2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Blogger ή Wordpress ?





Λοιπόν, έψαξα λίγο το θέμα και αισθάνομαι λίγο ζωντόβολο, που πήγα με κλειστά μάτια στο Blogger της Google, απλά και μόνο επειδή ήταν πιο εύκολο, καθ' ότι είχα ήδη gmail.
Το ότι η Google China λογόκρινε το περιεχόμενο των ιστοσελίδων, το είχαμε ακούσει, το είχαμε αναφέρει στις σελίδες μας, αλλά δε μας πολυένοιαξε κιόλας, αφού δεν έγινε σε μας. Το ίδιο πράγμα πήγε να γίνει πριν λίγο καιρό με το Wordpress, αλλά ο ιδιοκτήτης του, ο 25χρονος Αμερικανός
Matt Mullenweg, αρνήθηκε να λογοκρίνει και να παραδώσει πληροφορίες στο "κόμμα του λαού" και ως αποτέλεσμα 1.000.000 blogs χάθηκαν ως δια μαγείας. Ο Mullenweg αρνήθηκε να συνεργαστεί με κίνδυνο να αποκλειστεί από τη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, λέγοντας ότι δεν θα ήθελε να ξυπνάει το πρωί και να μη νιώθει περήφανος και ορεξάτος για τη δουλειά του. (διαβάστε εδώ κι εκεί)


Και μεις καθόμαστε και ονειρευόμαστε ότι η Google θα μας προστατέψει από τον Καραμανλή. Και να δεχτώ ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πιέσει σαν την Κίνα. Αν κάνει μια συμφωνία να αγοράσει το καινούριο laptop της Google με το δικό της λειτουργικό, χέστηκε η Google για την ελευθερία του λόγου.


Εγώ πάντως παιδιά λέω να την κάνω σιγά σιγά από το blogger. Θα το ψάξω λίγο και θα μετακομίσω. Θα μ' άρεσε πολύ η ιδέα να γίνει οργανωμένα όλο αυτό. Να στείλουμε δηλαδή ένα μήνυμα κεραυνό στη Google, να το κοινοποιήσουμε παντού σε όλες τις γλώσσες του κόσμου και την κάνουμε όλοι ταυτόχρονα για Wordpress. Μη σου πω να μαζευτούμε όλοι και να πάρουμε ένα δικό μας server και να είμαστε κύριοι του εαυτού μας. Σκεφτείτε το σοβαρά και σχολιάστε

Υ.Γ. Γνώμη μου είναι ότι αυτό το blog στήθηκε για συγκεκριμένο σκοπό. 'Oλοι έχουμε blog και μπορούμε να γράψουμε για τις θρησκευτικές μας πεποιθήσεις ή την άποψή μας για τις φαρμακευτικές. Ας το κάνουμε λοιπόν εκεί.

Υ.Γ. Προσωπικά δεν αισθάνομαι καμία συγγένεια με κανενός είδους τρωκτικό και δεν πρόκειται να σταθώ δίπλα τους σε καμία περίπτωση. Αυτοί απλώς τυχαίνει να έχουν blog. Θα μπορούσαν να έχουν κανάλια, εφημερίδες ή μπορεί και να έχουν. Εμείς είμαστε ερασιτέχνες, αυτοί είναι ξεφτιλισμένοι. Ουγκ

4 σχόλια:

Laplace είπε...

+απειρο
το γραφω κ εγω
φανταστειτε 300-400 ατομα να αλλαζουν απο μπλογκερ σε wp..
πολυ δυνατο μηνυμα..

μαζι σου φιλε...

ξαναβαλε την αναρτηση να την διαβασουν ΟΛΟΙ κ να μας γραψουν την αποψη τους

tzonakos είπε...

Προσωπικά δεν αισθάνομαι σίγουρος πουθενά. Οτιδήποτε δημσιεύεται ειναι στα χέρια του οποιουδήποτε και ποτέ δεν ξέρεις τι θα κάνει ο άλλος τα στοιχεία που εχει για σενα ( και μπορεί και να βρει κι άλλα, ολα )
εχω δοκιμάσει την Wordpress και μ αρέσει.
Δεν ειναι κακή ιδέα μια μεταφορά εκεί.

ekath είπε...

Συμφωνώ. Πρέπει τελικά να στηρίζουμε αυτούς που δεν υποχωρούν σε τέτοιου είδους πιέσεις.

ekath είπε...

Από οδηγίες, δηλαδή αν μπορούμε να μεταφέρουμε τα όσα μέχρι τώρα έχουμε στο blog μας, μπορεί να μας πει κανείς;