2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Το ημερολόγιο ενός φτωχού πλην τίμιου Έλληνα

Αγαπητέ Γιωργάκη,

Θα ήταν αναισθησία εκ μέρους μου, αν έλεγα πως δεν καταλαβαίνω την κακεντρέχεια και τη μνησικακία σου για τον ελληνικό λαό. Αυτός ο λαός είχε το θράσος να μη σε εκλέξει πρωθυπουργό δυο συνεχόμενες φορές και, μάλιστα, τη μία με εξευτελιστικό τρόπο, αναγκάζοντάς σε να ικετεύεις στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, για να μη σε απολύσουν από πρόεδρο, αλλά να σου δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία. Καταλαβαίνω πόσο σε εκνευρίζει το ότι ακόμη και στα 60 σου χρόνια κι ενώ είσαι πρωθυπουργός οι Έλληνες εξακολουθούν να σε αποκαλούν "Γιωργάκη". Καταλαβαίνω, επίσης, πόσο εξοργιστικό είναι για σένα το γεγονός ότι, ενώ έχεις επιβάλει τόσες συμφορές στον ελληνικό λαό, αυτός εξακολουθεί όχι μόνο να γελάει με τα στραμπουλήγματα της γλώσσας σου - που στο κάτω - κάτω δεν είναι η μητρική σου, damn it! -, αλλά και να σκαρώνουν ανέκδοτα με σένα πρωταγωνιστή, λες και είσαι ο Τοτός!
Καταλαβαίνω, επίσης, τα ίδια συναισθήματα του αντιπροέδρου σου, του κ. Βενιζέλου, επειδή οι φίλαθλοι - οπαδοί ήθελα να πω - του ΠΑΣΟΚ δεν εξέλεξαν αυτόν πρόεδρο, αλλά ένα Γιωργάκη!

Καταλαβαίνω ότι αυτά τα συναισθήματα πρέπει να ξεσπάσουν κάπου - ελλείψει ψυχοθεραπευτή - και θεωρήσατε κατάλληλο θύμα τον ελληνικό λαό. Είναι και τα μεγάλα αφεντικά που σε πιέζουν συνεχώς, γιατί όση ευσυνειδησία και να δείχνεις στο έργο σου, αποτυγχάνεις συνεχώς. Σε έχουμε βάλει στην πρέσα από τη μια οι Έλληνες που παρά τα όσα τους κάνεις συνεχίζουν να σε γελοιοποιούν και από την άλλοι οι μεγάλοι αφέντες σου που βιάζονται.

Γι' αυτό μήπως πρέπει να λάβεις σοβαρά υπ' όψιν σου ότι σου ανέθεσαν δύσκολο έργο - δύσκολο λαό; Μήπως υπερβάλλεις εαυτόν; Όχι τίποτα άλλο, για σένα το λέω που δεν ξέρεις τη σοφή παροιμία του ελληνικού λαού ότι ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται - η κυβέρνησή σου, μιας και είναι και τα δύο ταυτόχρονα, χαίρεται δυο χρόνια.


Γελοιοποίησες την Ελλάδα και τους Έλληνες - λες και δεν έφτανε το ότι εκλέξαμε εσένα πρωθυπουργό-, περιέκοψες μισθούς και συντάξεις, απέλυσες κόσμο, ξαναέκοψες μισθούς και συντάξεις, υπέγραψες την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, έβαλες μπροστά το ξεπούλημα της περιουσίας του λαού, ξανααπέλυσες κόσμο, ξαναέκοψες μισθούς και συντάξεις, αμόλησες χιλιάδες δυνάμεις ασφαλείας και παρακρατικούς, για να διαλύσεις τις ειρηνικές διαδηλώσεις του κόσμου, αύξησες το ΦΠΑ ακόμη και στα τρόφιμα, γέμισες τους δρόμους των πόλεων με άστεγους, τη στιγμή που οι δικοί σου κάνουν συλλογή σπιτιών, έβαλες φράγματα, για να εμποδίσεις τους Έλληνες να διαμαρτυρηθούν, επέτρεψες στον κάθε γελοίο υπαλληλάκο της ΕΕ να πιάνει στο στόμα του την Ελλάδα. Έφερες το εισόδημα σε επίπεδα εξαθλίωσης και τώρα από τη μια αναγκάζεις τους γονείς να αγοράζουν και τα βιβλία του σχολείου για τα παιδιά τους και από την άλλη φορολογείς ακόμη και το σπιτάκι του κάθε πολίτη, ακόμη κι αν αυτός είναι άνεργος, ή ανάπηρος. Ε, αρκετά! Και για να το καταλάβεις: Enough! Genug!

