2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Ψηφίζω ΑΟΖ για το μέλλον της Ελλάδας και των παιδιών μας



Ελληνική ΑΟΖ: Το απέραντο γαλάζιο ...
Αλιεία ...
Ανεμογεννήτριες ...
Φωτοβολταϊκά ...
Υδρογονάνθρακες / Ορυκτός Πλούτος ...
Υψηλή στρατηγική ...

Ηλεκτρική σύνδεση (Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας-ΕΕ)
μέσω ΑΟΖ έργου αξίας της τάξεως των 2.8 δις.

Ελλάδα = Ισχυρός ενεργειακός παίχτης
Το επιβεβαιώνουν οι ξένες χώρες.


Ελένη Ράντου προς υπουργό Παιδείας: Να πας να μάθεις μπαγλαμά!

 Ελένη Ράντου προς υπουργό Παιδείας: Να πας να μάθεις μπαγλαμά!
Η κόρη της πηγαίνει σε δημόσιο μουσικό σχολείο και προχθές αποφάσισαν οι γονείς των παιδιών να συγκεντρωθούν για να εκφράσουν τα παράπονά τους στον Υπουργό, κ. Αρβανιτόπουλο.
Η Ελένη Ράντου ξεσπάθωσε!
Σε μήνυμα της στο facebook σχολίασε:
«Σήμερα το πρωί, μαθητές, καθηγητές και γονείς του καλλιτεχνικού και μουσικού δημόσιου σχολείου επισκέφθηκαν το υπουργείο Παιδείας μας για να ζητήσουν να μην καταργηθούν τα μέσα μεταφοράς τους στα σχολεία (τα πούλμαν που τους μεταφέρουν είναι δύο χρόνια απλήρωτα). Απάντηση του Υπουργού: "ΕΙΣΤΕ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ". Και πρόσθεσε : "Τι το θέλετε το Μουσικό σχολείο; Πηγαίνετε σε ένα Ωδείο στη γειτονιά σας". Ήταν και η κόρη μου εκεί!
Είστε ΒΑΡΒΑΡΟΙ κύριοι. Πληρώνουμε πολύ ακριβά τις πενιχρές παροχές του διαλυμένου κράτους σας. Πληρώνουμε πολύ ακριβά την δήθεν δωρεάν παιδεία σας. Σε ωδείο πρέπει να πάτε εσείς να μάθετε Μπαγλαμά να παίζετε και να πάψετε να παριστάνετε τον Υπουργό Παιδείας! Κι αφού η παιδεία είναι η τελευταία σας προτεραιότητα. Και η υγεία το ίδιο. Όσο για την ασφάλεια την κάνατε franchise. Μήπως κι εμάς πρέπει να γίνετε Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ; Μήπως θα πρέπει τώρα να σταματήσουμε όλοι και να μη σας ξαναπληρώσουμε; Γιατί φοβάμαι πώς όσο περισσότερα είναι αυτά που σας δίνουμε τόσο περισσότερα θα είναι αυτά που μας στερείτε.
Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να γίνω η πρώτη Ελληνίδα που Επωνύμως θα αρνηθεί να σας πληρώνει πλέον".
Ελένη Ράντου»

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Συλλήψεις! Επιτέλους!!

Του Θανάση Νικολαΐδη 

ΠΟΛΥ αργά, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Κι αν φτάσαμε ως εδώ, ήταν γιατί κανένας κανέναν δεν φοβήθηκε, στις δεκαετίες της «δημοκρατίας». Έτσι «το’ πιασαν», αυτά δρομολόγησαν, αυτά κάνει η…βαρυστομαχιά από κακώς εννοούμενη ελευθερία και ελευθερίες. Κι αν ήταν ο ξεσηκωμός με το σύνθημα «ο λαός στην εξουσία» ζητούμενο, σήμερα είναι δεδομένο και βλέπουμε πού φτάσαμε. Ποιος να το’ λεγε πως ο λαός θα βγάλει και κάτι φυντάνια και «ηγέτες» απ’ το πουθενά…Κι άρπαξε τη συνεταιριστική ιδέα το κάθε βλαχαδερό, κέρδισε τις εκλογές με την κλίκα του κι έγινε δυνάστης του αγρότη, για να πεθάνει ο ίδιος πλούσιος. Κι ο υπουργός; Θα’ με νε πίσω κι αυτός, μες το μεθύσι της εξουσίας και στο μέλι της χαράς; Η ατιμωρησία που λέγαμε…
ΚΑΙ κλαίμε στα ερείπια μιας Ελλάδας που μαζί την καταστρέψαμε. Κατά τη δύναμη και την «προσφορά» του έκαστος. Ατομικά, συλλογικά και…συνδικαλιστικά. Για να μοιραστούμε τα «κέρδη» με λεόντειες ανισότητες, ωστόσο, κανέναν δεν μας απαλλάσσει απ’ τη βαρύτητα του ηθικού μέρους. Αν βουρκώναμε νωρίτερα, δεν θα κλαίγαμε σήμερα. Κι αν η Ελλάδα μας ενέπνεε, δεν θα την παραχωρούσαμε σε «εισβολείς» κι ούτε θα προσφέραμε «τα άγια τοις κυσί». 


Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

O άνθρωπος που διέλυσε το ΣΔΟΕ μιλάει για γρήγορους ελέγχους...

http://petraskandalou.blogspot.gr/2012/09/o_29.html 

Βαγγέλης Βενιζέλος. Μεγάλο κεφάλαιο για την πολιτική ζωή του τόπου, πρόεδρος ενός κόμματος που δεν ξεπερνάει το 9.5%. Εμπνευστής και εισηγητής μαζί με τον Π.Παυλόπουλο του Νόμου περί ανευθυνότητας υπουργών, ο υπουργός που αμνήστευσε τον εαυτό του για την...
υπόθεση των 100 εκ. ευρώ που έδωσε δώρο στην Πρότον του Λ.Λ. λίγο πριν την εισαγγελική έφοδο, ο αεικίνητος Συνταγματολόγος ο οποίος διετέλεσε υπουργός Οικονομικών στην πιο θλιβερή περίοδο της Ελλάδος. 
Ο εν λόγω κύριος, ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, οδήγησε το κίνημα σε δήλωση-καταδίκης για τη δημοσιοποίηση της λίστας των 36 ψέγοντας μάλιστα το ΣΔΟΕ για αργοπορία στους ελέγχους. 
Το PETRASKANDALOU δεν έχει μάθει να μασάει τα λόγια του. Επί εποχής Βενιζέλου λοιπόν αποψιλώθηκε η υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων καθώς έμειναν 10-20 ελεγκτές για 2.000 υποθέσεις. 
Το γεγονός αυτό έγινε ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ του κ. Βενιζέλου και οδήγησε σε παραίτηση τον πρώην επικεφαλής κ. Παπαγεωργίου ο οποίος είχε στείλει 7 επιστολές απόγνωσης προτού παραιτηθεί. 
Σήμερα ο υπουργός που ουσιαστικά αποψίλωσε το Σώμα ζητάει τα ρέστα. Η κρίση ανήκει στους αναγνώστες. 

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ιπποκράτους:

Αναφορά στον Δημήτρη Μπάτση

Ελληνική ΑΟΖ, Νίκος Λυγερός--Αναφορά στον Δημήτρη Μπάτση
Δημήτρη, δεν ξέρω όλες τις λεπτομέρειες για τη ζωή σου, αλλά από τότε που ο Νίκος μου έδωσε το βιβλίο σου, η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα, βλέπω την πατρίδα μας μ’ ένα βαθύτερο τρόπο. Λυπάμαι που δεν ήμουν εκεί στις 30 Μαρτίου 1952, για να σε βοηθήσω και να σου συμπαρασταθώ. Έκανα το λάθος να γεννηθώ αργότερα. Καταλαβαίνω όμως ότι σε κατηγόρησαν άδικα, σε καταδίκασαν αυθαίρετα και σε εκτέλεσαν απάνθρωπα. Προσπάθησαν μάλιστα να λερώσουν ακόμα και τη μνήμη σου, αλλά αυτό σου υπόσχομαι ότι δεν πρόκειται να το αφήσουμε να περάσει. Μπορεί τώρα που είσαι νεκρός να μην έχει μεγάλη σημασία που σου γράφω. Απλώς θέλω να ξέρεις ότι σε σκέφτομαι. Και δεν είμαι ο μόνος. Μιλήσαμε για σένα και με τον Μίκη. Θεωρούμε ότι συνεχίζουμε το έργο για την ανάπτυξη της πατρίδας μας, για να έχει μέλλον ο λαός μας. Κι εσύ από το παρελθόν μας δίνει το κουράγιο να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας. Το ίδιο ισχύει και για τον Ηλία, που ξέρει ήδη από τον πατέρα του τι σημαίνει αγώνας για την Ελλάδα μας. Όσο για τον Αντώνη, ζει στο πετσί του αρκετές από τις δυσκολίες που ξεπέρασες, άρα μπορείς να καταλάβεις πώς νιώθουμε απέναντί σου μικροί νάνοι στους ώμους του γίγαντα.
Κάθε μέρα μαθαίνουμε όλο και περισσότερα για το έργο σου και το διασταυρώνουμε με την πραγματικότητα. Τα μέταλλα που περιέγραψες τα βλέπουμε γύρω μας. Ξέρεις ότι η Ελλάδα μας έχει το 83% του Νικέλιου της Ευρώπης.

