2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Το "αντάρτικο" των βουλευτών, που γίνεται "ναι σε όλα


Κούρασαν. Αυτή είναι η πρώτη λέξη που μου έρχεται στο μυαλό.
 Πρόκειται για επαναστάτες του γλυκού νερού που για να γίνει λίγο σούσουρο με το όνομά τους στα ΜΜΕ συνηθίζουν πριν την ψήφιση κάποιου κομβικού νομοσχεδίου να το παίζουν δύσκολοι λέγοντας ότι θα το καταψηφίσουν.
Πρόκειται για τους “λαγούς” της κυβέρνησης που έχουν σκοπό να μας αποπροσανατολίσουν.
Πολλές φορές είναι οφθαλμοφανές ότι συμπεριφέρονται με αυτό το τρόπο για να λύσουν τις προσωπικές τους διαφορές με μέλη τις Κυβέρνηση για λόγους εξουσίας.
Δεν ευθύνονται όμως αυτοί.
 Εμείς ευθυνόμαστε που δεν απαιτούμε μια Δημοκρατία όπου εκείνος που μας αντιπροσωπεύει στη Βουλή θα λογοδοτεί σε εμάς και όχι στον αρχηγό του που τον υποχρεώνει αν δεν ακολουθήσει την κομματική γραμμή να διαγραφεί.
ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ
GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Συγκέντρωση τροφίμων σε τουρνουά ποδοσφαίρου στο Αιγάλεω


Τρόφιμα και φάρμακα για τη στήριξη των συμπολιτών μας που τα έχουν ανάγκη, συγκεντρώνουν τα μέλη της «Αλληλεγγύης στα Δυτικά» στο Αιγάλεω, την Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014, στις 4 το απόγευμα.

Η πρωτοβουλία της «Αλληλεγγύης στα Δυτικά», από κοινού με τον «Σύλλογο Παλαιμάχων Α.Ο. Αιγάλεω» πραγματοποιείται ταυτόχρονα με το τουρνουά ποδοσφαίρου που έχει προγραμματιστεί για την ίδια ημέρα, στο Στάδιο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης», στη μνήμη του βετεράνου ποδοσφαιριστή του Αιγάλεω, Λάκη Μαραμενίδη.

Στη δράση αλληλεγγύης θα συμμετάσχουν οι ομάδες των παλαίμαχων του Αιγάλεω, του Εθνικού και του Πανιώνιου και η ποδοσφαιρική ομάδα του ΣΠΟΡ FM.
GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Δ η μ ή τ ρ η ς Κ α ρ ά μ π ε λ α ς: Ένας ποδοσφαιριστής ...τραγουδιστής!...

Στα 25 του χρόνια...
Δηλώνει διασκεδαστής και ο κόσμος 
τον ανταμείβει...
"Τον πρόδωσαν τον κόσμο οι πολιτικοί, τον πούλησαν, τον εξευτέλισαν, τον ταπείνωσαν με τα ψέματα που του είπαν, τον ισοπέδωσαν με τις πράξεις τους... Εμείς, τουλάχιστον, ας λέμε αλήθειες μεταξύ μας" λέει,  με αφοπλιστική ειλικρίνεια, το αστεράκι που ήρθε για να μείνει...


| του Κώστα Βλουτή
kostas.vloutis@gmail.com
Άλλο να στο λένε κι άλλο να το βλέπεις με τα μάτια σου...
Ακόμη πριν εμφανιστεί στην πίστα ο κόσμος τον χειροκροτεί.
Με την εμφάνισή του γίνεται ο κακός χαμός, σε όποιο μαγαζί κι αν εμφανιστεί, χωρίς υπερβολή...
"Αυτός είναι ο σκοπός μου. Να ξεδώσει λίγο ο κόσμος, να ξεχαστεί από τα προβλήματά του... Άλλωστε γι αυτό ήρθε να με δει... Να του πω τη δική μου αλήθεια, μέσα από τη διασκέδαση", λέει ο Δημήτρης Καράμπελας που ήρθε στα μουσικά πράγματα ως διασκεδαστής του κόσμου...
"Αυτό που με ενδιαφέρει, πάνω από όλα, είναι να κάνω τον κόσμο να περνάει καλά. Γι αυτό και δηλώνω διασκεδαστής... Τον πρόδωσαν οι πολιτικοί, τον πούλησαν, τον εξευτέλισαν, τον ταπείνωσαν με τα ψέματα που του είπαν, τον ισοπέδωσαν με τις πράξεις τους... Εμείς, τουλάχιστον, ας λέμε αλήθειες μεταξύ μας", λέει με αφοπλιστική ειλικρίνεια, το αστεράκι που ήρθε για να μείνει...

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΧΑΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ


Ποια πλέον η σοβαρότητα μας!!πέρα από το ότι μας εξαθλιώνουν!:
Μια αθώα ζωή,χάθηκε,ένα εξιλαστήριο θύμα,στις φυλακές,ένας οικογενειάρχης,που δεν ξέρει αν θα γυρίσει σπίτι του,όπως πολλοί άλλοι,και τελικά δεν γύρισε!
Με το όπλο του δράστη βαρυποινίτη Αλβανού κρατούμενου,να οπλίζει το σαθρό σύστημα,ΚΡΑΥΓΑΖΟΝΤΑΣ!!
θα την πληρώσει όποιος βρεθεί μπροστά μου!
Αυτό το σύστημα,που σφυρίζει αδιάφορα,στις κραυγές των σωφρονιστικών,όχι για τα λεφτά που τους έκοψαν,όχι γιατί φυλάει ένας 300,όχι για τις αγόγγυστες σκληρές βάρδιες,χωρίς ρεπό και αργίες,αλλά για τους κρατουμένους,που σαν σαρδέλες στοιβάζονται σε αποθήκες ψυχών,κινδυνεύοντας από ασθένειες,έως την ίδια τους την ζωή!
Και πάμε στο δεύτερο τραγικό μονόπρακτο  αίματος!
Ο κρατούμενος βρέθηκε νεκρός ύστερα από μερικές ημέρες!
Κανείς δεν είναι με την αυτοδικία!
Κάνεις δεν έχει δικαίωμα να πάρει τον  νόμο στα χέρια του,σε μια ευνομούμενη (υποτίθεται κοινωνία)
και να αποδοθούν ευθύνες στους υπευθύνους!

Ποτέ δεν είναι αργά…

Του Θανάση Νικολαΐδη (Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια)
ΟΙ πολλοί είδαν την Ελλάδα να πεθαίνει και έσκυψαν πάνω της. Αυτός που λέμε λαός, με τα προτερήματα. Και με τις ενοχές του. Μέτρησαν στην ψυχή του, μέτρησε τα σφάλματά του και μεταμορφώθηκε σε σωτήρα από ολετήρα.
ΤΑ δυο (λεγόμενα) μεγάλα κόμματα και κατ’ εξοχήν ένοχα έβαλαν τα μαχαίρια στο θηκάρι τους. Κάθισαν στο ίδιο τραπέζι. Τα μικρά άρπαξαν το σωσίβιο και η (λεγόμενη) αξιωματική αντιπολίτευση σήκωσε το λάβαρο. Για επανάσταση πριν την ώρα της, ξεπερνώντας τον εαυτό της. Και τη γραμμή που όρισε η λογική σε καιρούς χαλεπούς. Μάζεψε δυσαρεστημένους «σοσιαλιστές», πρώην αφισοκολλητές και αρμεχτές, στοιβαγμένα στο σακί τα ιδεολογικά απομεινάρια του παρελθόντος που έψαχναν για στέγη και η μάχη ξεκίνησε. Με τον αρχηγό στο καντράν, ως νέος Αντρέας Παπανδρέου στις πλατείες, κάτι σαν Γεώργιος Παπανδρέου στα μπαλκόνια, σε καιρούς που ο κόσμος δεν ανεμίζει πια προεκλογικά, πλαστικά σημαιάκια.

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Ο…πολιτισμός (της μαχαιριάς και του καλάσνικοφ)

Του Θανάση Νικολαΐδη (Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια)
ΔΕΝ το ‘θελαν οι ίδιοι, δεν μας κάλεσαν, δεν υπήρχε λόγος να…απελευθερώσουμε τους Ίωνες της Μ. Ασίας. Με «Συμμαχική» εντολή εκστρατεύσαμε, δικός τους ο Βενιζέλος, “εργαλείο” τους η Ελλάδα, δικό τους και το σχέδιο. Και η (μεγάλη) προδοσία. Δικιά μας η τραγωδία και η προσφυγιά. Δεν έβλαψαν οι πρόσφυγες τη μητροπολιτική Ελλάδα. Δεν γίναν’ κλέφτες, ληστές και δολοφόνοι. Μας ήρθαν με τη φτώχια τους, με την αξιοπρέπεια και τον πολιτισμό τους.
ΠΟΛΥ αργότερα, η παγκοσμιοποίηση μας ήθελε «απελευθερωτές» των ελληνοποντίων ομογενών. Το πήρε «ζεστά» ο κ. Μητσοτάκης (ο πρεσβύτερος) και ετοίμασε «υποδοχή». Για τους δικούς του λόγους. Το συνέχισαν Σημίτης Καραμανλής. Για τους ίδιους λόγους (κυρίως, ψηφοθηρικούς).
ΤΟ πρόβλημα είναι οι…παράπλευροι. Οι ψευδεπίγραφα ομογενείς των «Δημοκρατιών» που διαλύθηκαν (1991). Πλάκωσαν πρόσφυγες και τους αγκάλιασαν τα μεγάλα χέρια του «Ξένιου Δία» μας. Και ποτίστηκαν δίπλα στη γλάστρα. Με προνόμια που δεν τα…πολυεκτίμησαν. Με τη δημοκρατία-ασυδοσία μας να τους χορταίνει λευτεριά.

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΣΟΒΑΡΟ: Οι εθνοφύλακες των Λειψών, ετοιμάζονται να καταθέσουν τα όπλα

Η Επιτροπή Αγώνα για τα θέματα της Υγείας, συνεδρίασε σήμερα 26.3.14 για το μείζον θέμα της έλλειψης ιατρού στο νησί των Λειψών.
Μετά από ένα μήνα παντελούς ελλείψεως κρατικής μέριμνας (για 20 μέρες κάλυψε τις ανάγκες των κατοίκων εθελοντικά και αφιλοκερδώς, η ιατρός πνευμονολόγος κ.Μαρία Ιωσηφίδου) και ...
παρά τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων πως το νησί δεν θα μείνει ούτε ώρα χωρίς γιατρό, από την αναχώρηση της εθελόντριας χθες 25/03 το πρωί μέχρι και σήμερα το απόγευμα ήμασταν χωρίς γιατρό. Η μέριμνα του κράτους ήρθε με τη ....μορφή διήμερης μετακίνησης ιατρού αγροτικού και επίσης διήμερης ειδικευόμενου.
Συμπέρασμα, θα έχουμε γιατρό ως την Κυριακή 30.3.14 !!!!

Παραδεχτείτε και καμιάν αλήθεια, ρε παλληκάρια…


Του Θανάση Νικολαΐδη (Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια)
ΔΕΝ είμαστε…Γεωργιαδιακοί-δεν υπάρχουν περιθώρια-με ιδεολογικές δεσμεύσεις απ’ το παρελθόν. Ωστόσο, κομματικά είμαστε (απ)ελεύθεροι. Με την συνειδησιακή μας ηρεμία, μπροστά στην Ελλάδα που υποφέρει. Και τι (της) κάναμε ένας-ένας; Κάτι…ψιλά. Κι όλοι μαζί; Την τραυματίσαμε θανάσιμα(;).
ΚΑΙ το’ χαμε…καημό ν’ ακούσουμε καμιάν αλήθεια. Πέρα και πάνω από συμφέρον ατομικό, συντεχνιακό, ομαδικό. Από λαλίστατους για τα ανώδυνα και τρομαγμένους μη τους ξεφύγει ασύμφορη κουβέντα.
ΞΕΝΥΧΤΗΣΑΜΕ στον «Ενικό» που ήταν πληθυντικός, με τους επιτιθέμενους να πέφτουν μανιασμένοι. Κύματα που θελαν’ βράχο για να σκάσουν, πριν απλωθούν σε συνειδήσεις τηλεθεατών. Έχει τα όριά της η υποκρισία και οι «αλλήθωροι» κοίταζαν πλαγίως την αλήθεια. Με την κα Τσαπανίδου οικονομημένη απ’ την πασοκική απλοχεριά της ΝΕΤ να διερωτάται γιατί τα νοσοκομεία μας δεν έχουν τα χρειώδη. 
ΔΕΝ μένουμε στη λεπτομέρεια-πάμε στο γενικό. Στο κλίμα της βραδιάς και τη νοοτροπία των επιτιθέμενων. Αποστρέφουν το βλέμμα απ’ την αλήθεια και ρίχνουν βόλια στον απέναντι. Κι εμείς, ως τηλεθεατές; Δεν εισπράξαμε ούτε μια στάλα ομολογημένης αλήθειας (που καίει και ζεματάει).

Παίξτε και λίγο από Ελλάδα

“Το πουλί θα χαθεί ξαφνικά πάνω από τους σχιστομάτηδες και θα ταξιδέψει πίσω στο χρόνο” Πατήρ Δανιήλ.
Δέκα οχτώ μέρες που εξαφανίστηκε το Boeing των Μαλαισιανών γραμμών και… θρήνος. Δε λέω, θλιβερό! 239 άτομα αγνοούνται από αυτή την πτήση και ούτε πόλεμος να ήταν… ή μήπως ήταν;  Εν πάσει περιπτώσει τόσες μέρες δεν μπορεί να μονοπωλούν τις ειδήσεις των καναλιών με ότι πιο απίθανο σενάριο για την εξαφάνιση. Τα ίδια αναπλάθονται, αναμασιούνται και πασπαλίζονται με γνώμες ειδικών για να δώσουν… τί; Απάντηση λογική για τον εξαφανισμό του θηριώδους αεροπλάνου. Υπάρχουν δύο οι θεωρίες, μια λογική και μια… προφητική.

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Η…παρέλαση

Του Θανάση Νικολαΐδη (Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια)
ΤΗΣ κοντής φούστας, στην «πασαρέλα» της γιορτής. Αλλιώτικης απ’ τις άλλες. Κάτι είχαν ακούσει τα παιδιά της «πενταήμερης» για Κολοκοτρώνη, αγνοούσαν τις ντάπιες, και αδημονούσαν να τελειώσει η «τελετή».
ΚΑΙ, βέβαια, κάπως αλλιώτικα θα παρήλαυναν τα κοριτσόπουλα στη «γέφυρα της ομορφιάς». Αν είχαν την τύχη της επιλογής απ’ τα συνεργεία διαλογής. Θα’ χαν ακουμπήσει τα όνειρά τους στο κανάλι της διοργάνωσης και στη μάνα που θ’ αγωνιούσε στα…παρασκήνια. Για την πρωτιά της βραδιάς και για μια μελλοντική και ζηλευτή καριέρα. Εκεί πάνω περπατώντας με ρυθμό και λικνίζοντας το νεανικό κορμί, θα’ πεφταν βλέμματα των μάνατζερ που θα κρατούσαν σημειώσεις και παραπίσω, αθέατοι οι προαγωγοί…
ΕΔΩ (και χθες) γιορτάζαμε την παλιγγενεσία και η παρέλαση είχε τη δικιά της…πλάκα. Τέλος τα στραγάλια απ’ τις ταράτσες, τέλος και οι κουκουλοφόροι πετροβολητές που ξεπρόβαλλαν απ’ τα στενά. Ωστόσο, η «αντίσταση» αλλάζει μορφές και χέρια. Στην περατζάδα της ανοργανωσιάς σηκώθηκαν χέρια που χαιρετούσαν κι άλλα που μούντζωναν, κι ήταν χέρια νεανικά. Το δίκιο θα’ ταν μοιράζονταν ισόποσα οι μουντζιές, μιας και οι φταίχτες δεν είναι μοναδικά οι «επίσημοι» στην εξέδρα. Είναι και διάσπαρτοι σε πόλεις και χωριά. Εκεί όπου έτρεχαν πίσω απ’ τον πολιτικό με χέρι απλωμένο για ρουσφέτι, πριν το σηκώσουν, επιδεκτικά, για μούντζα.

