2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΡΓΕΙΣΤΕ ΤΟ 2013 ΤΟΥΣ Και ελάτε να φτιάξουμε το δικό ΜΑΣ

          http://laikometopo.blogspot.gr/
                        

Πως να στείλεις ευχές σε ένα τόπο που οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους ? που οι έννοιες σάπισαν, που η αλήθεια έγινε απεχθές ψέμα και το ψέμα φτιασιδώνεται ως αλήθεια ; 
Πώς να στείλεις ευχές όταν γνωρίζεις ότι σχεδιάζουν κατάρες και συμφορές ?
Η μόνη ευχή που μπορείς να δώσεις είναι το 2013 να ξεθεμελιωθούν όλα τα πολιτικά σκύβαλα που τυραννούν δεκαετίες την χώρα και όσοι τους επιβάλλουν και τους ακούνε. Να καταλάβει επιτέλους αυτός ο λαός ότι τον οδηγούν σε χειρότερη ακόμα κατάντια και ότι η παθητική αντίσταση είναι αυτό που τους βολεύει.
Αν ως λαός δεν ανατρέψουμε δυναμικά και ουσιαστικά την φαυλοκρατία και την υποτέλεια, το 2013 δεν πρόκειται να είναι καλύτερο από το 2012. Θα είναι χειρότερο.
Οι ευχές λοιπόν είναι περιττές, κούφιες και ανήμπορες.

Το μόνο ουσιαστικό είναι ο αγώνας. Ο αγώνας για τη νέα Ελλάδα, την κοινωνία με κέντρο τον άνθρωπο, τον ελεύθερο άνθρωπο.

Μετωπική επίθεση Βαξεβάνη στον Βενιζέλο

 Κώστας Βαξεβάνης: Ο παπατζής Βενιζέλος αλλοίωσε 2.059 ονόματα

Με μια αναφορά στην τεχνική του γνωστού τυχερού παιχνιδιού «του παπά» ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης επιτίθεται στον Ευάγγελο Βενιζέλο μέσα από το Κουτί της Πανδώρας.
Γράφει χαρακτηριστικά ο γνωστός δημοσιογράφος: «Στο γνωστό παιχνίδι στο οποίο πρέπει να βρεις πoιo από τα τρία χαρτιά που κινεί κάποιος γρήγορα μπροστά σου είναι ο "παπάς", υπάρχουν διάφοροι αφανείς πρωταγωνιστές. Πέρα από τον ταχυδακτυλουργό παπατζή,υπάρχουν και διάφοροι αφανείς πρωταγωνιστές,κράχτες,οι οποίοι παριστάνουν αυτόν που κερδίζει με ευκολία,για να παρασύρουν τα θύματα.
Η υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ,μια υπόθεση που θα μπορούσε να έχει τελειώσει όπως στα άλλα ευρωπαικά κράτη, με έρευνα δηλαδή όσων περιέχονται, στην Ελλάδα μετατράπηκε σε "παπά". Εδώ η λίστα ,εκεί η λίστα, πού είναι η λίστα; Πρωταγωνιστής σε αυτό το παπατζιλίκι, είναι αναμφίβολα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος αυτή τη στιγμή κάνει τρία πράγματα:
Μεταφέρει τις πολιτικές αλλά κυρίως τις νομικές ευθύνες για τη διαχείριση της λίστας στον Παπακωνσταντίνου, παίρνοντάς της από πάνω του. Σε αυτό τον βοηθάει ο Σαμαράς ο οποίος δείχνει να στηρίζει την εικόνα της συμμαχικής κυβέρνησης, στα πενιχρά ποσοστά Βενιζέλου που μετα βίας περνούν πλέον αυτά του Κόμματος Ελλήνων Κυνηγών.

Υπάρχει ελπίδα!


Του Θανάση Νικολαΐδη 

 «ΕΠΕΣΕ ο κομουνισμός, ζήτω ο καπιταλισμός!». Εκόντες άκοντες στον δρόμο που χάραξε η ιδιωτική πρωτοβουλία, με τα καλά και τα άσχημά της. Και με την κοινωνική ανισότητα να κάνει θραύση απέναντι στη νομενκλατούρα που θρηνεί απαρηγόρητη για τον απολεσθέντα παράδεισο. Κράταγε τα κλειδιά για τα προνόμιά της, σε καθεστώς εσωτερικού τρόμου. Με την ψευδαίσθηση(;) πως καταξιώνεται η ιδεολογία που καπηλεύτηκε.
ΕΞΩ γυρόφερνε ο εχθρός με χίλια πρόσωπα κι άλλα τόσα κόλπα και οι αρτηριοσκληρωτικοί του Κρεμλίνου δεν το’ χαν πάρει χαμπάρι. Αστυνόμευσαν τους «εντός», επαναπαυμένοι στο «θείο» σύστημα και το πνεύμα του Μαρξ. Σπάρθηκαν πράκτορες για την δήθεν εσωτερική ασφάλεια και οι έξω αλώνιζαν. Για να ζουν αντρόγυνα με την αμφιβολία της αλληλοαστυνέμευσης, όταν στη Μόσχα του Γκορμπατζώφ κυκλοφορούσαν 4.000 αμερικανοί πράκτορες.
ΚΙ έμεινε μόνος ο Καπιταλισμός για να αλωνίζει σε Ανατολή και Δύση, τρυπώνοντας στην τρώγλη και στα παλάτια. Για να πέσουν με τα μούτρα στα «αγαθά» οι λαοί και πίσω τους οι αφέντες. Αφελείς όσο νόμισαν οι καταναλωτικές μάζες, παραπλανημένες από χαμογελαστά, μασκοφορεμένα πρόσωπα.
ΣΗΜΕΡΑ που όλα μας τα παίρνει πίσω ο Καπιταλισμός σκυθρωπιάσαμε, ξεχνώντας πως καταναλώναμε περισσότερα απ’ όσα παρήγαμε και πως οι παροχές του είχαν ημερομηνία λήξης.

«Νόθευση εγγράφων και παράβαση καθήκοντος


Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου και από λεπτό σε λεπτό αναμένεται η κατάθεσή της στον πρόεδρο του κοινοβουλίου Ευάγγελο Μεϊμαράκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητείται η περαιτέρω έρευνα για τον πρώην υπουργό και συγκεκριμένα για την πιθανή τέλεση των εξής αδικημάτων:
-        Νόθευση εγγράφων
-        Παράβαση καθήκοντος
Ειδικότερα, για το αδίκημα της νόθευσης και υπεξαγωγής εγγράφου θα περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια ο τρόπος που έφθασε η λίστα στην Ελλάδα το 2010 καθώς και οι εγκληματικοί χειρισμοί του κ. Παπακωνσταντίνου. Το γεγονός ότι ποτέ δεν την καταχώρησε επίσημα στο υπουργείο αλλά και το ότι «εξαφάνισε» το γνήσιο αρχείο. Θα καταλήγει τέλος με το ότι η «νόθευση» αφορά συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού.

Τα μεγέθη της ελληνικής AOZ

Νίκος Λυγερός: Τα μεγέθη της ελληνικής ΑΟΖ και διαγράμματα Voronoi
Τα μεγέθη της ελληνικής ΑΟΖ είναι τόσο διαφορετικά από όλα τα άλλα που πρέπει κάθε φορά να εξηγούμε και στους επιφυλακτικούς, αλλά και στους μη ειδικούς τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Έτσι δίχως γνώσεις στα μαθηματικά, τα διαγράμματα Voronoi φαίνονται όχι μόνο αφαιρετικά αλλά και ακατανόητα. Γι’ αυτό το λόγο αρχικά υπήρχαν ακόμα και ειδικοί της ΑΟΖ που δεν ήξεραν πώς λειτουργούν. Ενώ στην ουσία τα διαγράμματα Voronoi όχι μόνο υποστηρίζουν εκ φύσης την έννοια της μέσης γραμμής, αλλά επιτρέπουν να αντιληφθούμε δυναμικά την έκταση της ελληνικής ΑΟΖ. Διότι δίχως αυτό το εργαλείο, επειδή η ΑΟΖ αγγίζει τεράστιες αποστάσεις λόγω των 200ΝΜ και δυσκολεύει την κλασική αντίληψη, έχουμε προβλήματα για τα μεγέθη. Επιπλέον η ΑΟΖ αλλάζει τα δεδομένα και για τα μικρά νησιά, ειδικά αυτά που βρίσκονται μακριά από όλα τα άλλα. Κλασικά θεωρούμε ότι δεν παίζουν μεγάλο ρόλο και κατά συνέπεια δεν είναι σημαντικά. Ενώ τα διαγράμματα Voronoi αποδεικνύουν την αξία τους μέσω της ΑΟΖ.

Δημ. Καραμήτσας : Ο ΚΟΜΒΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΙΚΑΣΤΗ ... (εάν υπήρχαν τελικά)



Εισαγωγικά …
Το παρακάτω κείμενο το απέστειλα στο ιστολόγιο dikastis.gr.blogspot επώνυμα, προκειμένου να δημοσιευτεί. Το blog αυτό, που δείχνει να έχει συντάκτες δικαστές, έδινε προς την στιγμή την ελπίδα, ότι υπάρχουν στο δικαστικό σώμα κάποιοι δικαστές που μπορούν να δώσουν ελπίδα στον ελληνικό λαό με την στάση τους και τις κρίσεις τους. Δυστυχώς οι διαχειριστές του blog, με την μη δημοσίευση του άρθρου (ούτε καν απάντησαν) αποδεικνύουν για μία ακόμα φορά ότι οι Ελληνες δικαστές είναι αντίστοιχης ποιότητας με τους Ελληνες πολιτικούς … .
Τους παραδίδω στην κρίση του αφέντη λαού (δείτε τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της δημοσκόπησης και για την «δικαιοσύνη» στην δεξιά στήλη του μπλογκ και θα καταλάβετε ποια είναι η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού σε αυτούς που όρισε ως δικαστές του …).
Το άρθρο απευθυνόταν στους «δικαστές», τώρα απευθύνεται στους Ελληνες Πολίτες …
                     Ο ΚΟΜΒΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΙΚΑΣΤΗ

Η αξιοποίηση του φυσικού πλούτου

Νίκος Λυγερός, αξιοποίηση φυσικού πλούτου και περιβάλλον
Η αξιοποίηση του φυσικού πλούτου δεν πρέπει να γίνεται ποτέ εις βάρος του πληθυσμού και του περιβάλλοντος, αλλιώς δεν έχει καμία διαχρονική αξία και κατά συνέπεια είναι μια πολυπλοκότερη μορφή εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας. Και καμιά οικονομική κατάσταση δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτήν την πράξη. Όταν επιπλέον συμβαδίζει με την επιπολαιότητα και την αλαζονεία, τότε πρέπει να πάψει όσο πιο γρήγορα γίνεται, γιατί η καταστροφή μπορεί να είναι εκθετική. Επίσης δεν μπορούμε να μετατρέψουμε σε χρυσωρυχεία μια χρυσόσκονη που υπάρχει παντού, επειδή το επιτρέπει τεχνητά το χρηματιστήριο. Διότι ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που το επέτρεψε μπορεί και να πάψει να το επιτρέπει, ενώ τα έργα και οι υποδομές θα υπάρχουν. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί με το εύκολο χρήμα που έχει μη αναστρέψιμες επιπτώσεις πάνω στη γη μας, γιατί αυτή, θέλουμε δεν θέλουμε, είναι μοναδική και δεν μπορούμε να την αντικαταστήσουμε.
Επιπλέον το να ακούμε για Ειδικές Οικονομικές Ζώνες με τεχνητά ορυχεία και λαθρομετανάστες είναι ένας συνδυασμός πάρα πολύ ύπουλος, ειδικά τώρα που είμαστε στην τελική φάση της θέσπισης της ελληνικής ΑΟΖ.

ΚΑΛΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ !!!!!!!!!

Image
Τίποτα δεν είναι όπως παλιά, τίποτα δεν έχει μείνει από κείνη την ζεστασιά των ανθρώπων, εκείνη την ζεστασιά που έκανε τον χειμώνα καλοκαίρι μέσα στις καρδιές μας.
Τίποτα δεν έχει μείνει από την ζωντάνια των ανθρώπων, εκείνη την ζωντάνια που την έβλεπες από τον έφηβο που ξεκινούσε να ονειρεύεται τα πρώτα του όνειρα, μέχρι τον παππού που περπατούσε με ψηλά το κεφάλι γεμάτος περηφάνια.Τίποτα δεν έχει μείνει από τις παρέες των φίλων, εκείνες τις παρέες που κάθε χρόνο στις γιορτές μαζευόταν στα χωριά για να τραγουδήσουν, να πιουν λίγο κρασί, να μοιραστούν τον χρόνο που πέρασε και να ευχηθούν για τον επόμενο.  
Τίποτα πλέον δεν είναι είναι όρθιο, και δεν μιλάω για τα σπίτια και τα δέντρα, αυτά είναι όρθια και μας κοιτάζουν να καταρρέουμε. 
Μας κοιτάζουν να μην μπορούμε να σταθούμε όρθιοι μπροστά στον εαυτό μας.
Μας κοιτάζουν να καταρρέουμε μαζί με  τις ευχές μας, μαζί με τα όνειρά μας.

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

ΑΡΓΟΜΙΣΘΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ


Ιωάννης Ανδριόπουλος

Σημεία, τέρατα, αίσχη & πέρα από κάθε όριο ξετσιπωσιά στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι, όπου έχει διορισθεί Πρέσβυς η Τ. Μπιρμπίλη
δειτε ποσοι αμοιβονται με χιλιαδες ευρω μαζι με την ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Στο κυνήγι των οφειλετών του Δημοσίου επιστρατεύτηκε η Ελληνική Αστυνομία;



Εγώ θα έλεγα να σταματάνε και  τους  πεζούς!   Κρίμα είναι να γίνεται τέτοιος διαχωρισμός, όλοι έχουμε δικαίωμα στον ελέγχο
Ζήτω το Ελληνικό κράτος! αντί να μαζέψετε τους κακοποιούς κυνηγάτε μισθωτούς με κανά υπόλοιπο στην εφορία. Εύγε να σας χαίρονται οι τροϊκανοί και όσοι σας ψήφισαν,
ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ την αναπαρήγαγαν πολλοί από το πρώτο θέμα  

ακόμα και ψέμματα να είναι άλλο ένα σαφές σημάδι ,αν το κάνουν για εκφοβισμό ότι έχουν χάσει την μπάλα
Στο κυνήγι των οφειλετών του Δημοσίου επιστρατεύτηκε η Ελληνική Αστυνομία, η οποία με μπλόκα στους δρόμους αναζητά πλέον όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Έπειτα από απόφαση των υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Οικονομικών, περιπολικά και μοτοσικλέτες της Άμεσης Δράσης και της Ασφάλειας, εφοδιασμένα με ηλεκτρονικούς υπολογιστές που έχουν πρόσβαση στο Taxis, στήνουν μπλόκα σε οδηγούς και διενεργούν ελέγχους όχι σχετικούς με το δίπλωμα αλλά τσεκάροντας τα χρέη τους
Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, κάθε οδηγός που ελέγχεται οφείλει να επιδείξει την αστυνομική του ταυτότητα. Ο αριθμός της μπαίνει στο τερματικό και στην οθόνη εμφανίζεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αν έχει ή όχι ανεξόφλητα χρέη.

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Εξελίξεις υδρογονανθράκων και Στοχασμοί

Σεισμικές έρευνες της εταιρείας PGS και έρευνες από Γαλλία
Σε όσους δεν πιστεύουν στις εξελίξεις στον τομέα των υδρογονανθράκων, παραθέτουμε τα εξής στοιχεία: Το εμπορικό άνοιγμα του κοιτάσματος Tamar το 2013, θα επηρεάσει τις αγορές. Ενώ το κοίτασμα Leviathan θα ανοίξει εμπορικά το 2016. Στο Ισραήλ, το φυσικό αέριο είναι το καύσιμο της επιλογής πράγμα που σημαίνει πρακτικά ότι θα γίνουν ακόμα μεγαλύτερες επενδύσεις για την αξιοποίησή του και οι βιομηχανίες θα συμβάλλουν σε αυτή την επιλογή. Προετοιμάζονται για όλες τις απαραίτητες μετατροπές για να περάσουν από τον άνθρακα στο φυσικό αέριο. Αυτές οι διαδικασίες θα προσφέρουν ενεργειακά στο Ισραήλ ήδη 130 δισεκατομμύρια $ και θα μειωθούν ταυτόχρονα οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα κατά 195 εκατομμύρια τόνους, δηλαδή το ανάλογο από τη χρήση των αυτοκινήτων στο Ισραήλ για 14 χρόνια.

Εμπορικό άνοιγμα του κοιτάσματος Tamar
Για την αξιοποίηση του Leviathan το Ισραήλ θα χρησιμοποιήσει ως στρατηγικό έταιρο την αυστραλιανή εταιρεία Woodside, η οποία έχει κεφάλαιο 28 δισεκατομμύρια. Ταυτόχρονα η εταιρεία Noble με το κοίτασμα Αφροδίτη θα μετατρέψει την Κύπρο σε χώρα εξαγωγής για το φυσικό αέριο, γι’ αυτό το λόγο θα κάνει νέες γεωτρήσεις το 2013. Εξετάζουν την Κύπρο και το Ισραήλ για Onshore LNG και FLNG στα κοιτάσματα Tamar και Leviathan. Βέβαια αυτά τα δεδομένα είναι σχεδόν άγνωστα στην Ελλάδα, όπου ακόμα αναρωτιόμαστε τι πρέπει να κάνουμε στον τομέα των υδρογονανθράκων και αν είναι αλήθεια ότι υπάρχουν στην ελληνική ΑΟΖ.

Αναλαμβάνουμε με τον τσαμπουκά τη διαχείριση της χώρας



Σήμερα κάναμε νύξη και στους άστεγους του λιμανιού και της πλατείας Ιπποδαμείας, να στήσουν τη δική τους συλλογική κουζίνα. Να μην κάθονται να περιμένουν πότε θα ευκαιρήσει/έχει κέφια ο καθένας, να πηγαίνει να τους ελεημονεί. Να οργανωθούν μεταξύ τους, να μοιράσουν δουλειές και θα τους στηρίξουν όσοι τους βλέπουν να το παλεύουν. 
Το ζήτημα είναι αυτό, να κουνήσουμε όλοι τα χεράκια!!! Κ
ράτος δεν θα ξανα-υπάρξει, η πρόνοια ανήκει στο παρελθόν. Στέγαση, φαγητό, είναι το ελάχιστο που έχει υποχρέωση μία πολιτεία να παρέχει στους πολίτες της!! Δεν τα παρέχει; θα τα πάρουμε με το στανιό!!! Ό,τι δημόσιο (κτίριο, χωράφι) ανήκει στον λαό!! Τα διεκδικούμε!! Ένα μόνο πρόβλημα άλυτο υπάρχει… Οι άνεργοι ψάχνονται βιοποριστικά για να ζήσουν. Οι άστεγοι είναι αδύναμοι, έχουν πέσει ψυχολογικά. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν χρόνο. Ποιος θα τα κάνει;;;;;;;;
Λέω εγώ τώρα... μπας και ήρθε η ώρα να τελειώσει το θέμα της ενημέρωσης και των νουθεσιών;;
Γίναμε όλοι σοφοί, από χέρια πάσχει ο αγώνας!!!!
Κλείνοντας, οι προδότες δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουν την καρέκλα. Δεν καταλαβαίνουν ούτε από εκλογές, ούτε από μηνύσεις, ούτε από διαμαρτυρίες, η μόνη λύση είναι να αναλάβουμε, με τον τσαμπουκά μας εμείς οι πολίτες τη διαχείριση της χώρας!! Να καταντήσουν χωρίς λόγο ύπαρξης!!!
(Εννοείται ότι δεν πληρώνουμε τίποτα στην παράνομη κουραδοπολιτεία, αν θέλουν λεφτά να πουλήσουν την καρέκλα.)


GoPetition 
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα! 

Απανθίσματα των Κυριακάτικων εφημερίδων (Lagarde)30/12/2012

Θα απανθίσω σήμερα μόνον ότι αναφέρεται στην περίφημη Lagarde list που μας απασχολεί εδώ και τόσο καιρό. Όλοι, κυβερνώντες και παρεξουσιαστές βρίσκονται πάνω στο σανίδι και φωτίζονται με τους προβολείς της δημοσιότητας. Τους βλέπουμε όλους έναν προς έναν. Τα φώτα είναι δυνατά και δεν αφήνουν σκιές. Μόνο που αυτοί, είναι οι τυφλωμένοι και δεν μπορούν να δουν το ακροατήριο. Να δουν την κατάντια του, την καταστροφή του. Ένας από τους “ευφυείς ” πρωταγωνιστές έβγαλε ξαφνικά φωνή μεγάλη “Λίστα Λαγκάρντ!”. Έκανε ένα γύρω ο κεντρικός προβολέας με μεγάλη ταχύτητα και δεν μπορέσαμε να δούμε παρά μόνο περιγράμματα. Ύστερα έκατσε πάνω στον επίορκο. Σε κάθε έργο υπάρχει ένας επίορκος ειδάλλως, είναι άνευ ενδιαφέροντος. 
Από κάτω πνίγουν φόροι, χαράτσια, ανεργία, έκτακτα, τέλη, καύσιμα, ΔΕΗ… . Όμως η ιαχή είναι φοβερή “Λίστα Λαγκάρντ”! Τα ΜΜΕ φωνάζουν όλη μέρα, για να σκεπαστεί η δυστυχία, Λαγκάρντ Λαγκάρντ… . Μια είδηση και αμέσως σφήνα, Λαγκάρντ… ! Ξέρετε, σαν εκείνες τις καλοπληρωμένες διαφημίσεις. Ο κουρνιαχτός πρέπει να σκεπάσει την βρωμιά, την ασχήμια. Να μην είναι ορατή από το πόπολο, το καθημαγμένο!

(Αναγκαίες) προτεραιότητες


Του Θανάση Νικολαΐδη 

ΧΟΡΤΑΤΟΙ από λόγια και υποσχέσεις (πολιτικών), αρχίσαμε να…εμβαθύνουμε. Για τη σχέση της ηθικολογίας (τους) με την ανομολόγητη σκέψη. Και με την πρακτική τους.
ΚΟΠΙΑΣΕ για το γραφείο υπουργού και μέτρα κεφάλια «εργαζομένων». Αποσπασμένοι του δημοσίου σε πόστο λουφαδόρου, μοχθούν για (το) μεροκάματο. Κοπέλες σκυμμένες στο κομπιούτερ, κυρίες επί της «υποδοχής», μαντράχαλοι με το κινητό στο χέρι για δημόσιες σχέσεις και ο υπουργός σε σύσκεψη. Με τους φρουρούς του σε κατάσταση «ανάπαυσης του πολεμιστή» και τους…πελάτες να περιμένουν. Για το κουφετάκι του έκαστος κι όλοι μαζί να περιγράφουν την ελληνική πολιτική πραγματικότητα. Με τους (μεγαλο)ρουσφετολόγους (λήπτες και δέκτες) αθέατους και την κωδικοποιημένη γλώσσα τους ακατάληπτη απ’ τους «εκτός».
ΚΑΙ τι οφείλουν να πράξουν οι πολιτικοί μας, αύριο το πρωί; Να λιγοστέψουν τους φρουρούς και να απολύσουν το μισό προσωπικό των βολεμένων (και δραχμοβόρων) συνεργατών τους οι υπουργοί. Κι από χρυσοπληρωμένους ειδικούς συμβούλους που δεν υπόκεινται σε κοινή…θέα; Να τους ξεβολέψουν. Κι ύστερα; Να παραδώσουν τα (δωρεάν) λάπτοπ και τον πολυτελή και παραπανίσιο εξοπλισμό των γραφείων τους σε μια μεγάλη αποθήκη. Αυτά τα…υλικά αγαθά θα τα παραλάβουν, την άλλη μέρα, με φορτωτική τα φορτηγά και τους ανθρώπους τα…λεωφορεία. Για πού, πώς και γιατί;


Διαφθορά; Ποια διαφθορά; Έχουν γνώσιν οι Φύλακες. Ή μήπως όχι;




Ο «μη επαγγελματίας» Κλέφτης, λέει, πιάνεται πάντα διότι, θέλει δεν θέλει, κάποια στιγμή «ξεπερνάει ένα όριο».
Μ’ άλλα λόγια, η απληστία τον κάνει να γίνει «όλο και πιο θρασύς», όλο και πιο «αλαζόνας» (ποιός θα τολμήσει να με «αγγίξει ΕΜΕΝΑ»;), τουτέστιν «απρόσεκτος». Και κάποια στιγμή «κάνει το λάθος».
Εκεί είναι που έρχεται το «οργανωμένο έγκλημα των ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ» να «προφυλάξει αυτά τα όρια».
Χτίζει ένα Σύστημα. Κι όποιος (από τα «ερασιτεχνικά όρνεα») το παραβιάσει, πρώτα «συνετίζεται». Και μετά, αν αρνηθεί να συνετιστεί, «κλαδεύεται».
Τα πράγματα «τείνουν να καταρρεύσουν» όταν το ίδιο το «σύστημα διαφθοράς» ξεπεράσει σαν «σύνολο» αυτό το «όριο».

Άλλο AOZ, άλλο…

Νίκος Λυγερός, ΑΟΖ και ΕΟΖ
Είναι απίστευτο κι όμως αληθινό υπάρχουν ακόμα πολιτικοί που μπερδεύουν τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Αυτό όμως δεν είναι το χειρότερο. Το χειρότερο είναι ότι προωθούν τις ΕΟΖ που ξέρουμε ότι καταπατούν το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Θεωρώντας ότι έχουν να παίξουν ένα ρόλο στον τομέα της ενέργειας και της ναυτιλίας, ενώ είναι κατεξοχήν τομέας που σχετίζεται άμεσα με την ΑΟΖ. Επιπλέον ξέρουμε ότι οι ΕΟΖ που υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μόνο αυτές που προϋπήρχαν πριν την ένταξη της Πολωνίας και της Ουγγαρίας και θα έχουν κλείσει όλες το 2017 το αργότερο. Όλοι βλέπουμε ότι αυτές οι ΕΟΖ δημιουργούν και ανισότητες στο εργατικό δυναμικό με το πρόσχημα της ελευθερίας της αγοράς. Διότι σε αυτές τις ΕΟΖ οι εργάτες δεν έχουν τα ίδια εργασιακά δικαιώματα.
Υπάρχουν εύκολες και πολλές απολύσεις και χρησιμοποιούν συμβόλαια δίχως καμιά ασφάλεια και σταθερότητα. Διότι ο αρχικός τους στόχος δεν είναι οι εργάτες, αλλά το κέρδος δίχως καμιά ασφάλεια για τους ανθρώπους μας.

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Το…χωνευτήρι (Παπακωνσταντίνου)


Του Θανάση Νικολαΐδη 

ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ για…εντιμότητα. Την ψάξαμε ψηλά και χαμηλά. Στα σοκάκια της πόλης και στους κουτοπόνηρους του χωριού, στα σαλόνια της πλουτοκρατίας και στα παλάτια βασιλιάδων ή δικτατόρων. Είδος εν ανεπαρκεία και τα φορτώσαμε στον «αδηφάγο» καπιταλισμό. Ωστόσο, και ο κομμουνισμός έδωσε τα ρέστα του, στην πράξη. Κι έμειναν οι θεωρίες να χάσκουν και οι άνθρωποι να πένονται. Και να βασίζονται, μπερδεμένοι και απογοητευμένοι.
ΕΙΝΑΙ, λοιπόν, υπόθεση ανθρώπων η ευτυχία και μην ψάχνεις για άνθρωπο. Κι ο Διογένης τον έψαχνε κι απόκαμε, παραμένοντας στα λόγια: «Πότε ευημερούν οι κοινωνίες, είπατε; Όταν οι βασιλιάδες φιλοσοφούν και οι σοφοί βασιλεύουν».
ΣΚΛΗΡΟΙ οι άνθρωποι και τους χρειάζεται σκληρή τιμωρία. Αν τους πιάσεις κι όποτε του πιάσεις. Μόνο, που όταν έρθει η ώρα της τιμωρίας και οι πολλοί λακίζουν. Από (φαινομένη) λύπηση κι άλλοι από φόβο. «Ουδείς γαρ αναμάρτητος» και ποιος να «βάλει τον λίθο του αναθέματος;». Κι αν η (ελληνική) Πολιτεία άφησε στον κάθε έλληνα να παρανομεί, με μια διαβάθμιση που ξεκινάει απ’ την παράνομη βίλα μέχρι το κοτέτσι του χωρικού, είναι για να τον «κρατάει». Να τον έχει στο χέρι για λιγότερες απαιτήσεις του, μη λιγοστέψουν τα προνόμια των εχόντων.


Λίστα Λαγκάρντ


Βλέποντας τα σημερινά δημοσιεύματα και τα κανάλια θα δούμε οτι όλοι στοχοποιουν λυσσαλέα  τον Παπακωνσταντινου μάλιστα ο ζούγκλας λέει ότι για όλα φταίει ο Παπακωσταντινου και ο κακόμοιρος Βενιζέλος απλά, εξαπατήθηκε, είναι σαφές το κλίμα με σύντομες διαδικασίες να βρεθεί ένας ένοχος ενώ είναι πολλοί!
Ο Βενιζέλος δεν φέρει ευθύνες; Δυο χρόνια είχε στο συρτάρι του κρατικό απόρρητο έγγραφο και το παίζει και τιμητής των πάντων τώρα το θέμα τώρα λένε ..είναι αν έχει παραγραφεί το αδίκημα κτλπ άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!
Όπως είχε γράψει και ο Θανάσης Νικολαΐδης:
Θα συμπιέσουν τι Λίστα σε «εξεταστικές», θα τη θάψουν με «ανακριτικές» και το πόρισμα θα βγει νεφελώδες. Είναι στο στην πρακτική των κοκορομάχων, που ξεσκεπάζουν διακομματικούς δεσμούς σκεπάζοντας (ενίοτε) και ενοχές. ΕΧΟΥΝ δώσει δείγματα κοινοβουλευτικής πρακτικής τα παλικάρι (και οι νιες). Σύστησαν επιτροπές (αμειβομένων) για Βατοπέδια και χάθηκαν στη ξερολιθιά τα ανιχνευτικά τους εργαλεία. Το ίδιο για “Siemens” και βούλιαξαν με τα υποβρύχια που γέρνουν. 600 oνόματα περισσότερα είχε η δεύτερη λίστα και μόνο δύο λογαριασμούς βρήκαν διαφορετικούς κάτι σα να λέμε ότι μόνο ο Τσοχατζόπουλος πήρε μίζες! αφού πήγε στην βουλή δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα...
Μόνο μια ερώτηση:
Θα τιμωρηθεί επιτελούς κάποιος; Θα του τα πάρουν και απ' αυτόν και από τους άλλους προδότες , ψεύτες, αλήτες να τα δώσουν στις πεινασμένες οικογένειες;
ΥΓ 
Οι συμμορίες δεν πάνε ατομικά και δεν λειτουργούν αυτοβούλως,  καμιά φορά πιάνεται ένας, για να  συνεχίσουν οι άλλοι τα εγκλήματά τους.

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Όταν γράφουμε ιστορία

Νίκος Λυγερός, Ελληνική ΑΟΖ και Ελληνισμός
Όταν γράφουμε ιστορία σπάνια το συνειδητοποιούμε, διότι το παρόν είναι τόσο ισχυρό που δεν βλέπουμε ούτε το παρελθόν, ούτε το μέλλον κι έχουμε την εντύπωση ότι υπάρχουν μόνο οι στιγμές που έρχονται η μία μετά την άλλη, δίχως ν’ αλλάζει τίποτα. Τότε ξεχνάμε τη συσσωρευτική ιδιότητα του χρόνου που καταφέρνει να συνδυάσει τα απειροελάχιστα για να τα μετατρέψει σε ακέραιες μονάδες. Αν είχαμε μελετήσει τη μοναδολογία του Leibniz ή τα θεωρήματα Robinson στη μη συμβατική ανάλυση τότε θα επινοούσαμε με μεγαλύτερη σιγουριά την επόμενη πραγματικότητα και δεν θα είχαμε τόσο διστακτικές κινήσεις που φαίνεται σ’ έναν παρατηρητή που δεν έχει έμπειρο μάτι, απλώς σαν κινήσεις του τύπου Brown που δεν οδηγούν πουθενά.
Η πορεία της ελληνικής ΑΟΖ είναι ανάλογη και εκμεταλλεύεται στο έπακρον τη συσσωρευτική ιδιότητα του χρόνου, για να πετύχει τους στόχους της, δίχως να δίνει την εντύπωση ότι γίνεται τίποτα το εντυπωσιακό. Ενώ το εντυπωσιακό είναι ακριβώς αυτό.

Ενότητα, Αλληλεγγύη, Υγεία!



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:
Απολαυστικό!
Οι ευχές όλων σας και οι κάρτες σας έχουν παραληφθεί και σας ευχαριστούμε.
Οι ενωμένοι ξεκίνησαν με αγώνα από μερικούς μπλόγκερ και πλέον είναι όραμα!
 Συντάκτες φίλοι, αναγνώστες  είναι πάρα πολλοί.
 Θα φτιάξουμε λίστα.
Σας ευχαριστούμε όλους!
 Ένα το μήνυμα από όταν ξεκίνησαν: ενότητα!
Φτιάξαμε ένα βίντεο με μερικές ευχές ενδεικτικές για αρχή που μας στείλατε.
 Θα ακολουθήσει και άλλο
. Εμείς απλά σαν διαχειριστές των ενωμένων είμαστε επιτηρητές και ομάδα ασφάλειας και περιφρουρησης  της σελίδας.
 Ευτυχώς δεν βρίζουν εδώ.
Και κάτι άλλο:
Ένας απο τους ιδρυτές και διαχειριστές των ενωμένων σήμερα είχε γενέθλια!
  Και τον "κανονίσαμε" στο βίντεο...  
δεν ξέρει τίποτα...
Ο ΑΛΚΗΣ ΠΑΝΟΥ (ΑΝΕΜΟΣ)
Χρόνια πολλά Άλκη!
 Τότε το ξεκινήσαμε λίγοι, τώρα γίναμε πολλοί...
και ελπίζουμε να σου αρέσει το βίντεο και να μη μας βρίσεις για την πλακίτσα γιατί ...
 θα σε αποβάλουμε!! χαχα!
Καλά γενέθλια και υγεία ρε μπαγάσα! πίνεις για τα γενέθλια σου;

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Πεπόνης - Μουζακίτης εναντίον πολυποίκιλων συμφερόντων


Παναγιώτης Αποστόλου 

aegeantimes.gr 

Στο τέλος του 2012 η χώρα μας, μετά από 38 χρόνια μεταπολίτευσης, περίοδο που την πατρίδα μας κυβέρνησαν τα δυο κόμματα της διαφθοράς και της σαπίλας, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, βρίσκεται στο απόλυτο ναδίρ. Μέσω της ψήφισης των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, «κατάφεραν» να καταργήσουν το κοινωνικό κράτος, το κράτος πρόνοιας, κατήργησαν όσα επί δεκαετίες κέρδισαν με αίμα και ιδρώτα οι εργαζόμενοι, διέλυσαν τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας που είναι η μεσαία αστική τάξη. Ο λαός μας ζει πλέον, στην απόλυτη εξαθλίωση και παραχωρήθηκαν ήδη τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στους τροϊκανούς, οι οποίοι αποφασίζουν πλέον για μας. Ταυτόχρονα αυτοί οι πολιτικοί απατεώνες, μετέχοντες σε αυτά τα δυο ξενοκίνητα κόμματα της σήψης και της ρεμούλας , συγκάλυπταν όλα αυτά τα χρόνια χαρακτηριστικά σκάνδαλα-ανοσιουργήματα που δηλητηρίασαν την κοινωνία μας.
Το σκάνδαλο Κοσκωτά αφορούσε ένα μεγάλο πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο το οποίο κυριάρχησε στη πολιτική ζωή του τόπου τη δεκαετία του 1980 έως τις αρχές του 1990 και πρωταγωνιστής αυτού του σκανδάλου ήταν ο Πρωθυπουργός της χώρας, Ανδρέας Παπανδρέου και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, σε μια προσπάθεια εξουδετέρωσης της επιχειρηματικής ελίτ που τον πολεμούσε, διά μέσω του ελέγχου των ΜΜΕ και του τραπεζικού συστήματος της χώρας. 

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΥΡΗ GOOGLE


ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ:
Γράφημα με τις πιο δημοφιλείς χώρες μεταξύ των αναγνωστών του ιστολογίου
ΚαταχώρισηΠροβολές σελίδας
Ελλάδα
2145
Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
256
Γερμανία
214
Ολλανδία
132
Ρωσία
88
Ουκρανία
79
Γαλλία
33
Κύπρος
24
Ρουμανία
24
Σουηδία
18


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Προς τους βουλευτές των Ελλήνων

Ήρθε η ώρα της πληρωμής.
Σας αποστέλλω τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ. Εσείς θα τους εξοφλήσετε. Μικρό το τίμημα, χρωστάτε κύριοι σε μένα, χρωστάτε μία ζωή. Μια ζωή που χάθηκε. Η αξία της δεν αποτιμάται, δεν θα σας επιτρέψω αριθμό να την κάνετε στις στατιστικές σας για να βολέψετε τη συνείδησή σας.
Το αίμα που χύσατε έγινε όπλο στα χέρια μου. Όρκος τιμής στην καρδιά μου. Ανταριάζει, αντρειεύεται και θεριεύει την ψυχή μου. Κυλά μέσα μου και δεν ησυχάζει. Όσο ζω κι αναπνέω τον Ελεύθερο αέρα της χώρας μου, θα σας πολεμώ. Θα αγωνίζομαι με όποιον τρόπο μπορώ «και ως τον ύστατο χτύπο της καρδιάς μου θα αντιστέκομαι».
Προς το παρόν μού χρωστάτε κύριοι, κι αυτό το χρέος τελεύει μόνο με Δίκαιο.

Μαρία Αλιφραγκή του Νικολάου
ΑΔΤ: 
Διεύθυνση: 
Τηλέφωνο: ....

GoPetition 
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!


Θα πίεζαν το κουμπί (για την ηλ. καρέκλα)

Του Θανάση Νικολαΐδη 


ΑΠ’ τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα στην «Άγρια Δύση», πέρασαν στάδια «προσαρμογής» με το δίκαιο του μακρύκαννου κι ύστερα έκαναν Κράτος. Με την ηλεκτρική καρέκλα στην πρίζα και με τον δολοφόνο να την κοιτάει κατάματα. Σπαρτάρησαν πολλοί εγκληματίες πάνω της πριν παραδώσουν το πνεύμα, λιγόστεψαν οι Πολιτείες με τη θανατική ποινή ακατάργητη, αλλά η ηλεκτρική καρέκλα δεν πέθανε. Συγκρατεί και  αποθαρρύνει τον «επίδοξο». Κι αν το έγκλημα και ο εγκληματίας τρομάζουν την αμερικάνικη κοινωνία, φαντάσου την χωρίς την…ηλεκτρική καρέκλα.
ΚΙ ερχόμαστε στα ημεδαπά και τρομερά. Κάποτε μας συντάραξε η φωτογραφία με τον «Δράκο» (Παγκρατίδη) να προηγείται, χειροδέσμιος, για εκτέλεση. Δυο τρεις παπάδες δίπλα του, εκπρόσωπος της δικαστικής εξουσίας και πίσω του η…νεκροφόρα! Αδημονούσε να βρει ένοχο η Πολιτεία και τον βρήκε, ωστόσο, η αμφιβολία που ακόμα αιωρείται περιγράφει τα δικαστικά και κοινωνικά μας ήθη της εποχής. Δεν μιλάμε για θανατικές καταδίκες τυλιγμένες με τη δυσοσμία των σκοπιμοτήτων, με ερωτήματα και διλήμματα περί θανατικής (και εκτέλεσης) μιας θανατικής καταδίκης, στην Ελλάδα της ατιμωρησίας και της ανοχής.  Μιλάμε για δολοφονίες καραμπινάτες και ειδεχθείς εγκληματίες.
ΚΙ ύστερα; Μας…προέκυψε ο Λυμπέρης, ακολούθησε η εκτέλεση κι ήταν η τελευταία στην Ελλάδα της ευρωπαϊκής κουλτούρας και πρακτικής.

Η αθλιότητα της φιλανθρωπίας

Mπορεί να φανεί ανατρεπτικό και ίσως χυδαίο είναι όμως αλήθεια. Διαβάστε το!

Στη λέξη φιλανθρωπία υπάρχει μια βαθιά αντίφαση, στα όρια του οξύμωρου. Ο άνθρωπος είναι απλώς άνθρωπος, δεν μπορεί να είναι φιλάνθρωπος. Όπως ο λύκος δεν μπορεί να είναι φιλόλυκος, ούτε η κότα φιλόκοτα και ο σκύλος φιλόσκυλος. Ο σκύλος, ναι, μπορεί να είναι φιλάνθρωπος, ως το κατεξοχήν κατοικίδιο που έχει μια σχεδόν αυτοκαταστροφική προσκόλληση στο είδος μας. Η κότα δεν θα μπορούσε να είναι ποτέ φιλάνθρωπη, αν είχε μια ελάχιστη επίγνωση του προορισμού της ως σούπας ή κοκκινιστής. Η γάτα, αν και εξίσου προσκολλημένη στον άνθρωπο και τα ενδιαιτήματά του, δεν είναι φιλάνθρωπη. Είναι απλώς φίλαυτη. Κι επειδή αγαπάει τον εαυτό της περισσότερο από οτιδήποτε άλλο- αν μπορεί να αποκληθεί αγάπη το ένστικτο αυτοσυντήρησης που έχει κάθε ον-, συμβιβάζεται με την αναγκαστική συνύπαρξή της με τον άνθρωπο. Είναι μια κατεξοχήν φιλόγατα που συνδέεται με μνημόνιο κατανόησης με τον άνθρωπο, αν υποθέσουμε ότι η βάση της συνύπαρξής της μ’ αυτόν είναι να πιάνει ποντίκια ή να προσφέρει το σώμα της στην ανθρώπινη ανάγκη για τρυφερότητα και χάδι. 

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Η Μεσόγειος φλέγεται! -Μεσόγειος θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας [Δείτε ολόκληρη την συζήτηση ή επιλέξτε ένα από τα δέκα ατομικά video των ομιλητών]

Η Μεσόγειος φλέγεται!

Μεσόγειος θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας
Στρογγυλό τραπέζι-Συζήτηση
Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2012 (Ξενοδοχείο Museum, Μπουμπουλίνας 16)
Συζήτησαν:
Δημήτρης Καραμήτσας, πρόεδρος Λαϊκού Κινήματος, “Ένωση των Λαών της Μεσογείου
Γιαννης Μιχελογιαννάκης, βουλευτής Ηρακλείου, “Το Συριακό Ζήτημα και οι προεκτάσεις του
Γαβριήλ Πελεκίδης, Δικηγόρος-Διεθνολόγος, “Το θέμα της ελληνικής Α.Ο.Ζ. και των άλλων στην Μεσόγειο
Νίκος Κλειτσίκας, συγγραφέας: “Η εθνοκάθαρση εναντίον της Συρίας, πρόκληση στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ειρήνη
Βαγγέλης Χωραφάς, εκδότης του περιοδικού Monthly Review “Ο ρόλος του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο
Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, Σοσιαλιστική Ανασύνθεση, “Οι σύγχρονες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια
Παύλος Τουμανίδης, Κ.Ε. ΔΗ.Κ.ΚΙ.-Σοσιαλιστική Αριστερά, μέλος Γραμματείας Εξωτερικών & Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, “Η ανάφλεξη στην Μέση Ανατολή και η αντιμετώπιση του τουρκικού επεκτατισμού
Συντόνισε ο Γιάννης Αγγέλου, Γραμματέας Λαϊκού Κινήματος:

1. Μεσόγειος θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας



2. Γιώργος Παπαγιαννόπουλος 



3. Παύλος Τουμανίδης 



Διαβάστε περισσότερα στο http://laikometopo.blogspot.gr/2012/12/video.html

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

AOZ Ελλάδας... Και οι αντοχές έχουν όρια

Νίκος Λυγερός: Και οι αντοχές έχουν όρια

Και οι αντοχές έχουν όρια
μην το ξεχάσεις
για να μην χάσεις
την ευκαιρία
να αποφασίσεις
το πρέπον
την ώρα της ανάγκης
διότι ο λαός μας
δεν ξέρει
ούτε να περιμένει
ούτε να γονατίζει
κι όταν βλέπει
ότι τελειώνουν
τα πάντα
τότε αρχίζει
την αντεπίθεση
και κανένας
εχθρός ή ραγιάς
δεν τον άντεξε ποτέ
όταν το χέρι του
αφήνει την ασπίδα
και πιάνει το σπαθί
γιατί δε μπορεί να ζει
παρά μόνο ελεύθερος.

Το έργο της επιτροπής της AOZ

Το έργο της επιτροπής της ΑΟΖ [Φώσκολος, Κασσίνης, Κονοφάγος, Νίκος Λυγερός, Καρυώτης, Μαρκεζίνης, Φωκιανού]
Όταν εξετάζουμε την πρόοδο του θέματος της ΑΟΖ, πρέπει να ομολογήσουμε ότι αν δεν υπήρχαν άνθρωποι που παλεύουν τόσα χρόνια αλλά και νέοι πολιτικοί που ξέρουν να είναι αποτελεσματικοί, δεν θα είχαμε αυτά τα δεδομένα και βέβαια δεν θα ήμασταν σε αυτή την τελική φάση για τη θέσπιση. Δίχως την επιμονή ανθρώπων σαν τους Σ. Κασσίνη, Η. Κονοφάγο και Α. Φώσκολου δεν θα υπήρχε το υπόβαθρο για να λειτουργήσει το πολιτικό σκέλος του Χ. Λαζαρίδη και το νομικό πεδίο του Α. Συρίγου, για να αναπτύξουμε τα νοητικά σχήματα της υψηλής στρατηγικής που χρειάζεται η ελληνική ΑΟΖ για να γίνει πραγματικότητα. Δίχως αναλύσεις επιστημονικές και τεχνικές, με την υποστήριξη του ανώτατου επιπέδου, απλά δεν θα υπήρχαν τα νέα δεδομένα που προκαλούν την αλλαγή φάσης στον τομέα της θεωρίας παιγνίων. Για να αποφύγουμε τα προβλήματα τα κλασικά της θεωρίας αποφάσεων, δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε συμβατικά με τον παραδοσιακό τρόπο που οδηγεί στις αδιεξόδους που γνωρίζαμε τόσα χρόνια, γιατί δεν ακολουθήσαμε τη μοναχική φωνή του Θ. Καρυώτη, την ανορθόδοξη προσέγγιση του Β. Μαρκεζίνη και την καινοτομία της Τ. Φωκιανού.

πάρτι χρηματοδότησης των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.


Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός

H δράση αρκετών Οργανώσεων είναι παντελώς άγνωστη, ενώ από τα επίσημα στοιχεία προκύπτει ότι δαπανήθηκαν χιλιάδες ευρώ για τη δακτυλίωση των πτηνών, τη μελέτη της ιστορίας της Αριστερής Νεολαίας, καθώς και τη χρηματοδότηση ομίλων πολιτών για την τοπική δημοκρατία.
Ανάμεσα στις ΜΚΟ που είχαν χρηματοδοτηθεί με ποσά από 25.000 μέχρι και 150.000 ευρώ ήταν η Οργάνωση της κυρίας Μαργαρίτας Παπανδρέου «Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη» (με 90.000 και 25.000 ευρώ) και το ΙΣΤΑΜΕ «Ανδρέας Παπανδρέου» (με 125.000 ευρώ).
Είναι ενδεικτικό ότι στην Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία δόθηκαν 100.000 ευρώ, στο Ελληνικό Κέντρο Δακτυλίωσης Πουλιών 25.000 ευρώ, στον Εξωραϊστικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Τραχήλας 25.000 ευρώ, στη ΜΚΟ «Ωγυγός» 25.000 ευρώ, ενώ μία ΜΚΟ που φέρει τον τίτλο «Ειδικός Φορέας Ποιότητας Εσπεριδοειδών Τρινάσου» έλαβε και εκείνη 25.000 ευρώ! Από εκεί και πέρα, οι «Ανοιχτοί Ορίζοντες» χρηματοδοτήθηκαν με 100.000 ευρώ, ίδιο ποσό έλαβε και η «Αντιγόνη», ενώ από 25.000 ευρώ έλαβαν η «Αρκαδική Νεολαία 2000», το «Ασύρματο Μητροπολιτικό Δίκτυο Κορινθίας», η ΜΚΟ «Νεανικό Πλάνο», καθώς και η Οργάνωση με τίτλο «Δράση για τον Άνθρωπο».

Η…πάταξη της φοροδιαφυγής


Του Θανάση Νικολαΐδη 
 

ΜΕ κίτρινα και φωσφορίζοντα γιλέκα έξω από μαγαζιά «αγωνιστών» της φοροδιαφυγής κι ήταν να καίς και να γελάς. Με τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ αφημένους στο έλεος του (κάποιου) τραμπούκου που τσεπώνει τον ΦΠΑ. Το Κράτος εκεί, ο νόμος έξω, οι μαγαζάτορες μέσα κι εμείς θεατές. «Για πρόληψη» μας είπαν, «προς το θεαθήναι» λέμε και περιμένουμε. Όπως περίμεναν οι «εντός» που έκοβαν απόδειξη όσο τους «έκοβε» ο ελεγκτής. Κι ύστερα; Λήξη συναγερμού, εκτόνωση και ξανά προς τη δόξα.
ΜΕΧΡΙ να ξαναβγούν στη γύρα τα «κίτρινα γιλέκα», έχει ο Θεός. Μόνο τα δημόσια ταμεία δεν έχουν. Θα μισογεμίσουν απ’ τα λιγοστά κορόιδα που πληρώνουν κι απ’ τους πολλούς που δεν μπορούν να ξεφύγουν. Εκείνους του Δημοσίου, που κι αυτοί δεν πληρώνουν απ’ την…καλή τους την καρδιά. Κι αυτοί δεν θα πλήρωναν, αν το μπορούσαν. Ωστόσο, με τα δικά τους λεφτά χτίζονται πόλεις με γεφύρια, δρόμους, σχολεία και νοσοκομεία. Κι είναι παραλογισμός να χρησιμοποιεί ο φοροφυγάς τους δρόμους που «έκτισε» ο μη φοροφυγάς.
ΓΙΑ δεκαετίες το Κράτος «δεν ήθελε». Και στήθηκαν, κάτω απ’ τη μύτη του, μηχανισμοί φοροκλοπής, ρίζωσε η νοοτροπία και δεν αλλάζει με «κίτρινα γιλέκα». Το σκυλάδικο θα βγάζει…τ’ άντερά του επιμένοντας στις παραδόσεις, η «φίρμα» θα τα τσεπώνει και ο κ. Βοσκόπουλος θα δηλώνει 0,77 ευρώ ετήσιο εισόδημα.