2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Ψηλά Καπέλα, Νεόπλουτα Καλόπαιδα και Ελεύθεροι Μπλόγκερ

.



Οι γέροι αρχηγοί της φυλής,
οι μιντιάρχες, ας τους πούμε τα Ψηλά Καπέλα, από φυσικό γήρας, οσονούπω, θα φύγουν απο τη μέση. Αλλά κι αν αργήσουν να φύγουν, δεν πειράζει. Η πορεία των εμβίων όντων είναι γνωστή και δεδομένη.

Το κενό των Ψηλών Καπέλων, ετοιμάζονται να καταλάβουν από τώρα τα γνωστά Νεόπλουτα Καλόπαιδα. Οι σεσημασμένοι.

Το λιβάδι της ενημέρωσης όμως έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια και θα μετατοπιστεί ακόμη περισσότερο στο άμεσο μέλλον. Μεγάλη σημασία για "κονόμα" αποκτά και το νέο βοσκοτόπι που λέγεται διαδίκτυο.

Περιμένοντας - και βοηθώντας κατά περίπτωση - λοιπόν την αποχώρηση των Ψηλών Καπέλων, τα Νεόπλουτα Καλόπαιδαπροετοιμάζουν την κατάληψη του νέου εύφορου βοσκότοπου. Σ' αυτόν τον εύφορο και ΕΛΕΥΘΕΡΟ βοσκότοπο ζουν, αναπνέουν και δεν λένε να μεγαλώσουν κάποια παιδιά που τα λένε Ελεύθερους Μπλόγκερς.

Εντάξει δεν θα χρησιμοποιήσουν τόξα και βέλη. Αλλά κάτι μηνυσούλες, κάτι ψιλοπιέσεις, κάτι γνωριμίες, εεεε κάτι άλλα που δεν μπορούμε να φανταστούμε... εεεε κάτι τέτοια.

Αυτά τα Νεόπλουτα Καλόπαιδα λοιπόν, βλέπουν αφ' υψηλού όλους τους εραστές της ελεύθερης ενημέρωσης και βέβαια με μίσος, φθόνο και φόβο κάτι τρωκτικά, σαύρες, σαρανταποδαρούσες και άλλα ζωντανά που διαβιούν στο λιβάδι.
Κι αυτό γιατί τους αποσπούν μερίδιο απο την εξουσία που θεωρούν πως τους ανήκει στην ενημέρωση των χρηστών του διαδικτύου. Και που είναι το επόμενο σκαλοπάτι για να αποκτήσουν τα Νεόπλουτα Καλόπαιδα πλήρη έλεγχο του χώρου. Και για να επιδείξουν στα Ψηλά Καπέλα τα νέα φτερά "μαγκιάς" που πρόσθεσαν στο κεφάλι τους.
Δεν θα διστάσουν πουθενά προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους. Και γι΄αυτό έχουν περικυκλώσει το βοσκότοπο φωνάζοντας και υψώνοντας τα τόμαχοουκ του πολέμου.
Αλλά ας έχουν υπόψη τους ότι κάπου εδώ θα ηχήσει η σάλπιγγα και θα επέμβει το ιππικό.
Και το ιππικό δεν μπορεί να είναι άλλο από τους χιλιάδες μπλόγκερς, που ανεξάρτητα από εντάξεις και πολιτικές θεωρήσεις και τοποθετήσεις θέλουν το χώρο τους καθαρό.
-----------
Η φίμωση των blogs ΑΝΕΣΤΑΛΗ;
Η πίεση που ασκήθηκε από τους Ελεύθερους Μπλόγκερς, οι οποίοι εναντιώθηκαν στην φίμωση της μπλογκόσφαιρας, φαίνεται ότι άμεσα απέδωσε.
Η Google, φαίνεται ότι αποφάσισε να σταματήσει να "εξετάζει την κατάργηση του troktikou".
Προφανώς κάποιοι γηγενείς μετέφεραν στα μεγάλα αφεντικά τις έντονες αντιδράσεις.
Και έτσι το troktiko είναι και πάλι up!!!

Καλή δουλειά παιδιά!!!!
Προς τους φίλους μπλόγκερς:
Το όπλο παρά πόδα. Όλοι μας!
Ανεξάρτητα από εντάξεις και πολιτικές θεωρήσεις και τοποθετήσεις. Γιατί θέλουμε το χώρο μας καθαρό.

9 σχόλια:

Antinemecis είπε...

Είναι λίγο υπερβολικό και αφελές να πιστεύεις ότι το "τρωκτικό" ξανανέβηκε επειδή φώναξαν κάποιοι bloggers!
Το παιχνίδι ήταν στημένο (θα φανεί στο άμεσο μέλλον η σκοπιμότητα αυτού του παιχνιδιού), σικέ!
Αν ήθελε η google το κράταγε κάτω για καμιά βδομάδα... συν ότι το διάστημα από το κλείσιμο ως το άνοιγμα ήταν αναλογικά ελάχιστο για τέτοιες διαδικασίες και αυτό λέει πολλά...
Από την άλλη, στο τέλος αντιφάσκεις με το ίδιο σου το κείμενο, όλη τη βασική ιδέα!
Ταυτοποιείς το "τρωκτικό" με τους ελεύθερους bloggers!
Μα το "τρωκτικό" ανήκει στην κατηγορία που γράφεις παραπάνω και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με μας.
Νομίζω ότι αρκετά ασχοληθήκαμε με το "τρωκτικό" και τα συναφή...
Οι δημοσιογράφοι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ BLOGGERS!!!

nasosgr είπε...

Antinemecis Παίρνεις θέση ενώ ΔΕΝ στοιχειοθετείς με αποδείξεις αυτά που λες. Αλλά για τη δεοντολογία πρέπει να σου απαντήσω:

1ο. Το κείμενο ΔΕΝ είναι δικό μου αλλά του Ακτιβιστή, αλλά επειδή το επέλεξα οφείλω να απαντήσω.
2ο. Πως τεκμαίρεται ότι το "troktiko" είναι επαγγελματίες; Εαν ξέρεις κάτι να μας το πεις να το μάθουμε.
3ο. Ποιοι είναι bloggers; είναι κάτι που προσδίδει κάποια ιδιότητα; ή όποιος είναι συγγραφέας σε blog αποκτά αυτοδικαίως αυτή την ιδιότητα; Προσωπικά με καλύπετει το τελευταίο.
4ο. Η πολεμική που έγινε στο "troktiko" πρέπει να μας αφορά όλους που υπερασπιζόμαστε την ελεύθερη έκφραση. Τώρα αν οι ίδιοι έχουν καταγγελθεί ή διωχθεί για πονικά αδικήματα τότε σαφώς ΔΕΝ μας αφορά.
5ο. Θεωρείς ότι και ο συγκεκριμένος εδώ ιστοχώρος και τα άλλα blogs που έγραψαν για την ελευθερη έκφραση ΔΕΝ επηρέασαν τις αποφάσεις της Google; Προσωπικά θεωρώ ότι αυτή η εταιρεία παρακολουθεί τις αντιδράσεις όλων των bloggers, εκτός πια και εάν ΔΕΝ την θεωρείς σοβαρή εταιρεία ή έστω αυτή να υποθέσουμε ότι σε αντιδράσεις φίμωσης απεμπολεί τα συμφέροντά της ως εταιρεία που σέβεται τα δημοκρατικά μας δικαιώματα στην ψευδωνυμία.

Θα μπορούσα να γράψω πολλά για να σε πείσω, αλλά ποτέ ΔΕΝ θα μπω στη λογική της καταγραφής στοιχείων των blogs (εάν είναι δημοσιογράφοι ή έχουν άλλους σκοπούς)

Ο συγκεκριμένος ιστοχώρος έχει ως αρχή πιστεύω την ενότητα των bloggers με την έννοια ότι υπάρχουμε ελεύθεροι να σκεφτόμαστε και να γράφουμε ελεύθερα, μέσα στα στα συνταγματικά μας πλαίσια και τους δίκαιους νόμους που πηγάζουν από αυτό. Νομίζω ότι η άτυπη δεοντολογία να σεβόμαστε και κάποιους άγραφους κανόνες αξιοπιστίας και εγκυρότητας στο κάθε προσωπικό μας χώρο που έχουμε στα blog μας κρινόμαστε αυστηρά από τους αναγνώστες μας.
Υπάρχει μεγαλύτερη τιμωρία από το να σε απαξιώνουν οι αναγνώστες σου;

Με αυτά τα ολίγα νομίζω ότι πρέπει τουλάχιστον να δείξεις ανοχή και να ξεφύγεις από τη λογική "εμείς και οι άλλοι". Στη blogόσφαιρά και ειδικά στη δημοκρατία όλες οι φωνές χωράνε και ο καθένας μας κρίνει και κρίνεται.

Με εκτίμηση

Νάσος.

Antinemecis είπε...

Συγγνώμη κατ'αρχή.Νόμιζα ότι όλο το κείμενο ανήκει στον ίδιο συγγραφέα και προς αυτός απευθυνόμουν...
Για μένα είναι ξεκάθαρο ότι οι δημοσιογράφοι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Bloggers.
Δε μπορώ να σε πείσω, την άποψή μου διατυπώνω...
Άλλο το η κοινωνική δικτύωση όπου ανήκουν και τα blogs και άλλο η εκμετάλευση μία δωρεάν παροχής από δημοσιογράφους για υπόγειους εκβιασμούς, αλληλομαχαιρώματα, ίντριγκες και εν τέλει διαβολής μίας κοινωνίας πολιτών.
(Θα αναλύσω τη θέση μου σε επόμενη ανάρτηση)
Η Google είναι μία μεγάλη εταιρεία... και ο νοών νοείτο...!
Από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να έχει τη γνώμη του και να τη διατυπώνει ελεύθερα... Δε σημαίνει ότι πρέπει όλοι να έχουμε ταυτόσημες απόψεις.

Aνεμος είπε...

ολα ειναι στη κριση του κοσμου που δεν ειναι αφελης να δει τι ακριβως θελει να διαβαζει εμεις απλα διαπιστωσεις κανουμε και βεβαια πολλοι βοηθησαν με μηνυματα υπερ του τρωκτικου αλλα μεχρι εδω παιζονται μεν πολλα παιχνιδια αλλα δεν θα τους κανουμε και ηρωες πχ η δημοκρατια που υπαρχει εδω που γραφεται δυο διαχειριστες την γνωμη σας δεν υπαρχει στα μεγαλα που δεν εχουν καν ανοικτα σχολια
συνεχιζουμε

nasosgr είπε...

Με μεγάλη μου χαρά διάβασα τις τοποθετήσεις σας και συμφωνώ ότι ο χώρος μας είναι ένα βήμα ΙΣΗΓΟΡΙΑΣ
= ΑΚΟΥΕ ΣΙΓΑ ΜΗ ΤΑΡΑΤΤΕ - ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΥΕΙΝ ΒΟΥΛΕΤΑΙ.

Νομίζω ότι μέσα από διαφορετικές απόψεις θα συνθέσουμε ένα αξιόπιστο βήμα δημοκρατικού διαλόγου και μιας νέας αντίληψης στην ελευθερία της επικοινωνίας.

Με εκτίμηση και στους δύο σας (Antinemecis - άνεμος)

Νάσος

Ακτιβιστής είπε...

Θεωρώ πως όλοι έχουν τις ίδιες δυνατότητες για να αντιλαμβάνονται τα εξωτερικά ερεθίσματα.
Αν είχαν και τις ίδιες πληροφορίες θα βοηθούσε, ίσως, να αποκτήσουν κοινή οπτική γωνία εξέτασης των γεγονότων.
Ας προσπαθήσουμε, πέρα από τον προβληματισμό μας, να καταθέσουμε και την πληροφορία και γνώση για το τι συμβαίνει "πίσω από την κουρτίνα".
Πάντως σαν αρχή, νομίζω, πρέπει να σταθούμε δίπλα σε όποιον ΕΕΕ (Εραστή της Ελεύθερης Ενημέρωσης) βάλλεται. Αν "φαινομενικά" μόνον βάλλεται, φυσικά έχει την σημασία του και θα πρέπει να "έχουσιν γνώσιν οι φύλακες".
Το πρώτο είναι να διαφυλάξουμε τον χώρο μας από τις επιθέσεις. Το δεύτερο να τον κρατήσουμε καθαρό από συμφέροντα, διαπλοκές και εκβιασμούς. Για τον Ακτιβιστή

marianaonice είπε...

Αυτό που εμένα με ευχαριστεί εδώ μέσα είναι ότι βλέπω ότι κάνετε πράξη μέσα από τις όποιες διαφωνίες να συνθέτετε έναν λόγο μεστό, με επιχειρήματα, και να προχωράτε με ομοψυχία!
Κι αυτό θέλει αγνότητα και καθαρότητα ανθρώπων χωρίς εγωϊσμούς και φιλοδοξίες!
Σας συγχαίρω και τους δύο σας! Νάσο και Αντινέμεση για την τόσο εποικοδομητική συζήτησή σας!

Ελιά Μαϊστρα είπε...

παιδιά άν το τρωκτικό είναι ένας από μάς(! ! !) εγώ να φεύγω...σιγά-σιγά.

marianaonice είπε...

@ελίτσα
διάβασε την τελευταία μας ανάρτηση θα καταλάβεις!