2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Τουρκικές γελοιότητες στα κατεχόμενα

Νίκος Λυγερός - Τουρκικές γελοιότητες στα κατεχόμενα
Αφιερώνουμε με αγάπη σε όσους ραγιάδες πιστεύουν στην αποτελεσματικότητα της Τουρκίας, την επόμενη φωτογραφία που δείχνει ένα τουρκικό γεωτρύπανο στα κατεχόμενα της Κύπρου, το οποίο έρχεται να αντισταθμίσει τις εργασίες της Κύπρου στην Κυπριακή ΑΟΖ. Φανταζόμαστε το μέγεθος και το βάρος του έργου μέσω του φορτηγού που βρίσκεται αριστερά. Δεν αναγκαστήκαμε να προβούμε σε κατασκοπική δράση. Ένας μόνο μαθητής μας κατάφερε να βγάλει αυτήν την φωτογραφία για να αναδείξουμε τα τεράστιο έργο του νεοθωμανικού δόγματος, όπως θα έλεγε ο υπουργός εξωτερικού της γειτονιάς. Εκτιμούμε ότι λόγω παράδοσης και μόνο περιορίστηκαν σε ένα ύψος που δεν ξεπερνά εκείνου ενός μιναρέ, αλλιώς θα είχαν υποστεί σοβαρές κριτικές εντός γειτονιάς. Το απίστευτο της υπόθεσης είναι ότι έχουμε ειδικούς γειτονολόγους που μας εξηγούν ότι πρέπει να φοβόμαστε τέτοιου είδους κινήσεις. Σε κάθε περίπτωση για όσους δεν είναι ραγιάδες και δεν έχουν γονατίσει, όπως είναι το πρέπον, θέλαμε να χαρεί το χειλάκι τους με αυτές τις τουρκικές γελοιότητες στα κατεχόμενα. Δεν είχαμε κανένα άλλο σκοπό.

Το Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου Αλεξανδρούπολης ως έμμεση ενίσχυση της ελληνικής ΑΟΖ

Νίκος Λυγερός - Το Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου Αλεξανδρούπολης ως έμμεση ενίσχυση της ελληνικής ΑΟΖ
Το Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου Αλεξανδρούπολης, είναι ένας πλωτός υπεράκτιος σταθμός αεριοποίησης του υγροποιημένου φυσικού αερίου. Ο φορέας ανάπτυξης καλλιέργειάς του είναι η GASTRADE A.E., η οποία ανήκει στον όμιλο Καπελούζο. Ο στόχος του ΑΣΦΑ είναι μία ευέλικτη λύση αεριοποίησης, δίχως να προκαλεί φθορά στον περιβάλλοντα χώρο. Είναι λοιπόν μία επιλογή που δεν έχει καμία σχέση με τις πρόσφατες αντιπαραθέσεις στη Θράκη. Το ΑΣΦΑ αποτελεί ως ενεργειακός κόμβος μία οικονομική υποστήριξη της Θράκης και μία αξιοποίηση της τοποθεσίας σε ενεργειακό αλλά και στρατηγικό επίπεδο της περιοχής σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα Βαλκάνια και βέβαια την Τουρκία. Είναι επίσης ένας έμμεσος τρόπος ενίσχυσης της ελληνικής ΑΟΖ. Έμμεση και όχι άμεση, διότι ο πλωτός σταθμός θα βρίσκεται γραμμικά από την ακτή 10Km, με άλλα λόγια εντός των εθνικών χωρικών υδάτων της Ελλάδας, δηλαδή εντός 6ΝΜ ακόμα κι αν ο υποθαλάσσιος αγωγός του ΑΣΦΑ θα έχει μήκος 25Km. Με τα σημερινά δεδομένα, δίχως θέσπιση της ελληνικής ΑΟΖ και δίχως οριοθέτηση των ΑΟΖ της Ελλάδας και της Τουρκίας, δεν υπάρχει βέβαια άλλη λύση. Το ΑΣΦΑ όμως είναι όντως μία έμμεση ενίσχυση, διότι ως νέος σταθμός αεριοποίησης, έρχεται να βοηθήσει με τη δράση τον υπάρχοντα σταθμό στην Ρεβυθούσα και με αυτόν τον τρόπο, προκαλεί ένα νέο άνοιγμα μέσω της ικανότητάς του να δεχθεί συστήματα LNG που προέρχονται από την ΑΟΖ της Κύπρου, μέσω της ΑΟΖ της Ελλάδας.

Τον κατάπτυστο νόμο Λοβέρδου για τη ''δωρεά'' οργάνων πότε θα τον καταργήσετε;

Ο νέος νόμος περί δωρεάς οργάνων που ψηφίστηκε επί υπουργείας κ. Λοβέρδου κάνει ουσιαστικά υποχρεωτική τη δωρεά οργάνων, αφού μόνο αν κάποιος δηλώσει εγγράφως ότι δεν επιθυμεί να γίνει δωρητής οργάνων, θα εξαιρείται από τη διαδικασία μακελέματος του σώματός του, το οποίο θα αποφασίζεται όχι από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, αλλά από το κάθε νοσοκομείο. Επιπλέον, καταργείται κάθε έννοια ελεύθερης βούλησης, αφού θα πρέπει ο πολίτης να τρέξει να δηλώσει ότι δε θέλει να γίνει δωρητής οργάνων, ώστε να αποφύγει τους κινδύνους που περιέχει ο νόμος - όμως, πόσοι από τους Έλληνες πολίτες είναι σωστά ενημερωμένοι, ή πόσοι θα έχουν τη δυνατότητα να το δηλώσουν; Επίσης, η δωρεά οργάνων χάνει την ανθρώπινη ομορφιά της προσφοράς και γίνεται κάτι άχρωμο, κάτι υποχρεωτικό, κάτι που σου επιβάλλει το κράτος σαν ένα ακόμη χαράτσι - εκτός από τα λίγα λεφτά σου, τώρα θέλουν και τα όργανα του σώματός σου στα οποία ελάχιστη δυνατότητα επιλογής σου αφήνουν.

Αναφέρθηκε και άλλες φορές ότι με αυτό το νόμο η Ελλάδα, ουσιαστικά, Κοσοβοποιείται (βλ. το εμπόριο οργάνων από απαχθέντες Σέρβους που κατακρεουργούνταν από το Αλβανικό κράτος του Κοσόβου). Οι Έλληνες με την πρόφαση της ''εικαζόμενης συναίνεσης'' του νόμου Λοβέρδου θα υπόκεινται στις διαθέσεις του κάθε γιατρού, ή διοικητή νοσοκομείου - και είναι γνωστό κατά πόσο κάποιοι γιατροί και λειτουργοί της υγείας σέβονται το λειτούργημά τους -, για να γίνουν από άνθρωποι, ''καλλιέργεια οργάνων'', μιας και η ζωή και ο θάνατός τους θα εξαρτάται από το χρηματιστήριο ανθρωπίνων οργάνων.

Η διαχρονικότητα του Ελληνισμού (διάλεξη του Νίκου Λυγερού)

Νίκος Λυγερός - Η διαχρονικότητα του Ελληνισμού [Αλεξανδρούπολη 28-6-2012]

Εισήγηση του Νίκου Λυγερού με θέμα: 

"Η διαχρονικότητα του Ελληνισμού" 

Τελετή καθομολόγησης των αποφοίτων του Διδασκαλείου 2011 - 2012. Αλεξανδρούπολη - 28/06/2012.


...''Γιατί είναι δύσκολο να μιλήσει κανείς μ επιτυχία, εκεί που με κόπο εξασφαλίζεται η εντύπωση ότι λέει την αλήθεια. Κι αυτό, γιατί ο ακροατής που ξέρει καλά τα γεγονότα και τ’ ακούει μ’ ευνοϊκή διάθεση, ίσως θα σχημάτιζε τη γνώμη ότι τα λεγόμενα είναι κάπως κατώτερα, σε σύγκριση μ’ αυτά που και θέλει ν’ ακούει και τα ξέρει καλά’ όμως, αυτός που δεν τα γνώρισε, θα σχημάτιζε τη γνώμη πως πρόκειται για υπερβολές, επειδή νιώθει φθόνο, αν τυχόν ακούσει κάτι που ξεπερνά τη δική του δύναμη. Γιατί μόνο ως εκείνο το σημείο ανέχεται ο άνθρωπος ν’ ακούει επαίνους που λέγονται για άλλους, ως εκεί που κι ο καθείς πιστεύει ότι είναι ικανός να κατορθώσει κάτι απ όσα άκουσε’ όμως, για καθετί που ξεπερνά τη δύναμη του, κυριεύεται απ’ την πρώτη στιγμή από φθόνο, κι έτσι δεν δίνει πίστη.'' [Θουκιδίδη Περικλέους Επιτάφιος Κεφ35].

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ : Κάποια επιπλέον στοιχεία που θα πρέπει να γνωρίζει ο εμπαιζόμενος Ελληνας


Από Λαϊκό Κίνημα

            
Δεν θα αναφερθούμε εκτενώς στο βιογραφικό του νέου υπουργού Οικονομικών, ούτε μας ενδιαφέρει το πρόσωπο, αλλά το αξίωμα για το οποίο των επέλεξε η κυβερνητική τρόικα.
            Δεν θα αναφερθούμε στο παρελθόν του δίπλα στον Σημίτη, ούτε στην θητεία του ως πανεπιστημιακού.
1.         Θα υπενθυμίσουμε στον ελληνικό λαό, ότι ο Ι. Στουρνάρας έγινε ευρύτερα γνωστός στο ελληνικό κοινό από τις εμφανίσεις του στα ΜΜΕ των καναλαρχών, ως γενικός διευθυντής του Ι.Ο.Β.Ε. (Ιδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών) .
Θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι το Ι.Ο.Β.Ε. αποτελεί νομικό πρόσωπο που ίδρυσαν βιομήχανοι και υποχρεωτικά μετέχουν σε αυτό εκπρόσωποι του ΣΕΒ και της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών !!!.
Την «Ενωση Ελληνικών Τραπεζών» την γνωρίζετε. Ο Σ.Ε.Β. , είναι ο «Σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών» (πρώην «Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων», αν και δεν έχει καμία ουσιαστική διαφορά η αλλαγή του τίτλου). Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (δηλ. οι βιομήχανοι της χώρας), η ένωση ελληνικών τραπεζών και οι λοιποί ορισθέντες στο Δ.Σ. του ΙΟΒΕ,  επέλεξαν ως γενικό διευθυντή του «ιδρύματος» τους τον Ι. Στουρνάρα.
Αναρωτηθείτε τώρα ποιοι τον επέλεξαν και ως νέο Υπουργό Οικονομικών … .

«Δολοφόνοι»

Του Θανάση Νικολαΐδη 
ΑΠ’ το σχολείο των SOS στο φροντιστήριο των κωδικοποιημένων, οι «Πανελλαδικές», οι βάσεις, τ’ αποτελέσματα, η φοίτηση. Τζάμπα κόπος. Καμιά έγνοια για την ελληνική μας γλώσσα, σε όλα τα επίπεδα της μορφωτικής διαδικασίας. Τριγύρω, βολεμένοι με μοναδικό προσόν το μέσον κι ύστερα στο…επάγγελμα. Στο «γυαλί» που όλα τα μασάει και τα χωνεύει, χωρίς ποινή για «δολοφόνους».
•    Η Κύπρος είναι στα εσχατιά (ΝΕΤ/Δημοσιογράφος πρωινής εκπομπής, 30-6-12)
•    Η νέα Κυβέρνηση πρέπει να ενσκήψει (ΜΕΓΑ/Βαρνάβας)
•    Μια και ο Υπουργός έχει καταστεί σαφές (ΜΕΓΑ/Σπυράκη)
•    Δεν είμαστε  χώρα κλέφτων κ.λπ. (ΑΝΤ1/Σπηλιοτόπουλος)
•    Μην προστρέχετε (Δούρου)
•    Να καλημερίσουμε τον κ. διευθύνων σύμβουλο (ΜΕΓΑ/Χασαπόπουλος)
•    Είχα αναφερθώ (Θ. Πλεύρης)
•    Στα πλαίσια στοιχειώδης προγράμματος (ΜΕΓΑ/Αλεξάκης)
•    Να ενσκήψουν (εγκύψουν) (Υπ. Υγείας Υπ. Κυβ. Πικραμένου)
•    Αθωώθηκε πολυάκις (Κωνσταντοπούλου/ΣΥΡΙΖΑ)
•    Είμαι εκτός του στούντιου (Καράογλου)
•    Ενήκοον ους (ΜΕΓΑ/Ανταποκριτής εξ.)
•    Μιλάμε για διαφανή διαδικασίες (Τσίπρας)
•    Με σαφή πρόγραμμα (Τσίπρας)
•    Αν δεν τελεφορήσουν (ΝΕΤ)
•    Είναι μία ασφαλή εκτίμηση των αποτελεσμάτων (ΑΛΦΑ)
•    Είναι μια περίοδο…(ΜΕΓΑ/Αλεξάκης)
•    Πόσους νομούς έχει η Πελοπόννησο; (ΑΝΤ1)


Συνέντευξη Νίκου Λυγερού ''D.N.A'' Δ.Δούκας 30-6-2012

Συνέντευξη Νίκου Λυγερού D.N.A Δ Δούκας 30-6-2012

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού

στην εκπομπή του Δημοσθένη Δούκα "D.N.A"

Παρουσίαση στοιχείων περί της Ελληνικής ΑΟΖ

Δέλτα T.V, 30/06/2012.




Νίκος Λυγερός



GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Συνέντευξη Νίκου Λυγερού - Εμείς και ο κόσμος μας - ΡΙΚ 27-6-2012

ΑΟΖ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ - Συνέντευξη Νίκου Λυγερού - Εμείς και ο κόσμος μας - ΡΙΚ 27-6-2012

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στην εκπομπή

"Εμείς και ο κόσμος μας" με την Έλενα Χαραλάμπους,
Πρώτο Πρόγραμμα ΡΙΚ, 27/06/2012 

στα πλαίσια της προγραμματισμένης του επίσκεψής στην Κύπρου.



Νίκος Λυγερός
http://elliniki-aoz.blogspot.com


GoPetition
 Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Η ελευθερία της βούλησης ως φυσικό-νοητικό φαινόμενο

Η ελευθερία της βούλησης ως φυσικό-νοητικό φαινόμενο,βούληση, εγκέφαλος, ελευθερία, νευροεπιστήμες, νευροεπιστήμη, νευροφυσιολογία, νους, συνείδηση, φυσιοκρατία, Ψυχολογία

[Θανάσης Πρωτόπαπας] Τι είναι «ελευθερία της βούλησης»; Σύμφωνα με τους φιλόσοφους, είναι η ιδιότητα ή ικανότητα που έχουμε να πράττουμε με δική μας απόφαση, κάτω από τον έλεγχό μας, χωρίς εξωτερικό εξαναγκασμό. Ελευθερία της βούλησης έχω όταν επαφίεται σε εμένα να επιλέξω μεταξύ τυχόν εναλλακτικών πράξεων. Όταν η απαρχή των πράξεων βρίσκεται εντός του υποκειμένου, δηλαδή μέσα μου. Νομίζω ότι ο ορισμός αυτός είναι πολύ καλός για τη σχετική φιλοσοφική συζήτηση, καθώς όλοι φαίνεται να αντιλαμβάνονται διαισθητικά με παρόμοιο τρόπο τι σημαίνει, και για ποιο λόγο αυτό συνιστά ελευθερία. Δυστυχώς ο ορισμός αυτός είναι εντελώς ακατάλληλος για να οδηγήσει σε οποιαδήποτε πρόοδο στη γνώση μας για το ζήτημα, διότι αφήνει ασαφείς και ακαθόριστους όλους τους όρους που τον απαρτίζουν. Τι είναι «πράξη», «απόφαση», «έλεγχος» -­και, κυρίως, τι είναι «υποκείμενο», τι είναι το «εγώ» και το «μου»; Και τι σημαίνει να είναι μια απαρχή εντός του υποκειμένου;

Οι όροι αυτοί είναι όροι νοητικής περιγραφής. Όταν επιλυθούν, στο απώτερο μέλλον, από τους μελετητές του νου, τότε ίσως αποκτήσουμε μια σαφή εικόνα για το τι εννοούμε όταν λέμε ελεύθερη βούληση. Μέχρι τότε, βρισκόμαστε στο δυϊστικό σκοτάδι. Αυτό που οδήγησε στη συζήτηση που κάνουμε, αυτό που τροφοδοτεί τις φιλοσοφικές διαισθήσεις και ψευδαισθήσεις γύρω από το θέμα. Η ιδέα της ελεύθερης βούλησης είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιδέα του ατόμου ως αυτόνομου δράστη. Είναι επίσης άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιδέα του νου ως αυτόνομου πεδίου ύπαρξης και λειτουργίας, καθώς και με την ιδέα της ατομικής υπευθυνότητας μέσα σε ένα κοινωνικό πλαίσιο. Κάθε προσέγγιση στο θέμα θα πρέπει να εξετάζεται για τις συνέπειες τις σε αυτά τα σημαντικά πεδία.

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Κατάντημα!...



Υπέρμαχοι και απολογητές του καπιταλισμού, συνήθως, λένε: 

Αν αφαιρέσουμε απ’ τις οικονομικές δοσοληψίες το κίνητρο του κέρδους, τότε απονευρώνουμε τη δημιουργικότητα.
Κι όμως ο ισχυρισμός αυτός δεν αποτελεί παρά ένα πρόσχημα για την κάθε είδους αδικία και αυθαιρεσία. Το κίνητρο του κέρδους είναι ο “πίθος των Δαναΐδων” για την ανικανοποίητη ικανοποίηση του εγωισμού και της απληστίας.

Για τη χριστιανική δεοντολογία το φυσιολογικό για τον άνθρωπο κίνητρο είναι η αγάπη και η αλληλεγγύη.

Παραδείγματα; Πάμπολλα: 

Τα πιο εύγλωττα και χαρακτηριστικά απ’ το εορτολόγιο του Ιουλίου. Οι Άγιοι Ανάργυροι (1η Ιουλίου) και ο Άγιος Παντελεήμονας (27 Ιουλίου).


Δεν εξελέγη ο υποψήφιος αντιπρόεδρος της Χρυσής Αυγής

Υπάρχει μια πολύ γνωστή λαϊκή ρήση, για κάτι που έχει μικρή σημασία. Άλλωστε ήταν γνωστή η πρόθεση των υπολοίπων ''καθωσπρέπει'' κομμάτων των τελευταίων 40 χρόνων, των βουτηγμένων στα σκάνδαλα, στη διαφθορά και στον υποκριτικό αντιφασισμό, που αντιδρά μέχρις εσχάτων στην ελληνική ακροδεξιά, αλλά δεν ενοχλείται διόλου από την τουρκική ακρο - ακροδεξιά που επισκέπτεται την Ελλάδα, να μην ψηφίσουν τον υποψήφιο έβδομο αντιπρόεδρο της Βουλής που θα πρότεινε η Χρυσή Αυγή - ανεξαρτήτως προσώπου: και τον Μαχάτμα Γκάντι, που λέει ο λόγος, να πρότεινε πάλι δε θα τον ψήφιζαν...


Θα πει κανείς: και τι έγινε που θα μείνει κενή η θέση του έβδομου αντιπροέδρου της Βουλής, παρόλο που ο κανονισμός ορίζει αυτός να προέρχεται απ' το πέμπτο κόμμα; Μήπως είναι η πρώτη φορά που περιφρονείται η ψήφος των Ελλήνων; Εδώ, όταν πρότεινε ο Γιώργος να γίνει δημοψήφισμα για ευρώ ή δραχμή, έσπευσαν πανικόβλητοι οι περισσότεροι ''εραστές'' του λαού, να ουρλιάξουν ότι δε θέλουν δημοψήφισμα - ακόμη και το ΚΚΕ που μια ζωή το σύνθημά του ήταν η έξοδος από την ΕΕ και το ευρώ.

Δημοκρατία δεν έχουμε; Όλα στο φως!

Χθες πέρασε από την  Αμερικανική γερουσία ο νόμος του Ομπάμα για την υγεία! Προβλέπει, εκτός των άλλων, από την 1/1/2013 μέχρι 31/12/2014 όλοι όσοι ενδιαφέρονται να έχουν πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη να δεχτούν στο χέρι την εμφύτευση ενός chip, κάτι να πούμε σαν ταυτότητα. Θα μπαίνει το χέρι κάτω από ένα scanner και φραπ(!) στην οθόνη όλο το ιστορικό του ασθενούς. Και φραπ(!) στην οθόνη όλα τα στοιχεία του πολίτη και πόσα λεφτά παίρνει, αν έχει στην τράπεζα και πόσα, και το κυριότερο τι καπνό φουμάρει. Είναι με τον Αντίχριστο ή είναι με τον Χριστό; (συνεταξάμην or not?) 
Ταλαίπωρε άνθρωπε. Πάντα ανάμεσα στον Θεό, τον οιονδήποτε Θεό, και τον παπά συνθλίβεσαι! 
Χωρίς chip πάπαλα! Ο και με υπόσταση καλούμενος ΑΝΘΡΩΠΟΣ(μονάδα νο 1!) θα βγαίνει ανύπαρκτος. ‘’Δεν σε ξέρουμε κύριε, από ποιο πλανήτη είστε;’ Άντε να απογραφείτε και να αποκτήσετε Electronic personal under skin chip!’’  Έτσι θα έχεις ας πούμε, στο δυαδικό, το νούμερο 1! ΘΕΟΣ! ΘΑ ΣΥΝΑΛΛΑΣΕΣΑΙ!

Sun Tzu: Η Τέχνη του Πολέμου [Παρουσίαση βιβλίου]

Sun Tzu: Η Τέχνη του Πολέμου [Παρουσίαση βιβλίου],Sun Tzu, Κινεζική Φιλοσοφία, πόλεμος, Σουν Τσου, στρατηγική, Τέχνη του Πολέμου, Ψυχολογία

Εισαγωγή

" Ο Χο Λου κάλεσε τον Σουν Τσου και του είπε: «Διάβασα πολύ προσεκτικά τα δεκατρία κεφάλαια του Βιβλίου σας. Μήπως θα μπορούσατε να μου κάνετε μια μικρή επίδειξη του πώς εφαρμόζεται πρακτικά η θεωρία σας - ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των στρατευμάτων;»

«Θα μπορούσα», απάντησε ο Σουν Τσου.

«Και μήπως θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε στην επίδειξη γυναίκες;» συνέχισε ο Βασιλιάς.

«Βεβαίως», είπε χωρίς δισταγμό ο Σουν Τσου.

Έτσι, δόθηκε διαταγή να φέρουν από το παλάτι 180 όμορφες γυναίκες. Ο Σουν Τσου τις χώρισε σε δυο λόχους και έθεσε επικεφαλής τις δυο πιο αγαπημένες παλλακίδες του Βασιλιά. Ύστερα έδειξε στα κορίτσια πώς να κρατούν το δόρυ και ρώτησε: «Ξέρετε τη διαφορά ανάμεσα στο «Μπροστά» και το «Πίσω», το «Αριστερά» και το «Δεξιά»;

«Την ξέρουμε», απάντησαν εκείνα.

Ήρεμες…δίκες και καταδίκες

Του Θανάση Νικολαΐδη 

 «ΝΑ ανησυχείς όταν παραμένεις ακίνητος». Παραμένουμε (ως χώρα) ακίνητοι στα σοβαρά, πρώτοι στα εύκολα, εφήμερα και ευκαιριακά, όσα πάνε κι όσα έρθουν, βρίζουμε τους πιστωτές μας και καθαρίζουμε. Κι αράξαμε, περιμένοντας την Πολιτεία να διορθώσει, σε μια μέρα ό,τι καταστρέψαμε, μεθοδικά, μέσα σε δεκαετίες ανεμελιάς και «δράσης».
ΕΧΟΥΜΕ(;) νέα κυβέρνηση και μακάρι να μην τα βροντήξουν τα παλικάρια της. Την ενθαρρύνουμε να πάρει πρωτοβουλίες και δεν φαίνεται να το κάνει και μόνο υπόσχεται, προγραμματίζει, ορκίζεται και…σιάχνεται στον καθρέφτη. Κι αν είναι νωρίς για δείγμα γραφής (της), είναι αργά για βαθιές τομές. Γιατί, μας πήρε το ποτάμι και πολλά, τετελεσμένα και μη αναστρέψιμα, δεν σιάχνονται (με τη νοοτροπία και την τακτική μας, σε όλα τα επίπεδα αρχόντων και αρχομένων).
ΩΣΤΟΣΟ, επιμένουμε και περιμένουμε. Ν’ αρχίσει απ’ τα πιο απλά, χρήσιμα για’ μας (τους…υπηκόους) κι ας βγάλουν σπυράκια οι «ενδιαφερόμενοι». Απλά, πρακτικά και αποτελεσματικά. Και, βέβαια, η αγωνία μας να κυβερνηθούμε δεν σημαίνει λήθη, συγχώρεση και παραγραφή ανομημάτων. Έφταιξαν συγκεκριμένα πρόσωπα για «πρωτοβουλίες» που μας χαντάκωσαν «νόμιμα», μιας και το’ χαν στρώσει…επιστημονικά, για να διαχέεται η ευθύνη. 




Μείωση κατά 10.000 κλινών των νοσοκομείων


Την μείωση κατά 10.000 κλινών των νοσοκομείων, όπως επιβάλει το μνημόνιο ανακοίνωσε πριν λίγο σε ραδιοφωνική του συνέντευξή του ο αν. υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς... Περαστικά μας... Άντε να δω όλους αυτούς που έτρεχαν από το ένα κανάλι στο άλλο και μας έλεγαν για σκληρή επαναδιαπραγμάτευση και ότι ο λαός δεν αντέχει άλλο. Το αγγούρι είναι μόνο στην αρχή, κάντε υπομονή, είναι καλυβιώτικο... 

GoPetition
 Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Η δημιουργικότητα των Ελλήνων και το μέλλον του Ελληνισμού [Νίκος Λυγερός]

Όλα τα μέσα έχουν κατατρομάξει το λαό μας με την καταστροφολογία τους λες και έγινε καινούρια μόδα. Έτσι οι περισσότεροι δικοί μας έχουν την εντύπωση πια ότι όχι μόνο τίποτα δεν μπορεί να μας σώσει, αλλά ότι οι ίδιοι δεν αξίζουμε τίποτα. Είναι πραγματικά γελοίο να πιστέψουμε τέτοια προπαγάνδα. Ο ελληνικός λαός υπάρχει εδώ και χιλιετίες και πάντα το βλέμμα μας ήταν ανοιχτό προς τον κόσμο. Πάντα θεωρούσαμε ότι είχαμε ένα ρόλο να παίξουμε όχι στα λεγόμενα κοινά μόνο, αλλά στα κοινά του κόσμου. Ποτέ δεν ήμασταν πολλοί και συχνά ήμασταν σπάνιοι σε διάφορους τομείς, όπου η καινοτομία και η δημιουργικότητα είναι απαραίτητες.

Ξαφνικά κάθε παρουσία που αφορά τους Έλληνες είναι στην καλύτερη περίπτωση μια θυματολογία, στις άλλες μας εξηγούν ότι δεν είχαμε ποτέ ήρωες, ότι ζούσαμε φιλελεύθερα ακόμα και υπό κατοχή, ότι δεν είχαμε σχέση με τους Αρχαίους, ότι αποτελούμε μια εκφυλισμένη παράσταση του Βυζαντίου. Και το πρόβλημα το αληθινό είναι ότι οι δικοί μας αρχίζουν και το πιστεύουν. Μας βομβαρδίζουν με ποσότητα και παραγωγικότητα και σιωπούν για την ποιότητα και τη δημιουργικότητα. Αν εγκλωβιστούμε σε ένα κοινωνικό πλαίσιο, θα πέσουμε όντως στην παγίδα αυτού του δόγματος.

Αν ...



Αν μπορείς να κρατιέσαι
νηφάλιος
όταν όλοι γύρω σου τα 'χουν
χαμένα
και εσένα φωνάζουνε
φταίχτη...

Αν μπορείς να πιστεύεις
στον εαυτό σου 
ενώ όλοι για σένα
δυσπιστούνε, 
και ανέχεσαι όλους που
αμφιβάλλουν για σένα... 


Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

7 ευρώ οι ξαπλώστρες στην παραλία και 4 ο καφές!


http://www.adena-gr.blogspot.gr/2012/06/7-4.html

Σε πολλές παραλίες για να πιάσεις ξαπλώστρα, πρέπει να πληρώσεις 7 ευρώ. Και 4 ευρώ στοιχίζει ο καφές! Μιλάμε για πρωτοφανή εκμετάλλευση των παραθεριστών! Ο δημοσιογράφος Άγγελος Πυριόχος επισημαίνει σχετικά... "Ιούνιος μήνας και 40oC. Είναι δυνατόν; Ακόμα και ο καιρός είναι με τη Μέρκελ. Θέλει να μας καταστρέψει. Πώς να ανάψεις κλιματιστικό όταν ο λογαριασμός της ΔΕΗ περιμένει απλήρωτος στο τραπέζι;
Τα ...λουλούδια θέλουν συνέχεια νερό, το περιβόλι ξεραίνεται, η ξαπλώστρα στην παραλία έχει 7 ευρώ. Ελεος. Κάθονται οι ομπρελάδες και τις κοιτούν. Αδειες. 7 ευρώ, συν βενζίνη για να πας, έρχεται και η αχώνευτη πάνω από το κεφάλι σου «τι θα πάρετε;». «Σε λίγο, κορίτσι μου, ακόμα δεν άπλωσα την πετσέτα μου». Ερχεται σε λίγο, δεν ξεχνούν αυτές. «Τι θα πάρετε;». «Σε λίγο…». «Μα και πριν, σε λίγο μου είπατε». «Το δικό μου σε λίγο είναι μεγαλύτερο από το δικό σου». Φεύγει. Αλλά ξανάρχεται. «Τι θα πάρετε;». «Οπλο. Να σου ρίξω να ησυχάσω. Εναν ύπνο θα πάρω.
Είναι υποχρεωτικό να πάρω κάτι; Δεν έδωσα 7 ευρώ για τη ρημαδοξαπλώστρα; Τι άλλο θες;». «Μα κύριε δεν σας πιέζω, με πιέζουν τα αφεντικά. Πάρτε κάτι θα με απολύσουν». 4 ευρώ ο καφές. Και ζέστη να πεθαίνεις.


