2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Κάθε αυτοκτονία καρφί στον σταυρό τους



γραφει ο αρισταρχος
(αφιερωμένο σ’ όλους πριν την απελπισία)
Κολημμένος πάνω σε τρεις λέξεις νιώθεις πως κάτι σε τραβάει στην άβυσσο που επέλεξες σαν λύση. “πρέπει να τελειώνω”.
Τα μέτρησες και τα ζύγισες άπειρες φορές τον τελευταίο χρόνο. Η απόλυση, η διάλυση και ύστερα η ξευτίλα. Πάνω από τις δυνάμεις σου, πάνω από τις αντοχές σου. Κυνηγημένος από τις υποχρεώσεις και τις “τύψεις” που δημιούργησε η υπερευαισθησία σου για την ανέχεια ανθρώπων ολοκληρωτικά κρεμασμένων πάνω στις πλάτες σου. Δεν άντεξες και κατέθεσες τα αμυντικά σου όπλα. Το ισχυρότερο από τα γενετήσια ένστικτά σου η επιβίωση, κατέρρευσε! Έμεινες γυμνός και απορημένος να κοιτάς το μίζερο είναι σου.
Πουθενά η βοήθεια, η αρωγή. Τα έψαξες με αγωνία και πανικό. Έτρεξες σπάζοντας αστραγάλους, σκίζοντας παπούτσια, διανύοντας χιλιόμετρα. Τα λίγα ψίχουλα κάποιου επιδόματος ανεργίας δεν περίσσεψαν να καλύψουν το φροντιστήριο του μεγάλου ούτε καν αυτό το Aerolin, για το άσθμα της μικρής.  Σύντροφος σ’ αυτή την ερεβώδη πορεία ο σύντροφος της ζωής σου.

GEORGE SOROS "Θα χτίσω σπίτια για να μείνουν οι λάθρο στην Ελλάδα"



Αποδεικνύεται πλέον με τον πιο περίτρανο τρόπο  το σχέδιο της Νέας Τάξης Πραγμάτων που επιδιώκει τον αφελληνισμό της χώρας, με την αθρόα εισβολή εκατομμυρίων λαθρομεταναστών, αλλά και ποιοί κρύβονται από πίσω τους με τον Τζορτζ Σόρος να μας αποκαλύπτει τους πραγματικούς του σκοπούς.
Την ίδρυση ταμείου με στόχο την οικοδόμηση σπιτιών "αλληλεγγύης" για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο διάσημος χρηματιστής Τζορτζ Σόρος μιλώντας σε διεθνές φόρουμ για το μέλλον της Ευρώπης.

Μολών λαβέ...




Επεσαν οι μνημονιακές μάσκες. Δημεύονται οι κόποι δεκαετιών των εργαζομένων στα ΜΜΕ. Μαζικά όλοι στην απεργία διαρκείας.

Με μία αναμενόμενη κίνηση η Κυβέρνηση της υποτέλειας και της προσχηματικής υπεράσπισης των δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών αποφάσισε, μέσω του εξωκοινοβουλευτικού της «εταίρου» κ. Στουρνάρα, να δημεύσει τους κόπους των Ελλήνων Δημοσιογράφων. Η τροπολογία Στουρνάρα κάθε άλλο παρά ξαφνική και αιφνιδιαστική ήταν. Μεθοδεύεται εδώ και καιρό με:

• την κλιμακούμενη επίθεση και συστηματική ισοπέδωση των κατακτήσεων, που εδώ και δεκαετίες είχαν κερδίσει όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.
• την ύποπτη και κατευθυνόμενη στάση πολιτικών, αλλά και συγκεκριμένων κέντρων εξουσίας στον πλουραλισμό της ενημέρωσης και στο δικαίωμα του Ελληνα πολίτη να ενημερώνεται από αμερόληπτους Δημοσιογράφους.
• την υλοποίηση των εντολών της Τρόϊκα από τις «κυβερνήσεις σωτηρίας» για να φιμωθεί κάθε ελεύθερη και ανεξάρτητη φωνή, που θα μπορούσε να εναντιωθεί στα σχέδια εξόντωσης του Ελληνικού Λαού.

Νέα επιτυχία της κυπριακής ΑΟΖ

Αοζ Κύπρου--Νίκος Λυγερός, Νέα επιτυχία της κυπριακής ΑΟΖ
Με το δεύτερο γύρο παραχώρησης, η Κύπρος κατάφερε ένα νέο επίτευγμα. Συνεχίζει ακατάπαυστα την πορεία της στον τομέα της ενέργειας χάρη στην τεχνογνωσία του Σόλωνα Κασσίνη του μαχητή της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, ο οποίος συνεχίζει το έργο του δίχως να δίνει σημασία στους ραγιάδες και προσπερνώντας κάθε διαδικαστικό εμπόδιο. Επί του πρακτέου, η Κύπρος αρχίζει να γεμίζει τη σκακιέρα της ΑΟΖ της με πολύτιμα κομμάτια που της δίνουν όλο και περισσότερη αξία. Τώρα δεν υπάρχει πια μόνο το οικόπεδο 12 με το περίφημο κοίτασμα Αφροδίτη έρχονται άλλα τέσσερα οικόπεδα να συμπληρώσουν αυτήν την πρώτη επιτυχία. Αυτά τα οικόπεδα έχουν επιπλέον την ιδιότητα να βρίσκονται κοντά στα όρια της κυπριακής ΑΟΖ. Πιο συγκεκριμένα το οικόπεδο 11 εφάπτεται με την αιγυπτιακή ΑΟΖ και το οικόπεδο 3 εφάπτεται με τη λιβανέζικη ΑΟΖ. Συμπληρωματικά λειτουργούν τα οικόπεδα 2 και 9 που επιτρέπουν ένα ενιαίο πλαίσιο, με την τοπολογική έννοια, μεταξύ των 5 οικοπέδων. Τώρα πια το οικόπεδο 12 δεν είναι απομακρυσμένο από την Κύπρο αλλά ενώνεται με αυτή μέσω των οικοπέδων 9 και 2. Από την ενεργειακή πλευρά δεν είναι τυχαίο ότι τα οικόπεδα 9 και 11 αγγίζουν το οικόπεδο 12 όπου η ύπαρξη φυσικού αερίου είναι δεδομένη. Πιο αναλυτικά η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Κύπρου σημαίνει ότι συνεχίζουν οι τελικές διαπραγματεύσεις για τα τεμάχια 2, 3, 9 και 11. Η διαδικασία αυτή αφορά πλέον την ιταλική εταιρεία ΕΝΙ για το οικόπεδο 2, την κορεατική εταιρεία Gogas για το οικόπεδο 3, την γαλλο-ρωσική κοινοπραξία για το οικόπεδο 9 και τη γαλλική εταιρεία TOTAL για το οικόπεδο 11.

Tους τρέφει το μίσος κατά των Παπανδρέου...

 
PS: Δεν πιστεύουμε ότι το όνειρο είναι αυτό...  Ο Γιώργος και η παρέα του δεν θα το γλυτώσουν το ειδικό δικαστήριο.  Το όνειρο προφανώς είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο μπαμπάς και υπουργός δικαιοσύνης η κόρη...  Αυτά είναι όνειρα!!!!

 
Ο μπαμπάς, πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ -και του ΠΑΟ- εισαγγελέας του Ανδρέα Παπανδρέου. Η κόρη ονειρεύεται "γουνάκια" , για τον Γιώργο...
Στην αρχή την είδαμε με συμπάθεια. Αλλά, το κορίτσι έχει πια ξεφύγει. Το λένε ακόμη και οι φίλοι της. Εριστική, επίμονη μέχρι αυθάδειας, ισχυρογνώμων, εκνευρίζει τους...

