2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Eρώτηση-φωτιά για υπόδικο "εφοπλιστή"



Την πόρτα της Βουλής πέρασε το ρεπορτάζ της zougla.gr με τίτλο «Στοιχειωμένο σκάνδαλο του ΟΤΕ».




Ο βουλευτής της Ν.Δ. του Ν. Αχαΐας, Αθανάσιος Νταβλούρος, αναφερόμενος στο δημοσίευμα της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας, υπέβαλε επίκαιρη ερώτηση προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη και Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ζητώντας να ενημερωθεί για την πορεία της υπόθεσης.


Διαβάστε την επίκαιρη ερώτηση:

http://petraskandalou.blogspot.gr/2013/01/e.html



GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Το συνέδριο του Βερολίνου ως τοποστρατηγική μάχη

Νίκος Λυγερός: Το συνέδριο του Βερολίνου ως τοποστρατηγική μάχη
...του Νίκου Λυγεγού.

Το συνέδριο του Βερολίνου του 1878 δεν ήταν απλώς η λήξη του Ρωσο–Τουρκικού πολέμου ή  η αναθεώρηση του San Stefano όσον αφορά τη Βουλγαρία αλλά και μια τοποστρατηγική μάχη. Βέβαια, δεν υποστηρίζουμε ότι το συνέδριο του Βερολίνου έγινε μέσα σε αυτό το πλαίσιο, διότι θα ήταν αναχρονισμός. Αλλά το ίδιο ισχύει και για τη γεωστρατηγική, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι λειτούργησαν νοητικά γεωστρατηγικά σχήματα σε αυτές τις διαπραγματεύσεις. Οι αφορμές δεν εξηγούν τα πάντα, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται ως προσχήματα κι ύστερα ως τεχνάσματα για την επίτευξη των στόχων. Ο πανσλαβισμός είναι ένα πλαίσιο, όμως το καταλυτικό στοιχείο είναι το μακελειό των 15000 Βουλγάρων από τους Τούρκους Bachi-bouzouk το 1876, για το οποίο διαμαρτυρήθηκε έντονα κι ο Victor Hugo. Υπάρχει βέβαια κι η κρίση στην Κωνσταντινούπολη. Ο Abdulhamid II είναι ο διάδοχος του Abdulaziz. Ο πόλεμος της Σερβίας, το ultimatum της Ρωσίας κι η Κωνσταντινούπολη: όλα αυτά είναι ιστορικά γεγονότα, γνωστά σε όλους. Γεωστρατηγικά, η Οθωμανική Αυτοκρατορία θέλει όχι μόνο να έχει πρόσβαση στην Ευρώπη αλλά και να υπάρχει Ευρωπαϊκή Τουρκία. Αυτό έχει μία τοποστρατηγική συνέπεια που υλοποιείται με την έννοια του τόξου.

Έκρηξη (των ΜΑΤ) σε χώρο κλειστό(!)


 
Του Θανάση Νικολαΐδη


ΤΟ ΚΚΕ βγαίνει απ’ τη σιωπή, απ’ την αδράνεια και την αφάνεια. Του πήρε, κάποτε, τα συνθήματα το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα, τους «αχρηστεύει» σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για το αθάνατο ΚΚΕ «ένα είναι το Κόμμα». Με τις καλές και κακές του στιγμές και σε διαδικασία κάποιας προσαρμογής του στις απαιτήσεις των καιρών μας. Χωρίς να χάνει την φυσιογνωμία και τα κλασικά χαρακτηριστικά του (διάθεση για αγώνα, αλλά και ξεροκεφαλιά). Προσαρμόστηκε, για παράδειγμα, στο (βρώμικο) ’89, συμπορεύτηκε με τη δεξιά του Μητσοτάκη, τα βρήκε με τον…διάβολο ο αείμνηστος Χαρίλαος (και με τον κ. Τσίπρα στ’ αχνάρια του σήμερα), αλλά δεν το πρόσεξε πως δεν κινείται φίλο, στο παγκόσμιο (καπιταλιστικό) σκηνικό.
ΚΑΙ, βέβαια, περιμέναμε ένα πειθαρχημένο και πειστικό ΠΑΜΕ. Όπως μας συνήθισε σε περιφρουρημένες πορείες κι ας μας βρίσκει αντίθετους για τη μέθοδο και στο «τάιμινγκ». Κι αν μια διαμαρτυρία μορφοποιείται σε πεισματάρηδες απεργούς που επιμένουν, σε στιγμές που η Ελλάδα ξεψυχάει, θα’ πρεπε η κατάληψη να σβηστεί απ’ το λεξιλόγιό τους, μέχρι νεωτέρας. Δεν θα τους αδικήσουμε στην απόπειρα δυναμικής τους παράστασης στο Υπουργείο. Μόνο στον χαρακτήρα της κατάληψης που προσέδωσαν με την «επίσκεψή» τους θα διαφωνήσουμε. 


προβοκάτσια του ο ΣΚΑΙ.



το τηλέφωνο και το pc άθικτα Η κυβέρνηση της ξεπούλας,η ΕΕ των αρπακτικών,τα πουλημένα φερέφωνα της κυβέρνησης ,το σκυλολόϊ των χαφιέδων σε δράση
To skai στηρίζει τις κατηγορίες που έπεσαν στα κεφάλια των συλληφθέντων για διακεκριμένη φθορά και διατάραξη οικιακής ειρήνης. 
 στους δημοσιογράφους είχε απαγορευθεί η είσοδος.
Ποιός τράβηξε τις φωτογραφίες άραγε;
 οι φωτογραφίες  είναι εκ των υστέρων  τους πάνε στο αυτόφωρο για διατάραξη κοινής ειρήνης και παραμονής σε δημόσιο χώρο, ούτε καν κατάληψη
ο υπουργός δεν ήταν εκεί.. ενώ λέει ότι κινδύνεψε,,και κάποια έγραφα και μια καρέκλα κάτω,,,
οι φωτογραφίες χωρίς ώρα,, προέλευση πηγής

ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ;


 
Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 35 προσαγωγές για την κατάληψη από μέλη του ΠΑΜΕ 
το μεσημέρι της Τετάρτης στο υπουργείο Εργασίας.
επειδή δεν ρίχνουμε μόνο αναθέματα,αλλά λέμε και τα θετικά..
η Πόπη Τσαπανιδου  κολλώντας στον τοίχο τον Ντινοπουλο 
της Νέας δημοκρατίας ,αν για όλα φταίνε οι εργαζόμενοι,τον έκανε να λέει αρλούμπες
όλοι ενωμένοι και όχι σαν θεατές της τηλεόρασης ,αλλά ενεργά πλέον 

ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟ-ΕΜΦΥΛΙΑΚΩΝ ΚΑΙΡΩΝ;;

 Βίαιη καταστολή από τους ΜΑΤατζήδες της ειρηνικής διαδήλωσης και συμβολικής κατάληψης του υπουργείου Ανεργίας και Κοινωνικής Ανασφάλισης από το ΠΑΜΕ. 
 απόλυτα εύστοχη διαμαρτυρία από τον συνδικαλιστικό φορέα του ΚΚΕ προήλθε ύστερα από την κατάπτυστη δήλωση του ούτως ή άλλως ανυπόληπτου τραγέλαφου Βρούτση που μίλησε για "ασφαλιστικό σύστημα πελατειακών σχέσεων", προσπαθώντας να βάλει φερετζέ στα πραγματικά αίτια της διάλυσης του Ασφαλιστικού, ήτοι στις πτωχευτικές διαδικασίες - κουρέματα και στην σκανδαλώδη διαχείριση - φάγωμα των αποθεματικών από τα γαλαζοπράσινα παράσιτα με το μελετημένο χρηματιστηριακό κραχ, τα δομημένα ομόλογα κλπ.
 Οι πραιτωριανοί της χουντάρας επιτίθενται με χημικά, ξύλο και τελικά συλλαμβάνουν δίκαια διαμαρτυρόμενους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.
BINTEO EΔΩ
ΚΑΙ ΕΔΩ

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Στερέψαμε...

 


Από το Ζητείται ελπίδα...

Νάμαστε πάλι εδώ, με ένα βουβό παράπονο, με μια πνιγμένη οργή και ένα απέραντο γιατί ζωγραφισμένο στο άδειο μας βλέμμα...
Η ψυχή μας στερεμένη βρύση, το μυαλό μας άνυδρη γη και η ζωή μπροστά μας μια απέραντη έρημος χωρίς ορίζοντα, μια ατέλειωτη νυχτιά χωρίς ξημέρωμα, μια άνιση μάχη χωρίς ελπίδα...
Γύρω μας συντρίμια ανθρώπινα, παγωμένα βλέμματα, παραιτημένες συνειδήσεις, βουλιάζουμε σιγά σιγά στο βάλτο που μας έστησαν όλοι αυτοί που νομίσαμε φίλους μας, όλοι αυτοί που νομίσαμε ότι αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματά μας, για  ψωμί, παιδεία, ελευθερία, δικαιοσύνη...
Ψέμματα τα συνθήματά τους, ψεύτικες οι υποσχέσεις τους, ψεύτικη η ανθρωπιά που μας τάξανε...
Βομβαρδισμός από μέτρα χωρίς μέτρο, μέτρα φτιαγμένα για σκλάβους, μέτρα μετρημένα στο μέτρο του ραγιά μέσα στην ίδια του την πατρίδα... επ' ονόματι της δημοκρατίας... της δημοκρατίας τους που τρομάζει, που απειλεί, που αφανίζει ανθρώπινες υπάρξεις και ακυρώνει κάθε ελπίδα στη ζωή μας.
Γεμίσαμε προδότες...
Μέσα σε λίγους μήνες κατάργησαν όσα επί αιώνες νομίζαμε ότι κατακτήσαμε με αγώνες... Τι ειρωνεία αλήθεια... Όλα στημένα σε σχέδιο σατανικό, έδωσαν για να ναρκώσουν, έδωσαν για να διαφθείρουν, έδωσαν για να αδιαφορήσουμε και να εμπιστευτούμε τους άρπαγες όχι πλέον του βιού μας αλλά της ίδιας μας της ψυχής.
Κόβονται οι μισθοί, κόβονται οι συντάξεις, τα χιλιοπληρωμένα εφάπαξ, οι επικουρικές, η ιατρική περίθαλψη, τα φάρμακα, η παιδεία, όλα καταργούνται μα οι εισπράξεις αυξάνονται, οι εισφορές θηλειά στο λαιμό μας και οι φόροι και τα χαράτσια αλύπητα πέφτουν στους μη έχοντες ενώ οι κατέχοντες μας περιγελούν με λίστες και προανακριτικές επιτροπές.

Αφορολόγητοι οι εθνοπατέρες μας!


Του Θανάση Νικολαΐδη


ΕΚΕΙ που πάει να στρώσει, μας τα χαλάνε. Χρειαζόμαστε μπροστάρηδες και μας βγαίνουν ουραγοί-παραδοσιακές αμίλητες πάπιες. Σε έδρανα που ίδρωσαν για να κάθονται πάνω τους, σε ένα κοινοβούλιο φωνασκούντων για τα μάτια και συναινούντων για τα συντεχνιακά τους. Ενωμένοι και ομονοούντες οι «ιδεολόγοι» των κομμάτων, με βάση δεδομένων τα καλά και συμφέροντα μόνο για εαυτούς και αλλήλους.
ΓΙΑΤΙ παραμένει η κοινωνία ανάστατη με τους «συντεχνιακούς» στο δρόμο και τους απεργούς να απαιτούν, χτυπώντας τον τουρισμό και απωθώντας τους επενδυτές; Ψηφίστηκε το φορολογικό. Με τα σωστά που ενοχλούν και με τα σκοπούμενα «λάθη» του. Φορολογείται και ο άνεργος, εξοργίζεται ο κοσμάκης του μεροκάματου γιατί δεν είδε κανέναν της οικονομικής ολιγαρχίας να βγαίνει στο δρόμο και ντρέπεται για τους εκλεγμένους (και μη εκλεκτούς) εκπροσώπους του στο Κοινοβούλιο.
ΤΙ…ξέχασαν οι εθνοπατέρες μας των προνομίων τους και του ρουσφετιού; Άλλο ένα προνόμιό τους, που κάνει το «επάγγελμα» πιο ζηλευτό και ελκυστικό. Δεν απαλλάσσουν εαυτούς πλήρως απ’ την φορολόγησή τους μη δώσουν στόχο, τον απαλλάσσουν μερικώς-σχεδόν ολικώς. Με τη μερίδα του λέοντος στη φοροαπαλλαγή για πάρτη τους, μην αλλάξουν τα κοινοβουλευτικά μας ήθη, μη χαθούν οι «παραδόσεις». 


Ελληνική AOZ και Στρατηγική - Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κατερίνης 28-1-2003

Νίκος Λυγερός: Ελληνική ΑΟΖ και Στρατηγική
Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
"Ελληνική ΑΟΖ και Στρατηγική"

Σχολή Γονέων Κατερίνης. Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κατερίνης.
Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013.


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Ο θάνατος είναι κοντά!


ΑYτή την στιγμή στην Ελληνική κοινωνία και με τις κοινωνικές ανακατατάξεις που γίνονται δημιουργούνται κάτι περίεργες καταστάσεις που έχουν την βάση τους σε ένα πράγμα. Τον τρόπο που έμαθε ο καθένας να ζει τα πράγματα που έρχονται και όπως έρχονται. Για παράδειγμα μια γενιά μεταπολεμική, μια γενιά μεταπολιτευτική και μια γενιά μετά το ενενήντα.
Ξεκινώντας από την μεταπολεμική γενιά που έμαθε να ζει την φτώχεια και την ανέχεια χωρίς να διαμαρτύρεται. Είχε να φάει, έτρωγε. Δεν είχε να φάει, δεν έτρωγε και δεν διεκδικούσε το φαγητό γιατί απλά δεν το θεωρούσε δεδομένο. Είχε, αν είχε, μια φορεσιά για τις καλές και επίσημες μέρες και μια δυό για τις καθημερινές, αν είχε, και δεν είχε απαιτήσεις για να έχει δεύτερη ή τρίτη και δεν διεκδικούσε. Όλα ήταν μέσα στο παιχνίδι των δεδομένων. Και στάνταρ δεδομένο δεν υπήρχε. Όλα ρευστά και δυνατά ή αδύνατα. Η ανεργία στο μάξιμουμ  και τα πολιτικά μέσα παντού απαραίτητα, ακόμη και για κρεβάτι στο νοσοκομείο. Γινόταν σλόγκαν της εποχής “Ποιόν πολιτικό έχετε εσείς;”. Σ’ όσους θεωρούσαν την διαδικασία άδικη επιβραβεύονταν με την … αδικία!

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Αυτοκτονία ή μια ακόμα πολιτική δολοφονία;


ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΟΛΑ ΚΑΘΙΚΙΑ
Το ίδιο συνένοχοι είναι τα κρατικά παπαγαλάκια των ΜΜΕ που αποσιωπούν την αλήθεια και αποπροσανατολίζουν τον κόσμο για όφελος της ολιγαρχίας 
αίμα και ζωές στο βωμό σας καθίκια
ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ 
περιμένουμε δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι να γίνει "κάποιο θαύμα" που θα τους σώσει.

Κώστας Βάρναλης

Αυτοκτόνησε ο ηλεκτρολόγος Βαγγέλης Σταμούλιας από τη Λαϊκή Συνέλευση Αιγάλεω.
 Οι φοβίες για την επικείμενη δίκη του τον λύγισαν. 
Το "έγκλημά" του;
 Επανασυνέδεε το ρεύμα σε όσους δεν είχαν να πληρώσουν και τους είχε κοπεί.
H ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τρίτη 29 Γενάρη 2013 ξημερώματα. Ο σύντροφος Βαγγέλης Σταμούλιας, 33 χρόνων, "έφυγε" από κοντά μας. Η ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουμε αποδιοργανώνει τις ζωές μας, τα συναισθήματά μας, την καθημερινότητά μας. Αυτό το πλαίσιο ζωής οδήγησε σήμερα το δικό μας Βαγγέλη στην αυτοκτονία.
Ηθικός αυτουργός αυτής της απώλειας είναι η πολιτική πραγματικότητα. Η ανασφάλεια, τα κοινωνικά αδιέξοδα, η εσωστρέφεια, η μοναξιά. Ο κοινωνικός κανιβαλισμός που παράγεται από τις πολιτικές των κυρίαρχων ελίτ.


Μια υποθετική ιστορία από την εντατική


Ας πούμε μια υποθετική ιστορία από την εντατική κάποιου νοσοκομείου.
Παθαίνει κάποιος γνωστός σας κάτι πολύ σοβαρό και βρίσκεται στην εντατική σε καταστολή, χωρίς επικοινωνία με το περιβάλλον εκείνη τη στιγμή.
Η κατάστασή του είναι πολύ δύσκολη.
Η δυσκολία της κατάστασης όμως δεν εγγυάται τη βεβαιότητα ότι είναι και μη αναστρέψιμη.
Αυτές τις λίγες πιθανότητες που έχει, οφείλουν οι γιατροί να τις εξαντλήσουν.
Εξάλλου υπάρχουν πολλά παραδείγματα «τελειωμένων» απ’ τους γιατρούς περιπτώσεων, οι οποίες ανέτρεψαν κάθε ιατρική πρόβλεψη και επανήλθαν στη ζωή, παρόλο που θεωρούνταν «εγκεφαλικά νεκροί».
Επίσης, το ποιόν κάθε γιατρού δεν το γνωρίζουμε.
Ένας γιατρός κρίνεται από τρία πράγματα: από τις ικανότητές του, από τις γνώσεις του και από το ήθος του.
Ξέρετε κάθε φορά σε τι γιατρό μπορεί να έχει πέσει ο γνωστός σας;
Ας πούμε λοιπόν ότι ενώ γνωστός σας βρίσκεται σε καταστολή στην εντατική, έρχεται ο νευρολόγος, κάνει την εξέτασή του και κρίνει ότι η νευρολογική του λειτουργία είναι μηδενική, ενώ ταυτόχρονα συμφωνεί και με τους υπολοίπους γιατρούς ότι η καρδιοαναπνευστική του λειτουργία είναι επίσης μηδενική.

Αναγκαστικοί δότες οργάνων όλοι οι Έλληνες από τον Ιούνιο! AITHΣΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ.

 

http://ygro-pyr.blogspot.gr/2013/01/blog-post_5018.html

Μπαίνουμε σε μία ανατριχιαστική εποχή όπως φαίνεται...

Αναγκαστικοί δότες και όχι δωρητές οργάνων θα θεωρούνται σε πέντε μήνες από τώρα... όλοι οι Έλληνες πολίτες.

Σύμφωνα με νόμο του Λοβέρδου που πέρασε και ψηφίστηκε το 2011, επί κυβερνήσεως Παπανδρέου στο 1ο Μνημόνιο, η αφαίρεση των οργάνων θα μπορεί να γίνεται από Νοσοκομεία, Ιδιωτικές κλινικές ή εταιρείες και όχι από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, που γινόταν μέχρι σήμερα, και μάλιστα χωρίς την συγκατάθεση των οικείων του ασθενούς ή την προηγούμενη γραπτή αίτηση του ιδίου προσώπου.

Η συγκεκριμένη διάταξη αποτέλεσε αφορμή για την παραίτηση του προεδρείου του ΕΟΜ και την έντονη δυσαρέσκεια των Γιατρών των ΜΕΘ, καθώς θεωρούν πως η χώρα μας θα αποτελέσει τροφοδότη οργάνων και ανθρωπίνων ιστών για όλο τον πλανήτη, ενώ το ανθρώπινο σώμα μετατρέπεται με την έννοια του Εμπράγματου Δικαίου σε πράγμα, επειδή κάποιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο ασκεί πια κυριότητα σε αυτό.

Όσο ένας μνημονιακός και εγκάθετος των τραπεζών...


 http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/

Γράφει ο Δευκαλίων

Εχθές πήγαμε να το ελαφρύνουμε με αφορμή τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Π. Χαϊκάλης, προκειμένου να χαρακτηρίσει τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Α. Γεωργιάδη.
Όμως η ζωή και η πραγματικότητα δεν μας αφήνει να χαλαρώσουμε.
Τι εννοούμε;
Ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Τ. Κουράκης, ούτε λίγο ούτε πολύ πρότεινε να φορολογείται ή Χριστιανική Ορθόδοξη πίστη αφού πρώτα δηλωθεί στην εφορία.
Το σκεπτικό αυτής της πρότασης είναι το εξής. Ο διαχωρισμός Κράτος και Εκκλησίας απαιτεί απολύτως λογικά οι μισθοί των κληρικών να πληρώνονται από την Εκκλησία. Άρα εάν διαχωριστεί το Κράτος από την Εκκλησία τους μισθούς των κληρικών πρέπει να πληρώνει η Εκκλησία, άρα τα μέλη της Εκκλησίας, άρα όσοι δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι.  Και φυσικά η δήλωση αυτή μια και πρόκειται μεταξύ άλλων για οικονομικό ζήτημα θα γίνεται στην εφορία.
Άραγε, πόσο μεγάλος πολιτικά τυχοδιώκτης πρέπει να είναι ένας βουλευτής για να κάνει αυτή την δήλωση τώρα που η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά ρίχνει το προσωπείο και δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο;

Η ελπίδα τσουλάει σε μονόδρομο. Δυστυχώς.


Του Θανάση Νικολαΐδη


ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ ο κόσμος και δεν ξαναμοιράζεται. «Ιστορικά» και δεν χρειάζεται εκ νέου Γιάλτα, ιδεολογικά και ήταν να «μη φάει χώμα» η πλάτη του αντιπάλου. Φορτώθηκαν την πιο «χριστιανική» ιδεολογία (της ισότητας των ανθρώπων) και την ξεφορτώθηκαν νωρίς. Σε «αδύνατους» ώμους της νομενκλατούρας με τα προνόμιά της ο κομουνισμός, και με τον πολίτη πειθήνιο υπό το βλοσυρό βλέμμα του χωροφύλακα, δεν θ’ άντεχε και πολύ.
ΚΑΙ, βέβαια, ο αντίπαλος «βοήθησε». Με τα κόλπα των Αμερικανών που υπόσχονταν καπιταλισμό και…ήρθε. Κι ύστερα, ξύπνησαν οι «χαμένοι του παραδείσου» και αγωνίζονται. Για το σύστημα που καπηλεύτηκαν οι ίδιοι, καταξεσκισμένο απ’ τη δυτική προπαγάνδα (του αντικομουνισμού).
ΚΑΙ τρέχει, σε επίπεδο τοπικό, η Αλέκα να πει και να πείσει. Σε χώρους δουλειάς που το’ χαν για εφαλτήριο και σε ψυχές τρομαγμένους απ’ τα…αγαθά του καπιταλισμού. Και, βέβαια, όλοι τους τρέχουν. Μη βουλιάξει η (βουλιαγμένη) χώρα, μη μείνουν εκτός νυμφώνος ως «μωραί παρθένοι», στις επόμενες εκλογές.
ΜΑΖΙ της, και σε άλλες ώρες μη σμίξουν τα χνώτα τους, «συνιστώσες» του ΣΥΡΙΖΑ με εκπροσώπους ασυντόνιστους. Με το δίκιο τους, αν θυμηθούμε τους Χατζηγάκηδες της ΝΔ με το νεανικό μπλουζάκι πάνω σε τρακτέρ, και τους πασόκους προπαγανδιστές-επισκέπτες σε χώρους δουλειάς. Ωστόσο, «Alles hat ein Ende, nur die Wurst hat zwei» (όλα έχουν ένα τέλος, μόνο το λουκάνικο έχει δύο) λένε οι Γερμανοί. 

Λίγες ημέρες πριν την ανακήρυξη της Ελληνικής AOZ

Ανακήρυξη ΑΟΖ - Συνέντευξη Νίκου Λυγερού
Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού
στον Δημήτρη Κολλιό στο
ραδιοφωνικό σταθμό Αλεξανδρούπολης
Maximum 93.6 FM 28/01/2013.

Λίγες ημέρες πριν την ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ.



GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Ο Ελληνισμός ως μοντέλο για την Ευρώπη (Ν. Λυγερός) Βίντεο

Ο Ελληνισμός ως μοντέλο για την Ευρώπη
Ν. Λυγερός

Σπάνια στην Ελλάδα και στην Κύπρο αντιλαμβανόμαστε ότι ο Ελληνισμός λειτουργεί ως μοντέλο για την Ευρώπη. Γνωρίζουμε βέβαια τον Ουμανισμό και στη συνέχεια το Διαφωτισμό, αλλά δεν γνωρίζουμε συνήθως ότι το υπόβαθρό τους είναι ο Ελληνισμός. Αυτό το φαινόμενο εξηγείται από το γεγονός ότι η καθημερινή μιζέρια μας εμποδίζει να δούμε αυτά τα θεμέλια και βλέπουμε μόνο και μόνο ένα τεχνητό ορίζοντα.

Η έλλειψη κατανόησης αυτής της επινόησης προέρχεται από μία ανασφάλεια για το πώς μας βλέπουν οι Ευρωπαίοι και κατά πόσο είναι επηρεασμένοι από την επιρροή της Τουρκίας. Δεν προσέχουμε βέβαια άλλες χώρες της Ευρώπης που τη θεωρούν διαχρονικά εχθρική λόγω των πολέμων που τις χωρίζουν. Επίσης ξεχνάμε το μέγεθος του φιλελληνισμού μέσα στην ιστορία της Ευρώπης και δεν σκεφτόμαστε συνειδητά ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ως στόχο της την ανάπτυξή της, την ιστορική Ευρώπη της οποίας αποτελούμε τα θεμέλια. Ακόμα και η Ελληνική Επανάσταση θεωρείται ως μία λογική συνέπεια του Ελληνισμού, της Αναγέννησης, του Ουμανισμού και του Διαφωτισμού. 

Παραγωγή άοσμης και συνεκτικής ζεο-λυματολάσπης για χρήση στη γεωργία

Ελληνικός Ζεόλιθος - Παραγωγή άοσμης και συνεκτικής ζεο-λυματολάσπης για χρήση στη γεωργία
Σχεδιάζουν το μέλλον του κόσμου και προτείνουν...

Σε εκδήλωση που πραγματοποιείται το απόγευμα στο Τεχνικό Επιμελητήριο παρουσιάζονται περισσότερες από σαράντα εφευρέσεις βορειοελλαδιτών ερευνητών...

Η ύφεση, η εσωστρέφεια και η σκληρή καθημερινότητα δεν ορίζουν τα πάντα σε αυτή τη χώρα. Πρωτοποριακές εφευρέσεις Ελλήνων ερευνητών που αφορούν τη γεωργία, την κτηνοτροφία την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, την εξοικονόμηση θερμικής ενέργειας, την ιατροφαρμακευτική έρευνα και τη διαχείριση αποβλήτων θα παρουσιαστούν από τις 6 μ.μ. έως 9 μ.μ. στην εκδήλωση με θέμα "Ελληνικές εφευρέσεις - Σημασία και αξιοποίηση", που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Σώμα Ομότιμων καθηγητών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, με σκοπό την προβολή καινοτόμων ιδεών, ιδιαίτερα τεχνικών εφευρέσεων, και την κοινωνική αναγνώριση αυτών και των δημιουργών τους.

Στην εκδήλωση θα γίνουν 42 ανακοινώσεις από δικαιούχους ευρεσιτεχνιών (μέλη του διδακτικού ερευνητικού προσωπικού του ΑΠΘ και άλλους εφευρέτες ιδιώτες και επιχειρήσεις από τη Θεσσαλονίκη και τους όμορους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας) και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

οι δεσποτάδες, πλην ελαχίστων….


οι δεσποτάδες, πλην ελαχίστων...

Στο Βυζάντιο, από της εποχής του Μ. Κων/νου, τον πρώτο λόγο, από θρησκευτικής πλευράς, είχε ο χριστιανισμός και από της εποχής του Μ. Θεοδοσίου, η ορθοδοξία.
Που σημαίνει ότι οι διάφορες θρησκευτικές μειονότητες, στο χρονικό αυτό διάστημα, ασφυκτιούσαν ή έπνεαν τα λοίσθια. Αλλά, όχι μόνο αυτές…
Γιατί ακόμη και οι ορθόδοξοι χριστιανοί υπέφεραν, εξαιτίας του καθεστώτος της δεσποτοκρατίας.
Το οποίο, σε αντίθεση με το χαρακτήρα της εκκλησίας, που είναι δημοκρατικός, ήταν και παραμένει, μέχρι και σήμερα, τυραννικό και απάνθρωπο.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του πατριάρχη της Αλεξάνδρειας, Θεόφιλου.
Συνέβη στις μέρες του να χηρέψει ο πατριαρχικός θρόνος της Κωνσταντινούπολης. Και ο Θεόφιλος ήθελε να επιβάλει, ως πατριάρχη, κάποιον της δικής του επιρροής.
Αλλά δεν τα κατάφερε…
Αφενός γιατί ο πανίσχυρος, τότε, πρωθυπουργός, Ευτρόπιος γνώριζε τις σκοτεινές του δολοπλοκίες και αφετέρου, γιατί εκεί στην Αντιόχεια είχε ανατείλει ένα αστέρι πρώτου μεγέθους. Από αυτά, που σπανιότατα σελαγίζουν, όχι μόνο στο εκκλησιαστικό, αλλά και γενικότερα στο κοινωνικό στερέωμα. 
Όταν ρωτήθηκε ο περίφημος ρητοροδιδάσκαλος Λιβάνιος «για το ποιος θα ήθελε να τον διαδεχθεί στη διεύθυνση της ρητορικής σχολής της Αντιόχειας», είχε πει:
«Ο Ιωάννης, αν δεν τον είχαν διαφθείρει οι χριστιανοί»…

Χαίρε, βάθος (σκέψης) αμέτρητο...



Η υποκρισία, τελικά, είναι ισχυρότερο όπιο απ' τη θρησκεία...

Ο κ. Κουράκης, λοιπόν, μια φορά κι έναν καιρό, γνωστός αριστερός, υπερασπιστής παντός κατατρεγμένου - πραγματικά, ή φανταστικά, δεν έχει σημασία -, φανατικός προασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως όλοι άλλωστε οι συν - αριστεροί, και πολέμιος του φασισμού και του ολιγαρχικού τρόπου αφαίμαξης των Ελλήνων μέσω οθωμανικών φόρων, επέδειξε μιαν απίστευτη εφευρετικότητα και ένα βάθος σκέψης που θα εντυπωσίαζε τον κάθε αντικειμενικό παρατηρητή του δράματος που εκτυλίσσεται στην Ελλάδα - το οποίο, αν δεν περιελάμβανε κατεστραμμένες ανθρώπινες ζωές και αυτοκτονίες, θα ήταν ένα επιτυχημένο σατυρικό δράμα...
Είχε, λοιπόν, ο κ. Κουράκης - με την υποστήριξη και των άλλων ταμπελικών αριστερών και αντιρατσιστών - τη φοβερή ιδέα να αμοίβονται οι ιερείς από ειδικό φόρο που θα πληρώνουν οι χριστιανοί ορθόδοξοι! Λες και τους υπόλοιπους οθωμανικούς φόρους τους πληρώνει κανείς άλλος...
Εκτός από τη γελοιότητα κι επικινδυνότητα μιας τέτοιας πρότασης που έγκειται στο ότι με την ίδια λογική ο εξίσου εφευρετικός με τον κ. Κουράκη υπουργός οικονομικών θα μπορούσε να αποφασίσει (και να διατάξει..), τους ιατρούς ογκολόγους να μην τους πληρώνει το κράτος, αλλά οι καρκινοπαθείς, ή τους νεφρολόγους όσοι πάσχουν από παθήσεις των νεφρών, ή τους δασκάλους οι γονείς των παιδιών που παρακολουθούν το σχολείο - γιατί να πληρώνουν και οι υπόλοιποι;

Ζητείται μαθηματικός ... τύπος!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Εδώ και ημέρες ακούμε και διαβάζουμε δηλώσεις των εκπροσώπων του οικονομικού επιτελείου της τριτοκομματικής κυβέρνησης (δηλ. της τρόικας του εσωτερικού) οι οποίοι μας λένε ότι το φετινό χειμώνα ενώ ...

έχουμε μείωση της ζήτησης του πετρελαίου θέρμανσης κατά 80% αντιθέτως έχουμε διπλασιασμό των κρατικών εσόδων (από την πώληση του 20%) λόγω λένε αύξησης του κρατικού φόρου.

Προσπάθησα μόνος αλλά και με άλλους φίλους (σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα) να βρούμε των μαθηματικό τύπο που θα επιβεβαίωνε με νούμερα αυτές τις δηλώσεις αλλά δυστυχώς ακόμα δεν τα έχουμε καταφέρει.
Μάλλον δεν έχουμε ¨καθαρό" μυαλό να αντιληφθούμε τις στατιστικές και τις εξισώσεις των "σαϊνιών" του εν λόγω υπουργείου και για αυτό ίσως φταίνε οι κρύες ημέρες και νύχτες που διανύουμε όλοι μας λόγω δυσκολίας να προμηθευτούμε το πετρέλαιο θέρμανσης για τα καλοριφέρ μας.

Βίλχελμ Ράιχ: Άκου ανθρωπάκο

Βίλχελμ Ράιχ: Άκου ανθρωπάκο
Σε φωνάζουν Ανθρωπάκο, Κοινό Άνθρωπο. Λένε πως χάραξε η εποχή σου, η «Εποχή του Κοινού Ανθρώπου».

Μα δεν είσαι συ που το λες, ανθρωπάκο. Το λένε εκείνοι, οι αντιπρόεδροι των μεγάλων εθνών, οι εργατοπατέρες, οι μετανιωμένοι γιοι των αστών, οι πολιτικοί και οι φιλόσοφοι. Σου προσφέρουν το μέλλον, μα δε ρωτούν για το παρελθόν σου.

Κι όμως, είσαι κληρονόμος ενός τρομερού παρελθόντος. Τούτη η κληρονομιά καίει στη χούφτα σου σα διαμάντι φλεγόμενο. Εγώ αυτό έχω να σου πω.

Ο γιατρός, ο τσαγκάρης, ο μηχανικός ή ο εκπαιδευτικός, για να προκόψουν στη δουλειά τους και να κερδίσουν το ψωμί τους, πρέπει να γνωρίζουν τις ελλείψεις τους. Εδώ και κάμποσες δεκαετίες παίρνεις παγκοσμίως τα ηνία στα χέρια σου. Το μέλλον της ανθρωπότητας θα εξαρτηθεί από τις σκέψεις και τις πράξεις σου. Όμως, οι δάσκαλοι κι οι αφέντες σου δε σου μιλάνε για τον τρόπο που σκέφτεσαι πραγματικά. Δε σου λένε ποιος είσαι στα αλήθεια. Κανένας δεν τολμά να σε φέρει αντιμέτωπο με τη μοναδική πραγματικότητα που έχει τη δύναμη να σε καταστήσει κύριο του πεπρωμένου σου. Είσαι «ελεύθερος» από μια άποψη μονάχα: ελεύθερος από την αυτοκριτική, που μπορεί να σε βοηθήσει να κουμαντάρεις τη ζωή σου.

ΑΝΑΡΤΗΣΤΕ ΤΟ! ΤΡΕΞΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ!


Τα ΜΑΤ έχουν παραταχθεί και οδηγούν τους εργαζόμενους στα κουβούκλια για να θέσουν το σταθμό σε λειτουργία:
ΑΝΑΡΤΗΣΤΕ ΤΟ! ΤΡΕΞΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ!


http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δημόσιο λατομείο βιομηχανικών ορυκτών

Γνωμοδότηση Δημόσιο λατομείο βιομηχανικών ορυκτών, ζεόλιθος
Γνωμοδότηση του Αναστ. Ι. Τάχου,   Oμ.Καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οικονομική ελευθερία. -Δημόσιο λατομείο βιομηχανικών ορυκτών.

- Διαδικασία έρευνας Δικαίωμα εκμετάλλευσης από ιδιώτη «δι'απ'ευθείας συμβάσεως>>. - Προϋποθέσεις. - Επίκληση ανακριβών γεγονότων και εσφαλμένης ερμηνείας του νόμου από την Διοίκηση.


Διάγραμμα : Α. Ιστορικό. Β. Ερώτημα. Γ. Κρίσιμες διατάξεις. Δ. Παρατηρήσεις. α. Γενικές. Η ισχύς των Διεθνών Συμβάσεων. β. Ειδικές.

I. Η οικονομική ελευθερία κατά την εκμετάλλευση δημόσιου λατομείου από ιδιωτική επιχείρηση και η ανάπτυξη της Χώρας. 11. Η ερμηνεία από την Διοίκηση της δήλωσης του διοικούμενου στην λατομική διαδικασία. 111. Η διαδικασία λατομικής έρευνας ενόψει της εκμετάλλευσης δημόσιου λατομεί­ ου. IV. Η οικονομική ελευθερία και η αιτιολογία του περιορισμού της κατά την διαδικασία της εκμίσθωσης «δι'απ 'ευθείας συμβάσεως». Ε.Απάντηση.

Α. Ιστορικό

Από τα έγγραφα που έχουν τεθεί υπόψη μου, προκύπτουν τα ακόλουθα.

Κρατική…προνοητικότητα

Του Θανάση Νικολαΐδη


ΕΙΝΑΙ το θέμα μας ποιοτικό, είναι και ποσοτικό. Πληρώνουμε τους φρουρούς των «επωνύμων», αυξάνονται και οι «αιτούντες» τη φύλαξή τους. Με το μακρύ τους χέρι να φτάνει στα ταμεία του δημοσίου, αλλά…κοντό για να φτάσει στη τσέπη τους.
ΔΕΝ είναι καινούριο-είμαστε μαθημένοι. Να ανεχόμαστε (ηθικά), να πληρώνουμε (υλικά) και ο μέσος έλληνας με τον κίνδυνο κατάφατσα. Φτάνει που το Κράτος νοιάστηκε για τους δικούς του και «χρήσιμους». Και ξεκινάει η φύλαξη απ’ τους εθνοπατέρες μας, λες και είχαν και στο χωριό τους φύλαξη, πριν (πρωτο)διαβούν το κατώφλι του Κοινοβουλίου.
ΚΙ όταν βγήκαν στη φόρα λίστες «φυλασσομένων», τρίβαμε τα μάτια μας. Πρώην και τέως Υπουργοί, Πρωθυπουργοί και Πρόεδροι, αλλά και κάθε καρυδιάς πολιτικό καρύδι που τάχτηκε στην υπηρεσία του Έθνους. Με το αζημίωτό του και επί…ζημία μας. Ξεχασμένοι που δεν τους αναγνώριζες στο δρόμο, αλλά με φύλακες αστυνομικούς για το σαρκίο τους (των φυλασσομένων).
Η συνέχεια ήταν ενθαρρυντική. Αποσπάστηκαν αστυνομικοί και πήγαν στη…δουλειά τους. Μίλησαν για αριθμούς (2-3 χιλιάδες) αστυνομικών που θα ξεκολλούσαν απ’ τη σκιά των επωνύμων κι απ’ τα γραφεία των γραφιάδων, για να στηθούν κόντρα στον επίδοξο φονιά, ληστή επί το έργον και κακοποιό, για να σκιαχτεί. 


Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια…


1821επ
 γραφει ο αρισταρχος

Έτσι μεγάλωσα, με ήρωες του ’21 γύρω γύρω μέσα στην τάξη μου. Και ήταν το πρώτο που μάθαινα, την πρώτη μου μέρα, μέσα σ’ εκείνη την αίθουσα. Ποιοι ήταν όλοι αυτοί και τι έκαναν. Ήταν οι ονειροπόλοι που έδωσαν την ζωή τους με τους πιο επώδυνους τρόπους για να γεννηθούμε εμείς σε ελεύθερη χώρα. Να μεγαλώσουμε λεύτερα και να παραδώσουμε ύστερα με την σειρά μας την ελευθερία στις επόμενες γενιές.  Πάνω από την έδρα υπήρχε η εικόνα της θρησκείας μας. Που εκτός των άλλων είχε και την σημασία του, τουλάχιστον στον αγώνα της παλιγγενεσίας. Πριν κάποιοι μειδιάσετε σκεφτείτε για λίγο πόσο μαχητικός και μπροστάρης θάταν ο μακαριστός Χριστόδουλος, αν ζούσε. Και στο κάτω κάτω και οι ιερείς δικοί μας είναι όπως και οι πολιτικοί. Κι αυτοί μαζί με μας “τα τρώνε”.
Είμαι περήφανος που αν και δεν είμαι φιλόλογος διδάχτηκα με επίταση τα αρχαία ελληνικά σε μετάφραση, ορθογραφία και συντακτικό. Εκείνο το συντακτικό του Τζάρτζανου μας είχε γίνει εφιάλτης.

Παρακρατούν το επίδομα ανεργίας για ληξιπρόθεσμα"!

Η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) έστειλε επιστολή στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή στην οποία καταγγέλει ότι οι τράπεζες παρακρατούν ακόμα και το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ σε περιπτώσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Σύμφωνα με την ΕΚΠΟΙΖΩ, η Εθνική Τράπεζα «εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι τα επιδόματα καταβάλλονται σε λογαριασμούς της ίδιας και φτάνει στο σημείο να τα παρακρατεί από άνεργους οφειλέτες». Αυτή η απίστευτη τακτική συμβαίνει χωρίς φυσικά οι κάτοχοι των λογαριασμών να έχουν συμφωνήσει σε αυτό.
Άλλωστε πως θα μπορούσαν να συμφωνήσουν αφού από αυτό και μόνο αυτό το επίδομα περιμένουν να επιβιώσουν...
Η ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή να επιβάλει κυρώσεις σε όσα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παραβιάζουν τα δικαιώματα των δανειοληπτών.
Καλό θα ήταν οι τράπεζες να ενδιαφέρονται λίγο περισσότερο για τα "μεγάλα κεφάλια" που τους χρωστούν εκατομμύρια και όχι να βρίσκουν εξιλαστήρια θύματα τους άνεργους πολίτες.
Να μην μιλήσουμε για τα θαλασσοδάνεια που έχουν δώσει στα κόμματα και δεν θα πάρουν ποτέ πίσω.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

H δυναμική μας είναι διεθνής δεν φιμώνεται



Στο βίντεο που αναρτήσαμε μέσα σε δυο λεπτά δείχνει την διαπλοκή των ΜΜΕ που έχει μεταφερθεί και  στο ίντερνετ μόνον που εδώ είναι  πιο ύπουλη λένε μισές αλήθειες αλλά ύπουλα περνάμε μηνύματα για μίσος στην κοινωνία,και στροφή της μιας κοινωνικής τάξης εναντίον στην άλλη
απλά λέει οτι όταν διαφημίζεις ΟΠΑΠ  τράπεζες,παράδειγμα ,δεν μπορείς να τους καταγγέλλεις
για αυτά έχουν υπογράψει ρήτρες. Είναι  ένα ενδεικτικό δείγμα, θα ακολουθήσουν πολλά.
Αποπροσανατολίζουν τον κόσμο,και περνάνε θεαματικές ειδήσεις...για να ρίξουν καπνογόνα..
Ένα κλασικό παράδειγμα:
Πρώτο θέμα σε όλους τους η δήθεν τρομοκρατία. Κανείς δεν είπε ..και αν είπε το είπε στα ψιλά Γράμματα..οτι ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που εξαθλιώνει φορολογικά,όσους έχουν παιδιά.
Τώρα αρχίσαμε!
 Σίγουρα και εσύ είσαι ENAΣ από  τους ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ που δεν σ' αρέσουν  οι  μισές  αλήθειες, η αδικία, η εκμετάλλευση.
ΚΑΙ κάθε ελεύθερη φωνή, που προσπαθούν να της βάλουν ταμπέλες η δυναμική μας είναι μεγάλη , μεταφράζεται,και πάει σε όλη την γη άρα δεν φιμώνεται γιατί είμαστε πολλοί και ενωμένοι!
Συμπαραστάσεις από Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία


Αν δεν μπορείς να είσαι ο εαυτός σου τι νόημα έχει να είσαι οποιοδήποτε άλλος;

Αν δεν μπορείς να είσαι ο εαυτός σου τι νόημα έχει να είσαι οποιοδήποτε άλλος;
Και οι περισσοτεροι απο μας θα συμφωνουσαν, ειναι ομως δυσκολοτερο απο οσο ακουγεται. Υπαρχουν τοσες μασκες που απαιτουν οι αλλοι να φορεσουμε για να καλυψουμε το αληθινο μας προσωπο, ωστε ορισμενοι ανθρωποι δεν αναγνωριζουν παντα τον εαυτο τους οταν τον βλεπουν γυμνο στον καθρεφτη. Και παρα πολλοι, δεν βρισκουν πορε τον εαυτο τους για να τον αγαπησουν.

Συνδεομαστε με τον κοσμο μεσα απο χιλιαδες κρυφα νηματα που δεν τα διακρινουμε. Υπαρχουν τα νηματα των προσδοκιων των αλλων κι εκεινα που κατασκευαζουμε εμεις απο ματαιοδοξια ή φοβο. Ο κοσμος ειναι ικανος να σε περιβαλει πολυ γρηγορα με ενα μυθο που μπορει να σε καλυψει σαν διχτυ κι αν δεν εχεις αρκετη ευκινησια για να απελευθερωθεις, μπορεις να περασεις ολοκληρη τη ζωη σου εκει μεσα.

Ενας συναδελφος μου περιεγραψε καποτε καποιον κοινο γνωστο μας, σαν 'εναν πολυ υπερηφανο ανθρωπο που ειχε χασει την εκτιμηση στον εαυτο του και εξαφανιστηκε απο προσωπου γης'. Ακομη και σημερα χαμογελαω οταν σκεφτομαι ποσο καλα εξηγησε ο συναδελφος το προβλημα που δημιουργειται οταν προσπαθεις να εισαι κατι διαφορετικο απο τον εαυτο σου. Δυστυχως, παρα πολλοι κανουν το λαθος να πιστευουν πως η επαρση θα τους δωσει την εκτιμηση που αναζητουν, οταν αυτο που τους χρειαζεται πραγματικα ειναι η ταπεινοφροσυνη.

Η Τσούλα η Κοινωνία (Ν. Λυγερός)

Η τσούλα η κοινωνία
Ν. Λυγερός

Η τσούλα η κοινωνία
συνεχίζει τα ίδια
λες κι όλος ο κόσμος
δεν είναι παρά ένα μπουρδέλο
όπου οι κανόνες
δεν αλλάζουν
γιατί είναι όλα σάπια
ακόμα και οι θεσμοί
που επέλεξε
για να καταπατήσει
τα δικαιώματά μας,
κι εσύ συνεχίζεις
να μιλάς για τη σπουδαία
κοινωνικοποίηση
που δεν είναι παρά
μια κανονικοποίηση
για να είμαστε
όλοι ίδιοι
άοσμοι μες τη βρώμα
κι έτσι θέλεις
να πετύχεις
τη ζωή σου
σε αφήνω λοιπόν
με τη τσούλα σου
την κοινωνία.

Η δύναμη της…ψηφοθηρίας


Του Θανάση Νικολαΐδη


ΟΛΑ λειτούργησαν κλασικά, ελληνικά. Όπως συμβαίνει από…καταβολής Ελλάδας, με μικρές διαφοροποιήσεις. Μιλάμε για το νοσοκομείο Βόλου και τον Πρόεδρό του, που τον…καθάρισε ο Υπουργός. Και δεν είμαστε με το μέρος του κ. Ζαχαρόπουλου μιας και δεν ξέρουμε πλήρη την αλήθεια, αλλά κάτι ξέρουμε από «αλήθειες» δομημένες στο ψέμα και για το θάψιμό της από συντονισμένους των διαπλεκομένων.
ΑΝ έναν Πρόεδρο Νοσοκομείου δεν τον…γουστάρουν οι γιατροί, ψάξε τις…εφημερίες τους. Αν το προσωπικό δεν τον «πάει», ψάξε τα ωράρια και για καμιά ποινή σε «συνάδελφο», ψηλάφισε τις σχέσεις του με τους συνδικαλιστές.
ΚΙ ύστερα, ήρθε η σειρά του τοπικού βουλευτή. Δεν ανήκουν στο ίδιο κόμμα, αλλά λειτουργούν με κοινή «ιδεολογία». Εκείνην της άγρας ψήφων και η ψήφος ακριβή. Δεν αυγατίζουν τα κουκιά πηγαίνοντας με τους ολίγους. Κι αν έρθουν στο κονάκι σου για ομαδικές καταγγελίες, καταγράφεις τη δημόσια «διαμαρτυρία» και πράττεις τα δέοντα.
ΚΑΙ βγήκε η κα Βουλευτής (Χρυσοβελώνη) στο «γυαλί», με τουπέ και ύφος, υπέρ της…πλειοψηφίας των εργαζομένων. Βγήκε και η κα Παγώνη (πρ. Πειθαρχικού), για να μας αφήσει άφωνους. «Δεν υπάρχουν κυκλώματα(!). Κι εμείς που κάτι…ακούσαμε για ιατρικό φακελάκι και επιμερισμό του σε πρόσωπα και ειδικότητες, για «πάσες» και ομάδες;

Τεστ ευφυΐας για την αύξηση της λογικής κρίσης

Τεστ ευφυίας - τεστ νοημοσύνης για την αύξηση της λογικής κρίσης
Η παροιμία λέει ότι «Ταλέντο είναι η καλλιέργεια του ταλέντου». Η άποψη της επιστήμης είναι πλέον πως η ευφυΐα αναπτύσσεται σε ένα ποσοστό, με κατάλληλα ερεθίσματα που προάγουν τη δημιουργία νέων τρόπων σκέψης και την εσωτερική αναπαράσταση των προβλημάτων κάτω από πολλές και διαφορετικές οπτικές γωνίες. Το εκπαιδευτικό σύστημα δυστυχώς, σπάνια φροντίζει να αναπτύξει τέτοιες δεξιότητες στα παιδιά. Είναι απειροελάχιστοι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που ασχολούνται με την τρομακτικά σημαντική ερώτηση: «Πώς σκέφτομαι για να λύσω ένα πρόβλημα ή μια άσκηση ή ακόμα και για να γράψω μια έκθεση».

Αυτές ακριβώς τις πολλαπλές οπτικές γωνίες θεώρησης, ο ψυχίατρος προσπαθεί να δείξει αργότερα στους ασθενείς του στην ψυχοθεραπεία. Το κυριότερο θέμα που έχουμε σε κάθε πρόβλημα είναι το όνομα του προβλήματος. Ευφυΐα είναι να δώσουμε από την αρχή το σωστό όνομα σε κάθε πρόβλημα. Είτε είναι πρόβλημα που αφορά την καθημερινή ζωή, είτε ακόμα και αν πρόκειται για πολύπλοκα συναισθήματα που νοιώθουμε. Αυτό δεν είναι πάντα τόσο απλό όσο ακούγεται! Χρειάζεται κάποια τουλάχιστον μέση ευφυΐα.

Μετά την θέσπιση της AOZ

Ν.Λυγερός "Μετά την θέσπιση της ΑΟΖ" 25/1/13 Νάουσα
Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
"Μετά την θέσπιση της ΑΟΖ".

Δημοτικό Θέατρο Νάουσας.
Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013.



GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Ο συνωμοσιολογικός "πατριωτισμός"


Υπάρχει διάχυτο και συνέχεια αναπτυσσόμενο ένα "κίνημα", ας πούμε, το οποίο, για λόγους κωδικοποίησης, θα ορίσω ως "συνωμοσιολογικό πατριωτισμό". Είναι γνωστό ότι η αγάπη για την Ελλάδα πολλές φορές συνοδεύεται από μια μεταφυσική πεποίθηση ότι υπάρχουν, αφενός, υπερκόσμιες δυνάμεις που προστατεύουν την χώρα και το έθνος (άρα, δεν χρειάζεται να κάνουμε και πάρα πολλά εμείς οι Έλληνες από μόνοι μας, αρκεί να είμαστε ευσεβείς), ενώ, αφετέρου, υπάρχουν βεβαίως και οι αντίρροπες σατανικές δυνάμεις που θέλουν να καταστρέψουν την Ελλάδα (για λόγους που κυμαίνονται σε ένα αντίστοιχα ευρύ φάσμα δεισιδαιμονίας και ανορθολογισμού). 

Με το Διαδίκτυο, ο συνωμοσιολογικός πατριωτισμός έχει θεριέψει, αφού κάθε "είδηση" που αφορά τις παραπάνω υπερκόσμιες ή σατανικές δυνάμεις γνωρίζει ευρύτατη διάδοση και αναπαραγωγή από καλόπιστους (και από τους κακόπιστους εκμεταλλευτές). Το "πρόβλημα" είναι οτι με το Διαδίκτυο είναι πια τόσο εύκολη η αναζήτηση της τεκμηρίωσης (τουλάχιστον για όσες πληροφορίες είναι δημοσιευμένες - ναι, υπάρχει ακόμη offline κόσμος) που, κάθε μέρα σχεδόν, αποκαλύπτεται ότι ο συνωμοσιολογικός πατριωτισμός θα συνεχίσει να αφορά μόνο όσους πιστεύουν, αλλά δεν ερευνούν.


Ο ρόλος και η επίδραση των κοινωνικών δικτύων στη ζωή μας

Ο ρόλος και η επίδραση των κοινωνικών δικτύων στη ζωή μας | Κοινωνία, Κοινωνικά δίκτυα, Ψυχολογία | Οικονομια.
Η Αγγλία δεν είχε ξαναδεί τέτοια κρίση απο το 1866. Το καλοκαίρι του 2007, η παγκόσμια φούσκα της αγοράς ακινήτων έσκαγε, η αγορά υποθηκευμένων τίτλων πάγωνε και οι βρετανικές τράπεζες αντιμετώπιζαν όλο και περισσότερες δυσκολίες στην άντληση κεφαλαίων από τις χρηματαγορές. Ο τομέας των υποθηκών επλήγη ιδιαίτερα και πολλοί δανειστές βρίσκονταν σε αδιέξοδο. Την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, η τράπεζα Northern Rock έκλεισε τις πόρτες της και ζήτησε χρήματα από την κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας για να καλύψει τους καταθέτες της. Τα νέα διαδόθηκαν γρήγορα στα μέσα μαζικής επικοινωνίας. Η κυβέρνηση εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία έλεγε ότι οι πελάτες της τράπεζας δεν θα έπρεπε να ανησυχούν για τους τρεχούμενους λογαριασμούς ή τις υποθήκες τους, αλλά μάταια. Μέχρι την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, όταν η τράπεζα ξανάνοιξε τις πόρτες της, ο τραπεζικός πανικός που είχε επικρατήσει... δεν είχε προηγούμενο τα τελευταία 140 χρόνια.

Οι καταθέτες είχαν αρχίσει να δημιουργούν ουρές έξω από τα υποκαταστήματα της Northern Rock ήδη από τις 6 το πρωί. Πολλοί από αυτούς είχαν όλες τις οικονομίες τους στην τράπεζα που φαινόταν να καταρρέει. «Έχω εδώ τις οικονομίες μιας ζωής και δεν θέλω να τις χάσω», είπε η Ζακελίν Πορτ, η οποία είχε προχωρήσει λιγότερο από δέκα μέτρα στην ουρά μέσα σε τρεις ώρες όταν απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Ομολογία Χ. Μουτσόπουλου: «Ο Κωνσταντόπουλος με έσωσε από δίωξη, για ιδιωτικό ιατρείο που λειτουργούσα μαζί με τη δημόσια θέση!!!”

ΜΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ -ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

ΜΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ -ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ  === Χ. Μ. ΜΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ:  «Καμιά από τις ιστορίες δεν είναι δημιούργημα της φαντασίας μου. Είναι όλες πραγματικές και τις καταγράφω όπως διασώθηκαν στη μνήμη μου. Περιλαμβάνουν ιλαρές, στενάχωρες, καμιά φορά και τραγικές εμπειρίες, που δεν στερούνται, πιστεύω, ενδιαφέροντος ώστε να τις κάνω δημόσια γνωστές. Τις κατέγραψα, λοιπόν, με σκοπό να αποκαλύψω και να καταγγείλω κακές νοοτροπίες.»
  === Από το βιβλίο του ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΑΚΡΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ — Έκδοση??? ΛΙΒΑΝΗΣ παντός καιρού….

  === Στις τελευταίες σελίδες γράφει, ΠΩΣ ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ τον γλύτωσε από ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ, γιατί έκανε τον γιατρό ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΛΑΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, παράλληλα με ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ στους Αμπελοκήπους!!!….

  === ΖΗΤΑΕΙ ΔΕ ΚΑΙ ΡΕΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ «ΚΑΚΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ»….!!!
Viewty  === ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ: 1.— Μήπως μας κρύβεις πολλά παρισσότερα Μουτσόπουλε??? Ή τα κρατάς για δεύτερο και τρίτο βιβλίο???
   2.— Ο Μουτσόπουλος είναι και σύζυγος της υφυπουργού υγείας Φωτεινής Σκοπούλη (ΔΗΜΑΡ) και από πατροπαράδοτες διαπλοκές??? Άστα να πάνε!!!….


Σχόλιο Ενωμένων: Για να ξέρουμε πως οι Κωνσταντόπουλοι της αριστεράς και της προόδου ξέρουν να "καθαρίζουν" με τη Δικαιοσύνη μιας και την έχουν κάνει το "μαγαζάκι" τους!

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Αθώος, αλλά σκληρά τιμωρημένος, ο Αντ.Τσιπρόπουλος και το #blogme


Ο κος Θωμάς Τζήρος, πληροφορικός, ενεργός blogger σχολιάζει σχετικά: 
«Δεν μπορώ να θεωρήσω ότι δικαιώθηκε ένας άνθρωπος που ταλαιπωρήθηκε 6 χρόνια για μια παράλογη κατηγορία, την οποία άσχετοι με την τεχνολογια δικαστές και ανακριτές του προσάψανε. Η δικαίωση θα μπορούσε να έρθει, κατά την άποψή μου, μόνο αν ο κ.Λιακόπουλος, αλλά και οι εμπλεκόμενοι δικαστικοί, αναλάμβαναν την υποχρέωση να αποζημιώσουν τον Τσιπρόπουλο για την άδικη ταλαιπωρία του αλλά και την ασχετοσύνη τους. Ίσως την επόμενη φορά, αν υπάρξει, να ρωτήσουν κάποιον σχετικό πριν αποφασίσουν να σύρουν κάποιον στα δικαστήρια. Η, χαλαρή, κοινότητα των blogger έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά αλλά, δυστυχώς, δεν μπόρεσε να αντέξει στο χρόνο. Ποιός άλλωστε μπορεί, εκτός από τους επαγγελματίες της Δικαιοσύνης; 

Νομίζω ότι το κυριότερο που μένει από αυτή την υπόθεση είναι το πόσο θα πρέπει να αναμορφωθεί το δικαστικό μας σύστημα, οι δικαστές, ισως και οι νόμοι, έτσι ώστε να ακολουθούν την εξελιξη της κοινωνίας, της ίδιας της ζωής.», καταλήγει ο κ. Τζήρος από τους πρωτεργάτες του freebloggersgr

«Ο ναπολεοντισμός, ο αναχρονισμός, η ανεπάρκεια, η αμορφωσιά, η ανοργανωσιά, ο παραλογισμός, ο κουτσαβακισμός και κάθε λογής παρατράγουδο από τη μια όσο και η διαπλοκή και ο απροκάλυπτος δόλος από την άλλη, είναι τα στοιχεία που συναρθρώνουν εδώ και πολλά χρόνια το status-quo αυτής εδώ της χώρας.

όλο το άρθρο εδώ

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!