Πολιτικές…διώξεις!

Του Θανάση Νικολαΐδη 

 «ΚΑΤΩ τα χέρια απ’ το ΠΑΣΟΚ»! Το’ πε κάποτε ο Κ. Λαλιώτης και συνέχισε τον προσωπικό του καυγά με τον Μητσοτάκη. Τον βόλευε το «περιτύλιγμα» για άμυνα και το’ κανε ασπίδα. Άρα, όταν λέμε Λαλιώτης (εξαφανισμένος και αυτός με Γιάννους και Σουφλιάδες…), εννοούμε ΠΑΣΟΚ!
ΟΙ δεκαετίες πέρασαν, η νοοτροπία δεν πέρασε. Απ’ τον κ. Ψωμιάδη της «Παράγκας» που προτάσσει την πολιτική του δίωξη, ως τον Τσοχατζόπουλο που «βάλθηκαν να τον εξοντώσουν πολιτικά». Τρελές κουβέντες και ιδιοποιήσεις αλλοτρίων αγαθών. Και σήμερα; Ο Λιάπης, ο Μεϊμαράκης…”Χτυπάνε τους θεσμούς, κινδυνεύει το πολίτευμα”! Έτσι νιώθουν(;), τέτοια ξεστομίζουν οι κύριοι, λες κι είναι η δημοκρατία γαντζωμένη πάνω τους και αμαυρώνουν την λαμπερή τροχιά τους φίλοι και «φίλοι», δεν τους αντέχουν οι οχτροί...
ΘΑ μιλούσαμε σοβαρά, αν ανάμεσα στους…διωκόμενους πολιτικά δεν υπήρχαν και «σκοτωμένα φίδια» της πολιτικής και δεν εννοούμε τους παραπάνω. Μιλάμε για «στυμμένους» και πεταμένους που λεονταρίζουν στέλνοντας μηνύματα, ακόμα και απειλές. Χωρίς παρόν και μέλλον, αλλά με «πλούσιο» παρελθόν. Κι αν αυτοί ζουν στον κόσμο τους, εμείς δεν ονειρευόμαστε.

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Άστραψε και βρόντηξε ο κρατικός και δικαστικός μηχανισμός όταν η λίστα των 32 ονομάτων έγινε των 36 ή 46 ή δεν ξέρουμε πόσων άλλων ακόμη ονομάτων

 
Ποιους αλήθεια ενόχλησε  η τελευταία λίστα 
ή
 κάτι άλλο ακόμη ποιο σοβαρό κρύβεται μέσα σε αυτή;
Είναι η μόνη που πρέπει να αποκρυβεί ή υπάρχουν και κάποιες άλλες (με ληστές αυτή τη φορά) που θα πρέπει να μην δουν το φως της δημοσιότητας και να μπουν στα συνήθη αρχεία ή στο πλυντήριο του γνωστού άρθρου της ατιμωρησίας των πολιτικών;
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ο κ. Τέντες σε αγαστή ομοφωνία με τον κ. Πεπόνη διέταξαν λέει «επείγουσα προκαταρκτική έρευνα …για το πώς διέρρευσε η λίστα αυτή και ποιοι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ εμπλέκονται στη διαρροή της… γιατί αυτό λένε ενέχει κινδύνους για τη διατάραξη της δημόσιας ασφάλειας»!!!
 
Κύριοι εισαγγελείς την ώρα που πετσοκόβονται οι μισθοί των συνταξιούχων και των μισθωτών σε επίπεδα πείνας, τη στιγμή που οι άνεργοι πεθαίνουν στους δρόμους ή αυτοκτονούν από την απελπισία τους, τη στιγμή που τα νοσοκομεία της Χώρας κλείνουν ένα - ένα και ασθενείς πεθαίνουν έξω από την πόρτα τους πριν προλάβουν να βρουν το γιατρό που τυχόν μπορεί ακόμη κάπου να εφημερεύει, τη στιγμή που τα σχολεία και τα πανεπιστήμια των παιδιών μας κλείνουν κτίρια και αίθουσες λόγω αδυναμίας λειτουργίας τους, τη στιγμή που φθάσαμε στην παρανοϊκή εκδοχή οι δικαστές σας να κατεβαίνουν σε απεργίες!!! σε ευθεία παράβαση του Συντάγματος,  για να διεκδικήσουν τις αποδοχές τους …που προβλέπει το Σύνταγμα, εσείς ακόμη επιμένετε να ψάχνετε όχι γιατί καθυστέρησε αυτή η λίστα (την οποία φυσικά δεν αμφισβητήσατε), να δοθεί στη δημοσιότητα, όχι γιατί δεν έχουν περαιωθεί ακόμη οι έρευνες και οι καταγγελίες που εκκρεμούσαν στα συρτάρια των ελεγκτικών σας μηχανισμών επί ένα και δύο έτη, όχι γιατί θάφτηκαν λίστες φοροφυγάδων, και από ποιους θάφτηκαν  αλλά ποιος διέρευσε αυτή τη λίστα!!!! 

Η Δημοκρατία δεν είναι το δίκαιο των ρουφιάνων…


Η Ελληνική Αστυνομία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τα ονόματα και τις φωτογραφίες των συλληφθέντων από την τελευταία διαμαρτυρία στο Σύνταγμα, ζητώντας μάλιστα και “πληροφορίες” για τυχόν παράνομη δράση τους.
Η Ελληνική Αστυνομία θα πρέπει να καταλάβει ότι ρουφιάνους θα πρέπει να ψάξει να βρει αλλού. Κυρίως όταν με περίσσια υποκρισία έκρυβε το πρόσωπο του λαθρομετανάστη  παιδεραστή , βιαστή  και παρ’ ολίγο δολοφόνο της Μυρτώς  στην Πάρο. 
Ζητώ από αυτό το βήμα από όλους τους Bloggers να μην δημοσιεύσει κανείς τα πρόσωπα και τα ονόματα των συλληφθέντων. Η Δημοκρατία δεν είναι το δίκαιο των ρουφιάνων. 
Στην Ελλάδα όλοι ξέρουν ποιοι είναι οι απατεώνες, οι προδότες , οι ρουφιάνοι τους και οι πραιτοριανοί τους.  Και μέχρι να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη στην χώρα, τουλάχιστον να μην υποτιμούν τη νοημοσύνη μας όπως υποτιμούν την δική τους.
ΙΩΑΝΝΗΣ

Κυβέρνηση: "Αυτή είναι η λίστα"

  
http://petraskandalou.blogspot.gr


Επιβεβαιώνει την ύπαρξη της λίστας του ΣΔΟΕ με τα 36 ονόματα πολιτικών που ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό η κυβέρνηση. Με ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου καλεί τη Δικαιοσύνη να διαλευκάνει άμεσα στην υπόθεση και να αποφανθεί ποιοί πολιτικοί πλούτισαν πραγματικά και ποιοί είναι θύματα κακόβουλων καταγγελιών.
Στην γραπτή ανακοίνωσή του ο Σίμος Κεδίκογλου καλεί τη Δικαιοσύνη να εξακριβώσει ποιός έκανε τη διαρροή του εγγράφου από τις υπηρεσίες του ΣΔΟΕ.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου είναι η εξής :
«Η Δικαιοσύνη πρέπει τάχιστα να αποφανθεί ποια πολιτικά πρόσωπα θα παραπεμφθούν για παράνομο πλουτισμό, αλλά και ποια είναι θύματα κακόβουλων καταγγελιών όπως άλλωστε επιτάσσει η παραγγελία του οικονομικού Εισαγγελέα, στο ποιος και από πού έκαναν την παράνομη διαρροή εγγράφων. Ο ελληνικός λαός περιμένει να δει στην πράξη ότι οι θεσμοί λειτουργούν και οι νόμοι εφαρμόζονται».
Ας σημειωθεί ότι οι κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος και Μιχάλης Καρχιμάκης, τα ονόματα των οποίων περιέχονται στη λίστα-φωτιά, αμφισβήτισαν την ύπαρξη της λίστας με τα 36 ονόματα πολιτικών. Ο κ. Κωνσταντόπουλος, μάλιστα, έστειλε εξώδικο στον ΣΔΟΕ γι'αυτό το ζήτημα και δήλωσε «λίστα δεν υπάρχει».

