2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Η θέσπιση της ΑΟΖ είναι προτεραιότητα

Η θέσπιση της ΑΟΖ είναι προτεραιότητα - Νίκος Λυγερός
Την ώρα που δεχόμαστε οικονομικές πιέσεις και επιθέσεις, το θέμα δεν είναι μόνο οι δηλώσεις και οι αντιδηλώσεις, αλλά οι πράξεις. Προσπαθούν μερικοί να ερμηνεύσουν τα λεγόμενα ξένων αξιωματούχων για να υπερασπισθούν τις θέσεις τους. Πάλι καλά που υπάρχουν πολιτικοί που διαβάζουν καλά αυτά τα λεγόμενα και δίνουν τις σωστές απαντήσεις, αλλιώς δεν θα ήξερε τι να πει και ο ελληνικός λαός. Η θέσπιση της ΑΟΖ είναι προτεραιότητα για την Ελλάδα και τώρα πλέον το ξέρουμε όλοι. Διότι ήδη η Κύπρος έχει προτείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση δύο προγράμματα: το Interconnector EuroAsia και τον αγωγό. Και τα δύο θα περάσουν και θα λειτουργήσουν στις ΑΟΖ της Κύπρου και της Ελλάδας. Κατά συνέπεια πρέπει να προωθήσουμε τη θέσπισή μας. Είναι επίσης σημαντική η πρόσβαση σε εταιρείες που έχουν τεχνογνωσία στα σεισμικά δεδομένα και αυτή πρέπει να ενεργοποιηθεί άμεσα με τη θέσπιση της ελληνικής ΑΟΖ. Όσον αφορά στις φοβίες με την Τουρκία και τα δικαστήρια, το πλαίσιο είναι ξεκάθαρο. Η Τουρκία δεν έχει υπογράψει το Δίκαιο της Θάλασσας και βέβαια δεν έχει ψηφίσει κυρωτικό νόμο. Επιπλέον, όταν υπάρχει μια διαφωνία, πρέπει και τα δύο κράτη να συμφωνούν επί του θέματος για να απευθυνθούν στο δικαστήριο....

Εκτός πρέσας οι σκαφάτοι, αλληθωρίζοντες πολιτικοί

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΑΓΩΝΙΟΥΝ, γιατί βάλθηκαν να μας σώσουν. Με την ψήφο μας, με τη βούλησή τους, και το Κράτος της εγκατάλειψης με ΟΛΟΥΣ τριγύρω να το αρμέγουν πάει να βρει «συνήγορο». Καλή η προσπάθεια των κυβερνώντων σε (αναγκαστικά) ήπιο κλίμα, αλλά με δύο «ταχύτητες». Εκείνη των γρήγορων αποφάσεων κι εκείνη της πλαδαρότητας περί το θέμα, με τα μεγάλα λόγια, προγράμματα και στοχεύσεις, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Γιατί; Γιατί δεν θέλουν και δεν θέλουν γιατί δεν μπορούν. Με το θεριό απέναντι να τους δείχνει τα δόντια και να τους μπήγει τα νύχια προκαταβολικά και εκφοβιστικά.
ΝΑ γίνουμε σαφείς, αρχίζοντας απ’ τα (πολύ) «ψιλά». Θα βάλουν(;) λουκέτο στο γυμναστήριο της Βουλής και μας έπρηξαν στα λόγια. Το σχεδιάζουν(!), το μελετούν, μας το…υπόσχονται λες και μας κάνουν δώρο και το βλέπουμε ανοικτό. Για «νου υγιή εν σώματι υγιή» των εθνοπατέρων, μοχθούντων και αγωνιώντων για ‘μας τους…τυχερούς και για την μακρομάσταρη γελάδα. Και, βέβαια, θα το κλείσουν, για να το ξανανοίξουν στη ζούλα, όταν «θα το’ χουμε ξεχάσει». 



Ν.Λυγερός 'Γεωπολιτική--Στρατηγική & ΑΟΖ' Ηράκλειο 27/7/12

Νίκος Λυγερός -Γεωπολιτική--Στρατηγική και ΑΟΖ- Ηράκλειο 27-07-2012

Εισήγηση του Νίκου Λυγερού με θέμα: «Γεωπολιτική -- Στρατηγική και ΑΟΖ». Δημοτική Αίθουσα "Ανδρόγεω". Ηράκλειο, Κρήτη. 27/07/2012.



Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Enikos.gr ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ-ΚΕΛΕΡ MEGA



GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Ντροπή σου, Σαμαρά!

Ο πρωθυπουργός - του αρέσει να το ακούει - που με το που ανέλαβε αρρώστησε, για να μην εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην πιο κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής (ως τώρα), ο πρωθυπουργός που ακόμη φοβάται να ταξιδέψει στο εξωτερικό - εξαιτίας του ματιού, όχι τίποτα άλλο - και ρωτά ακόμη τους γιατρούς (ούτε λεχώνα να ήταν!), το έκανε το θαύμα του - οικονομολόγος, γαρ. 


Αφού μας δήλωσε μέσω του κελεπουριού που λέγεται Ι. Στουρνάρας ότι επαναδιαπραγμάτευση δε γίνεται, αν δε θέλουν οι άλλοι!!! - άμα περιμένουμε να θελήσουν, καήκαμε.. -, βρήκε τη λύση για τα προβλήματα της χώρας. Αφού ''πούλησε'' το υγιές τμήμα της Αγροτικής Τράπεζας στην Πειραιώς με λεφτά τα οποία έδωσε το κράτος ως στήριξη στην τράπεζα Πειραιώς και κράτησε τη ζημιά για το κράτος - τι ακριβώς θα επωφεληθεί το κράτος, αφού κρατά τη ζημιά και παίρνει λεφτά που έδωσε το ίδιο; -, βρήκε τη λύση για το οικονομικό πρόβλημα. Αφού ξεπούλησε - όπως ψιθυρίζεται στις Σέρρες - την ελληνική βιομηχανία ζάχαρης στους Τούρκους, έκανε το οικονομικό του θαύμα.


Ελληνική ΑΟΖ και Ευρωπαϊκή Γεωπολιτική

Νίκος Λυγερός - Ελληνική ΑΟΖ και Ευρωπαϊκή Γεωπολιτική
Όταν εξετάζουμε τη Μεσόγειο αντιλαμβανόμαστε ότι όλα τα νησιά της είναι ευρωπαϊκά και μάλιστα ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με αποτέλεσμα η Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει τη μεγαλύτερη ΑΟΖ στη Μεσόγειο. Επιπλέον, αυτή η ΑΟΖ είναι συνεκτική, ιδιότητα η οποία είναι ουσιαστική και για τα δρομολόγια των πλοίων, ειδικά για τα LNG, και ακόμα περισσότερο για τους αγωγούς φυσικού αερίου ή πετρελαίου. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει εδώ και καιρό μια ανεξάρτητη πηγή ενέργειας από τη Ρωσία και το Αζερμπαϊτζάν. Τώρα με τα κοιτάσματα που βρέθηκαν στο Ισραήλ και στην Κύπρο έχει πρόσβαση σε αυτά μέσω της Ελλάδας. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει και την εξόρυξη φυσικού αερίου στην Κύπρο, αλλά και τη θέσπιση της ελληνικής ΑΟΖ. Διότι ο συνδυασμός των δύο με τις απαιτήσεις του Ισραήλ δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης ενός οριζόντιου ενεργειακού κόμβου στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτός ο άξονας έχει μια γεωπολιτική σημασία, η οποία είναι πολύ ισχυρή και δεν έχουμε ακόμη αντιληφθεί στην πατρίδα μας τις επεκτάσεις της. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποκτά με αυτό το νέο πλαίσιο μια ιστορικότητα, η οποία σχετίζεται βέβαια με την παλαιότερη ιστορία της. Και πάνω σε αυτό το ιστορικό υπόβαθρο, βλέπουμε διαχρονικά νοητικά σχήματα που διασχίζουν τους αιώνες...

Τουριστικά και…ελληνικά

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, λοιπόν, με το παρόν και το μέλλον του. Και με το παρελθόν, που μας πάει στον θρίαμβο της ελληνικής μαγκιάς. Για 2-3 δεκαετίες (π. χ. του ’80), αφημένοι στο παιχνίδι του κέρδους και…δημοκράτες μέχρις ασυδοσίας, μεθυσμένοι από απρόσμενες οικονομισιές και ξέμακροι απ’ το πνεύμα του «Ξένιου Δία» αρμέγαμε τους «κουτόφραγκους». Νοίκιασε τη σοφίτα του τρίβοντας τα χέρια ο «ιδιοκτήτης», πήρε φόρα για το...κοτέτσι του σε τουρίστες που ψάχναν’ απεγνωσμένα για δωμάτιο. Με την Πολιτεία κοιμωμένη και τρελή για εισπράξεις. Κι ύστερα; Στην ταβέρνα, με το (αξύριστο) γκαρσόν φουριόζο να σερβίρει (στον ξένο) την λιποβαρή μερίδα.
ΑΥΤΑ κι αυτά γέννησαν τα «πακέτα». Με τον τουρίστα μαντρωμένο στο ξενοδοχείο με τα «όλα» του και την ελληνική μαγκιά να…κλαίει για τα κενά δωμάτια και τα άδεια τραπέζια. Κι ερχόμαστε στο σήμερα της κρίσης και των κάποιων «αγωνιστών» με την αφίσα της διαμαρτυρία στην Ακρόπολη, τα μπλόκα στο λιμάνι μη πατήσει «βάρβαρος» και τους αρχαιοφύλακες να κλείνουν το «μαγαζί» (λες και π.χ. ο δάσκαλος και ο μαθητής το σκάει απ’ τη δουλειά του λόγω κακών καιρικών συνθηκών, χωρίς «χαρτί» απ’ τον Νομάρχη).
ΝΑ πάμε προς τα κάτω σκανάροντας σύγχρονες «τουριστικές» συμπεριφορές και φερσίματα του νεοέλληνα που «ο τράχηλος ζυγόν δεν υπομένει». Τι κάνει στο σταυροδρόμι ο νταλικέρης, περιμένοντας το «πράσινο»; Πετάει απ’ το παράθυρο το άδειο πλαστικό. Κάνει ό,τι δεν κάνει στο εξωτερικό. Εκεί, απ’ τα σύνορα ακόμα «εξανθρωπίζεται», γιατί η Ευρώπη απαιτεί και του κόβει «εισιτήριο» συμμόρφωσης και καλής δημόσιας συμπεριφοράς. Για να ξαναγίνει απείθαρχος ρωμιός επιστρέφοντας στην Ελλάδα-ατραξιόν. 



ΑΟΖ ή ραγιαδισμός

ΑΟΖ ή ραγιαδισμός - Νίκος Λυγερός
Δεν αρκεί που παλεύουμε όλοι μας για να αναδείξουμε το θέμα της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και να αποκτήσει επιτέλους η πατρίδα μας το δικαίωμα που της ανήκει, αλλά πρέπει επιπλέον να διαχειριστούμε και τον ραγιαδισμό. Δεν φτάνει που τόσα χρόνια θα έπρεπε να είχαμε ΑΟΖ και λόγω της απραξίας, της ανικανότητας και της αδράνειας, ο ελληνικός λαός περιμένει, αλλά θέλουν και να απολογηθούν με τεχνητά προσχήματα. Δεν αρκεί που δεν έχουν διαβάσει το Δίκαιο της Θάλασσας, αλλά προσπαθούν να τρομάξουν τους μη ειδικούς με αυθαιρεσίες. Η Κύπρος έχει θεσπίσει την ΑΟΖ από το 2004 χωρίς να προκαλέσει καμιά αντίδραση και στην πατρίδα μας έχουμε ακόμα ραγιάδες που φοβούνται ακόμα και τη σκιά τους. Η ανακήρυξη της ΑΟΖ γίνεται πάντα μονομερώς και δεν προβλέπεται άλλος τρόπος. Θα το λέμε και θα το ξαναλέμε για να το μάθουν όλοι, έτσι ώστε να μην υπάρχει η δικαιολογία της ασχετοσύνης. Αυτοί που θα είναι εναντίον της ΑΟΖ δεν θα είναι πια οι άσχετοι, αλλά όντως οι αντίπαλοί της και βέβαια οι αντίπαλοι της πατρίδας μας. Ο λαός μας δεν έχει ανάγκη ν’ ακούει κότες να φωνάζουν για τους κινδύνους, τις έχει βαρεθεί και βλέπει τα αποτελέσματα της δράσης τους. Πόσο πιο κάτω πρέπει να φτάσει το κράτος μας οικονομικά, για να αποδεχθούν τα λάθη τους...

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Διαγράμματα Voronoi και θεωρία παιγνίων

Νίκος Λυγερός ΑΟΖ - Διαγράμματα Voronoi και θεωρία παιγνίων
Όταν εξετάζουμε τα Διαγράμματα Voronoi ή ακόμα και την τριγωνοποίηση του Delaunay δεν είναι άμεσος ο συσχετισμός με τη θεωρία παιγνίων. Τα Διαγράμματα Voronoi, όπως το αποδείξαμε σε προηγούμενες μελέτες εμπεριέχουν εξ αρχής μια δυναμικότητα, λόγω της υπολογιστικής γεωμετρίας και της τοπολογίας, η οποία επιτρέπει, όχι μόνο την τριγωνοποίηση του Delaunay, αλλά μία ολόκληρη διαδικασία τοποστρατηγικής. Η ενσωμάτωση αυτού του πλαισίου στο πεδίο της θεωρίας παιγνίων γίνεται με ένα φυσιολογικό τρόπο.

Θεωρούμε μία κενή περιοχή κι όχι απαραίτητα το επίπεδο. Πάνω σε αυτήν την περιοχή δύο παίκτες παίζουν εναλλάξ, τοποθετώντας σημεία. Μετά από κάθε κίνηση, υπολογίζεται το Διάγραμμα Voronoi του νέου συνόλου. Αν η περιοχή είναι πεπερασμένη, τότε έχει νόημα μετά από μερικούς γύρους να αναρωτηθούμε ποιος από τους παίκτες έχει το μεγαλύτερο εμβαδόν, αν προσθέσουμε τις κυψέλες Voronoi που ελέγχει. Κατά συνέπεια, αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα τακτικής μετά από κάθε κίνηση των παικτών, αλλά κι ένα γενικό πρόβλημα στρατηγικής. Σε αυτήν την συγκεκριμένη κατάσταση είναι δυνατόν ν’ αποδείξουμε ότι, εκτός από την περίπτωση όπου υπάρχει μόνο ένας γύρος, ο δεύτερος παίκτης κερδίζει πάντα, ακόμα κι αν η διαφορά του συνολικού εμβαδού των δύο παικτών μπορεί να γίνει όσο μικρότερο γίνεται, αλλά ποτέ να μηδενιστεί. Αυτά τα στοιχεία: πλαίσιο, πεδίο και πεδίο δράσης μέσω της θεωρίας παιγνίων, μπορούν να εφαρμοστούν και σε πραγματικές περιπτώσεις για να ενταχθούν στην τοποστρατηγική.

Δεν υπάρχει ένας Εισαγγελέας με κάκαλα να βουτήξει από το γιακά Παπανδρέου και Ρουμελιώτη;


Δεν γνωρίζουμε ποια κρίση συνειδήσεως είναι αυτή που οδήγησε τον κύριο Παναγιώτη Ρουμελιώτη,νυν αντιπροέδρο της Τράπεζας Πειραιώς και πρώην εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ,στις όψιμες ομολογίες-αποκαλύψεις του!Ούτε γιατί θέλει σώνει και καλά να στείλει στο ειδικό δικαστήριο τον πρώην φίλο και συνεργάτη του Γιώργο Παπανδρέου μαζί με μια πλειάδα στελεχών του ΠΑΣΟΚ,που έφεραν το ΔΝΤ στην Ελλάδα και έστειλαν αδιάβαστους τους Ελληνες!
Ενδεχομένως να έχει εντολή αυτός ο κύριος να περάσει κάποια μηνύματα.
Ομως τα όσα λέγονται και από τις δύο πλευρές αποδεικνύουν περίτρανα το παιχνίδι που παίχτηκε και παίζεται σε βάρος της χώρας μας και του λαού της.

Μίκης Θεοδωράκης: Το κείμενο Κασιμάτη πρέπει να φτάσει σε κάθε Έλληνα!

 

Από τον Κοντυλοφόρο


Πιστεύουμε ότι το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της χώρας μας αποτελεί τον βασικό στόχο της κρίσης των Μνημονίων. Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου μας παρέδωσε στο ΔΝΤ και στην Τρόικα, το δημόσιο χρέος μας ήταν 360 δισ. Ευρώ δηλαδή το 130% του ΑΕΠ...
Τα χρήματα αυτά σε σχέση με τα οικονομικά μεγέθη της Ευρώπης αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό. Ολόκληρη η ελληνική οικονομία ανέρχεται στο 2% της ευρωπαϊκής. Τα δημόσια χρέη των μεγάλων χωρών (ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία κλπ.) υπολογίζονται σε τρισεκατομμύρια Ευρώ. Με την Τρόικα το δημόσιο χρέος φτάνει σήμερα γύρω στα 500 δισ. Ευρώ, ενώ υποτίθεται ότι η παρέμβασή της έγινε για να ξελασπώσουμε.
Τελικά αποδεικνύεται ότι ο στόχος τους είναι να μας ρίξουν ακόμα πιο βαθειά στη λάσπη της οικονομικής εξάρτησης, γιατί όπως προανέφερα, επιδιώκουν κατά βάση να μας καταντήσουν όσο γίνεται περισσότερο εξαθλιωμένους και ανίκανους να αντισταθούμε.

Για το πόσο μεγάλος είναι ο άγνωστος πλούτος της χώρας, κανείς δεν μας είπε ακόμα τα επίσημα στοιχεία. Μόλις προχθές ένας ειδικός για την ΑΟΖ μου αποκάλυψε ότι νοτίως της Κρήτης τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων υπολογίζονται σε 3 τρισεκατομμύρια Ευρώ. Όταν τον ρώτησα για την αξία των μεταλλευμάτων, μου είπε ότι υπολογίζει ότι είναι πολύ μεγαλύτερη. Στην δεκαετία του ’70 ασχολήθηκα με το θέμα των κοιτασμάτων του Αιγαίου. Τότε έμαθα από πηγή του Υπουργείου Εξωτερικών ότι κάτω από το Αιγαίο υπάρχει μια «θάλασσα πετρελαίου», που όμως οι Αμερικανοί την έχουν κατατάξει στα στρατηγικά τους αποθέματα και γι’ αυτό είναι απαγορευμένο ακόμα και να μιλάμε για το θέμα αυτό.


Το άγγιγμα του αετού

Νίκος Λυγερός - Το άγγιγμα του αετού

Το άγγιγμα του αετού
είναι οριστικό
κι εσύ που νομίζεις
ότι τον λάβωσες σκληρά
ξέχασες την ουσία του
διότι μέσα σου
ζει δίχως όρια
ελεύθερος και πάλι
για να σου δείξει
την ανθρώπινη αλήθεια
που κατέχουν τα τέρατα

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Συνέντευξη του Ν.Λυγερού 'Κόντρα στη νύχτα' 27/7/12

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού Κόντρα στη νύχτα 27/7/12

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού
στην εκπομπή 'Κόντρα στη νύχτα'
του Χάρη Μπότσαρη
στις 27/07/2012.

΄

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

 Γράφει ο Ι. Δέμος

Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στην Γερμανική Ολυμπιακή Επιτροπή και στην Γερμανική Ομοσπονδία Χόκεϊ, η οποίες έσπευσαν να «καλύψουν» την ανάρτηση στο Twitter της σημαιοφόρου της Γερμανικής Ολυμπιακής Ομάδας, Natascha Keller. Με τον πολύ εύκολο και απλοϊκό ισχυρισμό, ότι δηλαδή κάποιοι έκλεψαν τους κωδικούς της και ανήρτησαν προσβλητικά σχόλια για την Ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα, έσπευσαν να κλείσουν...  το θέμα.
Αντίθετα, οι δικοί μας «πατριώτες» έσπευσαν να καταδικάσουν αναπολόγητη την δική μας αθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου και να την αποκλείσουν από τους αγώνες και μάλιστα για ανάρτηση ήσσονος σημασίας.
«Έλληνες», συνεχίζοντας το «πατριωτικό» έργο των Γ. Παπανδρέου και Πάγκαλου, έβγαλαν για ακόμη μία φορά τα μάτια της Ελλάδας, επιδεικνύοντας μία «ευαισθησία» η οποία προκαλεί ερωτηματικά ως προς την σκοπιμότητά της, όπως ερωτηματικά προκαλεί η παντελής απουσία ευαισθησίας που σημαδεύει την απόφαση της Ε.Ο.Ε. ,να αναθέσουν την διάθεση των εισιτήριων των Ολυμπιακών Αγώνων που αναλογούν στην Ελλάδα, σε ξένη εταιρία η οποία συμπτωματικά (!) είναι χορηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Εξάλλου, είναι βέβαιο ότι ο «ευαίσθητος» κύριος Ισίδωρος Κούβελος, αρχηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας σύζυγος της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, θα έχει και την ευκαιρία να τσεκάρει και το ποσό του 1.000.000 ευρώ που, ως γνωστόν, απέσυρε από Ελληνική Τράπεζα και τα κατέθεσε σε Αγγλική.



GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Τζέιμς Μποντ εναντίον…Αριστοτέλη

Του Θανάση Νικολαΐδη 

ΕΧΟΥΝ Κράτος, είναι πειθαρχημένοι, έχουν τις παραξενιές τους. Οι εκκεντρικοί Άγγλοι, οι πειθαρχημένοι Γερμανοί, κρυόκωλοι ευρωπαίοι εταίροι που συχνά είμαστε αναγκασμένοι να υπογραμμίσουμε τις αρετές τους, την εξής μια: Πειθαρχία. Σαν άτομα δεν τον πιάνουν τον…ρωμιό που τσακώνεται ποιος θα κεράσει στην παρέα. Τον κερνάς 100 φορές π.χ. τον γερμανό, το δέχεται ευχαρίστως και προσποιητά αδιάφορος, αλλά δεν θα σε κεράσει ποτέ!
ΑΠΟ’ κει και πέρα υπάρχουν Ολυμπιακοί, υπάρχει και (ελληνική) ιστορία. Ένα παρελθόν μας που μας ξεπλένει για χίλια δυο σημερινά μας κουσούρια, ατέλειες και συμπεριφορές. Και είπε ο «δικός τους» Τσώρτσιλ: «Αν οι έλληνες αποκτήσουν παιδεία και ομονοήσουν, αλίμονό μας».
ΔΕΝ θα προσβάλουμε του Βρετανούς, ούτε θα αραδιάσουμε τι πάθαμε απ’ την πολιτική τους ως έλληνες της Μικρασίας, των «Δεκεμβριανών» και του Εμφυλίου μας. Δεν πάμε πίσω πάμε στο σήμερα, στο ψεσινό της Έναρξης. Την πρόβαλλαν ως ένα μικρό σύγχρονο θαύμα την τελετή της έναρξης, με τα μυστήρια και την πρωτοτυπία του και…τρομάξαμε. Στημένοι στις μικρές οθόνες και σε μεγάλη περισυλλογή μην μας ξεπεράσουν, πήραμε γεύση. Από καμινάδες, χορούς και συγκροτήματα, είδαμε βασιλιάδες (την εξής…Ελισάβετ), ποδόσφαιρο (αυτό το δικαιούνται) και νοσοκομειακά…κρεβάτια. Και, βέβαια, δεν στάθηκαν στον δικό τους Σαίξπηρ (αντέγραψε τους δικούς μας κλασικούς), ούτε στους «ξένους» Χέντελ, Χάιντν κ. ά. που έγιναν δικοί τους εμπλουτίζοντας τον πολιτισμό τους με τη μουσική τους δημιουργία. 



ανθελληνικό παραλήρημα...




Στην Αθήνα, πριν μερικά χρόνια, σε κάποιο αστικό λεωφορείο:

Καθόταν απέναντί μου ένας μετανάστης. Και μπαίνει, στο μεταξύ, μια γυναίκα. Η οποία, με τρόπο βίαιο, σηκώνει το μετανάστη, για να καθίσει η ίδια.

Ύστερα στρέφεται σε μένα και με ρωτάει:

-Δεν έκαμα καλά, πάτερ;
-Όχι, της αποκρίνομαι, δεν έκαμες καθόλου καλά!
Γιατί η συμπεριφορά σου αυτή δεν ταιριάζει καθόλου με τα ήθη της πατρίδας μας. Τα παλιότερα και τα τωρινά. Κι, ακόμη, γιατί μπορεί κι εσύ κάποια στιγμή να αναγκαστείς να μεταναστεύσεις. Και θα σε πικράνει πολύ μια ανάλογη συμπεριφορά εκ μέρους κάποιων ξένων σε βάρος σου!

Κι εξάλλου θυμούμαι που στο πανεπιστήμιο αποκαλούσαμε τους μαύρους συμφοιτητές μας, χιουμοριστικά, «κανίβαλους».

Κι εκείνοι. με την ίδια χιουμοριστική διάθεση, μας απαντούσαν εύστοχα:
«Εμείς τρώμε τους ανθρώπους, επειδή πεινάμε. Ενώ εσείς οι λευκοί τους σκοτώνετε, όχι από ανάγκη, αλλά από διαστροφή»!…


Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Το μήνυμα του Τσακνή στην Παπαχρήστου, που έκανε τη διαφορά!


http://www.akous.gr/post.asp?uid=8883

Βούλα, παιδί μου!
Επίτρεψέ μου αρχικά, αυτή την προσφώνηση, γιατί ηλικιακά και μόνο θα μπορούσες να ήσουν. Ο δεύτερος γιος μου άλλωστε, γυμναστής και αθλητής ανήκει κι αυτός στην ΑΕΚ όπως κι εσύ. Εσύ στο τριπλούν, εκείνος στο Handball.
Ξέρω επομένως, από πρώτο χέρι και τους κόπους και τον ιδρώτα και τις στερήσεις και την αυτοπειθαρχία, που επιτάσσει τρόπον τινά, ο λεγόμενος επαγγελματικός αθλητισμός.
Καμαρώνω για τις νίκες σας και συμπάσχω με τις λεγόμενες αποτυχίες ή ήττες σας. Μα πάνω απ' όλα, σας βλέπω σαν παιδιά μου. Όλους σας. Τι ωραίος αυτός ο συναγωνισμός, (το πρώτο συνθετικό της λέξης, δίνει μέγιστη σημασία στο δεύτερο, τον αγώνα-αν με εννοείς) τι ωραία η επιβράβευση των κόπων και τι μεγαλείο η προσπάθεια για υπέρβαση των ατομικών σας ορίων.
Είναι σα να σε ξέρω. Ακούω τον Αναστάση (το γιο μου) να μού λέει «κατέβασα ρολά σήμερα πατέρα» (τερματοφύλακας γαρ) και είναι σαν να ακούω να λες στο δικό σου, «πάτησα τέλεια στο πρώτο μου βήμα μπαμπά.» 
 

Eδω ειναι blogs ρε κουφαλες δεν ξοφλησαμε!

 

Ο κύριος Ισίδωρος Κούβελος άνδρας της ιέρειας του κεφαλαίου Ντόρας Μπακογιαννη είναι Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και είναι αυτός που κατά σύμπτωση ξέχασε να δηλώσει εκατομμύρια ευρώ και τα πήγε στην Ελβετία ενώ η Ελλάδα είναι υπό κατοχή και πτώχευση!
Δεν ξέρει τίποτα για πάνω από 80 δισεκατομμύρια που κατασπαταλήθηκαν στους ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004 (ακόμα δεν έχει γίνει έλεγχος τότε,επί κυβερνήσεως ΣΗΜΙΤΗ, που σημειώστε κανένα κόμμα ούτε τα αριστερά που κόπτονται για τον ρατσισμό,δεν έχει αναφέρει καν το όνομα του).
Ρατσιστής δεν είναι αυτός που λέει, είναι αυτός που κάνει μέγιστοι της (πα)παρονόησης, της αμετροέπειας και της διαφθοράς. Όταν οι μετανάστες έχτιζαν τα ολυμπιακά έργα και θάβονταν μέσα σ' αυτά, ανασφάλιστοι και κακοπληρωμένοι, οι "γαλαζοαίματοι" της Ο.Ε που στο διάολο βάσκανε;
ρατσισμός είναι ακόμα και σήμερα να είμαστε μετανάστες στην ίδια μας την χώρα
Για να επιβιώσουμε ,ακόμα και οι άνεργοι να πρέπει να πληρώσουν δυσβάσταχτα χαράτσια!

Ρατσισμός είναι οι χιλιάδες δηλωμένες και αδήλωτες αυτοκτονίες για χρέη!
Ρατσισμός είναι όχι το χρώμα του κάθε μετανάστη, αλλά αυτοί που τον εκμεταλλεύονται αυτοί που τον φέρνουν έναντι αδράς αμοιβής, και τον εγκλωβίζουν ,στην γη της επαγγελίας, όπως του τάζουν, έναντι αδράς αμοιβής, και μετά τον ωθούν αναγκαστικά εγκλωβισμένο εδώ στην εγκληματικότητα.
Ρατσισμός είναι η θεωρία της και να   Επιμένει στην άποψη της περί "συνωστισμού των Ελλήνων στα παράλια της Σμύρνης" η ακαδημαϊκός και  βουλευτής με τη Δημοκρατική Αριστερά, Μαρία Ρεπούση. που την πληρώνει ο ελληνικός λαός!

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στo Ράδιο Κρήτη 27/7/2012.

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στην  ραδιοφωνική εκπομπή του Ν. Ψιλάκη.   Ράδιο Κρήτη 101,5fm. 27/07/2012.

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στην
ραδιοφωνική εκπομπή του Ν. Ψιλάκη.

Ράδιο Κρήτη 101,5fm. 27/07/2012.





Που είστε αριστεροί της πλάκας να καταγγείλετε αυτά τα αίσχη:

 

Είναι Ολυμπιακό ιδεώδες να "ξεχνάς" να δηλώνεις στο πόθεν αίσχες κάτι μύρια και μετά να είσαι και τιμητής των ηθικών ιδεών;;!!!!!!!! Αλήθεια τα μέλη της Ολυμπιακής επιτροπής που παλαιότερα είχαν γίνει καταγγελίες ότι χρηματίζονται για τις ψήφους τους είναι "άξιοι" να κρίνουν τα Ολυμπιακά ιδεώδη; Πολύ υποκρισία και προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης πέφτει. Ίσως πρέπει να γίνει Ολυμπιακό άθλημα η χειραγώγηση και παραπλάνηση του κόσμου.....
Αυτα τασχολια ειναι ρατσιστικα σε βαρος των Ελληνων η οχι ;
Γιατι δεν τα καταγγελετε στην επιτροπη ολυμπιακων αγωνων οπως κανατε με το τσολι το δικο μας ;

... ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΣΗΜΑΊΝΕΙ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ.
“Το Ολυμπιακό χωριό έχει γεμίσει με ξυπόλητους Ελληνες αθλητές. Μόλις τους βλέπουμε κάνουμε τους μαλάκες, γιατί φοβόμαστε ότι θα μας ζητήσουν δανεικά», τουίταρε η σημαιοφόρος της Γερμανίας Νατάσα Κέλερ, ενώ μια Αγγλίδα αθλήτρια κοροϊδευτικά έγραψε στο twitter της για τους Έλληνες αθλητές ότι:


Η…προσφορά-θυσία των πολιτικών μας

Του Θανάση Νικολαΐδη 

ΤΙ περιμέναμε απ’ τους εθνοπατέρες μας των προνομίων, των υπερωριών και των επιτροπών; Να τα βάλουμε σε μια σειρά σταχυολογώντας τα κυριότερα.
1. Περιμέναμε να μην κοιμούνται απ’ την αγωνία να μας φέρουν τη λίστα των καταθετών (στην Ελβετία), αποδεικνύοντας πως δεν έχουν κάτι να…φοβηθούν. Μας το υποσχέθηκαν αρχηγοί, το ζήτησαν κόμματα, τους τρίξαμε τα δόντια κι ύστερα…χαλαρώσαμε. Αύριο, θα το’ χουμε ξεχάσει, με σωρευμένα τα προβλήματα και τις έγνοιες. Αυτό θα πει πολιτική αυτός είναι ο (έλληνας) πολιτικός.
2. Μας…έταξαν το «πόθεν έσχες» και την αξιολόγησή του από δικαστικούς. Τέχνασμα ήταν και πέρασε, όνειρο και πάει. Ξανά στο σκοτάδι το βιος τους, μια φορά το χρόνο τα «έχειν» τους (χωρίς το «πόθεν») κι όποιος θυμάται τα ακίνητα και τις καταθέσεις τους με μια ανάγνωση το χρόνο είναι…αριθμομνήμων.
3. Θα μείωναν τον αριθμό τους δραστικά, για κοινοβούλιο «κινητικότερο» και λιγότερο δαπανηρό. Θα το αποφάσιζαν οι ίδιοι «υπογράφοντας», τα κόμματα συντονισμένα και νόμισαν πως το…χάψαμε. Μια τέτοια υπογραφή ισοδυναμεί με θηλιά στο λαιμό και τα παλικάρια μας (και οι νιες), πνιγμένοι στα προνόμια, αισιόδοξοι και χαρούμενοι δεν παρουσιάζουν «αυτοκτονικές» τάσεις.



Υπόδειγμα Νόμου περί ανακήρυξης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Ελληνικής Δημοκρατίας

Υπόδειγμα Νόμου περί ανακήρυξης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Ελληνικής Δημοκρατίας

Τίτλος


1. Ο παρών Νόμος δύναται να επονομαστεί Νόμος του 2012 για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

Ερμηνεία


2. (1) Στον παρόντα Νόμο, εκτός εάν το περιεχόμενο απαιτεί διαφορετικά –

«Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη» είναι η πέραν και παρακείμενη της αιγιαλίτιδας ζώνης θαλάσσια περιοχή, τα όρια της οποίας ορίζονται από το Άρθρο 3,

«Δημοκρατία» είναι η Ελληνική Δημοκρατία,

«Διευθυντής» είναι ο Διευθυντής του Τμήματος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,

«Δικαστήριο» είναι το Δικαστήριο που προβλέπεται στο Άρθρο 10,

«Ζώντες πόροι» περιλαμβάνουν τα ψάρια και κάθε άλλο ζώντα οργανισμό, εκτός από τα καθιστικά είδη, όπως ορίζονται από το Άρθρο 77 της Σύμβασης,


Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Αφού είστε τόσο ευαίσθητοι και τιμωρήσατε τη Βούλα, αυτούς γιατί δεν τους τιμωρήσατε;

Άφρα Αλ Σάλεχ: Σε μήνυμα στο Facebook, απάντησε σε σχόλιο που έλεγε ότι οι Έλληνες θα έχουν την τύχη των ινδιάνων, ότι αυτό θα ήταν καλό για την ανθρωπότητα:

 

Πέτρος Τατσόπουλος,


Αετίσια βλέμματα

Νίκος Λυγερός - Ελληνική ΑΟΖ: Αετίσια βλέμματα


Αετίσια βλέμματα θωρούν
το απέραντο γαλάζιο
κι ετοιμάζονται να πετάξουν
με πάθος για την ανάγκη
ενός πληγωμένου λαού
δίχως να υπολογίσουν τίποτα
ούτε το κόστος, ούτε τη ζωή τους
διότι η ιερή αποστολή τους
δεν έχει αλλάξει εδώ και αιώνες
και οι ήρωες είναι πάντα έτοιμοι
όταν πρέπει να θυσιαστούν
για την ελευθερία του έθνους.

Συνέτριψαν την Παπαχρήστου και τη…δημοκρατία

Του Θανάση Νικολαΐδη 
ΜΑΣ τους έμπασαν κρυφά και φανερά, οργανωμένα σκόπιμα και (πολιτικά) πρόστυχα. Ευρωπαίοι των σχεδιασμών, Αμερικάνοι της παγκοσμιοποίησης και ντόπιοι «ηγεμόνες». Για την εκλογική τους προκοπή οι τελευταίοι και η ψήφος ακριβή. Δεν έχει χρώμα, φτάνει τα «χαρτιά» να’ ναι «γρήγορα» και ο αλλοδαπός ελληνοποιημένος. Μη μας  το σκάσει ο Ρωσορώσος δυσαρεστημένος απ’ την «αφιλόξενη» Ελλάδα, πριν χριστεί ελληνοπόντιος, μη δεν βγει το διαβατήριό του σε μια βδομάδα, τον χάσουμε κι αυτός τα προνόμιά του…
ΚΙ ύστερα (κατ)έφθασαν καραβιές δυστυχισμένων από χίλια κλίματα και χρώματα στην Ελλάδα του «Ξένιου Δία». Ξυπνήσαμε περικυκλωμένοι από αλλοδαπούς-όχι τουρίστες-μπουκωμένοι από Άπω Ανατολίτες και Αφρικανούς.
ΚΑΙ, βέβαια, δεν θα τους δέρνουμε στο δρόμο. Θα δίναμε (και δίνουμε) ένα πιάτο φαΐ στους πεινασμένους. Ωστόσο, εκείνοι που πρέπει να τους…δείρουμε γιατί μεταχειρίστηκαν την Ελλάδα σαν πτυελοδοχείο τους βρίσκονται πολύ μακριά. Η παγκοσμιοποίησή τους μορφοποιήθηκε σε κάθε καρυδιάς καρύδι στην (αφύλαχτη) Ελλάδα και άγνωσται αι βουλαί των (μεγάλων) αφεντικών μας. Κι ύστερα; Έπρεπε να δείρουμε τους κοντινούς μας συνεταίρους που «κακοποίησαν» τους ξένους για πάρτη τους, έβαλαν σε τάξη τα πράγματα κρατώντας μετρημένους και απολύτως ελεγχόμενους, ξεφόρτωσαν σε ‘μας τις καραβιές και φόρτωσαν ευθύνες στις κυβερνήσεις μας και άγχος τους πολίτες μας. Δεν απολογήθηκαν Σημίτης και Καραμανλής κι ούτε σκάνε μύτη.



Το υπόδειγμα του κοιτάσματος Αφροδίτη

Νίκος Λυγερός, Ηλίας Κονοφάγος - Το υπόδειγμα του κοιτάσματος Αφροδίτη - Ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ - EEZ)
Για να αντιληφθούμε πραγματικά τι σημαίνει πρακτικά, σε οικονομικό επίπεδο να βρεθούν στην ελληνική ΑΟΖ, κοιτάσματα φυσικού αερίου σε περιοχές όπως είναι τα Ιωάννινα, το Ιόνιο και η Νότια Κρήτη για να μην έχουμε να εξετάσουμε και τις κλασσικές φοβίες, πρέπει να έχουμε ένα γενικό υπόδειγμα. Για να γίνει αυτή η εκτίμηση δίχως να βασίζεται μόνο σε θεωρητικές προσεγγίσεις, μελετήσαμε το παράδειγμα του κοιτάσματος Αφροδίτη, με την πολύτιμη βοήθεια του ανεκτίμητου Σόλωνα Κασσίνη. Το κοίτασμα Αφροδίτη που βρίσκεται στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ αντιπροσωπεύει 200 Δις m3. Αν θεωρήσουμε ότι η συνολική επένδυση είναι της τάξης $18 Δις σε μία διάρκεια τεσσάρων ετών, από τα οποία, $1 Δις αφορά στις γεωτρήσεις, $2 Δις για αγωγό μεταφοράς στην ξηρά και $15 Δις για χερσαίες εγκαταστάσεις υγροποίησης, τότε έχουμε ένα λειτουργικό μοντέλο, το οποίο είναι μία καλή προσομοίωση της κυπριακής περίπτωσης έως να ανακαλυφθούν και άλλα κοιτάσματα στα άλλα εννέα οικόπεδα όπου έχουμε υποψηφιότητες από τα δώδεκα οικόπεδα του δεύτερου γύρου αδειοδότησης της κυπριακής δημοκρατίας...
Με την υπόθεση ότι κοινό μέσο όρο, η διάρκεια εκμετάλλευσης θα είναι 22 χρόνια και ότι η αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου θα είναι της τάξης του 2% ανά έτος, τότε μπορούμε να υπολογίσουμε ότι η συνολική απολαβή δημοσίου είναι της τάξης $72 Δις και με το σημερινό νόμισμα (με discounted 6%) τότε έχουμε $33 Δις.


Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Αθέμιτη υπερτερότητα. (Racism)

γραφει ο αρισταρχος
 














“Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό”. Βούλα Παπαχρήστου.

Τελικά εδώ σ’ αυτόν τον τόπο δεν ευδοκιμεί μόνον η φαιδρά πορτοκαλέα αλλά και πλείστα άλλα φαιδρά οπωροφόρα. Η υποκρισία πολλές φορές σπάει σίδερα. Ανεβάζουμε την ευαισθησία στο maximum και κοκκινίζει ο τόπος. Έτσι και περάσει πεταλούδα τίθεται ο συναγερμός σε λειτουργία και το κουδούνι βαράει δαιμονισμένα. Και μεις για να το σταματήσουμε κάνουμε κάτι πολύ πιο ηχηρό.
Καταργούμε μια  αθλήτριά μας από τους Ολυμπιακούς, σαν την λέμε‘’Δεν αξίζεις να μας αντιπροσωπεύεις γιατί είσαι racist!’’ και τελούμε εν αναμονή .
Ζήτησε η κοπέλα εκατό φορές συγνώμη. Να κάνουμε και καμιά σαρανταριά μετάνοιες;Όταν ο Πάγκαλος σαν αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών είπε το αμίμητο ‘’ Η Γερμανία είναι ένας γίγαντας με μυαλό νάνου’’ ζήτησε κατ’ απαίτηση των Γερμανών συγνώμη και πάει τέλειωσε. Η υπόθεση έκλεισε.


Άρχισαν οι φασιστικές διώξεις: απέκλεισαν την Παπαχρήστου απ' τους Ολυμπιακούς !


Το δημοκρατικότατο, κατά τα άλλα, ελληνόφωνο κράτος θίχτηκε που η αθλήτρια του τριπλούν, Βούλα Παπαχρήστου, έκανε μια απόλυτα ρεαλιστικότατη δήλωση για τον Ιό του Δυτικού Νείλου:

«Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!»''

Χαρακτήρισαν το παραπάνω σχόλιο ''ρατσιστικό'' - δεν το τεκμηρίωσαν, όμως - και με διαδικασίες προς τιμήν της Χούντας του '67, την ''πτώση'' της οποίας και την εδραίωση της νέας γιόρτασαν πριν λίγες μέρες, αποφάσισαν και διέταξαν τον αποκλεισμό της αθλήτριας, που κοπίασε, για να προκριθεί στους Ολυμπιακούς, δεν πέρασε με ''μέσο'', όπως κάποια κομματόσκυλα παίρνουν τις θέσεις στο δημόσιο. Φυσικά, δεν το διακινδυνεύουν ο ελεύθερος τρόπος σκέψης και ο ρεαλισμός της αθλήτριας να γίνει πρότυπο για τους νέους - αυτοί θέλουν δικά τους πρότυπα.

ΤΕΛΙΚΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΣΚ@ΤΟ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!

eglimatikotita.gr


Σχόλιο δικό μας:
Η αιώνια Ελλάδα που τρώει τα παιδιά της!! Ως πότε όμως;;

Όταν οι ελληναράδες νοσταλγοί των Οθωμανών, των δουλέμπορων δηλαδή που κατέσφαξαν τους γηγενείς της υποσαχάριας Αφρικής, καταλαμβάνονται από “ιερά οργή” και ζητούν το κεφάλι μιας εξαιρετικής αθλήτριας στο πιάτο…
Το σύνολο των κατοίκων της πολιτισμένης δύσης λένε ανέκδοτα που μπορεί να χαρακτηριστούν “ρατσιστικά”. Οι άσπροι για τους μαύρους, οι μαύροι για τους άσπρους, οι αραβικής καταγωγής για τους Εβραίους, οι Εβραίοι για τους άραβες κλπ. Οι κάτοικοι των κρατών που απεχθάνονται τον πολιτισμό (π.χ. Τουρκία), πάσχουν από έλλειψη χιούμορ αφού απλώς σφάζουν ότι είναι “διαφορετικό”.


Μεταχρονολογημένη…αρετή της Αρετής

 Του Θανάση Νικολαΐδη

ΕΚΑΝΕ την πρόβλεψή του ένας (κάποιος) βενζινάς, έβαλε κάτι στην άκρη. Για τη δύσκολη ώρα, που δεν ήταν άλλη από τη σύλληψή του αυτοφώρω να κλέβει. Με «πειραγμένη» την αντλία και χωρίς…άγχος. «Αν με πιάσουν, πληρώνω απ’ τα αποταμιευμένα, συμπληρώνω απ’ τα κλεμμένα και καθαρίζω». Και καθάριζε με τακτικό πρόστιμο και με την αλητεία του να τρέχει στα λιποβαρή ρεζερβουάρ, στην Ελλάδα της ατιμωρησίας.
Η πρακτική του βενζινά πέρασε και σε πολιτικούς που «φτιάχτηκαν» και παρέμειναν στο σκοτάδι μασουλώντας ανενόχλητοι τη λεία τους. Μέχρι που ο διάολος έσπασε το ποδάρι του και…γράπωσαν τον Άκη και τους «οικείους» του. Η κα Αρετή Τσοχατζοπούλου στα…σίδερα και το κελί συμμορφώνει. Και προειδοποιεί και προλαμβάνει. Το κελί που ξεχάστηκε και παρέμενε άδειο για μεγαλοκλέφτες στην Ελλάδα της ρεμούλας, για να στεγάσει φτωχοδιάβολους της καθημερινότητας. Όσο να φαίνεται πως υπάρχει νόμος και λειτουργεί, αλλά με χίλιες…τρύπες και παραθυράκια για τους ισχυρούς, καπάτσους και αδίσταχτους που βγαίνουν διαρρηγνύοντας το δίχτυ. 
ΧΑΡΙΖΕΙ στο δημόσιο(!) η κα Αρετή τα ακίνητα «κτηθέντα με χρήματα του πατέρα της»! Μεγαλόκαρδα…συγκινητικά και καθυστερημένα. Με μια λανθάνουσα(;) αρετή εκπεφρασμένη μεταχρονολογημένα. Και, βέβαια, θα έπειθε, αν ο έλεγχος της προέλευσης του πατρικού πλούτου για την «γονική παροχή» που την έκανε πλούσια είχε γίνει έγκαιρα, τίμια και προκαταβολικά. Τώρα, με την προοπτική μιας πιθανής δήμευσης και την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενη χαρίζει εκ των υστέρων, προσφέρει στο δημόσιο που το κατασπάραξε ο πατέρας της και πάμε παρακάτω.



Δικαιώματα και Καθήκοντα στον Νόμο 2012 της ΑΟΖ

Δικαιώματα και Καθήκοντα στον Νόμο 2012 της ΑΟΖ - Νίκος Λυγερός
Ο Νόμος του 2012 για τη θέσπιση της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης θα πρέπει να περιγράφει τα Δικαιώματα και τα Καθήκοντα άλλων κρατών στην ελληνική ΑΟΖ. Κατά την άσκηση των δικαιωμάτων και εκτέλεση των καθηκόντων της βάσει του Νόμου του 2012 για την ελληνική ΑΟΖ, η Ελληνική Δημοκρατία θα λαμβάνει δεόντως υπόψη τα δικαιώματα και τα καθήκοντα των άλλων κρατών και θα ενεργεί κατά τρόπο συμβατό με τις διατάξεις της Σύμβασης του Δικαίου της Θάλασσας του 1982. Επίσης, στην ΑΟΖ της Ελληνικής Δημοκρατίας, τα άλλα κράτη απολαύουν των δικαιωμάτων τους και εκτελούν τα καθήκοντα δυνάμει της Σύμβασης. Κατά την άσκηση των δικαιωμάτων τους και εκτέλεση των καθηκόντων τους, τα κράτη θα λαμβάνουν δεόντως υπόψη τα δικαιώματα και τα καθήκοντα της Ελληνικής Δημοκρατίας και θα συμμορφώνονται με τους νόμους και τους κανονισμούς που έχει υιοθετήσει η Ελληνική Δημοκρατία, σύμφωνα με τις διατάξεις της Σύμβασης και τους άλλους κανόνες διεθνούς δικαίου κατά το μέτρο που δεν είναι ασύμβατοι με το αντίστοιχο μέρος της Σύμβασης. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ουδείς επιτρέπεται να διεξάγει στην ελληνική ΑΟΖ έρευνα και εκμετάλλευση ζώντων ή μη ζώντων πόρων, εκτός αν χορηγηθεί άδεια από το Υπουργικό Συμβούλιο βάσει του παρόντος Νόμου του 2012 ή όποιου άλλου Νόμου ή από όποια άλλη αρμόδια αρχή δυνάμει όποιου άλλου Νόμου ή κανονισμού. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το Υπουργικό Συμβούλιο δύναται να εκδώσει κανονισμούς για την καλύτερη εφαρμογή των διατάξεων...

Ο Πολύδωρας ζητεί εξηγήσεις για τη μεγάλη αρπαχτή (120.000.000 ευρώ) για τους αποκωδικοποιητές... Στην Ιταλία, ο τότε πρωθυπουργός Μπερλουσκόνι έδωσε στον αδελφό του τη δουλειά με τους αποκωδικοποιητές….

Aπό Στοχασμός Πολιτική


 
Aπό το "press-gr" μέσω "σίβυλλα"

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. 

Θέμα: Αγορά αποκωδικοποιητών για ψηφιακό σήμα τηλεοπτικών σταθμών και κατάργηση του αναλογικού κέντρου εκπομπής τηλεοπτικών προγραμμάτων από τον Υμηττό. 
Σε πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Παρόν», διαβάσαμε την είδηση σχετικά με το συνολικό κόστος των αποκωδικοποιητών, που παρέχουν το ψηφιακό σήμα των τηλεοπτικών σταθμών, το οποίο επιβαρύνει τους ήδη δοκιμαζόμενους από την κρίση πολίτες. Ο τίτλος του δημοσιεύματος «Κοντά στα 120.000.000 η αρπαχτή για τους αποκωδικοποιητές» παραπέμπει στη 
σκληρή πραγματικότητα. Δηλαδή, μεσούσης της οικονομικής κρίσεως, κάποιοι επωφελήθηκαν της δεσμεύσεως της χώρας μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για μετάβαση στη ψηφιακή τηλεόραση, προκειμένου να πλουτίσουν σε βάρος των Ελλήνων. Και αυτό, καθώς ο κάθε πολίτης έχει ήδη ή πρέπει να δαπανήσει τουλάχιστον από 30 έως 50 ευρώ, προκειμένου να παρακολουθήσει τα τηλεοπτικά προγράμματα, ενώ μέχρι πρότινος, του παρείχετο αυτό το δικαίωμα χωρίς οικονομική επιβάρυνση. 
 

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Του Κλίντον και της…γραφειοκρατίας

Του Θανάση Νικολαΐδη 

 «ΟΣΟ αυτός μιλούσε για την εντιμότητά του, εμείς μετρούσαμε τα ασημικά μας» λέει το γνωμικό. Όσο αυτός (ο 66/χρονος κ. Κλίντον) μιλούσε για τα γεράματα στον Πρωθυπουργό, το μυαλό μας περιδιάβαινε στη ρημαγμένη Γιουγκοσλαβία (1999) και οι ΝΑΤΟικές βόμβες στριφογύριζαν στο κεφάλι μας. Βλέπαμε ισοπεδωμένα χωριά και σκοτωμένα παιδάκια κι έναν Δούναβη χωρίς γεφύρι να τον περνάνε με σχεδία.
ΕΙΡΗΝΙΣΤΗΣ, σήμερα, και πολλά υποσχόμενος (στην οικονομία μας) ο τ. Πρόεδρος, ωστόσο…τι ασπρομάλλης Κλίντον, τι κοκκινοτρίχης Κάρτερ στη βιτρίνα; Όλοι το ίδιο είναι και το ΝΑΤΟ κάνει τη «δουλειά» του. Βόμβες σπέρνει, κόσμο σκοτώνει, λαούς καταστρέφει και τον κόσμο κυριεύει. Ως μοναδική δύναμη (με το στρατιωτικό του σκέλος σιδερένιο βραχίονα της πολιτικής των ΗΠΑ) στον κόσμο, χωρίς αντίπαλο και, με τα Κράτη στη σειρά να περιμένουν για εγγραφή στον…αμυντικό οργανισμό.
ΑΦΗΝΟΥΜΕ τον Πρόεδρο, αφού του σφίξουμε το χέρι για την φιλελληνικά του αισθήματα και πάμε στα δικά μας. Στις προϋποθέσεις για αξιοποίηση των υποσχέσεων του κ. Κλίντον, που, βέβαια, δεν ξέρουμε ποιους και πόσους εκπροσωπεί για να πάρουμε κι ανάλογο καλάθι. Έτσι κι αλλιώς, πολλά έπρεπε ήδη ν’ αλλάξουν στη χώρας μας της κομπίνας, της ρεμούλας και της αταξίας κι ακόμα δεν ξεκίνησαν. 


Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Περί Νόμου του 2012 για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη

Ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) - Νίκος Λυγερός - Περί Νόμου του 2012 για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη
Ο Νόμος του 2012 για την ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει ότι το εξωτερικό της όριο δεν εκτείνεται πέραν των 200 ναυτικών μιλίων – 1ΝΜ= 1852m – από τις γραμμές βάσης από τις οποίες μετράται το εύρος της αιγιαλίτιδας ζώνης. Αυτό, βέβαια, ως θεμελιακή αρχή. Στην συνέχεια είναι σημαντικό να εξετάσουμε το θέμα της επικάλυψης, αφού για την Ελλάδα θα έχουμε όντως 6 περιπτώσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, ο Νόμος πρέπει να εμπεριέχει την εξής διευκρίνιση. Σε περιπτώσεις όπου μέρος της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης επικαλύπτεται από μέρος της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης οποιουδήποτε άλλου κράτους με ακτές που κείτονται απέναντι από αυτές της ελληνικής Δημοκρατίας, η χάραξη μεταξύ της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της ελληνικής Δημοκρατίας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης του άλλου κράτους θα λάβει χώρα με συμφωνία μεταξύ των άμεσα ενδιαφερομένων κρατών...

Η πορεία της ελληνικής ΑΟΖ δεν σταματά!

Ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) - Νίκος Λυγερός - Η πορεία της ελληνικής ΑΟΖ δεν σταματά
Η πορεία της ελληνικής ΑΟΖ δεν σταματά! Την ΑΟΖ τη θέλει ο ελληνικός λαός όχι μόνο επειδή είναι ένα σύμβολο πλέον, αλλά διότι είναι η αρχή μιας νέας περιόδου για την Ελλάδα με το κεφάλι ψηλά, που δεν ξέρει να γονατίζει ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Αφού το θέλει η κυβέρνηση και μάλιστα δυναμικά, αφού το θέλουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε άλλο για να περάσουμε στο στάδιο της υλοποίησης. Μελετάμε όλες τις λεπτομέρειες πια, όχι για να ξέρουμε αν θα κάνουμε ή όχι την ελληνική ΑΟΖ, αλλά το πώς θα την υποστηρίξουμε πρακτικά και αποτελεσματικά, αφού θα την κάνουμε. Ο καθένας πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ζούμε ιστορικές στιγμές για την πατρίδα μας...
Κι αν αυτός ο αγώνας φαίνεται ασήμαντος ή ανύπαρκτος για μερικούς, δεν έχει καμία σημασία, διότι είναι οι ίδιοι που θα αλλάξουν γνώμη μόλις υλοποιηθεί η όλη διαδικασία. Δεν υπάρχει σημείο που δεν εξετάζουμε, έτσι ώστε να διευκολύνουμε κάθε βουλευτή της Βουλής των Ελλήνων την ώρα που θα ψηφίσει για την θέσπιση της ελληνικής ΑΟΖ.


Ο Αιγύπτιος πρόεδρος έδωσε χάρη σε 25 ηγέτες της Τζιχάντ


Σύμφωνα με δημοσίευμα των Washington Times, ο νέος Αιγύπτιος Πρόεδρος, Μοχάμεντ Μόρσι, στα πλαίσια της έναρξης του μήνα του Ραμαζανιού, απένειμε χάρη σε 572 φυλακισμένους του στρατού ανάμεσα στους οποίους και 25 ηγέτες της Ισλαμικής Τζιχάντ και της Jama'a al-Islamiya . Αυτό δήλωσε ο αδερφός του ηγέτη της Αλ Κάιντα, Mohamed al-Zawahiri.


Ο Μόρσι ανακοίνωσε πως, για να σηματοδοτήσει την έναρξη του Ραμαζανιού, απονέμει χάρη σε 572 φυλακισμένους του στρατού που η φυλάκισή τους σχετίζεται με τα γεγονότα της επανάστασης της 25ης Ιανουαρίου, ή των ταραχών στη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου.
Η απόφαση περιελάμβανε μερικούς από τους ηγέτες της Jama'a al-Islamiya και της Τζιχάντ που είχαν καταδικασθεί σε θάνατο, συμπεριλαμβανομένων των  Hassan Khalifa, Ahmed Abdel Kader, Shaaban Howaidy and Gharib al-Shahat. Επιπλέον, οι Saber Salama and Shawky Salama, φυλακισμένοι που έλαβαν χάρη, είχαν καταδικασθεί σε 25 χρόνια κάθειρξης.
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η άμεση σχέση της Αλ Κάιντα και, γενικότερα, της ισλαμιστικής τρομοκρατίας με τους αντικαθεστωτικούς της ''Αραβικής Άνοιξης'' που, τελικά, μόνο Άνοιξη δεν είναι, αλλά ένα σκοταδιστικό κύμα μίσους και φανατισμού που εξαπλώνεται πάνω από τις μετριοπαθείς, ως τώρα, αραβικές χώρες. Και, φυσικά, αποδεικνύεται η υποκριτική και ύποπτη στάση της Δύσης που υποστήριξε και προώθησε - με κίνητρα υποτίθεται ανθρωπιστικά - την επικράτηση αυτών των καθεστώτων.


