2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ


Στο επίκεντρο μισθοί Δημοσίου, ασφαλιστικό, εργασιακά,
κλειστά επαγγέλματα, ΔΕΗ, ΟΣΕ, ΑΤΕ
Την περικοπή δαπανών φέτος, προκειμένου να αντισταθμιστεί η υστέρηση στα έσοδα και οι καταπτώσεις εγγυημένων δανείων των ΔΕΚΟ, καθώς και την εξειδίκευση διαρθρωτικών μέτρων που πρέπει να υλοποιήσει η κυβέρνηση το 2010 και το 2011, προκειμένου να εξασφαλίσει τις επόμενες δόσεις των δανείων, περιλαμβάνει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο με την τρόικα. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η καθιέρωση νέου μισθολογίου στο Δημόσιο με περικοπή επιδομάτων, η επανεξέταση των προγραμμάτων κοινωνικής πρόνοιας και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό, το Μνημόνιο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέων αλλαγών εάν οι αναλογιστικές μελέτες δείξουν ότι οι δαπάνες για συντάξεις αυξάνονται άνω του 2,5% του ΑΕΠ έως το 2060, καθώς και περικοπές στις επικουρικές συντάξεις των ελλειμματικών ταμείων. Επιβάλλει επίσης μέτρα μεγαλύτερης ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις. Στον ΟΣΕ προβλέπει μείωση των βασικών και των έκτακτων αποδοχών, αλλά και απολύσεις εάν χρειαστούν. Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΗ, αν και δεν αναφέρεται ευθέως σε πώληση μονάδων, επιμένει στην είσοδο ιδιωτών στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη. Τέλος, δίνει προθεσμία έως την 1η Οκτωβρίου στην κυβέρνηση για να παρουσιάσει σχέδιο αναδιάρθρωσης της Αγροτικής Τράπεζας.

GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

5 σχόλια:

marianaonice είπε...

Σκληρά μέτρα χωρίς καμία προοπτική ανάκαμψης!!
Κατευθείαν στην εξαθλίωση, πράγματι!
Μόνη λύση η αντίσταση.

Γαληνός είπε...

Στόχος είναι να πέσει το έλλειμμα σε σχεδόν μηδενικά νούμερα το 2013. Το χρέος μας,. μετά και από τον διακρατικό δανεισμό μας, αναμένεται να εκτοξευτεί.

Μετά το 13, υποτίθεται θα βγούμε στις αγορές, για να αποπληρώσουμε προηγούμενα και καινούρια τοκοχρεολύσια. Αν μας δανεισουν οι αγορές...

Αν δεν μας δανείζουν- οι κερδοσκόποι περιμένουν στη γωνία..- πως θα πληρώσουμε στα κράτη-τράπεζες που χρωστάμε? Σίγουρα με εκποιήσεις καια ξεπουλήματα δημόσιας περιουσίας προς ξένους.

Νέα μέτρα θα έρθουν για να πέσει περαιτέρω το έλλειμμα από το 8% που θα είναι φέτος.. Αλλά το παιχνίδι θα παιχτεί από το 2013 και μετά.

Κι άλλα μέτρα? Πόσο θα αντέξουμε.. Ήδη τρώμε τα έτοιμα..
Μάλλον ζέσταμα κάνουμε, γιατί τα χειρότερα έρχονται..

Aνεμος είπε...

Γαληνός
Και βεβαια όταν ευημερήσουν οι αριθμοί λαός θα πεινάει
Όπως σωστά είπες ποσο θα αντέξουμε ακόμα/?

Aνεμος είπε...

ΚΑΙ επειδή δεν βρίσκω το Μaιλ σου γαληνός αν θέλεις στείλε μου να σε ρωτήσω

Aνεμος είπε...

ΚΑΙ επειδή δεν βρίσκω το Μaιλ σου γαληνός αν θέλεις στείλε μου να σε ρωτήσω