2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Το Σήμερα είναι ένα δώρο.


Σε λίγο ξημερώνει μια καινούργια μέρα..ας τη ζήσουμε με αλληλεγγύη και αγάπη
Θα σας πάρει μόλις 37 δευτερόλεπτα για να διαβάσετε αυτό και να αλλάξετε τον τρόπο σκέψης σας...
Δύο άνδρες , και οι δύο σοβαρά άρρωστοι, έμεναν στο ίδιο δωμάτιο ενός νοσοκομείου .Του ενός άνδρα του επιτρεπόταν να σηκώνεται όρθιος στο κρεβάτι του για μία ώρα κάθε απόγευμα για να κατέβουν τα υγρά από τα πνευμόνια του . Το κρεβάτι του βρισκόταν δίπλα στο μοναδικό παράθυρο του δωματίου . Ο άλλος άνδρας έπρεπε να περνάει όλη την ώρα του ξαπλωμένος .Οι άνδρες μιλούσαν για ώρες. Μιλούσαν για τις γυναίκες και τις οικογένειές τους,τα σπίτια , τις δουλειές τους , τη συμμετοχή τους στη στρατιωτική θητεία , πού ήταν σε διακοπές.Κάθε απόγευμα , όταν ο άνδρας στο κρεβάτι με το παράθυρο μπορούσε να σηκωθεί , περνούσε την ώρα του περιγράφοντας στον συγκάτοικό του όλα τα πράγματα που έβλεπε έξω από το παράθυρο.Ο άνδρας στο άλλο κρεβάτι άρχιζε να ζει για αυτές

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΓΥΜΝΗ πλέον η Ελληνική Δικαιοσύνη με το δόγμα: ΖΗΣΕ κι άσε τους άλλους να ΠΕΘΑΝΟΥΝ



Η Δικαιοσύνη είναι τυφλή. Μα τι τυφλή; Δεν είναι απλά τυφλή, είναι θεόγκαβη. Περπατά, σκοντάφτει, πέφτει κάτω και επιμένει.
ΓΥΜΝΗ πλέον η Ελληνική Δικαιοσύνη. Την ΠΕΡΙΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ και την ΠΕΡΙΓΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ
του Στρατή Μαζίδη
Νόμιμο ήταν το χαράτσι.
Νόμιμο ήταν όλο αυτό το σταδιακό ψαλίδισμα μέχρι της εξαφάνισης των μισθολογικών απολαβών και συντάξεων των Ελλήνων.
Νόμιμη ήταν η ...μόνιμη έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης.
Νόμιμη είναι και η προκαταβολή φόρου 55%.
Νόμιμη η εκτίναξη των τιμών των καυσίμων.
Νόμιμη η απώλεια των αισθήσεων παιδιών από την πείνα μέσα στις σχολικές αίθουσες.
Νόμιμη ήταν και η διαμονή οικογένειας στην Πάτρα με τρία παιδιά σε ένα σπίτι από χαρτοκιβώτια κάπου στο πουθενά της εθνικής οδού.
Όλα ήταν νόμιμα αγαπητοί. ΟΛΑ! Εκτός από την περικοπή των ήδη παχυλών αποδοχών τους. Αυτή ήταν παράνομη
.

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Μεσαίωνας στα σύγχρονα «κάτεργα» του τουρισμού - Απειλές, ξύλο και τζάμπα δουλειά

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου 
Τους περισσότερους από 20 εκατομμύρια τουρίστες που περιμένουμε φέτος, θα υποδεχτούν οι σύγχρονοι σκλάβοι που δουλεύουν σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, τουριστικά γραφεία, εστιατόρια, καφετέριες.
Είναι εκείνοι που αμείβονται- σε δραματικά μεγάλο ποσοστό- με «φαγητό και στέγη».

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Θέλεις δουλεία; Μην κοιτάς την θέση και τους ορίζοντες.


ΕΙΣΑΓΩΓΗ:
Βρισκόμαστε σε μια περίοδο αναθεωρημένων προβλέψεων.
Η προσφορά και ζήτηση είναι δυο διαφορετικές δυνάμεις, με την διαφορά, ότι ίσως για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, η πρόσφορα υπερισχύει της ζήτησης, έχοντας τον άσσο στο μανίκι.