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Γιατί είναι νόμιμο το να παρανομώ


(Χιλιάδες είναι οι λόγοι, θέλω να προσθέσω έναν που μου ήρθε μόλις.)

Πέρασα τα διόδια χωρίς να πληρώσω, είχε πιο κάτω μπατσικό, αυτόματα μου βγήκε τι θα τους πω -ο νέος λόγος. (Δεν με σταμάτησαν τελικά.)
Η πολιτεία μού χρωστάει και με αυτόν τον τρόπο (κλέβοντάς τους) μου ξεπληρώνει τα χρωστούμενα.
Μου καρφώθηκαν φίλε μου τα συντάξιμα!!!!
Είναι το μόνο έσοδο που λαμβάνουν πλέον από μένα, από το μόνο που δεν έχω καταφέρει να απαλλαχτώ. Κι ενώ πήγα προ μηνών στο ταμείο μου και τους ζήτησα να με απαλλάξουν από τα συντάξιμα, μου είπαν κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται! Δεν προβλέπεται να μην πληρώνεις για μία σύνταξη που ποτέ δεν θα λάβεις!
Με κλέβουν με το στανιό, τους κλέβω για…. συμψηφισμό! 
Από 17 χρονών πληρώνω στην κουραδοπολιτεία συντάξιμα, είμαι 40. Δύο ζωές να γυρίσω την Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη χωρίς να πληρώσω δεν θα καταφέρουν να με ξοφλήσουν!!
(Οικονομικός είναι ο πόλεμος, αν δεν εισπράττουν θα χάσουν.)

πισίνα των φυλακών Κορυδαλλού

 

Διαβάσαμε και εμείς το θέμα με την περιβόητη πισίνα στις φυλακές κορυδαλλού
εγώ θα σταθώ στο ότι δεν δαπανήθηκε κανένα κρατικό κονδύλι ..και σε τίποτα άλλο
όμως όταν το θέμα παίρνει τόση δημοσιότητα σε μια μέρα απο τους δημοσιοκαφρους..και αποσιωπούν
Η ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΑΛΛΟΙ ΦΟΡΕΙΣ που έφαγαν εκατομμύρια κρατικά κονδύλια ..φρίττω
κάτω και η άλλη άποψη των σωφρονιστικών
Ιδού η σχετική ανακοίνωση>

Με έκπληξη αλλά και προβληματισμό, είδαμε και διαβάσαμε ρεπορτάζ που αναφέρονται σε... SPA το οποίο κατασκευάστηκε με χρήματα του ελληνικού δημοσίου στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων των Φυλακών Κορυδαλλού.

Εκεί που η ψυχή χαίρεται, εκεί που ευφραίνεται, που ποτέ δεν χορταίνει...

 Γέροντας Πορφύριος (1906-1999)
Ο Χριστός θέλει κι ευχαριστείται να σκορπάει τη χαρά, να πλουτίζει τους πιστούς Του με χαρά. Εύχομαι "ίνα η χαρά υμών η πεπληρωμένη". Αυτή είναι η θρησκεία μας. Εκεί πρέπει να πάμε. Ο Χριστός είναι ο Παράδεισος, παιδιά μου. Τι είναι Παράδεισος; Ο Χριστός είναι. Από 'δω αρχίζει ο Παράδεισος. Είναι ακριβώς το ίδιο. Όσοι εδώ στη γη ζουν τον Χριστό, ζουν τον Παράδεισο. Έτσι είναι, που σας το λέγω. Είναι σωστό, αληθινό αυτό, πιστέψτε με!

τα δολοφονικά τελεσίγραφα...



Είναι πασιφανές ότι διαπλέουμε ένα δολοφονικό τρίγωνο, που κορυφές του είναι ο ναζισμός, ο σιωνισμός και ο γκαγκστερισμός.

Το οποίο, βέβαια, τρίγωνο υπηρετεί πειθήνια το ντόπιο λόμπυ ληστών, κλεφτών, απατεώνων, εφιαλτών, κλπ….

Και ασφαλώς θα έχετε ξεχάσει την κατάπτυστη ακροτελεύτια ομιλία-μνημείο θρασυδειλίας-των πρόσφατων προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

Η οποία θύμιζε το ερίφιο του αισώπειου μύθου, που σκαρφαλωμένο στην ταράτσα χλεύαζε το διερχόμενο λύκο.

Που στην προκειμένη περίπτωση δεν ήταν η αντιπολίτευση, αλλά σύμπας ο ελληνικός λαός.

Για τον οποίο τα κολεγιόπαιδα της Μπίλντεμπεργκ τρέφουν απύθμενο και ανεξάντλητο μίσος. Που το ξερνάνε ολοένα και δηλητηριωδέστερο, παραλαμβάνοντας, ο ένας κατόπιν του άλλου τη σκυτάλη του ολέθρου. Καθώς συναγωνίζονται για το ποιος θα καταφέρει εναντίον του τα πλέον θανατηφόρα πλήγματα.

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Ο Σαμαράς επιχορήγησε, με το καλημέρα, τον αδελφό του! [Στην υγεία των μπρόκολων]


Από Στοχασμός Πολιτική

Αφού έλυσε το πρόβλημα της πείνας και σταμάτησε η τάση της αυτοθυσίας των συμπολιτών μας, ο νέος πρωθυπουργεύων της τρόικα έθεσε προτεραιότητα στην ψυχολογία των μπρόκολων και πληγωμένων συναισθηματικά φυτών.
Τώρα... εάν από σύμπτωση κάποιος αδελφός του έτυχε και πήρε χρήματα... και νόμιμο και ηθικόν πρέπει να είναι...
Νάσος

Απεργήστε και «αλλού», κ.κ. αγωνιστές…

Του Θανάση Νικολαΐδη 

ΕΙΧΑΝ την ιδεολογία τους, διέθεταν τον «Φάρο» τους, έδιναν τον αγώνα τους. Με ηρωισμούς αγωνιστών-θυμάτων της αγράμματης ηγεσίας τους. Στιγμές πατριωτικής δράσης στα χρόνια της Αντίστασης κι ύστερα από γκάφα σε γκάφα. Με Λιβάνους και Γκαζέρτες για να ξεκινούν τα «Δεκεμβριανά» στη Σκομπία των Άγγλων κι ύστερα να τους βγάζει στο βουνό ο αντίπαλος, για να τους τσακίσει. Κι ύστερα; «Λάθος»(;!) λένε και καθαρίζουν!
ΣΤΑ χρόνια της ειρήνης και της…μη δημοκρατίας, το ΚΚΕ συνέχισε να αγωνίζεται. Με τη ματιά στην Ανατολή που ενέπνεε κι ας μην είχαν τα καθεστώτα των χωρών της καμιά σχέση με τον «υπαρκτό σοσιαλισμό» (και με τον ανύπαρκτο κομουνισμό).
ΑΡΓΟΤΕΡΑ, σήμερα, τώρα, η (ελληνική) κομουνιστική αριστερά δείχνει να μη διδάχτηκε τίποτα απ’ τον…θρίαμβο του καπιταλισμού, δεν προσαρμόστηκε, τρώγεται με τα ρούχα της και «αγωνίζεται». Απ’ την Ακρόπολη με το πανό απλωμένο σαν γάντι για καυγά (που δεν έρχεται και μόνο η ζημιά παραμένει) στα λιμάνια για «αντικαπιταλιστικά» μπλόκα και, βέβαια, με τους ταλαίπωρους της «Χαλυβουργίας» να επιμένουν. Με τι λεφτά; Πώς τρέφονται και συντηρούνται οικογένειες στο 9/μηνο του αγώνα; Ένας καχύποπτος επέμενε.
-Τους «χαρτζιλικώνει» το ΚΚΕ
-Πώς; Με την κομματική επιχορήγηση, άρα με δικά μας λεφτά;
-Ακριβώς.