2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Βαρόμετρο για το λιανεμπόριο η 11η Μαΐου


Οι κ.κ. Καρανίκας (ΕΣΕΕ), Καφούνης (Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών) και Κορκίδης (Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά) συμφωνούν πως κομβικής σημασία για το λιανεμπόριο είναι η 11η Μαΐου, ενώ και οι τρεις εμφανίζονται βέβαιοι πως οι καταστηματάρχες θα τηρήσουν με ευλάβεια τα μέτρα ασφαλείας.
Ειδικότερα ο πρόεδρος της ΕΣΕΕΓιώργος Καρανίκας υποστήριξε και εκείνος πως στις 11 Μαΐου θα εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την εικόνα στο λιανεμπόριο. Όπως ανέφερε ο ίδιος, το μικρομεσαίο εμπόριο θα αποτελέσει το θεματοφύλακα των μέτρων υγιεινής και ασφαλείας, καθώς υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης των καταστηματαρχών με τους καταναλωτές.


Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, επεσήμανε πως η μεγάλη μέρα για τους καταστηματάρχες είναι η επόμενη Δευτέρα και μένει να αποδειχθεί ποια θα είναι η προσέλευση του κόσμου και πως θα κινηθούν οι τζίροι, οι οποίοι είναι ζωτικής σημασίας για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Δύο είναι τα μείζονα θέματα που απασχολούν το εμπόριο, αφενός η παράταση της μείωσης των ενοικίων και αφετέρου τα χρηματοδοτικά εργαλεία από πλευράς των τραπεζών.
Από την πλευρά του ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς ανέφερε πως βαρόμετρο για το λιανικό εμπόριο θα αποτελέσει η 11η Μαΐου, καθώς θα ανοίξει η πλειοψηφία των καταστημάτων. Σύμφωνα με τον ίδιο οι καταστηματάρχες προετοιμάζονται για το άνοιγμα προχωρώντας στις απαραίτητες απολυμάνσεις και το ζητούμενο είναι να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας. Για τη σημερινή ημέρα ανέφερε πως περισσότερο κόσμο είχαν τα κομμωτήρια και τα κουρεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: