2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Η ανωνυμία στο διαδίκτυο!!!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr
Το παρακάτω κείμενο αναρτήθηκε στις 17 Αυγούστου στον παρακάτω σύνδεσμο
http://ksipnistere.blogspot.com/2010/08/blog-post_301.html

Τις τελευταίες μέρες γίνεται πολύ συζήτηση για τα Blogs τους Bloggers την ανωνυμία και τις απειλές που συνεπάγονται από αυτήν. Όλα αυτά για μένα είναι εκ του πονηρού και στόχο έχουν την διασπορά φόβου και αργότερα αν τα καταφέρουν την φίμωση των ανώνυμων και ευπρεπών Bloggers για να πάψουν να γράφουν και να σχολιάζουν τα κακώς κείμενα της Πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας.
Κάποτε τα μέσα ενημέρωσης υπηρετούσαν την κοινή γνώμη (ως λειτούργημα) παρέχοντας πληροφορίες και ασκώντας κριτική στην εξουσία μάλιστα αν θυμάστε ονομαζόταν και 4η εξουσία. Όμως τα τελευταία χρόνια που οι μεγαλοκαναλάρχες οι μεγαλοεκδότες έγιναν μεγαλοεργολάβοι, μεγαλοπρομηθευτές και αναμείχθηκαν σε μεγάλα κρατικά έργα και προμήθειες του Δημοσίου τα πράγματα περιπλέχτηκαν επικίνδυνα.

Οι συγκεκριμένοι κύριοι στο βωμό των δικών τους συμφερόντων λειτούργησαν κατά περίπτωση με ιδιοτελή τρόπο απέναντι στην εξουσία άλλες φορές αποκρύπτοντας από τον λαό γεγονότα και βλοσυρές καταστάσεις και άλλες φορές παραπληροφορώντας για να πετύχουν εκβιαστικά τα προσδοκώμενα για αυτούς οφέλη.
Πιστεύω λοιπόν ότι οι συγκεκριμένοι κύριοι φοβούμενοι ότι το όλο και αυξανόμενο προς τα μέσα τους κανάλια και εφημερίδες γύρισμα της πλάτης μεγάλη μερίδας του λαού αλλά κυρίως των νέων, τους χαλάει ή μάλλον τους αποδυναμώνει την ισχύ και την δυνατότητα να κατευθύνουν ή ακόμα να κατεβάζουν και να ανεβάζουν κυβερνήσεις.
Να είστε λοιπόν σίγουροι φίλες/οι Bloggers ότι μας περιμένει ένα ανηλεής πόλεμος ο οποίος θα περιέχει προβοκάτσιες, απειλές, και συκοφαντίες με σκοπό να ελέγξουν και να αποδυναμώσουν τις φωνές μας. Θα σκαρφιστούν και θα κάνουν πολλά για να μας υποχρεώσουν να γυρίσουμε στα μαγαζιά τους δηλ. να διαβάζουμε τις εφημερίδες τους και να βλέπουμε τις ειδήσεις τους με τους κατευθυνόμενους δημοσιογράφους τους.
Πρέπει να αντισταθούμε και να μη τους κάνουμε την χάρη απαντώντας στις ανώνυμες χυδαιότητες των προβοκατόρων που γράφουν κάτω από τις αναρτήσεις και τα σχόλια μας υβριστικά και άσχετα κείμενα προσπαθώντας να αποπροσανατολίσουν ή να γελοιοποιήσουν τις σκέψεις μας.
Εγώ έχω διαλέξει να γράφω επώνυμα αλλά πραγματικά χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλια και τις απόψεις πολλών ανωνύμων φίλων.
Εδώ θέλω να επισημάνω ότι στο κείμενο ενός ανώνυμου φίλου ας πούμε για τον Πρωθυπουργό θεωρώ πιο χρήσιμη και αληθινή την καταγγελία του ως ψεύτη και ανίκανο (γιατί μπορεί να βάλει το σύνδεσμο με το βίντεο των προεκλογικών του ψεύτικων δεσμεύσεων) παρά να τον βρίζει Μ@@@@α ή να αναθεματίζει την μητέρα και τα αδέρφια του.
Θεωρώ λοιπόν ότι τέτοια κείμενα με ύβρεις και απειλές το μόνο που κάνουν είναι να οπλίζουν την φαρέτρα των πολέμιων της ανωνυμίας την οποία οι κύκλοι αυτοί για τους παραπάνω λόγους που σας ανάφερα θέλουν να την κάνουν συνώνυμο της χυδαιότητας της ανοησίας ακόμα και της τρομοκρατίας. Από εμάς λοιπόν, ανώνυμους και μη, εξαρτάτε να απομονώσουμε τους μισθοφόρους για την κατάργηση του δικαιώματος μας να εκφραζόμαστε ελεύθερα!!!


Υποσημείωση 21/10/2010
Μόλις βγήκε το blogs του Τριανταφυλλόπουλου είδα ένα κλεμμένο κείμενο μου το οποίο οικειοποιήθηκε αυτολεξεί τάχατε ένας αστυνομικός http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=182312&cid=122
Αμέσως τους έστειλα μήνυμα και το ανέφερα όπως τους έστειλα και τους συνδέσμους των αναρτήσεων του συγκεκριμένου κειμένου σε διάφορα blogs.
Δεν έλαβα καμία απάντηση και το κλεμμένο κείμενο παραμένει ως έχει με την μόνη διαφορά ότι μετά από λίγες μέρες άνοιξαν τα σχόλια και σχολίασα φυσικά την κλοπή. Έστειλα και μερικά κείμενα επώνυμα και πραγματικά τα δημοσίευσαν σε λίγα λεπτά.
Συμφωνώ με τον Άνεμο ότι αυτή η ασυδοσία που παρατηρείτε (σε πολλές αναρτήσεις γράφουν ακόμα και προσωπικά στοιχεία τηλ. και διευθύνσεις των θιγομένων προσώπων) αποσκοπεί σε μια αναστάτωση που πιθανόν να φέρει καταγγελίες των προσβαλλόμενων που ίσως φέρουν και κάποιο δεδικασμένο που θα γίνει αφορμή για μερική ή ολική φίμωση των bloggers.
Προσοχή ο πόλεμος για τον έλεγχο του διαδικτύου όπως αναφέρω και στο παραπάνω κείμενο μου άρχισε!!!

2 σχόλια:

Aνεμος είπε...

Γιάννη συμφωνώ άλλωστε αυτό πρεσβεύουμε από αυτή τη σελίδα
Προβοκάτσιες σιγουρα
Πληροφορίες λένε ότι άμεσα θα ψηφίσουν νομοσχέδιο για να δηλώνονται τα blogs

Πέρα από την ανωνυμία ,υπάρχει και η ψευδωνυμία
Εγώ έγραψα στον zoygla σαν άνεμος
Αυτό το ψευδώνυμο προσέξτε δεν είναι ανωνυμία γραφεί 3,5 χρόνιαa με συνέπεια
Όπως έγραψα εμένα έβαλε άμεσα την ανάρτηση
Καταγγελίες όμως όπως του συντάκτη μας πριν Ίωνα Πολιτάκη
Ότι δεν αναρτει σοβαρα άρθρα μας περίεργη
Είπε ο Ίωνας Πολιτάκης
Δημιουργώ ένα μπλογκ.
2. Το έχω ως πρώτο θέμα στο zougla.gr 2-3 μέρες ώστε να το μάθει το ευρύ κοινό.
3. Βροντοφωνάζω ότι δεν υφίσταται λογοκρισία (πες πες γίνεται πιστευτό).
4. Υποκρίνομαι ότι το έχω καμάρι μου.
5. Στο παρασκήνιο φιλτράρω τα θέματα και αφήνω να βγουν προς τα έξω όλες οι γελοιότητες αποσιωπόντας κάθε τι σοβαρό.
6. Ο κόσμος το επισκέπτεται και λαναθασμένα συμπεραίνει ότι τα blogs είναι οχετοί στα οποία δημοσιεύονται άρθρα κάφρων.

Συνέπεια; Απαξίωση των blogs και των bloggers
μην ξεχνάμε Γιάννη ότι και οι επώνυμοι αν φοβούνται ανά πασά στιγμή μήνυση,αν μας υπάγουν στον νόμο περί ΜΜΕ όπως σχεδιάζουν θα φοβηθούν
και θα μείνουν οι μεγαλοεκδότες με ελεύθερο πεδιο,να διαιωνίζουν τις προβοκάτσιες τους

marianaonice είπε...

Ακριβώς!
Ο πόλεμος άρχισε και θα είναι ανελέητος!
Δεν θέλουν ελεύθερες φωνές! Θα προσπαθήσουν ύπουλα όπως κάνουν σε όλα να μας κλείσουν!
Και ένα σατανικό σχέδιό τους είναι να ρίξουν ανάμεσά μας δήθεν μπλόγκερ, που θα αμαυρώνουν την ιδιότητά μας και θα δώσουν το κλειδί για να μας φορέσουν χειροπέδες...

Όσο για κλεμμένα κείμενά μας, κι εγώ έχω δει δικά μου και παρότι τους εκανα την επισήμανση μου έστειλαν μέηλ ζητώντας συγνώμη, αλλά δεν έκαναν αποκατάσταση στο μπλογκ τους βάζοντας την πηγή!
Αυτοί οι τύποι δεν έχουν καμία σχέση με τους μπλόγκερ, δεν έχουν δεοντολογία και πρέπει να απομονώνονται!