Ήρθε η ώρα αγαπητέ μου φίλε/η, όπως κάνουν και οι πολίτες ξένων κρατών, να μάθεις και εσύ ορισμένα πράγματα, που αφορούν την χώρα που ζεις(Ελλαδα), τουλάχιστον όσο αφορά το Ισοζύγιο πληρωμών, το οποίο ύστερα από μια περίοδο βαθιάς ύφεσης, παίζει σημαντικό ρολό στην αγορά εργασίας.

Αν είσαι άνθρωπος με ανοιχτή σκέψη, αυτό το κείμενο θα σε βοηθήσει, και σίγουρα θα σπαταλήσεις λίγο από τον χρόνο σου, ώστε να δεις τι μπορεί να κουμπώσει από όλα αυτά που θα διαβάσεις, στην προσωπική σου ανάπτυξη/καριέρα.
Αν δεν είσαι, και είσαι άνθρωπος του σήμερα η του χθες, σίγουρα δεν θα ασχοληθείς καν. Οπότε την κατηγορία σου, σε αφήνω να την επιλέξεις εσύ ο ίδιος/α.

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Ξύπνα! Ξεπουλούν τις παραλίες μας!


Ξύπνα! Ξεπουλούν τις παραλίες μας! Υπογράφουμε εδώ
Οι παραλίες της Ελλάδας έχουν επιβιώσει χιλιάδες χρόνια ιστορίας και οι προγονοί μας έδωσαν αγώνες για να μπορούμε να χαιρόμαστε ελεύθερα τους φυσικούς θησαυρούς αυτής της χώρας.
Τώρα είναι η δική μας σειρά να ενώσουμε τις φωνές μας για να προστατεύσουμε τη φυσική μας κληρονομιά για τις επόμενες γενιές.
Η μόνη δύναμη που μπορεί να σταματήσει αυτό το έγκλημα είμαστε όλοι εμείς!
 Υπόγραψε το ψήφισμα τώρα και προώθησε το σε φίλους και γνωστούς.
Ως πολίτες, δηλώνουμε εξοργισμένοι με το σχέδιό σας να ξεπουλήσετε τις παραλίες της χώρας μας σε ιδιώτες.

κυκλώματα “τσέπωναν” τα κονδύλια του ΕΣΠΑ…


Οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας χρειάστηκαν ένα εξάμηνο εντατικών ερευνών για να τους ξεσκεπάσουν.

Οι επιτήδειοι φέρονται να εξέδιδαν εξέδιδαν πλαστές εγγυητικές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρείες και ενδιαφερόμενους ιδιώτες που ήθελαν να πάρουν χρήματα από τα επενδυτικά προγράμματα.

Στο παιχνίδι φέρονται να συμμετείχαν έξι εταιρείες. Όπως διαβάζουμε στο e-reportaz.gr, τα μέλη τους πλησίαζαν ανυποψίαστους επενδυτές που ήθελαν να επωφεληθούν από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ. Ωστόσο, ως απαραίτητη προϋπόθεση ζητούσαν μίζα, προκειμένου να τους εξασφαλίσουν πλαστές ή μη εγκεκριμένες εγγυητικές επιστολές από τράπεζες του εξωτερικού.

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

H δημοκρατία και την λειτουργία της.!!!!


ΚΑΤΑΓΓΕΛΊΑ ΑΠΟ ΜΑΚΕΛΙΟ
To θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό. Και αφορά την δημοκρατία και την λειτουργία της.
 Και από την ώρα που έγινε γνωστό στους κόλπους της δικαιοσύνης επικρατεί αναβρασμός.
Και μάλιστα δικαιολογημένος.
  Το απόγευμα της Πέμπτης, έγινε γνωστό το εξής:

Στο γραφείο της στον Άρειο Πάγο κάλεσε τους επίκουρους εισαγγελείς Εγκλημάτων Διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου και Αντώνη Ελευθεριάνο η εισαγγελέας Ευτέρπη Κουτζαμάνη προκειμένου να παρέχουν εξηγήσεις στο πλαίσιο πειθαρχικής έρευνας για την υπόθεση της δικογραφίας των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά που έστειλαν στη Βουλή.