συνομιλητές της. Και, ίσως χωρίς να το αντιλαμβάνεται, το ακροατήριό της.
Η πρότασή της -που απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία- να κληθεί ο Γιώργος Παπανδρέου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή, ξύπνησε τις μνήμες του Ειδικού Δικαστηρίου το βρώμικο '89.
Τότε που ο πατέρας της, Νίκος Κωνσταντόπουλος ήταν εισαγγελέας - κατήγορος του Ανδρέα Παπανδρέου. Σ' ένα δικαστήριο που όλοι πια σήμερα γνωρίζουμε κάτω από ποιες συνθήκες -και σκοπιμότητες- συνεστήθη, με πρόεδρο τον κολλητό του Μητσοτάκη, Βασίλειο Κόκκινο...

GoPetition
 Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Υπευθυνότητα



Πώς γίνεται κάποιος υπεύθυνος; Αν γίνεις επειδή στο επιβάλλουν ή όταν δεν έχεις άλλη επιλογή, λέγεσαι/είσαι υπεύθυνος;

Όταν ήμουν μικρή, θυμάμαι έβλεπα τους γύρω μου (όλους) να ΘΕΛΟΥΝ, να είναι επιθυμία τους να κάνουν παιδί, και κουφαινόμουν!! (Τότε νόμιζα ότι κάποιο πρόβλημα είχα εγώ.) Το θεωρούσα τρομερό έως ανυπέρβλητο να κουβαλάω στην πλάτη μου, να έχω την ευθύνη μιας άλλης ύπαρξης. Ένιωθα ότι δεν έχω την ικανότητα γι’ αυτό. Τον δικό μου τον εαυτό μού ήταν τρομερά δύσκολο να τον μάθω, να καταλάβω γιατί αντιδρά όπως αντιδρά, τι θέλει κάθε φορά, τι τον κάνει ευτυχισμένο, πού βρίσκει ισορροπία.. Μου ήταν τρομερά δύσκολο γιατί έβλεπα ότι οι συνθήκες δρούσαν καταλυτικά, και κάθε φορά που άλλαζαν άλλαζε και η ποιότητα των αντιδράσεών μου, αλλά/και ότι έσπρωχναν τα θέλω μου σε άλλη κατεύθυνση (στόχο). Άλλαζα κάθε φορά, και τόσο συχνά.. (όχι χαρακτήρα, άπλωνα, βάθαινα, έβλεπα με άλλα μάτια, γι’ αυτό επιθυμούσα κι άλλα πράγματα μετά από κάθε πάθημα -άλλα πράγματα πιο μακριά ή πιο εκεί, όχι έξω από μένα).

Στο πλευρό σου, Κ. Βαξεβάνη!

Του Θανάση Νικολαΐδη 

 «ΟΙ Ολυμπιακοί αγώνες μόνιμα στην Ελλάδα». Αιωρήθηκε στον αέρα ως αίτημα και ξεχάστηκε. Το μάτι τους έπεσε στους Ολυμπιακούς του 2004 και η ματιά τους στα εκατομμύρια της προετοιμασίας τους. Με έργα και «έργα» που κάναν’ πλούσιους ξένους αλλά και Καλατράβες, ντόπιους αφανείς και μιζαδόρους εξαφανισμένους.
ΚΙ ύστερα; Θα βγάζαμε κέρδη που δεν είδαμε και τουριστικά οφέλη που δεν εισπράξαμε. Κι απόμειναν τα Ολυμπιακά μας έργα ως θλιβερή εθνική περιουσία, πριν τα πλακώσει η εθνική μας ντροπή. Για την εγκατάλειψή τους σε βαθμό κακουργήματος και κανένας τους δεν θα πληρώσει για τη ζημιά. Τράβηξαν το «καϊμάκι», κι ό,τι απόμεινε το παρέδωσαν στη λήθη και την εγκατάλειψη. Για να πέσουν τα κοράκια τελευταίας διαλογής και υποστάθμης και να ολοκληρώσουν την (δια)αρπαγή με το πλιάτσικο. Ντουζίνες χωροφύλακες να τους φυλάνε, αλλά ένας φύλακας δεν βρέθηκε για τα (πολύτιμα και ακριβοπληρωμένα) Ολυμπιακά κατάλοιπα.
ΚΙ ύστερα ήρθε ο Οκτώβρης. Με το «ΟΧΙ» του και τις…τεθωρακισμένες παρελάσεις. Βρέθηκαν αστυνομικοί για τη φύλαξη «επωνύμων», δεν βρίσκονται φύλακες για τα Οχυρά του Ρούπελ.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ




















Ζούμε το τέλος της της δημοκρατίας στον τόπο. Η απαγόρευση βγήκε από την ναφθαλίνη κι έπιασε ...εργολαβία...

Μετά τη σύλλυψη του Κώστα Βαξεβάνη (τόλμησε να δημοσιοποιήσει τη λίστα Λαγκάρντ
) και την απομάκρυνση των παρουσιαστών της Πρωινής Ενημερωσης (ΝΕΤ), Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη (τόλμησαν να έχουν άποψη και να την εκφράσουν στην δημόσια τηλεόρασης της χώρας), ήρθε μέσα στα ξημερώματα η σύλληψη και του Σπύρου Καρατζαφέρη!!!

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
Θα αρνηθώ να πληρώσω την ποινή μου για να με κλείσουν φυλακή...
Αυτό που έκανε ο Αντώνης Σαμαράς ήρθε η ώρα να το σκεφτεί...
Στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Ψυχικού πέρασε τη νύχτα του ο Σπύρος Καρατζαφέρης, καθώς άνδρες της αστυνομίας τον συνέλαβαν, περίπου στη 01:00 τα ξημερώματα, μετά το τέλος της εκπομπής του.
Όπως είπε ο ίδιος, έξω από την ισραηλινή πρεσβεία, συμβατικά αυτοκίνητα, παρουσία και ενός ένστολου, του έκλεισαν το δρόμο και τον συνέλαβαν.

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ, ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ



Η ποινική δίωξη εναντίον του μαχητή δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη καταμαρτυρεί ότι η εξουσία στον τόπο της χολέρας έχει ξεπεράσει κάθε όριο πανικού, κάθε όριο φασισμού και φίμωσης.
Την ίδια ώρα που στην Βουλή εξετάζεται και ελέγχεται η συμπεριφορά πρώην υπουργών, βουλευτών και θεσμικών παραγόντων σχετικά με την λίστα "Λαγκάρντ", την ίδια ώρα που οι ισχυρισμοί τους περί υποκλαπείσας λίστας τελούν υπό εξέταση και ανεξάρτητοι πολίτες τους μηνύουν για παράβαση καθήκοντος, η Εισαγγελία έρχεται να χαρακτηρίσει την λίστα προϊόν υποκλοπής και να ασκήσει δίωξη κατά του δημοσιογράφου που έκανε το συνταγματικό και κοινωνικό του καθήκον.
Οφείλει να απαντήσει όποιος ή όποιοι άσκησαν την ποινική δίωξη: γιατί έσπευσαν να οδηγήσουν σε δίκη τον δημοσιογράφο με την διαδικασία του αυτοφώρου;  μήπως για να υπάρξει σύντομα "δεδικασμένο¨ ότι η λίστα αποτελεί προϊόν υποκλοπής και να αθωωθούν οι μεγαλόσχημοι που την έκρυβαν τόσα χρόνια; ή μήπως για να προφυλάξουν τους εν Ελβετία καταθέτες ;

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Και ο ελεγχόμενος από το ΣΔΟΕ Kωνσταντόπουλος, ο οποίος απειλούσε και καθύβριζε δημοσιογράφους στο πλευρό του Βαξεβάνη...

 
 
Οι μάσκες πέφτουν... Στο πλευρό του Κώστα Βαξεβάνη και ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος. 
Ο κ. Κωνσταντόπουλος, προφανώς τώρα, τάσσεται -και ορθά- υπέρ της ελευθερίας του Τύπου. Να σας θυμίσουμε ότι είναι ο ίδιος άνθρωπος ο οποίος προ ολίγων ημερών καθύβριζε δημοσιογράφους οι οποίοι αποκάλυψαν τους ελέγχους του ΣΔΟΕ για τα πολιτικά πρόσωπα και όχι για απλούς ιδιώτες. 
Τότε βέβαια ο κ. Κωνσταντόπουλος απειλούσε (με μηνύσεις και αγωγές) και καθύβριζε τους δημοσιογράφους επειδή αποκάλυψαν τις λίστες με τα πολιτικά πρόσωπα στα οποία και ο ίδιος συμπεριλαμβάνεται. Τώρα το παίζει τιμητής της ελεύθερης και ακηδεμόνευτης δημοσιογραφίας!

GoPetition
 Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Αμερικανιές

Του Θανάση Νικολαΐδη 

ΑΠ’ τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, για την «Άγρια Δύση». Εκεί ο πλούτος και η «λευτεριά» σε ξένο έδαφος, οι ντόπιοι για (εξολόθρευση) και ο δρόμος ανοιχτός. Για «μέτοικους» που πρόκοψαν ανάκατοι με μαφιόζους που ακόμα ζουν και βασιλεύουν, με άλλο «λουκ» και σύστημα. Απ’ το λάσο στο μακρύκαννο (πριν γίνει εξάσφαιρο) που έγραψε την καουμπόικη ιστορία του σε κορμιά «παρακατιανών» Ινδιάνων. Με το «παλικαράκι» να  σκοτώνει αρμαθιές, με μια πιστολιά.
ΕΣΤΩ κι έτσι και μ’ αυτά, έστησαν Κράτος. Με την ηλεκτρική καρέκλα να στομώνει τη σπάθα των δημίων και το κελάηδημα του εξάσφαιρου. Αλλιώς, δεν έστηνες Κράτος εκεί στο «Φαρ Ουέστ» και μη γελιόμαστε.
ΥΣΤΕΡΑ πλάκωσαν τα…εξάσφαιρα. Δια πάσαν νόσον…νοσούντων φυλετικά και, ιδιαίτερα για…Προέδρους. Κελάηδησαν στην παλάμη σερίφηδων, άδειασαν σφαίρες σε κεφάλια «αντιφρονούντων», μέχρι να γίνουν οι ΗΠΑ ένας κόσμος ομοφρόνων και δουλευταράδων, με πρωινό και βραδινό τους μέλημα το κυνήγι του δολαρίου. Κι όταν ξεσηκώνονταν για δημοκρατία οι λαοί, τους καθήλωναν με χούντες τηλεκατευθυνόμενων δικτατόρων. Κι όταν χρειάστηκε «διευθετήσεις», κατά τόπους, ο Πλανήτης; Έσπερναν βόμβες! ΝΑΤΟικές, αμερικανικής κατασκευής και προελεύσεως και με τον ΟΗΕ να λέει «ναι σε όλα».

Κάθε λέξη έχει τη σημασία της

Νίκος Λυγερός - Κάθε λέξη έχει τη σημασία της

Κάθε λέξη έχει τη σημασία της
ειδικά όταν παραμένεις σιωπηλός
για να μην πληγώσεις τους άλλους
με την βαθιά αλήθεια της πίστης
όταν κανείς δεν πιστεύει σε τίποτα
και ασχολείται μόνο με τη μέρα
δίχως να ξέρει για την εβδομάδα.
Διότι πώς να εξηγήσεις σε κάποιον
τα χίλια χρόνια που πέρασες
για να ζήσεις ακόμα μια στιγμή
μαζί τους και μόνος
όταν όλοι θέλουν απλώς
να παραμείνουν ήσυχοι,
ήρεμοι κι ευτυχισμένοι.

ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΟΙ ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΜΗΝΥΣΑΝ ΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Στις 11.25 τιο βράδυ της Δευτέρας οι γυναίκες που συνελήφθησαν από το προδοτικό καθεστώς Τσολάκογλου, μιλούν για την επιχείρηση αντεκδίκησης ενός πρόστυχου και αλήτικου κράτους που το διαφεντεύουν προδότες.
H EKΠΟΜΠΗ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ LIVE ΕΔΩ


AN HTAN AΡΙΣΤΕΡΙΣΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΒΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝ 1Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ 
ΑΠΛΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ
ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ
ΚΑΤΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕΤΑΓΛΩΤΙΣΤΗΚΕ  ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΑΠΛΑ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ..

Αργές κινήσεις και ΑΟΖ

Νίκος Λυγερός--Αργές κινήσεις και ΑΟΖ
Για το θέμα της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, βλέπουμε αργές κινήσεις και αναρωτιόμαστε όλοι για ποιο λόγο. Πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε εξ αρχής ότι το θέμα της Τουρκίας και της αρνητικής αντίδρασης αν θεσπίσουμε την ΑΟΖ μας απλά δεν στέκει. Η Κύπρος έχει θεσπίσει την ΑΟΖ της από το 2004 και η Τουρκία όχι μόνο δεν έκανε καμία ουσιαστική κίνηση εναντίον της, αλλά επιπλέον τώρα που βρέθηκε αντικειμενικά φυσικό αέριο στο κοίτασμα Αφροδίτη, προσπαθεί να την πείσει ότι ο μελλοντικός αγωγός φυσικού αερίου θα ήταν προτιμότερο να περάσει από την περιοχή της. Η Τουρκία μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Λόγω της Μαύρης Θάλασσας γνωρίζει πολύ καλά κάθε άρθρο του Δικαίου της Θάλασσας και το τηρεί, ακόμα και αν δεν το έχει υπογράψει. Παλεύει εναντίον του εδώ και δεκαετίες και τελικά δεν κατάφερε τίποτα, ειδικά όσον αφορά στη Μεσόγειο, την οποία ήθελε να χαρακτηρίσει ως κλειστή θάλασσα. Γιατί τώρα στη Μεσόγειο υπάρχουν επίσημες συμφωνίες οριοθέτησης και όχι μόνο θέσπισης ειδικά στην Ανατολική. Κατά συνέπεια, όλο το σούσουρο που γίνεται περί Τουρκίας είναι απλώς πολύς θόρυβος για το τίποτα όσον αφορά τις διακρατικές σχέσεις. Και αυτοί που χρησιμοποιούν τέτοιου τύπου επιχειρήματα έχουν ξεχάσει τη συμφωνία μας με την Ιταλία περί υφαλοκρηπίδας το 1977.

Το γοργόν έχει χάρη

Νίκος Λυγερός--ΑΟΖ Ελλάδας
Ακόμα και αν είναι εξωπραγματικό, υπάρχουν ακόμα άτομα στην πατρίδα μας που δεν έχουν καταλάβει ότι η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη δεν προσφέρει μόνο οικονομικές δυνατότητες. Η ελληνική ΑΟΖ είναι ένας τρόπος όχι μόνο ν’ αλλάξει η εικόνα της πατρίδας μας στο εξωτερικό, αλλά πράγμα το οποίο είναι ακόμα πιο σημαντικό, αλλάζει και την πατρίδα μας με την έννοια ότι την ισχυροποιεί. Με την ΑΟΖ μας, κανείς δεν θα μπορεί να μας θεωρεί σαν μια μικρή χώρα που δεν μπορεί να καθορίσει ούτε τη μοίρα της. Οι γεωπολιτικές επιπτώσεις είναι ξεκάθαρες και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να ξεφύγουμε από την κοινωνική μιζέρια που μας καταπλακώνει δίχως λόγο. Πρέπει επίσης να αντιληφθούμε ότι δεν είμαστε πλέον μικρή αγορά που ελέγχεται με μονοπωλιακές σχέσεις. Ενώ το παράδειγμα της Κύπρου υπάρχει και συνεχίζει την εξέλιξή του δίχως διακοπή, ενώ υπάρχει ήδη η επιλογή της PGS για τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και Νότια της Κρήτης, υπάρχουν άτομα που ακόμα αναρωτιούνται για την αξία της ελληνικής ΑΟΖ.
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε το γεγονός ότι αυτά τα άτομα, κατά πάσα πιθανότητα, θα πιστεύουν ακόμα τα ίδια όταν θα θεσπίσουμε την ΑΟΖ μας. Κατά συνέπεια δεν έχει και μεγάλο νόημα ν’ ασχοληθούμε με αυτήν την άποψη. Σιγά-σιγά οι περισσότεροι από τους δικούς μας κατανόησαν ότι η θέσπιση είναι ένα από τα δικαιώματά μας και συνεπώς ανήκει μόνο σ’ εμάς η απόφαση να την υλοποιήσουμε.

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Ομάδες δίωξης ''ρατσισμού'', όπως λέμε... ''Γκεστάπο'', ''Τάγματα Εφόδου'';

Ομάδα Δίωξης Ρατσισμού επί τω έργω: ''θα ξανακάνεις ρατσιστικά σχόλια, γουρούνι;''

Ανήσυχο το κραταιό σύστημα ότι η ρόδινη, ειρηνική, παραδεισένια, μηδενικής εγκληματικότητας χώρα, που λέγεται ''ενθάδε κείται Ελλάς'', θα διαρραγεί από μερικούς ''κακούς'', ''ρατσιστές'', ''φασίστες'' Έλληνες που θέλουν - οι ανεκδιήγητοι! - να ταράξουν την ησυχία αυτής της ''μακάριας'' κοινωνίας όπου ληστείες, βιασμοί 15χρονων κοριτσιών και φόνοι ανυπεράσπιστων γερόντων είναι σκηνές ξένων ταινιών που μόνο απορία προκαλούν στους Έλληνες τηλεθεατές, αποφάσισε και διέταξε τη δημιουργία ειδικών ομάδων - ''Ράμπο'' - που θα τιμωρούν τους διασαλευτές της γαλήνης αυτής της ιδεώδους πολιτείας.
Έτσι, ομάδες δίωξης του ρατσισμού - αλήθεια, πώς θα ορίζεται ο ρατσισμός και ως προς ποιους; - θα δημιουργηθούν σε ολόκληρη την Ελλάδα (φυσικά, μια χώρα μηδενικής εγκληματικότητας δεν έχει ανάγκη άλλων ομάδων δίωξης, ή προστασίας των πολιτών - μα είναι δυνατόν; φοβάται κανείς στην Ελλάδα;). Έργο τους να συλλέγουν καταγγελίες, ''καρφιά'', για ''ρατσιστική'' συμπεριφορά και να τιμωρούν παραδειγματικά τους ενόχους. Παραδειγματική τιμωρία, θα είναι η τοποθέτηση κονκάρδας στο δράστη - οπωσδήποτε Έλληνα, γιατί ως γνωστόν ρατσισμός στην Ελλάδα είναι μόνο η προσβολή( όπως την εννοεί ο κάθε κύριος Δένδιας) ξένου από Έλληνα - που θα λέει ''φασίστας ρατσιστής'', η περιφορά και διαπόμπευσή του στο κέντρο της εκάστοτε πόλης και η τοποθέτησή του σε ειδικά γκέτο προς απομόνωση τέτοιων φαινομένων διακορρευτικού χαρακτήρα για την πλατώνεια πολιτεία μας.

Ο Τυφώνας Σάντυ χτυπά την Ν. Υόρκη. ΖΩΝΤΑΝΑ...



GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

το έπος και το αίσχος!…


Με τον ίδιο επαίσχυντο τρόπο, που «γιόρτασαν» οι αρχιφασίστες τα εκατόχρονα της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, «γιόρτασαν» και το έπος του ’40!Κρατώντας το λαό σε μεγάλη απόσταση.
Γιατί, όσο μεγαλύτερα είναι τα εγκλήματά τους και βδελυρές οι προδοσίες τους, τόσο μακρύτερα θέλουν να αισθάνονται το λαό.Με την προστασία των φασιστικών κιγκλιδωμάτων και την περιφρούρηση των αστυνομικών ορδών.
Και ύστερα μιλούν και για δημοκρατία και ενότητα του λαού. Οι υπονομευτές της δημοκρατίας και κατακερματιστές της εθνικής συνείδησηςΜε τη μιντιακή φασιστοκρατία να αναπαράγει και να προβάλλει εμετικά τα βλακώδη λεγόμενά τους.
Σε απόσταση, λοιπόν ο λαός!
Σάμπως οι παρελάσεις να είναι αποκλειστικό προνόμιο των αποκρουστικών τους υπάρξεων.Ή μήπως οι λήσταρχοι και απατεώνες αυτοί-και όχι ο λαός-μπαίνουν στη φωτιά των πολέμων;
Όταν είναι γνωστό, πως στις πολεμικές περιόδους στέλνουν το λαό στις πρώτες γραμμές. Ενώ αυτοί κοπροσκυλιάζουν στα επιτελικά γραφεία των «μετόπισθεν». Και βέβαια στις ειρηνικές περιόδους επιδίδονται στην άγρια καταλήστευση του ιδρώτα του λαού. Για να σωριάζουν τα πλούτη τους.

Μεθεορτίως και αντιφασιστικά


Του Θανάση Νικολαΐδη 
ΔΕΝ ξεχνάμε-δεν πρέπει να ξεχνάμε. Τις μεγάλες ώρες του λαού μας και το θαύμα των θυσιών του. Με το πλούσιο υλικό και τον σεβασμό στην ιστορία, τα κρατικά μας κανάλια μας έμπασαν στο κλίμα των ημερών. Τέτοια διαχείριση θέλαμε και η προσφορά τη εθνικής μας τηλοψίας στην εθνική μας μνήμη ήταν μοναδική. Την ώρα που τα ιδιωτικά επέμεναν στα καθημερινά, αποθεώνοντας τη σαχλαμάρα και κάποια (των κίναιδων) επί τα αυτά. Και, βέβαια, έχει το ένοχο παρελθόν της η υδροκέφαλη ΕΡΤ με τις στρατιές εργαζομένων και «εργαζομένων» της με τα χρυσοπληρωμένα παλικάρια (και τις νιες) απ’ τον κορβανά των φορολογουμένων.
ΤΑ παρατάμε και πάμε παρακάτω. Στα ιστορικά, ιδεολογικά και…συμμαχικά. Στο αναπάντητο ερώτημα «για ποιους πολεμήσαμε;». Ποιος μας χρησιμοποίησε για προγεφύρωμα μη φτάσει νωρίτερα ο φασισμός στην πατρίδα του; «Θα βουλιάξω το Νησί του Τσώρτσιλ» φέρεται να είπε ο Χίτλερ, αλλά ευτυχώς υπήρξαν (κυρίως) οι Έλληνες που πολεμούν σαν ήρωες. Την πλήρωσε ο πατριωτισμός μας με τα κρυοπαγήματα, πλήρωσε και ο Μεταξάς την άρνησή του (στους Άγγλους) να αντισταθεί στους επερχομένους Γερμανούς, «με τους ακρωτηριασμένους του μετώπου». 


Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Και τώρα η ...πίστα ελεύθερη για όλον τον κόσμο..


Και τώρα η ...πίστα ελεύθερη για όλον τον κόσμο.. Οι φωτογραφίες ένοπλων ανδρών της 71ης Ταξιαρχίας σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης, προφανώς δεν παραπέμπουν σε αναπαράσταση της εισόδου των Ελληνικών στρατευμάτων στην Θεσσαλονίκη.

Το βλέμμα του στρατιώτη τα λέει όλα.
 Δεν υπάρχει καλύτερη έκφραση που να φωνάζει δυνατά
"τι κάνω εγώ εδώ"; 
Άλλος ο ρόλος του,άλλη η αποστολή του και η εκπαίδευσή του.
 Και βέβαια καμία ευθύνη δεν έχει ο απορημένος στρατιώτης.
 Άλλοι έχουν ευθύνες, μεγάλες. 


Παρέλαση για τον λαό ... χωρίς τον λαό ...... Στρατιώτες σε ρόλο καταστολής
μόνον και ΜΟΝΟΝ 
σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ,
και ΜΟΝΟ μετά απο απόφαση της Βουλής
ΕΙΧΑΝ ΟΠΛΙΣΜΟ αποτελούμενο απο G3A3 και άλλα όπλα,
που χρησιμοποιούνται σε πόλεμο,και όχι σε καταστολή πλήθους
 κανείς δεν μας είπε αν ήταν οπλισμένοι με δεσμίδες σφαιρών;
 άραγε αν γίνονταν επεισόδια και έπαιρναν εντολή θα έβαλαν κατά στόχων;
(τον ελληνικό λαό;)
τα προηγούμενα 3 χρόνια η παγκόσμια δικτατορία έκανε
επίδειξη δύναμης στην Ελλάδα
  Σήμερα σε ημέρα Ελληνικής υπερηφάνειας οι ντόπιοι δωσίλογοι
καταρράκωσαν και το παραμικρό εναπομείναντα μόριο εθνικής συνείδησης
 και αναπόλησις ιστορίας.
Γιορτάζουμε τη μεγαλύτερη εθνική εορτή της σύγχρονης ιστορίας μας
έχοντας επίσημους καλεσμένους τους μεγαλύτερους προδότες του κράτους
 προστατεύοντας τους με τα άκρως φασιστικά μέτρα
και παράλληλα παρακολουθούμε την ελληνική δικαιοσύνη να καταδιώκει αυτόν
 που έδωσε στο φως τη λίστα με τους ληστές του κράτους

Συνελήφθη ο Κώστας Βαξεβάνης


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!
 

Η ”μεγάλη” παρέλαση – η μεγάλη γελοιότητα…



”Τιμούν” τους νεκρούς του ’40, αυτούς που έδωσαν τα πάντα, για να αποτρέψουν την υποδούλωση της χώρας, εκείνοι που υπέγραψαν την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και σκύβουν και προσκυνούν το νέο Χίτλερ, για τριάντα αργύρια. ”Τιμά” λέει την ελληνική σημαία ο Κάρολος Παπούλιας, το ”σύμβολο”, λέει, ”της δημοκρατίας και της ενότητας του ελληνικού λαού”!
Αυτός που υπέγραψε όλα τα προδοτικά διατάγματα που παρέδωσαν την Ελλάδα στους ξένους και την έφεραν ξανά στην εποχή της Τουρκοκρατίας. Αυτός που κοιτά και υπογράφει την κατάλυση του Συντάγματος και της δημοκρατίας, ανησυχώντας μόνο για την άνοδο των ”ακροδεξιών” που απειλούν τη ”δημοκρατία”! Ποια δημοκρατία και ποιος πρόεδρός της; Αυτός που αποκαλείται από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού ”προδότης” και πηγαίνει να ”τιμήσει” τους νεκρούς του ’40 – ωραία τιμή τους αποδίδει.. -, αποκλείοντας με ΜΑΤ και στρατό το λαό – ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΟ ’40! -, από το ναό του Αγίου Δημητρίου και από την παρέλαση; Ποιος πρόεδρος δημοκρατίας θα το δεχόταν αυτό;

Κάθε μέρα μαζί! ή ... Αλέξη παρ το αλλιώς

  
http://antipolon.blogspot.gr/

Του Γιώργου Αδαλή

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ: Από το Bόρειο Πόλο με αγάπη: Το μεγάλο παιχνίδι του Εστέλ - Ποιος είναι ο κοινός εχθρός ενός Καναδού, ενός Αμερικάνου, ενός Φινλανδού, ενός Σουηδού, κι ενός Νορβηγού;;;
Γιατί ήταν τεράστιο το σφάλμα του Αλέξη Τσίπρα να εμπλακεί με δυο βουλευτές του, σε μια ολέθρια διαμάχη όλων αυτών που έχουν έναν και μόνο κοινό εχθρό! Αλλη μια εκρηκτική αποκάλυψη του Γιώργου Αδαλή, για τις άγνωστες πτυχές ενός ακήρυχτου πολέμου για τα πετρέλαια!¨
Ο Αλέξης Τσίπρας, δοκιμάζει τους τελευταίους μήνες τα όρια αντοχής των Ελλήνων απέναντι στα «Εθνομηδενιστικά σύνδρομα» που κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να καταστήσουν ως θεμέλιο λίθο του κόμματος του!
Οι Εθνομηδενιστές, ουσιαστικά αποτελούν τη συνιστώσα που παλιότερα είχε ισχυρότατη παρουσία στο κόμμα ενώ τώρα βρίσκονται ως μικρή μειοψηφία μπροστά στην αθρόα έλευση του κόσμου, στο κόμμα που πρεσβεύει τον άλλο δρόμο των μνημονικών κομμάτων!
Στο σταυροδρόμι αυτό, ο Αλέξης είναι κυριολεκτικά στριμωγμένος, από τους «δούκες» και τις «δούκισσες» του κόμματος! Κι αυτό γιατί γνωρίζει πολύ καλά, ότι αυτό που είχαμε γράψει πριν μερικούς μήνες, αποτελεί την μοναδική πολιτική λύση τόσο για εκείνον όσο και για το κόμμα του!
Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει πάρει ένα δρόμο εντελώς αντίθετο με τις επιδιώξεις του συνόλου των Ελλήνων !
 Ουσιαστικά παραχωρεί χώρο προς την ακροδεξιά αλλά και προσφέρει πακέτο, την διάσωση του ΠΑΣΟΚ και την ενίσχυση της ΝΔ!
Γαντζωμένος σε δογματισμούς του παρελθόντος, δεν μπορεί ή δεν θέλει να αντιληφθεί, ότι η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως τον ΣΥΡΙΖΑ!

Θα μείνω εδώ και θα υπάρχω όπως μπορώ…

Image
Ξεκινάω να γράφω αυτό το κείμενο χωρίς να ξέρω που θα με βγάλει στο τέλος
Απλά έχω την αρχή και όλα τα άλλα ας βγουν και ας φανερωθούν μόνα τους.
Τον τελευταίο καιρό βιώνοντας όλη αυτήν την τρελή κατάσταση νοσταλγώ τα παιδικά μου χρόνια τα οποία δεν ήταν εύκολα αλλά ήταν ανθρώπινα…

Θυμάμαι τον εαυτό μου στα τέλη της χούντας να έρχομαι μαζί με τους γονείς μου από την Γερμανία για καλοκαίρι αλλά να φεύγουν αυτοί μόνοι τους και γω να πρέπει να συνεχίσω την ζωή μου μαζί με τον παππού και την γιαγιά μου. Μπορεί ο πόνος να ήταν μεγάλος που ένιωθα και δεν καταλάβαινα και πολλά αλλά τώρα έχω την εμπειρία να ξέρω ότι τότε ήρθα σε επαφή με την ανθρώπινη φύση μου. Σταμάτησα να ζω μέσα στα κλουβιά της Γερμανίας και ενώθηκα με την φύση του χωριού
Θυμάμαι τον παππού μου να αρμέγει την αγελάδα το πρωί και να μας φέρνει το γάλα , θυμάμαι να τρέχω ξυπόλυτος , θυμάμαι τον εαυτό μου προστατευτικό με την μικρότερη αδερφή μου , θυμάμαι να ανεβαίνω στα δέντρα , να χτυπάω , να είμαι συνέχεια λερωμένος από τα χώματα , θυμάμαι την διατροφή μου χωρίς κρέας αλλά με όλα τα καλά του μπαξέ , θυμάμαι να έχω μεγαλώσει με έναν τρόπο που σήμερα απαγορεύεται να μεγαλώσει ένα παιδί γιατί θα αρρωστήσει από τα μικρόβια της φύσης η απλά δεν πρέπει .

Η ''μεγάλη'' παρέλαση - η μεγάλη γελοιότητα...


''Τιμούν'' τους νεκρούς του '40, αυτούς που έδωσαν τα πάντα, για να αποτρέψουν την υποδούλωση της χώρας, εκείνοι που υπέγραψαν την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και σκύβουν και προσκυνούν το νέο Χίτλερ, για τριάντα αργύρια. ''Τιμά'' λέει την ελληνική σημαία ο Κάρολος Παπούλιας, το ''σύμβολο'', λέει, ''της δημοκρατίας και της ενότητας του ελληνικού λαού''!
Αυτός που υπέγραψε όλα τα προδοτικά διατάγματα που παρέδωσαν την Ελλάδα στους ξένους και την έφεραν ξανά στην εποχή της Τουρκοκρατίας. Αυτός που κοιτά και υπογράφει την κατάλυση του Συντάγματος και της δημοκρατίας, ανησυχώντας μόνο για την άνοδο των ''ακροδεξιών'' που απειλούν τη ''δημοκρατία''! Ποια δημοκρατία και ποιος πρόεδρός της; Αυτός που αποκαλείται από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού ''προδότης'' και πηγαίνει να ''τιμήσει'' τους νεκρούς του '40 - ωραία τιμή τους αποδίδει.. -, αποκλείοντας με ΜΑΤ και στρατό το λαό - ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΟ '40! -, από το ναό του Αγίου Δημητρίου και από την παρέλαση; Ποιος πρόεδρος δημοκρατίας θα το δεχόταν αυτό;

Η λίστα και…οι άλλες


Του Θανάση Νικολαΐδη 
 «ΚΙ αν δεν μπορείς να τους ξεφύγεις, μπέρδεψέ τους». Σαν τη σουπιά που ρίχνει το μελάνι της, σαν φακίρης σε αφελείς.
ΛΙΣΤΕΣ χαμένες κι άλλες κρυμμένες, παραποιημένες και κάθε μέρα μια καινούρια. Ο φασισμός (μαύρος είτε κόκκινος-υπάρχει και τέτοιος) μπορεί και κρύβει μυστικά με το στανιό και μόνο η δημοκρατία αποκαλύπτει. Και η ασυδοσία τι…κάνει; Σε βάζει στη μέση και τραβολογάει τη σκέψη σου, μέχρι να γίνει βαρεμάρα η σαστιμάρα.
ΖΗΤΗΣΑΜΕ λίστες μικρές κι αλλιώτικες. Έτσι για δείγμα, και σαν τεστ ειλικρίνειας των κοινοβουλευτικών μας ανδρών και γυναικών. Και, βέβαια, είναι λάθος να ζητάς απ’ τους δράστες πληροφορίες για τον δράστη και στοιχεία για ένα «έγκλημα», ωστόσο, θα’ χαμε δείγμα (πολιτικού) ήθους και γραφής των εκπροσώπων μας. Τους θυμίσαμε πως όφειλαν να μας…τοιχοκολλήσουν καταστάσεις με τα ονόματα και στοιχεία των «εργαζομένων» της Βουλής! Τίποτα λιγότερο ή περισσότερο κι ήταν δουλειά δικιά μας για κρίσεις και συμπεράσματα. Και τι θα κάναμε, αν είχαμε τη λίστα-δείγμα; Θα μαθαίναμε απ’ τα επώνυμα ποιος μπήκε απ’ το παράθυρο, το μέσον και το βύσμα του, τον…μπάρμπα» και τον συγγενή που «καθάρισε», νόμιμα και ξεδιάντροπα. Δεν τόλμησαν και, στα «παράθυρα», άλλα λόγια. Με τον κ. Στυλιανίδη (φορτωμένο με παλιές, δαπανηρές οικονομικές του αμαρτίες του να τις χρεώνει στο…πρωτόκολλο) να μιλάει για…ειδικό καθεστώς των εργαζομένων στη Βουλή, στεγανά κ.ά. ακατανόητα(!).


Η μονόπλευρη ευαισθησία της δικαιοσύνης.



Η σύλληψη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη εκδότη του περιοδικού HOT DOC το οποίο δημοσίευσε χθες την λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ (αν αυτή η λίστα που δημοσίευσε είναι η αυθεντική λίστα Λαγκάρντ) μας δείχνει για μια ακόμη φορά δυστυχώς την μονόπλευρη ευαισθησία των εισαγγελικών αρχών  για την προστασία των μεγάλων ονομάτων των φοροφυγάδων και την αδράνειά τους στη σύλληψη όσων έκρυψαν τη λίστα και προσποιήθηκαν ότι δεν ήξεραν και ότι την έχασαν. Που είναι ο ευαίσθητος εισαγγελέας να συλλάβει πρώην υπουργούς που ομολόγησαν ότι έχασαν ή έκρυψαν τη λίστα;
Που είναι  ο εισαγγελέας να συλλάβει τους μεγάλους φοροφυγάδες της λίστας; Που είναι ο εισαγγελέας να συλλάβει τον Θέμο Αναστασιάδη με τα 5.000.000 ευρώ στη βαλίτσα ή τον Θόδωρο Τσουκάτο ο οποίος μάλιστα παραδέχτηκε ότι πήρε 1.000.000 ευρώ από την Ζήμενς και ισχυρίστηκε ότι τα έδωσε στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ; Οι άνθρωποι αυτοί ζούνε και βασιλεύουν ανενόχλητοι ενώ ο εισαγγελέας συλλαμβάνει ακαριαία τον δημοσιογράφο  Κώστα Βαξεβάνη επειδή δημοσίευσε την λίστα στο περιοδικό HOT DOC.

ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 40 ΣΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΒΟΥΝΑ - ΕΡΤ Αρχείο



Ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στο αλβανικό μέτωπο και τις ηρωικές μάχες που έδωσε ο ελληνικός στρατός στα βουνά της Αλβανίας μετά την ιταλική εισβολή στην Ελλάδα το 1940. Βετεράνοι του πολέμου καταθέτουν την εμπειρία τους από τις σημαντικότερες μάχες και μιλούν για τις ακραίες συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγονταν οι εχθροπραξίες. Την αφήγηση των γεγονότων συμπληρώνουν μαρτυρίες κατοίκων της Βόρειας Ηπείρου, οι οποίοι βοήθησαν σημαντικά στην
αντίσταση κατά των Ιταλών.

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΤΟΧΗ.


Δωσίλογος προπαγανδιστής σε γερμανικό καμιόνι σκεπασμένο με την ελληνική σημαία, κάπου στην Ήπειρο. ποιοι είναι άραγε σήμερα αυτοί που κάνουν αυτή την δουλειά;.......οι Χ.Α/γητες;............η..........οι......ΠΑΣΟΚΟ/θρεμμένοι......Ν.Δ/θρεμμένοι........ΔΗΜΑΡ/ο θρεμμένοι..........ΣΥΡΙΖΟ/ θρεμμένοι
; AΠΟΡΙΑ ΑΠΟ ΣΕΛΙΔΑ ΕΔΩ
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ
όσοι έζησαν κατοχή, όπως ο πατέρας μου, πείνα , αλλά και προδοσία από δωσιλογους, ενάντια σε αυτούς που έκαναν αγώνα ,θα τρίζουν τα κόκαλά τους η ιστορία επαναλαμβάνεται...
 
 


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Το απέραντο γαλάζιο του Ελληνισμού (Video)

Νίκος Λυγερός--Το απέραντο γαλάζιο του Ελληνισμού, Υπογραφές υπέρ της θέσπισης της Ελληνικής ΑΟΖ
Αν σκεφτείς μία μέρα πόσο απλός είναι ο ελληνισμός, τότε θα αντιληφθείς ότι κι εσύ μπορείς να είσαι ένα κομμάτι του με το έργο σου. Στο κάτω κάτω της γραφής, τι άλλο είσαι εκτός από ήλιο, θάλασσα και ουρανό. Ζεις σε μια λεπτή λωρίδα γης, μπορεί και πάνω σ' ένα από τα νησιά μας, αλλά είσαι μία ψηφίδα από το ψηφιδωτό μας; Αναρωτιέσαι λοιπόν τι μπορείς να κάνεις για να συμβάλλεις στο έργο του ελληνισμού και ζητάς κάτι το πρακτικό.

