2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

περί αυτοκριτικής, κλπ...


Το προηγούμενο, περί «ΑΝΤΙ-Χριστουγέννων», κείμενο του γερουσιαστή της Ν. Καρολίνας DavidDuke, σχολιάστηκε ποκιλοτρόπως.
Από τα σχόλια ξεχώρισα να σχολιάσω, με τη σειρά μου, δύο:
Το πρώτο είναι το «περί αυτοκριτικής» των χριστιανών:
Ασφαλώς και δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τον τρόπο, με τον οποίο οι «Χριστιανοί» κατάκτησαν τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική. Εξολοθρεύοντας με τα πυροβόλα τους όπλα τους τοξοβόλους Ινδιάνους.
Ούτε τι έγινε στο απώτερο παρελθόν με τους σταυρωτές των Αράβων και του Βυζαντίου σταυροφόρους. Ή με την Ιερη Εξέταση, Με την οποία εξόντωναν τους αιρετικούς και τους Εβραίους.
Κι ακόμη την αλληλεγγύη το χριστιανικού κατεστημένου με τα πολεμικά και οικονομικά εγκλήματα και την βαρβαρότητα του καπιταλιστικού κατεστημένου σε βάρος της σύγχρονης ανθρωπότητας.
Ή τις αρνητικές πλευρές της κατεστημένης Εκκλησίας σε όλες της τις αποχρώσεις. Και την προκλητικά αδιάφορη στάση της απέναντι στους πάσχοντες και αδικούμενους λαούς και ανθρώπους.
Που σημαίνει ότι οι χριστιανοί, προτού ρίξουν το λίθο του αναθέματος εναντίον κάποιων άλλων οφείλουν να κάμουν τον αυτοέλεγχό τους. Και να μετανοήσουν για τις δικές τους αβελτηρίες.
Και όχι βέβαια ετεροχρονισμένα. Όπως κάνουν οι παπικοί σχετικά με τα εγκλήματα των σταυροφόρων. Αλλά έμπρακτα. Και μάλιστα για τις τωρινές τους ραδιουργίες και τα εγκλήματα τους.
Κάτι , που, όπως όλα δείχνουν, δεν φαίνονται να έχουν την παραμικρή διάθεση να το πράξουν.
Και, εν τοιαύτη περιπτώσει, τίθεται το ερώτημα:
Πώς νομιμοποιούνται να ασκούν κριτική σε κάποιους άλλους, που, ενδεχομένως, κάνουν τα ίδια και χειρότερα;
Σίγουρα δεν νομιμοποιούνται, όταν το κάνουν εξ ονόματος του-εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσόντος-χριστιανικού κατεστημένου.




Νομιμοποιούνται όμως απόλυτα να το κάμουν εν ονόματι του Ευαγγελίου και της Εκκλησίας του Χριστού. Και νομιμοποιούνται από κάθε πλευρά. Και για όλα τα προβλήματα της κοινωνίας των ανθρώπων.
Κι ας υποστηρίζουν κάποιοι ότι έργο της Εκκλησίας είναι η ενασχόλησή της με τη μεταθανάτια τύχη των ανθρώπων. Και πάντα μέσα στους τέσσερις τοίχους των ναών. Και όχι η μέριμνά της για τα εγκόσμια. Που είναι-υποτίθεται-στην αποκλειστική αρμοδιότητα των-κατά κανόνα- απατεώνων της πολιτικής.
Αφορισμούς, που διατυπώνουν κάποιοι απ’ αυτούς, που ενοχλούνται απ’ τον λόγο της αλήθειας και της δικαιοσύνης, που εκπέμπει το Ευαγγέλιο.
Επειδή ακριβώς το φοβούνται. Δεδομένου ότι είναι ισχυρότερο απ’ τους οποιουσδήποτε πυρηνικούς και ηλεκτρονικούς εξοπλισμούς και μηχανισμούς, που διαθέτουν οι σύγχρονοι δολοφόνοι των λαών. Και ιδιαίτερα η διεθνής μαφία των τοκογλύφων.
Και το δυστύχημα, στην προκειμένη περίπτωση, είναι ότι, ενώ οι καταχθόνιοι και αδυσώπητοι εχθροί του Ευαγγελίου γνωρίζουν την καταλυτική και ακαταγώνιστη δύναμή του, φαίνεται να την αγνοούν οι. λεγόμενοι, χριστιανοί….
Οι οποίοι δεν θέλουν ή δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η μοναδική διέξοδος απόδρασης από το κρεματόριο των τοκογλύφων είναι η εδώ και τώρα επιστροφή στην κοινωνική δικαιοσύνη του Ευαγγελίου.
Ειδάλλως είναι υποχρεωμένοι να βουλιάζουν στα ολοένα και βαθύτερα μεσάνυχτα του τοκογλυφικού μεσαίωνα.
Στα οποία η πορεία θανάτου θα φωτίζεται απ’ τις πυρές, που θα ανάβουν οι ιεροεξεταστές του Μαμωνά…
Το δεύτερο σχόλιο, που θέλω να σχολιάσω, προέρχεται από κάποιον «Ανώνυμο», ο οποίος στην ανάρτηση των «ΑΝΤΙ-Χριστουγέννων» από το press.gr προειδοποιεί ότι όποιος τα βάζει με τη μαφία των τοκογλύφων «εξαφανίζεται ως δια μαγείας».
Και βέβαια αυτό είναι ενδεχόμενο. Αλλά, όπως είναι ευνόητο, , από κει και πέρα, είναι για τον καθένα θέμα επιλογής. Αν, δηλαδή, προτιμάει να τον καρατομήσουν σκυμμένο ή με ορθή την κεφαλή του. Ή θα αφεθεί ν’ ακολουθήσει τον αμετάκλητο νόμο της βιολογικής εξαφάνισής του.
Που, σε τελική ανάλυση, σημαίνει ότι και οι ανοήτως κακουργούντες κι αυτοί θα εξαφανιστούν. Μαζί με τα δημιουργήματα της κακουργίας τους.
Δεδομένου ότι και η ζωή των ανθρώπων και η πορεία της ιστορίας βρίσκεται στο χέρι κάποιου Άλλου.
Στου οποίου τους διαχρονικούς διασκελισμούς δεν μπορούν να βάλουν τρικλοποδιές οι εγκάθετοι του Σατανισμού….
Παπα-Ηλίας
http://papailiasyfantis.wordpress.com



GoPetitionΚανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

4 σχόλια:

Nefelovatis είπε...

Καλησπέρα Πάτερ.

Αυτό που πιστεύω είναι πως όλοι αυτοί οι «χριστιανοί» , οι άποικοι, οι σταυροφόροι, οι ιεροεξεταστές, οι «ζηλωτές», έχουν τόση σχέση με την ουσία του Χριστού, όση και ένα γουρούνι με την καθαριότητα… Είναι κάτι βέβαια που κι εσύ στηλιτεύεις.. Νομίζω ότι το είχε δείξει πολύ καλά ο Καζαντζάκης στο «ο Χριστός ξανασταυρώνεται», όλο αυτό το παιχνίδι που οι «άρχοντες» της ιεραρχίας, όποια μορφή κι αν έχει, παίζουν..

Όσο για του ανώνυμους, και τους τοκογλύφους, αυτοί πάντα υπάρχουν, και πάντα τα ίδια έκαναν.. Μόνο που ξεχνάνε.. Πως υπάρχουν Άνθρωποι, που την ψυχή τους κρατάνε, και τα αργύρια στα μούτρα τους πετάνε.. Όποιο κι αν είναι το τίμημα.. Μια και πιστεύουν, σε κάτι πολύ ανώτερο απ’ τα λεφτά και την «ισχύ» τους..

Και καλό είναι να θυμηθούν..

Στο τέλος, ότι κι αν κάμουν, ο ήλιος θα βγει..

Και τα αντηλιακά, δεν πιάνουν στους «βρικόλακες»..


Να είσαι καλά,

Καλό Ξημέρωμα και

Καλή Λευτεριά να έχουμε..

Aνεμος είπε...

Παπά Ηλία το ξερώ ότι δεν σ αρέσουν οι έπαινοι
Αλλά..μακαρι να είχαν ολες οι θρησκείες ένα αντάρτη ιερέα, που κάνει κριτική στην ιδια την θρησκεία του πρώτα..
Ο Χριστός ξανασταυρώνεται
φθάνουν πρόσφυγες από κάποιο μακρινό χωριό που λεηλάτησαν οι Τούρκοι και προσπαθούν να βρουν κάποιο μέρος να εγκατασταθούν με όσα πολύτιμα πράγματα κατάφεραν να πάρουν μαζί τους
.
Επικεφαλής τους είναι ένας πράος, δυναμικός με ψυχή αντάρτη ιερέας, ο παπα-Φώτης
Και ο άλλος ιερέας είναι αλλά χορτασμένος
Ο παπά γρηγορης
Το βιβλίο αυτό ειναι καταπληκτικό και σίγουρα αξίζει να το διαβάσετε!! Με τα γεγονότα που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια και πόσο μάλλον τον τελευταίο καιρό είναι πάντα επίκαιρο!! Και σίγουρα στις μέρες μας ο Χριστός δεν ξανασταυρώνεται μία αλλά πολλες φορές και καθημερινά! Ήξερε πολυ σωστά 'οταν έλεγε " ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΙΜΑΙ ΛΕΦΤΕΡΟΣ!! " Εμείς όμως πόσο ελεύθεροι είμαστε άραγε?Πόσο φοβόμαστε και σε τι ελπίζουε πια ο χρόνος θα το δείξει..
Παρακάτω μπορείτε να δείτε την σειρά από το αρχείο της ΕΡΤ:
οτι εσωσαν.. γιατι εχασαν πολλα επεισοδια
http://greek-video.net/tv-series/1975/0000/

παπα-Ηλίας είπε...

Νεφελοβάτη

Οι διαχρονικοί φαρισαίοι, "που έχουν τόση σχέση με το Χριστό, όση και τα γουρούνια με την καθαριότητα"!

Και οι τοκογλύφοι.Οι-διαχρονικοί και αυτοί- βρυκόλακες, στους οποίους "δεν πιάνουν τα αντιηλιακά"!

Ο μαμωνάς και η υποκρισία: Οι δυο μάστιγες, σε βάρος της ανθρωπότητας, χέρι-χέρι...

παπα-Ηλίας είπε...

Άνεμε

Τον Καζαντζάκη τον έχω διαβάσει στα νιάτα μου.

Και βέβαια κατά προτίμηση το "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται".

Του οποίου και ο τίτλος, αλλά και το περιεχόμενο αποτελούν ανατομία του ψευδεπίγραφου χριστιανισμού, που άρχει και του αληθινού, που διώκεται...