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Πολιτική…μέριμνα

Του Θανάση Νικολαΐδη (“Φίλος μεν Πλάτων φιλτέρα δε η αλήθεια”)    
ΕΙΧΕ το Δημόσιο υπεράριθμους. Διέθετε κηφήνες, αλλά και ευνοιοκράτες πολιτικούς, με τον δρόμο ανοιχτό για το πολιτικό τους γραφείο. Για ευνοούμενους που στρώθηκαν στη «δουλειά». Με το τηλέφωνο στο χέρι για δημόσιες σχέσεις, με δοτή εξουσία απ’ το αφεντικό-η εξουσία «ρέει» σε κλειστό κύκλωμα χωρίς να αυξομειώνεται.   
ΙΔΡΩΣΑΜΕ για να περιέλθουν οι μίζες στη δικαστική έρευνα και οι μιζαδόροι στα χέρια δικαστών. Ίδρωσε και η…Τρόικα. Για τα λεφτά των δανειστών μας, αλλά «ουδέν κακόν κλπ».
ΞΕΚΙΝΑΜΕ απ’ τα δικαστικά και (μη) εξοπλισμένα δικαστικά μας καταστήματα. Εκεί, δεν αφήνουν ανοιχτά τα κλιματιστικά, το σαββατοκύριακο, γιατί δεν…υπάρχουν. Ούτε οι δικαστές καταναλώνουν καφέ, κουλουράκια και νερά δημοσία δαπάνη. Ούτε διαθέτουν παραπανίσιους γραμματείς με τα μανίκια σηκωμένα για δουλειά.
ΚΙ εμείς; Αγνοούμε την ανυπαρξία των μέσων της άσκησης της δικαστικής εξουσίας και τη (σκόπιμη) γύμνια σε προσωπικό και τεχνικά μέσα για την άσκηση του λειτουργήματος.

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

THN αγάπη για την πατρίδα!δεν έχει δικαίωμα να την καπηλευθεί κανένας


Η ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΒΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ
THN αγάπη για την πατρίδα!δεν έχει δικαίωμα να την καπηλευθεί κανένας ιδεολογικός χώρος,τα ιερά οστά των ηρώων προγόνων θα τρίζουν!

Μια ζωή επανάσταση,και μετά διχόνοια!
Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ πέθανε επαίτης στο ΝΑΥΠΛΙΟ
Ο Κολοκοτρώνης ΣΑΝ προδότης στην φυλακή
ΤΟ 22 οι σύμμαχοι γέλαγαν !δίπλα στην μικρά Ασία όταν μας σφαγίασαν!
Το 40 όλοι πολεμάγαμε μαζί τους Ναζί,κα μετά εμφύλιος!
ΑΔΕΡΦΙΚΟ ΑΙΜΑ ΚΥΛΑΓΕ ΠΑΝΤΟΥ
Ας αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας τώρα στα δύσκολα!Το Ελευθερία
η
Θάνατος
Μονο οι Ισπανοί είχαν κάτι τέτοιο αντίστοιχο
Viva la Muerte
ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓIΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!
ΖΗΤΩ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ

Νόσος Νάξος

Φωτο από http://souvenirbox.blogspot.gr/

Η “νόσος Νάξος” είναι μια μορφή Αρρυθμιογόνου Μυοκαρδιοπάθειας, η οποία αποτελεί σημαντική αιτία αιφνιδίου θανάτου, σε νέους κάτω των 35 ετών, ιδιαίτερα αθλητές. Η ασθένεια αυτή απαντάται σε συχνότητα 1:5.000 έως 1:1.000 στο γενικό πληθυσμό. Στο νησί της Νάξου και γενικότερα στις Κυκλάδες απαντάται σε ακόμη μεγαλύτερη συχνότητα.
Την επικίνδυνη αυτή ασθένεια που δρα στο σκοτάδι την ανακάλυψαν - και στη συνέχεια εντόπισαν το υπεύθυνο γι’ αυτήν γονίδιο - δύο Έλληνες γιατροί.

Το 1985 ο Καρδιολόγος κ. Νίκος Πρωτονοτάριος πηγαίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Νάξο για να κάνει το αγροτικό του. Το ιατρείο του στήνεται στην ορεινή Νάξο, στο χωριό Φιλώτι.
Όλα θα αρχίσουν όταν στο αγροτικό του ιατρείο θα αντιμετωπίσει δύο περιστατικά με Αρρυθμιογόνο Μυοκαρδιοπάθεια, τα οποία δεν ενέπιπταν σε καμία καταγεγραμμένη νόσο. Μαζί με την σύζυγό του, Παιδίατρο κα Ανταλένα Τσατσοπούλου θα αρχίσουν την εις βάθος έρευνα για το τι είναι αυτό που συμβαίνει στο νησί της Νάξου, που οφείλεται και πως μπορεί αντιμετωπιστεί.

Το ζευγάρι των Ελλήνων Ιατρών παρακολουθώντας τα περιστατικά και μελετώντας τις οικογένειες του νησιού στις οποίες αυτά εμφανίζονταν, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η νόσος είναι κληρονομική. Οι δύο Έλληνες επιστήμονες κατάφεραν να ταυτοποιήσουν το γονίδιο εκείνο στη δυσλειτουργία του οποίου οφείλεται η νόσος Νάξος.

Όπως εξηγεί ο κ. Πρωτονοτάριος: “Το γονίδιο κωδικοποιεί μια πρωτεΐνη η οποία αποτελεί μέρος των δεσμοσωμάτων, των σχηματισμών εκείνων οι οποίοι συνδέουν τα κύτταρα μεταξύ τους”.
Όταν σε μια καρδιά τα κύτταρα δεν συνδέονται όπως θα έπρεπε, τότε η καρδιά δεν θα αντέξει το έντονο μηχανικό στρες μιας άσκησης.

Ποιες είναι οι θέσεις του Σταυρου Θεοδωράκη για το αφεντικο του στο MEGA;;;


ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΜΕ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ   ΨΕΥΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΜΕ ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ,ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΣΑΚΙΔΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ,ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΨΕΥΤΟ.ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ,ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ  ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ,ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΜΕ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΟΥ 16%

1. Τι γνώμη έχετε για το σκάνδαλο των μεταλλείων των Σκουριών στην Χαλκιδική και τις βήμα βήμα ενέργειες που έχουν γίνει μεταξύ κυβερνήσεων και εργολάβων σχετικά με το θέμα τα τελευταία 10 χρόνια;

2. Τι γνώμη έχετε για τα σκανδαλώδη δάνεια του Πήγασου και του ΔΟΛ την τελευταία διετία από τις πτωχευμένες τράπεζες;

3. Τι γνώμη έχετε για την μεθόδευση του κλεισίματος της ΕΡΤ ώστε να βγει εκτός παιχνιδιού και να πάρει η Digea το ψηφιακό μονοπώλιο λίγους μήνες μετά;

Συσκότιση…


Του Θανάση Νικολαΐδη (“Φίλος μεν Πλάτων φιλτέρα δε η αλήθεια”)    
ΠΟΙΟΙ «σκότωσαν» (1821) τον Μ. Ναπολέοντα; «Με σκοτώνει η Αγγλική πολιτική» σημειώνει ο εξόριστος στην Αγ. Ελένη. Μέχρι να βγει στο φως το…δηλητήριο, ο κόσμος άλλαξε, χωρίς ν’ αλλάξουν οι…καιροί.
ΠΟΙΟΙ σκότωσαν τον Τζωρτζ Πολκ (1948); Το αποφάσισαν οι ίδιοι οι συμπατριώτες του, το σχεδίασαν οι μυστικές τους υπηρεσίες και βρέθηκαν τομάρια να το(ν) εκτελέσουν. Μη συναντήσει τον Μάρκο στο βουνό, μη μεταδίδει αλήθειες ασύμφορες στην (αντικομουνιστική) αμερικάνικη αγορά, μην είναι λαθρεπιβάτης στην παγκόσμια πλατφόρμα του αντικομουνισμού.
ΚΙ ύστερα; Μας φόρτωσαν την ευθύνη της ανακάλυψης των ενόχων. Δουλειά δύσκολη, που την έκανε…πανεύκολη η Ασφάλεια του Μουσχουντή. «Κομουνιστές δράστες!», μέχρι να μαθευτεί η αλήθεια για τους Βασβανά και Μουζενίδη. «Στακτόπουλος ο εκτελεστής!!», και τα βασανιστήρια για την «ομολογία» τον κατάντησαν ερείπιο.

Αν ήταν άλλος κομματικός αντίπαλός τους!!! θα ζητούσαν την κεφαλή του επί πίνακι


Αυτοί είναι οι επαναστάτες αριστεροί με τις χοντρές δεξιές τσέπες!!που θέλουν να μιλήσουν για Δικαιοσύνη,και να ανατρέψουν το κατεστημένο!:

Αν  ήταν άλλος κομματικός αντίπαλός τους!!! θα ζητούσαν την κεφαλή του επί πίνακι , τώρα απειλούν κιόλας με μηνύσεις και αναφορές!! Παλιά τους τέχνη κόσκινο!!
Το δημοσίευμα
http://www.real.gr
 Επικαλείται έγγραφο του ΕΤΑΠ -ΜΜΕ σύμφωνα με το οποίο διακόπηκε αναδρομικά το Νοέμβριο του 2013 η χορήγηση επιδομάτων στην κ. Αλεξίου για τις κόρες της Ζωή (το οποίο λάμβανε επί 18 χρόνια χωρίς, όπως αναφέρει, να το δικαιούται) όπως και της Βασιλικής - Ιωάννας (το οποίο λάμβανε επί 12 χρόνια.
ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΕΣ!
ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑΣ
Εισέπραττε παρανόμως επιδόματα επί σειρά ετών;

- Τι σχέση έχει το δικό της, ηθικό, θέμα με τις περιπτώσεις άλλων συναδέλφων της;

- Η επίκληση της «δεοντολογίας» γίνεται και εν είδει αυτοκριτικής; Ή αφορά μόνο στην εφημερίδα μας;

- Η «ένστασή» της, σε τι αλλάζει το γεγονός ότι εισέπραττε επί πολλά έτη, χωρίς να το δικαιούται, τα επιδόματα;

- Η «ένσταση» κατετέθη προ...δεκαπενταετίας; Διότι πριν από τόσα έτη θα έπρεπε να έχει κάνει αυτοβούλως αίτηση διακοπής.
Μεταδίδουμε τις απαντήσεις και από τις δυο πλευρές!
Τα σχόλια δικά σας

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

«Χρυσό» εφάπαξ 100.000 ευρώ στους «βολεμένους» της Βουλής παρά τις περικοπές!!


Νέα μεγάλη πρόκληση με το μπόνους των 63 μισθών για την συνταξιοδότησή τους. Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ!

 Με «χρυσό» εφάπαξ θα φεύγουν οι υπάλληλοι της Βουλής, παρά τις περικοπές που έγιναν, καθώς το μπόνους τους θα ξεπερνά τα 81.900 ευρώ. Και αυτό τη στιγμή που στο Δημόσιο το σχετικό πλαφόν φτάνει στα 40.000 ευρώ.
Η απόφαση για τις περικοπές, την οποία παρουσίασε σε σχετικό δημοσίευμα ο «Ελεύθερος Τύπος» δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 18 Μαρτίου. Σύμφωνα με αυτή, το «ψαλίδι» στα εφάπαξ των υπαλλήλων της Βουλής, για το οποίο είχε γίνει μεγάλη συζήτηση τους προηγούμενους μήνες, θα ισχύσει από τη δημοσίευση της απόφασης και όχι από την 1η Ιανουαρίου του 2014, όπως αναμενόταν όταν αποφασίστηκαν οι περικοπές.
Παρά, λοιπόν, τις μειώσεις, οι υπάλληλοι της Βουλής θα λαμβάνουν κατά τη συνταξιοδότησή τους 1,8 μισθούς για κάθε έτος υπηρεσίας ως εφάπαξ, ενώ μέχρι τώρα παίρνουν 2,5 μισθούς για κάθε έτος υπηρεσίας. Από αυτό προκύπτει πως ένας υπάλληλος που θα συνταξιοδοτηθεί με 35ετία θα λάβει 63 μισθούς ως εφάπαξ, από τους 87,5 που έπαιρνε πριν από τη μείωση.
Το ποσό προκαλεί ακόμη περισσότερο. Λαμβάνοντας υπόψη ίσως τις χαμηλότερες μηνιαίες απολαβές ενός υπαλλήλου της Βουλής- 1.300 ευρώ- ο «Ελεύθερος Τύπος» αναφέρει πως η απόφαση σημαίνει πως το κατώτατο ύψος του νέου εφάπαξ για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους κυμαίνεται στα 81.900 ευρώ, από 113.500 ευρώ που θα «έβγαζαν» ως εφάπαξ οι 87,5 μισθοί.
Το ποσό αυτό φυσικά ανεβαίνει για υπαλλήλους με υψηλότερες αποδοχές και ξεπερνά τις 100.000 ευρώ τη στιγμή που για τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους ισχύει το πλαφόν των 40.000 ευρώ.

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Καλύτερα να βαρεθείς παρά να πουληθείς.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ

Περί πλεονάσματος και άλλων δεινών..
Εδώ και αρκετές ημέρες παρακολουθώ συζητήσεις, εδώ μέσα, έξω, σε χώρους εργασίας, αλλά και αλλού.
και βλέπω συναδέλφους, γνωστούς, ανθρώπους που είναι αγωνιστές, αλλους που είναι δήθεν και πραγματικά για μια φορά ακόμα έχω εκπλαγεί.
Πρωτογενές πλεόνασμα άκουσαν και έσπευσαν να διεκδικήσουν.
Να φωνάξουν να πάρουν και αυτοί.
Πρωτογενές πλεόνασμα! Άντε να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί να πάρουμε τα φράγκα και να το βουλώσουμε. Αυτό ξέρουμε καλά να το κάνουμε.
Μήπως να κάνουμε και καμιά πορεία για αυτό..
Αλλά εμείς όμως. Όχι οι άλλοι. Εμείς δουλεύουμε περισσότερο. Όχι οι άλλοι.
Εμείς αξίζουμε τα περισσότερα φράγκα. Οι άλλοι είναι τεμπέληδες, χαραμοφάηδες,
και φυσικά η επόμενη ερώτηση, ή η προηγούμενη, είναι "ποιους να απολύσουμε;"
Τους άλλους θα πούμε πάλι.

Κατά τα «ήθη» και τις «παραδόσεις» μας


Του Θανάση Νικολαΐδη (“Φίλος μεν Πλάτων φιλτέρα δε η αλήθεια”)    
ΚΑΠΟΙΟΥΣ δεν τους άγγιξε η κρίση. Ομάδες, σινάφια, άτομα. Και συνεχίζουν. Με τις μεθόδους που κατέχουν, απτόητοι, διαπλεκόμενοι.  Κόμματα που δεν έστερξαν να σωθεί η Ελλάδα και «ιδεολόγοι» που παρέμειναν κακόπιστοι παρατηρητές. Για να μας έρθουν τροπαιοφόροι και δικαιωμένοι. Όταν κάνει ξαστεριά και το πλοίο πιάσει (αν πιάσει) λιμάνι.
ΚΑΙ τα κανάλια; Δεν άλλαξαν συνήθειες και πρακτική. Ατέλειωτες (χαμένες) ώρες τηλεοπτικής ανάλυσης περί τα δημοτικά και τα εξωκοινοβουλευτικά. Δήμαρχοι «περπατημένοι» που ξαμόλησαν τους οδοκαθαριστές προεκλογικά κι άλλοι που θα…μεγαλουργήσουν, στη θέση των παλιών. Αμέτρητες ώρες περί το ποσοστά κομμάτων, με τη διαπλοκή διάχυτη, αδιόρατη κι άλλοτε αόρατη. Έχουν τον ευνοούμενό τους οι σχολιαστές και τον πασάρουν με τέχνη, αυτός/αυτή τους ευχαριστεί για να τον ξανακαλέσουν. Τα άλλα, τα πικρά που σχετίζονται με αλήθειες τα κρατούν μέσα τους.
ΤΙΣ υπόλοιπες ώρες τηλεοπτικής πανδαισίας τις ροκανίζουν οι σχολιαστές, κριτές και επικριτές της κυρίας…Μενεγάκη. (Το’ πιασε η πονήρω πώς παίζεται το παιοχνίδι της διαρκούς παραμονής στην επικαιρότητα και χρησιμοποιεί εχθρούς και φίλους που τρέχουν ξοπίσω της).

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Τον εχθρό μόνο εμείς τον ξέρουμε γιατί εμείς πολεμάμε.


ΜΠΕΣΣΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
https://www.facebook.com/besyAgelopoyloy
Ύψωμα Ελλάδα
Όλοι μας χλευάζουν ότι είμαστε ένας λαός του καναπέ, που δεν θέλει να πάρει στα χέρια του την μοίρα της πατρίδας του.
Μας κουνάνε το δάκτυλο που δεν κάναμε ένοπλο αγώνα ενάντια στον εχθρό, που δεν μπουκάραμε στο κοινοβούλιο, που δεν βάλαμε βόμβες και δεν πήραμε κεφάλια.
 Οι αναλυτές του καναπέ προκαλούν χωρίς να πουν όμως ποιος είναι ο εχθρός.
Έτσι στο χαμό να βγούμε με τα χασαπομάχαιρα στον δρόμο απλά για να κάνουν αυτοί χάζι στην αρένα των τηλεοράσεων.
 Τον εχθρό μόνο εμείς τον ξέρουμε γιατί εμείς πολεμάμε.
Κάθε μέρα τρέχουμε ανάμεσα σε ναρκοπέδια και φυλάμε τα νώτα μας όταν βρίσκουμε τρύπα να ξεκουραστούμε μη και μας πιάσουν στον ύπνο οι φύλακες της Δημοκρατίας τους και μας μπουζουριάσουν νωρίτερα από ό,τι θα περιμέναμε για χρέη που μας φόρτωσαν καταδικάζοντάς μας για εσχάτη προδοσία.

Δεν μας ενδιαφέρει, κ. Μπαλτάκο…

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΠΕΣΕ η «αυλαία» στον Γράμμο, τα σακατεμένα απομεινάρια του Εμφυλίου στην πολιτική προσφυγιά, κι εδώ ξανάρχιζε η «ζωή». Με την εξουσία στα χέρια των «νικητών». Κι ο ηττημένος; Στη μοίρα του. Με κάτι…παραπάνω από κυνηγητό, ταπείνωση και φακέλωμα.
ΕΠΑΙΡΝΕ τα μέτρα του το Κράτος, μη το πιάσουν στον ύπνο οι κομμουνιστές, είχαν γνώση οι φύλακες. Οι κάθε λογής, τάξεως, αλλά μοναδικής παρατάξεως αντικομουνιστές. Αφηνίασαν οι τελευταίοι. Δήλωσαν «εθνικόφρονες» κρατώντας κρυφή την πατριδοκαπηλία τους, για ν’ ανοίγουν οι πόρτες για πάρτη τους και να κλείνουν για τους αντιφρονούντες-αυτή είναι η (μετεμφυλιακή) ζωή. Με την πατρίδα στα χέρια Κέρβερων μην αρπάξουν τα αγαθά της «προδότες», μην τα μαγαρίσουν ΕΑΜοβούλγαροι.
ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΣΑΝ την «ιδεολογία» στους απογόνους κι έπιασαν «δουλειά» (οι απόγονοι). Τους ενέπνεε το περιβάλλον, αποδοτικό το «επάγγελμα», γιατί να μη σκοτώσουν τον Γρ. Λαμπράκη επαγγελματίες αντικομουνιστές; «Ουαί εις την δεξιάν, εάν λείψει η αριστερά» είχε πει ο Ελ. Βενιζέλος κι «έπρεπε» το παιχνίδι να κρατήσει. Και κράτησε.

Πώς να γράψουν, όταν χρωστούν στις τράπεζες την ίδια τους την ύπαρξη…

; Τέτοιες ειδήσεις στην Ελλάδα της φτώχειας και των μνημονιακών υποχρεώσεων περιορίζονται κυρίως σε μπλογκ και ανθυπομπλόγκ, σε δύο-τρία site και σε μια-δυο εφημερίδες.
Διαβάζουμε καμιά φορά τις απίστευτες κορώνες του ανεκδιήγητου Ερντογάν κατά των social media και μειδιούμε. «Θα ξεριζώσουμε το twitter, θα τα ξεριζώσουμε όλα αυτά, δεν με νοιάζει τι λέει η διεθνής κοινότητα, όλοι θα δουν τη δύναμη της Τουρκίας» επανέλαβε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας. Είμαι σίγουρος πως, όταν τα ακούν αυτά, οι περισσότεροι Έλληνες σκέφτονται πόσο “πίσω» είναι η Τουρκία, πόσο «Ανατολή» παραμένει και πόσα χρόνια θα χρειαστούν πραγματικά για να «εκσυγχρονιστεί». Μόνο που η καταπάτηση των αυτονόητων δικαιωμάτων δεν συμβαίνει μόνο στη πολύπαθη γειτονική χώρα. Συμβαίνει και στην Ελλάδα, όπου επικρατεί ένας άλλος –όχι όμως και τόσο διαφορετικός στα αποτελέσματά του– σκοταδισμός.
Γνωρίζετε ασφαλώς πως δεν έχουμε απλώς διαφωνίες με τα mainstream media, τις μεθόδους τους, τον τρόπο που αλλοιώνουν την αλήθεια και κατευθύνουν τους πολίτες. Ουσιαστικά, είμαστε ορκισμένοι εχθροί τους. Μοιραία δεν συμπαθούμε ιδιαίτερα τις απόψεις αρκετών από τους προβεβλημένους δημοσιογράφους αυτού του συστήματος. Αυτό δεν σημαίνει ότι διανοούμαστε ότι θα μπορούσε κάποιος να επικροτεί την επίθεση που δέχθηκε ο Πάσχος Μανδραβέλης, ενώ πήγαινε με το αυτοκίνητό του για να μιλήσει σε μια εκδήλωση της ΔΑΠ στην Πάτρα – όπως έχει κάθε δικαίωμα να κάνει. Ευτυχώς, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πέρα από σπασμένα τζάμια στο αυτοκίνητο και το ψυχολογικό σοκ που πιθανώς υπέστη, ο δημοσιογράφος είναι καλά στην υγεία του.

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Που πάνε οι εισπράξεις από τα διόδια;;;


Από πρόχειρους υπολογισμούς για ένα χιλιόμετρο ενός τμήματος εθνικού δρόμου πλάτους 20m, το κόστος για την κατασκευή του ανέρχεται στο ποσό του 8.000.000 ευρώ…

Δηλαδή με απλά λόγια το κόστος κατασκευής είναι 100ευρώ/m2 , αν υπολογίσουμε για… γεφυρώσεις αρδευτικά κλπ ένα διπλάσιο κόστος ανηγμένο σε m2 τροποποιείται σε…200ευρώ/m2.

Αν διπλασιάσουμε το συνολικό κόστος για απρόβλεπτα και διάφορα ειδικά έργα το συνολικό κόστος τροποποιείται σε 400 ευρώ/m2.

Αυτό σημαίνει ότι για την κατασκευή ενός χιλιομέτρου απαιτείται κόστος 400Χ20Χ1000 = 8.000.000 ευρώ /km.Επίσης από πρόχειρους υπολογισμούς τα έσοδα σε ετήσια βάση από τις εισπράξεις των διοδίων ανέρχονται σε περίπου 2.177.000.000 δίς ευρώ.

Πολιτική αλητεία!

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΚΑΤΑΛΗΨΗ στο πολιτικό γραφείο του κ. Κ. Μητσοτάκη κι απ’ έξω χαμός. Είδε το κοτσιδάκι του καθηγητή ο παλικαράς των ΜΑΤ κρυμμένος στην πανοπλία και την ανωνυμία του, ερεθίστηκε κι άρχισε τις γροθιές, κλωτσώντας σαν γαϊδούρι.
ΔΕΝ προσυπογράφουμε την πρακτική των καταλήψεων. Ούτε σε επίπεδο μαθητόκοσμου για την κοπάνα, ούτε σε επίπεδο απελπισμένων. Ωστόσο, των υπό απόλυση καθηγητών η διαμαρτυρία είχε περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα και δεν ήταν αναγκαίο να «εκφραστούν» τα ΜΑΤ. Απόδειξη πως η «πολιορκία» λύθηκε, διαλύθηκαν ήσυχα και το μήνυμα πέρασε.
ΓΙ αυτό και παρακάμπτουμε το ακραίο φαινόμενο της κατάληψης και πάμε λίγο νωρίτερα. Τότε που ο κ. Μητσοτάκης ο πρεσβύτερος διόριζε…αγροφύλακες, νεκρανασταίνοντας τους «εθνικόφρονες» της δεκαετίας του ’50-προέκταση της κρατικής εξουσίας στους αγρούς και τα χωράφια. Κάποιοι απ’ τους εξόχως τυχερούς να διοριστούν στα…γεράματα πρόλαβαν να βγουν στη σύνταξη. Για τους άλλους και για το ατόπημα του Πατρός, καμιά νύξη. 

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

«ΟΥΣΤ - Η Κραυγή της Ελλάδας»



«Τα φάγατε και τα χρωστάτε, αλλά εμείς σας σώζουμε!», «Ζήτω!
Καταφέραμε να παραμείνουμε στο ευρώ πάση θυσία!»,
«Οι εταίροι μας λένε ΜΠΡΑΒΟ για τις θυσίες!», «Εντάξει, γίνονται και κάποια τραγικά λάθη, αλλά έρχεται η Ανάπτυξη!», «Σας ευχαριστούμε που σας αρέσουν τα παραμύθια!».

Κι ενώ ο κλοιός της τραγωδίας στενεύει όλο και περισσότερο γύρω μας, οι επόμενες γενιές μας κοιτάζουν μπερδεμένες, μη ξέροντας τι να κάνουν και τι τις περιμένει....

Το ντοκιμαντέρ «ΟΥΣΤ - Η Κραυγή της Ελλάδας» είναι ένα ισχυρότατο ΣΟΚ, αλλά ταυτόχρονα και η Σωτηρία του μυαλού μας. Το ξεπαραμύθιασμα. Το γκρέμισμα της εικονικής πραγματικότητας που μας έχουν επιβάλλει εδώ και δεκαετίες, με αποκορύφωμα την τελευταία τριετία. Το πώς θα καταφέρουμε να αντιδράσουμε ως Κοινωνία, θα κρίνει τις ζωές μας, το μέλλον μας, αλλά και την ίδια την ιστορία μας...

Δες το σαν ταινία με την οικογένειά σου ή με την παρέα σου. Θα τρομάξετε, θα προβληματιστείτε, θα γελάσετε, θα το απολαύσετε... Ένα συγκλονιστικό ταξίδι Αφύπνισης που πρέπει να το «ταξιδέψουμε» όλοι μας.

Πλεόνασμα(!;)


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΠΟΤΕ τσακώνονται στα κόμματα; Όταν διεκδικούν την εξουσία ή όταν διαλύονται. Τότε πέφτει γκρίνια και φαγωμάρα, αποσχίσεις και εγκατάλειψη. Και πώς μοιράζεις το «περίσσευμα»; Έπεσε γκρίνια και αμφισβήτηση, πριν το δούμε στο τραπέζι. Πριν, λοιπόν, το…μοιράσουμε ας ρίξουμε μια στο περιεχόμενο και την προέλευσή του, για να βγάλουμε κρίση.
ΤΟ λεόνασμα των ελπίδων μας κουβαλάει και τη φτώχια μερίδας του κόσμου. Τη δυστυχία ανθρώπων που ψάχνουν στα σκουπίδια και οικογενειών που ζουν με κεριά μη σκοντάψουν και με μαγκάλια για να ζεσταθούν. Παραπέρα, (εμ)περιέχει την…ανεργία και τον (υποχρεωτικό) οβολό απολυμένων. Και τις κρατήσεις συνταξιούχων και τα καταργημένα δώρα και επιδόματα.
ΚΑΙ τι δεν (εμ)περιέχει το πλεόνασμα; Ελάχιστα «επιστρεφόμενα» των (μεγαλο)μιζαδόρων κι ούτε ευρώ από μεγιστάνες του ντόπιου πλούτου.  Κι αν το’ θελες, δεν μπορείς να «στριμώξεις» τον βαπορά-θα σου αλλάξει σημαία. Ούτε τον βιομήχανο-θα…ξενιτευτεί. Θα σου φύγει πλούσιος αφήνοντας ερείπια πτωχευμένης επιχείρησης. 

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΤΙ ΤΡΩΕΙ ΕΝΑΣ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΕΙΝΑΕΙ!


ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ,ΜΙΖΕΣ!ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΕΣΠΑ!ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ,ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ!ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!
Κάτι ελαφρό, δε θα φάω σήμερα, δε πεινάω λέει. Φαντάσου να πείναγε. Ά ρε αθάνατε Παπαγιαννόπουλε με τις ατάκες σου όπως το...όξω ρεεεεεεεε!!!!λαμογια που ρημάξατε την Ελλάδα,και μετά λέτε μαζί τα φάγαμε!αλλά όλα εδώ πληρώνονται ,με τις αδικίες !!και τις περικοπές στην συντάξεις των εξαθλιωμένων!!ακομα και αναπήρων
(περνάνε! αναπήρους (με κομμένα πόδια, χέρια) επιτροπή κάθε χρόνο για να δουν μη και φύτρωσε
ΔΕΙΤΕ ΚΑΤΩ
Η θεία δίκη αν δεν ξέρετε είναι γνωστή από την αρχαία Ελλάδα
ΟΥΔΕΙΣ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΣ!
ήγγικεν!::::: η ώρα!

GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΚΡΙΤΕΣ: Το νησί των Λειψών δεν έχει ούτε έναν γιατρό

από το anti-ntp.net

Θέλω να ενημερώσω όσους Λειψώτες αλλά και φίλους των Λειψών που ζουν και κινούνται στην Αθήνα κυρίως,και για όσους πιθανά δεν το γνωρίζουν,ότι το νησί μας εδώ και καιρό είναι χωρίς γιατρό(ούτε καν αγροτικό).
Ο κόσμος απευθείνετε στις νοσηλεύτριες για να εκτιμήσουν και ν αντιμετωπίσουν τα περιστατικά,με κίνδυνο να βρεθούν υπόδικες....
Επειδή όλοι έχετε σε αυτό το νησί μια μάνα,έναν πατέρα,γιαγιάδες,παππούδες,αδέλφια,έναν δικό σας άνθρωπο γενικά,ζητάω την συμπαράστασή σας.
Οι δικές μας προσπάθειες με έγγραφα και τηλεφωνήματα προς όλους τους αρμοδίους έχουν αποβεί άκαρπες.ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ!!!Αυτή είναι απάντηση!!!!
Επομένως είναι άμεση ανάγκη να ακουστεί η φωνή όλων μας κατευθείαν στον υπουργό.
Πρότασή μου είναι,μαζί μ εσάς,να βρεθούμε στο Υπουργείο Υγείας και να ζητήσουμε ακρόαση από τον ίδιο τον υπουργό,για να δώσει ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ!!!!
Διαφορετικά φίλοι και πατριώτες μου,το καλοκαίρι που θα έρθετε για διακοπές με το καλό,μην εκπλαγείτε και κυρίως μην διαμαρτυρηθείτε αν βρείτε κλειστό το ιατρείο...
Γνωρίζοντας πως στο νησί θέλουν κάποιοι άνθρωποι να έρθουν στην Αθήνα γιαυτό το λόγο,θα σας ενημερώσουμε για τις ενέργειές μας

anti-ntp.net

Έρχονται εκλογές...200 ευρω κοστολογούν την ψήφο μας!

Προφανώς απευθύνονται σε ιθαγενείς με καθρεφτάκι,που δίνοντας ένα ψίχουλο!παραγράφονται όλα τα εγκλήματα,και τρέχουν να ψηφίσουν οι πελάτες!
 Η κυβέρνηση ξεκινάει μια οικονομική αντεπίθεση για την αλλαγή του κλίματος με συνεχείς ανακοινώσεις παροχών.

Ήδη ανακοινώθηκαν 1,5 δισ. ευρώ που θα μοιραστούν εργαζόμενοι χαμηλοσυνταξιούχοι και άνεργοι, αλλά και οι επιχειρήσεις που περιμένουν χρωστούμενα από το κράτος για χρόνια.

Σήμερα, όπως είπε ο Σ. Κεδίκογλου μιλώντας στον ΣΚΑΙ θα καθοριστεί λεπτομερώς το ποιοι και πόσα χρήματα θα πάρουν
Προς το παρόν όλα δείχνουν ότι οι δικαιούχοι ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία ανήκουν θα λάβουν το ίδιο ποσό σε μια δόση εφάπαξ.
Με βάση το σενάριο αυτό το ποσό θα είναι 450 ευρώ και τα χρήματα θα μοιραστούν μέσα στον Μάιο.
Το δεύτερο σενάριο λέει ότι η ενίσχυση θα είναι κλιμακωτή και θα ξεκινάει από τα 200 ευρώ και θα φτάνει ακόμη και τα 800 σε ορισμένες περιπτώσεις.
Στην περίπτωση που τα χρήματα μοιραστούν κλιμακωτά κατά μέσο όρο οι δικαούχοι θα λάβουν από 350 ως 450 ευρώ.

Χωρίς αντιΝΑΤΟ;

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΟΙ Ρώσοι παρέμειναν…Ρώσοι. Ψήφισαν και επιμένουν. Είδαν την Ευρώπη να κορδακίζεται για τα ελκυστικά αγαθά της και απέτρεψαν το βλέμμα. Ξύπνησε μέσα τους η πατρίδα, αναβίωσαν τα παραδοσιακά τους και το ‘στρωσαν σε γλέντι δημόσιο. Για τον «επαναπροσδιορισμό» και το ποσοστό τους στο δημοψήφισμα της Κριμαίας. Σε μέρες καπιταλιστικής παγκοσμιότητας, που οι «σειρήνες» γνέφουν τον (δεμένο) Οδυσσέα.
ΤΟΥΣ αφήνουμε στο ξέφρενο γλέντι. Αγνοούμε την προπαγάνδα που τους θέλει να μην μπορούν να συντηρήσουν τα πολεμικά πλεούμενά τους κι άλλα να τα πουλάνε για παλιοσίδερα. Θυμόμαστε το «φυλάξαι τ’ αγαθά χαλεπότερον του κτήσασθαι» των αρχαίων, τη ρήση του Μάο «η πολιτική δύναμη φυτρώνει στην κάνη του όπλου» και πάμε στον αντίποδα. Χιλιάδες μίλια μακριά. Στο στρατηγείο του σχεδιασμού της μοίρας του κόσμου. Στους θορυβημένους(;) της ηγεσίας των ΗΠΑ.

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Ο γολγοθάς ενός 60χρονου άνεργου πατέρα, στα χρόνια της κρίσης...

Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Α

Kάνει το σταυρό του και λέει:
"Δεν έχει τέλος η φτώχεια, κύριε Σαμαρά"...
Ο εφιάλτης ενός άνεργου πατέρα που ζει σε μία τρώγλη, με την γυναίκα του και τα δύο του παιδιά... Ο ρόλος της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, στη Νίκαια, αλλά και του πατέρα Προκόπιου, απέναντι στους νεόπτωχους της κρίσης, όπως είναι ο 60άρης άνεργος...

| του Κώστα Βλουτή
kostas.vloutis@gmail.com

"Τον εφιάλτη που ζω δεν θα ήθελα να τον ζήσετε με τίποτα... Όταν έχεις μικρό παιδί και σου λέει κρυώνει κι έρχεται να σε αγκαλιάσει για να ζεσταθεί"...
... η κουβέντα σταματά απότομα από ένα δάκρυ αντρίκειο που το ρίχνει στο πάτωμα η απόγνωση... Σου ζητά "συγνώμη" γιατί έχει λυγίσει άθελά του, πίνει μια γουλιά καφέ, ανάβει ένα τσιγάρο δανεικό και με τρόπο συνεχίζει τον εφιάλτη του: 
"... εκείνη την ώρα ζητώ από τον Θεό να με πάρει κι έπειτα, στα δευτερόλεπτα επάνω, το μετανιώνω γι αυτό το παιδί"!!!

Λαϊκισμός(!;)

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΣΕ μια δημόσια συζήτηση (με στοιχεία αναμέτρησης των συζητητών), δεν απαιτούνται και πολλά επιχειρήματα. Ούτε να ανταποδώσει ο «στριμωγμένος» με αντεπιχείρημα. Ένα είναι, μοναδικό και…δυνατό. «Λαϊκισμός!». Σου το ρίχνει κατάμουτρα και καθαρίζει.
ΚΑΠΟΤΕ δεν μιλούσες «δια τον φόβον των Ιουδαίων». Σήμερα βρίζεις πατόκορφα όποιον γουστάρεις και παραμένεις ακαταδίωκτος. Είναι η άλλη πλευρά του νομίσματος, η ακραία θέση του εκκρεμούς. Σε καθεστώς «δημοκρατίας», που ευθυνόμαστε για την κατάντια της. Νιώσαμε ελεύθεροι και κάποιοι πολύ «’λέυτεροι». Και πήραν αμπάριζα αθώους και ενόχους, μη μείνει κάτι ασχολίαστο. Και ανεπηρέαστο. Με τα μέτρα και τις πεποιθήσεις του έκαστος. Και με τις πράξεις του. Κατά το γούστο και την αισθητική του.
ΔΕΝ έχουν τον θεό τους της Βουλής τα παλικάρια (και οι νιες). Άτοκο(!) δάνειο απ’ τον εαυτό τους, με μπροστάντζα απ’ τον μισθό τους. Και εξανίσταται ο κ. Παπαδάκης, απαντά ο κ. Γεωργιάδης. Με το «επιχείρημά» του περί λαϊκισμού ο δεύτερος και με τον πρώτο να επιμένει στο 4/ευρο του (γαλλικού) καφέ στο τραπεζάκι του εθνοπατέρα. Καλώς πράττει ο Παπαδάκης, κακώς αμύνεται ο Άδωνης.

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ το νέο φύλλο της "ΝΙΚΗΣ" με την υπογραφή του Κώστα Βλουτή!

Αριθμός φύλου: 1317
Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014

Θέματα που απσχολούν το πρωτοσέλιδο της Αδέσμευτης Πολιτικής Εφημερίδας "ΝΙΚΗ" 



Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Α
Κάνει το σταυρό του και λέει:
"Δεν έχει τέλος η φτώχεια, κύριε Σαμαρά"...
| του Κώστα Βλουτή
kostas.vloutis@gmail.com

Ο εφιάλτης ενός άνεργου πατέρα που ζει σε μία τρώγλη, με τη γυναίκα του και τα δύο του παιδιά... Ο ρόλος της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, στη Νίκαια, αλλά και του πατέρα Προκόπιου, απέναντι στους νεόπτωχους της κρίσης, όπως είναι ο 60άρης άνεργος.
E u r o s t a t
Φτωχός 1 στους 3 κατοίκους, στην Ελλάδα.    
 Το σύμβολο της απόλυτης γυναίκας
20 χρόνια με τη Μελίνα στην καρδιά...
"Αχ και να ήξερες πόσο ανάγκη έχουμε ανθρώπους σαν και σένα, σήμερα", γράφει αναγνώστης σε επιστολή του..

Οι ΟΝΝΕΔίτες και ο…γερόλυκος (Παναγιωτόπουλος)

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΙΠΑΜΕ να καταθέσουμε τα κομματικά μας λάβαρα. ‘Όσο η Ελλάδα μάς χρειάζεται όλους. Δεν είναι τα χρόνια μεταΒαρκιζιανά για να καταθέσουν τα όπλα οι ηττημένοι-είναι χρόνια κρίσης και όλοι είμαστε ηττημένοι. Κι αν «ευλογήσαμε» τον Άδωνη κι είπαμε δυο καλές κουβέντες για την πρακτική σου, δεν συμμεριστήκαμε τον παραμένοντα κομματισμό του.
ΚΑΙ, βέβαια, δεν χάνει ευκαιρία να μας θυμίσει το κόμμα, την ιδεολογία και την παράταξή του. Λέγεται πως διόρισε ΟΝΝΕΔίτες στα νοσοκομεία και βόλεψε αποτυχημένους ομοϊδεάτες του. Περιμέναμε τη διάψευση που δεν ήρθε και προχωρήσαμε σε επόμενο «αστέρα»  της παράταξης. 
ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ κι άλλη…πίκρα. Είδαμε ΟΝΝΕΔίτες, σύγχρονους, νέους, και νεάζοντες δίπλα στον κ. Παναγιωτόπουλο! Παράτησε το Υπουργείο του, έσπευσε καμαρωτός και ασφαλής (από…γιούχα), κι εμείς σκεφθήκαμε πως «Φύσιν πονηράν ου ράδιον μεταβαλείν» (επί το λαϊκότερον «ο λύκος σαν εγέρασε κλπ.»).
ΤΟΣΕΣ φορές αποπειραθήκαμε να τους «απαλλάξουμε» απ’ τα βάρη του παρελθόντος να γίνουν σαν τους άλλους, αλλά επιμένουν. Κομματικά και παραταξιακά. Σε μέρες που το χωνευτήρι της κρίσης τα’ κανε λιώμα. Κόμματα και «ιδεολόγους». Δεν λειτουργούμε κομματικά, σε περίοδο που μας εκλιπαρεί η Ελλάδα να τη σώσουμε.

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

- Συντριπτική η πλειοψηφία που ψήφισε υπέρ της απόσχισης της Κριμαίας από την Ουκρανία


Το Κόσοβο και την διχοτομημένη Κύπρο  τα αναγνώρισαν  όμως αμέσως οι Αμερικάνοι!
- Συντριπτική η πλειοψηφία που ψήφισε υπέρ της απόσχισης της Κριμαίας από την Ουκρανία σύμφωνα με το exit poll
- Μεγάλη ήταν η προσέλευση στις κάλπες
- Πανηγυρισμοί στην Κριμαία
- Ο Ομπάμα απειλεί τον Πούτιν - Η Ουάσινγκτον δεν αναγνωρίζει το δημοψήφισμα
- ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ
Τα μάτια όλου του κόσμου είναι στραμμένα στην Κριμαία όπου στις 20:00 ακριβώς έκλεισαν οι κάλπες. Οι κάτοικοι της Κριμαίας με το σημερινό δημοψήφισμα αποφασίζουν την προσάρτηση ή όχι της περιοχής στη Ρωσία.

Αν ζούσε ο Μάνος Λοΐζος θα ήταν περήφανος που το χόρεψε ο Δημήτρης.

)
Στο ημίχρονο της αναμέτρησης κι ενώ από τα ηχεία ακούγεται «Το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας» ο νεαρός αθλητής, δίχως να το πολυσκεφτεί, αρχίζει να χορεύει.
Συμπαίκτες, αντίπαλοι, διαιτητές και κόσμος δίνουν το ρυθμό με το χειροκρότημά τους και υποκλίνονται στο μεγαλείο ψυχής του.
Στις ημέρες μας συνηθίζουμε να «κλαιγόμαστε» και να διαμαρτυρόμαστε για πράγματα ασήμαντα, την ίδια ώρα που κάποιοι άνθρωποι με πραγματικά προβλήματα, αποδεικνύουν καθημερινά πόσο μεγαλέιο έχει η ανθρώπινη ψυχή.
ο Δημήτρης Βάσσης, ένας αθλητής που η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι, καθώς ένα ατύχημα τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσίδιο για το υπόλοιπο της ζωής του.

Εκείνος όμως δε το έβαλε κάτω, ούτε και παράτησε το αγαπημένο του άθλημα, το μπάσκετ.
 Ο Βάσσης αγωνίζεται τώρα στην ομάδα ΠΑΣΚΑ – Ελληνικά Πετρέλαια και συγκίνησε το γήπεδο των Χανίων στο πρόσφατο All Star Game του πρωταθλήματος μπάσκετ.
Το βέβαιο είναι ένα: αν ζούσε ο Μάνος Λοΐζος θα ήταν περήφανος που συνέθεσε αυτό το ζεϊμπέκικο, μόνο και μόνο για να το χορέψει ο Δημήτρης.

http://enomenoiblogers.blogspot.com
GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Άλλοι ‘καμον, άλλοι ώναντ


(άλλοι κόπιασαν, άλλοι ωφελήθηκαν)
Του Θανάση Νικολαΐδη
ΑΝΕΛΑΒΑΝ σε ώρες δύσκολες. Με το παρελθόν του έκαστος των δύο (λεγομένων) μεγάλων κομμάτων. Άρπαξαν το τιμόνι της χώρας πριν καταποντιστεί του καράβι. Φιλοπατρία; Τύψεις; Έτσι κι αλλιώς, «ο καλός ο καπετάνιος…»
 ΚΑΛΕΣΑΝ τους άλλους για συμπαράσταση. Ο «άλλος» δεν ανταποκρίθηκε. Στάθηκε μακριά δείχνοντας δόντια και νύχια. Λες και βρίσκονταν σε άλλο καράβι που περίμενε καραβοκύρη. «Μετράμε λάθη, περιμένουμε στραβοπατήματα κι όταν πέσουν…εδώ είμαστε. Αναλαμβάνουμε όταν η μπόρα θα’ χει κοπάσει, φοράμε το χαμόγελο του θριαμβευτή και πάμε με λιγότερους καρχαρίες και βράχια, μιας και τα ξερίζωσαν οι προηγούμενοι».
ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ έπραξαν αυτό που έπρεπε, σε καιρούς χαλεπούς. Στην κυριότερη φάση. Στα δύσκολα. Πήραν τα ρίσκα τους, άφησαν οπαδούς ξέκοψαν(;) απ’ το παρελθόν και ανασήκωσαν τα μανίκια. Αποφασιστικοί, σκληροί και…αγνώριστοι (δεν μεταλλάσσεται ο θύτης μέσα σε ένα βράδυ κρίσης και απελπισίας).

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΙΣΜΟΣ


Με εθνική υπερηφάνεια οι ταγοί αυτού του τόπου έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν στο έκπληκτο πλανητικό κοινό την πεμπτουσία της φιλοσοφικής τους σκέψης.
Το τέλειο σύστημα μόλις έκανε την εμφάνισή του.

Το όνομα αυτού : ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΙΣΜΟΣ

Μη βιαστείτε να γελάσετε. Ούτε να νομίσετε πως πρόκειται για ειρωνεία.
 Ο κωλοτουμπισμός είναι το παρόν και το μέλλον του πλανήτη.
Δεν αστειεύομαι καθόλου. Χρειάστηκαν αιώνες προεργασίας και δεκαετίες φινιρίσματος με καβλόχαρτο για να αποκρυσταλλωθεί η τελική μορφή του
. Πλέον το παγκόσμιο πολίτευμα είναι η αντιπροσωπευτική δημοκρατία της κωλοτούμπας.
 Και για να απονείμει τα εύσημα στους πρώτους διδάξαντες, η ΝΤΠ επέλεξε την προνομιούχο χώρα μας για την πρεμιέρα.

Τι είναι όμως ο κωλοτουμπισμός;

Μέχρι και η…CIA ψάχνει(!;)

Του Θανάση Νικολαΐδη
Ο ανταγωνισμός στο διάστημα και σε πυρηνικές κεφαλές έφεραν το επιθυμητό (για τους Αμερικανούς) αποτέλεσμα. Γονάτισαν τον αντίπαλο κι έμειναν μόνοι. Με τον πλανητάρχη τους να περιστρέφει (καθ’ υπαγόρευση) τον Πλανήτη, με το ΝΑΤΟ τους και τον ΟΗΕ, με την Ευρώπη τους, τελευταία, αμερικανοκίνητη και τηλεκατευθυνόμενη.
ΤΙ άλλο άρπαξαν οι ΗΠΑ απ’ τον πάγκο της παγκόσμιας πραμάτειας; Την ηλεκτρονική! Στο τραίνο της μονάχοι, χωρίς λαθρεπιβάτες. Κι έγινε ο κόσμος μια παγκόσμια αγορά με προϊόντα “made in USA”. Για να γεμίζουν τα κρατικά τους θησαυροφυλάκια και ν’ αδειάζουν προϋπολογισμοί των «μικρών». Και να δημιουργούνται μεγιστάνες του πλούτου, με τις «αρχές» του καπιταλισμού.
ΠΕΡΑ, λοιπόν, απ’ τις βόμβες με τη σφραγίδα του ΝΑΤΟ (για ώρα…ανάγκης), είναι η ηλεκτρονική το μεγάλο τους όπλο. Με την παρακολούθηση του αντιπάλου και τους κωδικούς κρυμμένους στους φωριαμούς των μυστικών τους υπηρεσιών. Με τη ΝΑΣΑ φανερή για επιστημονική έρευνα και τη CIA για βρομοδουλειές ανά τον κόσμο. Με την τελευταία…μόδα της ηλεκτρονικής στην υπηρεσία τους και τις ΗΠΑ αχτύπητες σε ανταγωνισμούς και αναμετρήσεις.

ΓΙΑΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ!


Ομοψυχία, διχασμός, ενθουσιασμός απογοήτευση και προδοσία!!!
ΣΠΑΝΙΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΑΠΟ ΕΡΤ
ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΙ!
Στη σειρά τεσσάρων επεισοδίων «ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ», μέσα από την πλοκή της δραματοποιημένης ιστορίας της δημοσιογράφου ΓΙΩΤΑΣ ΜΟΓΙΑ, που αναζητά τα εναπομείναντα ίχνη του Στρατηγού και Ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ, παρουσιάζεται η ζωή και σκιαγραφείται η προσωπικότητα του ηρωϊκού Στρατηγού της Επανάστασης. Η αναζήτηση ξεκινάει από το χωριό ΑΒΟΡΙΤΗ της ΔΩΡΙΔΑΣ, όπου γεννήθηκε ο Στρατηγός ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ το 1794 και συνεχίζεται στην ΑΡΤΑ, που έζησε τα εφηβικά του χρόνια και ξεκίνησε την εργασία του στο εμπόριο.