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Βουλή!...καθαρίζει όλους τους λε(α)κέδες!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr
Η είδηση … (Πηγή: www.koutipandoras.gr)  Δικογραφία αναφορικά με ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλου και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στην υπόθεση των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, διαβιβάστηκε από τον Άρειο Πάγο στη Βουλή στις 4 Ιουνίου, λίγες μόνο ώρες πριν κλείσει η Βουλή κι ενώ "αράχνιαζε" στα συρτάρια της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και του υπουργού Δικαιοσύνης επί έναν ολόκληρο μήνα. 
Ο σχολιασμός …

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

H δικαιοσύνη των Σαναροβενιζέλων! Λουστείτε τους.


Βόμβα από το ΣτΕ για τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς! Κατασχέσεις για οφειλές κι ας μην ξέρει τίποτα ο δικαιούχος
- Σε παλαιότερη απόφασή του το ΣτΕ είχε κρίνει πως το Δημόσιο δεν μπορεί να κάνει κατασχέσεις, χωρίς να το γνωρίζει ο οφειλέτης
- Το ΣτΕ απασχόλησε περίπτωση διευθύνοντος συμβούλου που έμαθε ότι του έκαναν κατάσχεση μετά από 9 μήνες
- Η κατάσχεση έγινε επί της σύνταξης του τέως διευθύνοντα συμβούλου μέχρι την εξόφληση του όλου ποσού
- Οι κατασχέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς θα αφορούν συντάξεις και μισθοδοσία
Η 7μελής σύνθεση του ΣΤ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), με την υπ΄ αριθμ. 2080/2014 αμετάκλητη απόφασή της, μεταστρέφοντας την έως σήμερα νομολογία της, έκρινε ότι μπορεί το Δημόσιο (Δ.Ο.Υ., Ι.Κ.Α., κ.λπ.) να προβαίνει σε κατασχέσεις χρημάτων που βρίσκονται σε τράπεζες (συντάξεις, μισθοδοσία, κ.λπ.) λόγω οφειλών, χωρίς να έχει ενημερωθεί προηγουμένως ο οφειλέτης, έτσι ώστε να μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια ή να πάει να εξοφλήσει ή να ρυθμίσει το χρέος του.

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

OI EIΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Όταν λέμε ότι οι εικόνες ντροπής πάνε παντού,μάλλον κάποιοι γουρουνοκεφαλοι νόμισαν οτι μπλοφάρουμε
Δείτε τα χαλιά τους στους new work times
Μιλάνε για ΤΗΝ
αντιπαράθεση του Δαυίδ και Γολιάθ-όπως έχουν μετατρέψει τις γυναίκες στην καθαριότητα ,ενάντια σε ολόκληρο σύστημα,και κανοντες τες σύμβολα της αντίστασης στα μέτρα λιτότητας που ο κ. Σαμαράς επιμένει
Τώρα πήγαινε γουρουνοκεφαλε να ξανα βαρεσεις την μάννα σου!@ΜΕ ΣΙΔΗΡΟΓΡΟΘΙΑ!
ΚΑΤΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
http://www.nytimes.com/2014/06/13/world/europe/greece-wars-with-courts-in-struggle-to-slash-budget.html?ref=world&_r=0
GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

ΤΟΝ ΓΥΡO ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΡΕ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ!



Είναι Γυναίκα αγωνίζεται για τη ζωή της και για τη δική μας ζωή και δεν χρειάζεται σιδηρογροθιές, μόνο σιδερένια θέληση για κοινωνική δικαιοσύνη.
Die Frau ist für ihr Leben und für unser eigenes Leben kämpfen und müssen nicht nur sidirogrothies eisernen Willen für soziale Gerechtigkeit.

La donna sta lottando per la sua vita e per la nostra vita e non hanno bisogno sidirogrothies solo volontà di ferro per la giustizia sociale.

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Εκπληκτική απάντηση Έλληνα σε Γερμανό που έστειλε ειρωνική επιστολή για τα χρέη της Ελλάδας


 Απίστευτος διάλογος στο γερμανικό περιοδικό Stern – Αξίζει να διαβάσετε την εκπληκτική απάντηση στην επιστολή του Γερμανού συντάκτη!

Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή του Walτer Wuellenweber, προς τους Έλληνες πολίτες…
με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες», δημοσιεύεται σε πρόσφατο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού, Stern, για να λάβει την εκπληκτική απάντηση του Έλληνα.
Ο υπέρτιτλος του άρθρου Walτer Wuellenweber αναφέρει:
«Μετά τις τράπεζες, θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα. Πρώτα έκαναν αλχημείες οι Έλληνες στο ευρώ και τώρα, αντί να κάνουν οικονομίες, απεργούν».
Αγαπητοί Έλληνες, από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εμείς έχουμε συνεισφέρει, όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δις, ενώ εσείς έχετε, αντίθετα, εισπράξει κατά κεφαλήν, όσα κανείς άλλος, δηλαδή σχεδόν 100 δις. Ουδέποτε λαός βοήθησε μέχρι τώρα με τη θέλησή του, σε τέτοιο βαθμό, και για τόσο μακρύ διάστημα, άλλον λαό. Είσαστε, κυριολεκτικά, οι πιο ακριβοί μας φίλοι.

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

MIA ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ!!


Bγες από τον καναπέ σου@!!!
Aυτή για το δίκαιο και το δικό σου αύριο την πολτοποίησαν!!
ΞΕΣΗΚΩΣΟΥ ΡΕ ΑΣΕ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
 Δυστυχώς για εσάς δωσίλογοι πάει παντού ,και κάνει τον γύρο του κόσμου,μεταφρασμένο σε όλες τις γλώσσες
Τώρα ΑΡΧΙΖΕΙ  Η ΜΑΧΗ!Ακόμα και από αμόρφωτες καθαρίστριες!! που μας έμαθαν μάχη και ενότητα!!οι λιγόψυχοι ας φύγουν!!
 ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΔΕΡΦΙΑ!
Maintenant, la bataille commence! Même des femmes de ménage sans instruction! nous avons appris et section de bataille! laissons les timides! SORTIR ET ROYAUME DES FRÈRES!
 Now the battle begins! Even from uneducated cleaners! we learned and battle section! let's leave the faint hearted! GO OUT AND UNITED BROTHERS!

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Νέα πρόσωπα χωρίς διεύρυνση επιρροής της κυβέρνησης


Σε καμιά απολύτως περίπτωση δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι η νέα κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου έχει πιο «φιλολαϊκό» πρόσωπο από την προηγούμενη.
Κανένας νέος υπουργός δεν είναι συνδεδεμένος με την κοινωνική ευαισθησία είτε με λόγια είτε με πράξεις.
 Κατά κανένα τρόπο δεν σηματοδοτεί πρόθεση αλλαγής πολιτικής η σύνθεση της κυβέρνησης
. Δεν νομίζουμε άλλωστε ότι είχε ποτέ τέτοια πρόθεση ο πρωθυπουργός, άσχετα από τα προπαγανδιστικά παιχνίδια περί δήθεν άσκησης από εδώ και πέρα πολιτικής με μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα δεινά που υφίστανται εκατομμύρια Ελληνες.
Κανενός είδους αίσθηση περί «νέου ξεκινήματος» δεν δίνει αυτή η κυβέρνηση. Η εικόνα της είναι η απόλυτη συνέχιση της πολιτικής της προηγούμενης - και όχι άδικα.
Δέκα υπουργοί παρέμειναν στη σύνθεση και της νέας κυβέρνησης προερχόμενοι από υπουργικούς θώκους και της προηγούμενης, και το εντυπωσιακό είναι ότι και οι δέκα (!) παρέμειναν ακριβώς στα προηγούμενα υπουργεία που είχαν - Αβραμόπουλος, Βενιζέλος, Μητσοτάκης, Αθανασίου, Βρούτσης, Χρυσοχοΐδης, Βαρβιτσιώτης, Μανιάτης, Κεφαλογιάννη, Σταμάτης.

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Xαίρε υπουργέ στα κόκκινα χαλιά σου

Κουφάλες δεν ξοφλήσαμε αυτό έχω μόνο να τους πω τα όνειρα των εραστών δε σβήνουν

Που μετανάστες έστειλες τα πιο καλά παιδιά σου
Ένα θα σου πω και τ΄άλλα χάρισμα σου
ΚΑΤΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΜΠΙΛΛΑΡΑ!
Γαμώ τα υπουργεία σου, γαμώ και τα λεφτά σου
Νέος ανασχηματισμός χωρίς Βενιζέλο ...πρωθυπουργό, σκ@τ@
Πολύ έχω μπερδευτεί στο αν κυβερνάει η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ! Μάλλον το ΠΑΣΟΚ κυβερνάει, και η Ν.Δ. ακολουθεί!
Όμως τι σημασία έχει ποιος είναι υπουργός, όταν σε κάθε υπουργείο υπάρχει και ένας επίτροπος των δανειστών που δίνει εντολές.
Aλλά για  ένα έσκασα!ε όχι να ξηλώσετε τον ΑΔΩΝΙ~!ΤΟΝ ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΥΠΟΥΡΓΟ~!Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!:
Για να βάλετε στην θέση του τον ΒΟΡΙΔΗ!άλλο ένα δωράκι που γύρισε στο κόμμα!:

