2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

απατεώνας ή βλάξ


Τσίπρας: Μην κοροϊδεύετε το λαό με φαραωνικές επενδύσεις

Ακόμη δεν ξεχάστηκαν τις δηλώσεις του περί Ελντοράντο των ΑΠΕ και ο Τσίπρας επανέρχεται για ακόμη περισσότερα αιολικά στην Λακωνία

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63788669

ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΟΠΤΕΣΑΙ ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΕΙ Η ΟΠΟΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΛΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ. Τις εγγυήσεις για τοεπενδυτικό δάνειο τις δίνει το κανονιστικό πλαίσιο και οι ταρίφες που αποτυπώνονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ πράγμα που το γνωρίζεις... 

Επομένως ...απατεώνας ή βλάξ ;

Ο  Τσίπρας θέλησε απέναντι στην επιβλαβή, σύμφωνα με μελέτη του Α.Π.Θ. για το περιβάλλον επένδυση στη Χαλκιδική, να αντιδιαστείλει μια κυοφορούμενη αλλά κολλημένη πράσινη επένδυση και μάλιστα από… Γερμανούς.Έτσι επικαλέστηκε τα εμπόδια που συναντά η Deutsche Aeolia από κυβερνητικούς παράγοντες…
ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΑΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΤΗΣ Deutsche Aeolia "δεν συναντούν εμπόδια"  από κυβερνητικούς παράγοντες αλλά ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ.
Τα αιολικά ..του Τσίπρα εντός της  περιοχής προστασίας της φύσης (ζώνη 3.ΙV) ,στο αρχείο "Τσίπρας 11"

Επιστροφή (κλεμμένων) με δημεύσεις!

Του ΘΑΝΑΣΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ 


ΤΟ’ χαν στρώσει νομοθετικά κι είχε ο μήνας…εννιά. Με τον νόμο περί μη ευθύνης υπουργών για αμαρτίες βαθμοφόρων όλων των «στρατών» και με τα κλεψιμαίικα εξασφαλισμένα. Το ρευστό διάσπαρτο σε κρυψώνες και βιβλιάρια, τα ακίνητα προστατευμένα και τα (ένοχα)…πουλάκια να κοιτάνε απ’ έξω το κλουβί.
ΚΙ έγινε το δημόσιο χρήμα περιουσία ιδιωτών χωρίς κινδύνους δήμευσης. Κάποιοι πονηροί  αποχαιρέτισαν έγκαιρα την πολιτική κι άλλοι, αθεράπευτα άρπαγες και αφελείς συνέχισαν, μέχρι να σπάσει ο διάολος το ποδάρι του. Δεν αρκέστηκαν στο ρευστό και τους κινδύνους του, στην Ελλάδα της αβεβαιότητας. Το κλείδωσαν στην Ελβετία τσεπώνοντας τους κωδικούς για μαξιλάρι, και σήμερα ξεκαρδίζονται με τις επιτροπές που παίζουν τη Λίστα κομπολόι.
ΞΕΣΠΑΣΕ η κρίση, πέφτει χαλάζι και το αγιάζι περονιάζει πρόσωπα. Οι θρασείς συμμαζεύτηκαν. Όχι από φιλότιμο και τύψεις. Τρόμαξαν στιγμιαία, θυμήθηκαν τα πεπραγμένα τους, καμάρωσαν το ξένο (δημόσιο) βιος που το’ καναν δικό τους, μια ματιά στα ακίνητα που δεν φεύγουν κι ένα ξεφύλλισμα του νόμου. Δεν προβλέπεται δήμευση περιουσίας-πάμε για ύπνο (του δικαίου), χωρίς εφιάλτες.

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ποινικές διώξεις για οφειλές άνω των 5.000 στο Δημόσιο.Δείτε το σχετικό έγγραφο

 by Αντώνιος Μάνος ·
Αρ. πρωτ.: ΔΝΥ Α 1022989 ΕΞ 6.2.2013
Υποβολή αιτήσεων ποινικής δίωξης για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο (αρ. 25 ν.1882/90)
Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου 2013
ΑΡ.ΠΡΩΤ. ΔΝΥ Α 1022989 ΕΞ 2013
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
Α. ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ & ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
Δ/ΝΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ
ΤΜΗΜΑ Α’ 

Read More »


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!


ΟΛΑ στο βιβλίο σας, κ. Μητσοτάκη!

Του ΘΑΝΑΣΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ 


ΕΚΛΕΙΣΕ ως πολιτικός ο κ. Μητσοτάκης, αλλά δεν έκλεισε μαζί του τα κιτάπια της η ιστορία. Πείσμων και χαλκέντερος, ξεζουμίζει την πολιτική που άσκησε ως χόμπι και επάγγελμα, έχοντας φροντίσει και για τα (δυο) παιδιά του. Στον ίδιο «επαγγελματικό»
χώρο Ντόρα και Κυριάκος, στην ίδια φάμπρικα που παράγει πολιτική με τις χαρές και τις πίκρες της-επιλογή, ωστόσο, του πατερφαμίλια, χρήσιμη και ενδιαφέρουσα.
«ΜΕ την Κυβέρνηση του στα πράγματα και με τον ίδιο στο τιμόνι, θα’ ταν άλλιώτικη η μοίρα της πατρίδας μας» γράφει στο βιβλίο του και τον ακούνε τεντωμένα αυτιά ευφάνταστων, ίσως και πολιτικά ανιστόρητων. Το(ν) ακούσαμε και πάει ο νους μας στο «βρώμικο ‘89». Με τους (αχυρ)ανθρώπους του και με την (λεγομένη) αριστερά να «συνεργάζεται και με τον διάβολο» για να τον κάνει πρωθυπουργό. Έγινε, κι ήταν όλος ταξίδια και…τσιμέντα της ΑΓΕΤ, μέχρι που βρέθηκε στη ζωή του ο Αντώνης Σαμαράς. ΚΑΙ, βέβαια, δεν σταματάμε στην παρένθεση της πρωθυπουργίας του ανθρώπου με τις 4-5 χιλιάδες κουμπαριές για να πίνει τη ρακή του σε φιλικό κλίμα ανηφορίζοντας για τον Ψηλορείτη. Πάμε στα πολύ παλιότερα, διερωτώμενοι αν θα’ ταν καλύτερη η μοίρα της Ελλάδας χωρίς την Αποστασία και τους αποστάτες!

Ακούστε πώς μιλούν αυτοί, που σέβονται τη δημοκρατία



Ακούστε πώς μιλούν αυτοί, που σέβονται τη δημοκρατία, την αλήθεια και τη δικαιοσύνη, σε αντίθεση με τι δικές μας και τις απανταχού της Γης μαριονέτες και ανδρείκελα του τοκογλυφιστάν και του τσογλαΝΑΤΟ:


Από:  lefana@shaw.ca

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Φωτογραφία-σοκ> Κοίτα ποιος (Αλέξης Τσίπρας) μιλάει για διαπλοκή!


"Να μην κοιμούνται ήσυχοι όσοι μιλάνε για διαπλοκή γιατί θα τους κρεμάσουμε σαν τον Τσαλικίδη, θα τους παρακολουθούμε τα τηλέφωνα, θα κάνουμε εταιρείες με το Ν. Παπανδρέου, θα τους κάψουμε σαν την Ηλεία, θα τους σκοτώσουμε με εξοστρακισμένες σφαίρες και μετά θα... τους σπάσουμε τα μαγαζιά σαν τον Δεκέμβρη του 2008.
(Φωτό δεξιά, ο κύριος Τόμας Μίλλερ, τ. συνέταιρος του Νίκου Παπανδρέου, πολιτικός προϊστάμενος των υποκλοπών κλπ. Δεύτερος από αριστερά, ο κύριος Σπέκχαρντ, που γκρέμισε τον Southstream και τον Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη. Α, και την Proton. Παραδόξως και οι δύο είναι έξω, αγκαλιά με τον Αλέξη. Τρέμει η διαπλοκή.)
 

http://olympia.gr


GoPetition
 Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δύο "τρελοί" στην Ιταλία φρενάρησαν την επέλαση του νεοφιλελευθερισμού...

Του Νίκου Κλειτσίκα
http://www.nikosklitsikas.gr/

Οι "αναλυτές", δημοσιολόγοι, δημοσιογράφοι και ΜΜΕ δείχνουν έκπληξη για την εκλογική συμπεριφορά του Ιταλικού λαού.
Πως είναι δυνατόν να μην μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση όταν όλοι οι θεσμοί του νεοφιλελευθερισμού και προσωπικά η Μέρκελ, η επικεφαλής του Δ' Ράιχ, δεν μπόρεσαν να...
επιβάλουν "αριστερή"¨μνημονιακή διακυβέρνηση στη γείτονα χώρα;
Πως δύο "τρελοί" (Grillo, Berlusconi)  χαστούκισαν την Μέρκελ, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα;
Κι όμως, η Ιταλία μπαίνει στην ακυβερνησία κι αυτό είναι μια σημαντική ήττα για τον νεοφιλελευθερισμό, μια νίκη του ιταλικού λαού.
Πρώτο κόμμα (σύμφωνα με το τραγελαφικό και καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα -για το οποίο δεν μιλούν τα ΜΜΕ- μόνον το διαδικτυακό κόμμα του μπλόγκερ Μπέπε Γκρίλο είχε αυτόνομη κάθοδο και συνεπώς είναι το πρώτο κόμμα. Τα ποσοστά που δίνουν τα ΜΜΕ στην Ελλάδα, ίσως από άγνοια, ταυτίζουν κομματικά σχήματα με άθροιση αποτελεσμάτων). Στη Βουλή το Κίνημα 5 Αστέρια του Grillo έλαβε περισσότερους ψήφους από το Δημοκρατικό Κόμμα του πρώην κομμουνιστή και σήμερα ηγέτη της κεντροαριστεράς Bersani, που έλαβε 130.000 λιγότερες ψήφους. Όμως, το καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα προσφέρει στο κεντροαριστερό μόρφωμα πολλών μικρών κομμάτων μπόνους εδρών!

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Έχεις ευθύνη για τον θάνατο της Πατρίδας σου.

















Γράφει ο ΙΩΑΝΝΗΣ
Έλληνα ξύπνα. Ξύπνα επιτέλους.
Σταμάτα να βάζεις ταμπέλες. Σταμάτα να κάνεις αυτό που τα ΜΜΕ και το κομματικό σύστημα κάνει σε καθημερινή βάση για να συνεχίσει να υπάρχει.
Ποιος συμφωνεί με τον άλλον στα πάντα; Ποιος ταιριάζει με τον άλλο στα πάντα;
Αν ένας αριστερός είναι ανώμαλος σημαίνει ότι είναι όλοι ανώμαλοι;
Αν ένας δεξιός είναι αδερφή σημαίνει ότι όλοι οι δεξιοί είναι αδερφές;
Είναι δυνατόν να παίζετε το παιχνιδάκι τους μεταξύ σας;
Ξέρετε τι είναι η ταμπέλα; Άρνηση του δικαιώματος της μετάνοιας.
Δηλαδή όλοι εσείς που ταμπελιάζετε τους υπόλοιπους είστε τόσο δίκαιοι στην κριτική σας;
Είστε τόσο δίκαιοι στους εαυτούς σας; Δεν έχετε κάνει ποτέ λάθος που θα θέλατε να μην το είχατε κάνει ή να μπορείτε να το διορθώσετε; Αρνείστε το δικαίωμα της αναγνώρισης του λάθους και της προσπάθειας διόρθωσης του στους υπόλοιπους  ανθρώπους;

πόσο ηθικό μπορεί να είναι το marketing;

Καληνωρίσματα. Η είδηση για την δολοφονία της κοπέλας του διάσημου imageαθλητή του στίβου Oscar Pistorius, ασφαλώς συγκλόνισε. Ένας άνθρωπος που αποτέλεσε πρότυπο για αμέτρητους αθλητές αλλά και γενικά ανθρώπους με ή χωρίς κινητικά προβλήματα, βρέθηκε να έχει δολοφονήσει την κοπέλα του, ενώ των ερευνών αποδείχθηκε πως έκανε χρήση ορμονών και πως παράλληλα διατηρούσε λογαριασμούς σε τράπεζες του εξωτερικού.

