2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Από την Κριμαία αρχίζει το μοίρασμα της τέως Ουκρανίας


Οι άνθρωποι των Αμερικανών και των Γερμανών στην Ουκρανία, ακροδεξιών και ναζιστικών πολιτικών πεποιθήσεων, πήραν την εξουσία στο Κίεβο. Ο πρώτος νόμος που ψήφισε το νέο ουκρανικό κοινοβούλιο είναι να θέσει εκτός νόμου το κομμουνιστικό κόμμα της Ουκρανίας και να απαγορεύσει τη χρήση της... ρωσικής γλώσσας - όπως και της ελληνικής, της ρουμανικής και της ουγγρικής!
Κατάργησε επίσης τον νόμο που απαγόρευε τη ναζιστική προπαγάνδα, ενώ ταυτόχρονα ορίστηκε υπουργός Εσωτερικών γνωστός ακροδεξιός και νεοναζί διορίζονται κατά κόρον σε αυτό το υπουργείο που είναι επιφορτισμένο με την εσωτερική ασφάλεια της χώρας! Διέλυσαν ήδη τις δυνάμεις ασφαλείας του προηγούμενου καθεστώτος, όπως είναι φυσιολογικό. Μεταξύ Λευκού Οίκου και καγκελαρίας όμως φαίνεται ότι οι Αμερικανοί έχουν το πάνω χέρι, παρά την εθελοντική γερμανοδουλεία των φιλοναζιστών Ουκρανών. Πρωθυπουργός της νέας κυβέρνησης αναμενόταν να τοποθετηθεί ο Αρσένι Γιατσενιούκ, πατενταρισμένος άνθρωπος των Αμερικανών που παίρνει εντολές απευθείας από την Ουάσιγκτον.

Πούτιν, Ουκρανοί και στο βάθος…Αμερικανοί


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΔΕΝ κινδυνεύει (με πόλεμο) η Ευρώπη, δεν ξεσπάει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος. Κι αν χαθούν «επαναστάτες» στο Κίεβο, είναι για να τρομάζουν οι λαοί (με ξένο αίμα), να ξορκίζουν την «επιστροφή», να πειθαρχούν και να πορεύονται. Με τα δεδομένα του καπιταλισμού και την (παν)κυριαρχία των Αμερικανών.
ΣΕ άλλες εποχές, υπήρχε κάποιος κίνδυνος της…θέρμανσης του «ψυχρού πολέμου», ωστόσο, οι Μεγάλοι «ξεφούσκωναν» με μικρές επιτόπιες εστίες «εκπροσώπων» τους σε διάφορα μέρη της Γης. Γιατί, στο βάθος…αποθήκες με πυρηνικά, που στόμωναν αμφοτέρων τη σπάθα.
ΩΣΤΟΣΟ, «αν θέλεις ειρήνη, προπαρασκευάσου δια πόλεμον», γι αυτό και στη σειρά οι πυρηνικές κεφαλές, πριν γίνουν βόμβες ΝΑΤΟικές (και μόνο). Για επίδειξη της δύναμής του…εκάτερος των Ισχυρών, με το σύστημα και την ιδεολογία του. Και με τους πιστούς (;) των συμμαχιών τους…ράθυμους να πέσουν στη φωτιά (εμπειρία δυο πολέμων).

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

(Αντι)μνημονιακά…σκουπίδια

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΤΟΥΣ θέλαμε πεσμένους πάνω στην Ελλάδα για να τη σώσουν. Ωστόσο, έκαστος «εφ ώ ετάχθη», κατά τα ήθη και τις «παραδόσεις» του. Δεν αποκολληθήκαμε απ’ τους «ιδεολογικούς» σχηματισμούς (κόμματα) και (ακόμα) τα υπηρετούμε με πίστη. Πως δήθεν «κατεβαίνει» ακομμάτιστος ο τάδε και υπερκομματικός ο δείνα και στο βάθος…κόμμα.
ΑΠΟ μηδενική αφετηρία κάποιοι και άλλοι πατώντας στη σιγουριά. Κι αν ρωτήσεις τον «δισυπόστατο» (μέχρι τις εκλογές) κ. Σπηλιωτόπουλο, μιλάει για ρίσκο που ανέλαβε να…δημαρχεύσει στην Αθήνα. Το άλλο ρίσκο (να παρατήσει το βουλευτιλίκι) το ανιπαρέρχεται ο…ερωτευμένος (με την Αθήνα) ερωτιάρης. Την «ζει» με τα σκυλιά του, περπατάει σε σκοτεινά δρομάκια και δεν το αντέχει, δεν λέει κακιά κουβέντα για τον. Κ. Κακλαμάνη, υπόσχεται, «πετάει» και, βέβαια, δεν…θυμάται. Ούτε τα «επικάρπια» ως Υπ. Πολιτισμού, ούτε τα σημερινά του «Μας χωρίζει ένας άβυσσος…» ως τ. Υπ. Παιδείας(!).

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

"Ο εκατοστός πίθηκος"! H πρώτη ταινία-ντοκουμέντο στον κόσμο για την κρίση που πίνει ανθρώπινο αίμα! Xαστούκι στο κερδοσκοπικό χρηματοπιστωτικό σύστημα!

Πρόκειται για το τρέιλερ της νέας έρευνας ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Marco Carlucci, με τίτλο "Ο εκατοστός πίθηκος".
Πρόκειται για την Αντί-Διήγηση της σημερινής χρηματοπιστωτικής και κοινωνικής κρίσης μέσα από μια άλλη ματιά και προοπτική, σε πλήρη αντιπαράθεση με τη “θεσμική” εκδοχή. Προειδοποιεί τους κοινούς ανθρώπους και τους θέτει σ’ επιφυλακή απέναντι στην προπαγάνδα που επαναλαμβάνεται εδώ και χρόνια, για δήθεν επερχόμενη βελτίωση των οικονομιών.
Το βίντεο, μ’ ένα σφιχτό μοντάζ κι ένα επιτακτικό ρυθμό, ενσαρκώνει το κοινωνικό όραμα του πολίτη, με εναλλαγές συγκλονιστικές δηλώσεις εμπείρων ειδικών κι εκείνων των ελάχιστων ευρωπαίων πολιτικών που θέτουν σε συζήτηση τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του κερδοσκοπικού χρηματοπιστωτικού συστήματος και των τραπεζών που δρουν υποστηρικτικά σ’ αυτό.
Και σ’ αυτό το περιβάλλον είναι που εμφανίζεται ο Hub, για να εκφράσει και την...

ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ Μ.Κ.Ο. ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ......



ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΤΕ (2011) ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ..
..ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΜΕ .....
. ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ
. ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ;;;;;; Ν 3943/2011 (ΦΕΚ 66Α/2011 ) άρθρο 51.
 Κάρολος Παπούλιας, Ι. Ραγκούσης, Γ. Παπακωσταντίνου, Ε. Βενιζέλος, Μ . Χρυσοχοίδης, Α. Διαμαντοπούλου, Χ . Καστανίδης , Π. Γερουλάνος, Χ . Παμπούκης
και 157 βουλευτές ψήφισαν την διαγραφή όλων των χρεών, προστίμων και δικαστικών αποφάσεων όλων των Μ.Κ.Ο .
 Διαβάστε το άρθρο 51 και κλάψτε για την κατάλυση του Συντάγματος και της ισονομίας όλων των πολιτών αυτής της δυστυχισμένης χώρας

. http://apografi.gov.gr/wp-content/uploads/downloads/2011/06/N3943_2011.pdf 


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Λαός, μη μας…ματιάσουν

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΙΜΑΣΤΕ λαός με τα καλά και τα άσχημά του. Και, βέβαια, μην κάνεις το λάθος να μην αναγνωρίζεις τα λάθη σου. Με μια διαβάθμιση που φτάνει ως το έγκλημα. Αυτό κάνουμε-δεν τα αναγνωρίζουμε- και συνεχίζουμε. Το μάτι σε ό,τι χειρότερο μας σερβίρουν της TV τα παλικάρια και οι νιες. Με τους σιχαμερούς κι ανώμαλους ανάκατους με τις «θεές» κι έχει ο Θεός. Με τα δάνειά του ο καναλάρχης, με τον χαβά τους τα ψυχονευρωτικά άτομα στημένα στο «γυαλί».
ΠΡΙΝ φύγουμε απ’ της (ιδιωτικής) μας τηλοψίας το αίσχος (με εξαίρεση και μερικώς κάποια κανάλια), να θυμίσουμε τις Ναταλίες με το θεματολόγιο (περί το σεξ), τους «προβεβλημένους» Βαλιανάτους και την ηθικοπλαστική τους προσφορά στη νεολαία. Το ίδιο της κας Μενεγάκη, που «δίνει γραμμή» στα κοριτσόπουλα. Να νιώθουν κι αυτά…θεές λικνιζόμενα στο περπάτημα. Και των αγοριών ο (μιμητικός) λόγος; Γυναικωτός κι άλλοτε ασίκικος με ύφος και βρισιές.

150.000 Έλληνες στην Ουκρανία έχουν αφεθεί στην τύχη τους – Ο Ε. Βενιζέλος θα κάνει κάτι γι΄ αυτό;


Στην Ουκρανία υπάρχει ελληνική μειονότητα που υπολογίζεται μεταξύ 150.000 και 200.000 ανθρώπων. Ο πληθυσμός αυτός πέρα από ελληνική καταγωγή έχει και ελληνική συνείδηση.
Ωστόσο, οι ελληνικές κυβερνήσεις κάνουν σαν να μην υπάρχει ελληνικό στοιχείο στη χώρα και φυσικά ουδέποτε έδειξαν ενδιαφέρον για την τύχη αυτών των ανθρώπων.
Εάν άλλη ευρωπαϊκή χώρα είχε τέτοια πολυπληθή ομογένεια θα είχε κινήσει γη και ουρανό για την προστασία της. Στην Ελλάδα, όμως, του μνημονίου και των ανιστόρητων πολιτικών, δεν υπάρχει χρόνος να ασχοληθεί κάποιος με τους Έλληνες της Ουκρανίας. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που πέρα από αντιπρόεδρος είναι και υπουργός Εξωτερικών, αντί να έχει ήδη κάνει τις ενέργειές του, ασχολείται με τους «58» και το αβέβαιο πολιτικό του μέλλον, όταν οι συμπατριώτες μας στην Ουκρανία βρίσκονται ήδη στο στόχαστρο των νεοναζί της Μέρκελ!

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Που υπηρέτησαν οι πολιτικοί αρχηγοί τη θητεία τους::

GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Το «φάρμακο» για τους…κομπιναδόρους


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΚΑΠΟΤΕ παρακολουθούσαν τους κομμουνιστές. Με τα μέσα της εποχής. Χωρίς ηλεκτρονικές καταγραφές. Με τη ματιά του χωροφύλακα απ’ την «τρύπια» εφημερίδα και το αυτί τεντωμένο. Τον χαφιέ ν’ ανεβοκατεβαίνει τα σκαλιά της αστυνομίας, με σηκωμένο τον γιακά και με ψυχή γεμάτη «εθνικοφροσύνη».
ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ ο Κόσμος, στη Δύση εμείς, αλλά οι Ανατολικοί…έδυσαν νωρίς. Με τον χωροφύλακα και τον χαφιέ μόνιμα στο κεφάλι τους και την τρομοκρατία μόνιμη, χωρίς αεράκι δημοκρατίας.
ΚΙ ύστερα; Χωρίς ιδεολογικόν αντίπαλο ο καπιταλισμός, άπλωσε τα πλοκάμια του σχεδόν παγκόσμια και η Ευρώπη πάει μπροστά. Με τα καλά και τα άσχημα του καπιταλισμού και το (μακρινό) μάτι του «μεγάλου αδελφού» άγρυπνο μη ξανάρθει ο μπαμπούλας. Και την Ε.Ε. εργαλείο ελέγχου. Σε συνθήκες ελευθερίας, που οι «κουτόφραγκοι» τη ζουν και την απολαμβάνουν. Με τη Γερμανία πρώτη μεταξύ ίσων-αμερικανικό πρότυπο στην Ευρώπη.

Χάος στην Κύπρο -Διαδηλωτές έκοψαν το ρεύμα στη Βουλή, κλείδωσαν μέσα βουλευτές και προσωπικό


Το απόλυτο χάος επικρατεί μπροστά στη Βουλή της Κύπρου, όπου γίνονται σοβαρά επεισόδια από το πρωί της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων. Μάλιστα, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους έβαλαν στο στόχαστρο τη γεννήτρια του κτιρίου, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν σε αυτό βουλευτές και εργαζόμενοι, καθώς κλείδωσαν αυτόματα οι ηλεκτρικές πόρτες.

Οι εργαζόμενοι στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο των ιδιωτικοποιήσεων, ενώ στο πλευρό τους είναι συνάδελφοί τους από άλλες κρατικές επιχειρήσεις και φορείς. Ο κόσμος έριξε τα κάγκελα, που είχε στήσει η αστυνομία για να τους εμποδίσει να φτάσουν μπροστά στη βουλή, ενώ μέσα στο κτίριο βρίσκονται άνδρες της ΜΜΑΔ με πλήρη εξάρτηση, προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδο διαδηλωτών, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο».

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Βρήκα δουλειά!

Άρθρο 22 του συντάγματος της Ελλάδος: Η εργασία αποτελεί δικαίωμα! 
Ώρα 11:00 πρωινή, μπαίνω στο κατάστημα που προστατεύει την ανεργία με το να την… απασχολεί. Έτσι τουλάχιστον δηλώνει η ονομασία του. Οργανισμός Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού. Περιμένω υπομονετικά στην ουρά πίσω από τρεις νέους και μια κοπελιά. Τους βλέπω κοντά στα τριάντα με τριάντα πέντε, όσο εγώ δηλαδή, όσο και ο υπάλληλος πίσω από τον γκισέ δηλαδή. Τις άλλες φορές που ερχόμουν έπιανα συζήτηση, παρακολουθούσα όλους αυτούς στην ίδια με μένα κατάσταση κατηφείς και λυπημένο βλέμμα. Όμως σήμερα είναι για μένα μεγάλη μέρα, ίσως η μεγαλύτερη μετά από ένα ολόκληρο χρόνο κατήφειας και λύπης. Και είμαι χαρούμενος γιατί την Δευτέρα πιάνω δουλειά. Στήθηκα εδώ στην ουρά για να ξεγραφώ από το τεφτέρι της ανεργίας του καταστήματος. Θα τόλεγα… μύγα μες το γάλα.
Καλά, όχι… μην πάει το μυαλό σας σε τίποτε μεγάλο και φανταχτερό. Πεντακόσια ρούβλια… συγνώμη, ευρώ θέλω να πω. Πεντακόσια ευρώ τον μήνα έεεε… καλά, θα δουλεύω όσο φωτίζει η μέρα με το φως της και θάχω και ασφάλεια συν αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις μου. Θάχω δουλειά! Λίγο σας φαίνεται; Αφού μου έδωσε και πενήντα ευρώ μπροστάντζα γιατί… δεν ξέρω τι είδε πάνω μου που του ξύπνησε τα φιλάνθρωπα αισθήματά του. Και ήταν Θεέ μου βάλσαμο. Με επερχόμενο το Σαββατοκύριακο ψώνισα γαλατάκι για τα παιδιά, τυράκι, ψωμάκι λίγα φρούτα και εν πάσει περιπτώσει τι είναι πενήντα ευρώ σήμερα… πολύ ακρίβεια, να μα τον Άγιο Σουλπίκιο . Δεν ξέρω ούτε και μπορώ να το καταλάβω πως διάολο γίνεται τα δυό μαζί, ανεργία και ακρίβεια. Μου αποσπάτε όμως την προσοχή με τέτοιες σκέψεις και δεν μ’ αφήνετε να χαρώ.

ΜΚΟ: Το ύπουλο «όπλο» των μαφιόζων του χρήματος


Και ένα ενδιαφέρον άρθρο ,!απορίας άξιο πως τώρα !κάποιοι ξαφνικά ανακάλυψαν αυτό το πάρτι
Αναλυτική κατάσταση πληρωμών ΜΚΟ ΠΟΣΟ
ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ 259.000,00
ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ / ΚΕΣΣΑ "ΔΗΜΗΤΡΑ 1.376.582,01
ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΜΟΥ 1.189.362,99
ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ 171.520,54
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ 3.466,552,88
ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ 7.516.582,47
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 1.373.073,65
ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ / ΔΙΠΕ 24.000,00
ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 62.616,13
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ 952.111,01
ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ / ΚΕΠΑΔ 304.228,68
ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΘΥΜΑΤΩΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ / ΕΚΥΘΚΚΑ

Κόμματα, άτομα και πρόσωπα

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΙΠΑΜΕ να σώσουμε(;) την Ελλάδα που σφαδάζει. Να την αρπάξουμε ομαδικά πριν πέσει στο γκρεμό, κι ας μην τα φάγαμε ισόποσα. Πληγωμένη από κανονιές μεγαλοσυμφερόντων και ομοβροντία «μικρών», ωστόσο, «ο τρώσας και ιάσεται».
ΝΑ ξεχαστούν τα κόμματα κι τσακωμοί, χρώματα και ιδεολογίες». Όσο κρατάει η μπόρα και βλέπουμε. Να γίνουμε ευκαιριακά ευρωπαίοι που συνεργάζονται, κι ύστερα ξανά ρωμιοί της έριδας.
ΔΕΝ έστερξαν τα κόμματα και συνεχίζουν το δρόμο τους. Με τα στεγανά και τις…αρχές τους. Τα «βρήκαν» οι δυο μεγάλοι της αντιπαλότητας (για την εξουσία) και οι «μικροί» σκορπίστηκαν περιφερειακά και αποστασιοποιημένοι.
ΠΡΙΝ φτάσουμε σε πρόσωπα, περνάμε απ’ τα άτομα. Δεν κρύβουν τον καημό τους για πόστο και εξουσία. Στρατευμένοι σε κόμματα κι αποκόμματα, με σφραγίδα και ταμπελάκι. Και δεν είναι εύκολο να «παρεκκλίνεις». Σε παρατηρούν «σύντροφοι», σε καρφώνει με τη ματιά του ο αρχηγός. 

Εκ μέρους της Αρπαχτής Bank

tel
“Με ποιο δικαίωμα βλέπει τα στοιχεία μου τα χρωστούμενά μου…”
Ώρες ώρες μετανιώνω που έχω σταθερό τηλέφωνο.  Ξεκινάει από τις εννιά το πρωί και όλη μέρα χτυπάει δαιμονισμένα να το σηκώσω για ν’ ακούσω μια γλυκιά, είναι αλήθεια, φωνούλα σαν από ηχογράφηση να μου απαριθμεί τα στοιχεία της εταιρίας ”εκ μέρους της τράπεζας μπλα μπλα… με κωδικό τόσο και λέγομαι έτσι, είστε ο κύριος τάδε; ” Πως ν’ αρνηθείς τον εαυτό σου επειδή σε πήρε τηλέφωνο κάποιο χαμσί και σε πιλατεύει. “Πέστε μου τους τέσσερις πρώτους αριθμούς από το ΑΦΜ σας και σας προειδοποιώ πως η συνομιλία μας καταγράφεται μπλα μπλα…”


Πρωί πρωί και το χνώτο μου βαρύ, το μυαλό ακόμα σε μισονάρκωση από τον ύπνο αδυνατεί να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα και αντιδράει. Ένα βαθύ χασμουρητό με το ανάλογο τέντωμα και μια φαγούρα στη μέση. Αν ήταν εύκολο, το ακουστικό θα έσκαγε στον τοίχο και εγώ θα γύριζα τις πλάτες σιγοτραγουδώντας “είμαι ένας φτωχός και μόνος καουμπόϊ”. Αλλά δεν μ’ αφήνει να το κάνω αυτή, η πως την λένε, η… μωρέ λυπάμαι το κακόμοιρο που επέλεξε αυτό, το… ας πούμε δουλειά, σαν λύση απελπισίας στην ανεργία του, ειδάλλως…

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡ-ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΙΤ.


Στην Ουκρανία, η Υπερεθνική Ελίτ (Υ/Ε) που διαχειρίζεται την Νέα Διεθνή Τάξη, η οποία θεμελιώνεται, στο οικονομικό επίπεδο, στην νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση και, στο πολιτικό, στις κατά τόπους Κοινοβουλευτικές Χούντες, οι οποίες αποτελούν μια παρωδία αντιπροσωπευτικής «δημοκρατίας» (ενώ και η ίδια είναι παρωδία της πραγματικής άμεσης δημοκρατίας) επέτυχε, μέσα σε λίγους μήνες, το τέλειο πραξικόπημα. Δηλαδή, όπως φαίνεται τη στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές, την προσεχή αλλαγή καθεστώτος με τη μέθοδο της ψευδο-«επανάστασης» που τελειοποίησε στην Αραβική «Άνοιξη». Έτσι, μέσα στις πρώτες δυο δεκαετίες απο τότε που δημιουργήθηκε η άτυπη αυτή Υ/Ε, μια σειρά καθεστώτων που αντιστέκονταν την ενσωμάτωση τους στη ΝΔΤ έχουν ήδη ανατραπεί (Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Λιβύη) ή είναι υπό ανατροπή (Ουκρανία, Συρία), ενώ παρόμοιες διαδικασίες έχουν ξεκινήσει στη Βενεζουέλα και άλλα πραγματικά αντιστεκόμενα καθεστώτα όπως η Βολιβία ―σε αντίθεση με τα καθεστώτα της εκφυλισμένης Αριστεράς (Βραζιλία, Αργεντινή κλπ) που είναι ήδη ενσωματωμένα στη ΝΔΤ,

Κοντράστ (και μια…πρόταση)


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΙΝΑΙ το σκοτάδι χειροπιαστό. Για τα σπίτια με κομμένο το ηλεκτρικό μιλάμε. Τις κάποιες (πολλές) χιλιάδες συνανθρώπους μας με το κερί μη σκοντάψουν, χωρίς ζεστό νερό και θέρμανση.
ΚΑΙ, βέβαια, κοιτώντας τον αναξιοπαθή στο σκοτεινό του σπίτι, δεν πάει το μυαλό σου στην υποκρισία του πένητα. Δεν μένεις…σκόπιμα στη σκοτεινή τρώγλη για να σε λυπηθούν, δεν προσποιείσαι, κι έχεις δώσει πειστικά τα «διαπιστευτήρια» της δυστυχίας σου. Δεν είναι δάνειο έχοντος που προσποιείται τον άπορο και το «κοκκίνισε» σκόπιμα, για να ποτισθεί με τον…βασιλικό. Είναι συνθήκες διαβίωσης ασύλληπτης τραγικότητας.
ΚΑΙ, βέβαια, δεν (αντ)έδρασε η Πολιτεία με την δέουσα προσοχή. Αγκαλιά με τα προνόμιά τους και χωρίς αντανακλαστικά οι πολιτικοί μας. Η ΔΕΗ των συνδικαλιστών και των διευθυντάδων της σκυμμένη στα χαρτιά μη της διαφύγουν έσοδα και το ρεύμα σε φτωχόσπιτα κομμένο.

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Το τελευταίο "αντίο" στον Σάκη Μπουλά...

το φλασάκι της νιότης μας...
>> Χειροκροτήματα και δάκρυα για τον αγαπημένο όλων που έφυγε νωρίς...
Η οικογένεια του, ο αδελφός του, Διονύσης, η σύντροφος του, Αλεξάνδρα Ούστα, οι φίλοι του, ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Ελένη Ράντου, ο Γιάννης Κούτρας, η Ισιδώρα Σιδέρη, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Γιώργος Καπουτζίδης, ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο Παύλος Χαϊκάλης, ο Διονύσης Σαββόπουλος -ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ήταν στη Θεσσαλονίκη και ο Λάκης Παπαδόπουλος στη Ρόδο- ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, συνεργάτες του από τη μουσική, αλλά και την τηλεόραση, όλοι παρόντες. 
| επιμέλεια: Κώστας Βλουτής 
kostas.vloutis@gmail.com 
Συγγενείς, φίλοι, θαυμαστές, όλοι συντετριμμένοι αποχαιρέτησαν, πριν λίγη ώρα, τον διασκεδαστή των εφηβικών τους χρόνων, το "φλασάκι",  τον Σάκη της καρδιάς τους. 
Η κηδεία του έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο, μετά από επιθυμία της οικογένειάς του. "Καθ' όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του επέδειξε γενναιότητα και αξιοπρέπεια. Όπως έζησε με σεμνότητα, ο ίδιος θα επιθυμούσε με την ίδια σεμνότητα να τον αποχαιρετήσουμε", ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Οταν γνωριζεις , εισαι υπευθυνος της πραξης η της απραξιας σου Οχι αλλο Ποντιοι Πιλατοι…!


Το πρώην (;) στέλεχος του ΔΝΤ, ο διευθυντής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ανδρέας Γεωργίου o οποίος σύμφωνα με καταγγελίες των πρώην υφισταμένων του διόγκωσε επίτηδες του έλλειμμα του δημοσίου με αποτέλεσμα να επιβληθούν τα οικονομικά μέτρα εξαθλίωσης, απολογήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου με την κατηγορία της παραποίησης στοιχείων!

Ο Ανδρέας Γεωργίου, οποίος καταγγέλθηκε από την πρώην υπάλληλο της ΕΛΣΤΑΤ Ζωή Γεωργαντά για σκοπούμενη διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009 από13,4% σε 15,8% του ΑΕΠ, με στόχο να γίνει επιτακτική η υιοθέτηση επώδυνων μέτρων λιτότητας θα έρθει για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη.

Τις πρώτες καταγγελίες σε βάρος του τις έκανε η καθηγήτρια Οικονομετρίας Ζωή Γεωργαντά, ένα από τα 5 μέλη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση από το Βενιζέλο.
«Δεν υπήρχε θέμα χρεοκοπίας. Το μεθόδευσαν για να μπούμε στο Μνημόνιο και να πάρουν όλα τα μέτρα που φορτώθηκε άδικα ο ελληνικός λαός» είπε στις πρώτες της καταγγελίες

Χωρίς τρόικες, ξένους και μνημόνια…τι;

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΔΕΝ αλλάζουμε ριζικά. Ωστόσο κάτι γεννιέται απ’ την ανάγκη. Αν υπήρχε «εθνικό» φιλότιμο, δεν θα βουλιάζαμε. Αν είμασταν στην πράξη πατριώτες και δημοκράτες, θα’ χαμε…καρυδώσει τους άρπαγες. Με καταγγελίες που δεν είναι κάρφωμα, όταν είσαι με το δίκαιο και τον νόμο. Θα ακρωτηριάζαμε μακρυχέρηδες, θα κόβαμε το πάρτι σε σινάφια, θα διαλύαμε κυκλώματα.
ΔΕΝ το κάναμε ατομικά και εθνικά και μας πλάκωσαν προβλήματα, πριν πλακώσουν τρόικες για ελέγχους, μνημόνια που μας δίχασαν και αγριεμένοι δανειοδότες μας για τα λεφτά τους. Και τώρα; Μας επέβαλε η ανάγκη τους δικούς της όρους, οι δυνάμεις «κατοχής» επιμένουν και «αι ημέτεραι…αντιστασιακαί δυνάμεις ανθίστανται». Το «Σύστημα» τρίζει, αλλά δεν κατεδαφίζεται.

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Καλό ταξίδι ρε μπαγάσα!!μας Βαρεθηκες νωρίς


Tώρα επειδή είμαι σίγουρος οτι ο Βασιλης κλαίει!άσε να κλάψω εγώ!!
Μελαγχόλησες, νιώθεις πεταμένος
Μες στην πόλη σου σα ξένος, βρε παιδί μου αμάν
Στην καρδιά βάλε πατίνια και δυο ρουλεμάν

Φύλλο και φτερό, στο μυαλό σου χιόνι
που τη σκέψη σου παγώνει, βρε παιδί μου αμάν
Στην καρδιά βάλε πατίνια και δυο ρουλεμάν

Βάλε στο μαγνητόφωνο τραγούδια που γουστάρεις
Σκέψου την ώρα, τη στιγμή που τη ρεβάνς θα πάρεις
Σκέψου κορίτσια και γιορτές και πράμα που σαλεύει
κι ένα παιδί που μοναχό το δρόμο του γυρεύει

Έχουν τον άνθρωπό τους (στο ξεχαρβαλωμένο Κράτος)

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΚΑΙ ήρθε η…δημοκρατία. Μέσα από χούντες και κοινοβουλευτικές δικτατορίες. Θρονιάστηκαν σε κυβερνητικά πόστα άνθρωποι δικαιωμένοι για τους αγώνες τους σε καιρούς χαλεπούς, άρπαξαν και το «έπαθλό» τους αφισοκολλητές. Χωρίς μόρφωση, παιδεία και εργασία οι τελευταίοι, ξαφνιασμένοι απ’ την ουρανοκατέβατη εξουσία.
ΞΑΝΑΓΙΝΕ φέουδο το Κράτος. Σε άλλα χέρια. Με τη δικιά τους στάμπα. Του δημοκράτη, που θα μεγαλουργούσε με τη «νέα τάξη». Κοιτάχτηκαν μεταξύ τους οι «διαχειριστές» του. Δεν κινδύνευε το πόστο-κινδύνευε η δημοκρατία. Όχι από τανκς, αλλά απ’ τους ίδιους τους «δημοκράτες». Το μήνυμα για «πλέρια λευτεριά» πέρασε στη βάση και ποιος ποιον να «φοβηθεί» και να πειθαρχήσει; Κι ύστερα; Δειλά και δοκιμαστικά, κι ύστερα όποιος προλάβει. Είναι η δημοκρατία που λέγαμε, στην Ελλάδα της ατιμωρησίας και της αφοβησιάς.
ΔΕΝ ξεκινούσε απ’ τη βάση η ιδέα των ΜΚΟ. Κηφήνες διορισμένοι στο ξεχαρβαλωμένο Κράτος, αξιωματούχοι και «κλειδοκράτορες» έκλεισαν το μάτι σε φίλους και γνωστούς.
-Είσαι για μια ΜΚΟ; Θα τα ‘κονομήσΟΥΜΕ.

ΟΙ “εξεγερμένοι” ναζί της Ουκρανίας-Βίντεο σοκ


ΑΠΟ ΕΛΕΝΗ ΖΙΩΓΑ
Σημερινό σχόλιο - ντοκουμέντο περί Ουκρανικής κρίσης απ΄τον φίλο μου τον Γιώργο, Ελληνικής καταγωγής και Ουκρανικής υπηκοότητας, που ζει με την οικογένειά του στην Συμφερούπολη της Κριμαίας...
Το θέτω υπ΄όψιν σας:

" Ελένη, δυστυχως ζούμε σ'αυτό το χάλι! Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν δύο Ουκρανίες - εμείς που ζούμε στην Κριμαία θέλουμε την ειρήνη και να μιλάμε την μητρική μας γλώσσα, τη ρώσσικη, χωρίς να κινδυνεύουμε από τους φασίστες της λεγόμενης Δυτικής Ουκρανίας.Αυτό, που δείχνει το κανάλι Euronews, δεν είναι αλήθεια. Εκεί στο Κίεβο σκοτώνουν και τρομοκρατούν τους απλούς πολίτες και τους αστυνόμους οι νεοφασιστες, που δεν έχασαν την ευκαιρία να χύσουν το αίμα..."
Η ΕΛΕΝΗ ΖΙΩΓΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ
Ουκρανία… Βρέθηκα πριν τρία χρόνια εκεί.
Η πείνα, η δυστυχία, η παντελής έλλειψη ελπίδας…
Οι μισθοί -των καθηγητών- ήταν τότε 85 δικά μας ευρώ. Σκέψου οι εργάτες…
Και τα κορίτσια τους στην ξενιτιά. Βρήκαν «φιλόστοργη πατρίδα» και σε μας, που τότε το γλεντάγαμε, με την «φιλάνθρωπη πρόνοια» των ελληναράδων μαστροπών…

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Αθάνατη υπερ(δια)κομματική αλητεία

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΤΟ Κόμμα, ο κομματάρχης, οι οπαδοί. Μικρές κοινωνίες ομοφρονούντων(;) στη μεγάλη ελληνική κοινωνία της διαστρωμάτωσης κατά πλούτο και παρελθόν. Στα δυο οι (μεγάλες παρατάξεις), στα δυο και η κοινωνία κι είναι νόμος της φύσης ο διπολισμός. Με τις «αποχρώσεις» και τους πονηρούς, έτοιμους για μεταπήδηση απ’ τη μια στην άλλη. Και, βέβαια, δεν ήταν εύκολο και δυνατό. Αν είχες «παρελθόν», δεν σου άνοιγαν την πόρτα οι «νικητές». Σ’ ακολουθούσε ο φάκελος, με σφραγισμένη τη ζωή σου. Κι αν ήσουν «γαλάζιος»; Ποτέ δεν θα σ’ αγκάλιαζαν οι «κόκκινοι».
ΑΥΤΑ, μετεμφυλιακά, και «ουαί τοις ηττημένοις». Ωστόσο, το «κακό» είχε τις ρίζες του, κρατούσε για πολλές-πολλές δεκαετίες. Από καταβολής ελληνικού Κράτους, που μέχρι σήμερα δεν έγινε Κράτος. Με τους μισούς (απολυμένους) να κλαίνε στην φερώνυμη πλατεία και τους άλλους μισούς να περιμένουν εκλογές για τράμπα και «αλλαγή», μέχρι την αλλαγή της αλλαγής.

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙ ΑΣΩΤΟΙ ΕΥΣΕΒΕΙΣ…


Η ελευθερία είναι χάρισμα μαζί και πρόβλημα.
Χάρισμα, γιατί μόνο με την ελευθερία ο άνθρωπος  μπορεί να φτάσει στην αλήθεια (επιστήμη), την ομορφιά (τέχνη), την ολοκλήρωση της προσωπικότητας και την ευτυχία στη ζωή (ηθική). Ενώ, σε καταστάσεις ανελευθερίας, ζει στο σκοτάδι, την ασχήμια και τη δυστυχία.
Για να απολαύσει όμως ο άνθρωπος το χάρισμα της ελευθερίας, απαραίτητη προϋπόθεση είναι το μέτρο, όσο κι αν αυτό φαίνεται αντιφατικό. Όσο, δηλαδή, κι αν το μέτρο φαίνεται να περιορίζει την ελευθερία.
Τη διαφορά ανάμεσα στην άμετρη ελευθερία και την  ελευθερία με μέτρο ο Χριστός τη δίνει παραστατικά στην  Παραβολή του Ασώτου: Ο πατέρας (Θεός) σέβεται την ελευθερία του νεότερου γιου και του παραχωρεί, χωρίς καμιά αντίρρηση, το μεράδι του απ’ την περιουσία. Αναγνωρίζοντάς του το δικαίωμα να το χρησιμοποιήσει δημιουργικά ή καταχρηστικά.

Ποια είδηση πέρασε σχεδόν απαρατήρητη χθες


«Την ενοχή των πρώην υπευθύνων τριών ασφαλιστικών ταμείων,
και όσων ενεπλάκησαν στην αγοραπωλησία του δομημένου ομολόγου, αξίας 280 εκ. ευρώ, την περίοδο 2006 – 2007, ζήτησε ο εισαγγελέας Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τη Δευτέρα….»

Πηγή: εδώ
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=416110

Την είδατε πουθενά τη συγκεκριμένη είδηση πρώτο θέμα σε δελτίο ειδήσεων;
Σε κάποιο πρωτοσέλιδο σήμερα;
Φυσικά και όχι.
http://anarxaszante.blogspot.gr/
GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Μυστικών κονδυλίων…συνέχεια

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΑΠ’ τους Βρετανούς στους Αμερικάνους η σκυτάλη, ακόμα πριν απ’ τη «αυλαία» στον Γράμμο. Η «νίκη» βέβαιη, γι αυτό και πρόβλεψαν οι υπερπόντιοι «Σύμμαχοι, Προστάτες κλπ.». κονδύλι και για την Ελλάδα. Μέσω του Σχεδίου Μάρσαλ, που μοιράστηκε «κατά κεφαλήν» στους λαούς της κατεστραμμένης Ευρώπης. Για την οικοδόμησή της, μεταπολεμικά, και με τη δικιά μας πληγή (του Εμφυλίου) ανοιχτή. Δεν θα την έκλιναν για πολλές δεκαετίες. Για να ξαγρυπνούν οι τσαρουχάδες μη ξαναπλακώσουν ντόπιοι…μπολσεβίκοι «με το τουφέκι τους στον ώμο».
ΕΠΕΣΑΝ, λοιπόν, δολάρια στη μετεμφυλιακή Ελλάδα, επέπεσαν και τα ημέτερα κοράκια πάνω τους. Για μυστικά κονδύλια, επενδεδυμένα στην (παγκόσμια) «ιδεολογία» του αντικομουνισμού. Ντόπιοι ψευδοεθνικόφρονες κάθε βαθμίδας, στρατευμένοι στο κυνήγι των κομουνιστών και στο φακέλωμα των «συνοδοιπόρων» τους. Απ’ τις «φαγάνες» του Υπουργείου των Εξωτερικών, μέχρι τον τελευταίο χαφιέ που (επ)έζησε με τα ψιχία απ’ τα μυστικά κονδύλια.

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Πως φύτρωσαν ξαφνικά το 2001 οι ΜΚΟ που έπαιρναν ανεξέλεγκτα λεφτά


Τέτοια άρθρα έχουν γίνει απο παλιά!αλλά ουδείς ασχολήθηκε!
Από την Βασιλική Σιούτη
http://vassilikisiouti.wordpress.com/
Μια φορά κι έναν καιρό,-κάπου στις αρχές της δεκαετίας του ’90-, εμφανίστηκαν στην Ελλάδα οι πρώτες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις σαν κι αυτές που είχαν ήδη προηγηθεί στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ με σκοπό την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Το 1991 υπήρχαν περίπου δέκα τέτοιες οργανώσεις οι οποίες αναζητούσαν χρήματα, κυρίως από την Ε.Ε και από δωρητές.
Το 2000 με απόφαση της Ε.Ε όλα τα κράτη-μέλη, και η Ελλάδα φυσικά, θα έπρεπε στο εξής να διαθέτουν το 0,21 του ΑΕΕ σε ανθρωπιστική και αναπτυξιακή βοήθεια.

Αυτό πρακτικά σήμαινε ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών θα διέθετε μερικά δισεκατομμύρια δραχμές κάθε χρόνο σε ΜΚΟ με σκοπό να προσφέρουν ανθρωπιστική και αναπτυξιακή βοήθεια σε τρίτες χώρες που είχαν ανάγκη. Μέσα στο πρώτο εξάμηνο από 10 ΜΚΟ που υπήρχαν μέχρι τότε, δημιουργήθηκαν άλλες 300. Σήμερα είναι 370 (μόνο oι εγκεκριμένες από το ΥΠΕΞ).

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ το επόμενο φύλλο της "ΝΙΚΗΣ", με την υπογραφή του Κώστα Βλουτή...

του  ΑΡΗ ΔΗΜΟΥ

Αριθμός Φύλου: 1315
Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014

Θέματα που απσχολούν το πρωτοσέλιδο της Αδέσμευτης Πολιτικής Εφημερίδας "ΝΙΚΗ":

40 χρόνια "ΝΙΚΗ". 
40 χρόνια αδέσμευτη φωνή.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1974
Εκδίδεται το πρώτο φύλλο της Αδέσμευτης Πολιτικής Εφημερίδας "ΝΙΚΗ"!

του Κώστα Βλουτή
 
Είναι η χρονιά που ένας ονειροπόλος εφημεριδάκιας, ο Κώστας Ι. Ρουφογάλης, αποφασίζει να εκδόσει εφημερίδα και να γράψει σε αυτήν μόνο αλήθειες, αδέσμευτα, η οποία κυκλοφορεί σε όλη την Νίκαια, αρχικά και με τα χρόνια "σπάει" το φράγμα των συνόρων για να βρεθεί στις καρδιές όλων των Ελλήνων, στα τέσσερα σημεία της γης!...
Είναι Έλληνες συνδρομητές, από όλον τον πλανήτη, ξενητεμένοι που αγαπούν και υπερασπίζονται το δημιούργημα του εκδότη, που θέλουν να ενημερώνονται από την αδέσμευτη φωνή της εφημερίδας, για όσα συμβαίνουν στον ταλαίπωρο ετούτο τόπο!...
Στο αφιέρωμα καταγράφονται και πολιτικά γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα, εκείνη τη χρονιά...
* Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ "ΝΙΚΗΣ"
ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ 

Μικρά-μικρά (και σοβαρά)

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΝΑΡΚΟΘΕΤΕΣ της οικονομίας μας οι…ναρκαλιευτές μιας ΜΗΚΥΟ. Περιμένουμε. Τις χειροπέδες (και) σε…κόμητες. Όπως στον τελευταίο «παρακατιανό», αδύναμο να ανταποκριθεί στα μικροχρέη της κρίσης.
                                                          ***
ΔΕΝ είπε και πολλά στη συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα ο κ. Τσίπρας. Ωστόσο, πρόλαβε να διατυπώσει την…πεποίθησή του πως το πλεόνασμα είναι ψεύτικο, κάλπικο και εικονικό. Τουτέστιν, «μη τους πιστεύετε, μη μας εμπιστεύεσθε». Αν κάποιος οσμίσθηκε ίχνη εθνικής προδοσίας, να σηκώσει το χέρι.
                                                           ***
ΤΙ άλλο μας γεμίζει με ντροπή και αποδιώχνει τον τουρίστα; Το αίσχος των διοδίων. Να δεις πως αυτά «θα τους ρίξουν». Πρόωρα είτε…κανονικά.
                                                            ***

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

αμαρτωλή ΜΚΟ που ζημίωσε το Δημόσιο 9 εκατ.!


ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΜΚΟ ,ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΣΙΩΠΟΥΣΑΝ!
ΙΔΟΥ ΜΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ!ΠΕΦΤΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ,ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ!
 Ο Πρόεδρος της ΜΚΟ "Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης", Κώστας Τζεβελέκος έχει ήδη προφυλακιστεί
- Η υπόθεση αφορά την περίοδο 2000 - 2004 όταν στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού ήταν επικεφαλής υπηρεσίας του ΥΠΕΞ
- Συνολικά κατηγορούνται 3 εν ενεργεία διπλωματικοί υπάλληλοι και τρείς συνταξιούχοι που υπηρετούσαν στην Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (Υ.Δ.Α.Σ.), στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου και Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Υπουργείο Εξωτερικών
Η δράση άλλης μια αμαρτωλής ΜΚΟ αποκαλύφθηκε σήμερα μετά από έρευνα πολλών μηνών από την Ελληνική Αστυνομία.

«Μολών λαβέ», χωρίς τους…Πέρσες

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ επί τα αυτά. Μη κάτι αλλάξει κι ας μη λειτουργούσε. Και το υποστηρίζουν με πάθος. «Καταστρέφετε(αι) το Κράτος-λες και υπήρχε-μας κακοφαίνεται που το Κράτος απέκτησε…συνήγορο.
ΚΑΙ δίνουν τον «αγώνα» τους οι έχοντες συμφέρον, τον δίνουν και οι παρελκόμενοι. Με το ρουσφετάκι στο πίσω του μυαλού τους, θυμίζοντας τον τσαρουχά του παρελθόντος που φύλαγε τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας με το τουφέκι του στον ώμο και στην πλάτη το ταγάρι.
ΚΑΙ, βέβαια, είναι ευαίσθητος ο χώρος της Υγείας. Τον κατάντησαν αναίσθητο κάποια (πολλά) παχύδερμα. Αυτά κατισχύουν στην Ελλάδα των φωνακλάδων, παρά τον συμβολισμό της παροιμίας «εάν με τη βροντερή φωνή έφτιαχνες σπίτι, τότε ο γάιδαρος θα έχτιζε μια πόλη».

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Οι δρόμοι ανήκουν στο λαό, πάρτε τις παράγκες σας και φύγετε από δω!!


Χιλιάδες κάτοικοι και αγωνιστές του Κινήματος Δεν Πληρώνω διαδήλωσαν σήμερα στα διόδια Αφιδνών. Η συγκέντρωση ήταν πραγματικά μεγαλειώδης. Παρά τα εκατοντάδες ΜΑΤ και τις ισχυρότατες δυνάμεις καταστολής που έστειλαν οι υπάλληλοι των μεγαλοεργολάβων Χρυσοχοΐδης και Δένδιας, η δυναμική και μαζικότατη παρουσία των εξεγερμένων κατοίκων και αγωνιστών εξασφάλισε την νικηφόρα έκβαση και αυτής της πολύ κρίσιμης μάχης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι αστυνομικές δυνάμεις αρχικά προσπάθησαν να αποκλείσουν την εθνική οδό για να καταστείλουν τους αγωνιζόμενους αλλά η προσπάθειά τους αυτή απέβη άκαρπη εξαιτίας της μαζικότατης αντίστασης των χιλιάδων συγκεντρωμένων κατοίκων. Τελικά η αστυνομία απέκλεισε την εθνική οδό στον κόμβο του Αγίου Στεφάνου δημιουργώντας ουρές χιλιομέτρων στον παράδρομο. Μετά από λίγα λεπτά όμως και λόγω της δυναμικής στάσης των διαδηλωτών η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε και τα οχήματα διέρχονταν και πάλι ελεύθερα από τα διόδια Αφιδνών.

Σαν σήμερα (1964)

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΑΠ’ τις φωνές του κ. Αυτιά και της ωραιοπαθούς…ξανθιάς παρτενέρ του, πάμε 50 χρόνια πίσω. Για ενσταντανέ της πολιτικής μας ιστορίας, αφημένες στη λήθη. Κι αν τις θυμόμαστε, δεν είναι για να «αποξέομεν πληγάς», ούτε για να κομματικολογούμε. 
ΕΙΧΕ την ιστορία της η (τότε) δεξιά-είχε τα παλικάρια της η ΕΡΕ. Σε κράτος δομημένο κατά τις αρχές και «αξίες» της παράταξης που καπηλεύθηκε όσο κανείς το «Πατρίς-Θρησκεία κλπ.». Δεν είχαν ενδοιασμούς να ξαμολήσουν τα παλικάρια τους στις εκλογές (1961) της βίας και νοθείας, με τους ένστολους (με το χακί) για…ασκήσεις στα χωριά. Κέρδισαν και ξεσάλωσαν. Κι όταν σκότωσαν τον Λαμπράκη (1963) δεν το’ χαν φανταστεί πως η δημοκρατία δεν είχε παραδώσει το πνεύμα και πως οι δημοκράτες θα σηκώναν’ κεφάλι. Για εκλογές (1963) που «η δημοκρατία ενίκησεν», αλλά δεν…ενίκησεν ολοσχερώς.

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Μηχανή του χρόνου - Εμφύλιος Πόλεμος & Παιδομάζωμα

GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Λαός, και…άλυτος ο «Γόρδιος Δεσμός»

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΟΛΑ τα είπαμε για τους πολιτικούς. Και δεν απόμεινε κάτι καλό και θετικό να τους πιστώσουμε, πέραν του ότι είναι λειτουργοί του κοινοβουλευτισμού. Θυμηθήκαμε τους παλιούς του…μπαλκονιού και τους σημερινούς των…διοδίων. Απάλλαξαν εαυτούς απ’ τα διόδια, μας τα φόρτωσαν χωρίς να διακρίνουν τα στίγματα ανηθικότητας στο γιακάς τους και πάμε παρακάτω.
ΣΤΗ στρατιά των φωνακλάδων της βάσης. Ανάμεσά τους και έντιμοι που δίνουν έδωσαν τη μάχη να σταθούν όρθιοι στη λαίλαπα της ανηθικότητας και την έχασαν.
ΠΑΜΕ, λοιπόν, λίγο χαμηλότερα. Βάζουμε μπρος τη μνήμη για μνήμες που μας «καίνε» και μας αφαιρούν τον φωτοστέφανο. Κι αν, σήμερα, κοιτούσαμε κατάματα την αλήθεια, ίσως να βλέπαμε και κανένα (λυτρωτικό) χαρακίρι απ’ τη χορεία των «αγγέλων» που πυροβολούμε στα τυφλά.

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Οδεύουμε ΤΑΧΕΩΣ και στη φίμωση του Λόγου - Εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κρούσμα δικτατορικής φρενοβλάβειας: "Bloggers Βουλώστε το" !!! Τόση δημοκρατία δεν την αντέχει η χώρα...

ΤΩΡΑ έχουμε το στρατιωτικό νόμο εναντίον της Πόπης Χριστοδουλίδου…
Αύριο για κάθε φωνή που ενοχλεί…
Οδεύουμε ΤΑΧΕΩΣ και στη φίμωση του Λόγου, στον πραξικοπηματικό ολοκληρωτισμό: στο «γύψο»…
Σχετικό: Κατακόρυφη πτώση της Ελλάδας: Νέα κατακόρυφη πτώση σημείωσε η Ελλάδα στην παγκόσμια κατάταξη των Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα για την ελευθερία του τύπου. Το 2013 υποχώρησε κατά 14 θέσεις και βρέθηκε στην 99η.

«Το Ωρυόμενο Κτήνος της Αβύσσου»* προλειαίνει το έδαφος για τη φίμωση και του Λόγου. Επιχειρεί να επιβάλλει στρατιωτικό νόμο και στην ελευθερία της έκφρασης και Ενημέρωσης: Κατασκεύασε κατηγορητήριο εναντίον της δημοσιογράφου Πόπης Χριστοδουλίδου για κακουργήματα και πλημμελήματα με βάση τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα, για δημοσίευση πληροφοριών που αναφέρονταν σε ένα ΦΕΚ!!!

Το δήγμα του δείγματος

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΚΑΙ Πανεπιστήμια έχουμε και πτυχιούχους βγάζουν. Με τον «αγώνα» του έκαστος (καταλήψεις…), αλλά χωρίς αντιστάσεις για την ελληνική μας γλώσσα. (Έρχονται, οσονούπω, Γάλλοι φιλόλογοι για να διδάξουν αρχαία ελληνικά σε σχολεία και σε πανεπιστήμιά μας).
Την παρατήσαμε σε χέρια ευκαιριακών γλωσσοπλαστών και πέρα βρέχει. Καμιά «ποινή» στους «δολοφόνους», καμαρωτά στημένους στο «γυαλί».
ΕΙΝΑΙ το παρακάτω δείγμα κέντρισμα; Το βέβαιο είναι πως προσφέρεται για…διασκέδαση: 

·       Έχω καταθέσει έναν πλήρες φάκελο (Κικίλιας/ΣΚΑΪ)
·       Που είχε ανασκύψει όλα αυτά τα χρόνια (Στράτος…/ΣΚΑΪ)
·       Απαλείβονται πολλοί κωδικοί (ΣΤΑΡ)
·        ‘Εχει διαρρηγεί η σχέση (Νικολόπουλος/Ε)
·       Τον αριθμό των σακούλων (Μέγα)
·       Τέτοια επικίνδυνα δεδόμενα (ΣΚΑΪ)
·       Υπάρχουν δύο παράμετροι πιο βασικοί (από Βόννη/ΣΚΑΪ)
·       Αυτοί παράσχουν βοήθεια όπου βρίσκονται (ΣΚΑΪ)

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Πολιτισμός χωρίς τα optionals

“Τους “πουλήσαμε” κίβδηλο πολιτισμό, κίβδηλη δημοκρατία χωρίς να τους δώσουμε τα optionals, κάτι να πούμε σαν τα αεροπλάνα και τα υποβρύχια που μας πουλάν
Πριν χρόνια, τότε που ο γιός μου ήταν κοντά τριών χρόνων, πήγαμε οικογενειακώς  παραθέριση(τότε: φτώχεια με παραθέριση, τώρα: σκέτη φτώχεια) σε κάποιο ορεινό χωριό με ξηρό κλίμα.  Ο νοικοκύρης του σπιτιού που μέναμε είχε καμιά τριανταριά κατσικάκια σ’ ένα μαντρί εκεί κοντά. Έτσι απολαμβάναμε το φρέσκο ατόφιο γάλα από τα κατσικάκια και τα φρέσκα αβγά από τις κοτούλες του. Ο αντίποδας της θάλασσας, αλλά πολύ πιο υγιεινός ο τρόπος ζωής για τα παιδιά. Καλός άνθρωπος ο νοικοκύρης και τσομπάνος αλλά ακατέργαστος, λίγο πρωτόγονος. Πως το λένε, άγαρμπος! Έφερε κάποτε ένα μικρό κατσικάκι και ο γιός  μου τρελάθηκε να παίζει όλη μέρα μαζί του. Το αγκάλιαζε, το φιλούσε και κείνο θαρρείς καταλάβαινε την ηλικία του παιδιού και έπαιζε μαζί του βελάζοντας. Πολλές φορές τα ζώα καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα από ότι εμείς οι δίποδοι νομίζουμε πως αντιλαμβανόμαστε.

Κι ύστερα τί;

“ Και αυτή η ιδέα λέγεται ευημερία της χώρας και των κατοίκων της.”
 Άντε και ξεπληρώσαμε όλα μας τα χρέη και πήρε μπροστά η ανάπτυξη και ο τόπος ζει μια πρωτόγνωρη κατάσταση με δουλειές, λεφτά και τα τοιαύτα. Παράδεισος! Άσε που θα γεμίσουμε λαθρό, εδώ με τέτοιο μαύρο χάλι και έρχονται να μοιραστούμε την μιζέρια μας, σκέψου να πάρει μπροστά και ο παράδεισος… χα! Εν τάξει αυτό ανήκει στη σφαίρα του ιδεατού αλλά νάχουμε να λέμε, τα όνειρα τζάμπα είναι αρκεί να μη τα πιστεύεις και βασίζεσαι σ’ αυτά.

Υποθηκευμένοι (και) του…Μεγάρου

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΔΕΝ είναι απάτη, είναι…φυσιολογική ροή. Συμβαίνει στην Ελλάδα (και) του πολιτισμού, όπου άλλοι «φαίνονται» κι άλλοι πληρώνουν. Μέσω του δημοσίου και ως φορολογούμενοι. Για υπογραφές που έπεσαν χωρίς να μας ρωτήσουν. Για μιαν εγγύηση του Κράτους πάνω και σε ωραίες ιδέες ιδιωτών, που θα είναι και οι τελικοί αποδέκτες των θησαυρών ενός χρεοκοπημένου δημόσιου.
ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ και πρωτεργάτης ο Χρ. Λαμπράκης, ξοπίσω του το «Συγκρότημα» και ο πολιτισμός «στεγάστηκε» στο Μέγαρο. Μονομερής και εστιασμένος σε μιαν ελίτ που ενίοτε «δεν γιγνώσκει ά αναγιγνώσκει». Μέγαρο ευρωπαϊκών προδιαγραφών και με την τελευταία (1991) λέξη της τεχνικής. Στην Ελλάδα όπου «την πληρώσαμε» με Καλατράβες και θ’ άφηναν τους ξένους με το στόμα ανοιχτό. Με την «πτωχή πλην τιμία» Ψωροκώσταινα που ήταν φτωχή χωρίς να το φαντάζεται. Σε χέρια πολιτικών που δεν λογοδοτούν, δεν πληρώνουν τη ζημιά.

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Ποιός είναι ο Δημοσθένης Βεργής; - 114news: Ένας Αριστοφανικός πολιτικός και σύγχρονος Δον Κιχώτης - [το πολιτικό και ανθρώπινο προφίλ]


 
Svetlana Lisagor Vergis: Πρόεδρος της Μολδαβο-Ελληνικής φιλίας 'Αλέξανδρος Υψηλάντης". Ανακρίνοντας τον Δημοσθένη Βεργή, προέδρου των Ελλήνων Οικολόγων.

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη με έναν από τους τελευταίους Δον Κιχώτες της πολιτικής σκηνής.

Ποιός είναι, το πολιτικό και ανθρώπινο προφίλ, τα πιστεύω του, εκμυστηρεύσεις από το παρελθόν και σχέσεις του με παλαιούς γνωστούς πολιτικούς...

Του ειδικού συνεργάτη μας.

--------------------------------------------
  Ελεύθερη, Ανεξάρτητη, Δημοκρατική τηλεόραση: -channel 114news-

GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!