2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

ΠΕΡΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ - Ο ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ: διαβάζοντας αυτό το κείμενο αγαπητέ αμύητε εις την ελληνική γνώση ψεκασμένε, θα μάθεις ότι,
Α) ΤΙ ΕΣΤΙ Η ΛΕΞΗ ΤΣΟΛΙΑΣ
Β) ΠΩΣ ΧΑΙΡΕΤΑ Ο ΕΛΛΗΝ
Γ) ΤΙ ΕΣΤΙ Η ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ

ΠΕΡΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΥ:
Φίλε ψεκασμένε, η ανάγνωση ενός τέτοιου κειμένου, δεν προωθείται για τους Ρωμιότουρκους. Αυτό το κείμενο ίσως σε προσβάλει, αλλά η προσβολή σίγουρα δεν είναι μεγαλύτερη, με το να ζεις και να αποκαλείς τον εαυτό σου έλληνα, όταν ονομάζεις τους «ευζώνους», τσολιάδες.
Μάλλον δεν διάβασες ποτέ στην ζωή σου, ούτε σε ενδιέφερε να μάθεις, ότι η λέξη τσολιάς, Προέρχεται από το τουρκικό çul (< αραβικό cull) και σημαίνει το “κουρέλι”, “το παλιόρουχο”. Κατά το λεξικό του Μπαμπινιώτη: H λέξη είχε αποδοθεί μειωτικά στους κλέφτες και τους αρματολούς (από τους Τούρκους). Η λέξη τσολιάς είναι ομόρριζη με τη λέξη τσόλι και τσούλι. Ο ΛΟΓΟΣ: Αγαπητέ ψεκασμένε, χαίρε... Στην περίπτωση που δεν γνωρίζεις, κάτι που προς τα εκεί κλείνει από ότι με έχεις αφήσει να καταλάβω, την λέξη «ΧΑΙΡΕ» την χρησιμοποιούσαν στην αρχαία ρώμη.. Όπως γράφω και στο βιβλίο μου, Ο μύθος είναι άχρονος ενώ η ιστορία είναι παρελθόν υποκειμενικά τοποθετημένο από τον εκαστοτε νικητή... Το αποτέλεσμα πολλές φορές το διαμορφώνει κάποιος, αναλόγως των προσωπικών συμφερόντων του. Σε ξεκίνησα με το χαίρε, διότι οι έλληνες παρόλο που χρησιμοποιούσαν την ίδια λέξη, ακολουθούσε και ένα κείμενο όπως: Χαίρε Έλλην, ευ δια & καλήν ημέρα στην εργασία σου,

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

"Αποκρουστική" Ανακοίνωση-Δελτίο Τύπου του Δ.Σ.Α. για την Δικαστική Εξουσία

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, στις 15-07-2014, εξέδωσε την κάτωθι ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΗ ανακοίνωση-δελτίο τύπου, που έχει επί λέξει ως εξής:


                         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
          Ο  ΔΣΑ εκφράζει την σφοδρή αντίθεση και διαμαρτυρία του για την αποκρουστική απόφαση του Β΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με Προεδρεύουσα Εφέτη την κ. Μαρία Λεπενιώτη, να περιφρονήσει την απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας και να διατάξει την εκδίκαση υπόθεσης στην δεύτερη μετά  διακοπή συνεδρίαση, απορρίπτοντας σχετικό αίτημα αναβολής που υπέβαλαν οι απέχοντες συνήγοροι υπερασπίσεως. Τούτο συνέβη παρά την προηγούμενη ρητή έγγραφη άρνηση του ΔΣΑ να χορηγήσει άδεια στους συνηγόρους των κατηγορουμένων, διότι δεν συνέτρεχε περίπτωση επικείμενης παραγραφής, ούτε συμπλήρωσης των ανωτάτων ορίων της προσωρινής κράτησης.
              Το δικαστήριο μάλιστα δεν περιορίστηκε στην έκδοση της αυθαίρετης απόφασης για τη διεξαγωγή της δίκης αλλά διέταξε επιπλέον την αποβολή από την αίθουσα του Δικαστηρίου του συνηγόρου υπεράσπισης Θέμη Σοφού, με την συνδρομή αστυνομικής δύναμης, κατά τη στιγμή που αυτός υπέβαλε αίτημα προς το δικαστήριο, να καταχωρηθεί στα πρακτικά η δήλωσή του ότι εκπροσωπεί δυνάμει πληρεξουσίου τον κατηγορούμενο εντολέα του.
           Το δικαστήριο, εν συνεχεία, αποφάσισε τη διαβίβαση των πρακτικών της δίκης στον Εισαγγελέα, προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον συναδέλφων δικηγόρων, που διορίστηκαν από το δικαστήριο από τον κατάλογο της Νομικής Βοήθειας, οι οποίοι αρνήθηκαν, όπως όφειλαν, το διορισμό  τους, συμμορφούμενοι προς την απόφαση του ΔΣΑ περί αποχής μετά την δεύτερη μετά διακοπή συνεδρίαση, αφού μάλιστα οι κατηγορούμενοι, για τους οποίους διορίστηκαν, είχαν συνηγόρους της επιλογής τους οι οποίοι απείχαν.

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Τα τυφλά θύματα της δικαιοσύνης

Σαν παρατεταμένο χειροκρότημα
υπό της προτεταμένης κάννης
οι μυστικοί σύντροφοι
άνοιξαν πυρ στην εξουσία
στα μάτια των περαστικών
δοσίλογοι προδότες
λογίς λογίς
δεσποτικοί
κοντολογίς ανάξιοι σαν τότες
επαναλαμβανόμενη ιστορία
και ο στόχος ανεπανάληπτος
πότε ένας θύτης αποκαθίσταται
στη θέση του θύματος
ολόγυμνου
λιντσαρισμένου από την αδικία
πότε ένα θύμα δικαιούται να πάρει απόφαση
να αποκαταστήσει την αλητεία

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας «χρωστά» 28.639 ευρώ.


Aν στο δημόσιο επικρατεί τέτοιος επαγγελματικος κανιβαλισμός με τις αξιολογήσεις,και την τρομοκρατία,φανταστείτε τι γίνεται στον ιδιωτικό τομέα...
Ο εργασιακός μεσαίωνας είναι εδώ,με κατάργηση 8κταωρου,μαύρη και αδήλωτη εργασία,φίμωση του συνδικαλισμού,και αμοιβές 300 ευρω(έγινε πρόσφατα στην cosco)
.Επόμενη κίνηση το ξεπούλημα κάθε ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας,προς τους δανειστές,με το ΤΑΙΠΕΔ σε εξευτελιστικές τιμές,και εκποίηση της ιδιωτικής περιουσίας από εφορία και τράπεζες
(οι τράπεζες έχουν πάρει εις τριπλούν όλα τα δάνεια λόγω επισφαλειας,από κρατικές επιχορηγήσεις ανακεφαλοποιησεις)
Οπότε βλέπετε ότι η λογική να στραφεί η μια τάξη εναντίον στην άλλη πέρα από αφελής,είναι εμπαθής,και επικίνδυνη.αύριο θα είναι η σειρά όλων.
Κάθε Έλληνας χρωστάει στην Τρόικα 29 000 ευρω.,λεφτά που δεν τα φάγαμε όλοι μαζί,αλλά με τον τρόπο τους καλούμαστε να πληρώσουμε

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

ΝΑ ΖΗΣΕΙ Η ΝΥΦΗ ΚΑΙ Ο ΓΑΜΠΡΟΣ


Είναι η γλυκιά Αλεξάνδρα
Η ευαίσθητη και παράλληλα δυναμική

Αυτή που αγαπάει τα ζώα,αλλά παράλληλα τρωει δακρυγόνα στο Σύνταγμα ,τα βάζει με τα ΜΑΤ,προστατεύει τον ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ,από τα καπνογόνα,και είναι ο ορισμός της μαχήτριας
Είναι η αγαπημένη Αλεξάνδρα Τράγκα,που σαν συμπαρουσιαστρια στο Ο Τέρενς Blogάρει"έβγαλε τους bloggers να μιλήσουν κάτι που δεν έκανε κανείς στην τηλεόραση έως τώρα!

Είναι η αγαπημένη δημοσιογράφος που είναι τιμή να είναι συντάκτρια μας
Ακόμα και στο ράδιο των ενωμένων είχε δυναμική παρουσία

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Ενα ποίημα για τη Γάζα - το ποίημα του Μανώλη Γλέζου


(Γράφτηκε στις 31/5/2010, τότε που οι Ισραηλινοί επιτέθηκαν στο "ένα πλοίο για τη Γάζα" και σκότωσαν τους ακτιβιστές)
ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
------------------------------------------

Του Μανώλη Γλέζου

Ήταν την ώρα της περισυλλογής
τότες, που όλες οι μνήμες
στριφογυρνούν στις στενάχωρες θύρες του μυαλού
στις ωκεάνιες δίνες της συνείδησης.

Τότες ήρθες να με βρεις
να με ρωτήσεις: γιατί;

Κλαίω. Γιατί ξέρω το αίτιο
και δεν μπορώ να το σταματήσω.
Θρηνώ, μικρό παιδί, για τα χρόνια της ζήσης
που έχασες

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ


ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΚΑΙ..
Ήταν σαν να βλέπουμε  το παιδί μας να κείτεται στην άμμο…δεν βλέπουμε  κάποιο ξένο παιδί. Το παιδί μας βλέπουμε.ΑΠΛΑ ΕΠΑΙΖΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΑΝ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ

Καλούμε τις Κυβερνήσεις του Ισραήλ και της Αιγύπτου να σταματήσουν αμέσως τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και να επιτρέψουν στις ανθρωπιστικές αποστολές να εισέλθουν στην περιοχή και να σώσουν τα παιδιά, τις γυναίκες, τους ασθενείς και όλους τους Παλαιστίνιους που υποφέρουν, επειδή θέλουν να έχουν τη δική τους πατρίδα, όπως όλοι οι άνθρωποι.
Τα εγγόνια όσων επέζησαν από το ολοκαύτωμα του 2ου παγκόσμιου πολέμου, κάνουν στους Παλαιστίνιους, ότι έγινε σε αυτούς, από τους Γερμανούς ναζί. :
πατώντας το βελάκι στο βίντεο !αλλάζουν οι φώτο


GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

H ποινικοποίηση του blogging


Aπόσπασμα από το κατηγορητήριο κατά του  Τόλη Παπαγεωργίου, που φέρεται ως ο ιδρυτής και διευθύνων την υποτιθέμενη εγκληματική οργάνωση που έδρασε στο «Λάκκο Καρατζά» (Σκουριές) και ηθικός αυτουργός όλων των ενεργειών της.

«Παρείχες συνεντεύξεις, κατάρτιζες και δημοσίευες σχετικά κείμενα στον διαδικτυακό ιστότοπο με τον διακριτικό τίτλο antigoldgr.org…, στα οποία, μεταξύ άλλων, περιέχονται θέσεις που συνάδουν με τη φιλοσοφία και τον σκοπό της οργάνωσης και σκοπεύουν στη διαμόρφωση επηρεασμού της κοινής γνώμης και της τοπικής κοινότητας…  με πραγματικό όμως κύριο σκοπό να καλυφθούν οι πράξεις σου με επίφαση νομιμότητας, προκειμένου [να] τελεστούν αξιόποινες πράξεις»

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

βρομερά στίγματα ενός αβυσσάλεα διεφθαρμένου συστήματο


Ξεχειλίζει η έκπληξη, η οργή, ο αποτροπιασμός, η σιχασιά που νιώθει κανείς μπροστά σ’ ένα φαινόμενο σαν κι αυτό που κατήγγειλε ο δύστυχος συνταξιούχος καρδιοπαθής του Ευαγγελισμού τον όποιο ένας άθλιος γιατρός δεν εγχείριζε – με άμεσο κίνδυνο της ζωής του – αν πρώτα δεν του κατέβαλλε το ποσό των1 500 ευρώ!

Πρόκειται για ένα ποσό που οριστικοποιήθηκε κατόπιν επώδυνων και επικίνδυνων διαπραγματεύσεων... Ένα ποσό - κόλαφο για την ανθρώπινη ζωή (τόσο φτηνά την αξιολόγησε ο εγκληματίας γιατρός), για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, για την κοινωνία μας. Ο τιποτένιος γιατρός ταλαιπωρούσε έναν συνάνθρωπό μας, του οποίου η ζωή κινδύνευε, για ένα πεντακοσάρικο. Ένα πεντακοσάρικο που πριν από όλα έλειπε από τον ασθενή, ένα πεντακοσάρικο που έλειπε από το πρωτογενές πλεόνασμα, ένα πεντακοσάρικο που έλειπε από την κοινωνία μας, ένα πεντακοσάρικο που έλειπε από την τραυματισμένη αξιοπρέπειά μας…

ΔΙΑΔΩΣΤΕ! Oι τράπεζες δέν έχουν δικαίωμα να ζητούν τα κόκκινα δάνεια! (βίντεο)





ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ....ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ, ΑΠΟΡΡΟΦΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ......
ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΙΛΑΝΕ ????
ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ !!!!!!!
Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΕΥΑ ΑΜΠΑΖΗ, Ο ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡ.ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΚΚΑΣ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΗΔΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ.

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

μωρία και μοχθηρία



παπα-Ηλίας
http://papailiasyfantis.wordpress.com
e mail: yfantis.ilias@gmail.com
Σκοπός και πρόθεσή μου δεν είναι να είμαι τιμωρός αλλά πατέρας»! διατείνεται ο Σ/τος Μητροπολίτης Αιτ/νίας σε συνέντευξή του σε τοπική εφημερίδα.
Και μπορεί να αναρωτηθεί ο καθένας: Από πού κάποιοι δεσποτάδες αντλούν το δικαίωμα να είναι τιμωροί; Όταν ο ίδιος ο Χριστός διακηρύσσει ότι «δεν ήρθα, για να κρίνω, αλλά για να τον σώσω τον κόσμο»! Και από πού προμηθεύτηκαν την εξουσιαστική καταδυνάστευση; Όταν ο Χριστός φωνάζει ότι «δεν ήρθα, για να εξουσιάσω, αλλά για να υπηρετήσω»!
Ενδεχομένως κάποιοι δεσποτόφρονες να πουν: Μα δεν πρέπει να υπάρχει μέσα στην Εκκλησία πειθαρχία; Ασφαλώς και πρέπει! Αλλά πειθαρχία στις πνευματικές και ηθικές αρχές του Ευαγγελίου. Και, σε καμιά περίπτωση, στη μωρλια και μοχθηρία της ρουφιανοκρατίας! Γιατί το προηγούμενο, για παράδειγμα, αγόμενο και φερόμενο, όπως φαίνεται, από τη ρουφιανοκρατία δεσποτικό καθεστώς της Μητρόπολης Αιτ/νίας, εδίωξε πάνω από εβδομήντα ιερείς…

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Σαμαράς: Χέρι χέρι Χρυσή Αυγή και ΣΥΡΙΖΑ


ΑΥΤΗ Η ...ΕΜΕΤΙΚΗ ΕΜΦΥΛΙΟΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ.....ΕΧΕΙ ΑΓΓΙΞΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΑΣ.......
ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ!:: 

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εξαπέλυσε συνολική επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή τη στάση του στο θέμα της ΔΕΗ, μιλώντας στο συνέδριο του Economist καταλογίζοντάς του ότι «πηγαίνει χέρι- χέρι με τους Χρυσαυγίτες».

Συγκεκριμένα ανέφερε ο πρωθυπουργός: «Τώρα, λοιπόν, που η Ελλάδα προσπαθεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος και σε αυτό τον τομέα, κάποιοι προσπαθούν να το αποτρέψουν. Να το εμποδίσουν. Να το ματαιώσουν... Και δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, χωρίς καν να υπάρχει περίπτωση να επιτύχουν το παραμικρό. Τέτοια τύφλωση, τέτοιος αμοραλισμός. Θαυμάστε τούς τάχα «προοδευτικούς δημοκράτες», χέρι- χέρι με τους χρυσαυγίτες».


Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Διαίρει - βασίλευε - ξεπούλα


Δημήτρης Μηλάκας

Η τακτική που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση των Ταμήλων για να κυβερνά  και να προχωρά τις δουλειές (δηλαδή ξεπούλημα ΟΠΑΠ, ΔΕΣΦΑ, ΔΕΠΑ, λιμάνια, αεροδρόμια, μαρίνες, παραλίες,  ιαματικά λουτρά, κομμάτια της δημόσιας υγείας – παιδείας, ΟΣΕ, ΔΕΗ με λιγνίτες υδροηλεκτρικά) είναι τόσο παλιά όσο και οι σχέσεις εξουσίας. Με το μαστίγιο πυροδοτεί το φόβο, με το καρότο απευθύνεται στους αφελείς. Εκφοβίζοντας με σύστημα και σκορπίζοντας ψίχουλα υποσχέσεων, μπαίνει σε λειτουργία ο παμπάλαιος μηχανισμός του διαίρει και βασίλευε…
Κάπως έτσι στην αρχή όλη η κοινωνία καθοδηγήθηκε να τα βάλει με τους ταξιτζήδες και τους φορτηγατζήδες οι οποίοι με τις κινητοποιήσεις τους «παρέλυαν την αγορά και τίναζαν στον αέρα την ανορθωτική προσπάθεια της κυβερνήσεως».
Μετά οι ριπές στόχευσαν τους ακαμάτες δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι ως κηφήνες ζουν σε βάρος των μοχθούντων στον ιδιωτικό τομέα.

Είναι τρία χρόνια άνεργος με τρία πτυχία. Τρία στα τρία στα σαράντα του. Αν δεν βρει τώρα «κάτι», σε λίγο θα βρεθεί εκτός. Ο καιρός δουλεύει εναντίον του, στα πενήντα του δεν θα τον θέλει κανείς, για αυτόν η ανάταξη (ούτε καν η ανάκαμψη) είναι, από πλευράς χρόνου, ζήτημα ζωής ή θανάτου. Η γυναίκα του, επίσης πτυχία, επίσης άνεργη -προ δύο μηνών έπιασε δουλειά ως καθαρίστρια (μέσω εργολάβου)- άνθρωποι αξιοπρεπείς, η φτώχεια όμως πλέον εμφανής· στη γειτονιά οι άλλοι αποφεύγουν τη φτώχεια, φτωχοί ήδη οι ίδιοι, ή μέλλοντες φτωχοί - ποιος ξέρει; Στιγμές-στιγμές είναι σαν να ξορκίζει κανείς με τη φτώχεια του τη φτώχεια του άλλου, είναι κι αυτό μια μορφή ανεστραμμένης καταραμένης «αλληλεγγύης». Στην ίδια γειτονιά, σε άλλη πολυκατοικία, ένας, μοναχικός, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα απ’ το 2011 -μα, αυτές οι (κομμένες) συνδέσεις αποκαταστάθηκαν, μουρμουρίζω- δεν με ενδιαφέρει πια, κύριε Σταυρόπουλε. Στα εξήντα του. «Δεν αλλάζει το Σύμφωνο Σταθερότητας» ουρλιάζουν τα μεγάφωνα πάνω (και μέσα) στο κεφάλι της Ευρώπης γαβγίζοντας διαταγές με τη φωνή του Μπαρόζο, σαν αδέσποτο σκυλάκι κουνάει χαρούμενα την ουρά του ο κ. Σαμαράς μόλις ακούει τη φωνή του αφεντικού... Οι άνθρωποι οι ήδη πάσχοντες και οι μέλλοντες να τρωθούν είναι η «ατζέντα» του ΣΥΡΙΖΑ κι όχι οι μπουρδίτσες που πετάει κάθε φορά η κυρίαρχη προπαγάνδα, λόγου χάριν τα περί «μεγάλου συνασπισμού», για να στήνει διαρκώς μια «ατζέντα» στον γάμο του Καραγκιόζη. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να θέτει τη δική του ατζέντα, όπως έκανε με τη «μικρή ΔΕΗ», όπως κάνει με τους αιγιαλούς, και η κυβέρνηση να «απαντά». Αν μπορεί. Οταν συμβαίνει το αντίστροφο και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να απαντήσει σε όσα μηχανεύεται ένα χαλκείο της ελεεινής μορφής (Μαξίμου, Βενιζέλος και γερμανοντυμένα κανάλια της διαπλοκής), απλώς χάνεται χρόνος. Ο χρόνος εκείνων που πια χρόνο δεν έχουν. Ο συνομιλητής του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο λαός κι όχι τα σενάρια περί τον ΣΥΡΙΖΑ, αν έστριψε δεξιά, αν είδε ο κ. Τσίπρας τον Αρχιεπίσκοπο και τι σημαίνει όταν φτερνίζεται ο κ. Λαφαζάνης. Εχει προβλήματα σύνθεσης ο ΣΥΡΙΖΑ; έχει προβλήματα γραμμής; Μόνον τα νεκρά κόμματα δεν έχουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την εποχή του 4% έχει κάνει μεγάλη πρόοδο. Δύσκολα; Δύσκολα! Απεδείχθη όμως ότι η δομή του, ώς τώρα τουλάχιστον, τελεσφορεί. Τελεσφορεί και βελτιώνεται. Αν βελτιωθεί όχι (μόνον) η επικοινωνία του με τον λαό, αλλά η επαφή του μαζί του, τότε οι πιθανότητες να συντριβεί η πολεμική μηχανή (ενδημούσα κι εξωχώρια) που δηώνει τη χώρα προβάλλουν ισχυρές και εδραίες. Και η βελτίωση της επαφής του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα αμφίδρομης, με τον λαό είναι η διαμόρφωση της ατζέντας του απ’ τον ίδιο και όχι η ατζέντα που του διαμορφώνουν. Το παράδοξο (που παράδοξο δεν είναι) σε αυτήν τη διαδικασία είναι ότι μεγαλύτερες δυσκολίες συναντάει η Αριστερά με τους αριστερούς, παρά με τους υπόλοιπους πολίτες. Καχύποπτοι (και καλά κάνουν) οι αριστεροί, είναι πιο επιρρεπείς στην ανησυχία, ενίοτε και στην απογοήτευση (σ’ αυτό δεν κάνουν καλά), που τους προκαλεί η κυρίαρχη προπαγάνδα, όταν μάλιστα συνεπικουρείται και από μια δύναμη της Αριστεράς, το ΚΚΕ, που τη σιγοντάρει. Οι αριστεροί είναι πολλών ειδών: άλλοι πεισματάρηδες, άλλοι γκρινιάρηδες, άλλοι πολιτικά ζώα κι άλλοι ακτιβιστές, άλλοι έγιναν αριστεροί από αγάπη στους ανθρώπους κι άλλοι από σνομπαρία και ναρκισσισμό. Αλλοι είναι διαβασμένοι κι άλλοι αδιάβαστοι, άλλοι βαδίζουν στη ζωή με το σπαθί τους κι άλλοι με παρέες και κολλητηλίκια. Αλλοι είναι άγιοι, ήρωες και αγαθοί κι άλλοι οπαδίτες - απ’ όλα έχει το δημοκρατικό καρκατσουλιό, το θέμα είναι ποιος συσχετισμός δίνει κάθε φορά τον τόνο, ποιος συσχετισμός θέτει τα πολιτικά προτάγματα, ποιος συσχετισμός χαράσσει στρατηγική και τακτική, θέτει στόχους εφικτούς αλλά και απώτερους, παράγει ήθος και προτείνει τρόπους. Ως εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ, με δυσκολίες, συγκρούσεις αλλά και ωσμώσεις, έχει φθάσει να εκφράζει ένα μεγάλο ποσοστό του λαού, που μπορεί να γίνει μεγαλύτερο και εν τέλει καθοριστικό, όσον ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται ακριβώς στον λαό με το σχέδιο και το πρόγραμμά του, υπερβαίνοντας διά αυτού του τρόπου και μόνον διά αυτού το σκηνικό-παγίδα που του στήνει η προπαγάνδα των διαπλεκομένων. Αιχμή αυτής της προπαγάνδας (αλλά και ύστατη γραμμή άμυνας) της κυβέρνησης των ανδρεικέλων είναι η καλλιέργεια της απογοήτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί, είναι πολυφωνικός, η αριστερά του σκοτώνεται με τη δεξιά του, τα έχει βρει με μερίδα του κεφαλαίου, είναι αριστερίστικος, έχει σοσιαλδημοκρατικοποιηθεί, κρύβει σταλινικούς, έχει σχέση με τρομοκράτες - ένας αχταρμάς κατηγοριών τυχάρπαστος, ετερόκλητος, ανιστόρητος και τυχοδιωκτικός. Σε αυτό το επίπεδο το ΚΚΕ έχει κάνει μεγάλη ζημιά στον λαό. Οχι μόνον διότι είναι ο πρώτος, ο διαρκής κατήγορος, ο Ιαβέρης του ΣΥΡΙΖΑ (ότι εξαπατά τον λαό), όχι μόνον διότι έχει αποδυθεί σε έναν μονομέτωπο αγώνα εναντίον του, όχι μόνον διότι το ποσοστό που πήρε το ΚΚΕ στις τελευταίες εκλογές το οδήγησε αμέσως σε μια ιδιότυπη πολιτική αυτοεξορία, αλλά διότι σκορπά, κυρίως αυτό, στους Ελληνες την απογοήτευση, την απελπισία (ακόμα και το μίσος προς τους ΣΥΡΙΖΑίους), συμπλέοντας με εξώφθαλμο πια τρόπο (που βγάζει μάτι) με την προπαγάνδα της αστικής τάξης. Και ακριβώς επειδή αυτήν την εξώφθαλμα εξαμβλωματική τακτική, που υπερβαίνει κάθε όριο κριτικής, δυσκολεύονται να καταπιούν όλο και πιο πολλοί κομουνιστές, η ηγεσία Κουτσούμπα περιχαρακώνει το (αιχμαλωτισμένο, κατά τη γνώμη μου) κόμμα πίσω από τις γραμμές εκπαιδευμένων υβριστών που επιτίθενται σε όποιον απευθύνεται στο ΚΚΕ, από τον κ. Τσίπρα ώς τον κ. Λαφαζάνη και από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ έως οποιονδήποτε άλλον αριστερό με τρόπο ιταμό, προσβλητικό και χυδαίο. Στην Αριστερά η κριτική, ακόμα και η πολεμική, είναι κάτι συνηθισμένο, άλλοτε γόνιμο κι άλλοτε άγονο, αυτό όμως που κάνει το ΚΚΕ (απ’ όταν άλλαξε ο συσχετισμός μέσα στην Αριστερά) δεν έχει προηγούμενο. Εχει όμως ένα θλιβερό (στην πραγματικότητα τρομακτικό) παρεπόμενο: με την τακτική του απέτρεψε ένα μέρος, μάλλον μεγάλο, του λαού που έτσι κι αλλιώς δεν θα ψήφιζε ΚΚΕ, να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Ενέσπειρε την αμφιβολία και την απογοήτευση, υπερβαίνοντας ενίοτε κι αυτήν ακόμα την κυβερνητική προπαγάνδα, με αποτέλεσμα ένα πολύτιμο δώρο χρόνου (κι όχι μόνον) στη συγκυβέρνηση των Γκαουλάιτερ με τους Κουίσλινγκς. Βεβαίως, η ανακοπή της εκλογικής φόρας του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται κυρίως στα δικά του λάθη στον προεκλογικό του σχεδιασμό, αλλά και η συνεισφορά του ΚΚΕ σ’ αυτό το φαινόμενο δεν υπήρξε αμελητέα . Το δυσάρεστο ή μάλλον το δυστύχημα είναι ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει έτσι, ακόμα κι αν προβληματίζει, απογοητεύει ή και εξοργίζει όλο και περισσότερους κομμουνιστές. Στο αίτημα του λαού για ενότητα της Αριστεράς στην κατεύθυνση του αγώνα για τη σωτηρία της πατρίδας και πρώτα απ’ όλα των πιο αδύναμων, το ΚΚΕ έχει κλειστά αυτιά. Αλλά ανοιχτό στόμα για να κατηγορεί (και να βρίζει) τον ΣΥΡΙΖΑ, ου μην και να ψέγει τον λαό ότι εξαπατάται (προφανώς λόγω βλακείας). Αριστερισμός; σεχταρισμός; νεοτροτσκισμός; όλα μαζί και ίσως κι άλλα. Συνεπώς ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να υπερβεί και αυτό το εμπόδιο: και μιας Αριστεράς που μήδισε, της ΔΗΜΑΡ, και μιας Αριστεράς που αρνείται ότι είναι καν Αριστερά, του ΚΚΕ, ενός κόμματος που βρίσκει το 95% των άλλων κομμουνιστικών κομμάτων οπορτουνιστικά, ενσωματωμένα στο καπιταλιστικό σύστημα, προδοτικά και δεν συμμαζεύεται... Μήπως αυτά κι άλλα σαν αυτά σημαίνουν κάποια μοναχικότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ; «Ταβάνι» ποσοστών και ένδεια συμμάχων; Το αντίθετο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον υποχρεωμένος να επιδιώξει την αυτοδυναμία. Συνεπώς είναι υποχρεωμένος να διευρύνει και να βαθύνει την επαφή του με τον λαό. Και αυτό μόνον καλό μπορεί να κάνει και στους δύο. Και στον λαό και στον ΣΥΡΙΖΑ. Η πορεία προς την αυτοδυναμία προϋποθέτει λαό γνώστη και συμμέτοχο του Προγράμματος της ριζοσπαστικής Αριστεράς και πάντως δεν προϋποθέτει σύμπλευση με διάφορα ναυάγια και ρετάλια του χρεοκοπημένου συστήματος που προσπαθούν τώρα να διασωθούν, ανεβαίνοντας σε ένα νέο όχημα προς την εξουσία (διότι έτσι και μόνον έτσι βλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ). Τώρα, τι βλέπουν σ’ αυτούς ορισμένοι απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ, πρόβλημά τους, αρκεί να μη γίνει και πρόβλημα των πολιτών που σ’ αυτά τα ρετάλια βλέπουν αυτό που είναι: τη γλίτσα που μας έπνιξε. Δεν είναι θέμα «αριστερόμετρου» ή του «πας ΠΑΣΟΚος βάρβαρος». Το αντίθετο. Για τους τίμιους ανθρώπους, απ’ όπου κι αν προέρχονται, ενστάσεις δεν εγείρονται. Αλλωστε αυτό σημαίνει πλέον αυτοδυναμία για την Αριστερά - να την κατακτήσει, ώστε να μπορεί να απευθυνθεί προς όλους όλων των χώρων (πλην Χρυσής Αυγής) που θητεύουν στο καλό, αυτό το καλό να το προσφέρουν στην πατρίδα και στον λαό. Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας στις παρούσες συνθήκες σημαίνει επανάσταση. Από τη δημόσια διοίκηση και το πιστωτικό σύστημα έως την άμυνα,την παιδεία και την υγεία. Αυτή θα πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να είναι στο εξής η καθημερινή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή που θα διαμορφώνει ο ίδιος απαντώντας στα προβλήματα (κι όχι στις μπούρδες της προπαγάνδας), με τις λύσεις που προτείνει και τον τρόπο για να πραγματοποιηθούν...

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΘΗ

Είναι τρία χρόνια άνεργος με τρία πτυχία. Τρία στα τρία στα σαράντα του.
Αν δεν βρει τώρα «κάτι», σε λίγο θα βρεθεί εκτός. Ο καιρός δουλεύει εναντίον του, στα πενήντα του δεν θα τον θέλει κανείς, για

αυτόν η ανάταξη (ούτε καν η ανάκαμψη) είναι, από πλευράς χρόνου, ζήτημα ζωής ή θανάτου.
Η γυναίκα του, επίσης πτυχία, επίσης άνεργη -προ δύο μηνών έπιασε δουλειά ως καθαρίστρια (μέσω εργολάβου)- άνθρωποι αξιοπρεπείς, η φτώχεια όμως πλέον εμφανής· στη γειτονιά οι άλλοι αποφεύγουν τη φτώχεια, φτωχοί ήδη οι ίδιοι, ή μέλλοντες φτωχοί - ποιος ξέρει; Στιγμές-στιγμές είναι σαν να ξορκίζει κανείς με τη φτώχεια του τη φτώχεια του άλλου,

είναι κι αυτό μια μορφή ανεστραμμένης καταραμένης «αλληλεγγύης». Στην ίδια γειτονιά,

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Επιστολή βόμβα του προέδρου του ΣτΕ: Οι νταβατζηδες εκβιάζουν την δικαιοσύνη!


Αυτός είναι ο τίτλος από το έγκριτο site Ολυμπια
Επειδή εμείς βλέπουμε  οτι ,Με μια επιστολή αποκαλύπτει τις πραξικοπηματικές πιέσεις κατά των δικαστών απο τα οργανωμένα συμφέροντα της διαπλοκής!γενικά και αόριστα εκ του ασφαλούς προτού το διαβάσετε Δειτε  .. μερικά σχόλια που έκαναν αναγνώστες του ΟΛΥΜΠΙΑ,απο τα  πιο κομψά!!
Πολύ γενικόλογα μας τα λέει ο Ρίζος, συγκεκριμένα πράγματα θέλουμε σε τι ακριβώς αναφέρεται. Δεν θα τα κάνουμε όλα ίσα και όμοια επειδή συμφέρει κάποιους η σύγχυση.
Το ποιός θα τολμήσει να ανοίξει το καπάκι του βόθρου του δικαστικού σώματος και θα μπορέσει να επιβιώσει από τις αναθυμιάσεις, είναι ένα πλέον από τα αμείλικτα ερωτήματα για την συνέχιση της ύπαρξης της χώρας.
Με μια επιστολή αποκαλύπτει τις πραξικοπηματικές πιέσεις κατά των δικαστών απο τα οργανωμένα συμφέροντα της διαπλοκής!γενικά και αόριστα εκ του ασφαλούς
Το ΣτΕ έχει ψηφίσει υπέρ εκατοντάδων παρανόμων και αντισυνταγματικών νόμων που σχετίζονται με ξεπουλήματα ελληνικής γης και ελληνικής περιουσίας, περιβαλλοντικής υποβάθμισης μέσω «αναπτυξιακών» επενδύσεων
Αυτό το ΣΤΕ δεν είναι το ανώτατο αρμόδιο δικαστήριο που έκρινε τους όρους του μνημονίου “συνταγματικές”
Διαβάστε την επιστολή:

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Οι φυλακές είναι για όλους τους άλλους,


Κώστας Ζουγρής

Η αναγγελία της κράτησης τού πρώην προέδρου της Γαλλικής δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί προκάλεσε έκπληξη σε διάφορους κύκλους στην χώρα μας όπου μόνιμα κυριαρχεί η άποψη ότι τους πολιτικούς τους κρίνει ο λαός στις εκλογές και δεν τους στέλνεις φυλακή.
Οι φυλακές είναι για όλους τους άλλους, αν όμως η τρόικα μέσα στα εποπτικά της καθήκοντα είχε και τον καταμερισμό ευθυνών σε όσους μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση, όλοι θα συμφωνούσαν  μαζί της.
Από τις λέξεις που κυριαρχούν τα δυο τελευταία χρόνια στην χώρα μας είναι αυτή που αφορά την ενδεχόμενη φυλάκιση αυτών που με διάφορους τρόπους σπατάλησαν ή καρπώθηκαν προς ιδίων όφελος το δημόσιο χρήμα και οδήγησαν την Ελλάδα στην σημερινή δυσχερή οικονομική κατάσταση.
Πριν από λίγες ώρες, άλλος ένας πολιτικός μας, υποσχέθηκε ότι θα στείλει στην φυλακή όσους σπατάλησαν δημόσιο χρήμα.