2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΣΟΥΝ

Είναι πλέον εμφανές, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα, είναι ότι υπάρχει πρόβλημα…!!!! αυτό τουλάχιστον ήταν ένα ρητορικό ερώτημα ενός καθηγητή οικονομίας.
Βέβαια ακόμη καλύτερο, θα ήταν να του πούμε ότι η καλύτερη λύση, ήταν όταν βρέθηκε η λύση, αλλά μετά θα πάμε σε μια ανάλογη ανάπτυξη ανάλογων απαντήσεων και δεν είναι επί της παρούσης.. άλλωστε δεν γνωρίζω ακριβώς, ποσά σχοινιά έχουν τα νοσοκομεία και να μας δέσουν όλους μαζί..!

[…] ‘’Αλλού βαράν τα όργανα, αλλού χορεύουν οι νύφες. Τα όργανα συγκεκριμένα βαράνε στο Νταβός και οι νύφες της ΕΕ με πρωτοστατούσες τις νύφες της Ελλάδας χορεύουν μονάχες τους. Από τη μια σου λέει ο Στουρνάρας ότι έχεις πλεόνασμα και μπαίνεις στις διεθνείς αγορές μέσα στο 2014 και από την άλλη το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο λέει στα ίσα: Πώς γίνεται να έχεις χρεοκοπήσει, να ζεις με απανωτά δάνεια, η ανεργία σου να έχει φθάσει στο 30% (με τα επίσημα κρατικά στοιχεία) και εσύ να λες ότι θα βγεις στις αγορές; Στην λαϊκή αγορά να μαζεύεις σάπιες ντομάτες ίσως. Αλλά ως Κράτος με επιταγές φερεγγυότητας στις διεθνείς αγορές δεν πρόκειται να βγεις παρά μόνο όταν τα διεθνή τραπεζικά συστήματα θα χρειαστούν να δώσουν δάνεια αβέρτα για να καλύψουν στα λογιστικά την υπερφόρτωση των ταμείων τους.




Και μέσα στον χαμό να έχεις και τον Τζουμάκα.
Κάθονται και σου πιπιλάνε τα μυαλό ότι τα δάνεια των επιχειρήσεων, των νοικοκυριών και τα προσφάτως “κουρεμένα” δάνεια των αγροτών θα μπουν σε μία σειρά με την πλάτη της κυβέρνησης και έρχεται ο Ντράγκι απ' το Νταβός και σου πετάει την χειροβομβίδα: Σχέδιο αγοράς δανείων επιχειρήσεων (από φέτος επιχειρηματίας εννοείται και ο αγρότης) και νοικοκυριών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Κάτσε εσύ και κάνε διαπραγματεύσεις με την τράπεζα στην οποία χρωστάς και κοιμήσου ήσυχος. Δεν ξέρεις ποια ακριβώς στιγμή το δάνειο σου θα έχει πάει στις Βρυξέλλες και άντε να κάνεις διακανονισμό για να σου μειώσουν την δόση!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ’’.

Ένας φίλος της προάλλες μου είπε, πως στην Ελλάδα, ότι δηλώσεις είσαι!
Οπότε, είμαι πλούσιος, θα βγω στις αγορές, και δεν θα πληρώσω τίποτα. Μας λείπει μόνο ένα καράβι, ένας παπαγάλος και κάποιος να μου βγάλει το μάτι για να γίνω πειρατής.

Άλλωστε στην εποχή μας το δεν πληρώνω, έχει μια τάση, και μια λογική. Ας πληρώσουν οι άλλοι, μόνο που δεν ξέρουμε ακριβώς να τοποθετηθούμε, ποιοι είναι οι άλλοι… και αυτό διότι για τους άλλους, είμαστε και εμείς οι άλλοι.. σαν την σύγχρονη νέα νοικοκυρά ένα πραμα… βαλτέ τα όλα μέσα στην κατσαρόλα, και κάτι θα βγει.. από το να μην φας τίποτα, καλό θα είναι!

Ένας τύπος την γειτονιά μου, μου το είπε ξεκάθαρα..
[..] «ευχαριστώ της τράπεζες για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν τον καλό καιρό, αλλά δεν πληρώνω μια. Από την αρχή δεν είχα σκοπό να πληρώσω, αλλά ένας γνωστός τότε έβγαζε δάνεια, και ήθελε μόνο το 10%».

Μια αλήθεια είναι ότι Επερνέ και λίγα, διότι εγώ θυμόμουν το 25%.
Μου είπε ότι πήγε διακοπές, πηρέ αμάξι, και αγόρασε και κάτι ρούχα.
Να σας πω στεναχωρήθηκα, διότι από ότι έμαθα, δεν πρόλαβε να αγοράσει υπολογιστή. Τα είχε φάει όλα τα λεφτά!

Μιας όμως και ήταν βράδυ, σκέφτηκα το εξής:
Ποιος θα πληρώσει όλα αυτά τα λεφτά, όλων αυτών που εξ αρχής είχαν αυτή την λογική…?

Μια φωνή από το σκοτάδι μου είπε το εξής: εσύ ηλίθιε, και το κράτος που θα αναχρηματοδοτήσει της τράπεζες.

Είναι σαν μια εταιρία, που κανόνισε να πληρώνουν όλοι με πίστωση ώστε να εξυπηρετεί τους πελάτες, και στο τέλος έκλεισε διότι δεν μπορούσε να πάρει τα λεφτά της πίσω. Κάποιοι είπαν καλά να πάθει, αλλά κανείς δεν σκέφτηκε τον εργαζόμενο που έχασε την δουλειά του, και την μακρόχρονη επένδυση στα ελληνικά και διεθνή ύδατα!

Η φίλη μου η Ελένη που σπουδάζει υποκριτική, μου είπε πως ένας καθηγητής είπε, πως τόσα χρονιά ιστορίας στο θέατρο τέτοιοι ηθοποιοί δεν ξαναβγήκαν.

Καταλήγουμε πως η κάθε κυβέρνηση δεν έφαγε μόνη της λεφτά, αλλά ήταν και άλλοι από πίσω..

ΕΡΩΤΗΣΗ: αυτούς τους κάποιους, μπορούμε να τους μάθουμε; η είναι ένα σημαντικό μέρος πολιτών της χώρας, και ποιος θα γράψει τόσα ονόματα?

Δεν υπάρχουν σχόλια: