Είναι ένα κοινό μυστικό, γνωστό στους ισχυρούς κύκλους της εξουσίας στη χώρα μας. Ουδείς, ωστόσο, μέχρι στιγμής έχει αποτολμήσει να αποκαλύψει το παρασκήνιο και τους πρωταγωνιστές ενός ισχυρότατου και, φυσικά, δυσώδους παραδικαστικού κυκλώματος, η δράση του οποίου κατευθύνεται από ανθρώπους που βρίσκονται στην καρδιά της δικομματικής κυβέρνησης.

Πρόκειται για ένα δομημένο σύστημα, που κινείται έξω από κάθε νομιμότητα και με άθλιες μεθοδεύσεις προσπαθεί να προδιαγράψει δικαστικές αποφάσεις, να «καθαρίσει» ποινικές διώξεις και να εξαφανίσει δικογραφίες, πάντοτε με σημαντικά ανταλλάγματα, «πουλώντας» υπηρεσίες σε επιχειρηματίες, εκδότες και δημοσιογράφους.

ΣΤΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ. Εγκέφαλος και ιθύνων νους του κυκλώματος, που άρχισε να δρα το 2010, εμφανίζεται ένας υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος διαχρονικά διατηρεί στενές σχέσεις με συγκεκριμένα κλιμάκια της Ελληνικής Δικαιοσύνης. «Αν θες να καθαρίσεις, πήγαινε σε αυτόν τον κύριο…», είναι η φράση που ακούγεται με ολοένα και μεγαλύτερη ένταση την τελευταία διετία στον προθάλαμο ισχυρών παραγόντων της πολιτικής και οικονομικής ζωής.