2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Ο ορισμός του ναυαγίου...


 Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για την πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη του 2013 ανήλθαν στα 9.278 δις ευρώ, φτάνοντας συνολικά τα 62,295 δις ευρώ. Είναι γεγονός λοιπόν ότι εξαντλήθηκε η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών εδώ και αρκετό καιρό. Ποιες είναι οι διαθέσιμες λύσεις για να καλυφθεί το κενό στα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου;
1) Κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας
2) Εκποίηση δημόσιας περιουσίας - ορυκτού πλούτου κοκ
4) Κεφαλαιακός φόρος
5) Μείωση μισθών - συντάξεων
6) Απολύσεις
Με δεδομένο ότι τα ακίνητα δεν έχουν καμία απολύτως εμπορική αξία, ειδικά σε σχέση με την αντικειμενική, το να κατασχέσει η κυβέρνηση τα ακίνητα και να μπει στην διαδικασία να τα εκπλειστηριάσει, δεν θα του αποφέρει άμεσα την επιδιωκόμενη αναγκαία ρευστότητα. Πότε θα βγει σε πλειστηριασμό, πότε δεν θα είναι άγονος ο πλειστηριασμός κοκ Αντίστοιχα το ίδιο συμβαίνει και αν προχωρήσει βίαια σε αποκρατικοποιήσεις.



 Πάλι τα έσοδα δεν θα μπορέσουν να καλύψουν άμεσα το κενό!!! Ακόμα και αν παραχωρήσουν τώρα όλο τον ορυκτό πλούτο της χώρας πχ υδρογονάνθρακες, θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 6 χρόνια για να αντληθεί το πρώτο βαρέλι! Σε μία χώρα με την δική μας αστάθεια κανείς δεν ρισκάρει να επενδύσει στην παρούσα φάση γιατί δεν ξέρει τί του ξημερώνει αύριο θα ξέρει τί θα γίνει μετά από 6 χρόνια (εν τη ρύμη τού λόγου, ξέρουν πολύ καλά ότι η χώρα είναι χρεωκοπημένη);
Τί μας μένει λοιπόν; Άμεση ρευστότητα θα έχει βάζοντας φόρο στις καταθέσεις, μειώνοντας τους μισθούς και τις συντάξεις και απολύοντας (ιατρούς-εκπαιδευτικούς και άλλους δημοσίους υπάλληλους). Ήδη απεργάζονται σενάρια νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών δηλαδή μετά το κούρεμα των καταθέσεων, θα μετατρέψουμε εκ νέου σε δημόσιο χρέος την νέα ανακεφαλαιοποίηση και το γαϊτανάκι δεν θα έχει τελειωμό. Κάπως έτσι προβλέπεται ότι μετά το 2020 το δημόσιο χρέος θα αγγίζει τα 600 δις... ακολουθεί συνέχεια!!!
https://www.facebook.com/
GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: