2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Να γελάς και να κλαις




Πλούσια και ανούσια η ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών.
Η χούντα των ντόπιων τοποτηρητών του μνημονίου κλυδωνίζεται από σεισμικές δονήσεις.
Η ομερτά έχει αρχίσει να σπάει. Οι βαρόνοι των εξοπλιστικών ανησυχούν βαθύτατα για το σπάσιμο του αποστήματος που τους έτρεφε δεκαετίες ολόκληρες, απομυζώντας (ή μάλλον απιμιζόντας εκ της λέξεως Μίζα) το ελληνικό δημόσιο και κατά συνέπεια τον ελληνικό λαό.
Τα θαλασσοδάνεια του ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα πνίξουν πολλούς από αυτούς βρίσκονταν στον αφρό με δανεικά και αγύριστα.
Και όπως τονίσαμε παλαιότερα, αυτή είναι μόνο η αρχή της αποκάλυψης της οικονομικής αλητείας που χαρακτήριζε τις συστημικές τράπεζες πολύ περισσότερο από το ΤΤ.
Η Κύπρος συνεχίζει να κυνηγά τον Βγενόπουλο γιατί την διέφθειρε, διασφαλίζοντας ότι και αυτή θα έχει τη μοίρα της Ελλάδας.
Το γυαλί ραγίζει. Το πλεκτό ξεπλέκεται. Ο ιστός της αράχνης καταρρέει.
Η πολιτικοτραπεζική συμμορία των τελευταίων τριάντα χρόνων που κατέστρεψε τη χώρα πρώτα για να πλουτίσει και έπειτα για να διασφαλίσει τα κέρδη της, αρχίζει πλέον να βουλιάζει μαζί της. Για πρώτη φορά οι μοίρες μας αρχίζουν να συνδέονται καθοδικά.

Η…εξουσία

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΣΤΟ άλλο άκρο, λοιπόν, και το (ελληνικό) «μηδέν άγαν» παρατημένο στα λεξικά. Είχαμε φοροφυγάδες-δεν είχαμε ελεγκτικούς μηχανισμούς. Δεν το’ θελε η «εξουσία» και στήθηκε πάρτι. «Φορολογητές» και φορολογούμενοι το κράτησαν όσο πήγε, μέχρι που πλάκωσαν τρόικες και μνημόνια. Για να μας συνετίσουν; Για να πάρουν τα λεφτά τους. Ωστόσο, «ανάγκα και θεοί πείθονται». Ακόμα και της εξουσίας τα παλικάρια, όταν κοιταχτούν κατάματα με της…εξουσίας τις χειροπέδες.
ΓΕΡΜΑΝΟΙ μας πρόσφεραν την τεχνογνωσία τους για σύλληψη της φορολογητέας ύλης. Αρνηθήκαμε και τους «απωθήσαμε» βιαίως. Και μείναμε στα ελληνικά και πρωτόγονα. Ως τσαρουχάδες του παλιού καιρού. Ως σύγχρονοι της λαμογιάς που διαχέεται διατρέχοντας τα σκαλιά . Επιμερισμένη σε αδίσταχτους κλεφταράδες και φθίνουσα ως το τελευταίο κλεφτρόνι.

«Άσυλο στους πρόσφυγες – Νομιμοποίηση των μεταναστών! !


KAI ειλικρινά δεν ευχόμαστε να επιβεβαιωθεί αυτό!!
Αυτό το πανό,σύμφωνα με τη σελίδα στο κόκκινο είχαν οι προσκείμενοι  47 στο ΣΥΡΙΖΑ που ΠΡΟΣΗΧΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΓΑΔΑ! και τελικά μόνο! ένας !συνελήφθη
(ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟΙ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΙΩΝΙΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ!:)
Τελικά αν το ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να παραμείνει ένα κόμμα ακτιβισμού,και κραυγών αντιπολίτευσης,όπως το ΠΑΣΟΚ  ΤΟΥ 81 ΠΡΩΤΟΥ κυβερνήσει,ας μας απαντήσει πως θα νομιμοποιηθούν, οι μετανάστες,τις διαδικασίες,τα κριτήρια,και το νομικό θέμα,των εκατομμυρίων,που κανείς δεν ξέρει  καν,από που προέρχονται και αν είναι ποινικοί!και ποιος θα τους συντηρεί βέβαια!
Με τον Κανονισμό Δουβλίνο-ΙΙ (ΕΠΙ ΣΗΜΙΤΗ) που ένας μετανάστης δικαιούται να ζητήσει άσυλο στην Ευρωπαϊκή χώρα στην οποία θα εισέλθει την πρώτη φορά. Μετανάστες οι οποίοι εισέρχονται στην Ελλάδα και κατόπιν μεταβαίνουν σε άλλη χώρα για να αιτηθούν άσυλο θα πρέπει σύμφωνα με τον κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ να επιστρέφονται πίσω στην Ελλάδα.(όλοι εγκλωβίζονται στην Ελλάδα,τι θα γίνει!:)
Ύστερα είχαμε άλλη μια μονοπώληση συνθημάτων,καπήλευση των νεκρών στο Φαρμακονησι,
(Λες και οι Έλληνες δεν  είναι κατά του πνιγμού ανθρώπων και παιδιών σαν οντότητες!:)
με πορίσματα και ομιλίες στην βουλή  για δολοφονίες, όταν είναι σε εξέλιξη προκαταρκτικές έρευνες από την αστυνομία και τη Δικαιοσύνη».από την κυρία Κωνσταντοπούλου ,μέσα πάλι σε ένα Μπάχαλο κραυγών,εντυπωσιασμού,που θυμίζουν αρκετά από  την παρωδία ακτιβισμού στην ΕΡΤ!
Κρατήστε το,πάλι χωρίς καμία πρόταση για το μεταναστευτικό
Μισές αλήθειες από όλους

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Τα «ρυθμίζουν» προβοκάτορες(!;)

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΟΙ κυβερνήσεις πέφτουν (ενίοτε) « από μέσα». Μας το δίδαξε η ιστορία και η ιστορία επαναλαμβάνεται, σαν μιας σπείρας το σύρμα, με τα ύψη και τα βάθη του. Αξιωματούχοι σε πόστα, άνθρωποι σε θέση του αποφασίζοντος και δεν είναι όλοι «άνθρωποι του προέδρου». ΕΙΣΧΩΡΟΥΝ και προβοκάτορες, παρεισδύουν και αντίπαλοι με τη μάσκα του δήθεν ομοϊδεάτη που δουλεύουν για τρίτους. Για μικρά, που οι συνθήκες τα ανάγουν σε μεγάλα. Και ποιοι «εκτίθενται»; Οι εκτεθειμένοι της «βιτρίνας». Οι κυβερνώντες.
ΔΕΝ θέλει και πολλά για ν’ αρπάξει φωτιά ο πολίτης. Έγινε η προθέρμανση και το θυμικό του ρίχνει γύρες πάνω απ’ τη λογική και το συναίσθημα.
ΔΕΝ ξέσπασε «επανάσταση» και είναι θαυμαστό(ς) που ο πολίτης αντέχει. Κάποτε (2008) κάηκε η Αθήνα «δι’ ασήμαντον αφορμήν». Σήμερα, δεν θα ‘μενε λίθος επί λίθου, αν ο έλληνας δεν επιστράτευε τη λογική του. Την επιμονή και την ανοχή του, με στοιχεία αυτογνωσίας και ενοχής του. Να πάμε στους σημερινούς (πιθανούς) προβοκάτορες κατά του κ. Σαμαρά και της Κυβέρνησης.

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Ταπεινώθηκαν οι ξένοι κερδοσκόποι από τους Ισλανδούς


Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Ξεπουπούλιασαν τους «γύπες» των αγορών οι σκληροτράχηλοι Ισλανδοί! Οι αποκρουστικοί κερδοσκοπικοί οίκοι που ειδικεύονται στην αγορά ομολόγων κρατών που βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας έναντι μικρού ποσοστού της ονομαστικής τους αξίας και στη συνέχεια εκβιάζουν με όλα τα μέσα τις χώρες που εξέδωσαν τα ομόλογα να τα πληρώσουν στο 100% της αξίας τους συσσωρεύοντας υπερκέρδη, έχουν πάθει μεγάλη ζημιά. Οι απόγονοι των Βίκινγκ πρώτα πρώτα, στα τέλη του Απριλίου του 2013, απαλλάχτηκαν μέσω βουλευτικών εκλογών από τους δουλόφρονες πολιτικούς της κυβέρνησης σοσιαλδημοκρατών και αριστερών, οι οποίοι επέδειξαν δειλία και υποτέλεια απέναντι στους Αγγλους δανειστές και διαρκώς έπαιρναν αποφάσεις που έβαζαν τους Ισλανδούς πολίτες να πληρώνουν υπέρογκα ποσά για τα χρέη χρεοκοπημένων... ιδιωτικών (!) τραπεζών στο εξωτερικό. Κατά τον ίδιο τρόπο οι Ισλανδοί είχαν εκδιώξει κλωτσηδόν και την προηγούμενη κυβέρνηση της Δεξιάς, η οποία είχε αποκλειστική ευθύνη για τη χρεοκοπία του τραπεζικού συστήματος και η οποία προσπαθούσε επίσης να φορτώσει τις συνέπειές της στις πλάτες του ισλανδικού λαού.

Επιστρεφόμενα…

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΟΙ χειροπέδες προσγειώνουν. Η φυλακή συνετίζει(;). Όταν (και αν) είναι φυλακή, χωρίς κινητό, «γυαλί» και…μεζεδάκια, χωρίς ορντίναντσα (συγκρατούμενο) και επισκέψεις, όσο διαρκεί η ανακριτική διαδικασία. ΟΙ «σκληροί» επιμένουν. Δεν «ξερνάνε» την αλήθεια, δεν μας οδηγούν στην κρύπτη των κλεμμένων τους. Υπομονή κι έρχονται τα παιδιά τους. Τα φρόντισαν (με τα κλεμμένα τους και καταχωνιασμένα), για να μην ψάχνουν εναγώνια για δουλειά. Να κολυμπούν στην ίδια πισίνα της πατρογονικής βίλας και με κάποια μετρητά (εκατομμύρια) στην τράπεζα για τις ανάγκες της καθημερινότητας. Και τα υπόλοιπα; Στην Ελβετία! Με την ασφάλεια των κωδικών τους και για μια…δύσκολη ώρα. Τα δικά μας, πάει να πει, λεφτά (των φορολογουμένων) σε ξένες τσέπες και περιουσίες κλεφτών και μιζαδόρων.
ΠΟΥΛΗΣΑΝ την ψυχή τους στον διάβολο, κι εμάς στο έλεος των πιστωτών μας, που απαιτούν τα λεφτά τους και θα τα πάρουν από ΄μας. Ψάχνουμε για την εθνική μας αξιοπρέπεια και την ψηλαφούμε στις σόλες των ημετέρων αρπακτικών και των ανθελλήνων εταίρων. Τι κι αν οι μεγαλοκλέφτες θα βράζουν στα καζάνια της κόλασης; Τα πήραν με τη σέσουλα, τα επιστρέφουν με το σταγονόμετρο («την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενοι») κι εμείς κάναμε χαρά μεγάλη. Για την Υγεία και Παιδεία με κλεμμένα κι ας μην έχουν ηλεκτρικό χιλιάδες «νοικοκυριά» της πείνας, της αρρώστιας και του ζόφου.

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Ιντερνετίνη

“… δεν έχεις; Περίμενε τον Σαμαρά να σου δώσει δωρεάν wi-Fi.”
Έμεινα να βλέπω ψηλά πάνω στην οθόνη την ένδειξη «δεν είναι δυνατή η σύνδεση στο διαδίκτυο» με το γνωστό δεινοσαυράκι σε προφίλ. Στο router αναμμένο το πρώτο λαμπάκι σταθερά, το δεύτερο και το τέταρτο κυνηγιούνται παιχνιδιάρικα. Πανικοβλήθηκα και μονάχα στην ιδέα χωρίς την δόση της ιντερνετίνης! Και, τελικά ήταν λάθος μου που πήρα τηλέφωνο(απ’ το κινητό γιατί το σταθερό είναι κομμένο) ν’ ακούσω να μου λένε “Το internet είναι κομμένο λόγω χρέους” Ωραία! Και είναι Παρασκευή, και έρχεται Σαββατοκύριακο. Λεφτά για άλλες δραστηριότητες δεν υπάρχουν και άρα τι μου μένει; Να παίξω κρεμάλα με τον εαυτό μου. Κι όποιος κρεμαστεί.

Σε περίοδο κρίσης!

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ και μνήμες του ’53. Ο εγκέλαδος. Οι τρομαγμένοι. Σεισμός ο «ανέλεγκτος», αδυσώπητος και ψυχοκτόνος. Δεν ξέρεις τι ακολουθεί στα επόμενα δευτερόλεπτα και σου κόβουν την ανάσα.
ΚΙ ύστερα; Το Κράτος. Λένε πως κάνει ό,τι μπορεί. Το ίδιο και τα…κλιμάκια των κομμάτων. (Κατ)έφθασαν βουλευτές και θύμιζαν τους Χατζηγάκηδες δίπλα στους αγρότες. Με ενδυμασία τζόβενου πάνω στο τρακτέρ (η έδρα και το υπουργιλίκι «κόποις κτώνται»). Κι εμείς; Πληρώσαμε κάποιες επιλογές του με «αχρεωστήτως καταβληθέντα» από την Ε.Ε.
ΚΙ όταν το ΠΑΣΟΚ έγινε αντιπολίτευση; Παρόμοιο το σκηνικό, με εναλλαγή των πρωταγωνιστών. Ο Γιώργος «έκλαιγε» απ’ τα δακρυγόνα σε διαμαρτυρία γεωργών κι ύστερα…πρωθυπουργός!
ΝΑ ξαναπάμε στο «γαλαντόμο» Κράτος. Πάραυτα, αμέσως και άμεσα, 100 χιλιάρικα για τις πρώτες ανάγκες των σεισμόπληκτων! Άλλα τόσα κατά δήμο και η «μικρά δόσις τε φίλη τε» μας συγκινεί, αλλά δεν μας «καλύπτει». Ούτε τους μακρινούς (επι)κριτές, ούτε τους κοντινούς στην εστία του σεισμού. Ως προς το ύψος της βοήθειας, κι όλα είναι σχετικά. Ενίοτε το ποσοτικό σχετίζεται και με το ποιοτικό, όταν δεν τηρούνται το μέτρο και η λογική.

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΣΟΥΝ

Είναι πλέον εμφανές, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα, είναι ότι υπάρχει πρόβλημα…!!!! αυτό τουλάχιστον ήταν ένα ρητορικό ερώτημα ενός καθηγητή οικονομίας.
Βέβαια ακόμη καλύτερο, θα ήταν να του πούμε ότι η καλύτερη λύση, ήταν όταν βρέθηκε η λύση, αλλά μετά θα πάμε σε μια ανάλογη ανάπτυξη ανάλογων απαντήσεων και δεν είναι επί της παρούσης.. άλλωστε δεν γνωρίζω ακριβώς, ποσά σχοινιά έχουν τα νοσοκομεία και να μας δέσουν όλους μαζί..!

[…] ‘’Αλλού βαράν τα όργανα, αλλού χορεύουν οι νύφες. Τα όργανα συγκεκριμένα βαράνε στο Νταβός και οι νύφες της ΕΕ με πρωτοστατούσες τις νύφες της Ελλάδας χορεύουν μονάχες τους. Από τη μια σου λέει ο Στουρνάρας ότι έχεις πλεόνασμα και μπαίνεις στις διεθνείς αγορές μέσα στο 2014 και από την άλλη το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο λέει στα ίσα: Πώς γίνεται να έχεις χρεοκοπήσει, να ζεις με απανωτά δάνεια, η ανεργία σου να έχει φθάσει στο 30% (με τα επίσημα κρατικά στοιχεία) και εσύ να λες ότι θα βγεις στις αγορές; Στην λαϊκή αγορά να μαζεύεις σάπιες ντομάτες ίσως. Αλλά ως Κράτος με επιταγές φερεγγυότητας στις διεθνείς αγορές δεν πρόκειται να βγεις παρά μόνο όταν τα διεθνή τραπεζικά συστήματα θα χρειαστούν να δώσουν δάνεια αβέρτα για να καλύψουν στα λογιστικά την υπερφόρτωση των ταμείων τους.

Και ο Πακιστανός; Τον…ταΐζουμε!


    Του Θανάση Νικολαΐδη                              
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ, για λόγους…αμερικανικούς. Για τον έλεγχο της ανθρωπότητας, με γκρεμισμένα τα  «κομουνιστικά» κάστρα. Με το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ τους, με τις βόμβες «κατά λάθος». Πήραμε πρόγευση απ’ τα μεταλλαγμένα τους, άνοιξαν αγορές σε Ανατολή και Δύση, άνοιξαν και τα σύνορα των λαών. Και τα δικά μας. Για τον ευρωπαίο που μας θέλει γκαρσόνια του. Για τον Ανατολίτη, που έχει πολιτισμό και ιστορία (των προγόνων) του, αλλά τον πνίγουν τα προβλήματα.
ΠΛΑΚΩΣΑΝ ξένοι και τους ετοιμάσαμε υποδοχή. Ως αλύτρωτους ελληνοπόντιους, με…ρυμούλκα ρωσο-ρώσους των διαλυμένων (λεγόμενων) Δημοκρατιών τους. Το’ μαθαν πως στην Ελλάδα η ψήφος (τους) είναι ακριβή και «ανταλλάξιμη». Πως ο αστυνομικός της δημοκρατία μας δεν απασφαλίζει το όπλο του, πριν του ρίξει πρώτος ο κακοποιός.

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Αδιάφοροι, άβουλοι και δειλοί αντάμα, προσμένουμε μονάχα ένα θαύμα

Oταν είμαστε μαζί και όχι χώρια... τότε μπορούμε να περιμένουμε ΙΣΩΣ να έρθει το θαύμα.
Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που βρήκαμε ΕΔΩ!
Προτού το διαβάσουμε γιατί αξίζει να πούμε ότι σήμερα,χειρότερο και από την εξαθλίωση,είναι το να βλέπουμε καθημερινά,ως υποταγμένοι,σαν φυσιολογικές ένοιες την προδοσία,την διαφθορά,την αδικία,και να υποτασσόμαστε !
Ας πάμε στο άρθρο!Ξεκινάει και σε κάποια στιγμή έχει μερικά κείμενα που έχουν γραφεί για τους δειλούς και αδιάφορους!ίσως συνένοχους στο έγκλημα

Ιδιώτη στην αρχαία Ελλάδα αποκαλούσαν αυτόν που δεν συμμετείχε στα κοινά της πόλης, δεν έπαιρνε μέρος στις Συνελεύσεις ούτε αναλάμβανε αξιώματα όπως όφειλε κάθε Έλληνας πολίτης. Για τον αρχαίο Έλληνα, πρώτα ήσουν μέλος του κοινωνικού συνόλου και μετά άτομο. Μάλιστα, όποιον δεν συμμετείχε, του αφαιρούσαν τα πολιτικά δικαιώματα, ακολουθούσε κατάσχεση της περιουσίας και τέλος εξορία ή θάνατος ! Έτσι και η λέξη "ιδιώτης" απέκτησε την έννοια του ηλιθίου [idiot], γιατί φανέρωνε ανευθυνότητα με ρίζα την τεμπελιά.

Το αύριο σαν αύριο ΔΕΝ θα μοιάζει

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΚΑΠΟΙΑ τα αλλάζει η κρίση. Πολλά τα σιάζει ο φόβος των αποκαλύψεων και όλα τα επιβάλλει η ανάγκη. Δεν αλλάξαμε χαρακτήρα, ως έλληνες των άκρων και της υπερβολής, δεν αλλάζει η πρακτική των πολιτικών μας. Εμάς, βέβαια, εκπροσωπούν με την ψήφο μας στο τσεπάκι τους, αλλά «ουδείς την δόξαν εμίσησεν» και η «δόξα», στους καιρούς μας, παίρνει πολλές μορφές. Ακόμα και παραδάκι και σύνταξη ισοβίως κ. ά. πολλά, μέσα σε επιχρυσωμένο κουτάκι προνομίων.
ΟΙ «κάτω» προσαρμόστηκαν(;) στην κρίση και συντόνισαν τα βήματά τους. Με κάποιους στα σκοτάδια της απλήρωτης ΔΕΗ και σε κάδους με σκουπίδια. Οι «απάνω» παραμένουν σταθεροί και απροσάρμοστοι. Πιστοί σε συνήθειες και «παραδόσεις». Με αναλλοίωτη πρακτική στην αναζήτηση του βολέματος. 

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΠΩΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΩ ΤΗ ΦΩΤΙΑ;



Tί είναι ο σπαραγμός; Προφανώς δεν υπάρχει θεώρημα. Τον μαθαίνεις αφού σε κατασπαράξει. Και πάλι να τον εξηγήσεις δεν μπορείς. Μπορείς μόνο να κοιτάξεις με το βάθος εκείνο του πόνου που κάνει τα μάτια σου ωκεανούς και το βλέμμα σου σύμπαντα.
Εκεί , στις μαύρες τρύπες των βυθών σου φωλιάζει ο δράκος της συντριβής κι αυτό δεν μπορείς παρά να το μοιραστείς μόνο με την σιωπηλή κατανόηση του απέναντι , αν έχει υποστεί κι αυτός το ίδιο. Ή τουλάχιστον αν είναι ανοικτός στις προκλήσεις του ανεξερεύνητου.

Το ότι η πραγματικότητα ξεβράζει τελευταία όλο το μαύρο της ανάπηρης φύσης μας, το ότι μας δείχνει ξεκάθαρα το πρόσωπο της κακίας μας , χρησιμοποιώντας σαν ζωντανά παραδείγματα τα ανήμπορα θύματα της σκληροκαρδίας μας , τους σκλάβους που χρησιμοποιούμε στις φυτείες μας, τους απελπισμένους που πνίγουμε στα πελάγη μας, μας πάει πολύ..

Με τρόικες και μνημόνια. Δυστυχώς!

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΗΤΑΝ υπόθεση του πατριωτισμού των ελλήνων το Σύνταγμα, με τον πατριωτισμό μας να παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα. Και δρέψαμε, στο διάβα των δεκαετιών και εναλλάξ, δάφνες δημοκρατίας και γαϊδουράγκαθα ανελευθερίας. Κι από τάξη…γενικώς; Μας άρεσε η αταξία!
ΔΕΝ είχαμε κράτος κι έπρεπε να το χτίσουμε, είχαμε παραδόσεις που τις χάνουμε και «παραδόσεις» που τις κρατάμε. Με διαχρονική την προσκόλληση στο κόμμα. Εν πολλοίς, για λόγους προσωπικού συμφέροντος, με τη μάσκα του ιδεολόγου. Κι έγινε το Κόμμα φάρος και ο οδηγός, μοχλός και πατερίτσα. Για κουτσούς…τούρμπο σε σιδηροτροχιά «ιδεολογικής» συνέπειας, με αντάλλαγμα και δείκτη την ψήφο.
ΠΗΡΑΝ όλα το χρώμα τους. Το ίδιο και τα…καφενεία. «Πράσινα», «γαλάζια», «κόκκινα», και με αποχρώσεις. Κι έγιναν όλα ένα (χρώμα), για να φτιάξουν το «σύστημα». Το καλούπωσαν, το τσιμέντωσαν, το παρέδωσαν και αντέχει στο χρόνο. Με πρόβλεψη για…αμαρτωλούς, χοάνη για λαμογιές.

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Δικαστικός 23 χρόνια έβλεπα πολιτικούς να αθωώνουν απατεώνες

Δηλώσεις φωτιά και αποκαλύψεις για τους πολιτικούς έκανε ο αντιεισαγγελέας Εφετών Β. Φλωρίδης αποδίδοντας ουσιαστικά ευθύνες σε όλους εκείνους που κυβέρνησαν τη χώρα για το ότι αθωώνονταν απατεώνες.
23 χρόνια....δλδ έκανε την πάπια, σφύριζε κλέφτικα, έκανε τον κινέζο.
 ΤΩΡΑ τι προσπαθεί να αποδείξει!:
 Η ΜΑΓΚΙΑ θα ήταν να έχει βγει με τους συναδέλφους του που ΠΑΝΤΑ απολαμβάνουν τις παροχές που πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες, να καταγγείλουν, να καταπολεμήσουν, να τιμωρήσουν την διαφθορά!!!
GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Οι 58 δεν μπορεί κάτι «καλό» θα φέρουν.


 

Το άγχος των μεγάλων συμφερόντων τόσο στη χώρα όσο και στο εξωτερικό μεγαλώνει μέρα τη μέρα καθώς φαίνεται ότι δημοσκοπικά η ανίερη συμμαχία της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ  καταποντίζεται ολοένα και περισσότερο και αντιστοίχως  η δύναμη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυξάνεται.

Η  μεγάλη αγωνία του κατεστημένου, που με χέρια και με δόντια υποστηρίζει την σημερινή κυβέρνηση των ολετήρων που έχουν οδηγήσει τη χώρα στην απόλυτη καταστροφή, η αγωνία των «βολεμένων» βουλευτών της συγκυβέρνησης, των μεγάλων συμφερόντων των μεγαλοεργολάβων, των τραπεζών και όλων των παρατρεχάμενων της εξουσίας που το συμφέρον τους είναι η παραμονή στην κυβέρνηση της άθλιας συμμαχίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ,  είναι μεγάλη.

Το ΠΑΣΟΚ ιδιαίτερα έχει εξαερωθεί, είναι αμφίβολο αν το κόμμα του Βενιζέλου βγάλει ευρωβουλευτές στις επερχόμενες ευρωεκλογές και η αγωνία των στελεχών για την επιβίωση του κόμματος αλλά και του κ Βενιζέλου προσωπικά είναι μεγάλη.


Μανώλης Γλέζος.Πρέπει να ανατραπεί το σύστημα, η Τρόικα.



Με τον οξύ πολιτικό λόγο και την ψύχραιμη φωνή του, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς μίλησε για την υπόθεση της «17Ν», την κυβέρνηση, τις επερχόμενες εκλογές, αλλά και για την οργή του κόσμου με φόντο την σκληρή πολιτική της Τρόικας.

Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η «μεγαλύτερη τρομοκρατία είναι αυτή του κράτους που οδηγεί ορδές ανθρώπων στην ανεργία και τη λιτότητα, με τη φορο-λαίλαπα να πλήττει τις τάξεις των πολιτών. «Σήμερα έχουμε μια μορφή δημοκρατίας που ο πολίτης μπορεί ακόμα να εκφράζεται με τους δικούς του τρόπους. Αναμφισβήτητα δεν είμαστε στην κατοχή», επεσήμανε ο Μανώλης Γλέζος.

Σε ερώτηση σχετικά με την “17Ν” o κ. Γλέζος είπε: «Δεν μπορεί ο καθένας να αυτοπροσδιορίζεται ως τιμωρός, ότι είναι εκπρόσωπος του λαού και να προβαίνει στην αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής. Μην ξεχνάτε ότι οι πρώτες μορφές αντίστασης εναντίον του κατακτητή ήταν χωρίς όπλα και πέτυχαν»

Σμύρνη και Φαρμακονήσι

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΑΠ’ το ’22 στο 2014 κι από την προκυμαία της Σμύρνης, στο Φαρμακονήσι. Παραδίπλα η Λέρος με τη μελαγχολική της ιστορία και την απόσταση να παλαντζάρει ανάμεσα Ελλάδα-Τουρκία.
ΕΤΡΕΧΑΝ αλλόφρονες οι Μικρασιάτες κοιτώντας με τρόμο τη Σμύρνη στις φλόγες. Ξοπίσω τους τσέτες να τους σημαδεύουν με το τουφέκι και με το μαχαίρι στα δόντια. Η ελπίδα(;) στα «Συμμαχικά» καράβια, μέχρι να χαθεί στα νερά γεμάτα κουφάρια ελλήνων.
ΑΝΑΤΡΑΠΗΚΕ η βάρκα. Κουβαλούσε αποδιωγμένους και δυστυχείς. Μετανάστες για την Ελλάδα του «Ξένιου Δία» και του…Λιμενικού. Δεν έγινε η έρευνα, δεν ξέρουμε αν ήταν σωτήρες όλοι οι άντρες του ή (κάποιοι) «καταποντιστές». Όλα να τα περιμένεις απ’ την Ελλάδα που γεννάει ήρωες, βγάζει και βασανιστές.
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ κι είναι κολλημένο το μυαλό μας στον μετανάστη, που μέσα σε δευτερόλεπτα έχασε τρία παιδιά και τη γυναίκα του. Τους ρούφηξε η θάλασσα κι έμεινε μόνος. Ανακαλύπτει ενόχους πάνω στον πόνο του; Να συμμαζευτούμε. Μας συντάραξε το κλάμα του τραγικού πατέρα, χωρίς λόγο παρηγοριάς. Απ’ τους «εκπροσώπους τύπου» του Λιμενικού, λαλίστατους και…επαγγελματίες.

ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ

Σημείωση: στο κείμενο που ακολουθεί, τα πρόσωπα είναι αληθινά, αλλά για προσωπικούς λογούς, έχουν αλλαχτεί ονόματα και περιοχές.

Της προάλλες μιλούσα με ένα φίλο. Θέμα συζήτησης ήταν η διαβίωση και ο συμπεριφορά των ανθρώπων στις ημέρες της κρίσης. Ανταλλάξαμε απόψεις για το πώς λειτουργει το σύστημα, που αποφασίζουν οι πολίτες, και όχι αυτό που επιβάλει η λογική.

Η λογική, είναι κάτι που υπάρχει στον άνθρωπο, και κάτι το οποίο αναπτύσσετε λειτουργώντας πάνω σε αυτό.
Η λογική είναι αμφίδρομη ως λειτουργία στους ανθρώπους όταν
-Κάνουμε μια καλή πράξη
-Όταν πούμε ένα κάλο λογο
-Όταν σκεφτούμε συλλογικά για κάτι κάλο.

Κάπου όμως στο βάθος, υπάρχουν και άνθρωποι που δεν μπορούν να δουλέψουν εκεί. Ίσως γιατί οι συνθήκες δεν το επιβάλουν.

Ο Κώστας μένει στο Μενίδι. Έχει 3 παιδιά, κάτω των 18 ετών.

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Ένας άθεος στη χώρα των θεών


Με ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία ζητάει από τον Αλέξη Τσίπρα να αποκαλύψει στους Έλληνες σε ποιον θεό πιστεύει, οπότε όλοι μας αντιλαμβανόμαστε πια πως έχει ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος, πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ μπροστά στις δημοσκοπήσεις και πως πάμε για τριπλές εκλογές τον Μάιο.

Η Νέα Δημοκρατία –ή μάλλον η ακροδεξιά ομάδα που ηγείται σήμερα της Νέας Δημοκρατίας- ζητάει από τον Αλέξη Τσίπρα να πει το «Πιστεύω» σε εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο, να νηστέψει μέχρι τις ευρωεκλογές τρώγοντας ακρίδες και να περπατήσει ξυπόλητος πάνω στα κάρβουνα σαν αναστενάρης.

Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς καλεί τον Αλέξη Τσίπρα σε προσωπική μονομαχία στην Παναγιά της Τήνου, όπου αυτός που θα ανέβει πρώτος τα σκαλιά στα γόνατα θα γίνει πρωθυπουργός.

Επικήρυξη, αλλά…

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΤΟΥΣ επικήρυξαν! ‘Ήταν χρέος τους…ιερό. Για τη ζωή και για την αρτιμέλειά τους-στόχο του Χριστόδουλου. Τον άφησαν να το σκάσει, ψάχνουν στα τυφλά(;) κι εμείς πληρώνουμε. Ως φορολογούμενοι και εκτός πεδίου βολής «τρομοκρατών».
ΕΔΩΣΑΝ και πάλι τον αγώνα τους και δείχνει να έπεισαν μερίδα ελλήνων. Με τη φανατίλα επί παντός του…τρομοκρατικού, πολλοί πίστεψαν πως κινδυνεύει ο μεροκαματιάρης στο χώρο δουλειάς του και ο τσομπάνος της στάνης. Οι υπόλοιποι (έλληνες της καχυποψίας) αποκωδικοποίησαν τις προθέσεις της Πολιτείας και των πολιτικών, με τον αντιτρομοκρατικό τους μένος που έγινε νόμος σκληρός και αδυσώπητος.
ΑΥΤΟΙ με τη φρουρά τους, ο κοσμάκης αφύλαχτος κι απέναντι(;) ο…Χριστόδουλος. Με τον επιλεκτικό του στόχο, αλλά και με «παράπλευρες απώλειες». Ο δολοφόνος επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος και ξανάρπαξε το ντουφέκι. Με «συνεργάτες» και για τη «δόξα» του τρομοκράτη, με τη φιλοδοξία για παγκόσμια προβολή.

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΣΗΚΩ- ΣΤΑΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ!


Η ΕΛΕΝΗ ΖΙΩΓΑ ΓΡΑΦΕΙ!
Tελικά ο Κολοκοτρώνης με ποιούς είναι; Με τους φασίστες; Με τη 17 Νοέμβρη; Με τους δεξιούς; Με τους αριστερούς; Με τους πιστούς; Με τους άπιστους; Θα μου λύσει κανείς την απορία; Γιατί όλοι εσχάτως θυμήθηκαν να τον βάλουν λάβαρο στην ιδεολογία τους. 
Επειγόντως να αναστηθεί και να προστατέψει τα πνευματικά του δικαιώματα...
ΣΧΟΛΙΟ
 Ο αγώνας των ηρώων ήταν εθνικοαπελευθερωτικος και όχι ταξικός!!οπότε αυτόακυρώνονται ταμπέλες και όσοι πάνε να τους καπηλευτουν !ένθεν και ένθεν !!και μια λεπτομέρεια!πρώτα έγινε η επανάσταση,και μετά η εθνοσυνελευση
To  άρθρο κάτω απο την ΕΛΕΝΗ  αρκετά εύστοχο  ,,απλά  το σύστημα στρέφει την μια κοινωνική τάξη εναντίων της άλλης ,συντηρώντας την διχόνοια,και το παρακράτος
Παραλείποντας ο δαίμονας του τυπογραφείου την λέξη σύστημα,φαίνονταν στην ανάρτηση,ότι  υποκινεί Η ΕΛΕΝΗ διχόνοια ,πράγμα αστείο!!
Η ειρωνεία !ότι κάνει ακριβώς το αντίθετο!
Μιλάει για ενότητα
Και την ευχαριστώ και προσωπικά  και για την υπέροχη συνέντευξη που μου έδωσε ΕΔΩ
Ένα συγνώμη από την αγαπημένη της σελίδας,που εκτιμάμε απεριόριστα,και έχει κοινό στόχο την ενότητα!
Η ΕΛΕΝΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ
Λένε, λένε, λένε, μέχρι και τους νεκρούς βγάλανε απ΄τα κιβούρια τους. Και τον Θεό τον ίδιο.
Κι όμως . Θα ήταν τόσο απλό. Ένας νά 'βγαινε να πει την αλήθεια.

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Αόρατη παρουσία

enikos
“Αυτοί μας χάλασαν χωρίς ντουφέκια και οβίδες παρά μόνο με τον ευρωδούρειο και κάποιους προδότες!
Απρόσκλητος βρήκα μια θέση εκεί δεξιά πάνω στο τέρμα της γαλαρίας και κάθισα. Αόρατος, γιατί παρόν ήταν μονάχα το πνεύμα μου. Το σώμα μου αναπαύονταν σε διθέσιο “επαναστατικό” καναπέ. Μπροστά μου όλο το panel του enikos (e-νίκος) που απαρτίζεται από πολιτικούς, νομικούς, δημοσιογράφους και πίσω εμείς οι ακροατές-θεατές άσημοι και αμύητοι σε στούντιο και προβολείς μικρόφωνα και τσιτάτα. Ακούραστος, έξυπνος, γνώστης ο  Αμφιτρύων Νίκος Χατζηνικολάου όαση ενημέρωσης μέσα στην επιτηδευμένη δημοσιογραφία του τόπου. Οι πληροφορίες, οι ατάκες, οι γνώσεις, οι διαπιστώσεις φέρνουν τον γύρο του πάνελ και με την διαμεσολάβηση του οικοδεσπότη ακούγονται σε μετάφραση αλήθειες κρυμμένες πίσω από πόρτες και συρτάρια, CD και στικάκια. Και χαίρεται η ψυχή να ακούει μόνο αλήθειες και πονάνε τ’ αυτιά ν’ ακούν τις αμαρτίες των ανθρώπων της φυλής μας. Αλλά έτσι είναι η αλήθεια, πάντα πονάει.

Μια πρόταση...παρεξηγήσιμη(;)

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΞΕΧΑΣΑΜΕ τον επενδυτή. Ο ντόπιος ψάχνει για χώρες «συμφερότερες» και ο ξένος ήλθε, είδε και απήλθε. Χωρίς να γευτεί τη…γλύκα της γραφειοκρατίας μας. Πριν προλάβουν να χώσουν το χέρι τους στη τσέπη του τα ημέτερα τσακάλια της μίζας και των εκβιασμών. Είδε του εν δυνάμει απεργού μας τα δόντια ο ξένος επενδυτής, τρόμαξε και το’ βαλε στα πόδια.
ΚΑΙ μείναμε μόνοι, να μετράμε τα «ακατοίκητα» μαγαζιά και τις στρατιές των ανέργων, σε μιαν αγορά μεταπρατών, που είχε παρελθόν-δεν έχει μέλλον. Αλλάζαμε τα λεφτά μας, μακριά απ’ την παραγωγή, τον μόχθο και τις δυσκολίες. Με το σκυλάδικο να απορροφά «κέρδη» θαμώνων του πολλών βαθμίδων. Παίρνουμε το (θαλασσο)δανειάκι μας (με τη μίζα σε τσέπες μεσολαβητών) για τη βιοτεχνία, χτίζουμε δυο ντουβάρια κι έχει ο Θεός. Ανάμεσα σε μεγαλοδανειολήπτες που το γύρισαν σε καναλάρχες, με το καινούριο δάνειο πριν ξοφλήσουν το προηγούμενο.

Αλληλεγγύη και ανθρωπιά. Αυτή είναι η απάντηση που δίνουν οι πολίτες στους ισχυρούς του χρήματος και της πολιτικής.


Ο Κώστας Πολυχρονόπουλος δούλευε σε όλη του τη ζωή. Τα τελευταία δύο χρόνια είναι άνεργος. Δεν έμεινε με σταυρωμένα  τα χέρια. Οργάνωσε την κοινωνική κουζίνα. Κάθε μέρα μαγειρεύει σε διαφορετική γειτονιά και τρώει μαζί με όσους έχουν ανάγκη.
Αλληλεγγύη και ανθρωπιά. Αυτή είναι η απάντηση που δίνουν οι πολίτες στους ισχυρούς του χρήματος και της πολιτικής.
http://oallosanthropos.blogspot.gr/
Και έρχεται κάποια στιγμή, που ραγίζει το κεφάλι σου από την σύγκρουση του προφανούς με το παράλογο.

Όλοι ξέρουμε ότι έχουμε κρίση και ότι τα οικονομικά της χώρας τινάχτηκαν στον αέρα. Φυσικά, για αυτό φταίνε πολλοί και την πληρώνουν, ως συνήθως, λίγοι. Δεν λύνω γρίφο, ούτε το επιχειρώ, άλλα το καταγράφω και ελπίζω ότι θα προκύψει ένα συμπέρασμα.

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Γιωτόπουλος: Αντιτρομοκρατική, ΕΥΠ, κυβέρνηση και CIA «επέτρεψαν» την εξαφάνιση του Χ. Ξηρού


Mη στεναχωριεσαι κ.Γιωτοπουλε έτσι που το πάνε θα αρχίσει να βρέχει Ξηρους ... <χαράτσια κατασχέσεις ανεργία πείνα λαμογιες ξεπούλημα,αυτοκτονιες >
Την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού σχολιάζει σε επιστολή του ο φερόμενος ως αρχηγός της 17Νοέμβρη, Αλέξανδρος Γιωτόπουλος.

Η επιστολή δημοσιεύτηκε στην Ελευθεροτυπία, φέρει τον τίτλο «Αποτυπώματα και υποκρισία» και έχει ως εξής:

«Ανάμεσα στα τεκμήρια που παρουσιάστηκαν εναντίον μου το 2002 υπήρχε και ένα τυφλό δακτυλικό αποτύπωμα. Βρέθηκε, είπανε, στο σπίτι της συντρόφου μου στους Λειψούς, αλλά και στο εσωτερικό μιας γιάφκας. Δεδομένου ότι με κατηγορούσαν ότι ήμουν ο αρχηγός της 17Ν, θα έπρεπε να κάνουν τα πάντα για να βρουν σε ποιον ανήκε το αποτύπωμα.

Τρόμος για δολοφονία «δολοφόνων»


Του Θανάση Νικολαΐδη δήλωσε «άθεος», αλλά «μη θρησκευόμενος» ο κ. Τσίπρας και υπάρχει διαφορά. Τον αδικούν. Σήκωσαν το θέμα και οργιάζουν οι νυν και τέως «εθνικόφρονες». Δεν δίνουμε συνέχεια, δεν πολιτικολογούμε σε καιρούς χαλεπούς που η Ελλάδα ζητάει ενότητα και πάμε παρακάτω.
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ο Χριστόδουλος «αναγιγνώσκων», πριν αναλάβει(;) «δράση». Τον άκουσαν οι «ενδιαφερόμενοι», κι ένα ρίγος διαπέρασε το κορμί τους. Λες να χτυπήσει ο τρομοκράτης στα τυφλά; Κανένας δεν θα του «προσυπογράψει» την…παλικαριά και, με τις μάνες, θα κλαίει όλη η Ελλάδα. Λες να επιλέξει στόχο κανέναν μεγαλοκλέφτη-«δολοφόνο» που ανάγκασε κάποιους έλληνες να ψάχνουν στα σκουπίδια για τροφή; Κι αν πετύχει διάνα έναν από δαύτους, περιμένεις να τον κλάψει το πανελλήνιο; 
ΜΙΑ φορά είναι οι έλληνες ενωμένοι και περιμένουν. Πέρα απ’ τη θεία δίκη, την επίγεια. Με τα πιθανά της λάθη, αλλά με ανθρώπινους νόμους, που φρόντισαν για την ασυλία των «δολοφόνων», μέχρι ν’ ανοίξει ο δρόμος για τον ανακριτή κι ύστερα για το κελί.

Φέρτε τα λεφτά από τα στρώματα!

«Ζωή που δεν μοιράζεται είναι ζωή κλεμμένη»
Ανοιχτή η αγορά την Κυριακή που μας πέρασε. Γεμάτοι οι δρόμοι και εν πολλοίς και τα μαγαζιά με τις εκπτώσεις. Τα μπαράκια γεμάτα, τα καφέ επίσης. Οι ταβέρνες λίγο πολύ με αρκετό κόσμο και οι δρόμοι μποτιλιαρισμένοι. Τι διάολο σκέφτηκα δίνουν δωρεάν καύσιμα; Μοιράζουν δωρεάν ρούχα και διάφορα; Και σήμερα, Δευτεριάτικα, μπαίνω σ’ ένα Γερμανικό super market και παθαίνω την πλάκα μου. Πρώτα πρώτα δεν υπήρχε θέση στο parking ούτε για ποδήλατο, ύστερα μέσα… ο ένας πάνω στον άλλο και κυρίως στα ρούχα και είδη αυτοκινήτου. Και αναρωτιέμαι αν υπάρχουν λεφτά για τέτοιες αγορές ή μόνο σε μένα και επιλεκτικά σε κάποια άλλα άτομα έπεσε η κρίση με πάταγο χωρίς να μας αφήσει φράγκο για “διασκέδαση” για να αποφύγω την λέξη ρούχα, αξεσουάρ αυτοκινήτων, καύσιμα για κίνηση ή… καφέ!

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Μάνα συγγνώμη και …σ΄ευχαριστώ!


Ένας νεαρός άνδρας πήγε να υποβάλλει αίτηση για μια διευθυντική θέση σε μια μεγάλη εταιρεία . Αφού πέρασε την αρχική συνέντευξη , έπρεπε τώρα να συμφωνήσει και ο γενικός διευθυντής για την πρόσληψη.

Ο διευθυντής ανακάλυψε από το βιογραφικό του, ότι ο νεαρός είχε εξαιρετικές ακαδημαϊκές σπουδές. Ρώτησε, «Πως κατάφερες να κάνεις αυτέ τις σπουδές; Μήπως πήρες υποτροφίες;»

«Όχι του απάντησε ο νεαρός».

«Ο πατέρας σου κατέβαλλε όλα αυτά τα δίδακτρα;» ρώτησε ξανά ο διευθυντής.

«Ο πατέρας μου κύριε πέθανε όταν ήμουν ενός έτους, η μητέρα μου ήταν αυτή που πλήρωνε τα δίδακτρά μου» Απάντησε.

« Που εργάζεται η μητέρα σου;»

Τα…τσιμέντωσαν(!;)

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΤΟ ηθικό μέρος το…ξεπεράσαμε. Κατάδικοι, υπόδικοι και επίδικοι συνιστούν ένα κόσμο με άρωμα μαφίας. Με όπλο τη σιωπή. Μη ψάχνεις, λοιπόν, για ηθική και μην κουράζεσαι. Και «σκάλωσαν» στις μεγάλες τρύπες του κόσκινου οι μεγαλοκλέφτες, που κάνουν τους μικροκλέφτες για κλέφτες να μη μοιάζουν.
ΣΤΟ πεδίο της ηθικής, του πατριωτισμού και της…λεβεντιάς, έχουμε (διαθέτουμε) και απόστρατους. Στρατηγούς για τη δύσκολη ώρα της πατρίδας, και της εύκολης μίζας σε καιρό ειρήνης. Κι αν αποδειχτούν μεγαλομιζαδόροι, δεν τους οδηγείς δεμένους στο Γουδή. Είναι απόστρατοι, στοχευόμενα και υπολογισμένα. Ωστόσο, μη τους είδατε στο «γυαλί»-σιγά που θα τους δεις. «Κάτω τα χέρια απ’ το στρατό»- θα σε ταπώσουν-και πάλι καλά που γράφεις και μιλάς, χωρίς να σου «φιλοτεχνούν» το φάκελο χαφιέδες και καραβανάδες.  

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ ΚΑΙ ΝΑΓΙΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ


Ο Γιώργος Σαρρης,πρώην μέλος των ΖΙΓΚ ΖΑΓΚ ,πέρα από τραγουδοποιός,είναι αγωνιστής και συν bloger
http://giorgossarris.blogspot.gr/
Αυτή την περίοδο τραγουδά στο διπλοχονδρο λαϊκότερο
Λ.ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ & ΑΓ.ΛΑΥΡΑΣ 13
ΓΑΛΑΤΣΙ
Σε μια βραδιά σαν καλεσμένη, Η Νάγια Aγοραστού η οποία  με καμάρι τραγούδησε δίπλα του και τα κατάφερε καλά παρότι ήταν εντελώς απρόοπτο για το κέφι της παρέας της και χωρίς πρόβα φυσικά...
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΥΣ
http://enomenoiblogers.blogspot.com
GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Καλοφάγωτα…

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΠΑΙΔΕΙΑ και Υγεία. Εκεί πηγαίνουν τα επιστρεφόμενα…ψιχία απ’ τις κλεψιές. Τ’ ακούσαμε και αγαλλιάσαμε. Θυμηθήκαμε και μελαγχολήσαμε.
ΠΑΜΕ, τυχαία, σε ένα λύκειο του (πρόσφατου) παρελθόντος. Με τα όλα του. Απ’ τους μουντζουρωμένους (πρόσφατα βαμμένους τοίχους), μέχρι τις ζημιές από εξωσχολικούς, ανάκατους με «αυτόχθονες» καταληψίες. Σε «ήσσονος ισχύος» κυκλώματα στην κλίμακα της οργανωμένης απάτης.
ΖΗΤΗΜΑ 1ο: Στην αυλή η μεγάλη νταλίκα με το (πανάκριβο) «εργαστηριακό υλικό». Ξεφορτώνονται 3-4 μεγάλα κιβώτια και στοιβάζονται στο εργαστήριο με τα παλιά, άθιχτα και ανέπαφα. Χαρτιά, σφραγίδες, υπογραφές και η νταλίκα για άλλες…πολιτείες. Το «υλικό», σύγχρονο και με την τελευταία λέξη της ηλεκτρονικής, θα συνέχιζε τον μακάριο…ύπνο του δίπλα σε άλλα που «σάπιζαν». Σε μια δεκαετία το (πανάκριβο) ηλεκτρονικό υλικό θα ήταν παρωχημένο.

ΣΤΗΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΑΤΟ


Διαβάστε τι λέει!ΕΔΩ
Τα ΜΜΕ προσπαθούν να σώσουν την συγκυβέρνηση από το Βατερλό των Ευρωεκλογών!
Η δημοσκόπηση αυτή, η οποία έγινε στις 14 και 15 Ιανουαρίου πανελλαδικά με δείγμα 800 ατόμων δείχνει ότι οι πολίτες δείχνουν αβίαστα την εκτίμησή τους στις κινήσεις της δικαιοσύνης, ενώ εμπιστεύονται σε μεγάλο ποσοστό την ΝΔ, σε λιγότερο τον ΣΥΡΙΖΑ,!!!!!
Οι πολίτες δείχνουν να εμπιστεύονται έως τώρα τους κυβερνητικούς χειρισμούς !!!
Πλειοψηφία παραμένει η παραμονή στο ευρώ πάση θυσία
Στατιστική σε 800 άτομα!!
ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Το άρθρο έχει ήδη πολλά σχόλια με εκατοντάδες likes στα αρνητικά σχόλια και μόλις 10 share. Αυτά κι αν είναι δημοσκόπηση..
O KΟΣΜΟΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΚΕΙ!
Οσο για την αντικειμενική δημοσιογραφία!!τα  συμπεράσματα δικά σας~!
http://enomenoiblogers.blogspot.com
GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Ε Σ Υ: Το "μαγαζάκι" του κράτους που, από δημόσιο γίνεται ιδιωτικό και κάνει τρελό τζίρο!...

Τί καλείσαι να πληρώσεις, 
με το "έμπα" του 2014;
Ο λογαριασμός του ασθενούς σε νοσκομείο, θα συγκεντρώνεται πλέον και θα παραδίδεται στον νοσηλευόμενο κατά την έξοδό του. Αν δεν έχει χρήματα για να το εξοφλήσει, τότε το ποσό της νοσηλείας του θα στέλνετε στην εφορία που αναλαμβάνει δράση για την αποπληρωμή του.
Κι αν δεν έχει να πληρώσει; Βούτυρο στο ψωμί του... Το μέλλον, κυρίως των ανασφάλιστων της χώρας, προβλέπεται δυσοίονο, αφού η "Υγεία" του Α. Γεωργιάδη, ζητά τα λεφτά " cash"...


του Κώστα Βλουτή
Δημοσιογράφος, ειδiκευμένος σε θέματα ΑμΕΑ
kostas.vloutis@gmail.com 
Μια φορά κι έναν ...πράσινο καιρό, ήταν ένας Ανδρέας Παπανδρέου που, από τα μπαλκόνια των προεκλογικών του αγώνων, απευθυνόταν στα "περίφημα νιάτα", στα "τιμημένα γηρατειά" και τους έταζε "δωρεάν" υγεία, "δωρεάν" παιδεία!
Πολλοί βουλευτές, με τις "δωρεές" του Ανδρέα προς τον Ελληνικό λαό, έχτισαν καριέρες...
Αρκετοί από αυτούς, που υπάρχουν ακόμη και σήμερα στο Κοινοβούλιο, ψηφίζουν πια μέτρα ιδιοτικοποίησης της υγείας του ασθενούς, βοηθώντας έτσι τα συμφέροντα των δανειστών που θέλουν τον περιορισμό της "σπατάλης στο δημόσιο" και την ιδιοτικοποίηση της δημόσιας υγείας...

Κι άλλες φυλακές (ιδίοις εξόδοις)

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΠΩΣ εκτελούσαν, ομαδικά, οι Ναζί; Πριν σωριαστούν απ’ τις ριπές οι μελλοθάνατοι, είχαν σκάψει έναν μεγάλο λάκκο. Οι ίδιοι! Χωρίς μπουλντόζες και…δαπάνες. Και τα θύματα; Δεν ήσαν εγκληματίες-ήταν πατριώτες.
ΚΑΙ πού το πάμε; Στους…ημετέρους εγκληματίες. Στους μεγαλοκλέφτες που άδειασαν τα ταμεία και γέμισαν την Ελλάδα δυστυχία. Δεν υπήρξε εγκληματίας αυτός που ψάχνει στα σκουπίδια ή στήνεται στη σειρά για συσσίτιο. Δεν έκλεψε γιατί δεν μπορούσε; Έστω. Επιχειρηματίας που έπεσε έξω; Έτσι κι αλλιώς είναι θύματα εγκληματιών της αρπαγής και  «δολοφόνοι» που πρέπει να πληρώσουν.
ΚΑΙ τι κάνεις με το αδιαχώρητο των φυλακών; Χτίζεις κι άλλες φυλακές! Καινούριες πτέρυγες με κελιά που θα στεγάσουν τον…καημό κλεφτών, πριν τους «εκτελέσουν». Με τι λεφτά, σε καιρούς χαλεπούς και με ταμεία άδεια; Είναι απλό. Μια…προκαταβολή απ’ τη τσέπη των κλεφτών-«δολοφόνων», κι αν βγουν αθώοι(;!) τους τα επιστρέφουμε. ΔΕΝ δίνουμε πεντάρα για τη «στέγασή» τους, δεκάρα ΓΙΑ ΤΗΝ «εκτέλεση» κι ούτε γκασμαδιά για τον «τάφο» τους. «Ιδίοις εξόδοις», λοιπόν, απ’ τα εξαφανισμένα στις offshore και τα κρυμμένα στο…πάπλωμα. Από τότε που πέφταν’ οι μίζες σαν το χαλάζι, με τη ματιά τους ηδονική πάνω στα κλεμμένα, ανύποπτοι για τις χειροπέδες στους καρπούς και τη κλεισούρα στη «στενή».

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

«Το κόμμα σας δεν είναι Νέα Δημοκρατία, είναι No Democracy» [βίντεο] Πηγή: Βρετανός Ευρωβουλευτής την πέφτει στον Σαμαρά: «Το κόμμα σας δεν είναι Νέα Δημοκρατία, είναι No Democracy» [βίντεο]


Ο Σαμαράς, ως άλλος Σημίτης, ευχαρίστησε την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη συμβολή της στην τωρινή κατάσταση της Ελλάδας.
Oμως  ακολούθησε Κοπάνισμα του Σαμαρά στην Ευρωβουλή από τον δεξιό συντηρητικό Nigel Farage.,με αφορμή την δήλωση Σαμαρά,ότι εκπροσωπεί τον κυρίαρχο ελληνικό λαό!!
Δεν κυβερνάτε εσείς την Ελλάδα. Η τρόικα κυβερνά! Το κόμμα σας ονομάζεται «Νέα Δημοκρατία», αλλά νομίζω ότι θα "πρεπε να το ονομάσετε «No Democracy» (Μη Δημοκρατία), διότι η Ελλάδα βρίσκεται πλέον υπό ξένη κατοχή!»
Μιλάει για τους διεθνείς τοκογλύφος της Goldman Sachs,και την οικονομική κατοχή,από συμφέροντα Αμερικάνων,και Γερμανών!
το στημένο παιχνίδι κερδοσκοπίας από την κυβέρνηση  Παπανδρέου,και δίνει συγχαρητήρια για την Ελλάδα που κατάντησαν μια κοινωνία ανέργων

Όταν θέλουν (και δεν θέλουν)

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΖΗΤΟΥΝ εκλογές. Κανένας τους δεν τις θέλει! Οι «μεν» κρατούν την παράδοση, οι «δε» αμύνονται κι όλοι μαζί χουφτώνουν τα προνόμια και το παραδάκι. Παλιοί, καινούριοι και μελλοντικοί. Εξασφαλισμένα δια νόμου (και) για καιρούς χαλεπούς. Δες τους πόσο υπολογισμένα «κινούνται» οι πολιτικοί μας για τον πιο σύντομο δρόμο για την έδρα. Μέτρα την αγωνία τους. Καμάρωσέ τους στο καθημερινό πολιτικό αλισβερίσι. Με την πραμάτεια στο δισάκι και το κεφάλι άδειο από ιδεολογία.
ΑΥΤΑ προβλέπουν τα πολιτικά μας ήθη και δεν αλλάζουν αύριο. Δεν καταλαβαίνει από αλλαγές το «Σύστημα», δομημένο σε δεκαετίες από «ιδεολόγους» που επιμένουν. Τότε για να το φτιάξουν, σήμερα μην το αποικοδομήσουν. Αμύνονται για το «καλλιτέχνημά» κι ας πιάσουμε μερικές παραμέτρους. Με δεσπόζουσα την αναζήτηση του βολέματος (ενίοτε στις παρυφές της πολιτικής αλητείας) και κρυφή τη σφραγίδα των κατασκευαστών.

Δέκα μήνες φυλάκιση στον "υβριστή" του Γέροντος Παίσιου

 Για να το σπουδάσουν πρέπει πρώτα να μάθουν ν΄αγαπούν. Και είναι τόσο δύσκολο....
Το Τριμελές Πρωτοδικείο Αθηνών καταδίκασε τον Φίλιππο Λοΐζο σε δέκα μήνες φυλάκιση με αναστολή, για εξύβριση θρησκεύματος κατ’ εξακολούθηση.
H δίωξη για εξύβριση των θείων είχε ασκηθεί ύστερα από ερώτηση στην Βουλή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά. Ο καταδικασθείς ενέπαιζε το πρόσωπο του Γέροντος Παϊσίου στο facebook παραποιώντας το όνομα («Γέροντας Παστίτσιος») αλλά και τη μορφή του Γέροντα.
Η ΕΛΕΝΗ ΖΙΩΓΑ ΓΡΑΦΕΙ!
Ο Παϊσιος δεν ήταν εθνικιστής -για όσους παρακολουθούν ουσιωδώς και γνωρίζουν εις βάθος-. Ήταν ένα πετεινό του ουρανού, ένα άγιο πλάσμα που ζούσε αρμονικά με τη φύση και μιλούσε με τα ζωάκια , με τ΄αστέρια, με τη βροχή.

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Έστι(;) δίκης οφθαλμός

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ τη Δικαιοσύνη, ωστόσο, το «κατά πλειοψηφία», μας αφήνει περιθώρια για κάποια κρίση και κριτική. Κοινωνική και μη δικαστική. Για τον κ. Κοντομηνά που δεν γνωρίζουμε προσωπικά, αλλά κάτι…πληρώσαμε (και) γι αυτόν ως φορολογούμενοι, με κάποιους ως μικροκαταθέτες του Τ. Τ.
ΧΩΡΙΣ εγγυήσεις για τη δανειοδότηση του, αλλά με εγγύηση μαμούθ μη το σκάσει με ιδιωτικό (του) αεροπλάνο. Και τι που θα χαθούν οι εγγυήσεις; «Ήταν συνεπής στο παρελθόν…». Επιχείρημα μαχητό, μιας «και ο Χριστόδουλος ήταν (πριν το σκάσει)», προσθέτουμε.
ΔΕΝ τον «έψαξαν» έγκαιρα πού τα βρήκε, πώς τα αυγάτισε, προς τι έφτιαξε τον ΑΛΦΑ μιμούμενος άλλους μεγιστάνες με κανάλια κρυφών εκβιασμών και φανερών…δημόσιων έργων.
ΔΕΝ προφυλακίζεται, λοιπόν, μη μείνουν χωρίς αφεντικό οι επιχειρήσεις του και χωρίς αφέντη οι εργαζόμενοι στις «φυτείες» του. Για ΄μας, μη λιγοστέψουν τα κέρδη, η δύναμη και η ισχύς του στην Ελλάδα της διαπλοκής. Με τον κ. Προβόπουλο να τον «αθωώνει» (κρυφά, το ’11) για διψήφιο (σε εκατομμύρια) δάνειό του. Το διαβάσαμε και μακάρι να μην είναι αλήθεια.

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Η επανάστασή μου έχει αρχίσει...Την ακούτε;;

Η επανάστασή μου έχει αρχίσει...Την ακούτε;;
Την Τετάρτη ένα πούλμαν που μετέφερε μια ομάδα νεαρών φοιτητών, κατά μήκος ενός ελληνικού αυτοκινητόδρομου κοντά στα Μάλγαρα, συγκρούστηκε με ένα φορτηγό.
Το τραγικό γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο νεαρές γυναίκες και να τραυματιστούν πολλοί επιβάτες του λεωφορείου θα μείνει σίγουρα για πολύ καιρό χαραγμένο στη μνήμη πολλών και κυρίως των συγγενικών προσώπων των θυμάτων.
Τα θύματα: Αγγελική Γρανίτσα, 21 ετών, και Ειρήνη Τριανταφύλλου, 23 ετών.
H οικογένεια της Ειρήνης δώρισε τα όργανά της και δύο επεμβάσεις μεταμόσχευσης κερατοειδούς σε δύο νέους που πάσχουν από κερατόκωνο έχουν ήδη προγραμματιστεί.

Όλα για το Θεαθήναι


ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ,ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΑΘΑΛΑΓΙΑΣΕΙ ΛΙΓΟ Η ΛΑΙΚΗ ΟΡΓΗ~!
Πιάνουν τους «μεγαλοκαρχαρίες», τους βάζουν φυλακή, αλλά δεν μπαίνει ούτε ένα ευρώ στα δημόσια ταμεία από τα κλεμμένα γιατί δεν υπάρχει η κατάλληλη νομοθεσία.

Δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο να πάρει το κράτος ούτε το τεράστιο ακίνητο του Λάκη Γαβαλά, που το δίνει για να σβήσουν τα χρέη του, ούτε τα ακίνητα του Τσοχατζόπουλου ή τα τεράστια ποσά του στις τράπεζες που απλά του τα έχουν μπλοκάρει.
Αντίθετα,σε μα μέρα ψήφισαν νομοσχέδιο που κατάσχει απο τα γνωστά υποζύγια,μισθωτούς και συνταξιούχους ,μισθούς συντάξεις ακόμα και κάτω απο 1000 ευρω!όπως και κατασχέσεις σπιτιών,για μικροοφειλες ακόμα και 200 ευρω!
Το παλαιοκομματικό σύστημα,συνεχίζει να παλινωδεί,να περιγελά τον λαό ,και να αφήνει στο απυρόβλητο το μαύρο χρήμα, άθικτες τις of shore  και την μεγάλο φοροδιαφυγή,και εν τέλει την απαξίωση της κοινωνικής δικαιοσύνης,ωθώντας την χώρα σε μαρασμό,και τους κάτοικους της, σε αυτόχθονες ιθαγενείς με καθρεφτάκια

Οι ολετήρες των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προελαύνουν!



 Όσο η αμαρτωλή σύμπραξη των ολετήρων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κυβερνά τη χώρα εν μέσω της μεγάλης δυσωδίας των σκανδάλων τόσο η γκαιμπελική προπαγάνδα και η χρήση της αντιδραστικής  ιδεολογίας από την μεριά της κυβέρνησης και των ΜΜΕ κτυπάει κόκκινο.
Τον τελευταίο καιρό  βλέποντας και δημοσκοπικά τις δυνάμεις τους να συρρικνώνονται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ  εξαπολύουν μια άνευ προηγουμένου επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα κατά του ΣΥΡΙΖΑ.
Στις προθέσεις του κυβερνητικού αντιδημοκρατικού σχεδίου είναι και η υπονόμευση μέχρι διάλυσης αν είναι δυνατόν των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και η διάλυση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής κομμάτων από τα  οποία η ΝΔ κυρίως  ευελπιστεί να πάρει τους ψηφοφόρους.
Προφανώς η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν επιτίθενται κατά του ΚΚΕ γιατί δεν αισθάνονται κανένα κίνδυνο από το συμβιβασμένο αυτό κόμμα των περιπάτων από την Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα.
Στην προσπάθεια το ΠΑΣΟΚ να διασωθεί από εκλογική συντριβή έχει εφεύρει την θλιβερή κίνηση των 48 (ποιοι είναι αυτοί οι δουλικοί ψευτοδιανοούμενοι και σαν τι απευθύνονται στον λαό;) για να κατέβει στις εκλογές με άλλο όνομα. Οι πραγματικοί διανοούμενοι και οι αληθινοί δημοσιογράφοι είναι αυτοί που κρίνουν και επικρίνουν την εξουσία για τα λάθη της και όχι αυτοί που τη λιβανίζουν και την υπηρετούν.

«Στον πηγαιμό για…σκι»

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΚΑΙ πιάστηκαν σαν ποντικοί στη φάκα. Τους αφήνουμε να μετρούν τα εκατομμύριά τους, νοερά. Τα μέτραγαν με χέρια τρεμάμενα πριν τ’ αυγατίσουν από καινούρια (θαλασσο)δάνεια και τώρα τα καταθέτουν για την…άχαρη εγγύηση και (κάποιες) «τυραννικές» επιστροφές. Ένα μικρό μέρος (ως εγγύηση) των παρανόμως κτηθέντων, και μας εντυπωσιάζει η απλοχεριά τους. Κι ύστερα; Σύσκεψη με τους δικηγόρους για το καλύτερο πλάνο διολίσθησης απ’ τα στημένα δόκανα. 
ΚΑΙ πάμε στα «μικρά». Των σχολιαρόπαιδων και των δασκάλων τους, με την επιχειρηματικότητα των ξενοδόχων…«αιτουμένη». Για τον τζίρο τους και μόνο οι τελευταίοι. Τώρα που οι «πενταήμερες» λιγόστεψαν δραματικά. Και βέβαια, τα «στολίδια» περί τουρισμού παραπέμπουν στο…σκουπιδαριό των επαρχιακών και εθνικών μας δρόμων. Θα’ ταν πιο χρήσιμη μια παραίνεση των ξενοδόχων, των γονιών και των δασκάλων για προληπτική έγνοια και φροντίδα για την μη ρύπανση των δημόσιων χώρων.
ΑΣ εξηγηθούμε. Είναι οι «μικρότεροι» φταίχτες (τα παιδιά) της (λεγόμενης) Εκπαίδευσής μας

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΣΚΑΝΔΑΛΟ Κοντομηνάς: Γιατί δεν μεταφέρθηκε σε δημόσιο νοσοκομείο και γιατί δεν κλήθηκε ιατροδικαστής;


Λίγο πολύ σήμερα ήταν αναμενόμενη η απόφανση του Ανακριτή Διαφθοράς, Γεώργιου Ανδρεάδη, για την μη προσωρινή κράτηση του συλληφθέντος με ένταλμα σύλληψης, επιχειρηματία, Δημήτριου Κοντομηνά, με δεδομένο ότι από την ημέρα της "σύλληψής" του παραμένει νοσηλευόμενος σε ΙΔΙΩΤΙΚΟ νοσοκομείο, κατά παρέκκλιση των του νόμου ευνοήτων και προβλεπομένων, αλλά και των όσων ισχύουν για κάθε απλό πολίτη-κρατούμενο αυτής της Ελλαδομπανανίας, και αυτής της Δικαιοσύνης, που κλείνει τα μάτια απέναντι στους ισχυρούς.
Τα ερωτήματα, που γεννώνται, όμως, είναι τα εξής:
1. Επιτρέπεται συλληφθείς με ένταλμα σύλληψης να νοσηλεύεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο, και να μην μεταφέρεται σε δημόσιο, ενώ μάλιστα δεν πιστοποιείται κίνδυνος από την μεταγωγή του (με δεδομένο ότι επί 1,5 ώρα απολογείτο);

ΚΙ ΕΠΕΣΤΡΕΦΕ….

ΚΙ ΕΠΕΣΤΡΕΦΕ….
ΕΛΕΝΗ ΖΙΩΓΑ
Επιστρέφει…
Εκεί! Κοίτα. Με το στόμα ορθάνοιχτο. Σαν προϊστορικό τέρας.
Επιστρέφει η παλιά συνήθεια.
Τί να κάνω;
Να σπάσω τα γυαλιά των τηλεοράσεων;
Να κάψω τα χαρτιά των εφημερίδων;
Να χτυπήσω το κεφάλι μου στον τοίχο;
Και να τα κάνω όλα αυτά τί θα αλλάξει;
Μήπως θα πάψει να πασαλείβεται με φτήνια η απλή μου καθημερινότητα;
Μήπως θα τρέξουν οι celebrities για εθελοντές στα συσσίτια ;
Θα πάψουν τα ΜΜΕ να μηρυκάζουν αποκόμματα απ’ τις πλαστικές ζωές τους και να μας τα φτύνουν στα μούτρα;
Και θα πάψουμε εμείς να το απολαμβάνουμε;

Δεν θα’ ταν στα…κελιά τους

Του Θανάση Νικολαΐδη
Δεν θα’ ταν στα…κελιά τους
ΕΙΝΑΙ ρητορικό το ερώτημα, ωστόσο, περιμένουμε απάντηση. Απ’ τους πολιτικούς-κυρίαρχους και ρυθμιστές του παιχνιδιού. Για θέματα «εν ου παικτοίς».
ΣΗΜΕΡΑ, έκαναν πίσω και «πρωταγωνιστής» είναι η Δικαιοσύνη. Εξωτερικά αγνώριστη και στο βάθος η ίδια, σταθερή και αναλλοίωτη. Δεν μπορεί κι ούτε πρέπει (η Δικαιοσύνη) να υποδεικνύει ενόχους (διάβαζε πολιτικούς και κυβερνήσεις) της (φαινομένης) απραξίας της όσο οι μεγαλοκλέφτες ήσαν πεσμένοι στο ψητό. Είχε την πρόθεση-δεν είχε τη δυνατότητα, μιας και ο δικαστής δικάζει με βάση τον νόμο. Κι αν ο νόμος (και όχι μόνο) του δένει τα χέρια; Όταν οι πολιτικοί ορθώνουν π.χ. τον νόμο περί (μη) ευθύνης υπουργών, μην περιμένεις χειροπέδες σε «διάσημους» της κλεφτουριάς.
«ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ» το Σύστημα οι πολιτικοί κι έστρωσαν το παιχνίδι τους. Τα κόμματα κατά την «ιδεολογία» τους κι ο καθένας με τον ρόλο του. Οι κυβερνώντες όριζαν το δρόμο, οι «άλλοι» περπατούσαν…βρίζοντας, για να δείχνουν, σήμερα, ενόχους και «ενόχους».

«Απάτριδες» είναι φορολογικά σε όλη τη Γη οι εφοπλιστές


ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Παραμένει «μέγα το της θαλάσσης κράτος» των Ελλήνων σε ό,τι αφορά στον εμπορικό στόλο που βρίσκεται στην ιδιοκτησία εφοπλιστών από τη χώρα μας, έστω και αν συνεχίζει να συρρικνώνεται το ποσοστό του στο σύνολο του παγκόσμιου εμπορικού στόλου. Συνεχίζει, λοιπόν, ο ελληνόκτητος εμπορικός στόλος να παραμένει στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης αναφορικά με τη χωρητικότητά του βάσει της αρμόδιας αρχής του ΟΗΕ (UNCTAD), με 294,4 εκατομμύρια τόνους. Δεύτερη είναι η Ιαπωνία με 237,7 εκ. τόνους. Τρίτη η Κίνα με 190 εκ. τόνους και τέταρτη η Γερμανία με 125,7 εκατομμύρια. Δεν είναι καθόλου τυχαίο επομένως ότι στην περίφημη στον κλάδο της ναυτιλίας λίστα των Λόιντς, που αναφέρει τους 100 κορυφαίους επιχειρηματίες στον τομέα αυτόν για το 2013, φιγουράρουν τα ονόματα 14 Ελλήνων εφοπλιστών και ενός κορυφαίου στελέχους ναυτιλιακής επιχείρησης.