2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Την ίδια ώρα…

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΔΕΝ ήταν ξαφνική ιδέα που σφηνώθηκε στο μυαλό του (κάθε) έλληνα. Καλλιεργήθηκε σε βάθος χρόνου προς τα πίσω, για να πάει την Ελλάδα…μπροστά. Για τους φοροδιαφεύγοντες μιλάμε που…αναβαθμίστηκαν σε φοροκλέφτες. Είδαν τον διπλανό τους να «προκόβει», την ατιμωρησία, το μέσον, ευθυγραμμίστηκαν στην πεπατημένη κι όποιος αντέξει.
ΚΑΙ δεν άντεξε η Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων. Βάλε και το (αφορολόγητο) φαγοπότι με τους κλεφταράδες να σέρνουν το χορό, ρίξε μια ματιά και στα…Λονδίνα του Γριβέα, μέτρα τα αφορολόγητα της Ελβετίας και δεν θα’ χεις απορίες.
ΚΑΙ ποιος απόμεινε έξω απ’ το χορό; Οι του δημοσίου. Ελεγχόμενοι φορολογικά (με μαθηματική ακρίβεια), αλλά και με το «μαγαζί» στη διάθεσή τους, να το κατακλέβουν επιτήδειοι, από άλλους δρόμους.


ΚΑΙ για τους δρόμους, σχολεία και υγεία; Ότι, περίσσεψε απ’ το συλημένο ταμείο. Με πενταροδεκάρες «κατά βούληση», τεχνητούς ισολογισμούς και για τα μάτια. Μια φανταχτερή δωρεά του εφοπλιστή στη γενέτειρά του και  τέλος οι φοροδοτικές του υποχρεώσεις. Κι απόμειναν οι «μικροί». Είναι (είμαστε) οι πολλοί. Εθισμένοι στα «κέρδη» από φοροδιαφυγή και το μυαλό του έλληνα κατεβάζει ιδέες. Σκαρφίζεται τρόπους φοροκλεψιάς, και το «μέσον» καθαρίζει. Για τον ευνοούμενο που τέρπεται και καμαρώνει για την κομματική του ένταξη και τις «ιδεολογικές» του επιλογές.
ΑΝΟΙΞΑΝ τα κιτάπια (και οι φυλακές) για φοροκλέφτες και μας κακοφάνηκε. Με κανόνες που σχετίζονται με μνημόνια και μας βγάζουν απ’ τα νερά μας. Χωρίς περίοδο προσαρμογής και χάριτος, νιώθουμε να μας σημαδεύουν.
ΚΑΙ βγήκαν οι αγρότες στους δρόμους. Διστακτικοί και λιγότερο «επαναστάτες», αλλά με τη ματιά λοξή στους «ελεύθερους» δρόμους. Θα τους μπλοκάρουν; Ζεσταίνουν τις μηχανές, αλλά και τα ΜΑΤ χουφτώνουν το ρόπαλο. Και, βέβαια, δεν γίναμε…Ευρώπη μόνο για τις επιδοτήσεις. Γίναμε(;) και για τους δρόμους χωρίς μπλόκα (αδιανόητο για τους «κουτόφραγκους»).
ΜΕ δίκαια αιτήματα ο συμπαθής αγρότης, αλλά με κυρίαρχο το εξής ένα. Μη φορολογηθεί! Όταν και ο άνεργος φορολογείται. Ξύπνιος ο σύγχρονος αγρότης (πρόσθεσε και λίγη κουτοπονηριά), λαλίστατοι οι εκπρόσωποί τους, ωστόσο τα «βιβλία» προκαλούν αλλεργία. Και τους βγάζουν στο δρόμο.

ΤΗΝ ίδια ώρα, που έντρομοι και κατεστραμμένοι (πλην πολιτισμένοι, έντιμοι και αξιοπρεπείς) Κεφαλλονίτες ξεπαγιάζουν ξενυχτώντας στο γρασίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: