2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Οι γκάνγκστερ των ΗΠΑ ετοιμάζονται να ξαναχτυπήσουν.


 
Παρά τις διεθνείς επιφυλάξεις και την αρνητική ψήφο της βουλής της Μεγάλης Βρετανίας στην πρόταση του πρωθυπουργού Κάμερον για την επέμβαση στη Συρία οι ΗΠΑ και η Γαλλία δεν φαίνονται να πτοούνται. Οι ΗΠΑ φαίνονται αποφασισμένες να επιτεθούν στη Συρία ακόμα και μόνες τους γράφοντας τον ΟΗΕ στα παλιά τους τα παπούτσια. Ούτε καν περιμένουν το πόρισμα της ειδικής επιτροπής του ΟΗΕ που διεξάγει έρευνες για το αν έπεσαν χημικά και ποιοι τα έριξαν. Είναι απίστευτος ο κυνισμός και η προκλητικότητά τους.

Το «σύστημα» του Συστήματος (Υγείας)


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ τηλεοπτική του κ. Αυτιά και της Μάγδας (του). Με τις φωνές του αυτός κι αγριεμένος επιμελώς, με το μάτι στο μόνιτορ η κυρία. Με την ωραιοπάθεια να ξεχειλίζει απ’ τις (χίλιες εναλλασσόμενες) πόζες της. Απέναντι γιατροί και ο Υπουργός. Επιμελώς ήρεμος ο κ. Γεωργιάδης και μετρίως φωνακλάς στα «μπασίματά» του. Αλλιώς, δεν συγκρατείς τους αγριεμένους εκπροσώπους των γιατρών και το ματς (με στοιχεία κατς) τελειώνει κάποτε. Έληξε ο αγώνας, νίκησε ο…διχασμός.
ΚΑΙ, βέβαια, είχαν τα δίκια τους οι γιατροί, ωστόσο, από λάθος θέση. Με τον Υπουργό απέναντι, να καυγαδίζουν σε ξένον αχυρώνα. Με τη μπάλα στην κερκίδα, ενίοτε εκτός γηπέδου και μια-δυο φορές στο διπλανό…χωριό.
ΑΣ το δούμε θετικά, αλλά να τους θυμίσουμε πως η κουβέντα-καυγάς δεν ήταν πλήρης. Έχει τη σοβαρότητά του το θέμα, έχει και τις παραμέτρους του. Κι αν αγνοείς το χτες, μη συζητάς για το σήμερα και μην περιμένεις «αύριο».

Ο Κώστας Βλουτής ξεδιπλώνει τις αναμνήσεις του και θυμάται το κολαστήριο Νταού... "Νταχάου"...

ΤΟ ΝΤΑΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟ "ΝΤΑΧΑΟΥ" ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΨΥΧΕΣ...
ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ... 
ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ, ΟΜΩΣ, ΑΚΟΜΑ ΠΟΝΑΝΕ...
του Άρη Δήμου
Ο Κώστας Βλουτής έχει τελειώσει μια ακόμη εμφάνισή του στην κρατική τηλεόραση, όπου επιμελείται και παρουσιάζει την ενότητα "Ο Δικός σας Κόσμος Είναι και Δικός μας" (με τα χρόνια θα συντομεύσει ο τίτλος και θα γίνει η πολύ πετυχημένη εκπομπή του, στην ιδιωτική τηλεόραση, "Ο Ει-Δικός μας Κόσμος")... Τον καλούν στο τηλέφωνο και στην άλλη άκρη του ακουστικού είναι η εθελόντρια Βίκυ Βλαχογιάννη...


* Ο Κώστα Βλουτή, στα άσπρα ντυμένος, με τα παιδιά του Ιδρύματος που "γελούν μια φορά το χρόνο"... Γιατί στο Νταού Πεντέλης η τιμωρία είναι ξύλο και απομόνωση... 
Του εκμυστηρεύεται το δράμα που ζουν τα παιδιά που νοσηλεύονται στο Ίδρυμα του Νταού Πεντέλης...
Ζητά την πολύτιμη βοήθειά του, να ξεσκεπάσει τη "βρωμιά" που έχει ζώσει το Ίδρυμα...
Εκείνη, του λέει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα γιατί φοβάται πως, μετά από ένα σκάνδαλο, δεν θα την αφήσουν να ξαναδεί τα παιδιά...
Έτσι, ο Κώστας Βλουτής, αποφασίζει να βοηθήσει αυτές τις ψυχούλες... Παίρνει το συγκρότημά του,τη δημοσιογράφο του "ΕΘΝΟΥΣ", Μαίρη Γεωργιάδου και με μικρόφωνα "ψίρες", που να μην γίνονται αντιληπτά από το προσωπικό του ιδρύματος, καταγράφει τις μαρτυρίες των παιδιών που είναι, κυριολεκτικά, συγκλονιστικές...


Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Τα «αρπακτικά» είναι... φίλοι μας

Γύπες
Του Κώστα Καπνίση
«Προπύργιο σταθερότητας και ασφάλειας η Ελλάδα, όχι μόνο για την περιοχή αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη». Αυτό δήλωσε χαμογελαστός στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ο Αντώνης Σαμαράς, προσπαθώντας να αποκομίσει «πολιτικά» οφέλη από την κατάσταση στη Μέση Ανατολή για την καταρρέουσα κυβέρνησή του. Την «αλήθεια» είπε. Η αλήθεια άλλωστε είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό αλλά καλό είναι να μη μπει η φιλοσοφία στη συζήτηση γιατί το πράγμα θα πάει αλλού και με την αναστάτωση που υπάρχει στο χώρο της ιδιωτικής Υγείας του Άδωνι Γεωργιάδη δε θα μείνει ούτε cent για περίθαλψη για κλινική άλλου τύπου για τους Έλληνες.

Για το όπλο «παρά πόδα»


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΨΑΧΝΟΥΜΕ για αντιπάλους των σύγχρονων…καουμπόηδων. Πέρα απ’ τους ορκισμένους αντιπάλους της Ανατολής, φανατικούς θρησκευτικά και σταυροπόδι, στο δάπεδο, περιμένοντας τη…βόμβα. Και, βέβαια, ο αμερικανός «πολεμιστής» μπορεί να πατάει κουμπιά (για να φύγει ο πύραυλος) ξεφυλλίζοντας ένα…πορνοπεριοδικό κι ο «ανατολίτης» να πιστεύει, αλλά η πίστη του είναι θρησκευτική. Δεν είναι ιδεολογική για να τρομάξει ο αντίπαλος με την υπεροπλία του.
ΠΕΡΑΝ των παραπάνω, δεν έμεινε πραγματικός αντίπαλος (των Αμερικανών), στον Πλανήτη. Μην ψάχνεις, λοιπόν, για κομουνιστές της κραταιάς ΕΣΣΔ-θα τους βρεις μεταλλαγμένους μπροστάρηδες σε καπιταλιστικές διεκδικήσεις. Ούτε για Κινέζους, μπερδεμένους ιδεολογικά κι αμήχανους στο σταυροδρόμι. Πρώην «Ανατολικοί» (Ρώσοι, Κινέζοι κλπ σοσιαλιστικά απομεινάρια) είναι γατούλες χαδιάρες στην αγκαλιά της Δύσης κι άλλοτε σκύλοι αλυχτώντες για λογαριασμό της. Με το λουρί απ’ το περιλαίμιο σε χέρια Δυτικά και…προπαντός Αμερικανικά.

Ύποπτος ο Δημήτρης Κοντομηνάς για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος-Διερευνά πυρετωδώς η Εισαγγελέας Ε. Κυβέλου



Έρευνα σε βάρος του επιχειρηματία, Δημήτρη Κοντομηνά έχει διατάξει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, για σκάνδαλο δωροδοκίας...
κυβερνητικών αξιωματούχων στα Σκόπια καθώς και για συνέργεια σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Η έρευνα διεξάγεται από την εισαγγελέα Ευγενία Κυβέλου κάτω από απόλυτη μυστικότητα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του directnews.gr, ο Έλληνας επιχειρηματίας έχει ήδη κληθεί με την ιδιότητα του «υπόπτου» για την παροχή έγγραφων εξηγήσεων.
Αφορμή για την επέμβαση της Δικαιοσύνης υπήρξε επίσημο έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (Τμήμα Απάτης) για χορήγηση δικαστικής συνδρομής από τη χώρα μας.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

~Γρατζουνιά~



από Κάκια Παυλίδουhttp://pavlidoykakia.blogspot.gr/  }

Μίλα μου.. Πάρε με αγκαλιά, σφιχτά, σαν αιώνια, και μίλα μου ασταμάτητα, χαμηλόφωνα, όπως ψιθυρίζουν παραμύθια οι γονείς στα παιδιά...
Μίλα μου... Κι Εγώ θα κλείσω τα μάτια και το μυαλό στις εκρήξεις, στον τρόμο και στη σκόνη...

Υπόσχομαι να πιστέψω το παραμύθι που θα μου πεις... Υπόσχομαι να μην με πάρουν τα δάκρυα, να μην ακουστούν λυγμοί και να μην τρομάξω τις νεράιδες, που πάντα προστάτευαν, όπως έλεγες, τα παιδιά.... Υπόσχομαι να μην αποκοιμηθώ σε έναν Θάνατο απόδρασης, όπως ο Ύπνος του Απελπισμένου που τον βυθίζει στα Όνειρα, όταν η Ζωή Σκοτώνει και Σκοτώνεται.... Υπόσχομαι να αντέξω ... Υπόσχομαι να πιστέψω... Υπόσχομαι να βγούμε από το παραμύθι Υγιείς... κι ας μας έχει βρει η Σφαίρα του Κόσμου...

Ελληνα ξύπνα!



Ο γνωστός Ζούγκλας αναπαραγάγει την προπαγάνδα του συστήματος!!
φοροφυγάδες !!δεν κόβουν αποδείξεις σε καφενεία και ταβέρνες!
όλος τυχαίως,το θέμα θα παίξει και στα βρωμοκαναλα!που χρωστάνε δις!και συνεχίζουν να παίρνουν δάνεια!
η αλήθεια ειναι,οτι ,οι μεγάλο εφοπλιστές::!και μεγαλοκαρχαρίες::!έχουν of shore!!και όχι μπακάλικα,και φοροδιαφεύγουν!
ενώ στο Κρανίδι Αργολίδας::!ένα ψαροχώρι!βρέθηκαν εκατοντάδες of shore ,δεν απασχολεί κανέναν!
ειδικά την δικαιοσύνη,που μετά από ενα χρόνο από τις καταγγελίες:::!!δεν έχει βρει ούτε καν μια!!όλος τυχαίος!!
ναι κερδίσατε!!το μαντέψατε!
πισω κρύβονται Μπομπολαιοι!Κοκαληδες,Βαρδινογιαναιοι!
αν δε ξυπνήσει ο Έλληνας,αυτοί του κεφαλαίου, ξέρουν να κάνουν καλά  τη δουλεία τους!!
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ::
εξαθλιωμένοι εναντίων συστήματος!!

Μελλοθάνατοι


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΤΟ μελέτησαν, το σχεδίασαν (πρόσωπα, μυστικές και φανερές υπηρεσίες) πίσω από την πλάτη του και το’ δωσαν στον κ. Ομπάμα. Για να το διαβάσει! Λες και συνδέεται με τις προθέσεις του η επίθεση στη Συρία, η βιτρίνα σχετίζεται με το παραβάν, πως ο ίδιος κουμαντάρει τον κόσμο.
ΚΙ ύστερα; Έριξαν μια φευγαλέα ματιά στον περίγυρο. Δεν χρειάζεται να μετρήσουν οι ΗΠΑ τους φίλους, συμμάχους και «συμμάχους». Όλοι δεμένοι στο άρμα τους εκόντες - άκοντες συρόμενοι και με κάποιους υπερβαλλόντως «πρόθυμους». Έκλεισαν το μάτι στον Κάμερον των Άγγλων σαν συνέχεια του ανεκδιήγητου Μπλερ και «τσίμπησε». Ωστόσο, μη ξεχνάμε την ιστορική «σύμπραξη» των Αγγλο-Αμερικάνων. Σε θέματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος, αλλά και…ελληνικού. Με «συνέργεια» των Άγγλων για τη Μικρασιατική μας τραγωδία και τον Τσώρτσιλ να παραδίδει στους Αμερικάνους τη σκυτάλη του Εμφυλίου μας.

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!ΣΑΜΑΡΑ,ΜΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ


Αν διαβάζετε την εφημερίδα Δημοκρατία,θα δείτε όντως,ότι αναφέρεται σε σημαντικά προβλήματα,κατακεραυνώνει κυβέρνηση τράπεζες και τρόικα,και ενθαρρύνει το αντιμνημονιακο μπλοκ
είναι όμως τα πράγματα έτσι!;
στην συγκεκριμένη,ιθύνων νους,είναι ο Φαήλος Κρανιδιώτης,στενός φίλος του πρωθυπουργού,και γέρνοντας στην ακροδεξιά
παίζοντας παιχνίδιζα εξουσίας,προσπαθούν να μπερδέψουν τον κόσμο προς τι!!::
να στραφεί προς την ακροδεξιά,απο ενα μάλιστα στενό φιλο του Σαμαρά::!
Ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ο οποίος απέτυχε στις πρόσφατες εκλογές να εκλεγεί με τη Νέα Δημοκρατία, εκτός του ότι αποτελεί έναν από τους στενότερους συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, διαπρέπει μέσω της αρθρογραφίας του στον τομέα των εμφυλιοπολεμικών παραληρημάτων. Θεωρείται από πολλούς, ως βασικός γεφυροποιός της ετοιμόρροπης Νέας Δημοκρατίας, με την Άκρα Δεξιά. Μιλιταριστής, θρησκόπληκτος και αντικομμουνιστής, δεν δίστασε πρόσφατα να εισηγηθεί τη συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας με τμήμα της Χρυσής Αυγής φανερώνοντας ... κρυφές (;) πτυχές των ιδεοληψιών του.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Συρία: Το γαϊτανάκι των επεμβάσεων ΗΠΑ - ΝΑΤΟ



Η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και της δουλικής στις ΗΠΑ Ευρώπης  που αφορά τις αραβικές και μουσουλμανικές χώρες φαίνεται τα τελευταία χρόνια να προσανατολίζεται στην ανατροπή των καθεστώτων που δεν ελέγχονται από τις ΗΠΑ. Πρώτα το Αφγανιστάν με την πρόφαση της τρομοκρατίας, μετά το Ιράκ με την πρόφαση ότι είχε πυρηνικά όπλα (χοντροκομμένο κατασκευασμένο ψέμα) και κατόπιν τη Λιβύη με αντίστοιχα ψεύδη (τους ομαδικούς τάφους των Λίβυων φιλοκυβερνητικών στρατιωτών τους παρουσιάζανε τα δυτικά ΜΜΕ σαν τάφους ανταρτών), επεμβάσεις που συνοδεύτηκαν από αιματοχυσία και καταστροφές στις χώρες που έγινε η επέμβαση.
Σε καμιά από τις παραπάνω χώρες δεν δημιουργήθηκε μετά τις επεμβάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ ένα σταθερό καθεστώς διακυβέρνησης αντιθέτως επικρατεί το χάος με πόλεμο και βομβιστικές επιθέσεις που κοστίζουν την ζωή του άμαχου πληθυσμού και την καταστροφή των υποδομών των χωρών αυτών.

Προαναγγελθέντες θάνατοι(!)


Του Θανάση Νικολαΐδη
17 Ιαν. 1991 και περιμέναμε, αγωνιώντας, να ξημερώσει. Στημένοι στις οθόνες για το τραγικό «σόου», στημένο και (προ)μελετημένο. Στην ώρα τους οι «πάτριοτ» να εξουδετερώνουν τους «σκουντ», ο Μπους (πατήρ) να θριαμβολογεί, ο Ιρακινός λαός να κοιτάζει έντρομος τον ουρανό και το «κόλπο του Κόλπου» να εξελίσσεται κατά τις «προδιαγραφές» και την…ηθική των «Συμμάχων».
ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ των ΗΠΑ οι τρομεροί πολεμιστές (διάβαζε βόμβες) και μια αρμαθιά κράτη (κι εμείς ανάμεσά τους) «πιστά» ξοπίσω τους. Για να τιμωρήσουν τον Σαντάμ Χουσΐν που εισέβαλε στο Κουβέιτ, λες και οι ΗΠΑ έχασαν τον ύπνο τους για την αδικία…
ΚΙ ύστερα; Η σκυτάλη (2003) στον Μπους (τζούνιορ). Με πρόσχημα το χτύπημα των Πύργων (2001), για τον ίδιο πολύπαθο Ιρακινό λαό και με τον ίδιο (εγκάθετό τους) να κάνει το «χρέος» του. Μέχρι, ξεζουμισμένο και αχρείαστο, να τον κρεμάσουν. Οι ίδιοι που φυτεύουν δικτάτορες, γιατί με δημοκρατίες είναι κάπως (όχι και πολύ) δύσκολα τα παιχνίδια.

… και που Θεός!

Θέλεις να γράψεις αμέτρητες λέξεις. Ότι σου βγαίνει από την ψυχή και ανεβαίνει στον εγκέφαλο. Εκεί όμως καταλυμένος ο χώρος από περίεργα πράγματα και περίεργες φάτσες που σε μπλοκάρουν και δεν αφήνουν να περάσει τίποτε. Πάλι μπλέκει σε χιλιόκυκλους και εκπομπές θήτα που βάζουν το συνονθύλευμα σε κατάσταση ύπνου. Δεν αντιδρώ, δεν αναπτύσσω συναισθήματα, δεν σκέπτομαι. Απλά ψάχνω ένα μαξιλάρι να γύρω το κουρασμένο μου κεφάλι.
Αλήθεια φταίει η ζέστη; Φταίει η έλλειψη ενδιαφέροντος για ζωή. Φταίει η Ελληνικής προέλευσης και διάθεσης μελαγχολία. Πείτε ότι θέλετε. Εγώ έπαψα να νιώθω δυνατός και ικανός κατηγορίας Ι1. Σάμπως δεν βλέπω γύρω μου να κινείται τίποτε καλύτερο.

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

H προληπτική δαιμονοποίηση της Συρίας… ανοίγει τις πύλες της κόλασης στη γειτονιά μας


Τα τύμπανα του πολέμου ηχούν στην περιοχή μας, τα ΜΜΕ κι οι δημοσιογράφοι ανέλαβαν το καθήκον να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη για την "κακή" Συρία και τον "δικτάτορα" Άσσαντ, κυβέρνηση κι αξιωματική αντιπολίτευση αποσιωπούν την άμεση εμπλοκή της πατρίδα μας σε έναν πόλεμο, ως αβύθιστο αεροπλανοφόρο: πλήρης παραχώρηση εθνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου, η Σούδα κέντρο των επιχειρήσεων.
Το μήνυμα που εκπέμπουν οι «προστάτες των λαών» και των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», το ίδιο φύλο συκής που χρησιμοποιήθηκε για την καταστροφή του Ιράκ και την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας: Η αναγκαιότητα να εμφανιστεί η Συρία από τα ΜΜΕ ως η κόλαση αυτού του πλανήτη της προόδου, της ανάπτυξης και της δημοκρατίας.
Συνεχίζεται η επιχείρηση «εκδημοκρατισμού» του πλανήτη μας από την «παγκόσμια μοναρχία» εναντίον όλων των λαών και των εθνών που δεν είναι διατιθέμενοι να υποκύψουν στην...
κυριαρχία της: η νέα τάξη πραγμάτων.

οι εχθροί του Πατροκοσμά






Πάει τελείωσε κι αυτό! Οι βουτυρομπεμπέδες του υπουργείου οπισθδρόμησης (κατ’ ευφημισμόν, της ανάπτυξης) και οι βουλευτές του εθνοκαταστροφικού δικομματισμού κατάργησαν και την αργία της Κυριακής.

Και δεν συγκινήθηκαν καθόλου απ’ τo OXI της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων. Ούτε καν απ’ την εναγώνια επιστολή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, προς τους Βουλευτές, (12-7-13), σχετικά με το θέμα αυτό.

Και ας μου επιτραπεί να εστιάσω την προσοχή σας σε κάποιες παραγράφους της επιστολής αυτής, που δείχνεουν τα έτη φωτός, που χωρίζουν, κάποιους πνευματικούς πατέρες απ’ την κοινωνική πραγματικότητα. Και ιδιαίτερα απ’ την τραγωδία, χωρίς κάθαρση, που βιώνει ο τωρινός Έλληνας.

Λέει, λοιπόν, μεταξύ άλλων, ο Σ/τος Αιτ/νίας προς τους βουλευτές:

"σες πού γωνίζεσθε γιά τό καλό το λαο μας, σες, τούς ποίους νέδειξε ατός γενναος καί πιστός λαός τς Ατωλοακαρνανίας, γιά νά ψηφίζετε τά καλά, τά φέλιμα καί τά ριστα, θά νεχθετε, θά συμφωνήσετε μέ τό ντίθεο καί πιζήμιο ατό πιδιωκόμενο τόλμημα";

Και μπαίνει το ερώτημα:

Τα…κερασμένα


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΔΕΝ μας «καλύπτει» ο κ. Λ. Πανταζής. Ούτε με τα καλλιτεχνικά του δεδομένα, ούτε με τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. «Παιδί του λαού» (και) ο εκ Ουζμπεκιστάν Παγκοζίδης, ανέβηκε ταχύτατα την κλίμακα. Έκανε καριέρα στην «καλλιτεχνική» Ελλάδα όπου οι μετριότητες έχουν πέραση και ο αποδέκτης της «τέχνης» του αρέσκεται στην καπνίλα του σκυλάδικου και δεν απορρίπτει άσματα που μόνο απ’ τον τίτλο τους απωθούν. («Μείνε μαζί μου έγκυος-είμαι πολύ φερέγγυος», «Από δω η γυναίκα μου κι από’ κει το αίσθημά μου», «Βρήκες το ευαίσθητο σημείο μου», «Έχεις πέντε λεπτά προθεσμία», «Μια εμπειρία», «Ταραχή», «Καρδιοπάθειες», «Να πεθάνουν οι γυναίκες»…).

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Ουδέν…άβατον (για τη διαφθορά)


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΤΗΣ έστρωσαν το δρόμο ο χρόνος και η ατιμωρησία. Εισχώρησε η διαφθορά, στρώθηκε, μας βρήκε στον ύπνο, ξυπνήσαμε, τρέχουμε με τον δαυλό κι είναι αργά.
ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ πως υπήρχε άβατο (για τη διαφθορά) και πέσαμε έξω. Κι αν ήταν αδιανόητο π.χ. εμπορία καυσίμων ακόμα και στο στρατό, το φάγαμε κι αυτό και το χωνέψαμε. Όπως και τις προμήθειες περί το πολεμικό υλικό.
ΚΑΙ τι απόμεινε από (καταπατημένο) άβατο; Ο ευαίσθητος (συνηθίζουμε να το λέμε) χώρος της υγείας. Δεν παίζεις με τη ζωή και το θάνατο κι είναι αδιανόητο να πλουτίζουν άνθρωποι εμπορευόμενοι την υγεία. Υπήρξε το πάρτι με τους «γλεντζέδες» του, που δεν το απόσωσαν. Ακόμα και σήμερα που σήμανε σάλπιγγα για τη διάλυση.

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Μη μου τους Κύκλους Τάραττε



Μην ενοχλείτε την ΩΡΑ της ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ του Λαού..
. Οι Ιαχές ας γίνουν χαμηλόφωνα και με τακτ.. Κάποιοι κοιμούνται ακόμη...
 Ο βηματισμός προς το σημείο συγκέντρωσης να μην είναι συγχρονισμένος, να είναι ακανόνιστος
 για να εισβάλλουν ευκολότερα παρεμβάσεις από τα
ΟΡΓΑΝΑ διατήρησης της ΤΑΞΗΣ και της Ασφάλειας...
 Δεν επιτρέπεται η χρήση όπλων από το κοινό...
Ευάλωτοι επιτρέπεται να κατεβείτε στον Αγώνα...
 Τόσο ευάλωτοι, όπως σας ανάθρεψε το Σύστημα για να έχει αβαντάΖ ακόμη και απέναντι στις πολυπληθείς σας συγκεντρώσεις...
Συνθήματα πείτε όσα θέλετε...
Γράψτε κι άλλα τόσα στους τοίχους της πόλης και του διαδικτυακού κόσμου....
 Βάλτε και τραγούδια στα μεγάφωνα της Ζωής...

Αν τα σπίτια ήταν Τράπεζες

Του Κώστα Βαξεβάνη
Αν τα σπίτια ήταν Τράπεζες, προφανώς θα τα είχαν σώσει. Δεν θα έμπαινε κανένα θέμα πλειστηριασμού. Πόσο ηθικό είναι,αναρωτιούνται μερικοί, να επιβραβεύεται ένας μπατακτσής ή τζαμπατζής (για να ικανοποιήσουμε και την διανοητική αναζήτηση της κυρίας Διβάνη) ο οποίος δεν πλήρωνε το δάνειό του; Όσο ηθικό είναι να διασώζονται οι Τράπεζες είναι η απάντηση.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Οι ελληνικές Τράπεζες, ανακεφαλαιοποιήθηκαν, δηλαδή επιδοτήθηκαν με τα χρήματά μας τα οποία μπαίνουν στο ελληνικό χρέος για να διασωθούν.Να μην καταρρεύσουν ήταν η επίσημη απάντηση. Και η απάντηση συνέχιζε,πως αν κατέρρεαν,θα κατέρρεε και η Οικονομία στο σύνολό της.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καραβιές και ελληνική…μαγκιά
Του Θανάση Νικολαΐδη
ΚΑΛΟΣ φέτος ο τουρισμός μας, καλλίτερος ο ξένος τουρίστας. Με πίστη στην Ελλάδα και κατανόηση στους έλληνες. Άκουσε πως «σβήνουμε» και μας προτίμησε από λύπηση(!) ή για την καλοπέρασή του; Το ’χε σκοπό στη ζωή του και τάμα στον εαυτό του να δει τον Παρθενώνα;
ΕΤΣΙ κι αλλιώς, ανηφόρισε για την Ακρόπολη και κατηφόρισε η ελληνική…μαγκιά. Με στοιχεία τσαπατσουλιάς και διαφθοράς. Μπήκε στην ατέρμονη ουρά, χωρίς σκιάδι για τον Ήλιο, τα λιγοστά ταμεία πήραν φωτιά και τα 2-3 μηχανήματα-εκδοτήρια…αντιστέκονταν.
-Χαλασμένα, αποκρίθηκε, ούτε μια σύσπαση του προσώπου του έδειξε να στεναχωριέται και συνέχισε. «Φρενάρουμε» τον κόσμο όταν πέσουν καραβιές.
ΛΕΣ και πρόκειται να στριμωχτούν οι επισκέπτες σε μιαν αίθουσα για έναν πίνακα ζωγραφικής. Λες και η Ακρόπολη «φρακάρει» στην πολυκοσμία και πρέπει οι «αρμόδιοι» να σοφιστούν και ν’ αραδιάσουν τα πιο απίθανα (ψέματα)-δικαιολογίες της στιγμής. Και δεν αρπάζει ο Υπουργός τον υπεύθυνο ο Υπουργός, να τον στείλει αμέσως σπίτι του και να ψάχνει, την επαύριο, για δουλειά.
ΕΙΔΑΝ, λοιπόν, τον Παρθενώνα οι ξένοι και, κατηφορίζοντας τους περίμενε η «ημετέρα» αλητεία, συμπυκνωμένη σε ένα μπουκαλάκι νερό των 3-4 ευρώ! Στοπ, εδώ τη σκέψη μας και δεν πάμε παραπέρα . Αν ένας του ΣΔΟΕ «μεταμφιεσμένος» σε τουρίστα του’ ριχνε του…μάγκα κατακέφαλα το πρόστιμο; Ουδέν πρόβλημα. Θα πλήρωνε (απ΄ τα κλεμμένα και αποταμιευμένα γι αυτό το ενδεχόμενο), θα καθάριζε και πάλι απ’ την αρχή. Έχοντας «γράψει» τον τουρισμό, την πατρίδα του, τον Παρθενώνα και τον «Ξένιο Δία».
ΚΙ αν αύριο ορθοποδήσουμε και κάνει ξαστεριά; Ε, τότε πάρε τα κιάλια σου να δεις την αισχροκέρδεια στα ύψη και τους ελεγκτές να’ χουν αποκάμει.
ΟΙ…καραβιές δεν ήρθαν μόνο για να δώσουν. Ήρθαν και για να πάρουν. Κάτι από ήθη ελληνικά και πρακτικές μας της καθημερινότητας. Αν αύριο δεν πατήσουν στην Ελλάδα της αταξίας (και της αισχροκέρδειας), μη μαυροφορεθούν οι μάγκες (μας) κι αρχίσουν το κλάμα…

ΚΑΙ, βέβαια, έχουμε πρόταση. «Όπως Αμερική». Κλέψε σου λέει, θα πληρώνουν και τα τρισέγγονά σου, αν πιαστείς. Κι εμείς το ίδιο λέμε στα ντόπια τσακάλια της φοροδιαφυγής. «Ό,τι…γουστάρεις, φίλε, κι ο έλεγχος δεν θα είναι καθημερινός και επίμονος. Θα’ ναι απλωμένος στο χρόνο και χωρίς προειδοποίηση και καμπανάκι. Πιάστηκες; Η μαγκιά πληρώνεται, θα χτυπιέσαι και θα καταριέσαι την ώρα…

προβοκάτσια των δήθεν χημικών βομβαρδισμών !!::


Επέμβαση στη Συρία προαναγγέλλει ο Μπαράκ Ομπάμα 

Με πρόσχημα τη προβοκάτσια των δήθεν χημικών βομβαρδισμών 

Θυμηθείτε : όπως τότε στο Σεράγεβο με τη βόμβα προβοκάτσια στην αγορά 
και την εισβολή του ΝΑΤΟ που διέλυσε τη Σερβία. 

Τα αραβόφωνα ειδησεογραφικά Λιβάνου και Συρίας, αιφνιδιάστηκαν από τις τελευταίες καταγγελίες της αντιπολίτευσης για ρίψη χημικών στα προάστεια της Δαμασκού. Τα περισσότερα καταλήγουν ότι 
υπάρχει πλαστογράφηση του οπτικού υλικού που παρουσιάζεται ως αποδεικτικό για την δολοφονική επίθεση. 
To ειδησεογραφικό Sham Times θέτει τ’ αναπάντητα ερωτήματα που προκύπτουν σχετικά με την φερόμενη επίθεση με χημικά στα περίχωρα της Δαμασκού που καταγγέλει η... συριακή αντιπολίτευση : 
• Πώς συναντήθηκαν όλα αυτά τα παιδιά σε μια περίοδο που δεν λειτουργούν τα σχολεία ούτε πραγματοποιούνται κάποιες συλλογικές δραστηριότητες; Και ιδίως που βρέθηκαν όλα αυτά τα παιδιά από κοινού συναθροισμένα σε περιοχές που χαρακτηρίζονται ως τομείς στρατιωτικών επιχειρήσεων; 
• Που είναι οι γονείς ή οι συνοδοί τους να τα κλάψουν;Τα χημικά εισέβαλαν στα σπίτια και έπληξαν επιλεκτικά παιδιά ; 



Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Έλληνας μαθητής με το εξωσκελετικό γάντι στο Google Science Fair 2013-

IOANNOY
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΔΩ 
«Η νίκη στον διαγωνισμό του Google Science Fair θα με ενθαρρύνει να συνεχίσω να δημιουργώ πρότζεκτς που θα κάνουν τη ζωή των ανθρώπων ευκολότερη και καλύτερη», δήλωσε ο 17χρονος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους θέλησε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό που φέτος είχε θέμα «90 τρόποι για να αλλάξετε τον κόσμο».

Στις 15 πρώτες θέσεις του διεθνούς διαγωνισμού της Google για εφήβους, βρέθηκε ο 17χρονος Χαράλαμπος Ιωάννου, ο οποίος σχεδίασε ένα εξωσκελετικό γάντι για άτομα με αναπηρία στα άνω άκρα.
Το “εξωσκελετικό γάντι” είναι ένας μεταλλικός σκελετός σε σχήμα γαντιού που προσαρμόζεται στο μπράτσο του χρήστη. Αφού τοποθετηθεί στο σωστό σημείο όπου ενεργοποιούνται οι αισθητήρες κίνησης, καθιστά δυνατή την ανιχνεύση του κινητικού ερεθίσματος του χρήστη, το οποίο στη συνέχεια θα ενισχύεται με τη χρήση των «σερβοκινητήρων»

Τι μας…θωρεί ακίνητος;


Του Θανάση Νικολαΐδη
 «ΚΑΤΩ τα χέρια απ’ το ΠΑΣΟΚ!». Το’ χε πει κάποτε ο Α. Παπανδρέου απευθυνόμενος στους αντιπάλους του κι είχε δίκαιο, στο ποσοστό που το’ χε φτιάξει. Κι ύστερα; Το επανέλαβαν κατοπινοί ως…φάρσα. Τα χρόνια πέρασαν, η φθορά ήρθε αγκαλιά με τη διαφθορά και κάποιοι…άντρες του το’ χαν για όπλο αμυντικό. Όταν είχαν πρόβλημα προσωπικό! «Κάτω τα χέρια απ’ το ΠΑΣΟΚ» ξεστόμισε…επιβλητικά ο κ. Λαλιώτης, σε μια παλιά προσωπική του διαφορά με τον κ. Μητσοτάκη. Το επανέλαβε ο κ. Μαντέλης; Ίσως.
ΣΗΜΑΣΙΑ έχει πως οχυρώνονταν πίσω απ’ το Κόμμα άνθρωποί του κι αυτή η πρακτική έφτασε στις μέρες μας. Και, βέβαια, είναι κάπως…αργά να επικαλείσαι ανοήτως το (οποιοδήποτε) Κόμμα και να περιβάλλεις εαυτόν με την ιστορία του ως προστατευτικό του μανδύα.
ΣΗΜΕΡΑ, λοιπόν, που η Ελλάδα βράζει με τους κλάδους εργαζομένων σε ξεσηκωμό, απέχουμε πολύ απ’ τον γενικό ξεσηκωμό. Γιατί; Γιατί κάτι ξέρει ο μέσος έλληνας, κάτι θυμάται, τα ζυγιάζει και κάνει πίσω. Κι αφήνει μόνο του τον κάθε κλάδο αδικημένων και «αδικημένων» να τα βγάλει πέρα μόνος του.

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Στον «πάγο» η υπόθεση των Οικονομικών Επιθεωρητών-Μήπως καθυστερεί η Πρόεδρος Πρωτοδικών-Ανακρίτρια κ. Κυριακή Κατσιβέλη;



του δημοσιογράφου, Δημήτριου Πανόπουλου
Σε «κώμα» βρίσκεται μια υπόθεση ζημίας του Δημοσίου ενός δισεκατομμυρίου ευρώ (!), στην οποία εμπλέκονται ανώτατα -πρώην- στελέχη της φορολογικής διοίκησης. Το αποτέλεσμα είναι η βασική μάρτυρας κατηγορίας να βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με τη μήνη των προσώπων που κατήγγειλε για εικονικούς επανελέγχους σε Δήμους αλλά και Ιδιωτικές επιχειρήσεις! Είναι ενδεικτικό ότι ένας εκ των κατηγορουμένων προσέφυγε στα αστικά δικαστήρια και κατάφερε να βγάλει στον πλειστηριασμό το σπίτι της.
Νομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη υπόθεση «λιμνάζει» στην ανάκριση για περίπου εννέα μήνες παρά το γεγονός ότι οι υποθέσεις διαφθοράς -βάσει Νόμου- πρέπει να περαιώνονται εντός τετραμήνου!
Πλέον η μάρτυρας κατηγορίας αναγκάζεται να αποστέλλει αιτήματα επίσπευσης των διαδικασιών με παραλήπτες -μεταξύ άλλων- και το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ σε δηλώσεις της στο e-reportaz επισημαίνει ότι δεν έχει άλλες…αντοχές! 

Διασκευές από ποιητικές και δημοτικές δημιουργίες:

GoPetition

προεόρτιο αφιέρωμα στον Πατροκοσμά


Image


Αυτό το λόγο θα σας πω
δεν  έχω άλλον κανένα
μεθύστε με του άγιου
 Πατροκοσμά το πνεύμα!

Βοήθα Παναγιά μου
και συ Άγιε Κοσμά,
για να ’χει η Ελλάδα
τιμή και λευτεριά…

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή
παρά αιώνια σκλάβοι σ’ Εβραίους και Ναζί!…

Ανακοίνωση:  Το Σάββατο, 24 Αυγούστου 2013, ώρα οχτώ, το βραδάκι, στην πλατεία Δημοκρατίας, στο Αγρίνιο, θα γίνει εκδήλωση με θέμα «Ο Πατροκοσμάς και η κρίση», με ομιλητή τον παπα-Ηλία.

 Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Θα...λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι




Όπως κάθε φορά σ ένα κράτος που δε θά πρεπε να λέγεται Ελλάδα...
Σ ένα κράτος που θα πρεπε να βρίσκεται χαμένο κάπου στην κεντρική Αφρική...
Που να μην το γνωρίζει κανείς...


Οι ίδιοι που έφεραν τον τόπο στο χάος , οι ίδιοι αποφάσισαν να την σώσουν...
Η πλάκα είναι ότι εμείς τους δώσαμε αυτήν την εντολή...
Κι αυτοί βέβαια, κορόιδα είναι?
Συνεχίζουν να ρημάζουν ότι έχει απομείνει...Η δουλειά τους είναι εξάλλου...


Κι όταν μιλάνε οι πολιτικοί ή οι "δημοσιογράφοι" τους στα κανάλια τους, νομίζεις ότι ζεις σ ένα ευρωπαικό κράτος με δημοκρατία, δικαιοσύνη, ασφάλεια, κλπ..κλπ..κλπ...

Ποιος Θανάσης...

Χρυσόψαρο λάμπεις στη διαφθορά


Έτσι λιγάκι στο παιχνίδι σκάκι
Ένα στρατιωτάκι παρασέρνει στο ρυάκι
Ήταν θλιμμένο και τα δάκρυα στα μάτια ψάρια
Χρυσόψαρο βαπτίστηκε όταν γεννήθηκε

Σκοτώνει αυτό που αναβλύζει
το καθαρό μετάξι
Πεθαίνει αργοπεθαίνει και ανασταίνεται
Στην αφθαρσία η φθορά τί σημασία έχει
Επί εντός και επί τα αυτά Διαφθορά σημαίνει

Το πριν και το μετά δεν το λυαίνει
Μη το συνηθίσεις με αυτά τα θλιμμένα μάτια
Μη γίνεις και συ σαν και αυτά τα τρωκτικά τα σκάρτα
Αυτό το χρυσόψαρο μπορεί και να σε οδηγήσει
εκεί που ο ουρανός αντάμωσε τη δύση

Και όταν ανοίξεις τα μάτια ψάρια
τότε εκδίκηση γυρεύεις μοναχά στα χνάρια
Πιράνχας, κροκόδειλοι και πιγκουίνοι σύμμαχοι
στην κατά της διαφθοράς τη δίνη

Μόνο με «μαύρο» θ’ άλλαζε κάτι


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΜΑΣ βαραίνουν υποψίες, τους βαραίνουν ενοχές. Πολύ το χρήμα (επί παχιών αγελάδων), λες κι είχαμε μηχανή κοπής χαρτονομίσματος. Σαν να φτιάχτηκε για χάρη μας η Ε.Ε. για να μας δανείζει, οι Γερμανοί να χαϊδεύουν της Ψωροκώσταινας τα καλ(κ)ομαθημένα.
ΤΙ κάνεις σαν Κυβέρνηση «του λαού για το λαό» (κ.ά. τέτοια φαιδρά); Μοιράζεις πόστα σε «διψασμένους». Προηγούνται τα «δικά σου παιδιά», έπονται οι «πρασινοφρουροί» και τούμπαλιν. Με τους «άλλους» σε ρόλο μόνιμης διαμαρτυρίας που «κυβερνούσαν» χωρίς να φαίνονται. Τους διόριζαν για το άλλοθί τους οι κυβερνώντες κι όλοι τους…βολεμένοι.
ΟΡΙΖΑΝ και επιτροπές στην ΕΡΤ, για ν’ αρχίσει το μεγάλο φαγοπότι. Τι κι αν οι επιτροπές οργίασαν με υπογραφές και προτιμήσεις ημετέρων; Όλα νόμιμα και...λεφτά υπήρχαν. Απ’ τις αστείρευτες εισροές για την ΕΡΤ ακόμα και…νεκροταφείων. Μια-δυο, λοιπόν, κι ο καθένας της επιτροπής στον/στην «κολλητό» του.

GoPetition


προεόρτιο αφιέρωμα στον Πατροκοσμά

Image

Διασκευές από ποιητικές και δημοτικές δημιουργίες:

Αυτό το λόγο θα σας πω
δεν  έχω άλλον κανένα
μεθύστε με του άγιου
 Πατροκοσμά το πνεύμα!

Βοήθα Παναγιά μου
και συ Άγιε Κοσμά,
για να ’χει η Ελλάδα
τιμή και λευτεριά…

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή
παρά αιώνια σκλάβοι σ’ Εβραίους και Ναζί!…

Ανακοίνωση:  Το Σάββατο, 24 Αυγούστου 2013, ώρα οχτώ, το βραδάκι, στην πλατεία Δημοκρατίας, στο Αγρίνιο, θα γίνει εκδήλωση με θέμα «Ο Πατροκοσμάς και η κρίση», με ομιλητή τον παπα-Ηλία.

Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Η επίθεση με χημικά κατά αμάχων στη Συρία

 

Στον σημερινό τύπο μεταδίδεται από την Συρία η επίθεση με χημικά κατά αμάχων και ο τρόπος που παρουσιάζονται τα πράγματα είναι νερό στον μύλο των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ για να επέμβουν στη Συρία. Το ενδεχόμενο της προβοκάτσιας δεν φαίνεται να τους απασχολεί. Κι όμως Αμερικανοί και ΝΑΤΟ με προβοκάτσια των Μουσουλμάνων με την βόμβα στο Σεράγεβο, που όπως αποδείχτηκε βάλανε οι ίδιοι οι Μουσουλμάνοι επετέθησαν στη Βοσνία κατά των Σέρβων. Στο Ιράκ κάνανε επέμβαση επειδή λέγανε ότι ο Σαντάμ έχει πυρηνικά όπλα πράγμα που αποδείχτηκε τεράστιο κατασκευασμένο ψέμα. Βλέπετε λοιπόν ότι με ψέματα τα οποία δημοσιεύει και ο δυτικός τύπος κάνουνε τις επεμβάσεις τους.
Ο δυτικός τύπος με ελάχιστες εξαιρέσεις παρουσιάζει τα πράγματα μόνο από την πλευρά των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ και δεν έχει καμιά αντικειμενικότητα. Αυτό είναι πια πολύ γνωστό. Σε όλες τις επεμβάσεις οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ βασίστηκαν σε μια σειρά από ψέματα για να μπορέσουν να επέμβουν στις διάφορες χώρες (Ιράκ, Λιβύη και τώρα στη Συρία).
Ο Άσαντ δεν έχει κανένα όφελος να ρίξει χημικά και να προκαλέσει την επέμβαση των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ στο βαθμό μάλιστα που φαίνεται ότι κερδίζει τον πόλεμο. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι  η ρουκέτα με τα χημικά εκτοξεύτηκε από τις γραμμές των ανταρτών. Δεν τους λέει τίποτε  αυτό; Γιατί αναμασάνε την ειδησεογραφία των δυτικών μέσων ενημέρωσης και δεν ψάχνουν το θέμα βαθύτερα πέρα από αυτό που φαίνεται;
Στην Συρία φαίνεται ότι στις γραμμές των ανταρτών που μάχονται εναντίον του καθεστώτος του Άσαντ είναι μέλη της Αλ Κάϊντα, μισθοφόροι από την Λιβύη, Τούρκοι αξιωματικοί ακόμα και  μισθοφόροι της Λεγεώνας των ξένων φαίνεται να συμμετέχουν στον πόλεμο.  Οι αντάρτες είναι υπεύθυνοι για πολλά εγκλήματα κατά αμάχων με ιδιαίτερη προτίμηση στους Χριστιανούς της Συρίας τους οποίους βασανίζουν και σκοτώνουν, ενώ η Δύση κωφεύει. Οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ φαίνεται να είναι κρυμμένοι πίσω από τους  αντάρτες. Πόσο εύκολα μπορεί κανείς να υποστηρίξει την επέμβαση των ξένων σε μια ανεξάρτητοι χώρα όπως η Συρία. Και δεν λέω πως ο Άσαντ είναι καλός. Δικτάτορας είναι!
Με πιο όμως δικαίωμα οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ βαφτίζουν κακούς όποιους δικτάτορες θέλουν να ανατρέψουν και καλούς όλους τους δικτάτορες με τους οποίους συνεργάζονται; Και στην Βόρεια Κορέα έχουμε δικτατορία πολύ πιο στυγνή από αυτή της Συρίας, μάλιστα με δοκιμές πυρηνικών όπλων! Γιατί οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ δεν κάνουν τίποτε γι΄ αυτό; Μήπως επειδή πίσω από την Βόρεια Κορέα κρύβεται η Κίνα; Η μήπως η Κίνα δεν είναι δικτατορία, αλλά Αμερικανοί και ΝΑΤΟ συνεργάζονται μια χαρά με αυτήν.
Αποδεικνύεται με όλα τα παραπάνω ότι κανείς πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός όταν αντλεί ειδήσεις από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης και να  είναι πολύ καχύποπτος όταν διαβάζει τις ανακοινώσεις των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ!
<>
GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Ζήσε και άσε τους άλλους να… κουρεύονται.

 «Προχθές ήρθε η αστυνομία και πήρε μαζί της τσιγγάνους. Κι εγώ δεν είπα τίποτα. Χθες ήρθε η αστυνομία και πήρε τους Εβραίους. Κι εγώ δεν είπα τίποτα. Υστερα ήρθε η αστυνομία και πήρε τους πρόσφυγες. Κι εγώ δεν είπα τίποτα. Αργότερα ήρθε η αστυνομία και πήρε τους ομοφυλόφιλους. Κι εγώ δεν είπα τίποτα. Σήμερα ήρθε η αστυνομία και πήρε εμένα. Και κανείς δεν είπε τίποτα». Μπρεχτ(Ημερολόγιο)

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μόνο με «μαύρο» θ’ άλλαζε κάτι
Του Θανάση Νικολαΐδη
ΜΑΣ βαραίνουν υποψίες, τους βαραίνουν ενοχές. Πολύ το χρήμα (επί παχιών αγελάδων), λες κι είχαμε μηχανή κοπής χαρτονομίσματος. Σαν να φτιάχτηκε για χάρη μας η Ε.Ε. για να μας δανείζει, οι Γερμανοί να χαϊδεύουν της Ψωροκώσταινας τα καλ(κ)ομαθημένα.
ΤΙ κάνεις σαν Κυβέρνηση «του λαού για το λαό» (κ.ά. τέτοια φαιδρά); Μοιράζεις πόστα σε «διψασμένους». Προηγούνται τα «δικά σου παιδιά», έπονται οι «πρασινοφρουροί» και τούμπαλιν. Με τους «άλλους» σε ρόλο μόνιμης διαμαρτυρίας που «κυβερνούσαν» χωρίς να φαίνονται. Τους διόριζαν για το άλλοθί τους οι κυβερνώντες κι όλοι τους…βολεμένοι.
ΟΡΙΖΑΝ και επιτροπές στην ΕΡΤ, για ν’ αρχίσει το μεγάλο φαγοπότι. Τι κι αν οι επιτροπές οργίασαν με υπογραφές και προτιμήσεις ημετέρων; Όλα νόμιμα και...λεφτά υπήρχαν. Απ’ τις αστείρευτες εισροές για την ΕΡΤ ακόμα και…νεκροταφείων. Μια-δυο, λοιπόν, κι ο καθένας της επιτροπής στον/στην «κολλητό» του.
-Θα σε προτείνω για την ΕΡΤ, μαλ…α, θα κολυμπήσεις στο ευρώ, αλλά…ξέρεις. Τα μισά δικά μου. Τακτικά και στην ώρα τους. Εκεί όπου θα γευματίζουμε, και κάτω απ’ το τραπέζι.
ΑΥΤΟΙ το’ στρωσαν κι εμείς προχωράμε τη σκέψη μας πιθανολογώντας. Κι όσο το παραδάκι έπεφτε περίεργα σε τσέπες μετριοτήτων σε προσοδοφόρα πόστα, τόσο η υποψία μας γίνεται βεβαιότητα. Δεν μπορεί να σπαταλάς α(συλ)λόγιστα το δημόσιο χρήμα προς τρίτους χωρίς μια παράπλευρη εισροή στη δικιά σου τσέπη.
«ΣΤΗΝ Ελλάδα όλα γίνονται όπως θέλουν οι μέτριοι» είπε ο Τσαρούχης. Και στρώθηκαν στη «δουλειά» μετριότητες που ‘κονομούσαν…τ’ άντερά τους, εν μέσω ικανών και ταλαντούχων. Με τουπέ, ενίοτε και «εσωτερική» εξουσία από ανάκλαση στον προστάτη που του’ κλεινε το μάτι περιμένοντας το μερδικό του. Ένα τέλειο σύστημα κλοπής του δημόσιου χρήματος, στη χώρα της…λευτεριάς, της «δημοκρατίας» και της ατιμωρησίας. Μια τέλεια μηχανή χωρίς ν’ ακούγεται, καλολαδωμένη από μαστόρια που έκαναν περιουσίες με μακιγιαρισμένες φάτσες στο «γυαλί» και αφανείς στο παρασκήνιο της ΕΡΤ. Με τον συνδικαλισμό φύλακα-άγγελο μην ακουστούν…τσουγκρίσματα των ποτηριών του πάρτι.
ΚΑΛΟΣ ο έλεγχος του συνοικιακού ταβερνιάρη και του ψιλικατζίδικου, αλλά καλύτερος στους παραπάνω «νομίμως και ανήθικα πλουτισάντων». Οικονομικός και εισαγγελικός!
-Τη φορολογική σας δήλωση, κύριε/κυρία που τσεπώνατε χιλιάρικο ημερησίως. Γιατί δηλώνετε τα μισά;
……
-Πότε προσληφθήκατε; Ποιοι υπέγραψαν;
-Προσωπικά δεδομένα.

ΚΑΙ το επιμύθιο; Μόνο με «μαύρο» στην οθόνη κάτι θα μπορούσε ν’ αλλάξει.

για ενός αγγέλου την καρδιά εκδίκηση θα πάρω

Τι να φοβάμαι στη ζωή αφού όλα τα ρισκάρω
για ενός αγγέλου την καρδιά εκδίκηση θα πάρω

Από την προηγούμενη Δευτέρα!ομόφωνα οι συντάκτες μας ,αποφάσισαν να αναστείλουν συμβολικά τις αναρτήσεις μας,για την Ασπασία
 η ιστορία ενός παιδιού!απο τα χιλιάδες παιδιά,θύματα ενδοοικογενειακής βίας,που όμως αυτή την πλήρωσε λίγο πιο ακριβά!
Καθημερινές ιστορίες,κλειδωμένες,πίσω απο κάθε διαμέρισμα
μέσα απο την ιστορία,αυτή,αναδύθηκαν οι δυο παράλληλοι κόσμοι της Ελλάδας
  Η  Ελλάδα της ευαισθησίας,και η Ελλάδα του μίσους!
από την μια αυτοί που ενδιαφέρθηκαν ,έδωσαν αίμα,πήραν τηλέφωνα,έκλαψαν,και από την άλλη οι αναίσθητοι σαπιοκοιλιαδες του καναπέ,που βρήκαν τροφή για να βγάλουν Μένος!
 από την μια ο Έλληνας που είναι αξιοπρεπής και περήφανος,και από την άλλη,
η μιζέρια,η κακεντρέχεια,η ανεγκεφαλιαση,ορισμένων ευτυχώς,που έσπευσαν ακόμα
 και να βρίσουν αισχρά ενα κορίτσι,συνδυάζοντας το με ρατσιστικές μαλακίες!

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Και στο σκαμνί…κανένας!


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ στο θέμα, όσο αυτοί στις καρέκλες τους. Έσπευσαν στον τόπο της «δολοφονίας», με εργαλεία και σπουδή, αλλά χωρίς φόβο και ντροπή. Εξαφάνισαν τη στάση του δυστυχήματος «ξυρίζοντας» τα σίδερα. Σύριζα, μη μείνει ίχνος παρανομίας πάνω στο δρόμο της υπερταχείας κυκλοφορίας (κάθε μέρα τον διαβαίνω εποχούμενος), όπου σκοτώθηκε ο πολίτης και τραυματίστηκαν μάνα και παιδιά. Και ήταν τα ίδια ένοχα χέρια που την έστησαν καταμεσής του δρόμου. Για τον ΟΑΣΘ-μονοπώλιο και δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε. Οι μεγάλες εταιρίες  και οργανισμοί, στην Ευρώπη έχουν και τον «αντίποδά» τους. Αντίπαλο ανταγωνιστικό και συλλειτουργούν παρεμποδίζοντας την εκμετάλλευση του ενός.
ΚΙ άρχισε ο καυγάς του αποπροσανατολισμού. Με τον κάθε βαλτό ή αυτόκλητο να σπρώχνει την αλήθεια όσο μακριά τον έβαλαν να το κάνει.