το θράσος κάποιων που νομίζουν ότι κάτι έγιναν επειδή ήταν κολλητοί του κομματάρχη.
Όσο κλείνουμε τα μάτια και ελπίζουμε σε κάτι χωρίς να αναλάβουμε εμείς οι ίδιοι δράση, όχι δε θα γίνει τίποτα, αλλά με το θράσος θα επιβάλουν ό,τι θέλουν στους ηλίθιους και ανεκτικούς υπηκόους!

marianaonice είπε...

@Αντινέμεση
Έχεις απόλυτο δίκιο!
Καμία εγκύκλιος ή γνωμοδότηση οποιουδήποτε καρεκλοκένταυρου δεν καταλύει το νόμο και το Σύνταγμα!!
Ομως αυτό συμβαίνει σε μία ευνομούμενη πολιτεία!
Στη δική μας που επικρατεί η αγραμματοσύνη και η αδιαφορία καθώς και η άμετρη φιλοδοξία για υψηλές καρέκλες, κυρίως στο δικαστικό κλάδο, η γνωμοδότηση αυτή κινδυνεύει να γίνει το δεκανίκι σε πολλά καθίκια της δικαστικής μας εξουσίας, που θα θελήσουν να βάλουν χειροπέδες στη σκέψη μας, επικαλούμενοι τη γνωμοδότηση αυτή, ως νομολογία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, χωρίς οι ίδιοι να κάνουν τον κόπο να μελετήσουν το νόμο και το Σύνταγμα!!
Ξέρεις και ο νόμος για τη χορήγηση αντιγράφων από την ανακριτική δικογραφία σε κατηγορούμενο είναι απόλυτα σαφής και καταλυτικός για την προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων του κατηγορουμενου!!
Όμως ο ανακριτής με εντολή (ούτε καν γνωμοδότηση ή εγκύκλιο) Σανιδά, αρνήθηκε να δώσει αντίγραφα στους κατηγορούμενους της ΖΗΜΕΝΣ με αποτέλεσμα δύο δικαστικά συμβούλια στη συνέχεια να ακυρώσουν την ανακριτική διαδικασία!
Παρ' όλα αυτά, ο Σανιδάς επιμένει ακόμη, έστω κι αν έχει φύγει, με το "φάντασμά" του που άφησε πίσω του!!!
Ο νοών νοήτω λοιπόν!
Συμφωνώ ότι πρέπει πια να δράσουμε και όχι μόνο να μένουμε σε λόγια!
Μας κυκλώνει η χούντα και δεν ξέρω αν θα ξεφύγουμε ποτέ απ' αυτήν, έστω κι αν αλλάξει η κυβέρνηση, κάποτε, αφού οι διατάξεις των νόμων που ψήφισε και ψηφίζει θα μείνουν πίσω στα χέρια άλλων φιλόδοξων εξουσιαστών μας!!!

Antinemecis είπε...

Μαριάννα δε μπορώ παρά να συμφωνήσω με αυτά που λες.
Επειδή όμως φταίμε και εμείς που αφήσαμε αυτήν την κατρακύλα να συμβεί και ο χρόνος πίσω δε γυρνά, πρέπει από δω και πέρα να δώσουμε τη μάχη όχι μόνο για να σταματήσει η κατρακύλα αλλά και για να έρθουν τα πράγματα σε ένα σημείο που τουλάχιστον δε θα προκαλείται καθημερινά η λογική μας με τέτοιο τρόπο.
Όσο για τους επόμενους... τα ίδια αφεντικά υπηρετούν!
Απλά χρειάζονταν μία κυβέρνηση ηλιθίων με περισσό θράσος να περάσει πράγματα που δε θα μπορούσε να περάσει τόσο προκλητικά ένα "σοσιαλιστικό" κόμμα...
Οι "ολυμπιακοί" αλήθεια έγιναν επειδή η χώρα μας το άξιζε (ούτε τα έργα δεν είχαν γίνει καλά-καλά) ή για να γίνει "πρόβα τζενεράλε" του μεγαλύτερου συστήματος παρακολούθησης πολιτών (για την "ασφάλεια" βρε παιδί μου!) σε μία χώρα που η απόλυτη αδιαφορία και η αμορφωσιά των πολιτών θα το επέτρεπε; Και για να ξεπλυθούν και λεηλατηθούν μπόλικα δις ευρώ φυσικά (με τα ευρώ έχουμε χάσει το μπούσουλα και δε συνηδητοποιούμε πόσα μας κλέβουν)! Πρόσφορο το έδαφος και για τα δύο!
Για αυτό λοιπόν... να ΞΥΠΝΑΜΕ σιγά-σιγά!!!

busy bee είπε...

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται ούτε να προσθέσει κανείς κάτι ούτε να αφαιρέσει στα σχόλια σας.
Σε προσωπικό επίπεδο υπάρχει ταύτιση με τις θέσεις σας.
Εχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.
Καλή συνέχεια σε όλους.
Ωρα καλή και με δύναμη... την χρειαζόμαστε.