Ο Γκίκας Χαρδούβελης έγινε από εθελόδουλος, καλός οικονομολόγος Kυρια Βούλτεψη.!::

Νέος ανασχηματισμός χωρίς Βενιζέλο ...πρωθυπουργό, σκ@τ@
Τι λες και εσύ ΑΝΤΖΕΛΑ!:

λύκοι βαρείς



Η σημερινή Κυριακή (των Πατέρων) είναι, με βάση το αποστολικό ανάγνωσμα, η Κυριακή των τσοπάνηδων αλλά και των λύκοτσοπάνηδων….

Και, για να μην πείτε ότι υπερβάλλω, θα σας διευκρινίσω ότι η γνώμη αυτή είναι του Παύλου. Ο Παύλος, μας λέει η σημερινή περικοπή των Πράξεων των Αποστόλων, πήγαινε στα Ιεροσόλυμα, όπου τον περίμενε, για να τον κατασπαράξει, η εβραϊκή λυκόστανη. Δεν φαινόταν  ωστόσο να τον απασχολεί τόσο η εβραϊκή λυκόστανη, που θα ’βρισκε μπροστά του, όσο η «χριστιανική» λυκόστανη, που θα άφηνε πίσω του. Κι αυτό τον απασχολούσε πολύ περισσότερο, γιατί δεν θα είχε πλέον την δυνατότητα να επανέλθει. Αφού εκεί θα συλλαμβανόταν και θα παρέμενε δέσμιος, μέχρι το μαρτυρικό του τέλος. Γι’ αυτό και κάλεσε το ιερατείο της Εφέσου και της περίγυρα περιοχής  στη Μίλητο, για να τους δώσει τις τελευταίες του οδηγίες:

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Kαι συνεχίζουν αμετανόητοι!


Μοιάζει πολύ με τους σημερινούς οικονομικούς δολοφόνους,που ρίχνουν οικονομικές βόμβες εξαθλίωσης και σπέρνουν πανικό και αυτοκτονίες ,και συνεχίζουν αμετανόητοι!
Ο Πολ Γουόρφιλντ Τίμπετς  ήταν αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, πιλότος του Enola Gay, του αεροσκάφους που έριξε την ατομική βόμβα στη Χιροσίμα
σκοτώνοντας επί τόπου 70.000 ανθρώπους, και ακόμα περισσότερους τα επόμενα χρόνια λόγω της ραδιενέργειας.
Ο Τίμπετς ποτέ δεν μετάνιωσε για την απόφαση να πέσει η βόμβα. Σε μια συνέντευξη του 1975 δήλωσε "Είμαι περήφανος που μπόρεσα ν' αρχίσω με το τίποτα, να σχεδιάσω την επιχείρηση και να δουλέψει όσο τέλεια δούλεψε... Κοιμόμουν ήσυχος κάθε βράδυ
GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

ΚΑΛΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ!ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥΣ


Το αγόρι που κλαίει στη φωτογραφία είναι ο Diego Frazao Torquato, ο οποίος έπαιζε βιολί στην ορχήστρα εγχόρδων "Afro Reggae", που είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός
 και δίνει στα παιδιά ελπίδα και την ευκαιρία να αποδράσουν από τις φτωχογειτονιές του Ρίο, που κλυδωνίζονται από την εγκληματικότητα.
 Ο Diego έπαιξε βιολί στην κηδεία του μέντορά του και κοινωνικού συντονιστή του Afro Reggae, Evandro João Silva, ο οποίος δολοφονήθηκε στο κέντρο του Ρίο.
Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Mark Tristan και έκανε το γύρω του κόσμου μαζί με την συγκινητική ιστορία του Diego.

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Η Ελλάδα δεν είναι Γκουέρνικα. Είναι γιορτή.


Η Ελλάδα δεν έχει Σύνταγμα, έχει Μνημόνιο.

Το Σύνταγμα δεν τηρείται, όχι μόνον απ’ την κυβέρνηση, αλλά εν τέλει κι απ’ τους Ελληνες (όλους όσοι νοιώθουν το καθήκον να το υπερασπίζονται), ενώ το Μνημόνιο τηρείται κατά γράμμα. Και αριθμούς. Το Σύνταγμα μαραζώνει και πεθαίνει, ενώ το Μνημόνιο ανανεώνεται και θεριεύει.

Το Κοινοβούλιο έχει υποβαθμισθεί σε Κολοβό, όπου ο κ. Πρωθυπουργός δεν πατάει, οι δε νόμοι «ψηφίζονται» με προεδρικά διατάγματα, επείγουσες και κατεπείγουσες διαδικασίες, κρυφίως, νύκτωρ, με άσχετες τροπολογίες, διά αντιπερισπασμών, με αποπληροφόρηση και παραπληροφόρηση.  Ενόσω «μιλούσαμε» για το γάλα, υπερψηφιζόταν το κώνειο και η ηρωίνη.

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Πόσο προφητικός ο Αζίζ Νεσίν ειδικά για τον πνευματικό κόσμο που σήμερα!!ύποπτα!ΣΙΩΠΑ


H  φωτογραφία πριν λίγο στην πλατεία Γκεζί της Κωνσταντινούπολης.
Δυο παιδιά ξυλοκοπούνται,επειδή τόλμησαν να ζητήσουν ελευθερία και δικαιώματα,στην ισλαμική κοινωνία που τα καταδίκασαν!εμείς πάντα εδώ καθισμένοι στην μιζέρια του βολετού καναπέ μας,περιμένουμε την ολοκληρωτική εξαθλίωση,που δεν είναι μόνο οικονομική,αλλά και το ξεπούλημα της χώρας
Πόσο προφητικός ο Αζίζ Νεσίν  ειδικά για τον πνευματικό κόσμο που σήμερα!!ύποπτα!ΣΙΩΠΑ
Ένα ποίημα, στιγμιότυπα από τη ζωή του, πώς  37 άνθρωποι κάηκαν σε δολοφονική απόπειρα  κατά του Νεσίν κι ένα απόσπασμα από το «Ο καφές και η δημοκρατία»
Ενα συγκλονιστικό όσο και διαχρονικό ποίημα.
ΕΔΩ!!
Απαγγέλλει η αξέχαστη Μαριέτα Ριάλδη, ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας!
Παρά τις διώξεις, στις αρχές της δεκαετίας του ’70 ο Νεσίν ήταν από τους δημοφιλέστερους συγγραφείς της Τουρκίας και από τους λίγους που μπορούσαν να ζήσουν από το πνευματικό τους έργο.
Το 1991 ήρθε στην Ελλάδα για να παραλάβει το βραβείο ελληνοτουρκικής φιλίας «Αμπντί Ιπεκτσί».
 όταν έγραφε το διαχρονικό ποίημά του το έκανε πράξη πρώτα και πάντα ο ίδιος με κάθε τίμημα και μέχρι το τέλος της ζωής του:
«Έβλεπα αίματα στο πεζοδρόμιο,”Τι σε νοιάζει εσένα;”, μου λέγανε, “θα βρείς το μπελά σου, σώπα” (…) Σε χρόνια δίσεκτα οι γονείς, οι γείτονες με συμβουλεύανε : “Μην ανακατεύεσαι, κάνε πως δεν είδες τίποτα. Σώπα” Μπορεί να μην είχαμε με δ’αύτους γνωριμίες ζηλευτές, με τους γειτονες, μας ένωνε , όμως, το Σώπα.(…) τουλάχιστον σωστός στα σχέδια και στα όνειρά μου ανάμεσα σε λυγμούς και σε παροξυσμούς κρατώ τη γλώσσά μου, γιατί νομίζω πως θα’ρθει η στιγμή που δεν θα αντέξω και θα ξεσπάσω και δεν θα φοβηθώ και θα ελπίζω  και κάθε στιγμή το λαρύγγι μου θα γεμίζω με ένα φθόγγο ,  με έναν ψιθυρο, με ένα τραύλισμα , με μια κραυγή που θα μου λεει:  ΜΙΛΑ!…