2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Έρχονται Απόκριες και ... Εκλογές!!!




 Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει μάρτυρες μιας πρωτοφανούς γελοίας παράστασης.
Απ' τη μία οι εκπρόσωποι της Τρόικας των ελεγκτών να ανακοινώνουν τα μέτρα που έπονται (ιδιωτικοποιήσεις κρατικών επιχειρήσεων, εκποίηση εθνικών γαιών κλπ.) και απ' την άλλη η Κυβέρνηση να βάζει τη μάσκα του θιγμένου και να κάνει τζαμπαμάγκικες δηλώσεις ενάντια στο ότι η Τρόικα ανακοινώνει, χωρίς βέβαια να αποκηρύσσει ρητά το περιεχόμεο των ανακοινώσεών της.
     Το παιχνίδι με το λαγό και το καρότο δηλαδή. Η τρόικα ανακοινώνει σκληρά μέτρα ορθά-κοφτά παίζοντας την "κακή" και η Κυβέρνηση αναλώνεται σε ανούσιους βερμπαλισμούς, υπερασπιζόμενη την εθνική αξιοπρέπεια- τρομάρα μας- παίζοντας την "καλή". Έτσι, θα περάσει μεγάλο μέρος των ανακοινωθέντων μέτρων και αν ένα από αυτά "καταφέρει" η Κυβέρνηση να αποτρέψει, θα θεωρηθεί μεγάλη διαπραγματευτική νίκη της Κυβέρνησης, αποδεικνύοντάς μας με αυτόν τον τρόπο ότι δεν είναι βαλτή, δεν είναι στο κόλπο, αλλά αντιθέτως το παλεύει.
   Το ίδιο άλλωστε κολπάκι δεν είχε εφαρμόσει και στην περίπτωση της περικοπής του 13ου και του 14ου μισθού; Έβαλε την Τρόικα μπροστά να ανακοινώνει ότι θα τα κόψει όλα και μετά η Κυβέρνηση "κατάφερε" να σώσει το 13ο και το 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα. Κάτι που ήταν προφανώς προαποφασισμένο...

   Η ξαφνική επανεπίκληση του ίδιου κόλπου βεβαίως μυρίζει εκλογές. Η Κυβέρνηση θέλει να περάσει το προφίλ της "αγωνιζόμενης για τα εθνικά συμφέροντα" και να επανακτήσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.
Γι αυτό τώρα που έρχονται και Απόκριες, η Κυβέρνηση αγόρασε τη στολή του Ζορό των εθνικών συμφερόντων (οποιαδήποτε αντιστοιχία με ... Ζορό Νομάρχες είναι απλώς συμπτωματική!)
   Ώσπου να περάσουν και αυτές οι Απόκριες και να αρχίσει η νηστεία της Σαρακοστής.
Μιας Σαρακοστής όμως που δεν αφορά 40 ημέρες, αλλά 40 χρόνια, σ΄μφωνα με αυτά που έχει υπογράψει ο Στ. Παττακός... εεεε συγνώμη Γ. Παπακωνσταντίνου εννοούσα, ο υπασπιστής του Γ. Παπαδόπουλου ...εεε sorry.... εεε συγνωμη ήθελα να πω, του Γ. Παπανδρέου εννοούσα.
   Την τελευταία Κυριακή των Αποκρεών θα κάψουμε στο άρμα του το Βασιλιά Καρνάβαλο.
   Την τελευταία Κυριακή των Εκλογών θα κάψουμε στις κάλπες τον Πρωθυπουργό Κάρνάβαλο;

http://toixo-toixo.blogspot.com/2011/02/blog-post_14.html

GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

1 σχόλιο:

KOSTAS PAP είπε...

Η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι άριστη στην προπαγάνδα. Άλλωστε ο Γκαίμπελς έλεγε ότι ένα μεγάλο ψέμμα γίνεται πιο πιστευτό από ένα μικρό. Στήσανε λοιπόν τη θεατρική παράσταση και όποιον κοροϊδέψουν. Βοήθειά μας!