Για όσους δεν ξέρετε, ο Pistorius είναι αθλητής του στίβου που αγωνίζεται με προσθετικά μέλη στα πόδια του και η επιτυχία του ήταν τόσο μεγάλη που πήρε άδεια για να αγωνιστεί και στους κανονικούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Αντιλαμβάνεται κανείς πως η παρουσία και τα επιτεύγματα του έδιναν θάρρος σε τόσο κόσμο με παρόμοια προβλήματα. Όταν ένα δημόσιο πρόσωπο γίνεται πρότυπο για τον οποιοδήποτε λόγο, τότε πλουτίζει κιόλας!

Σε αυτό συμβάλλουν οι εταιρείες-χορηγοί που εκμεταλλεύονται την επιρροή του αθλητή (ή καλλιτέχνη κλπ.) για να προωθούν τα προϊόντα τους. Αθλητές μαγειρεύουν, ξυρίζονται, λούζονται και εκτός ότι κερδίζουν χρήματα, γίνονται ακόμα πιο οικείοι στα δικά μας μάτια που τους αποθεώνουμε περισσότερο.

Κάποια στιγμή όμως έρχεται η ώρα της “αποκαθήλωσης”. Συνήθως λόγω ηλικίας ο αθλητής-αστέρας αντικαθίσταται από τον νέο πολλά υποσχόμενο συνάδελφο του. Εκείνος έχει πιο πολλά χρόνια μπροστά του, άρα οι εταιρείες επενδύουν σε αυτόν. Ο παλιός υπογράφει αρχικά πιο μικρά συμβόλαια και σύντομα βρίσκεται στο περιθώριο ως φυσικό επακόλουθο. Πόσο ηθική μπορεί να θεωρηθεί αυτή η πολιτική; Προφανώς καθόλου, αλλά όταν μιλάμε για επιχειρήσεις, οφείλουμε να σκεφτόμαστε σαν αυτούς με γνώμονα το κέρδος.

Προτεραιότητες…απολύσεων

Του ΘΑΝΑΣΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ 


ΟΠΩΣ ήρθαν έτσι θα φύγουν. Τους έγνεψε φιλικά το δημόσιο και άρπαξαν την ευκαιρία. Με μπάρμπα κ.λπ. είτε ως καλοί…αφισοκολλητές. Άλλοι με πλαστά χαρτιά κι απ’ το παράθυρο. Τους φρέναραν για λίγο με το ΑΣΕΠ, αλλά οι…κλασικοί του ρουσφετιού το κατάργησαν σταδιακά μη δώσουν στόχο.
ΚΑΙ γέμισε το δημόσιο με μόνιμους της λούφας και της απραξίας. Και της κοπάνας, με χίλιους τρόπους. Στα σκιερά μιας νεφελώδους νομοθεσίας ανεφάρμοστων νόμων, υπό το σκέπαστρο της ατιμωρησίας. Κι ύστερα; Μια ματιά τριγύρω στους αραχτούς, και το μυαλό στη μίζα. Στο φακελάκι του ο γιατρός, τα «μαύρα» του ο μαθητέμπορας του δημοσίου, ο μηχανικός για την άδεια, ο νομάρχης για το «έργο», ο δήμαρχος για την προμήθειά του απ’ το «σπασμένο».
ΑΥΤΑ για τη διαφθορά στο δημόσιο. Στην ελεύθερη αγορά, αυτή λέγεται κλεψιά. Με τις διαβαθμίσεις κα τα στάδιά της. Απ’ την απάτη στην κλεψιά και τα κλοπιμαία στην άκρη, μη κάτι στραβώσει. Με το κάτιτις στην άκρη ο βενζινάς.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΒΙΝΤΕΟ

 
 Σχόλιο attikanea: Αν υπήρχε Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, θα έπρεπε ήδη να έχει κινηθεί εναντίον του! Αλλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

“Η χώρα εκβιάστηκε από τους δανειστές της! Αναγκάστηκα και εγώ και πολλοί άλλοι να ψηφίσουμε το μνημόνιο, γιατί αλλιώς … η χώρα θα διαλυόταν”.
“Πιστεύω πως η χώρα εκβιάστηκε από τους δανειστές – δεν υπήρχε άλλη λύση”.

Αυτό, όπως εύκολα καταλαβαίνουμε, αποτελεί δήλωση-αποδοχή εσχάτης προδοσίας.....

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΑΠΟ ΑΡΓΥΡΗ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟ..
 
Διαβάστε περισσότερα στα αττικά νέα


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Κομβόι από την χθεσινή διαμαρτυρία στον Κάκκαβο



(φωτό μέσα από το πούλμαν, από τη διαδρομή)
Αυτή είναι η ελάχιστη μειοψηφία που μάχεται ενάντια στον ευεργέτη μπόμπολα


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Το…ελικόπτερο

Του ΘΑΝΑΣΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ 


ΣΚΛΗΡΟΙ με το θύμα, μαλ(θ)ακοί με τον θύτη. Τον κάθε βαθμίδας κακοποιό, και με τον (ειδεχθή) εγκληματία ζωντανό. Κάποτε θα σπάσουν τα δεσμά του και ξανά πουλάκι ελεύθερο για «δάση». Μέχρι τότε, τον τρέφεις και τον ντύνεις, του δίνεις και άδεια, μέχρι να τον ξανάβρεις στα…μπουζούκια. Βρήκε κι άλλα…λουλούδια για συνεργάτες του, σχεδίασαν το επόμενο χτύπημα κι ο κόσμος κοιμάται ήσυχα, μέχρι να τον ξυπνήσουν τα καλάσνικοφ.
ΣΥΝΕΒΗ κάτι με τον (μεγαλο)κακοποιό Π. Βλαστό κι ακόμα να το αποσώσουμε. Για τις ευθύνες των φρουρών που πυροβόλησαν, για τη σκληρή κοινωνία-σκληρότερη απ’ τον ισοβίτη και τα «έργα» του; Και, βέβαια, εδώ να επισημάνουμε τη διαφοροποίηση. Είναι, βέβαια, εντυπωσιακή η απόπειρα όσο και ένα ελικόπτερο που το κοιτάμε αυθόρμητα, αλλά είναι στο…μέσον και η απαγωγή βιομηχάνου. Και η σχέση του κ. Βλαστού με την τρομοκρατία, η οποία…σχετίζεται με τους επώνυμους. Βουλευτές, πολιτικούς και «κάποιους». Αλλιώτικα, θα’ χε  αγνοηθεί όπως τόσοι άλλοι που…ξεκοίλιασαν ανώνυμους ή άδειασαν σπίτια φουκαράδων.

Το σωστό είναι το αντίθετο του «βολεύει τον κώλο μου»



Μια αγαπημένη φίλη από Ικαρία μού έγραψε (απάντηση στο κείμενο «Το λάθος είναι λάθος όπως κι αν θες να το βαφτίσεις»):
Το σωστό και το καλό είναι από τις πιο γαμημένες έννοιες. Εγώ είμαι σε τέτοιο σάστισμα που δεν ξέρω πια πιο είναι πραγματικά το σωστό. Το σωστό για ποιον; Το σωστό για τους κτηνοτρόφους εδώ είναι να αφήνουν τα κατσίκια τους ελεύθερα κι ας έχουν γαμήσει τα μισά δάση του νησιού. Το σωστό για αυτόν που έχει ελαιοτριβείο είναι να πετάει τα απόβλητα απλώς να τρέχουν έξω από το ελαιοτριβείο του και όπου πάνε. Και οι υπόλοιποι κάτοικοι συμφωνούσαν γιατί τους εξυπηρετούσε που ήταν κοντά τους αντί να τρέχουν στο πιο πέρα, παρόλο που το άλλο δεν μόλυνε. Τώρα που τα λύματα μόλυναν το νερό που πίνουνε, τώρα και μόνο τώρα αποφάσισαν κάτι να κάνουν, το οποίο όμως δεν έκαναν. Το σωστό που βλέπω δίπλα μου να ισχύει είναι αυτό που βολεύει τον κώλο μου.

Επειδή το σωστό είναι το δύσκολο μέρος, ΑΡΚΕΙ να βρεις το λάθος.. θα σε οδηγήσει από μόνο του στο σωστό. Μπορούμε πολύ απλά δηλαδή να ορίσουμε ότι το σωστό είναι το αντίθετο του «βολεύει τον κώλο μου».

ΚΙ ΟΜΩΣ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!

 


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Ιταλικές πολιτικές εκλογές...

 
Του Νίκου Κλειτσίκα.
 
Ιταλικές πολιτικές εκλογές... το οριστικό τέλος των παραδοσιακών διαχωριστικών γραμμών
κι η επέλαση του νεοφιλελευθερισμού

Σήμερα και τη Δευτέρα
ο Ιταλικός λαός καλείται στις κάλπες να επιλέξει την πολιτική ηγεσία που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της γειτονικής χώρας σ' αυτή την κρίσιμη εποχή για την Ευρώπη και τους...
λαούς της.
Στην πληθώρα του πολιτικού κομματικού γαλαξία και σύμφωνα με το αντιδημοκρατικό εκλογικό σύστημα (πλειοψηφικό με όριο για την είσοδο στη Βουλή ή την Γερουσία το 5%, χωρίς σταυρό προτίμης, γεγονός που το μαύρο πολιτικό χρήμα αρκείται στην εξαγορά των πολιτικών αρχηγών που διορίζουν βουλευτές και γερουσιαστές) δεν υπάρχουν πλέον οι ιδεολογικές πολιτικές διαχωριστικές "γραμμές", αλλά τα πολιτικά κόμματα που συμφωνούν με το Μνημόνιο (εκεί το μνημόνιο έχει βαπτιστεί "τεχνικές συμβουλές") και τα αντιμνημονιακά πολιτικά κόμματα.
Σ' αυτή την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση για την Ιταλία της Εθνικής Αντίστασης στον φασισμό, των μεγάλων εργατικών κινημάτων και αγώνων, την Ιταλία με το δημοκρατικότερο Σύνταγμα στον κόσμο συγκρούονται ο νεοφιλελευθερισμός με την αστική δημοκρατία.

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
http://laikometopo.blogspot.gr/

Η παραίτηση της κυβέρνησης Μπορίσοφ στην Βουλγαρία και η αιτιολογία της σε πρώτη ανάγνωση δίνει την εικόνα μιας πραγματικά εύθικτης πολιτικά κυβέρνησης, που παραιτείται από τις μαζικές διαδηλώσεις πολιτών και θίγεται από τον ξυλοδαρμό τους από τους αστυνομικούς. Είναι όμως έτσι τα πράγματα ή κάτι βαθύτερο που αφορά και την Ελλάδα, υπάρχει πίσω από όλα αυτά;  

Η πρώτη ανάγνωση της παραίτησης της κυβέρνησης της Βουλγαρίας, ακόμα και εάν η επίσημη αιτιολογία της αποτελεί πρόφαση ή αφορμή, δείχνει για την γείτονα χώρα ένα πολιτικό πολιτισμό ανώτερο από αυτόν της Ελλάδας και της ελληνικής κατ’ επίφαση κυβέρνησης.
Το γεγονός ότι ως αιτιολογία παραίτησης χρησιμοποιήθηκε η μαζική αντίδραση των πολιτών και η αστυνομική βία, δείχνει ότι υπάρχει στο μυαλό των ανθρώπων και ο πολιτικός και κοινωνικός πολιτισμός που δικαιολογεί την παραίτηση με την αιτιολογία αυτή. 

Α. Τι υπάρχει πίσω από την αιτιολογία:

Βασανιστική ορθοστασία(!;) εργαζομένων

 

Του ΘΑΝΑΣΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ 


ΤΟΤΕ που ο κόσμος ήταν χωρισμένος σε Ανατολή και Δύση. Με το σύστημά του έκαστος και τη νοοτροπία των ανθρώπων του. Και την πρακτική τους. Σε κατάστημα είτε «πάγκο» μιας πόλης του ανατολικού (λεγομένου) μπλοκ; Σε κοίταζε αφηρημένα και καπνίζοντας αδιάφορος ο πωλητής. Του έλειπε το κίνητρο κι ας μην τον απειλούσε η ανεργία. Όλοι στο πόστο τους και απασχολημένοι, ωστόσο, ακόμα κι όλο το προϊόν να’ ταν προσωπικό του κέρδος, δεν τα’ χει βγάλει τα λεφτά του ο «εργαζόμενος» (για τροφή, ένδυση και υπόδηση).
ΚΑΙ πάμε στην «ημετέραν» Δύση, με τις μεθόδους και τα κίνητρά της για δουλειά. Ξεκινάμε απ’ τον…εκβιασμό της ανεργίας. Υπόβαλε την αίτησή σου και περίμενε, σου λέει ο καπιταλισμός. Θα επιλέξει όποιον κι όποιαν γουστάρει το αφεντικό. Με τα εχέγγυα του υποψηφίου, αλλά και με το ελεύθερο να επιλέξει κατά τις «αρχές» της επιχείρησης. Και, βέβαια, αν μου πεις ότι οι επιλογές είναι οι σωστές, σε παραπέμπω π.χ. σε κανάλια που μάζεψαν «μεσημεριανούς» κίναιδους και «μεταμεσονύχτιες» κρυπτοπόρνες. Και στο δημόσιο; Εκεί να δεις…αξιοκρατία με τον νόμο του ΑΣΕΠ πεταμένο στα σκουπίδια.

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ηθικός ρατσισμός…

ηθικός ρατσισμός...
Ο ρατσισμός χωρίζει τους ανθρώπους ανάλογα με το χρώμα του δέρματός τους, την οικονομική και την κοινωνική τους θέση, τις θρησκευτικές και άλλες διακρίσεις: 

Με τους  Έλληνες,για παράδειγμα, στην αρχαιότητα, να καυχησιολογούν για την ανωτερότητά τους, με το «πας μη Έλλην βάρβαρος». Ή τους Εβραίους, που μιλούσαν για τον «περιούσιο λαό». Και, μετά Χριστόν, τους ειδωλολάτρες, που εξόντωναν τους χριστιανούς. Όπως, στη συνέχεια, και οι χριστιανοί δίωκαν τους ειδωλολάτρες. Για να έχουμε αργότερα τους μακροχρόνιους πολέμους μεταξύ ρωμαιοκαθολικών και διαμαρτυρομένων. Και διαχρονικά τη συντριπτική πλειονότητα των δούλων υποταγμένη στη συντριπτική μειονότητα των αφεντάδων. Αθλιότητα, που μετασχηματίζεται και αναπροσαρμόζεται…

Παρόλο, που οι χριστιανοί έδειξαν, όπως προαναφέραμε, κατά καιρούς, εχθρική συμπεριφορά εναντίον των αλλοθρήσκων και αλλοδόξων, εντούτοις το Ευαγγέλιο-ο καταστατικός χάρτης της Εκκλησίας-είναι αδιαμφισβήτητα αντιρατσιστικό.

Σημίτης (και άλλοι)…απέχοντες

Του ΘΑΝΑΣΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ 


ΒΙΑΣΤΗΚΕ να αποικοδομήσει το ΠΑΣΟΚ του Α. Παπανδρέου. Με τον τρόπο που σκέφτεται, με τους «δικούς του» και με την…αρρώστια του Ανδρέα. Τους οργάνωσε ο κ. Σημίτης. Κάλεσε τους πιο πιστούς σε δείπνο μυστικό (Πάγκαλο, Βάσω, Αυγερινό), άρπαξαν το Κόμμα και μοίρασαν…υπουργεία.
ΑΡΑ, είχε την αγωνία του (διάβαζε πρεμούρα για να κυβερνήσει) ο κ. Σημίτης για το (προηγούμενο) ΠΑΣΟΚ και προσφέρθηκε να το…καλυτερέψει. Με τους συγχρονιστές του, κρατώντας για πάρτη του το πρωθυπουργηλίκι. Και διαχειρίστηκε κοινοτικό χρήμα με ουρά, μας χαμογέλασε κρατώντας τα πρώτα ευρωπαϊκά χαρτονομίσματα, (προ)ετοίμασε τους «Ολυμπιακούς» και…γεια χαρά. Αφού παρέδωσε στον επόμενο Παπανδρέου το Κόμμα και την βραδυφλεγή…βόμβα (σε σχήμα δακτυλιδιού). Την πήρε ο κ. Καραμανλής (επανιδρυτής του Κράτους των…κουμπάρων), την κράτησε στα χέρια με τη φούρια του να φύγει και την παρέδωσε επειγόντως και χέρι-χέρι στον επόμενο (Παπανδρέου). Έσκασε στα χέρια του τελευταίου, που «φορτώθηκε» τους προηγούμενους. Για να λοιδορείται σήμερα…παγκοσμίως και είναι (εν μέρει) άδικο.
ΞΑΝΑΠΑΜΕ στον κ. Σημίτη και την…κρίση. Δεν την έζησε, δεν τον άγγιξε. Αν τον άγγιζε, θα’ χε βγει απ’ την κρύπτη του. Θα παραμέριζε τους φρουρούς του και θα στηνόταν στις κάμερες.
-Τι συμβαίνει, παιδιά;

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Τα Ελγίνεια πράγματα


Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον βρέθηκε αυτές τις ημέρες σε επίσκεψη στην Ινδία. Η επίσημη ατζέντα της επίσκεψης περιελάμβανε τη συνεργασία των δύο χωρών στην αύξηση των επενδύσεων και του εμπορίου. Με αφορμή ερώτημα δημοσιογράφου για το διαμάντι των 105 καρατίων Κοχ-ι-Νουρ, που έκλεψε η Βρετανία κατά τη διάρκεια της αποικιοκρατίας και που σήμερα εκτίθεται στον Πύργο του Λονδίνου, ο Κάμερον απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να επιστραφεί. Το διαμάντι είχε κοσμήσει το διάδημα (θα ξεράσω!) της βασιλομήτορος της Αγγλίας Ελισάβετ, μητέρας της σημερινής Βασίλισσας Ελισάβετ. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα διαμάντια στον κόσμο και η Ινδία έχει ζητήσει επίσημα τον επαναπατρισμό του.

Καταρχήν να παρατηρήσω ότι οι βασίλισσες και οι βασιλομήτορες δεν προβληματίζονται που φορούν κλεμμένα. Φορούν και μοστράρουν επιδεικτικά τα κλοπιμαία, αυτά που βούτηξαν οι αποικιοκρατικές τους λεγεώνες.

Σε όποιον ακούγεται βαρύς ο όρος ‘κλοπιμαία’, ας χρησιμοποιήσει το ‘λάφυρα πολέμου’.

Ο Κάμερον δεν στάθηκε μόνο στο ανεκτίμητης αξίας διαμάντι που σούφρωσαν και αρνούνται να επιστρέψουν. Επειδή τον έτρωγε ο κώλος του (και δεν είμαι ο μόνος Άγγλος που έχει φαγούρες σ’ αυτό το σημείο) πήγε τη συζήτηση ένα βήμα πιο πέρα. Χωρίς να ερωτηθεί θεώρησε σκόπιμο να πετάξει την παπαριά του, έτσι για να μην αφήσει μερικούς ανόητους να τρέφουν αυταπάτες.

Υπουργείο Προστασίας Εργολάβου


Άλλες δυο προσαγωγές κατοίκων της Ιερισσού. Η τρομοκρατία συνεχίζεται.


Άλλοι δυο συμπολίτες μας προσήχθησαν πριν από λίγο στην Ασφάλεια Πολυγύρου από κουκουλοφόρους αστυνομικούς. Η τρομοκρατία και η... ψυχολογική βία συνεχίζεται.
Αντιγράφουμε από το ιστολόγιο ΑGRIA ZWA που περιγράφει την κατάσταση στην Ιερισσό:
Η Ιερισσός πλέον είναι αστυνομοκρατούμενη. Τα αφεντικά, τα μεγάλα συμφέροντα αποφάσισαν και διέταξαν.
Προσαγωγές, κρατήσεις και πλέον και απαγωγές...

και εξαφανίσεις κατοίκων της Ιερισσού.
Επιχείρηση κόνδορας Jr στην Ιερισσό. Για τα μάτια μιας σκανδαλώδους επιχείρησης που θα τινάξει τα οικοσυστήματα της Β. Ελλάδας στον αέρα.
Έχουμε πλέον τα πρώτα δείγματα. Έχουμε σε πολύ μικρότερη σαφώς κλίμακα, τους δικούς μας εξαφανισμένους.


Μήπως υπερβάλω; Καθόλου. Ορίστε ο ορισμός που δίνει ο διεθνής νόμος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στον όρο «εξαναγκασμένη εξαφάνιση»: Η εξαναγκασμένη εξαφάνιση συμβαίνει όταν ένα πρόσωπο μυστικά απαγάγεται ή φυλακίζεται από μια κρατική ή πολιτική οργάνωση ή από κάποιον τρίτο με την έγκριση και υποστήριξη του κράτους ή μιας πολιτικής οργάνωσης, ακολουθούμενη από άρνηση να γνωστοποιηθεί η τύχη και η θέση του προσώπου, με την πρόθεση να τοποθετηθεί το θύμα έξω από την προστασία του νόμου.
Αυτό ακριβώς δηλαδή που περιγράφεται ότι συνέβη στους δύο πολίτες της Ιερισσού.


http://greki-gr.blogspot.gr/



GoPetition 
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Κύπρος; Καληνύχτα!…

Κύπρος! Καληνύχτα...

Το συντριπτικό ποσοστό των Κυπρίων, ένα απίστευτο 72,34%, ψήφισε υπέρ του σχεδίου Ανάν, ψηφίζοντας τους δύο μειοδότες ανανιστές, Αναστασιάδη και Μαλά.

Ψήφισε ταυτόχρονα, υπέρ του τουρκικού επεκτατισμού, υπέρ των σχεδιασμών της Νέας Τάξης για το λαβωμένο νησί, κατά της κληρονομιάς των αγωνιστών της ΕΟΚΑ, κατά της παρακαταθήκης του Τάσου Παπαδόπουλου, κατά του Γρηγόρη Αυξεντίου, κατά του τελευταίου μας εθνικού ήρωα, Σολωμό Σολωμού, κατά όλων αυτών για τα οποία χρόνια και χρόνια, Κύπριοι δημοκράτες αγωνιστές, σπατάλησαν τη ζωή τους.

Το 72% του κυπριακού Λαού, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα, παγκάλειου τύπου:

Μαζί τα φάγαμε. Γι αυτό, από εδώ και εμπρός, ότι φάμε, ότι πιούμε και ότι….

Το 72% του κυπριακού Λαού αποφάσισε να κάνει μια τρομακτική επιλογή.

Μας πήρε το…ποτάμι

Του ΘΑΝΑΣΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ 

ΞΕΣΠΑΣΕ καταιγίδα φυσική (κοντά στις άλλες) και τρέχουμε αλαφιασμένοι. Ασυντόνιστα και κατά μόνας, με τις ελπίδες αφημένες στο…οργανωμένο κράτος, τους ανθρώπους και τις υπηρεσίες του. Κάποτε τα είπαν «ακραία φυσικά φαινόμενα» και καθάρισαν. Σήμερα μιλάνε για «υπερβολικό νερό» κι όλα τα παίρνει το…ποτάμι.
ΔΕΝ τρέξαμε έγκαιρα κι όταν έπρεπε προλαβαίνοντας, σε πόλεις, χωρά και στο «Κλεινόν Άστυ» (σήμερα). Στην Αττική, πλημμυρισμένη από αυθαίρετα που τα ‘φτιαξε η ελληνική μαγκιά και η κρατική αδιαφορία. Και τι άλλο; Η ψηφοθηρική αλητεία των πολιτικών που «κυβερνούσαν». Με τις ανομολόγητες προτεραιότητες και «δύσοσμα» έργα τους που απέπνεαν μίζα και προμήθειες. 
Η ανάγκη της εσωτερικής (μετεμφυλιακής) μετανάστευσης έφερε στην πόλη τον χωρικό που προσαρμόστηκε, αλλά και τον χωριάτη που επιμένει. Κλείστηκαν ρέματα κάτω απ’ τη μύτη μιας (σκοπούμενα) αδιάφορης Πολιτείας, με τη χρησικτησία να καθιστά ιδιοκτήτες τους θρασείς, αφήνοντας έξω τους νομοταγείς.
Σ’ αυτήν τη διαδικασία των δεκαετιών, κλείστηκαν ρέματα, φράχτηκαν δρόμοι φυσικής απορροής ομβρίων υδάτων, εξαφανίστηκαν δάση (πριν μας…έρθουν οι φωτιές), θάφτηκαν αρχαιότητες βιαστικά μη πάρει η Αρχαιολογία μυρουδιά την πλεονεξία του εργολάβου κι όλα πήγαν μια…χαρά.

Διαίρει και βασίλευε



μια συλλογή πληροφοριών, αποσπασμάτων ντοκιμαντέρ, σεμιναρίων και ερευνών, Ελλήνων και ξένων ανεξάρτητων και μη ερευνητών, δημοσιογράφων, utubers και bloggers
AΦΙΕΡΩΣΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ

  GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Χωρίς ντροπή…

69509 Δείτε την απαράδεκτη προκλητική απάντηση του Φάηλου Κρανιδιώτη σε πολίτη
Δεν συνηθίζουμε  να σχολιάζουμε την κάθε ανοησία των πολιτικών στα κοινωνικά δίκτυα και twitter
όμως εδώ με μια φράση δείχνουν τον κυνισμό τους
αμετανόητος ο φίλος του Σαμαρά είπε ότι έτσι πρεπε να απαντήσεις σε ένα ανώνυμο ..που τόλμησε να το γράψει
δηλαδή ο επώνυμος με δέκα μπράβος,ελεγκτής του συστήματος, υπερασπιστής των μνημονίων ,ακριβώς επειδή γραφεί επώνυμα ,ένας από τους χιλιάδες τσανακογλείφτες του συστήματος,μπορεί να χλευάζει και νεκρούς γέροντες
να τους χαιρόμαστε ..και ειδικά ο Σαμαράς
*Η συμφορά όμοια συχνοκαθίζει , πότε στον ένα , πότε στον άλλο* . Αισχύλος 

Από τη δική σου συμφορά , μάθε να συμπάσχεις στη συμφορά του άλλου . Γιατί και σένα , όταν πάθεις άλλος θα σε συμπονέσει που έπαθε κι αυτός

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Μαύρο στους «ανανιστές» του Μνημονίου


Ο κυπριακός ελληνισμός βρίσκεται για μια ακόμα φορά στο παρά πέντε μιας μεγάλης καταστροφής. Τα εγκλήματα της προεδρίας Χριστόφια, στην οικονομία και στο Μαρί, σε συνδυασμό με τα χρόνια αδιέξοδα της φούσκας του εθνομηδενιστικού νεοκυπριωτισμού της εύκολης ευημερίας, έχουν υπονομεύσει άνευ προηγουμένως την οικονομική ανεξαρτησία την κυπριακή δημοκρατίας.Έτσι, ο κυπριακός ελληνισμός βρίσκεται ενώπιον ενός άκρως επικίνδυνου, και καταστροφικού μνημονίου. Ήδη, έχει συσσωρευτεί αρκετή εμπειρία από το Ελλαδικό κράτος, για να ξέρουμε πια τι επιφυλάσσει ένα μνημόνιο στην Κύπρο: Βεβαίως, όχι μόνο την εκπτώχευση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, που είναι ήδη καταχρεωμένος στις τράπεζες -οπότε τα φαινόμενα των κατασχέσεων, και εν τέλει η ίδια η φτώχεια θα είναι πολύ πιο έντονα απ’ ό,τι στον ελλαδικό χώρο.Επιπλέον, και ίσως πιο σημαντικό, Μνημόνιο στην Κύπρο σημαίνει ότι οι μεγάλες αποικιακές δυνάμεις θα βάλουν χέρι στον ορυκτό της πλούτο, πάντα σε κλίμα συνδιαχείρισης με το νεοθωμανισμό, 

Δεν είναι έξυπνοι, είναι πονηρίδηδες, και θα πέσουν στην παγίδα που οι ίδιοι έστησαν


Η πονηριά τους -που από αυτήν θα χάσουν- είναι ότι κρατούν την χούντα και την κατοχή ΚΡΥΦΗ!!!!!
Στην κανονική χούντα τροποποιείται το Σύνταγμα, δεν υπάρχει το άρθρο 1 ούτε το 120!!
Στην κανονική κατοχή (βλ. Παλαιστίνη) δεν υπάρχουν νόμοι, ισχύει ο νόμος του ισχυρού. Σου κήρυξα πόλεμο, πολέμα κι αν νικήσεις θα ελευθερώσεις τα εδάφη σου.
Στην κρυφή χούντα/κατοχή, επειδή δεν μπορούν να ακουμπήσουν τα άρθρα που ορίζουν τη Δημοκρατία, έχω το ελεύθερο, για την ακρίβεια μού ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να αντιταχθώ, και μάλιστα ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ, εναντίον ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ επιχειρεί να καταλύσει το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία της χώρας.  
Και θα μου πεις γιατί τότε συλλαμβάνονται, κατηγορούνται ως τρομοκράτες και φυλακίζονται όσοι επιτίθενται στον εχθρό;  
Γιατί φέρονται σαν τρομοκράτες!!

αστυνομική τρομοκρατία!…



αστυνομική τρομοκρατία

Είναι πραγματικά αδιανόητα αυτά που συμβαίνουν στην Ιερισσό.

Δύο κάτοικοι Ιερισσού προσήχθησαν από την αστυνομία στον Πολύγυρο γύρω στις 5:00 μ.μ. και έχουν έκτοτε “εξαφανιστεί”, καθώς η αστυνομία δεν δίνει καμμία πληροφορία ούτε στο δικηγόρο, ούτε στις οικογένειες, ούτε στη βουλευτή Χαλκιδικής.

Κουκουλοφόροι και τζιπ της αστυνομίας που περιπολούν σε όλη την Ιερισσό κάνοντας τυχαίες προσαγωγές, έχουν σκορπίσει τον τρόμο στο χωριό.

Οι άνθρωποι φοβούνται να κυκλοφορήσουν και δεν βγαίνουν από τα σπίτια τους από το φόβο της απαγωγής και της προσαγωγής τους από τους κουκουλοφόρους.
Αυτή τη στιγμή οι γυναίκες της Ιερισσού συγκεντρώνονται ειρηνικά έξω από το αστυνομικό τμήμα, ζητώντας να μάθουν τι απέγιναν οι άνθρωποι τους και να σταματήσει αυτό το κλίμα τρομοκρατίας και ψυχολογικής βίας.

Ολοι όσοι προσάγονται κρατούνται από την αστυνομία πολλές ώρες χωρίς καμμία κατηγορία, ενώ υπο την απειλή της “απείθειας” πολλοί παραδίδουν και δείγμα γενετικού υλικού.
Παναγιώτης Ανανιάδης 


Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Επιστολή σοκ Ταξιάρχου ε.α. για διαγραφή του από μέλος της Νέας Δημοκρατίας


 

Όσα γράφει  στην επιστολή του κάλλιστα θα μπορούσαν να γραφούν από εσένα, το γείτονά σου, το φίλο σου, τον καθηγητή, τον ελεύθερο επαγγελματία κλπ, για τον απλούστατο λόγο, ότι καυτηριάζει το πολιτικό κατεστημένο, που ενώ ζητάει βαριές θυσίες από όλους μας, αυτό κάνει βίο ανθόσπαρτο και προπάντων δεν θα λογοδοτήσει ΠΟΤΕ,

ΠΡΟΣ: Νέα Δημοκρατία
          Λεωφ Συγγρού 340
          17673 Καλλιθέα
Κύριοι
Είμαι 57 χρονών, πατέρας πέντε παιδιών και από ενηλικιώσεώς μου στήριζα με την ψήφο μου το κόμμα αρχών και αξιών που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, πιστεύοντας ότι κάνω το σωστό για την πατρίδα μου, την οποία και υπηρέτησα από το χώρο των ΕΔ ως μόνιμος αξκός του ΣΞΜε την έξοδό μου μάλιστα από την ενεργό υπηρεσία, έγινα μέλος του κόμματος μαζί με τη σύζυγό μου.
Η τρέχουσα πολιτική συγκυρία, όμως, δεν διέψευσε απλά τις προσδοκίες μου, αλλά κατέδειξε με τραγικό τρόπο τη λανθασμένη μου επιλογή, αφού τα εγκληματικά λάθη αυτών που άσκησαν εξουσία, για τα οποία και ποτέ δεν θα λογοδοτήσουν, φορτώνονται συνεχώς στις πλάτες μου και κατ’ επέκταση όλων των ανίσχυρων και εξαπατημένων Ελλήνων πολιτών, προκαλώντας τους αηδία, μένος και δοκιμάζοντας τις αντοχές τους σε όλα τα επίπεδα, μέσα σε ένα πρωτοφανές κλίμα στοχοποίησης και τρομοκρατίας.
Μέχρι τώρα έχω υποστεί σειρά περικοπών (άνω του 50% του εισοδήματός μου), οι οποίες θα συνεχισθούν με τη σχετική πάντα αναδρομικότητα (καημένο ΣΥΝΤΑΓΜΑ), κόβεται ακόμα και το πολυτεκνικό μου επίδομα, ενώ την ίδια στιγμή προκλητικά και απροσχημάτιστα προστατεύεται το ΠΟΛΙΤΙΚΟ σύστημα, με περίτεχνες νομοθετικές διατάξεις, σκόπιμες παραλήψεις, αβλεψίες, ασάφειες κλπ.


Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

SS, Ολάν, ασκέρ τσογλάν….


ss,Ολαν, ασκέρ τσογλάν...

Τιμή και δόξα μας μεγάλη,
Που ο αφέντης ο Ολάν
Ήρθε δω πέρα να τιμήσει
Της Μέρκελ το ασκέρ τσογλάν…


Του Sαμαρά και του Sτουρνάρα
Τα διαβόητα SS
Που στήνουν στο λαό υπούλως
Τις δολοφονικές χωσιές
Με τρομοκρατικές μεθόδους
Και μύριες άλλες μπαμπεσιές…


Ήσσονος βέβαια σημασίας
Το ότι τίμησε ο Ολάν
Τον πρόεδρο της μειοδοσίας
Της χώρας του Ελλαδιστάν...


Το δόγμα του ΣΟΚ



Γιατί οι απεργίες και οι διαδηλώσεις του χώρου της αντιπολίτευσης είναι εντελώς αναποτελεσματικές; Γιατί είναι κοινός τόπος ότι όσες 24ωρες ή σπανιότερα 48ωρες απεργίες κι αν έχουν γίνει και αντίστοιχες πορείες δεν έχουν αποδώσει στο ελάχιστο. Κανένα νόμο δεν αποτρέψανε από του να ψηφιστεί, όλα τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα νομοσχέδια περάσανε χωρίς μεγάλη δυσκολία. Αντιθέτως απεργίες μεγάλης διάρκειας σε νευραλγικούς τομείς  όπως το Μετρό και τη Ακτοπλοΐα, που πιέσανε δυναμικά την κυβέρνηση,  προκαλέσανε την επιστράτευση των απεργών.
Όπως είναι τα πράγματα μέχρι σήμερα φαίνεται πως η κυβέρνηση μπορεί να περάσει σχετικά εύκολα οποιοδήποτε αντιλαϊκό νομοσχέδιο χωρίς να ανοίξει ούτε μύτη.
Σύμφωνα με το Δόγμα του ΣΟΚ της Ναόμι Κλάιν  τα αλλεπάλληλα σοκ που δέχεται η κοινωνία από τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού την έχουν οδηγήσει σχεδόν σε παράλυση.
Εξ άλλου η κυβέρνηση ελέγχει πλήρως τη συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ και στρέφει με επιτυχία τον ένα κλάδο εργαζόμενων ενάντια στον άλλον κατά το «διαίρει και βασίλευε». Ένας άλλος λόγος είναι ότι η συντριπτική ανάλγητη πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου και των βουλευτών (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) ενδιαφέρονται μόνο για το προσωπικό τους όφελος να παραμείνουν δηλαδή βουλευτές παρά για το όφελος της κοινωνίας. Δεν υπάρχουν στην χώρα πολιτικοί υψηλού φρονήματος με όραμα και αγάπη για το λαό.