iefimerida.gr 


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Οι ειδικές οικονομικές ζώνες καταπατούν το ευρωπαϊκό κεκτημένο

Νίκος Λυγερός--Οι ειδικές οικονομικές ζώνες καταπατούν το ευρωπαϊκό κεκτημένο
Αυτήν την περίοδο οικονομικού μαρασμού, οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες παρουσιάζονται από τους υπέρμαχούς τους ως πανάκεια για τις περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα, μόνο που δεν εξηγούν στον ελληνικό λαό ότι καταπατούν το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Και βέβαια δεν διευκρινίζουν πρακτικά ότι είναι ακραίο παράδειγμα παιγνίου μηδενικού αθροίσματος και ότι κερδίζεται από την μια πλευρά, χάνεται από την άλλη. Παρουσιάζουν άλλα παραδείγματα σε άλλες χώρες, όπως είναι η Πολωνία, δίχως όμως να σημειωθεί το γεγονός ότι οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες δημιουργήθηκαν το 1994, δηλαδή 10 χρόνια πριν την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004. Κατά συνέπεια, δεν αποτελεί εξαίρεση, όπως θέλουν να το πλασάρουν στους αθώους. Δεν εξηγούν επίσης το λόγο ύπαρξης αυτών των ΕΟΖ που δημιουργήθηκαν εκτός αστικού ιστού για να διεξάγονται επιχειρηματικές δραστηριότητες. Ακόμα και στην ιστοσελίδα του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, μπορούμε να βρούμε τα εξής στοιχεία: «Οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες δημιουργήθηκαν για να επιταχύνουν την οικονομική ανάπτυξη των περιοχών, να διαχειριστούν τις υπάρχουσες - προ του 1990 και Σοβιετικής Ένωσης - βιομηχανικές υποδομές, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και τέλος να προσελκύσουν αλλοδαπές επενδύσεις». Με αυτά τα δεδομένα καταλαβαίνουμε ότι μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και του όλου συστήματός της, έπρεπε να παρθούν μέτρα για την διαχείριση των εργασιών που υπήρχαν ήδη και θα κατέρρεαν με την νέα πολιτική της Πολωνίας.

Η λίστα (με τους 32 + ...) με τα ονόματα που ερευνά ο ΣΔΟΕ [Τέλος στο σίριαλ της παραφιλολογίας και τις επιλεκτικές διαρροές]

Zougla.gr -


Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός - Παναγιώτης Βλαχουτσάκος


Τέλος στο σίριαλ της παραφιλολογίας και τις επιλεκτικές διαρροές, τη μονομερή στοχοποίηση που έχει ως απώτερο σκοπό την πολιτική αποσταθεροποίηση της χώρας, βάζει η zougla.gr.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα αποκαλύπτει ολόκληρη τη λίστα με τα πολιτικά πρόσωπα (βουλευτές, υπουργούς) που βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ εδώ και δύο χρόνια.

Πρόκειται για τη λίστα η οποία βρίσκεται και στη διάθεση των εισαγγελικών Αρχών και δη των εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος οι οποίοι –κατ’ εντολή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Νίκου Παντελή- εποπτεύουν την έρευνα.

Σε αυτή περιέχονται ονόματα πολιτικών αρχηγών, όπως εκείνο του Πάνου Καμμένου, πρώην πολιτικών αρχηγών όπως του Νίκου Κωνσταντόπουλου, του πρώην δημάρχου Αθηνών και νυν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτα Κακλαμάνη. Φιλοξενούνται επίσης τα ονόματα της «παρέας» του Άκη Τσοχατζόπουλου αλλά και εκείνο του πρώην γενικού γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη.


Χάνετε στα «σημεία», κ. Μεϊμαράκη

Του Θανάση Νικολαΐδη 

ΔΕΝ χρειάζεται άλλο τεστ ειλικρίνειας για τους πολιτικούς μας. Μας αρκεί η…διάψευση (τους). Με τσιρίδες που δεν θα’ βγαζαν ακόμα κι αν έβλεπαν έναν κλέφτη στο σπίτι τους. Και τι απόμεινε; Η λίστα τσαλακωμένη κι αυτοί ατσαλάκωτοι(;). Ο φόνος έγινε, το έγκλημα συντελέστηκε, πτώμα είδαμε και όλοι…αθώοι. Δεν βγαίνεις απ’ το «επάγγελμα» για μερικές κατάθεσες στην Ελβετία κι ούτε το παίζεις άγγελος εν μέσω διαβόλων.
ΩΣΤΟΣΟ, πέρα απ’ τη λίστα και τη δύναμη των αριθμών, υπάρχει και το κριτήριο της αξιοπιστίας, από «μικρά» και στιγμιαία. Είδαν κι άκουσαν τον Μεϊμαράκη να κατεβάζει καντήλια όπως κάποτε ο Κων. Καραμανλής και οι μισοί «δεν είδαν και δεν άκουσαν». Για’ μας, είναι η «λυδία λίθος» για την  αξιοπιστία τους.
ΚΑΙ, βέβαια, τα δικαστήρια θα λύσουν τις διαφορές των κ. κ Μεϊμαράκη Χατζηνικολάου. Μέχρι τότε, θα παραμείνουμε στα «σημεία». Στη δημόσια εμφάνιση (με… παντελόνια είτε άνευ) και την κοινωνική συμπεριφορά εκάστου. Αφού, νωρίτερα, επισημάνουμε πως ο κ. Χατζηνικολάου «οφείλει να πράξει το ίδιο». Να δημοσιοποιήσει αυτό που απαίτησε απ’ τον σημερινό αντίπαλο και αυριανό του διάδικο.
ΗΤΑΝ αυταρχικός κάποτε ο αείμνηστος Κων. Καραμανλής. 


Σοκ : Θάφτηκε στα συρτάρια του ΣΔΟΕ λίστα της Λαγκάρντ με 2.000 Ελληνες φοροφυγάδες


http://petraskandalou.blogspot.gr

PS: Πρώτον τους φίλους τους, τα κολλητάρια τους θα εκθέσουν οι πολιτικοί.  Τι είναι αυτά τώρα;  Που ζούμε;  Στην Ελλάδα ζούμε!!!!  Δεύτερον αυτές οι λίστες δεν χάνονται... Τι λέμε τώρα!!! Τέτοιος θησαυρός και να χαθεί;  Φυλάσσονται από κάποιον ή κάποιους είτε για το δικό τους καλό είτε για μελλοντική χρήση....
___________

Αγνοείται η τύχη ενός CD που είχε παραδώσει η Κριστίν Λαγκάρντ στα τέλη του 2010 στον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και περιείχε λίστα με 2.000 Ελληνες φοροφυγάδες που έχουν συνολικά καταθέσεις 1,5 δισ. ευρώ στην ελβετική τράπεζα UBS !

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρέλαβε τη λίστα από την Κριστίν Λαγκάρντ -ήταν τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας- και αφού έκανε μια επιλογή προσώπων διαβίβασε αρχικά στον ΣΔΟΕ τα στοιχεία 20 ατόμων με τις μεγαλύτερες καταθέσεις προκειμένου να διερευνηθεί εάν ήταν προιόν φοροδιαφυγής. Στη συνέχεια ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε παραδώσει ολόκληρη τη λίστα στον ΣΔΟΕ. Εκτοτε η τύχη της αγνοείται !

Από τον πρώτο έλεγχο που έγινε στη λίστα φάνηκε ότι οι καταθέσεις ξεπερνούσαν το 1,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων μόνο οι καταθέσεις των 20 πρώτων στη λίστα ανέρχονταν στο ποσό του 1 δισ. ευρώ.

