2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Η ψυχή του Νεοέλληνα.


Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου και δη του Νεοέλληνα. Ο βίος και η πολιτεία, λίγο – πολύ, του ΠΑΣΟΚ ήταν γνωστή και από την περίοδο της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου, όταν θεσμοθετήθηκε επίσημα η μίζα από τα χείλη του τότε πρωθυπουργού και  από την περίοδο της Μιμής όπου μας κυβερνούσαν οι χαρτορίχτρες και οι ωροσκόποι. Κατόπιν  από την κοντινότερη χρονικά θητεία του Σημίτη, ο οποίος κατέρρευσε από τα σκάνδαλα και την διαπλοκή, για τα οποία βοούσε ο τόπος και μεταβίβασε εξ ανάγκης την εξουσία (έδωσε το δαχτυλίδι! οποία γελοιότητα ) στον Γιωργάκη. Ήδη η διάλυση της κοινωνίας είχε σε μεγάλο βαθμό επιτελεστεί, και η διαφθορά είχε μπει για καλά και σε μεγάλη έκταση στο πετσί των δημοσίων υπαλλήλων, των στελεχών των κυβερνήσεων και του κόμματος του ΠΑΣΟΚ.
Η ΝΔ ήλθε για να επανασυστήση το κράτος, τρομάρα της.  Τα πράγματα συνεχίσανε να κατηφορίζουν προς το απόλυτο μηδέν της κοινωνίας.
Και έτσι γίνανε οι εκλογές του Οκτωβρίου 2009 με αποτέλεσμα το ΠΑΣΟΚ να λάβει  ένα ποσοστό πάνω από 10% σε σχέση με την ΝΔ και 160 έδρες (απόλυτη αυτοδυναμία). Τα ΜΜΕ υποστήριξαν ανοιχτά και με φανατισμό τον γόνο των Παπανδρέου. Ο Γιωργάκης έγινε Γιώργος!
Ποιο ακριβώς μήνυμα έστειλε αυτή η μεγάλη πλειοψηφία των νεοελλήνων με την ψήφο τους ξανά στο ΠΑΣΟΚ; Θα μου πείτε ότι ο Γιωργάκης έταζε λαγούς με πετραχήλια και η ΝΔ ήταν πια εντελώς αναξιόπιστη.
Αλλά όλοι γνωρίζανε τι ήταν το ΠΑΣΟΚ (τόσα χρόνια στην κυβέρνηση) και  ποιος ήταν ο στόχος αυτού του κόμματος. Κανείς δεν ήτανε πια αθώος.

 
Η κληρονομική αλλαγή στην ηγεσία του κόμματος από έναν ακόμη γόνο της δυναστείας των Παπανδρέου θα έπρεπε να απωθεί τους Έλληνες, που δήλωναν κατά τα άλλα δημοκράτες. Ο δε Γιωργάκης, στέλεχος και υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, άρα άνθρωπος μέσα στη σήψη του πολιτικού συστήματος, την οποία ουδέποτε κατήγγειλε, δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη, ότι θα προσπαθούσε να αλλάξει τα πράγματα.
Και ω! του θαύματος. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του Γιωργάκη παραδίδει την χώρα στο ΔΝΤ, καταστρέφει συστηματικά τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και τους οδηγεί στην εξαθλίωση και τη φτώχεια. Η κυβέρνηση Παπανδρέου είπε (και εξακολουθεί και λέει) τα περισσότερα ψέματα που έχει πει κυβέρνηση ποτέ. Ασκεί ύποπτη και αδιαφανή εξωτερική πολιτική. Το κοινοβούλιο καταργείται επί της ουσίας. Ο εκφασισμός της κοινωνίας προωθείται συστηματικά.
Ποιοι ψηφίσαν ΠΑΣΟΚ  στις τελευταίες εκλογές και τι περιμένανε να γίνει; Ποιοι είναι τώρα, για πολλοστή φορά κοψοχέρηδες; Γιατί επιλέγεται συνεχώς ο δικομματισμός από τους πολίτες της έρημης αυτής χώρας, που οδήγησε τον τόπο στην καταστροφή; Γιατί η αντιπολίτευση, μείζονα και ελάσσονα,  είναι ανύπαρκτες;  Γιατί η αριστερά διαλύθηκε; Γιατί η κοινωνία δεν αντιδρά δυναμικά στα πρωτοφανή μέτρα της κυβέρνησης; Αισθάνεται συνένοχη για την καταστροφή; Ο ατομικισμός και ο ωχαδελφισμός έχουν κυριαρχήσει εντελώς; Ο σώζων εαυτόν σωθήτω; Χαραμάδα στο σκοτάδι η κίνηση των πολιτών «Δεν πληρώνω διόδια» και η σθεναρή αντίσταση  των κατοίκων της Κερατέας. Είναι όμως αρκετά;
Καμιά φορά αναπολώ την Ελλάδα των μεγάλων διαδηλώσεων για την Κύπρο «Δεν Ξεχνώ», όχι διχοτόμηση όχι ομοσπονδία». Σήμερα οι Έλληνες έχουμε ξεχάσει ακόμη και την Ελλάδα.


GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

4 σχόλια:

παπα-Ηλίας είπε...

Μας χρειάζεται ένας Τσάβε. Που, πέρα απ’ το μπλα-μπλα και τις ομφαλοσκοπήσεις θα περάσει στην ενδεδειγμένη-για τη συγκεκριμένη στιγμή-δράση.

Ένας Τσάβε, που θα πάρει πίσω από τους κλέφτες τα κλεμμένα και θα τους στείλει στη φυλακή.

Που να διαθέτει το απαραίτητο θράσος, για να γιουχάρει το ντόπιο και το ξένο αληταριό, που μας πίνουν το αίμα με τη μάνικα.

Τουτέστιν τους ντόπιους εφιάλτες και τους διεθνείς τοκογλύφους...

Όπως έκανε ο Τσάβε με τον αξιότιμο κ. Μπους.

Έναν Τσάβε, που να ξέρει τι λέει και τι κάνει.

Και που δεν είναι απαραίτητο να είναι αρσενικός.

Μπορεί να είναι και θηλυκός.

Όπως, για παράδειγμα, η κ. Κανέλλη. Που –μέσα στη Βουλή- φώναζε “πανάθλιο” κάποιον αξιότιμο κ.Πανάρετο.

Κουραστήκαμε πια με τους ομφαλοσκόπους και τις ομφαλοσκοπήσεις…

δεν νομίζετε;;;

marianaonice είπε...

Όταν είχαμε τη δεξιά κυβέρνηση είχαμε τους σοσιαλιστές αντιπολίτευση! Τώρα που οι σοσιαλιστές πήραν την εξουσία δεν έχουμε ...ούτε κυβέρνηση ούτε αντιπολίτευση!

KOSTAS PAP είπε...

Ο/Η παπα-Ηλίας
Όντως χρειάζεται ένας έντιμος λαϊκός ηγέτης με όραμα! Αλλά για την ώρα άστα!

Ο/Η marianaonice
Πέστα, έτσι είναι όσο και αν ακούγεται αστείο.

Aνεμος είπε...

Κώστα το σχέδιο του δικομματισμού είναι βαθύ και χρόνια εμφυτευμένο στην κοινωνία
Πολύ εύστοχα τα ερωτήματα σου όπως γιατί διαλύθηκε η αριστερά;
Πολλά είναι τα εμφανή σενάρια για το μέλλον
Στο λογικό μια κοινωνική έκρηξη, με στόχο τους πραγματικούς υπαιτίους σήμερα
Το επικίνδυνο, μια σαφή στροφή της μιας κοινωνικής τάξης εναντίον της άλλης οποίος προπαγανδίζει ο κύριος παγκαλος, και στροφή της χώρας σε εμφύλιο
ίδωμεν