Διότι δεν έχεις συνειδητοποιήσει ότι όταν πας να ψαρέψεις, συμπληρώνεις την ταυτότητά σου. Όταν κοιτάς το βυθό μας, κοιτάς τον πλούτο μας. Βλέπεις την κληρονομιά, που σου άφησαν οι πρόγονοι σου με τις μάχες τους. Όταν περπατάς πάνω στους κυματοθραύστες μας, δεν νιώθεις το έργο των δικών μας που άλλαξαν τα λιμάνια της μνήμης για να προστατεύουν το μέλλον των δικών τους; Πρέπει να το χαρείς που μπορείς να έχεις κοντά σου τόση θάλασσα, διότι σε γεμίζει με τα χάδια του χρόνου. Κι αν μένεις ψηλά στα βουνά, μην ξεχνάς ποτέ την δύναμη του άνεμου είναι και αυτή για σένα, διότι οι δικοί σου πολέμησαν για να κρατήσουν αυτά τα βουνά. Κι αν δεν έχεις τίποτα από αυτά, τότε κοίτα τον ήλιο της δικαιοσύνης που σε λούζει με το φως του κάθε μέρα και σκέψου ότι υπάρχουν άνθρωποι στον κόσμο που δεν τον γνωρίζουν καλά καλά.

ΟΧΙ στο λαό, ΝΑΙ στο φασισμό!….



Θεσσαλονίκη! Άγιος Δημήτριος:

Οι αποκρουστικοί και γελοίοι λήσταρχοι και οι δολοφόνοι του λαού είχαν δικαίωμα εισόδου στον οίκο του Θεού. Κι ακόμη κάποιοι γαλαζοαίματοι με ειδικές προσκλήσεις. Ωσάν να επρόκειτο για κομματικό συνέδριο. Περιφρουρούμενοι από την κουστωδία των οργάνων προστασίας του καθενός επίσημου αλήτη.

Και ο λαός του Θεού έξω απ’ τα φασιστικά κιγκλιδώματα της ντροπής και της προσβολής κάθε ιερού και οσίου, σε μεγάλη απόσταση. Απόσταση αδυσώπητου μίσους.
 
Απ’ όπου, γεμάτος ιερή οργή και αγανάκτηση γιουχάιζε τους αρχιληστές, που χωρίς ντροπή και φόβο Θεού εισέρχονταν στο ναό, για να δώσουν τη θεατρική τους παράσταση.
Και αυτό λέγεται πανηγυρικός εορτασμός της μνήμης του Αγίου Δημητρίου και των εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης!

Παρελάσεις


 

Του Θανάση Νικολαΐδη 

Η ΔΕΞΙΑ των δεκαετιών της πατριδοκαπηλίας. Δεν άφησαν εθνικό σύμβολο ανεκμετάλλευτο οι «εθνικόφρονες». Την ξεζούμισαν με τα ιερά της. Τα’ χαν χρεωθεί αποκλειστικά, ωφελιμιστικά, «αποδοτικά». Μ’ αυτά κι αυτά και με το «χειροκρότα ρε!» σε καιρούς που «τα’ σκιαζε η φοβέρα», έκαναν νεύμα στην απέναντι όχθη. «Πολλά τα κρίματά μου, σειρά σου, τώρα», λες και στην Ελλάδα μας έλειψε ο ίσιος δρόμος. Ήρθε η ώρα της (ενίοτε λεγομένης) αριστεράς. Η ρεβάνς και μια «εκδίκηση», που έσπρωξαν το εκκρεμές στο άλλο άκρο. Με την ασυδοσία της πράξης αντί της δημοκρατίας (των λόγων της) και με τους «αριστερούς» να καταλύουν ό,τι περίσσεψε από πατρίδα και σύμβολα (καλώς εννοουμένων), θεσμούς, ελληνικότητα και παραδόσεις.
ΠΕΡΝΑΜΕ καιρούς δύσκολους που γίναν΄ δυσκολότεροι απ’ τα «ιδανικά» μας. Σύγχρονα και μοντέρνα, παγκόσμια και ευρωπαϊκά. Κι αν το μάτι στέκει ορθάνοιχτο για την ύλη, μην περιμένεις και πολλές ιδέες στο κεφάλι. Το πρόσεξαν οι «φιλέλληνες» τριγύρω μας (και…τοκογλύφοι), μας είδαν να ξερογλειφόμαστε για το ευρώ ξεπερνώντας τους σε λύσσα κι έστησαν το παιχνίδι τους του αφελληνισμού μας, με ρέγουλα και σύστημα. Και τρέχουμε ξοπίσω τους για το (υλικό μας) χρέος, ξεχνώντας το δικό τους.

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ


ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΕΞΩ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ
ΝΑ ΒΓΕΙΣ, ΝΑ ΠΕΙΣ, ΝΑ ΤΟ ΦΩΝΑΞΕΙΣ ΔΥΝΑΤΑ
ΜΗΝ ΝΤΡΑΠΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕ ΣΕ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΔΩΣΤΟΥΣ ΜΙΑ ΜΠΟΥΝΙΑ!!!...
ΔΩΣΕ ΜΙΑ ΜΠΟΥΝΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ
ΔΩΣΕ ΜΙΑ ΜΠΟΥΝΙΑ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ
ΤΑ ΓΥΑΛΛΙΝΑ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ
ΤΟ ΦΩΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΛΑΜΨΕΙ ΞΑΝΑ..

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Λίστα Λαγκάρντ Αυτοί έβγαλαν πρωθυπουργούς Σαμαρά και ΓΑΠ!


Τα περισσότερα ονόματα που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα την οποία δημοσιεύει το περιοδικό «HOT DOC» ανήκουν στον κόσμο των επιχειρήσεων, του εφοπλιστικού κόσμου και των τραπεζών ,oπως προβλέψαμε τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια..
 οι χρηματοδότες των κομμάτων βέβαια,που κάλυψαν.. 
αν ήμασταν σε οποιοδήποτε άλλο εξελιγμένο κράτος,που σέβεται τους πολίτες του,θα έμπαιναν όλοι φυλακή, μέχρι να θυμηθούν την λίστα ,που την έκαναν στο στικακι τραγούδια του Ρουβα
 η ΖΟΥΓΚΛΑ ΓΡΑΦΕΙ
 Ο εκδότης του περιοδικού δεν δημοσιεύει τα ποσά που αντιστοιχούν σε κάθε καταθέτη στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία, όπως και δεν δημοσιεύονται οι σχετικοί κωδικοί.
 Σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, η λίστα Λαγκάρντ που παρεδόθη στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου συμπεριελάμβανε όλα αυτά τα απαραίτητα στοιχεία στο CD που επέδωσαν οι γαλλικές υπηρεσίες

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Την προετοίμαζαν χρόνια αυτή την καταστροφή...

 
Του Δημήτρη Καραμήτσα *

ΕΛΛΑΔΑ 2012 (ΜΕΡΟΣ Α’)
Ξεκινώντας να στοχαστείς κριτικά για την σημερινή Ελλάδα, πρέπει να έχεις αιώνια δύναμη και ζωή για να μπορέσεις να αναλύσεις και να εξηγήσεις. Στο τέλος θα έχει περάσει η ζωή σου και, αντί να έχεις περάσει στο στάδιο του δημιουργικού στοχασμού, θα βρίσκεσαι ακόμα να απορείς, καθώς μέρα με την μέρα η φαυλοκρατία θα έχει προσθέσει και νέα προβλήματα, νέα ζητήματα για κριτική.  Δεν είναι σκοπός μου η κριτική, αλλά η πρόταση. Το Β’ Μέρος του κειμένου περιλαμβάνει σαφή και...
καθαρή πρόταση.
Η Χολέρα …
Την προετοίμαζαν χρόνια αυτή την καταστροφή. Υπόβοσκε η χολέρα και την τροφοδοτούσαν σε κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής. Από την παιδεία μέχρι ακόμα και τον αθλητισμό. Στην χώρα αυτή ο κοτζαμπασισμός δεν νικήθηκε ποτέ. Πάντα και παντού πίσω από κάθε θεσμό και κάθε κοινωνική λειτουργία υπήρχε ένα «παρά-» : παρα-κράτος, παρα-δικαιοσύνη, παρα-θρησκεία, παρα-παιδεία, παρα-συναλλαγές, παρα-πολιτισμός κ.ο.κ. … . Γέμισε ο τόπος από «θεσμούς»  βιτρίνες, που φτιάχτηκαν για να υπάρχει και να καλύπτεται πίσω τους η «παρά-δράση» της χολέρας μιας στυγνής ολιγαρχίας και όσων εκούσια την πλαισιώνουν. 

διπλή γιορτή, πολλαπλή ντροπή!...

 

Διπλή είναι η σημερινή μας γιορτή: 

Πρώτα πρώτα η, από αιώνων καθιερωμένη γιορτή, του αγίου Δημητρίου:
 
Ο οποίος ήταν στρατηγός των ρωμαϊκών στρατευμάτων της Θεσσαλίας και ανθύπατος της επαρχίας της Ελλάδας.
Κι ωστόσο δεν ήταν θιασώτης της ρωμαϊκής βαρβαρότητας. Και προπάντων των φοβερών διωγμών, που ο αυτοκράτορας Διοκλητιανός και ο προϊστάμενός του Γαλέριος είχαν κηρύξει εναντίον των χριστιανών. 

Αντίθετα μάλιστα η επαρχία του ήταν μια όαση και νησίδα ανεξιθρησκίας, αλλά και ελεύθερης διακίνησης των ιδεών.

Γεγονός, που προκαλούσε τη δυσαρέσκεια, όχι μόνο του ιερατείου, αλλά και όλων των, σχετικά, με τη θρησκεία εμπορευομένων (αγαλματοποιών, κλπ). 

Αλλά και όλων εκείνων, που κατατρύχονταν από προλήψεις και δεισιδαιμονίες.

Οι οποίοι απέδιδαν τις οποιεσδήποτε δυσμενείς συγκυρίες (λιμούς, λοιμούς, σεισμούς, ανομβρίες, κλπ) στην οργή των θεών. Εξαιτίας της ανοχής τους προς τους «άθεους» χριστιανούς….

Εκπαιδεύουν ελληνόπουλα που υπηρετούν την θητεία τους σε “καταστολή εξεγέρσεων”!

Επικίνδυνοι, τρομοκρατημένοι και ξενόδουλοι πολιτικοί θέλουν να οδηγήσουν την χώρα σε εμφυλιακές διαμάχες!!! 
Προχθές το βράδυ στο άρθρο μας “Περίεργες έκτακτες μεταθέσεις στο ΥΕΘΑ”  κάναμε την αποκάλυψη για τις περίεργες έκτακτες μεταθέσεις στρατονόμων στο Υπουργείο Αμύνης “λόγω εκτάκτων εθνικών αναγκών”. Εκεί εκφράζαμε την απορία μας γιατί να αποδυναμωθούν οι υπόλοιπες μονάδες στρατονομίας της χώρας και να μετατεθούν κληρωτοί (φαντάροι δηλαδή, όχι μόνιμοι στρατιωτικοί) εσπευσμένα στο ΥΕΘΑ.Νεότερες ασφαλέστατες πληροφορίες μας, αναφέρουν ότι  κλήθηκαν πάνω από 50 στρατονόμοι άρον άρον για να εκπαιδευτούν στην “καταστολή εξεγέρσεων πιθανόν στο πλαίσιο συνεργασίας με ξένους που ήδη βρίσκονται στην χώρα για αυτόν τον λόγο. Με λίγα λόγια εξεγέρσεις θεωρούν τους Έλληνες πολίτες που ενδεχομένως να αντιδράσουν στα νέα μέτρα και στο ξεπούλημα της πατρίδος!

Το δάκρυ της Λιάνας


Του Θανάση Νικολαΐδη 

ΑΠ’ τον τραμπούκο του σώματος, στον τραμπούκο της ψυχής της η κα Κανέλη. Μια συνέχεια χωρίς (προ)συνεννόηση των «δραστών», αλλά με αποτέλεσμα αυξητικό της ψυχικής της καταπόνησης. Δεν ήταν η κόντρα (έτσι νομίσαμε) της κας Τσαπανίδου που την συνέτριψε. Ήταν ο…ευφυής βλαξ του ΣΚΑΙ, πλακατζής με ξένο «αίμα». Γιατί, αν ήταν μόνο βλαξ, θα αυτοσαρκάζονταν, κάνοντας πλάκα με τη μάνα και τον πατέρα του. Χιούμορ για ό,τι αυτοί ψηφίζουν και σάτιρα για την επιμονή τους να τον φέρουν στον…κόσμο.
ΔΕΝ είμαστε «πιστοί» της Λιάνας-είμαστε με το δίκαιο. Όπως το νιώθουμε κι εδώ της ανήκει. Το «διαβάσαμε» στα δάκρυά της (δημόσια), αγανακτισμένοι για τους παραπάνω και το κατόρθωμά τους, με την αηδία μας για την εκπομπή και το περίεργο χιούμορ τους-κακέκτυπο εκείνου της «Αρβύλας». Και, βέβαια, δεν είναι…κορόιδα για να ασχοληθούν με άλλα που (τους) ζεματίζουν. Για τους φρουρούς π.χ. του κ. Ευαγγελάτου (υπάρχουν, τελικά, κ. Μιχαλολιάκο;) και να σατιρίσουν τα…κορόιδα που πληρώνουμε για να κάνει τη δουλειά του. Να μας ενημερώσουν αν ο ΣΚΑΙ πλήρωσε δεκάρα για τη χρυσοφόρο συχνότητά του.


Ελληνική ΑΟΖ και αλλαγή κλίματος

Νίκος Λυγερός--Ελληνική ΑΟΖ και αλλαγή κλίματος
Η ελληνική ΑΟΖ, ενώ υπάρχει μόνο επιμέρους de facto και όχι ακόμα de jure, επηρεάζει ήδη το κλίμα μ’ ένα πολύ θετικό τρόπο. Η άνοδος του χρηματιστηρίου είναι βέβαια μία ένδειξη, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία μας βλέπουν πιο θετικά και δεν έχουν πια το ύφος της αμφιβολίας για τις πράξεις μας. Είναι σίγουρο ότι η αλλαγή της στάσης μας όσον αφορά στην θέσπιση της ελληνικής ΑΟΖ, τους ξάφνιασε, διότι είχαν την εντύπωση αρχικά ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα στη χώρα μας σε αυτόν τον τομέα που είναι και γνωστός και σημαντικός. Με τις κινήσεις μας, δηλαδή το Νόμο 2289/1995, την τροποποίηση 4001/2011 και το Προεδρικό Διάταγμα στις 10/02/2012 ανοίξαμε τον δρόμο σε εθνικό επίπεδο και με την νορβηγική εταιρεία PGS ειδικά για τις σεισμικές έρευνες, αποδείξαμε ότι το θέμα της αξιοποίησης των υδρογονανθράκων μας δεν είναι πια θεωρητικό

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤ-1 ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 6μ.μ.


ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ-1 (ΑΝΤ-1)
NA ΔΙΑΤΡΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ!

ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ:

Επιτέλους άρχισαν να εντείνονται οι στοχευμένες διαμαρτυρίες!
Τα κανάλια είναι η αρχή της πιό εύστοχης δράσης του λαού!
Το δεύτερο βήμα είναι τα γραφεία των κομμάτων!


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Ι Σ

Σε εκδήλωση διαμαρτυρίας
Εναντίον των συντελεστών της ανθελληνικής προπαγάνδας τηλεοπτικών σταθμών και των χορηγών τους.
Την Κυριακή 28η Οκτωβρίου 2012, ώρα 18:30
72η επέτειο του Έπους της Ελλάδος στην Αλβανία
και του θρυλικού ΟΧΙ.