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Τα νέα Μεγα-Μονοπώλια

http://greenitagain.blogspot.gr/ 


Μονοπώλιο ονομάζεται η κατάσταση στην αγορά, κατά την οποία ένα αγαθό ή μια υπηρεσία προσφέρεται μόνο από μια επιχείρηση. Η ύπαρξη μονοπωλίου προϋποθέτει ότι στην αγορά δεν υπάρχουν άλλα ανταλλάξιμα προϊόντα για τους αγοραστές.

πηγή: ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ


Στη ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ, μετά τον ορισμό των μονοπωλίων, δίνεται ως παράδειγμα η αύξηση του κόστους ύδρευσης για τους καταναλωτές όταν (μετά την ιδιωτικοποίηση των υδάτινων πόρων και της διαχείρισής τους) εισέλθουν περισσότερες της μιας επιχειρήσεις που θα προσφέρουν... δεύτερο δίκτυο ύδρευσης για να υπάρχει "ανταγωνισμός" στις επιχειρήσεις και να μας πείσουν ότι... το επιπλέον δίκτυο θα ανέβαζε κατά πολύ το κόστος ύδρευσης. Είναι ποτέ δυνατόν να κατασκευαστεί δεύτερο, τρίτο ή νιοστό δίκτυο ύδρευσης; 

Όμως, γιατί να ιδιωτικοποιηθεί η ύδρευση; Είναι ζημιογόνες οι δημόσιες επιχειρήσεις που παρέχουν νερό στους πολίτες; Όχι. Μήπως οι παροχές τους ήταν επιβλαβείς για την υγεία των πολιτών; Όχι. Μήπως τότε, επειδή τα μονοπώλια στους φυσικούς πόρους είναι η πιο σίγουρη επένδυση, καθόσον κανένας δεν μπορεί να ζήσει χωρίς το συγκεκριμένο παραγόμενο αγαθό, όπως είναι λ.χ. το νερό;

Μια 24ωρη γενική απεργία ακόμη.



Ακόμη μια φορά ξεχωριστές πορείες – βόλτες – παρελάσεις του ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) από τη μία και της ΓΕΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ από την άλλη.
Τι πετυχαίνει διασπασμένη όπως είναι η αντιπολίτευση ενάντια στα Μνημονιακά μέτρα των εκάστοτε κυβερνήσεων από τον Γ. Παπανδρέου και μετά, εδώ και τρία περίπου χρόνια, με τις 24ωρες απεργίες και τις βόλτες στο Σύνταγμα;
Απολύτως τίποτε.
Ας μου πει κάποιος ένα μέτρο που πάρθηκε πίσω από όλες τις Μνημονιακές κυβερνήσεις εξ αιτίας αυτών των απεργιών και πορειών.
Κανένα.
Ακόμα και το κίνημα «Δεν πληρώνω» έχει ατονήσει.
Αντιθέτως βλέπουμε ότι όπου υπάρχει διάρκεια και επιμονή στον αγώνα των πολιτών τις περισσότερες φορές οι ομάδες αυτές κερδίζουν έστω και εν μέρει.
Στην Κερατέα ο σκληρός και ανυποχώρητος αγώνας των κατοίκων μας έδειξε ότι για την επιτυχία του αγώνα χρειάζεται διάρκεια, πάθος, θυσίες, πίστη, υπομονή και επιμονή. Τα ΜΑΤ μπαίνανε μέσα στα σπίτια τους τα μεσάνυχτα  και τρομοκρατούσανε τα γυναικόπαιδα κι όμως οι κάτοικοι της Κερατέας δεν υποχώρησαν.
Ακόμα και οι διαδηλώσεις των αγανακτισμένων, που ήταν για μια περίοδο καθημερινό γεγονός, είχαν αρχίσει να ενοχλούν πολύ την εξουσία και γι’  αυτό με τις αλλεπάλληλες επιθέσεις των ΜΑΤ φρόντισαν να τις «τελειώσουν».
Η τελευταία πορεία, παρά την σχετική της επιτυχία σε πλήθος κόσμου, στη Βουλή απέδειξε ότι.

Υπογραφές για τη θέσπιση της Ελληνικής ΑΟΖ (video)

Ελληνική ΑΟΖ και στρατηγική - Νίκος Λυγερός. Υπογραφές για τη θέσπιση της Ελληνικής ΑΟΖ

Τρία γράμματα
σου ζήτησα
για την πατρίδα
κι έπρεπε
να δώσω μάχη
με όλους
τους εχθρούς
λες κι ήταν
η τριάδα
η πιο ιερή
τώρα όμως
τα επέλεξα
για το μέλλον μας
είναι το Α, το Ο
και το Ζ.



Παρακράτος «παντός καιρού»

Του Θανάση Νικολαΐδη 

ΕΙΧΑΜΕ το Κράτος, είχαμε κι το παρακράτος. Σε καιρούς αντικομουνιστικής υστερίας και φόβου. Φρέσκες οι μνήμες του Εμφυλίου και οι «νικητές» δεν κρατιόταν. Αφού «τάισαν χώμα τον κομουνισμό στη Μακρόνησο», επάνδρωσαν το Κράτος για τις επόμενες δεκαετίες, στελέχωσαν το παρακράτος κι όλα πηγαίναν’ μια…χαρά. Μέχρι που παρακρατικοί ξεπέρασαν τον εαυτό τους και σκότωσαν τον Γρ. Λαμπράκη. Δεν τους έλεγχε ο Κων. Καραμανλής-τους κατηύθυνε η Ασφάλεια. Τους σήκωνε το κλίμα, και οι Γιοσμάδες διαμόρφωναν το «ιδεολογικό» τους υπόβαθρο.
Ο Κων. Καραμανλής αυτοεξόριστος στο Παρίσι μέχρι νεωτέρας, και ο Γ. Παπανδρέου στην εξουσία, χωρίς εξουσία. Κι αν το 53% του’ δινε δύναμη στα χαρτιά και...συγχωροχάρτι στις πολλές, παλιές «αμαρτίες» του, οι παραστρατιωτικοί του ΙΔΕΑ κυβερνούσαν κρυφά, εξυφαίνοντας τον ΑΣΠΙΔΑ. Η συνέχεια (Αποστασία και Χούντα) είναι γνωστή και σε κάποιους…γνωστότερη. Στους φαύλους πολιτικούς που «συμμορφώθηκαν» και στους αντιστασιακούς που βασανίστηκαν.
ΗΡΘΕ η δημοκρατία του Αβέρωφ με τα «σταγονίδια» στους στρατώνες, ακολούθησε εκείνη του μετριοπαθούς Ράλλη με το παρακράτος αφημένο στις αλυσίδες και τα καδρόνια των Ρέιντζερς κ.ά παλικαριών, μέχρι που ξανάγινε το (μεγάλο) λάθος που συνιστά έγκλημα (Ν. Τεμπονέρας).


EIΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ;;



GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΟΖ ενάντια στον ραγιαδισμό

Ελληνική ΑΟΖ και στρατηγική, Νίκος Λυγερός--ΑΟΖ ενάντια στον ραγιαδισμό
Η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη είναι βέβαια μια οικονομική έννοια, αλλά όπως έχει ένα στρατηγικό υπόβαθρο, αποτελεί και μια αντεπίθεση στον ραγιαδισμό και αυτό σε πολλαπλό επίπεδο. Υπάρχουν άτομα στην πατρίδα μας που έχουν τόσα προσωπικά συμφέροντα τοπικά, που αδιαφορούν παντελώς αν η Ελλάδα θα αποκτήσει ΑΟΖ. Υπάρχουν άλλα που θέλουν να μην έχει για να συνεχίσουν τις κομπίνες. Και υπάρχουν άλλα που ανάλογα με το πού φυσάει ο άνεμος επιλέγουν τη θέση τους. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν και αυτοί που ενώ γίνονται προσπάθειες ουσιαστικές για να θεσπιστεί η ελληνική ΑΟΖ προσπαθούν να μας πουν ότι δεν γίνεται τίποτα. Έχουν φτάσει μάλιστα στο επίπεδο να κατηγορούν την ίδια τους την ηγεσία στα κατώτερα στελέχη του κόμματός τους και να τους συμβουλεύουν να μην ασχολούνται με το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ, διότι είμαστε όλοι ξεπουλημένοι και δεν θα γίνει ποτέ η ΑΟΖ και μάλιστα η επιτροπή ιδρύθηκε για να βουλωθεί το στόμα των μελών της και να μην υπάρχει άλλη ενημέρωση σε επιστημονικό επίπεδο.

Οι «ταχυδακτυλουργοί» επιμένουν

Του Θανάση Νικολαΐδη 

ΤΑ ονόματα των αμαρτωλών διαρρέουν και η…Βουλή περιμένει. Φόρεσε τα καλά της και χαμογελάει. Αύριο θ’ απλώσει το χέρι της και οι αθώοι(;) θα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για τους αμαρτωλούς. Εμείς απέναντι και κουμπωμένοι. Οι πολλά ειδόντες κι άλλα τόσα παθόντες που δεν…ξαναπέφτουμε στη λούμπα. Δεν τους πιστεύουμε και το δείχνουμε, δεν κρατάμε ούτε σταγόνα αξιοπιστίας τους στο…καλάθι.
ΚΑΙ, βέβαια, τ’ ακούσαμε κι αυτό. Ζήτησε τα «στοιχεία» στη Βουλή ο κ. Νάκος για τα…περαιτέρω. Καιρό είχαμε να…διασκεδάσουμε στην τραγικότητα των ημερών και η αδημονία τους να φτάσει το θέμα στη Βουλή (για τα…περεταίρω) έκανε τους πολίτες «υπτίους υπό του γέλωτος καταπεσείν» (που έλεγαν και οι αρχαίοι). Με τόσες επιτροπές και υπερωρίες (αμειβομένων) για τα Βατοπέδια τους, με τόση βαβούρα περί το σκάνδαλο της Siemens και μηδέν εις το πηλίκον…Να περιμένεις τι, πώς και από ποιους; Κι αν μας έλειψαν οι ταχυδακτυλουργοί στα πανηγύρια, ψάξ’ τους στη Βουλή των Ελλήνων. Εκεί ψηφίζονται νόμοι περί (μη) ευθύνης υπουργών και συσκοτίζονται γεγονότα, εκεί μεθοδεύονται αθωώσεις ενόχων, συναδελφικά, διακομματικά και με το «κοράνι» των (δικών τους) νόμων στα χέρια.
ΑΡΑΔΙΑΣΤΗΚΑΝ, πρωί, στα παραθύρια της TV κι έδωσαν ρεσιτάλ ανεκτικότητας και αλληλοκατανόησης. 


ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!


ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 
ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Το δωσιλογικό πολιτικό προσωπικό του νεοκατοχικού καθεστώτος ετοιμάζεται να ψηφίσει ακόμα ένα «τελευταίο» πακέτο μέτρων καταστροφικών για τη ζωή όλων μας και ταυτόχρονα ξεπουλά ότι έχει απομείνει όρθιο από τη δημόσια περιουσία για να προχωρήσει κατόπιν στην εκποίηση και του ιδιωτικού πλούτου μέσω των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών και με ό,τι άλλο μέσο μπορεί να σκαρφιστεί το διεστραμμένο μυαλό των άπληστων επικυρίαρχων. 
Εξωτερική και εσωτερική τρόικα το κάνουν με ψυχρή καρδιά και περίσσιο κυνισμό, διαπράττοντας, οι ντόπιοι, χειρότερη εθνική προδοσία κι απ’ αυτήν του Τσολάκογλου, ο οποίος τουλάχιστον είχε για δικαιολογία την άνιση μάχη σε έναν πόλεμο με υπέρτερες δυνάμεις. 

Οι ώρες είναι κρίσιμες γιατί ο χρόνος τελειώνει κι αν τους το επιτρέψουμε, θα οδηγηθούμε στην επιβολή μιας νέας βαρβαρότητας, ενός πρωτοφανούς εργασιακού μεσαίωνα, μιας εφιαλτικής κοινωνίας για μας και για τις γενιές που έρχονται, οι οποίες δεν θα ζήσουν ποτέ με τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αμέτρητες θυσίες και αίμα, με εργατικούς και λαϊκούς αγώνες. 
Θα γίνουμε ξένοι στον τόπο μας. 

Ένα πιάνο έχει 88 κόπανους

Νίκος Λυγερός--Ένα πιάνο έχει 88 κόπανους
Ένα πιάνο έχει 88 κόπανους και μ’ αυτούς είναι ικανό να δημιουργήσει μουσική που αποτελεί μια προσφορά για τη μνήμη μας και γενικότερα για την ανθρωπότητα, όταν ο συνθέτης είναι μια ιδιοφυΐα. Το ερώτημα λοιπόν είναι απλό. Γιατί η κοινωνία χρειάζεται τόσους πολλούς κόπανους, ενώ 88 αρκούν για να παράγουν έργο; Είναι θέμα βούλησης ή βουλιμίας; Είναι απαραίτητοι στο κοινωνικό έργο; Είναι θέμα πολιτικής απόφασης; Γιατί να χρειαζόμαστε άτομα που δεν ξέρουν τι είναι μόδα ή ψυχολογικές ασθένειες; Γιατί να ακούμε αυτήν την κακοφωνία που ονομάζεται άποψη από τους άσχετους; Γιατί να υποστούμε αυτήν την έλλειψη νοημοσύνης λόγω ελευθερίας της έκφρασης, ενώ είμαστε εκτός πιανιστικού επιπέδου; Κάθε διευθυντής ορχήστρας ξέρει να διαχειρίζεται αυτά τα προβλήματα, διότι διαβάζει την παρτιτούρα και δεν υπάρχει λόγος να ακούει επιπλέον θόρυβο. Γιατί λοιπόν πρέπει να υποστούμε αυτόν το θόρυβο λόγω της θέσης του και λόγω της έντασής του; Και η σιωπή έχει τα πλεονεκτήματά της. Επιπλέον γιατί να πάει άχρηστο το μάθημα του Ludwig Wittgenstein; Ειδικά όταν έλεγε ότι όταν δεν γνωρίζεις το θέμα πρέπει να το βουλώνεις. Είχε ζήσει σ’ ένα σπίτι, όπου το πιάνο δεν ήταν μόνο του αλλά με άλλα έξι. Άρα ήξερε με μεγάλη ακρίβεια τα όρια του κόπανου.

Νίκος Λυγερός--Τρέλα είναι απλά μια άλλη μορφή της συνείδησης

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΚΛΗΤΗΡΙΟ 26ης Σεπτέμβρη

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Αγαπητές και αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι του Λαϊκού Κινήματος, συνοδοιπόροι μαρτυρικοί Ελληνες και πολίτες αυτής της χώρας.
Με κεντρικό σύνθημα : «να σωθεί η χώρα, αλλά πρώτα να σωθούν οι άνθρωποι», οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ βγαίνουν από το καβούκι της ανυπαρξίας και της σιγής και πραγματοποιούν πρόσκληση σε γενική απεργία για αύριο 26/9. Το σύνθημα της πρόσκλησης σε απεργία μπορείτε βέβαια να το αναγνωρίσετε κατά την πνευματική του πατρότητα. Είναι δικό μας, είναι διδαχή και λόγος του Λαϊκού Κινήματος.
Ευχόμαστε να πιάσει τόπο και να κάνει τους Ελληνες, τους πολίτες αυτής της χώρας, να σκεφτούν για το τεράστιο ανθρωπιστικό πρόβλημα που δημιουργείται σε όλους μας, για την ζωή – θάνατο και σκλαβιάς που θέλουν να μας επιβάλλουν. Είναι τουλάχιστον ένα σύνθημα με περιεχόμενο, απέναντι σε όλα τα «αντί» και τα στερητικά «α» που μας έχουν συνηθίσει και εθίσει στην άμυνα και όχι στην επίθεση.
 Γιατί το Λαϊκό Κοινωνικό Κίνημα έπρεπε να είναι συνεχώς στην επίθεση με όσα επιβάλλουν στο λαό και στη κοινωνία οι κυβερνήσεις της σαπίλας και της κλοπής και όχι στην άμυνα.
Δεν θα κριτικάρουμε αυτή τη στιγμή την στάση της ΓΣΣΕ και της ΑΔΕΔΥ, που αντί να έχουν προκηρύξει εδώ και καιρό απεργίες αόριστης διάρκειας απέναντι στην εγκληματική για τον εργαζόμενο λαό πολιτική, ώστε να παραλύσει το κράτος της ρεμούλας και του ξεπουλήματος. κάνουν απεργία μίας ημέρας.

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ Η πτώση στα εμπορικά της Αθήνας και του Πειραιά βρίσκεται στο 50%.

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg0b_lFDH3U-2_nx7issy79pKG6KluXubDzWiwRbxVWX4rIlSxCtjmSRO7mJHJIctVnj7CsYklHGDBeR6Y1i91Ym3MKsTC1fPH02v7rmQ8PvUxhUztcmwOolpesfyeY9jOfpqOPAc5rVvU/s1600/ESEE-apergia-260912.jpg

Αντώνης Διγαλάκης Αναπληρωτής Γραμματέας Εμπορίου ΛΑ.Ο.Σ. 

Η συνηθισμένη καθημερινή μας βόλτα στα καταστήματα της πόλης μας δεν μας αφήνει πλέον την ίδια αίσθηση ευχαρίστησης και ξεγνοιασιάς όπως πριν από κάποια χρόνια. Είχαμε συνηθίσει να έχουμε εμπορικές γειτονιές που έσφυζαν από κόσμο και ζωή με περιποιημένες κι ελκυστικές βιτρίνες που αποτελούσαν πόλο έλξης για τον καταναλωτή ικανοποιώντας όχι μόνον τον ίδιο αλλά που κατ’ επέκταση στήριζαν κι ενδυνάμωναν τον εμπορικό κι επιχειρηματικό κόσμο της χώρας μας. Η καθίζηση της καταναλωτικής δαπάνης λόγω της βαθιάς ύφεσης τείνει κι έχει δυστυχώς καταφέρει να μετατρέψει τους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους και τα εμπορικά σημεία όχι μόνον της Αθήνας αλλά και όλων των πόλεων σε έρημες πολιτείες. Η νέα πλέον καταθλιπτική όψη τους με τα κλειστά μαγαζιά παντού, μοιάζει να μας στοιχειώνει κάθε μέρα κάνοντάς μας να νοσταλγούμε με πικρία τις «παλιές καλές μέρες». Η κινητοποίηση της Τετάρτης 26 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων... αποτελεί διαμαρτυρία για τα μέτρα που αναμένονται να αποφασιστούν και να οριστικοποιηθούν σφίγγοντας έτσι ακόμη περισσότερο τον κλοιό για τους εμπόρους κι επιχειρηματίες, δυσχεραίνοντας την κατάσταση κι επηρεάζοντας βαθιά όλους τους τομείς της οικονομικής αλλά και της κοινωνικής ζωής του τόπου μας.... Η δραστική μείωση εισοδημάτων καθώς και η παράλογη και αδικαιολόγητη υπερφορολόγηση μειώνει τραγικά τη ζήτηση μηδενίζει στην κυριολεξία της πωλήσεις, τρομάζει αγοραστικό κοινό κι εμπόρους καταλήγοντας σε λουκέτο των επιχειρήσεων και σε χιλιάδες απολύσεις.

Μη σύννομη και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ η ατομική απόφαση του Μεϊμαράκη, να «αναστείλει» τα καθήκοντά του….

  

 === ….Ο ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ή ΝΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗ …ΤΥΧΗ ΤΟΥ!!!!
  === Το ένα συνταγματικό πραξικόπημα των γαλαζιοπράσινων χουνταίων, διαδέχεται το άλλο και ο κάθε δικτατορίσκος αποφασίζει κατά το πως τον βολεύει, γράφοντας στα άγραφα, κανονισμός βουλής, νόμους και σύνταγμα!!!
  === Το ότι ο πρόεδρος της βουλής, έχει από τον κανονισμό της το δικαίωμα, να κατανείμει αρμοδιότητές του στους ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟΥΣ αντιπροέδρους, για την εύρυθμη λειτουργία της βουλής, σε καμία περίπτωση δεν του παρέχει το δικαίωμα, να ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΜΟΝΟΣ του, την ΑΝΑΣΤΟΛΗ των καθηκόντων και των αρμοδιοτήτων του, λόγω ύπαρξης θέματος ηθικής τάξεως!!!!
  === Αυτό μπορεί να γίνει, μόνο με την ίδια ΝΟΜΙΚΗ ΤΑΞΗ, σύμφωνα με την οποία εκλέχθηκε στη θέση του Προέδρου ή δια της αυτής νομικής διαδικασίας, δια της οποίας καθορίστηκαν οι ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ του (έγκριση ολομέλειας της βουλής). Για τη διασφάλιση της συνταγματικής τάξεως, κανένας κοπρίτης δεν μπορεί να αποφασίζει μόνος του χωρίς πρόβλεψη νόμου. Σε τέτοιες περιπτώσεις, έχουμε ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ.
  === Ο Μεϊμαράκης κατέχει θεσμικό όργανο του κράτους και φυσικά, δεν είναι υπάλληλος της βουλής, για τους οποίους σαν διοικητικός προϊστάμενος μπορεί να αποφασίζει. Λαμβανομένου υπόψη, ότι ο ίδιος ΣΑΝ ΑΤΟΜΟ δεν έχει δικαίωμα να παράγει δίκαιο που να επιφέρει έννομα αποτελέσματα, τα οποία αφορούν τροποποίηση των ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ, πρέπει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ο Μεϊμαράκης, να ανακοινώσει τις διατάξεις, στις οποίες βασίστηκε η ΑΤΟΜΙΚΗ απόφασή του, να ….αναστείλει τα καθήκοντά του, προκειμένου να διαλευκανθεί σκάνδαλο στο οποίο φέρεται ως ενεχόμενος!!!! Να ανακοινώσει λοιπόν τις διατάξεις περί αρμοδιότητάς του να αναστείλει

   === Εδώ και τώρα ο Βαγγελάκης Μεϊμαράκης, έχει χρέος ή να παραιτηθεί ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ από τη θέση του προέδρου της βουλής, ή να συγκαλέσει ΑΜΕΣΩΣ την ολομέλεια, για να ζητήσει, επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης του σώματος προς το πρόσωπό του!!!!
   === ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΜΑΙ, να αναφέρω το άρθρο του Κανονισμού της βουλής, περί των αρμοδιοτήτων του:

Κανονισμός της Βουλής

“Αρθρo 11: Aρμoδιότητες τoυ Πρoέδρoυ


ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΜΕ 1.991 ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Κ.Ο.  
                                       
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ  ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ. ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ»
 
Την σκανδαλώδη σιωπή Υπουργών της τελευταίας διετίας και την ολιγωρία των αντίστοιχων αρμόδιων θεσμικών αρχών για την αναζήτηση και διαχείριση της περιβόητης λίστας «Φαλτσιάνι» που παραδόθηκε το 2010 από την πρώην Υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας και νυν επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ στην ελληνική κυβέρνηση επί υπουργίας Γιώργου Παπακωνστσντίνου, στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Την ώρα που οι λοιπές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αξιοποίησαν τα δεδομένα που συμπεριλαμβάνονταν στη λίστα, υποχρεώνοντας πάνω από 22.000 φοροφυγάδες να καταβάλλουν φόρους ύψους 10 δις ευρώ για τα μαύρα χρήματα που είχαν καταθέσει στην Τράπεζα HSBC της Ελβετίας, το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών έχει αναλάβει το ρόλο...Κλουζώ, αναζητώντας τα ίχνη της λίστας που φέρεται να περιλαμβάνει τα ονόματα 1.991 Ελλήνων φορολογούμενων πολιτών στο ΣΔΟΕ και τανάπαλιν.

Ο Τέρενς Κουίκ υπογραμμίζει ότι «το μόνο σίγουρο είναι πώς η λίστα έχει παραδοθεί στους αρμοδίους είτε διά της διπλωματικής είτε διά της υπηρεσιακής οδού αλλά, όπως φαίνεται παραμένει στα αζήτητα» και τονίζει ότι «ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ήταν υποχρεωμένος να ενημερώσει τον επόμενο Υπουργό Ευάγγελο Βενιζέλο, έτσι ώστε να υπάρχει μια συνέχεια της γνώσης του θέματος από πλευράς Υπουργείου, για να είναι σε θέση αυτό να λάβει τα κατάλληλα μέτρα και τελικά να εισπράξει το απαιτούμενο ποσό προς όφελος του Δημοσίου».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

Τσόκαρα και καριόλες

Όποιος δεν έχει δει ποτέ τσόκαρα και καριόλες, δεν μπορεί να πιστέψει ότι υποδήματα και άμαξες μπορεί να θεωρούν ότι έχουν άποψη. Στην αρχή νομίζει ότι ακούει ένα παραμύθι, αλλά σιγά-σιγά κατανοεί ότι ο συνδυασμός των δύο είναι θεαματικός. Τα τσόκαρα πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν ερωτήσεις και οι καριόλες απαντήσεις. Αυτός ο διάλογος φαντάζει εξωπραγματικός, αλλά όσο παράξενος κι αν είναι θέλει να φανεί ρεαλιστικός. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι τα επιχειρήματα του ενός αγγίζουν τις πεποιθήσεις του άλλου. Σημασία έχει ότι το παράλογο δεν στέκει ακόμα κι αν τα υποδήματα κι οι άμαξες προχωρούν χωρίς κανένα πρόβλημα στον κόσμο τους. Το πρόβλημα είναι το κοινό που βλέπει αυτό το θεατρικό, νομίζει ότι αφορά την πραγματικότητα. Ενώ στην ουσία, και τα δύο αποκτούν νόημα μόνο όταν τα βάζουμε και όταν καθόμαστε πάνω, αλλιώς και τα δύο είναι κενά. Όταν λοιπόν δίνουμε αξία στα λεγόμενά τους ξεχνάμε ότι είναι ένα θέατρο του παραλόγου και ότι ο σκηνοθέτης δεν είναι ο Ιονέσκο. Κατά συνέπεια η παράσταση δεν έχει το απαιτούμενο επίπεδο. Ελπίζουμε απλώς ότι το κοινό δεν θα δυσανασχετήσει γρήγορα με αυτήν την επιθεώρηση, αλλιώς τα τσόκαρα και οι καριόλες δεν θα προλάβουν να φύγουν από τη σκηνή εγκαίρως.

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Πως ο Στουρνάρας τα «έψαλλε» στον Τόμσεν!!! και άλλα παραμύθια.



Τα τελευταία δυόμισι χρόνια  στην χώρα μας βρισκόμαστε μπροστά σε ένα παιχνίδι του θεάτρου του παραλόγου, των εκβιασμών, των απειλών  και της απάτης από τους κυβερνώντες τη χώρα, είτε αυτοί είναι οι Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου είτε ο Βενιζέλος είτε τέλος η τρόϊκα εσωτερικού των κ Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη με τον υπουργό οικονομικών του κ Στουρνάρα.
Το θέατρο  αφορά την υποτιθέμενη αντίσταση που προβάλλουν οι Έλληνες κυβερνώντες στις ανάλγητες απαιτήσεις της Τρόϊκας εξωτερικού δηλαδή των ΔΝΤ - Ε.Ε. – ΕΚΤ. Σε κάθε συνάντηση με τους Τροϊκανούς οι Έλληνες κυβερνώντες (και στην παρούσα περίπτωσή μας οι κ Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης και Στουρνάρας) εκφράζουν τη θλίψη τους και χύνουν δάκρυα  για τα νέα μέτρα που ζητά η Τρόϊκα εξωτερικού κατά του Ελληνικού λαού και δηλώνουν ότι τα μέτρα είναι τα τελευταία όπως οι εκάστοτε κυβερνώντες έχουν δηλώσει πολλές φορές και στο παρελθόν.
Η υποκρισία περισσεύει κι έτσι ενώ δήθεν σχίζουν τα ρούχα τους για την αναλγησία των μέτρων ταυτόχρονα συμφωνούν και τα υπερψηφίζουν.  Σύμφωνα για παράδειγμα με το Μνημονιακό Έθνος ο κ Στουρνάρας τα έχωσε δήθεν στον Τόμσεν με οργή υπερασπιζόμενος υποτίθεται τα δίκαια του λαού. Τι κωμωδία ή ιλαροτραγωδία.
Ο κ Σαμαράς λυπάται για τα μέτρα και χύνει κροκοδείλια δάκρυα, ο κ Βενιζέλος κατηγορεί την ΝΔ διότι δεν εφαρμόζει τις εξαγγελίες του Ζαππείου (λες και δεν είναι συγκυβέρνηση με την ΝΔ και δεν υπερψηφίζει συνεχώς όλα τα μέτρα) και ο Κουβέλης εγκαλεί την Τρόϊκα για τα σκληρά μέτρα κατά του λαού της χώρας μας αλλά δηλώνει ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση για τα μέτρα αυτά (πολύ αυτάρεσκο μια και η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ μπορούν κάλλιστα να σχηματίσουν αυτοδύναμη κυβέρνηση και η ΔΗΜΑΡ περισσεύει). Όλοι τους κλαίνε και ταυτόχρονα συνηγορούν στα μέτρα εξόντωσης του λαού.

Γιατί δεν παρουσιάστηκαν…αυθορμήτως;

Του Θανάση Νικολαΐδη 

ΕΚΑΝΕ το ΣΔΟΕ τη δουλειά του, έκαναν κι αυτοί (κι αυτές) την…πάπια. «Μπόρα είναι σαν τις άλλες», και δεν έχουν άδικο. Άδικο έχουμε εμείς που πιστέψαμε πως θα δούμε ενόχους στα κελιά τους. Με τόσες αθωώσεις συναδέλφων τους (μέσω εξεταστικών επιτροπών και άλλων…κοροϊδιών της κοινωνίας) στο ενεργητικό τους, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και διατάραξης του (μακάριου) κοινοβουλευτικού τους βίου.
ΩΣΤΟΣΟ, κάτι κινείται και, με τον Άκη στο κελί, το πράγμα σαν να αγριεύει. Με την τιμή και την υπόληψη μελών του κοινοβουλίου μας στην έρευνα του ΣΔΟΕ. Κι έριξαν (οι εξαγωγείς και καταθέτες) το ένα μάτι στη λίστα μην ανοίξει, έστησαν το ένα τους αυτί στον δικηγόρο τους, οι «μικροί» κάλεσαν επειγόντως τον φοροτεχνικό τους και οι «διεθνείς» τρελάθηκαν στα τηλεφωνήματα με παράγοντες των «Offshore Company”. Έτσι, για ανασκόπηση και για πιστοποίηση των κερδών τους. Κι ούτε καν έκαναν το σταυρό τους για την ασφάλεια του «ιδρώτα» τους στην Ελβετία. Τι να στραβώσει και να τρομάξουν; Οι αμαρτίες τους απλώνονται διακομματικά και η «απλή αναλογική» σε πρόσωπα και καταθέσεις καλύπτει το πάγιο αίτημα της αριστεράς των «αριστερών».


Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ο κλάδος έγινε η πρώτη ΕΟΖ της Ελλάδας κι η ΕΣΗΕΑ χτυπάει τον ελέφαντα με σπιρτόξυλα


http://andimosiografoi.blogspot.gr/

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
Την Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου, όλος ο Κλάδος των ΜΜΕ, μιλάμε για πάνω από 30 χιλιάδες άτομα σε όλη την Ελλάδα, θα κατέβει σε απεργία με επίκεντρο τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και την πορεία των απεργών στο υπουργείο Εργασίας στην οδό Πειραιώς. Ηδη οι συνάδελφοι όλων των ΜΜΕ έχουν ειδοποιηθεί και για την συγκέντρωση και για την πορεία. Εχουν όμως πολλά ερωτήματα και απορίες σχετικά με πολλές διεκδικήσεις που πλουραλιστικά καταγράφονται στην ανακοίνωση και ρωτάνε «πως» και «πότε».
Διαβάζοντας προσεκτικά την ανακοίνωση των Ενώσεωντου Κλάδου, πολλοί συνάδελφοι ρωτάνε και φυσικά περιμένουν απάντηση, φυσικά μετά την απεργία,   
  • Πως θα καταργηθεί όλος ο εκτρωματικός τού μνημονιακού, αντεργατικού και αντικοινωνικού νομοθετικού πλαισίου, που οδηγεί στη καταρράκωση των εργασιακών σχέσεων; Mε απεργίες της μίας ημέρας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ;
  • Πως θα στηριχθούν και θα προστατευθούν οι ανύπαρκτες ΣΣΕ και πως θα εφαρμοστούν υποχρεωτικά σε όλα τα ΜΜΕ. Mε απεργίες της μίας ημέρας μαζί με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ;
  • Πως θα ανακουφιστούν οι χιλιάδες (και όχι εκατοντάδες) άνεργοι συνάδελφοί μας; Με την εξάντληση των αποθεματικών της ΕΣΗΕΑ; Από τη στιγμή που και οι εργαζόμενοι με δελτίο παροχής αποδεδειγμένα θα πληρώνουν περισσότερα από όσα εισπράττουν, ακόμη περιμένουμε βοήθεια από αυτούς που μας βλέπουν σε pay rolls

η Κόλαση του Δάντη!...



Ο Δάντης, ο μεγάλος Ιταλός ποιητής, στη «Θεία Κωμωδία» του, λέει ότι, στην πύλη της Κόλασης, υπήρχε η επιγραφή:

«Όποιος μπει εδώ μέσα, ας εγκαταλείψει κάθε ελπίδα»!

Και αυτό, ακριβώς ισχύει και στη δική μας περίπτωση. Καθώς η συμμορία των εφιαλτών και των τοκογλύφων, μας έχουν επιβάλλει το θανάσιμο εναγκαλισμό της μνημονιακής κόλασης.

Ισχυρίζονται κάποιοι πως η οικονομική κρίση οφείλεται σε λάθη κάποιων πολιτικών.

Τα οποία, όμως, λάθη, συν τω χρόνω, μπορούν να διορθωθούν. Αν παρακαλέσουμε ή πιέσουμε τους πολιτικούς και καταφέρουμε να τους βάλουμε στο φιλότιμο….

Και ασφαλώς με τέτοιες φρούδες ελπίδες ξαναψήφισαν κάποιοι στις προηγούμενες κάλπες το τωρινό ληστρικό τροϊκανο-προεξαρχούσης της ΝεοΔούλης-έκτρωμα.

Που επαυξάνει την τρισάθλια πολιτική του προηγούμενου εξίσου κάλπικου και εφιαλτικού πασοκικού και παπαδήμιου εξαμβλώματος.

Ο θίασος των αρχηγών


  
Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ 

Μειδιάματα ειρωνικά. Σαρκαστικά σχόλια. Απαξιωτικές κρίσεις για τις κατά φαντασίαν συγκρούσεις. Οι θεατρικές παραστάσεις του θιάσου των πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης δεν πάνε καθόλου καλά τελευταία. Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς, ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης να νομίζουν ότι δίνουν τα ρέστα τους από πλευράς υποκριτικών δυνατοτήτων. Ενδέχεται να πιστεύουν μάλιστα ότι συμμετέχουν σε μεγαλειώδες έπος αναμέτρησης με την τρόικα των επικυρίαρχων της πατρίδας μας. Το αποτέλεσμα του θεάτρου που παίζουν όμως τους προδίδει. Ουδέποτε υπερβαίνει το επίπεδο του κωμειδυλλίου, όπως λέγαμε παλιότερα. Ελαφρά μουσική κωμωδία με αισθηματικό περιεχόμενο. Οι δεσμοί της τρόικας εσωτερικού (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) με την τρόικα εξωτερικού (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ) δεν κρύβονται.
Αυτό που λέει η τρόικα των ξένων γίνεται πάντα στο τέλος. Τώρα πια το γνωρίζουν όλοι οι Ελληνες. Το πολιτικό θέατρο των αρχηγών δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από μέρος της τελετουργίας πειθαναγκασμού, παραπλάνησης και τελικά υποταγής του ελληνικού λαού στα μέτρα που τον εξαθλιώνουν.
Δεν πέφτει η κυβέρνηση σε καμιά περίπτωση από μόνη της. Δεν έχει καμιά πολιτική ή ηθική αναστολή να πάρει τα πιο απάνθρωπα μέτρα εναντίον του ελληνικού πληθυσμού. «Το υποζύγιο αντέχει, φόρτωσέ το κι άλλο» είναι το κυβερνητικό σύνθημα, όσο βλέπει τους πολίτες να μην αντιδρούν, να σκύβουν το κεφάλι και να υπομένουν στωικά τα διαρκώς και πιο εξοντωτικά μέτρα. Αυτή η πολιτική που αποσκοπεί στο να γίνονται οι Ελληνες διαρκώς φτωχότεροι δεν έχει τέλος. Οι Γερμανοί που την επιβάλλουν μέσω των γηγενών συνεργατών τους στην κυβέρνηση δεν έχουν την παραμικρή πρόθεση να τη σταματήσουν ποτέ.

Νέα δυναμική στην ΑΟΖ

΄
Νίκος Λυγερός--Νέα δυναμική στην ΑΟΖ
Οι εξελίξεις στο θέμα της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης δείχνουν μια νέα δυναμική. Η αναγκαιότητα της θέσπισης και οι απαιτήσεις που προκαλεί, δημιουργούν ένα θετικό κλίμα όχι μόνο προς τα άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και στα υποψήφια, όπως είναι η Αλβανία. Και ο λόγος είναι απλός, η θέσπιση είναι η αρχή της διαδικασίας κι όχι το τέλος, κατά συνέπεια το πρέπον είναι ταυτόχρονα με την προετοιμασία της, να ενεργοποιήσουμε τις επαφές μας με τα κράτη που συνορεύουν μαζί μας, όσον αφορά στο θέμα της ΑΟΖ και ειδικά με αυτά που έχουν μια θετική τάση λόγω των δικών τους συμφερόντων για την εξόρυξη των δικών τους υδρογονανθράκων. Επιπλέον η παρουσία της νορβηγικής εταιρείας PGS, ειδική στις σεισμικές έρευνες, δείχνει ότι το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ δεν είναι πια θεωρητικό. Στο πολιτικό επίπεδο, είναι όλο και περισσότερα τα κόμματα και τα κινήματα που τάσσονται υπέρ της δημιουργίας της ελληνικής ΑΟΖ. Με άλλα λόγια, εμπεδώνεται η ιδέα ότι η ΑΟΖ είναι ένα υπερκομματικό θέμα, διότι είναι αποκλειστικά εθνικό και δεν συμβαδίζει με πολιτικάντικες σκοπιμότητες, οι οποίες είναι βέβαια αναπόφευκτες σε μια δημοκρατία. Η ουσία όμως είναι να μπουν όλοι οι Έλληνες σε αυτή τη διαδικασία, διότι η ΑΟΖ ανήκει σε αυτούς, όπως είναι οι υδρογονάνθρακες και βέβαια οι θέσεις εργασίας που παράγουν. Αυτή η αλλαγή φάσης προετοιμάζεται από τη νέα δυναμική, η οποία λειτουργεί παράλληλα με τη θέληση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επενδύσει στην Αρκτική και στην Ανατολική Μεσόγειο για να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες.

Ο στόχος των μουσουλμάνων σε πανό από την χθεσινή διαδήλωση τα λέει όλα…

 mousoulmanoi-poreia-1

 http://wp.me/pWOiz-BPs


Τόσα χρόνια εμείς οι “ακροδεξιοί” και “σκοταδιστές”, όπως μας βάφτιζαν οι “φωταδιστές” προοδευτικοί λάτρεις της Ρεπούση και της Δραγώνα,  εκφράζαμε ανησυχίες για το τί συμβαίνει με τις ορδές των λαθρομεταναστών που κατά χιλιάδες έμπαιναν και ακόμη μπαίνουν στην χώρα χωρίς έλεγχο, χωρίς να ξέρει κανείς ούτε καν την χώρα προέλευσής τους. Αλλά η πολιτική ελίτ μοίραζε μίζες και πλέον είναι προφανές ότι στόχευε στην κοινωνική διάλυση των Ελλήνων, με εργαλείο την λαθρομετανάστευση, για να ξεπουληθεί η Ελλάδα εύκολα και φτηνά…
Ποιος είναι ο σκοπός όλων αυτών των καημένων, φτωχών μεταναστών πλέον που νοιώθουν δυνατοί; Η εικόνα τα λέει όλα:
Για όσους δεν γνωρίζουν αγγλικά το πανό γρἀφει: 
“Η Δημοκρατία και η Ελευθερία σε τροχιά θανάτου – Το Ισλάμ έρχεται…”
Με λίγα λόγια ότι φωνάζουμε τόσα χρόνια! Μόλις αποκτήσουν πλειοψηφία σε οποιαδήποτε περιοχή οι μουσουλμάνοι έχουν σκοπό να επιβάλλουν ισλαμικό νόμο.
Αυτή είναι η “ευνομούμενη” πολυπολιτισμική κοινωνία που ονειρεύονταν η θολοκουλτούρα της χώρας…
αἰέν ἀριστεύειν

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!