Και ειλικρινά το λέω για σένα. Επειδή, ξέρεις, πολλοί τύραννοι πέρασαν κατά καιρούς απ' την Ελλάδα και όλοι είχαν κακό τέλος. Όλα αυτά που κάνεις κι εσύ, όπως κι εκείνοι, αντί να τρομοκρατήσουν τους φοβερούς τους Έλληνες, τους εκνεύριζαν, τους εκνεύριζαν, ώσπου το σχοινί έσπασε... Ομολογώ ότι μετά την αναγγελία του νέου χαρατσιού - χρησιμοποιώ λέξη μιας από τις αγαπημένες σου γλώσσες - κάποιος φοβήθηκε: ο σκύλος μας εμφάνισε σημάδια κατάθλιψης, γιατί νόμισε ότι θα φορολογούσες τα κόκαλα... Ωστόσο, το ξεπέρασε γρήγορα, γιατί είναι ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ιχνηλάτης, αρχαία ράτσα...

Γι' αυτό σου λέω, πέρα από τους ισχυρούς που εκπροσωπείς, υπάρχουν κι άλλες δυνάμεις, μία εκ των οποίων είναι κι ο Ελληνισμός. Σκέψου τώρα τι είναι ο καθένας από μας, τι είσαι εσύ και τι είναι οι μεγάλοι αυθέντες μπροστά σε μία δύναμη που υπάρχει πάνω από 2,500 χρόνια: Μια κουκκίδα, ένα μηδενικό, κάτι που θα πάψει να υπάρχει, ενώ ο Ελληνισμός θα συνεχίζει, κάνοντας εσένα και τους αυθέντες, όπως κι αυτούς πριν από σένα, παράδειγμα του πώς το φως νικάει το σκοτάδι.

Θα μου πεις στο μυαλό το δικό σου και της μητέρας σου είμαστε ένας ασήμαντος λαός. Ωστόσο, όσο ασήμαντους και αν μας θεωρείς εσύ και αυτοί που εκπροσωπείς, οι "σημαντικοί", ασχολείστε μαζί μας και δαπανάτε απίστευτη ενέργεια και χρήμα σε μας κι αυτό είναι οξύμωρο, αστείο και μας λέει πολλά. Άλλωστε σε όλη την πορεία της ανθρωπότητας πάντα οι "σημαντικοί" κάθε εποχής καταγίνονταν και προσπαθούσαν να τιθασεύσουν, ή να εξαφανίσουν εμάς, τους ασήμαντους. Και πάντα οι "σημαντικοί", οι πανίσχυροι τύραννοι διαλύονταν, μόλις τα έβαζαν με τους ασήμαντους Έλληνες, καταφέρνοντας μόνο να προσθέσουν κι άλλη λάμψη στη σελίδα της παγκόσμιας ιστορίας που λέγεται Ελλάδα...

Γι' αυτό σου λέω: δε θα σε θυμούνται εσένα και τους υπόλοιπους παρά μόνο σαν έναν κόκκο που προσπάθησε να λερώσει το ατόφιο χρυσάφι॥

http://endelehia.blogspot.com/2011/09/blog-post_16.html


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: