2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Βρώμικοι εκβιασμοί από νομικούς παραστάτες επιχειρηματιών σε ελεγκτές!


Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός, Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Εκβιαστικά μηνύματα του τύπου «ή μας καθαρίζεις ή σε… καθαρίζουμε» δέχονται το τελευταίο διάστημα στελέχη της φορολογικής διοίκησης, καθώς γίνονται επανειλημμένως αποδέκτες απειλών από νομικούς εκπροσώπους μεγαλοεπιχειρηματιών ή και πολιτικών προσώπων που έχουν «ανοικτούς λογαριασμούς» με το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).


Ανώτατα στελέχη της...

φορολογικής διοίκησης αποκαλύπτουν στη zougla.gr ότι πλέον είναι κάτι περισσότερο από συχνό το φαινόμενο νομικοί παραστάτες ελεγχόμενων προσώπων με οικονομική ευμάρεια να επισκέπτονται τα γραφεία ελεγκτών και να τους απειλούν ότι, αν «κάνουν το λάθος και βεβαιώσουν πρόστιμα», θα βρεθούν αντιμέτωποι με αγωγές και μηνύσεις.

Απόρροια των παραπάνω είναι οι επιθεωρητές και οι ελεγκτές να διστάζουν να κοινοποιήσουν και να βεβαιώσουν χρηματικά πρόστιμα, με τον φόβο να μη βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη και αυτομάτως με τη… διαθεσιμότητα.

Απειλούν ελεγκτές μεγάλης δικογραφίας!

- "Κράτος παρατηρητής" η Παλαιστίνη με απόφαση του ΟΗΕ





Σωστή σαν απόφαση αλλά μυρίζει έντονα κάτι άλλο κάτω από αυτή την απόφαση!! είναι σίγουρο ότι κάτι πολύ μεγάλο παίζει στην περιοχή!
Ισως είναι και μία απάντηση (πρώτα από τους Αμερικανούς) στην αναγνώριση του Κοσσόβου ως κράτος.
138 χώρες ψήφισαν υπέρ.
Εκτός από την Ελλάδα, θετικά ψήφισαν μεγάλες δυνάμεις όπως η Ρωσία και η Κίνα, οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ τους η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Ελλάδα και η Κύπρος, το σύνολο του αραβικού κόσμου, των ασιατικών χωρών και της Νότιας Αμερικής.
Αρνητική ήταν η ψήφος του Ισραήλ και των ΗΠΑ, ενώ «όχι» είπαν η Τσεχία, ο Παναμάς α απείχαν 41 κράτη – μέλη, μεταξύ των οποίων η Βρετανία (που είχε βάλει όρους στην Παλαιστινιακή Αρχή), η Γερμανία, η Αυστραλία, η Βουλγαρία, η Εσθονία, η Κροατία, το Μαυροβούνιο, η Ουγγαρία, η ΠΓΔΜ, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Σλοβακία και η Ρουμανία.
Η Παλαιστινιακή Αρχή θα μπορέσει να διεκδικήσει τη συμμετοχή της σε οργανισμούς που διασυνδέονται με τον ΟΗΕ, μεταξύ των οποίων το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στο οποίο θα μπορέσει να προσφύγει κατά του Ισραήλ.
Η αποδοχή του παλαιστινιακού αιτήματος έγινε δεκτή με ζητωκραυγές στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, όπου είναι η έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής.

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Παστίλιες για τον πόνο του άλλου


Οι «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου» είναι μια πλήρης εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ανεύρεσης πόρων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Με τη συμβολική αγορά ενός κουτιού με έξι καραμέλες από μέλι και θυμάρι από τα φαρμακεία σε ολόκληρη τη χώρα, κάθε αγοραστής συμβάλλει στην προσπάθεια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα να βοηθήσουν ασθενείς ευάλωτους , «ξεχασμένους», αποκλεισμένους από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Είναι κι ένα πρακτικό «όχημα» αλληλεγγύης αφού με την αγορά ενός πακέτου Παστίλιες (1,60 €), το ένα ευρώ διατίθεται απευθείας σε προγράμματα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. ΔΩΣΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ. ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!
 

 Aγόρασες τις Παστίλιες από το φαρμακείο, αλλά θες να στηρίξεις ακόμη πιο δυναμικά αυτή την καμπάνια αλληλεγγύης; Ανέβασε τη φωτογραφία σου και γίνε κι εσύ ένα από τα πολλά «πρόσωπα» της καμπάνιας, μαζί με καλλιτέχνες, συγγραφείς και αθλητές που υποστηρίζουν τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. Η κίνησή σου αυτή θα βοηθήσει να «μεταδώσεις» το μήνυμα σε περισσότερους ανθρώπους που νιώθουν τον πόνο του άλλου και θέλουν κι αυτοί να υποστηρίξουν τις Παστίλιες. Σε περίπτωση που θέλετε να προωθήσετε την εκστρατεία και να μεταδώσετε την αλληλεγγύη στο δικό σας μέσο (blog, website, social media κ.λπ) κατεβάστε και χρησιμοποιήστε το διαθέσιμο προωθητικό έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό.

http://www.pastilies.gr

 GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Παρατηρητές έξω απ’ το…ναρκοπέδιο


 
Του Θανάση Νικολαΐδη 

ΔΕΝ μιλάμε πολιτικά, κρίνουμε πολιτικές συμπεριφορές. Ούτε για «ευρωπαϊκές πεθαμένες ιδεολογίες και άλλες θνησιγενείς ανά τον κόσμο, με τον καπιταλισμό να τα’ χει αρπάξει όλα. Με τις…αρχές και την πρακτική του. Και με τη συμβολή λαών που τον βρίζουν και ταυτόχρονα τον υπηρετούν με πάθος.
ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ στη δίνη μιας ευρωπαϊκής κρίσης και σε ρόλο «πρωταγωνιστή», ως Ελλάδα των δανεικών, της ρεμούλας και της ανεμελιάς. Μεγάλες οι στιγμές, η κατάρρευση «επί θύραις» και όλα εξελίχτηκαν…ελληνικά. Κόμματα, παρατάξεις και πρόσωπα (πολιτικοί) μας πήγαν στη «διχόνοια τη δολερή». Πάντα έτσι λειτουργούσαμε και, την έσχατη ώρα μας έσωζε ο Θεός της Ελλάδας, που δεν ήταν «από μηχανής θεός».
ΒΡΕΘΗΚΑΝ, λοιπόν, «κορόιδα» και μπήκαν στη φωτιά. Για την πάρτη τους; Τι να προσδοκάς «μες τους καπνούς και τις βρισιές» των δανειστών σου; Για το ίματζ τους; Όχι-το στραπατσάρισαν. Για τη τσέπη τους; Με τους Άκηδες στη «στενή», δεν τολμάς, δεν ονειροπολείς. Για τις τράπεζες; Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.
ΤΗΝ ώρα, λοιπόν, που πηγαίναμε για φούντο και για…τρίτες εκλογές τα βρήκαν τρικομματικώς, αλλά τους θέλαμε ενωμένους…παγκομματικώς. Κι αν τρύπωσαν κάποιοι μωροφιλόδοξοι για να φαντάζουν στο μέλλος ως τέως υπουργοί, αυτό δεν αγγίζει τη διάθεση της προσφοράς των άλλων.

Χαιρετίσματα στην εξουσία !!!!!!

Image
Γράφει ο Άκης Κουστουλίδης
Ο πιο δύσκολος δρόμος του ανθρώπου είναι  ο δρόμος που τον οδηγεί  κοντά στην ψυχή του . Δεν με νοιάζει ποιος κύριος φιλόσοφος το είπε , ούτε ποιος και που το έγραψε, απλά είναι η διαπίστωση η δική μου, από το δικό μου προσωπικό  μονοπάτι που βαδίζω .
Την τελευταία εβδομάδα , ζώντας μέσα στο τελείως παρανοϊκό σκηνικό που διαδραματίζεται στην χώρα μου , οι αφορμές για να θυμώσω είναι πάρα πολλές , οι αφορμές για να παρατήσω την χώρα μου είναι άλλες τόσες , οι λόγοι που νιώθω προδομένος από το σύνταγμα και την βουλή πάρα πολλοί , να απομονώσω το τομάρι μου από την κοινωνική κατάθλιψη είναι κάτι που το κάνω εύκολα , να κλειστω μέσα στον εαυτό μου για να μην βλέπω όλα αυτά που συμβαίνουν είναι ένας ρόλος που πάλεψα για να τον αφήσω , το να προσπαθήσω να συμβαδίσω σύμφωνα με τους νόμους είναι πρακτικά αδύνατο  , να αυτοκτονήσω είναι μια λύση …
Εδώ όμως υπάρχει πρόβλημα ….πρώτα πρέπει να σκοτώσω τα όνειρα μου….
Πρέπει να σκοτώσω τα συναισθήματα μου …….
Πρέπει να σκοτώσω ότι αγαπώ ….

Δεν έχουν καν παπούτσια και πιπίλες τα ορφανά στο ΠΙΚΠΑ Πεντέλης

 
 
PS: Έλληνες πολιτικοί, εσείς που κυβερνήσατε την χώρα επί τόσα χρόνια, εσείς που θριαμβολογούσατε πριν από ένα χρόνο για το τι πετύχατε, εσείς που θριαμβολογούσατε πριν από μερικούς μήνες για το τι πετύχατε, εσείς που θριαμβολογείτε σήμερα για το τι πετύχατε, αυτή είναι η Ελλάδα που δημιουργήσατε: Να μην έχουν πιπίλες, παπούτσια, θέρμανση και άλλα είδη πρώτης ανάγκης ορφανά παιδάκια στο ΠΙΚΠΑ!!!! Δεν πειράζει!!!! ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ... Και το κυριότερο να κοιμόσαστε καλά το βράδυ στην ζεστασιά σας
--------

Τραγική είναι η κατάσταση στο ΠΙΚΠΑ Πεντέλης όπου παιδάκια από 4 μηνών έως 12 ετών ζητούν τη βοήθεια όλων μας, για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην δύσκολη κατάσταση που έχουν περιέλθει τα περισσότερα ιδρύματα.

Συγκεκριμένα, 35 παιδιά που βρίσκονται στο ΠΙΚΠΑ ζητούν παπούτσια, ρούχα, ακόμα και ένα ηλεκτρικό καλοριφέρ για να ζεστάνει τους θαλάμους όπου κοιμούνται.

Επίσης ανάγκη υπάρχει και στη Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας «Αναρρωτήριο Πεντέλης» από το οποίο λείπουν πολλά βασικά είδη όπως βρεφικές τροφές, πιπίλες, κλινοσκεπάσματα, βρεφικά προϊόντα ακόμα και πλαστικά πιρουνάκια και κουταλάκια γαι να τρώνε κ.α.

Δείτε τι χρειάζονται τα παιδιά στην παρακατώ  λίστα: 

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ο «αφελληνισμός» των συγκροτημάτων

Για όσους διαβάσατε τον Κυριακάτικο Τύπο και μάλιστα εκείνο του ΔΟΛ, θα διαπιστώσατε την αγωνία που αποπνέει για το μέλλον της χώρας. Συγκεκριμένα για τον κίνδυνο «αφελληνισμού των Τραπεζών». Η αγωνία προέρχεται από την είδηση πως η τρόικα πρόκειται να ορίσει εποπτεία στις ελληνικές τράπεζες, για να ελέγχει πού και πώς διοχετεύονται τα ελληνικά δάνεια. Ο κύριος Ψυχάρης ομού μετά των εκδοτών, αποφάσισαν να βγουν στο κλαρί για να μην περάσει αυτό το μέτρο του αφελληνισμού.
Τα τρία τελευταία χρόνια η χώρα αφελληνίζεται σε σημείο που να φεύγουν ακόμη και οι έλληνες, άλλοι να τρώνε από τα σκουπίδια και καταστρέφεται ο κοινωνικός της ιστός, αλλά όλα αυτά ο κ. Ψυχάρης και οι εκδότες τα θεωρούν αναγκαία μέτρα για την σωτηρία της χώρας. Κανένας αφελληνισμός. Ούτε όταν αυτοκτονούν άνθρωποι. Παράπλευρες απώλειες στην αναγκαιότητα της σωτηρίας.

Τα ξεράδια σας ξέρετε!


Βενιζέλος 28/11/2012: “… γνωρίζουμε τι θα πει νάσαι άνεργος, να χάνεις την δουλειά σου …”Αλήθεια; Ξέρεις;
Ξέρεις, …τι θα πεί να σου φωνάζει το αφεντικό για να σου δώσει τα παπούτσια στο χέρι;
…ότι η δική μου απόλυση του μεροδούλη/μεροφάη προκαλεί την θανατηφόρα αγωνία σε μένα, τα παιδιά μου και την γυναίκα μου;
…λόγω έλειψης χρημάτων τρέχω στον μπαμπά και του ζητώ μερίδιο από την κομμένη(από σένα) σύνταξη των 700 ευρώ; Δηλαδή ζητώ από τον πατέρα μου να με γηροκομήσει εμένα και την οικογένειά μου. Το ξέρεις κι αυτό;(χαχαχαχαχαχαχα … ωχ! Κρατήστε με!)
… με τι δύναμη ψυχής θα στείλω το εννιάχρονο μουτράκι νηστικό στο σχολείο;
… πώς να εξηγήσω τα ανεξήγητα στα αθώα παιδικά μάτια “δεν έχω λεφτά για τυρόπιτα”
… πώς να εξηγήσω στον Γιάννη β’ Λυκείου, τέρμα το φροντιστήριο λόγω αδυναμίας πληρωμών εξ αιτίας της ανεργίας της κεντρικής κολώνας του σπιτιού.

Φοροαπαλλαγή (τους), για ν’ ανοίξουν δουλειές (μας)


Του Θανάση Νικολαΐδη 



ΤΟ κακό (με τους φοροφυγάδες) έγινε. Οι φοροκλέφτες πρόκοψαν σε…εύφορο έδαφος και είναι αργά για δάκρυα. Ωστόσο, κάτι «κινείται» (από ανάγκη) και η μαγική λέξη είναι «επενδύσεις». Ξυπνώντας, λοιπόν ένα πρωί, οι ξένοι επενδυτές θα μας έρθουν συνωστιζόμενοι στα σύνορα, για να στρώσουν παιχνίδι. Στην Ελλάδα με τις δομές της, των ελλήνων με τις «συνήθειες» και την πρακτική τους.
ΚΑΙ είναι τόσο…φιλέλληνες οι «κουτόφραγκοι» και οι ανά τον κόσμο διάσπαρτοι «ιδεολόγοι» καπιταλιστές, που θα μας προτιμήσουν. Με τα όλα μας. Γουστάρουν να χαθούν στη γραφειοκρατία μας, να τους ξεσκίσουμε στη μίζα για εγκρίσεις και άδεια λειτουργίας και, βέβαια, να τραβούν τα μαλλιά τους μπροστά σε…μανιακούς της απεργίας και των καταλήψεων, με μπροστάρηδες τους συνδικαλιστές.
ΑΥΤΑ είναι τα…κίνητρά τους κι αν δεν μας έρθουν, κακό του κεφαλιού τους. Κι εμείς; Μένουμε μόνοι και με τα δανεικά μας, ρίχνουμε τις γύρες στα σκυλάδικα με προεξέχοντα τα χιλιάρικα στο κωλοτσεπάκι και περιμένουμε τη δόση και «κάποιο θάμα».
ΑΣ ξαναπάμε στους φοροκλέφτες και την ανεπανόρθωτη ζημιά. Στους «προσδοκώμενους» ξένους επενδυτές μας και στο φόβητρο που τους κρατάει μακριά. Την επαπειλούμενη φορολόγησή τους, τώρα που ξυπνήσαμε. «Μη πλησιάζετε, θα σας τα πάρουμε. Αν μας έρθετε θα σας γδάρουμε».

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Τσίμπα... μία δόση!


Απορροφηθήκαμε ίσως, από την... υπερπροσπάθεια της κυβέρνησης των τριών (και των φερεφώνων τους στα media) για την εξασφάλιση της μεγάλης δόσης και μάλλον μας διαφεύγουν τα αυτονόητα. Για την ακρίβεια μας διαφεύγει ότι ήδη έχουμε πληρώσει πανάκριβα και ποικιλοτρόπως την ...αποπληρωμή.
Κατ αρχήν στο οικονομικό επίπεδο: Είναι γνωστό ότι από τον πακτωλό της δόσης δεν πρόκειται να φτάσει στην αγορά, ούτε σέντσι. Τα δισεκατομμύρια θα πάνε στις τράπεζες και αν φτάσουν εκεί, τότε θα πρέπει να αναμένουμε και τον αυστηρότατο ελέγχό τους από τους πιστωτές . Προφανώς, όσο κι αν αυτό ελάχιστα ενδιαφέρει τον απλό κόσμο (τί τον νοιάζει αν ο τραπεζίτης που θα του πάει το σπίτι είναι Ελληνας ή ...Γάλλος) αυτός που βάζει το χρήμα έχει και τον έλεγχο.
Τον απλό εργαζόμενο/ άνεργο/ συνταξιούχο, μόνο...εγκυκλοπαιδικά τον ενδιαφέρει η εκταμίευση της δόσης, καθώς όπως είπαμε τίποτε από αυτά τα δισεκατομμύρια δεν πρόκειται να φτάσει στη τσέπη του.

Νέα απόφαση του ΔΔΔ και διευκρινήσεις

Νίκος Λυγερός, Διεθνές Δικαστηρίου Δικαιοσύνης της Χάγης, ΑΟΖ και στρατηγική.
Η νέα απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαιοσύνης της Χάγης ακολουθεί τα νοητικά σχήματα των αποφάσεων του 1982 και 1985, όσο αφορά στο θέμα της υφαλοκρηπίδας και πάλι δεν εξετάζει το θέμα της μέσης γραμμής ενσωματώνοντας κανονικά τα νησιά. Η απόφαση αυτή ήταν βέβαια αναμενόμενη από τους ειδικούς λόγω των δεδικασμένων. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι το κυρίαρχο επιχείρημα του ΔΔΔ σε τέτοιου τύπου αποφάσεις είναι το γεωλογικό στοιχείο. Κατά συνέπεια είναι μια λανθασμένη στρατηγική να υπάρχει ανάμειξη του θέματος της υφαλοκρηπίδας με το θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Διότι ξέρουμε ότι το ΔΔΔ θα δώσει προτεραιότητα στη γεωλογία παρά στην οικονομία. Και αυτό γιατί η ΑΟΖ είναι μια πιο ευέλικτη διατύπωση ειδικά για το θέμα των νησιών. Θα μπορούσε κανείς να πιστέψει ότι θα έπρεπε λοιπόν να επικεντρωθούμε στην υφαλοκρηπίδα αν όμως γνωρίζει τις εξελίξεις στην Αρκτική και τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Αρκτικής οι οποίες επηρεάζουν ακόμα και τις ΗΠΑ, θα κατανοήσει άμεσα ότι η ΑΟΖ είναι η μοναδική λύση όταν υπάρχει κάποια δυσκολία διευθέτησης της επικάλυψης. Πιο συγκεκριμένα

Αν δεν είσαι έτοιμος για την ΑΟΖ, κάνε στην μπάντα

Νίκος Λυγερός, Ελλάδα και ΑΟΖ 2012.
Το 2012 είναι το έτος της ελληνικής ΑΟΖ. Γι’ αυτό το λόγο αν δεν είσαι έτοιμος για την ΑΟΖ, κάνε στην μπάντα. Το ελληνικό πνεύμα δεν μπορεί ν’ ανεχθεί άλλες δικαιολογίες ούτε καθυστερήσεις. Αν είσαι ραγιάς, δεν θ’ αλλάξεις τίποτα. Αν έχεις φοβίες, απλώς περίμενε να τελειώσουμε τη δουλειά μας. Αν δεν έχεις κότσια, άσε μας τουλάχιστον ήσυχους. Αλλιώς έλα κι εσύ μαζί μας σε αυτόν τον αγώνα για τα δικαιώματα της πατρίδας μας και του λαού μας. Διότι ξέρεις ότι δεν καταπατούμε κανέναν. Υπογράψαμε το Δίκαιο της Θάλασσας από το 1982, ψηφίσαμε τον κυρωτικό νόμο το 1995 και τώρα το 2012, θα θεσπίσουμε την ελληνική ΑΟΖ. Όχι για να τελειώσουμε τη νομική διαδικασία μόνο, αλλά για ν’ αρχίσουμε την έμπρακτη αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που βρίσκονται στην περιοχή μας. Αν αυτό δεν είναι κατανοητό σε σένα, επειδή είσαι κομματικός ή παραταξιακός, διάβασε απλά το Δίκαιο της Θάλασσας. Όλες οι εξηγήσεις έχουν δοθεί από τους ειδικούς, κι αν δεν κατάλαβες την ουσία του θέματος, είναι μόνο και μόνο γιατί δεν θέλησες να τους ακούσεις.

Αγωνιστές θαμμένοι στα… σκουπίδια


  Του Θανάση Νικολαΐδη 

ΑΓΩΝΑΣ, λοιπόν! Όπως τον εννοεί ο καθένας και η ομάδα του. Σινάφι κοινών συμφερόντων, αφιλτράριστα απ’ τη λογική και το κοινωνικό συμφέρον. Κι αν παρεμποδίσεις τον «αγωνιστή», είσαι εχθρός του, παράλογος και παράνομος. Για να αντιστραφούν ενίοτε οι όροι και να κάνουν «παιχνίδι» απεργοί και απεργοσπάστες. Με τους επιτιθέμενους με το δικό τους δίκαιο. Αυθαίρετους, αυτόκλητους, παράνομους. Με τους «απεργοσπάστες» να μην τον ακολουθούν κι αυτό να το θεωρεί «αιτία πολέμου». Κι αν θυμηθούμε τον Αλμπέρ Καμί «μην βαδίζεις πίσω μου, μπορεί να μη σε οδηγήσω, μη πας μπροστά μου, μπορεί να μη σ’ ακολουθήσω, έλα δίπλα μου και γίνε συναγωνιστής μου», κάτι δεν πάει καλά με τους «αγώνες» των μεμονωμένων. 
ΔΕΝ το περιμέναμε ακάλυπτο σκουπιδότοπο το ΑΠΘ. Κι αν ξύπναγε» ο Αριστοτέλης θα’ πιανε τη μύτη του τραβώντας τα μαλλιά του και χωρίς λαλιά. Το Πανεπιστήμιο των αγώνων του 1-1-4 και για «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» σκουπιδότοπος στο όνομα του…αγώνα. Με αιτήματα «περί το χρυσίον» και μόνο και τους καταληψίες πρόσκαιρους ιδιοκτήτες της δημόσιας περιουσίας ΜΑΣ. Και με συμπεριφορά τραμπούκου απέναντι σε…απεργοσπάστες-φοιτητές και καθηγητές που επιχείρησαν να καθαρίσουν. Τους προπηλάκισαν «αγωνιστές», που χάνουν το δίκιο τους πνιγμένο στα σκουπίδια.


Μα είναι αλήθεια … το είπε η τηλεόραση…

http://wp.me/pWOiz-ENB
Σωθήκαμε ….μας δώσανε την δόση και έτσι θα ξεχαρμανιασουμε όλοι…
Σωθήκαμε … θα μείνουμε στο ευρώ και έτσι θα νιώθω ένας περήφανος Ευρωπαίος..
Σωθήκαμε … δεν θα χρεωκωπησουμε…μαμά έχεις 5 ευρώ να πάρω τσιγάρα;
Σωθήκαμε … ντριν ντριν …δεν το σηκώνω είναι από την τράπεζα….
Σωθήκαμε … επιτέλους τα νούμερα θα ζήσουν …εγώ όμως κύριε ; θα ζήσω ;
Σωθήκαμε ….
παίρνω λοιπόν το τάλιρο από την μαμά και πάω για περίπτερο….
ναι δεν ντρέπομαι να το πω ότι στα 43 μου είμαι ένας από αυτούς τους χιλιάδες φοροφυγάδες ελεύθερους επαγγελματίες , (έτσι έλεγε ένα κανάλι χτες ), που από την πολύ φοροδιαφυγή έκανα τόσα λεφτά που τα έχω κλειστά και ζητάω από την μαμά !!!!!!!
Στο περίπτερο μέχρι να μου δώσει τα ρέστα η περιπτερού ρίχνει και κάτι μπινελίκια για τους 153 ήρωες που μας σώσανε …..

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

10 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ:


http://aaatosepistiton.blogspot.gr/2010/12/blog-post_22.html


1. Πώς γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ διάσωση, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;
2. Πώς γίνεται το Αφγανιστάν με περίπου μισόν αιώνα συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να " ξετινάξει" μία χώρα;
3. Πώς γίνεται να χρωστάνε 29% το Κουβέιτ, 54% το Μπαχρέιν και τα Αραβικά Εμιράτα 56% την στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές πετρελαίου;
4. Πώς γίνεται στην Ελβετία με 271% χρέος, μία απλή καθαρίστρια σε νοσοκομείο να πληρώνεται με 2000 ευρώ μισθό όσα έπαιρνε την ίδια στιγμή (στα βρώμικα καρβουνο-εργοστάσια της ΔΕΗ) ένας «υψηλόμισθος» τεχνικός, ανώτερης στάθμης εκπαίδευσης, ενταγμένος στα υπερ-βαρέα/ανθυγιεινά με 25 χρόνια προϋπηρεσία;
5. Πώς γίνεται η Νορβηγία με 143% χρέος να μην έχει πρόβλημα και να μην χρειάζεται διάσωση ή περικοπές;
6. Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν ανησυχούν μήπως χάσουν τα 13, 5 τρις που χρωστάνε οι ΗΠΑ, τα 2 τρις που χρωστάει το Λουξεμβούργο, τα 9 τρις που χρωστάει η Αγγλία (κλπ, κλπ) αλλά ανησυχούν για τα 0,5 τρις που χρωστάμε εμείς;
7/ Πώς γίνεται και ολόκληρος ο πληθυσμός της Γης χρωστάει το 98% των χρημάτων του;
8. Ποιοι έχουν τόσα πολλά ώστε να «αντέχουν» να δανείσουν τόσο πολύ χρήμα;
9. Πού τα βρήκαν τόσα χρήματα;
10. Γιατί τα χρήματά τους δεν συμμετέχουν στο ΑΕΠ της χώρας τους;
Τελικά μήπως τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν είναι παρά μία τεράστια φούσκα, ενώ το χρήμα είναι ψεύτικο, τυπωμένο στα άδυτα των πολυεθνικών τραπεζών μόνο και μόνο για να επιτευχθεί ένας παγκόσμιος έλεγχος;

Κ. Τοκμακίδης (Καθηγητής Α.Π.Θ.)

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

ΟΜΟΛΟΓΑ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑ



Πως θησαύρισαν σε μια νύχτα στην πλάτη της χώρας οι "γνωρίζοντες" την επαναγορά

Μετά το χθεσινό δημοσίευμα περί "Προειδοποίησης-απειλής Σαμαρά στους Ευρωπαίους ότι αν δεν δώσουν την δόση θα πέσει η κυβέρνηση" η βρετανική εφημερίδα Guardian, επανέρχεται σήμερα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της το οποίο αμφισβητεί ότι δόθηκε έστω μία βραχυπρόθεσμη λύση αποκαλύπτοντας σειρά λεπτομερειών της συμφωνίας (μείωση επιτοκίων, επιστροφή κερδών από τα ομόλογα, παράταση στην ωρίμανση των δανείων κοκ) και προβλέπει αιρετικά δυσάρεστες εξελίξεις στο άμεσο μέλλον.
Την ίδια στιγμή προβληματισμό προκαλεί η τιμή επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων
στην δευτερογενή αγορά που καθορίστηκε στα 35 λεπτά.
Κάποιοι θα βγάλουν πολλά-πολλά δισεκατομμύρια ευρώ στην πλάτη της χώρας από την χθεσινη απόφαση του Eurogroup "
Μετά από 12ωρη συζήτηση για τρίτη φορά σε ένα δεκαπενθήμερο, οι υπουργοί, το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και η Κομισιόν αγωνίζονταν να καταλήξουν σε ομοφωνία,
υποδηλώνοντας την έλλειψη εμπιστοσύνης ότι η προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας θα αποδώσει ή ότι τα τρία χρόνια εφαρμογής των πολιτικών αυτών έφεραν πραγματικά αποτελέσματα.

Το…εκκρεμές


Του Θανάση Νικολαΐδη 

ΚΑΙ, βέβαια, δεν θριαμβολογείς με δανεικά που έρχονται. Κι αν δεν αλλάξεις «χαρακτήρα», περίμενε μιαν απ’ τα ίδια. Ωστόσο, πήραν τα μέτρα τους οι δανειστές μας. Κάτι θα’ χαν ακούσει για την ανεμελιά μας «των οικιών μας εμπιπραμένων», για τον δαιμόνιο έλληνα, αλλά και την…μαγκιά του. Δεν μας φόρτωσαν με επόπτες, αλλά ο έλεγχος δεν θα μας λείψει. Από μακριά και διακριτικά, μη ξεφύγουμε δαγκώνοντας το χαλινάρι.
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ το χρήμα, αλλά σχεδιάζοντας τη μοιρασιά του, ας στρέψουμε τον φακό προς τα εσωτερικά μας. Στην κοινωνική γαλήνη που δεν συναρτάται μόνο με το χρήμα. Στις σχέσεις των πολιτών με την εξουσία και την εξουσία σε τρεμάμενα χέρια που δεν αστράφτουν από καθαριότητα. Είμαστε λαός απείθαρχων κι αυτό είναι καλό και κακό. Κουβαλώντας έναν μικρόν Οδυσσέα μέσα του ο κάθε ρωμιός ψάχνει, εφευρίσκει και ρισκάρει. Ακόμα και να’ χε τη ζεστασιά του στο τζάκι, θα κινούσε για το βουνό παλεύοντας με τα θεριά και μες τα χιόνια. 
ΝΑ πάμε κοντύτερα καταγράφοντας συμπεριφορές, για δείγμα, και τα συμπεράσματα είναι μελαγχολικά. Να πάμε στην ΕΛΑΣ ως σώμα με τις λευκές, γκρίζες και μαύρες σελίδες της. Στους «λειτουργούς» της φορτωμένους με αμαρτίες «προγόνων» και με δάφνες λιγοστές. Με τον πολίτη γεμάτο απορίες. Και, βέβαια, σε καμιά ευρωπαϊκή χώρα δεν «εξαίρεται» το έργο της αστυνομίας για συγκεκριμένη επιτυχία των ανθρώπων της, αλλά εδώ το κάνουμε και δεν είναι κακό


Αυτό είναι το κοινωνικό πρόσωπο της ΔΕΗ.



Ιχνηλάτες Ερμιονίδας

ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ
ΠΡΩΤΟΙ ΕΜΕΙΣ 
ΑΝ ΔΕΧΤΕΙ ΘΑ ΤΟΝ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΟΥΜΕ
ΔΕΗ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ
27540 -21244 
Για χρέος 687 ευρώ μαζί με το χαράτσι έκοψε το ρεύμα σε πολύτεκνη οικογένεια με τέσσερα παιδιά που διαμένει στην Κοιλάδα α δύο παιδιά σπουδάζουν στην Αθήνα και δουλεύουν ταυτόχρονα για τα προσωπικά τους έξοδα και τα άλλα δυο βρίσκονται με την οικογένεια τους στο χωριό. Μένουν σε ενοίκιο, ο πατέρα οικοδόμος έχει να κάνει μεροκάματο πέντε μήνες και η γυναίκα καθαρίστρια σε σπίτια. Πέντε μέρες είναι χωρίς ρεύμα !!! Πείτε μου πως θα πληρώσουν το ρεύμα, το χαράτσι, το τηλέφωνο, το φαγητό....Το μόνο έσοδο είναι το επίδομα πολυτέκνων κάθε δίμηνο. Κάνω έκκληση προς το την ΔΕΗ Κρανιδίου και ιδιαιτέρως προς τον προϊστάμενο της, να δείξει το ανθρώπινο πρόσωπο του και είναι πολύ φειδωλός σε τέτοιες εξαιρετικές περιπτώσεις εμπερίστατων συνανθρώπων μας.

 π. Θεμιστοκλής Στ. Μπάζος

  http://enomenoiblogers.blogspot.com

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Της πατόζας η …βίδα

γραφει ο αρισταρχος
Της πατόζας η …βίδα
Τώρα τι μούρθε και θυμήθηκα τον φίλο μου τον Παύλο. Ήταν μάρτυρας, μαρτυριάρης του Ιεχωβά. Παρ’ ότι ο πατέρας του ήταν ιερέας ή κάτι τέτοιο αυτός μόνο κατ’ όνομα “γιαχο(υ)βάς”.Για να παίρνει κάποιο επίδομα. Ήταν πολύ ξύπνιος για να τον συνεπαίρνουν κάτι τέτοια.
Μηχανικός αυτοκινήτων και καλός. Περιζήτητος! Όταν είσαι αστέρι όλοι σε μαθαίνουν. Αλλά δεν μπορούσε να συγκρατήσει την γλώσσα του. Τον εξέθετε πάντα ο αυθορμητισμός του. Τον πλησίασαν από ένα συνεταιρισμό να τους επισκευάσει μια τρισάθλια πατόζα. Πατόζα;
-Και τι εστί πατόζα ωρέ Αρίσταρχε;
-Sorry, ωρέ τζόβανα.
Πατόζα είναι ένα πράμα σαν βαγόνι που εξέχουν σφόνδυλοι και ιμάντες. Έχει τέσσερις ρόδες και κίνηση παίρνει από τον σφόνδυλο (με ιμάντα) ενός τρακτέρ σαν κι αυτό που ισοπεδώνει το τσίου, τσίου. Ρίχνουμε, δηλαδή έριχναν, από πάνω τα στάχυα που θέριζαν οι θεριστάδες με τα δρεπάνια( καμιά σχέση με τον εξ αποδώ με το ένα αλλά κοφτερό δρεπάνι) και όπως κουνιόντουσαν όλα τα κινητά μέρη χώριζαν το στάρι από τα τσόφλια και την ήρα. Δηλαδή μια κινητή αλωνιστική μηχανή. Και το σημείο της επιλογής για εργασία λεγόταν “γκλαμπάτσα”.

μας τα είπαν και άλλοι!



Επειδή στον ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνονται ότι η πόρτα της εξουσίας ανοίγει, άρχισαν σιγά σιγά να βάζουν τα πράγματα σε πιο ρεαλιστικές διαστάσεις.
Ο Σύριζα δεν πρόκειται να προβεί σε μονομερείς ενέργειες.
 “Η ακύρωση των μνημονίων θα έρθει μετά από συνεννόηση με τους δανειστές. Εμείς αναγνωρίζουμε το χρέος απλά θα το επαναδιαπραγματευτούμε” ανέφερε ο κ.Μπαλάφας στους Καμπουράκη – Οικονομέα σήμερα.
 Όπως καταλάβατε, ο Σύριζα δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία ακύρωση μνημονίων, καμία μονομερή ενέργεια (μην στεναχωρήσουμε τους δανειστές) και φυσικά καμία διαγραφή χρέους.
Όσο για την επαναδιαπραγμάτευση, μας τα είπαν και άλλοι! 
Μια ακόμη φουρνιά στελεχών του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για ΣΥΡΙΖΑ στελέχη με κυβερνητική θητεία και παρελθόν!
Καμένους και καταδικασμένους, δηλαδή, στις λαϊκές συνειδήσεις. 
Ας μαζέψουν όλα τα καμμένα χαρτιά, δικαίωμά τους είναι εξάλλου και η πολιτική αυτοκτονία.
Το πρώτο της άρθρο στην εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή», έγραψε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
(πρώτη γλύφτρα,,ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ,,) με τίτλο «Εναλλακτική πρόταση και αλλαγή πολιτικής».
Το άρθρο της πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, λένε ορισμένοι ότι επισημοποιεί με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την πόρτα συνεργασίας που φαίνεται πως άνοιξε με τον Αλέξη Τσίπρα.
Παίξτε τα παιχνιδάκια σας, με Νταλάρες και Μαριλίζες και όποιους άλλους «κλείνετε» μεταγραφές, όσο ακόμα σας «παίρνει»…
Χαρείτε τις μικροπολιτικές σας, που μάθατε στους κομματικούς διαδρόμους και σωλήνες, αγωνιστείτε για τις καρέκλες σας…
Σύντομα, εξάλλου, θα είστε παρελθόν…

ΠΗΓΗ 1 

ΠΗΓΗ 2

  GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

de iure: Αντισυνταγματικά κανόνια!


de iure: Αντισυνταγματικά κανόνια!:

Περίληψη:
Τα δύο δε «Μνημόνια» δεν περιέχουν κανόνες δικαίου, αλλά απλές προγραμματικές διακηρύξεις, που από τη φύση τους δεν μπορούν να αποτελέσουν βάση κανονιστικής δέσμευσης, παρά την παραπομπή σ’ αυτά του νόμου (βλ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ, Γ. Το τέλος του εργατικού δικαίου; Συνταγματική αποτίμηση της «αντιμεταρρύθμισης» του Μνημονίου ΙΙ, ΕΕργΔ 2012.637 και ιδίως 638-639)
Ειδικά ως προς το πρώτο από αυτά, έχει ήδη κριθεί εξάλλου, ότι δεν αναγνωρίζει αρμοδιότητες σε όργανα διεθνών οργανισμών, ούτε θεσπίζει άλλους κανόνες δικαίου και δεν έχει άμεση εφαρμογή, αλλά για να πραγματοποιηθούν οι εξαγγελλόμενες μ’ αυτό πολιτικές, πρέπει να εκδοθούν σχετικές πράξεις από τα αρμόδια, κατά το Σύνταγμα, όργανα του Ελληνικού Κράτους (νόμοι ή κανονιστικές διοικητικές πράξεις κατ’ εξουσιοδότηση νόμου)  (ΟλΣτΕ 668/2012 ΕΕργΔ 2012.393).
Συνεπώς οι διατάξεις του άρθρ. 5 της Π.Υ.Σ. 6/28.02.2012 που ενδιαφέρουν εν προκειμένω, με τις οποίες εισάγονται για πρώτη φορά στην ελληνική έννομη τάξη πρωτογενείς κανόνες δικαίου, εκδόθηκαν από τη διοίκηση κατά παράβαση των άρθρ. 26 και 43 §2 του Συντάγματος και για το λόγο αυτόν είναι μη εφαρμοστέες.


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

21 καλλιτέχνες τραγουδούν για τα παιδιά! Μεγάλη συναυλία



Η μουσική τελικά μπορεί να είναι βάλσαμο και για την ψυχή μας αλλά και για τα ανασφάλιστα παιδιά αλλά και για όσα έχουν αναπηρίες και αντιμετωπίζουν πια σοβαρά προβλήματα υγείας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» διοργανώνουν συναυλία με 21 καλλιτέχνες και τα έσοδα θα διατεθούν στα παιδιά. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες.
21 καλλιτέχνες ενώνουν τις ψυχές τους και τις φωνές τους στη Συναυλία Ζωής και Ελπίδας για τα Παιδιά που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012 στις 8 μ.μ. - στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Ο.Α.Κ.Α . 
Καταξιωμένοι καλλιτέχνες με σημαντική διαδρομή στο ελληνικό μουσικό πεντάγραμμα και πολλοί ακόμα νέοι ταλαντούχοι ερμηνευτές από το χώρο της μουσικής και του θεάματος, ενώνουν τις φωνές τους στη σκηνή του Κλειστού Γηπέδου Μπάσκετ του Ο.Α.Κ.Α σε μία Συναυλία για τα Παιδιά, τη Ζωή και την Ελπίδα.
Τα έσοδα θα διατεθούν για τα ανασφάλιστα και τα παιδιά με αναπηρία ενώ το εισιτήριο κοστίζει μόλις 5 ευρώ. 
Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στον τηλεφωνικό αριθμό: 15321

Δύσκολες εποχές για τους ραγιάδες

Νίκος Λυγερός: Δύσκολες εποχές για τους ραγιάδες
Όσοι έζησαν την αρχική περίοδο του Σχεδίου Ανάν στην Κύπρο θυμούνται και τις δηλώσεις του καθενός, ειδικά των ραγιάδων. Εκείνη την εποχή ο κυπριακός λαός θεωρούσε ότι δεν υπήρχε άλλη λύση εκτός από την αποδοχή της κατάστασης. Και οι ραγιάδες προσπαθούσαν να του σκάψουν όλο και περισσότερο το λάκκο, για να μην του μείνει καμιά ελπίδα κανένα όραμα, λέγοντας ότι έπρεπε να περάσει το σχέδιο Ανάν, διότι ήταν η τελευταία ευκαιρία για την επίλυση του κυπριακού. Τα χρόνια έδειξαν πόσο σοβαροί ήταν στις εκτιμήσεις τους. Και τώρα δικαιώνεται η μνήμη του Τ. Παπαδόπουλου και για τον αγώνα του ενάντια στο σχέδιο και υπέρ της ΑΟΖ. Τώρα άλλοι ραγιάδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι η Κύπρος βρίσκεται σε αδιέξοδο όσον αφορά στις προεδρικές εκλογές, λες κι έχουμε ξεχάσει όλοι το έργο του Τ. Παπαδόπουλου. Τότε δεν αποδεχθήκαμετο αδιέξοδο ούτε τον μονόδρομο και τελικά ο κυπριακός λαός αντιστάθηκε και απέδειξε την αξία, όταν πολλοί δεν τον υπολόγιζαν καν. Τώρα που η Κύπρος προχώρησε τόσο ουσιαστικά στην υλοποίηση της στρατηγικής της κυπριακής ΑΟΖ, δεν πρόκειται ν' αφήσουμε κανέναν να μας επηρεάσει και να μας πείσει ότι είμαστε χαμένη από χέρι. Ο κυπριακός λαός θυμάται πολύ καλά τους εχθρούς του, και τους πασάδες και τους ραγιάδες, δεν πρόκειται να πέσει τόσο εύκολα στην παγίδα της καλής θέλησης. Η Κύπρος είναι πια ένα ευρωπαϊκό κράτος ανήκει στη ζώνη ευρώ κι έχει την ΑΟΖ της, οι ραγιάδες θα περάσουν δύσκολες εποχές ακόμα και με την ρητορική τους. Ο κυπριακός λαός δεν είναι μόνο ψηφοφόροι δίχως μνήμη. Έχει αντοχές και ξέρει ποιος θέλει να τον καταπατήσει. Την ώρα την κατάλληλη θα δείξει και την επιλογή του.

ΠηγήΝίκος Λυγερός
Ελληνική ΑΟΖ και στρατηγική


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Απεβίωσε ο «παππούς με τη μάσκα» Βασίλης Παπανίκος



Απεβίωσε το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, ο Βασίλης Παπανίκος γνωστός και ως «ο παππούς με την μάσκα». Η φωτογραφία του με την αντισφυξιογόνο μάσκα στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια των μεγάλων διαδηλώσεων του 2011, έκανε τον γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών ειδησεογραφικών  
Ο παππούς με τη μάσκα". Όλοι εμείς που τον ζήσαμε έστω για....
λίγο απο κοντά είμαστε περήφανοι που είχαμε δίπλα μας έναν τέτοιο άνθρωπο, έναν τέτοιο αγωνιστή!!!
ΥΓ Εμένα προσωπικά, για κάποιους δικούς μου λόγους θα μείνει βαθιά χαραγμένη στην μνήμη μου, μια φράση που μου είχε πει κατά την διάρκεια των εκλογών... "Η πολιτική είναι η πιο όμορφη ανακάλυψη του ανθρώπου! Αλλά είναι και πόλεμος παιδί μου...."

Καλό σου ταξίδι Κυρ Βασίλη!!!

: http://www.oparlapipas.com/2012/11/26112012-330.html#ixzz2DKl8ti00


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

7000 υπογραφές υπέρ της θέσπισης της Ελληνικής ΑΟΖ (vide)

Νίκος Λυγερός. Υπογραφές υπέρ της θέσπισης της Ελληνικής ΑΟΖ
ΑΟΖ είναι η θαλάσσια έκταση ενός κράτους η οποία εκτείνεται μέχρι στα 200 ναυτικά μίλια από την ακτογραμμή της. 'Όταν έχει θεσπίσει ΑΟΖ κάποιο κράτος, αυτόματα αποκτά το δικαίωμα έρευνας και εκμετάλλευσης των θαλάσσιων πόρων (αλιεία, υδρογονάνθρακες, ανεμογεννήτριες). Ξένες έρευνες αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα κατέχει τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Η Μεσόγειος Θάλασσα ερευνάται από το 1911 απ'τη Γαλλία. Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ έχει δημοσιεύσει σχετικούς χάρτες. Σχετικές μελέτες έχουν γίνει και από το Γαλλικό Ινστιτούτο Πετρελαίου με ανάλογα αποτελέσματα. Τεράστια κοιτάσματα έχουν ήδη ανακαλυφθεί στη Λιβύη, στην Αίγυπτο, στο Ισραήλ, στο Λίβανο και την Κύπρο. Η Ελλάδα είναι ένας ισχυρός γεωπολιτικός παίκτης. Στα τεράστια αυτά κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου, η Ευρωπαϊκή 'Ένωση μπορεί να'χει πρόσβαση μέσω της Ελληνικής ΑΟΖ. Η αξία των κοιτασμάτων της Ελληνικής ΑΟΖ μετατρέπουν το ελληνικό χρέος σε ποσοστό και μόνο. Μόνο στο Ιόνιο αναμένονται 2 δις βαρέλια, ενώ νότια της Κρήτης άνω των 30 δις. Η Ελληνική ΑΟΖ προσφέρει πραγματικές δυνατότητες ανάπτυξης. 1 γεώτρηση = 100.000 χιλιάδες θέσεις εργασίας. Το 5% των εσόδων θα διατίθεται στις ανάλογες Περιφέρειες.

Χωρίς εγγυήσεις!

Του Θανάση Νικολαΐδη 

ΤΟ χρήμα…έρχεται, η οσμή του προηγείται και τα κοράκια παίρνουν θέση. Με το μάτι στο ψητό που αχνίζει, μιας και δεν κάνεις παιχνίδι με άδεια ταμεία και με φούρνο σβηστό. Περίοδος υποχρεωτικής αποχής απ’ το τσιμπούσι και ξανά προς τη δόξα. Μόλις πέσει το παραδάκι και η ατμόσφαιρα ζεσταθεί.
ΠΑΙΡΝΟΥΝ, λοιπόν, τα χρωστούμενα οι φαρμακοποιοί, πληρώνονται οι γιατροί, εξοφλούνται οι μηχανικοί. Όχι γιατί η «δουλειά» ήταν καθαρή, αλλά για όλα υπάρχει ένα τέλος για να ξεκινήσει κάτι καινούριο (που δεν το βλέπουμε). Έχει το αντίκρισμά της η (γενόμενη) ιατρική δαπάνη; Όχι, αλλά πρέπει να πληρώσουμε του πάρτι τα σπασμένα. Δικαιούνται ό,τι θα πάρουν οι εργολάβοι και μηχανικοί δημοσίων έργων; Αν μας απαντήσουν θετικά οι «ενδιαφερόμενοι, τότε θα τους ζητήσουμε λογαριασμό για τις υπερβάσεις και θα τους ψάξουμε τις…τσέπες.

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΣΟΒΑΡΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΟΙ ΛΕΣΒΙΟΙ ΘΑ ΠΙΝΟΥΝ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΕΡΟ»

«ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΣΧΕΔΟΝ 60 - 70 ΑΠΟΤΡΟΠΕΣ ΣΚΑΦΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η FRONTEX ΚΑΝΕΙ ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΕΣΕΨΙΟΝΙΣΤ ΤΟΥΣ»


Το νερό-νεράκι και μάλιστα πανάκριβο από τα χέρια ιδιώτη, θα πουν σε λίγο καιρό οι κάτοικοι της Λέσβου, καθώς το Μνημόνιο ΙΙΙ της συγκυβέρνησης Σαμαρά σε συνδυασμό με τις τελευταίες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, προαλείφουν ότι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λέσβου (ΔΕΥΑΛ), δεν θα μπορεί να σταθεί στα πόδια της όπως σήμερα και θα παραδοθεί σε χέρια πολυεθνικής εταιρείας, γαλλικών συμφερόντων, εξειδικευμένης στην αρπαγή των υδάτινων πόρων.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος απόψε τελείωσε τη νέα διήμερη επίσκεψή του στη Λέσβο την οποία εξυπηρετεί κοινοβουλευτικά, είχε συναντήσεις και με τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ, αλλά και με τους εργαζόμενους του καλλικρατικού Δήμου-τέρας της Λέσβου.

Ελληνική ΑΟΖ και timing

Νίκος Λυγερός: Ελληνική ΑΟΖ και timing
Το χτένι έχει φτάσει στον κόμβο. Όλη η προετοιμασία της διαδικασίας της θέσπισης της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης είναι πια τελειωμένη. Το νομοσχέδιο είναι πλέον μελετημένο από όλους τους ειδικούς και τους αρμόδιους φορείς. Επιπλέον με τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει σε συνδυασμό με αυτά που περιμένουμε από τις ΗΠΑ για την Αρκτική και το Δίκαιο της Θάλασσας και από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ενεργειακή στρατηγική της για το 2020 και το 2050, έχουμε ένα ιδανικό timing για την θέσπιση της ΑΟΖ μας. Επίσης τα δεδομένα της Κύπρου για την αντιμετώπιση της οικονομικής κατάστασης μέσω των υδρογονανθράκων, που αποτελούν εξαίρεση, δείχνει ξεκάθαρα την ορθολογική στρατηγική που πρέπει να εξακολουθήσουμε κι εμείς, για να ξεπεράσουμε τις οικονομικές μας δυσκολίες. Δεν μπορούμε ν’ αφήσουμε άλλο τον ελληνικό λαό να υποφέρει, επειδή υπάρχουν πολιτικές αποφάσεις που εγκλωβίζονται στο πλαίσιο της καθημερινότητας και παραμένουν στο επίπεδο της τακτικής λόγω τοπικής ανάγκης.

Ανακοίνωση για την απαγόρευση οδήγησης αυτοκινήτου από τις γυναίκες εξέδωσαν οι "επαναστάτες" στη Συρία! Kαλά η συγκυβέρνηση Μερκελιστών, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης κι η Χίλαρυ του συριζα... θα συνεχίζουν υπέρ των Νατοϊκών μισθοφόρων και για πόσο ακόμη;


http://sibilla-press.blogspot.gr/2012/11/k_24.html


Καλώς ήρθατε στη «Δημοκρατία» του FSA!
Των δολοφόνων που αναγνώρισαν ΟΛΟΙ οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης-υπάλληλοι τραπεζιτών, το ΝΑΤΟ, φυσικά η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και για να δέσει η κομπόστα ο «αριστερός» ΣΥΡΙΖΑ*
Στην «Ανακοίνωση Απαγόρευσης Οδήγησης Τροχοφόρων από τις γυναίκες» που εξέδωσαν οι «εξεγερμένοι Επαναστάτες» του «Ελεύθερου Συριακού στρατού» και τα «Μεταβατικά Συμβούλια» στο Χαλέπι, επισημαίνεται:
"Οποίες γυναίκες παραβιάζουν την εντολή θα προσάγονται και το υπόλοιπο της ποινής θα επιβάλει η «Επιτροπή Προώθησης της Αρετής»".
Δεν είναι ανακοίνωση της Αλ Κάϊντα! Είναι ανακοίνωση αυτών που υποστηρίζουν οι Δυτικοί, που θα ανατρέψουν τον άπιστο "δικτάτορα" Assad και θα φέρουν τη "Δημοκρατία" στη Συρία!
Αλλά «δημοκρατία» με σαρία και Αλ Κάιντα!
Επισυναπτόμενη η ανακοίνωση για όποιον γνωρίζει Αραβικά!
* Ένας προοδευτικός, όχι αριστερός, δεν υπάρχει σ’ αυτό το κόμμα να σηκώσει φωνή απέναντι στις Χίλαρυ του Αλέξη; Μετά, αναζητούν γιατί το ΚΚΕ τους λέει νέο εκσυγχρονισμένο ΠΑΣΟΚ!

Μήπως να το πάρουμε αλλιώς;;;;


Γράφει η ΣΟΦΗ
Θλίψη, λύπη, απόγνωση, οργή, μίσος.. όπου γυρίσεις γύρω σου αυτά είναι τα κυρίαρχα αισθήματα.. χάθηκε η χαρά, το χαμόγελο, το γέλιο, η αισιοδοξία, η ελπίδα, η πίστη, η αληθινή αγάπη, τα όνειρα..
Χειμώνιασε.. τα δέντρα έχουν γυμνωθεί από το φύλλωμά τους, αλλά δεν υποφέρουν.. περιμένουν απλά την άνοιξη για να αναδειχθούν ξανά.. αυτός είναι ο κύκλος τους.. ένας αέναος κύκλος, ο κύκλος της ζωής τους. Τα πλάσματα κάνουν τον κύκλο της ζωής τους μέχρι ότου τους επισκεφθεί ο αιώνιος ύπνος. Όλα είναι κύκλοι.. μικροί ή μεγάλοι.. ένας κύκλος ξεκινά με τη γέννηση κι ένας κύκλος κλείνει με το θάνατο. Μια γνωριμία, ένας κύκλος που μπορεί να κλείσει μπορεί και όχι.. μια φιλία, μια οικογένεια, μια κοινωνία, η ανθρωπότητα..

Κάτω από την κληματαριά της πατρίδας


Μια φορά και κάποιον καιρό βρέθηκα σε μια πόλη, πύλη εισόδου σε μια χώρα απ’ αυτές που είχαν οι Ρωμαίοι για την είσπραξη των φόρων. Μεσοκαλόκαιρο με αφόρητη ζέστη.
Ένας καφενές και μια κληματαριά απ’ έξω να δροσίζει κάθε θερμόπληκτο που δεν πήγαινε στην θάλασσα. Είχε σύνορα και με την θάλασσα και με το βουνό. Και με τον Βούδα και με τον Αλλάχ, που λένε. Κάτω από την κληματαριά πέντε άνθρωποι πίνουν και συζητάν, κι εγώ …, τι θέλει η αλεπού στο παζάρι.
-Καλησπέρα αφεντάδες. Είπα και χαμογέλασα.
Άλλος είπε γειά σου, άλλος καλησπέρα , άλλος κάτι ακατάληπτο κι ο τελευταίος τίποτα. Οι τρεις με κοιτάζαν ίσια και οι υπόλοιποι με γερμένο το κεφάλι και τα μάτια ανασηκωμένα. Τουρκοκρατικό κατάλοιπο μιας καταραμένης εποχής.
-Να μπω στην παρέα σας να πιω κάτι γιατί στέγνωσα;

Κ’ είναι λέω ο παράδεισος για μας…

Image
Βράδυ Σαββάτου χωρίς διάθεση για πολλά πολλά και με την μοναξιά μου παρέα,μου στριφογυρίζει στο μυαλό μια μελωδία με ένα στιχάκι να ξεκινάει πάλι από την αρχή κάθε φορά που τελειώνει
Κ’ είναι λέω ο παράδεισος για μας, αγάπη μου μικρή, να μοιραζόμαστε τούτη την κόλαση μαζί……και ξανά από την αρχή….και ξανά και ξανά…..
Σκέψεις , σκέψεις και κάτι ουφ γεμίζουν το μυαλό μου, η τηλεόραση στο χαμηλό παίζει κάτι παραστάσεις ειδήσεων , που μπερδεύουν ότι βλέπουν για πραγματικότητα τα μάτια μου , ακούω κάτι για νούμερα , κάτι για βιωσιμότητα , κάτι πως τα λένε αυτά τα ευρωπαϊκά γκρουπ όπου οι άρχοντες αποφασίζουν τι να σώσουν πρώτα . Γυρνάω το κεφάλι μου βλέπω τους λογαριασμούς γεμάτο νούμερα (αδύνατον να πληρωθούν)δεν τους ανοίγω πια , από την άλλη ακούω την λέξη ανάπτυξη από κάτι τύπους που ψήφισα  , κοιτώ μέσα στο παντελόνι μου έχω τρία ευρώ , το μαγαζί δεν θ’ αντέξει , 30 χρόνια πάνω στον πάγκο έμαθα μια τέχνη που όπως λέγανε και οι γέροντες αν πεινάσεις πιασ’την…

Μετακινήσεις-όχι απολύσεις



 Του Θανάση Νικολαΐδη 

ΕΝΤΕΚΑ φρουροί στον καθένα των τ. Προέδρων. Με την ιστορία του ο κ. Σαρτζετάκης, με τη δικιά του ο κ. Στεφανόπουλος και δεν έχουν χρεία φύλαξης, αλλά μας «στοιχίζουν» όσο τα μεροκάματα 22 αστυνομικών. Με το επίδομα και τα συνταξιοδοτικά τους, με την ασφάλιση και τις (πιθανές) υπερωρίες τους. Και είναι τυχαίο το δείγμα, μιας και φυλάσσονται και πολλοί/πολλές…υποδεέστεροι. Κι αν η φαντασία προχωρήσει, θα φτάσει στον τάφο του αείμνηστου Κων/νου Καραμανλή είτε του μακαρίτη Τσάτσου, που δεν είναι περίεργο να σπαταλώνται κι εκεί μεροκάματα αστυνομικών για τη φύλαξη τους νύχτα-μέρα. Δεν το ξέρουμε-το υποθέτουμε-για να κλείσουμε τον κύκλο των Προέδρων. Και, βέβαια, μη ξεχνάμε το άγαλμα του…Τρούμαν. Και γι’ αυτόν διαθέταμε μεροκάματα αστυνομικών. Προπάντων η προσωπολατρία μας και η…ιστορία μας.
ΕΙΝΑΙ το ξεβόλεμα που ενοχλεί. Δεν αποσπάς εύκολα ένστολο-γραφιά για να κατέβει στο δρόμο ζωσμένος στ’ άρματα και τα καλάσνικοφ κατάματα. Ούτε αραχτό απ’ τα γραφεία της ΔΕΗ για δουλειά πάνω σε στύλους κι ούτε ξαναπάει στο πόστο του ο «σκουπιδιάρης» (έτσι διορίστηκε) παρατώντας την καρέκλα. 


Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΟΥΣΕ..ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ



η παροιμιώδης φράση του Μπρεχτ ίσως ταιριάζει απόλυτα για το τι τραβάμε από το μνημόνιο σήμερα:
" Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός. Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου ...
Μπέρτολτ Μπρεχτ
ΤΟ μνημόνιο 1 ξεκίνησε κοντά 2,5 χρόνια, ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ και οι συν αυτόν Γκαιμπελισκοι είχαν προετοιμάσει το έδαφος της προπαγάνδας μαζί τα φάγαμε για όλα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι  οι δημόσιοι υπάλληλοι βέβαια μέχρι τότε δεν αντιδρούσαν μπροστά στην τρομοκρατία που γίνονταν στον ιδιωτικό τομέα,και απολάμβαναν και το εφάπαξ άρα δεν τους αφορούσε πολλοί έπεσαν στην παγίδα, βγάζοντας το μένος τους κατά των τεμπέληδων δημόσιων, και αναφώναξαν στην πυρά.. γιατί απλα δεν τους αφορούσε!
Πέρασε ο καιρός φτάσαμε στο μνημόνιο 2 οι δημόσιοι υπάλληλοι εξαθλιώθηκαν παρέσυραν μαζί τους αφού δεν υπήρχε ρευστό και την τάξη του εμπορίου, οι έμποροι μικροβιοτέχνες και επαγγέλματα που αφορούσαν την οικοδομή κοντά 50 επαγγέλματα όπως υδραυλικοί και ηλεκτρολόγοι ξεσηκώθηκαν,και  ένα μετά το άλλο τα μαγαζιά έβαζαν λουκέτα δημόσιοι και υπόλοιποι ιδιωτικοί δεν αντέδρασαν, γιατί απλά δεν τους αφορούσε  χιλιάδες άνεργοι, παιδιά, όσα είχαν δυνατότητα, ξενιτεύτηκαν, αλλά οι υπόλοιποι δεν αντιδράσαμε ,αν δεν ήταν τα δικά μας παιδιά δεν μας αφορούσε!

Η Κυπριακή ΑΟΖ ως αιχμή του δόρατος

Νίκος Λυγερός - Η Κυπριακή ΑΟΖ ως αιχμή του δόρατος
Ακόμα και στις δυσκολίες, η Κυπριακή ΑΟΖ λειτουργεί ως αιχμή του δόρατος. Για ένα πολύ απλό λόγο, η στρατηγική επένδυσή της είναι πολλές τάξεις μεγαλύτερη από οποιοδήποτε πρόβλημα που αντιμετωπίζει το κράτος στον οικονομικό τομέα. Έτσι ένα μόνο νησί που έχει και κατεχόμενα μπορεί μέσω της θάλασσας του και των υδρογονανθράκων του, που βρίσκονται μόνο στο αρχικό στάδιο, να ανταπεξέλθει με στρατηγικό τρόπο στις πιέσεις που δέχεται. Η Κύπρος αποδεικνύει έμπρακτα ότι ακόμα και ένα μικρό κράτος μπορεί να έχει μια υψηλή στρατηγική. Εάν ακολουθεί βασικά και θεμελιακά στοιχεία στρατηγικής, ο Ελληνισμός μπορεί να βρει τις δυνάμεις ν’ αντιμετωπίσει κάθε εχθρό. Αρκεί να υπάρχει όντως η θέληση να κάνει χρήση των δυνατοτήτων του και να μην παραμείνει στάσιμος λόγω κοινωνικών συνθηκών, που δεν συμβαδίζουν με την επίλυση σοβαρών προβλημάτων.

θρησκευτική και πολιτική σχιζοφρένεια…


Η ευαγγελική περικοπή της προηγούμενης Κυριακής αναφερόταν στον άφρονα πλούσιο. Και σε όλους τους, εν μαμωνά, ομοϊδεάτες του…

Η αυριανή (25-11-12) Κυριακή αναφέρεται σε κάποιον θρησκευτικά σχιζοφρενή. Και βέβαια, και στους δικούς του, αντίστοιχα, ομοϊδεάτες…

Πού έγκειται η θρησκευτική του σχιζοφρένεια;

Στο γεγονός ότι, ενώ ήταν πλούσιος, πίστευε πως παράλληλα ήταν και ευσεβής και ενάρετος.
Και σαν τέτοιος, ζήτησε από το Χριστό να του πει τι έπρεπε να κάμει, για να κερδίσει την αιώνια ζωή.

-Να τηρείς τις εντολές! του είπε ο Χριστός.

-Τις εντολές τις έχω τηρήσει όλες από μικρό παιδί, είπε με βεβαιότητα ο πλούσιος.
Αλλά τα πλούτη του πρόδιδαν ότι κάθε άλλο, παρά την αλήθεια έλεγε…

Σκουπίδια



Του Θανάση Νικολαΐδη 

ΤΑ παρακάτω «σκουπίδια» (παραγωγής σύγχρονων πανεπιστημίων μας) δίπλα σ ‘εκείνα του ΑΠΘ ολοκληρώνουν την εικόνα. Πάρτε βαθιά ανάσα για τα μεν που είναι προσωρινά, και δείγμα απ’ τα δε, που θα’ ναι μόνιμα.
 

•    Για την μετά πετρελαίου εποχή (ΣΚΑΙ)
•    Οι παίκτες και των δυων ομάδων (ΜΕΓΑ)
•    Μια χώρα που πλήγεται κι αυτή (Καλογεροπούλου/ΣΚΑΙ)
•    Κατά τη θητεία μου ως υπουργός (Πασπακων/νου, ΣΚΑΙ)
•    Με την ΕΔΕ την οποία θα διεξάγουμε (Πρύτανης)
•    Και η Τρόικα που μας κυβερνεί (Μητρόπουλος/ΝΕΤ)
•    Αυτό εσείς το εξαγάγετε…(Τσίπρας/ΑΝΤ1)
•    Αριθμός φοιτούντων (ΜΕΓΑ/Στιλιανίδης, Υπ. Εσωτ.)
•    Σκοπός είναι να καταπολεμεί (Βενιζέλος)
•    Καταρτούν τη λίστα (Τσαπανίδου/ΣΚΑΙ)
•    Σαν να ήταν απολωλόν πρόβατο (Τσίπρας)
•    Απεμπολιώντας (Κωνσταντοπούλου/ΣΥΡΙΖΑ)
•    Σας ανταμείσουμε (ΑΝΤ1/Super gaim)
•    Είναι μια ειλικρινή στάση (Σαλμάς/Υπουργός)
•    Είναι μια σκανδαλώδη κατάσταση (Καθηγητής/Μέγα)
•    Γράφω επ’ αφορμής…(ΣΚΑΙ)

Πώς ο εγκέφαλός μας μιμείται τους άλλους

Πώς ο εγκέφαλός μας μιμείται τους άλλους. Νευροεπιστήμη


...του Παναγιώτη Γεωργούδη.
Πρωτοποριακή έρευνα, διεθνώς, για τον εγκέφαλο, από ερευνητική ομάδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Ινστιτούτου Υπολογιστικών Μαθηματικών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας (ΙΤΕ), αποδεικνύει για πρώτη φορά τον τρόπο με τον οποίο καταλαβαίνουμε οι άνθρωποι τη συμπεριφορά συνανθρώπων μας, με νοητική προσομοίωση που πραγματοποιεί συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου μας. Δηλαδή επαναλαμβάνει ο εγκέφαλος κρυφά τη συμπεριφορά των άλλων ανθρώπων.
Τα πειράματα που έγιναν σε πιθήκους κατέρριψαν την παγιωμένη αντίληψη πως οι νευρώνες-κάτοπτρα του εγκεφάλου μόνοι τους κωδικοποιούν το νόημα της υπό παρατήρησης κινητικής συμπεριφοράς των άλλων ανθρώπων και απέδειξαν, αντιθέτως, ότι η λειτουργία αυτή πραγματοποιείται με το σύνολο του εγκεφαλικού κυκλώματος που υποστηρίζει την εκτέλεση της κίνησης.