Η ανακήρυξη της ΑΟΖ

Νίκος Λυγερός - Η ανακήρυξη της ΑΟΖ
Η ανακήρυξη της ΑΟΖ είναι το επόμενο στάδιο μετά τις εκλογές. Έχουμε εκλεγμένη κυβέρνηση και αντιπολίτευση που είναι πλέον ενημερωμένες ή στην τελική φάση της ενημέρωσης, όσον αφορά στις τεχνικές διαδικασίες για το θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και υπάρχει πια μια γενική σύγκλιση απόψεων περί της ανακήρυξής της. Ξέρουν όλοι πια ότι γίνεται μονομερώς από το κράτος μετά από υποβολή νομοσχεδίου από την κυβέρνηση και υπερψήφιση από τη Βουλή. Επιπλέον, πρόκειται για ένα σύντομο κείμενο, το οποίο δεν χρειάζεται μια περίπλοκη συζήτηση για να γίνει αποδεκτό. Στην πραγματικότητα, αν υπάρξει συνομιλία και καθυστέρηση θα είναι μόνο για λόγους κομματικούς και όχι εθνικούς. Η ΑΟΖ είναι εκ φύσης ένα υπερκομματικό θέμα και δεν μπορούμε να αποδεχτούμε οποιαδήποτε μεγάλη καθυστέρηση. Διότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε τριπλό επίπεδο ότι η ΑΟΖ αποτελεί μια προτεραιότητα στα ζητήματα εθνικής πολιτικής. Και στην αντιπολίτευση υπάρχουν επίσης κόμματα που προωθούν δυναμικά το θέμα. Κάθε αντιπαράθεση είναι μόνο τεχνητή και εσωτερική. Δεν έχει καμιά σχέση με κάθε εξωτερικό παράγοντα.

Νίκος Λυγερός: Κυπριακό,γεωπολιτικές εξελίξεις, Πάφος 26/6/12

Νίκος Λυγερός - Κυπριακό,γεωπολιτικές εξελίξεις, Πάφος 26-6-2012
Διάλεξη του Νίκου Λυγερού
με τίτλο: "Στρατηγικός σχεδιασμός επίλυσης Κυπριακού σε σχέση με τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή".
Αίθουσα εκδηλώσεων της Τράπεζας Κύπρου στην Πάφο
Τρίτη 26 Ιουνίου 2012.






Νίκος Λυγερός


http://elliniki-aoz.blogspot.com


GoPetition
 Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Αστρολογία: Θρησκεία Επιστήμη ή κάτι άλλο;

Αστρολογία: Θρησκεία Επιστήμη ή κάτι άλλο; -   Δανέζης, επιστήμη, θρησκεία, μεταφυσικη
Ερωτήματα και Θέσεις

1. Ἐπιστημονικὸ φαινόμενο

Πρὶν ὁδηγήσουμε τὴν ἀναζήτησή μας στὴν καρδιὰ τοῦ θέματός μας, ἴσως εἶναι καλὸ νὰ δοθοῦν κάποιες ἀπαντήσεις, πάνω σὲ μιὰ σειρὰ ἐρωτημάτων, ποὺ σχεδὸν πάντα γεννῶνται στὴ σκέψη τοῦ κοινοῦ κατὰ τὴ διάρκεια συζητήσεων, ἀνάμεσα σὲ ἐπιστήμονες ἀστρονόμους καὶ ἀστρολόγους.

Τὸ πρῶτο ἀπὸ τὰ ἐρωτήματα ποῦ χαράζουν τὴν σκέψη εἶναι: «Πότε ἕνα φαινόμενο μπορεῖ νὰ θεωρηθεῖ ἐπιστημονικό;». Σύμφωνα μὲ τὴν ἐπικρατοῦσα ἐπιστημονικὴ ἄποψη ἕνα φαινόμενο καταχωρεῖται σὰν ἐπιστημονικὸ ἂν πληροῖ τοὺς 3 πιὸ κάτω ὅρους:

α) Ὑπακούει σὲ συγκεκριμένους, γνωστοὺς καὶ ἐπιστημονικὰ ἐκφρασμένους φυσικοὺς νόμους.

β) Εἶναι γνωστὲς οἱ φυσικὲς συνθῆκες κάτω ἀπὸ τὶς ὁποῖες τὸ φαινόμενο αὐτὸ δημιουργεῖται καὶ ἐξελίσσεται, καὶ τέλος

γ) Τὸ φαινόμενο αὐτὸ μπορεῖ ν᾿ ἀναπαραχθεῖ κατὰ βούληση, ἀνεξαρτήτως τόπου καὶ χρόνου, ἂν ἐξασφαλισθοῦν οἱ ἀναγκαῖες φυσικὲς συνθῆκες.

Πεθαίνοντας στην αφθονία [Ντοκυμαντέρ]


Πεθαίνοντας στην αφθονία [Ντοκιμαντέρ] - Κοινωνία
«Ελέγξτε το πετρέλαιο και θα ελέγχετε έθνη. Ελέγξτε το φαγητό και θα ελέγχετε τον κόσμο». Χένρι Κισινγκερ 1974 

Μια χούφτα πολυεθνικές εταιρείες έχουν καταφέρει να ελέγξουν την «καρδιά» του φαγητού που βάζουμε στο καθημερινό μας τραπέζι: Τον ίδιο τον σπόρο και ως εκ τούτου την παγκόσμια γεωργική παραγωγή. 

Οι χρηματιστές στον ανεπτυγμένο κόσμο τζογάρουν με τα τρόφιμα, ανεβοκατεβάζοντας τις τιμές, παίζοντας με το θεμελιώδες δικαίωμα των ανθρώπων να έχουν πρόσβαση στο φαγητό. 

Την ίδια στιγμή σχεδόν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποσιτίζονται και 25.000 πεθαίνουν κάθε μέρα από πείνα. 

Μήπως η Γη αδυνατεί πλέον να θρέψει τους κατοίκους της; Τα στοιχεία δείχνουν το αντίθετο! 

Η κρίση των τροφίμων, όπως θα περάσει στην ιστορία, συμβαίνει την στιγμή που ο πλανήτης παράγει περισσότερο φαγητό από ποτέ. Το «Πεθαίνοντας στην Αφθονία» ξεδιπλώνει μπροστά σας το βασίλειο του Παραλόγου, τις διαπλοκές ενός συστήματος, στο οποίο υπάρχει μεν επάρκεια φαγητού, αλλά είναι τόσο ακριβό που οι  φτωχοί δεν μπορούν να το αγοράσουν.



Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Συνέντευξη Νίκου Λυγερού - Από το Άλφα ως την πολιτική, 26-6-2012

Συνέντευξη Νίκου Λυγερού - Από το Άλφα ως την πολιτική, 26-6-2012

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού

στο ράδιο Πάφος στην εκπομπή 'από το Άλφα ως την πολιτική'

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012





Νίκος Λυγερός
http://elliniki-aoz.blogspot.com

GoPetition
 Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Αυτό που βλέπουμε μήπως είναι τελικά αυτό που σκεπτόμαστε;

Αυτό που βλέπουμε μήπως είναι τελικά αυτό που σκεπτόμαστε - αντίληψη, εγκέφαλος, κοινωνία, νευροεπιστήμη

Κοιτάζοντας γύρω μας, έχουμε πάντα τη βεβαιότητα ότι αυτό που βλέπουμε είναι μια πιστή αποτύπωση του πραγματικού κόσμου που μας περιβάλλει. Ο γνωστός νευροφυσιολόγος Vernon Mountcastle λέγει ότι «στην πραγματικότητα είμαστε φυλακισμένοι μέσα σε έναν εγκέφαλο και η μόνη μας επικοινωνία με τον έξω κόσμο γίνεται με διαύλους επικοινωνίας, τις αισθήσεις, που μεταφέρουν ένα πολύ μικρό κομμάτι πληροφοριών για το τι συμβαίνει εκεί έξω». Σ’ αυτή τη φιλτραρισμένη αναπαράσταση του κόσμου θα πρέπει να προσθέσουμε και τη διαστρέβλωση, μεγέθυνση ή σμίκρυνση του ποσού πληροφοριών που γίνεται σε όλα τα επίπεδα επεξεργασίας καθώς οι πληροφορίες αυτές οδεύουν μέσα στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτό που βλέπουμε δεν είναι τελικά παρά το αποτέλεσμα πολλαπλής σύνθετης και επιλεκτικής επεξεργασίας του σήματος που διεγείρει την όραση, δηλαδή της φωτεινής ακτινοβολίας που έρχεται από τον κόσμο που βρίσκεται έξω από εμάς.

Συνέντευξη Τσίπρα στην Birgun


Τουλάχιστον, ανεδαφικές οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στην Birgun για τα ελληνοτουρκικά και την αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών. Καταρχάς, αναφέρθηκε σε αλλαγή των ελληνοτουρκικών σχέσεων , οι οποίες θα πρέπει να είναι '' μακριά από τις εντάσεις , από τις πολεμικές αιτίες και από τα εξοπλιστικά συστήματα υψηλού κόστους ''... Τι εννοεί ο κ. Τσίπρας; Πως η μέχρι τώρα τακτική της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας προκαλούσε εντάσεις και πολεμικές αιτίες; Γιατί, όπως όλοι - εκτός από τους Τούρκους - γνωρίζουν, οι εντάσεις και η ανάδειξη ''πολεμικών αιτιών'' είναι η πολιτική της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας. Αντίθετα, οι Έλληνες πολιτικοί χάριν της ... ''ελληνοτουρκικής φιλίας'' συνεχώς υποχωρούν στις διεκδικήσεις της Τουρκίας, απεμπολώντας ελληνικά δικαιώματα κατοχυρωμένα από το Διεθνές Δίκαιο. Τι παραπάνω σκοπεύει να κάνει ο κ. Τσίπρας για τη ''μείωση των εντάσεων'', απ' τη στιγμή που οι εντάσεις δεν οφείλονται στην ελληνική πλευρά;

Όσο για την απομάκρυνση από εξοπλιστικά συστήματα υψηλού κόστους και την αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών, οι γνώστες των τουρκικών θεμάτων γελούν, καθώς είναι γνωστό πως η Τουρκία παράγει μόνη της μεγάλο μέρος των εξοπλισμών της κι έχει τη φιλοδοξία να τους εξάγει. Άρα για ποιο λόγο να συναινέσει στη μείωση των εξοπλισμών, ειδικά τη στιγμή που ο κ. Νταβούτογλου ανέλυσε, χωρίς περιστροφές, τη φιλοδοξία της Τουρκίας να ξαναδημιουργήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία;


Η ψευδαίσθηση των αισθήσεων και η νέα πραγματικότητα

Η ψευδαίσθηση των αισθήσεων,νέα πραγματικότητα,Δανέζης, Δημόκριτος, Ηράκλειτος, Παρμενίδης, πλάνη αισθήσεων, Πλάτων, πραγματικότητα,αλήθεια,νευροεπιστήμη
H πλάνη βρίσκετε στη σκέψη (στη νοοτροπία) διότι η σκέψη επεξεργάζεται τις εντυπώσεις, τις πληροφορίες που εισέρχονται στον ψυχισμό μας μέσο των αισθήσεων.

Τώρα που γνωρίζουμε, ας αλλάξουμε ...
Ας παρακολουθήσουμε το βίντεο και τις συνομιλίες μέσα από μια κοινωνική σκοπιά.


Ηράκλειτος: Πίστευε οτι ο άνθρωπος διαθέτει 2 όργανα για τη γνώση της αλήθειας. Την αίσθηση και τον λόγο. Απο αυτά, τη μεν αίσθηση η θεωρούσε απατηλή, δέχεται δε σαν κριτήριο τον λόγο.

Παρμενίδης: Η φιλοσοφία ειναι δυτή. Η μία μορφή της είναι σύμφωνη με την αλήθεια, ενώ η άλλη κατα εικασία. Καθόρισε δε τον λόγο σαν κριτήριο, διότι οι αισθήσεις δεν είναι ακριβής.

Δημόκριτος: Υπάρχουν δύο μορφές γνώσης, μία γνήσια και μία νόθα. Στη νόθα ανήκουν όλα τα παρακάτω, η όραση, η ακοή, η οσμή, η γεύση, η αφή. Η άλλη μορφή γνώσης είναι γνήσια, που είναι ξέχωρη από αυτή

Πλατων: αφού λοιπόν φτιάχτηκε έτσι το σύμπαν, καταλαβαίνουμε οτι φτιάχτηκε σύμφωνα με το αμετάβλητο πρότυπο που γίνεται αντιληπτό μόνο απο την σκέψη και τη λογική. Αφού επομένως δεχόμαστε όλα αυτά, τότε αναγκαστηκά αυτός ο κόσμος πρέπει να είναι εικόνα κάποιού άλλου πραγματικού κόσμου.

«Από φαρμακείου εις φαρμακείον…»

Του Θανάση Νικολαΐδη 

ΔΕΝ πληρώνουμε μόνο τους «λειτουργούς» του συστήματος. Το’ χαν στήσει επιστημονικά. Χρόνια φαρμακευτικής σπατάλης με χορό δις σε τσέπες αόρατων και ορατών. Και δεν είναι μόνο το κύκλωμα. Είναι και ο…αθώος λαός. Οι πάσχοντες και μη που γέμιζαν προθαλάμους ιατρείων και ιατρικά κέντρα όπου ο μαγνητικός (τομογράφος) «άναβε» χωρίς σταματημό. Με το «τζάμπα» επί δικαίων και αδίκων, πλούσιων και φτωχών.
Ο,ΤΙ είχαμε να πούμε για το κύκλωμα το εξαντλήσαμε. Για την πηγή πλουτισμού μέσω της (υπερ)συνταγογράφησης γιατρών και για τον φαρμακοποιό (με το απίθανο ποσοστό κέρδους) να τρίβει τα χέρια. Για τους προμηθευτές με ψυχολογία εκβιαστή και πρακτική τοκογλύφου. Με τις πολυεθνικές του φαρμάκου να τα πασάρουν σε αστρονομικές τιμές. Για τη μπάζα τους, αλλά και για την έρευνα που κάποιος «έπρεπε» να τη χρεωθεί. Και τη χρεώθηκε ο (υπερ)καταναλωτής φαρμάκων. Με τις (νοσο)φοβίες και το άγχος του.
ΓΙ αυτόν πρόκειται. Για τον (υπερ)καταναλωτή με την άνεση «από ιατρείου εις ιατρείον» και το ταμείον (του) μείον. Καθηγήτρια πήγαινε στο μάθημα με το βιβλιάριο υπό μάλης, για να πάρει αμπάριζα τους γιατρούς. Γιατρός έκανε περιουσία με ένα μολύβι (για υπερσυνταγογραφήσεις δήθεν…ψωριάρηδων) και καμιά επιτροπή δεν…σκέφθηκε να τον φρενάρει. Και ο φαρμακοποιός που πέταξε τόνους φαρμάκων στο πηγάδι κι ακόμα να του δημεύσουν την περιουσία; Τα κόμματα που δεν ίδρωνε το αυτί τους για το πάρτι και τις απάτες;




Ο λαός της ΑΟΖ

Νίκος Λυγερός - Ο λαός της ΑΟΖ
Όταν δεν πιστεύεις πια σε τίποτα, όταν οι πολιτικοί δεν ανταποκρίνονται στα αιτήματά σου, όταν δεν βλέπεις πια το μέλλον, είναι δύσκολο να σε πείσουν ότι υπάρχει ένα όραμα ικανό ν’ αλλάξει τη γενική κατάσταση. Ακούς συνεχώς αντιδράσεις και σου δείχνουν όλοι τις καθημερινές δυσκολίες. Αναγκάζεσαι να κοιτάζεις τα προβλήματα δίχως να ερευνάς την επίλυσή τους. Κάθε άσχετος σου λέει τα παράπονά του για να εκτονωθεί. Κανένας δεν σου προσφέρει τίποτα κι εσύ αναρωτιέσαι πώς θα τα βγάλουμε πέρα, λες και δεν υπάρχει καμιά στρατηγική για την πατρίδα μας. Αν όμως παραμερίσεις όλη αυτή τη σαβούρα και εξετάσεις ορθολογικά το πλαίσιο, ύστερα το πεδίο, μετά το πεδίο δράσης και τελικά το πεδίο μάχης, τότε θα αντιληφθείς ότι όλα τα προηγούμενα ήταν ανοησία. Ανίκανες προσπάθειες ασχετοσύνης που θα υπάρχουν πάντα σε κάθε χώρο όπου υπάρχουν άτομα που δεν ξέρουν τι να κάνουν. Πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι το όραμα της ΑΟΖ θα υλοποιηθεί ακόμα και για αυτούς. Συνεπώς, μάθε περισσότερες επιστημονικές και τεχνικές γνώσεις για να αντισταθείς στους άλλους που δεν θέλουν την εξέλιξη, αλλά μόνο τη συντήρηση τοπικιστικών συμφερόντων. Αυτοί θέλουν δεν θέλουν, δεν μπορούν να αλλάξουν το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη ΑΟΖ της Μεσογείου, ούτε ότι η Ανατολική Μεσόγειος έχει από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου του κόσμου.

Η θέληση ... και η αυτογνωσία

Η Θέληση και οι επιθυμίες. Αυγογνωσία - Ψυχολογία
Όσοι ακολουθούν τον δρόμο της πνευματικής εξέλιξης αντιμετωπίζουν συχνά ένα πρόβλημα. Έχουν την αίσθηση ότι δεν μπορούν να επιβληθούν στον εαυτό τους και έτσι δεν έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα με την ταχύτητα που επιθυμούν. Τίθεται λοιπόν το ζήτημα της αυτοεπιβολής. Γιατί δίνουμε μάχες με τον εαυτό μας, βασανιζόμαστε από εσωτερικές συγκρούσεις, οι αποφάσεις μας είναι ασθενικές και τα αποτελέσματα πενιχρά; Οι περισσότεροι από εμάς θα λέγαμε ότι δεν διαθέτουμε αρκετά ισχυρή θέληση και ότι πρέπει να την ασκήσουμε για να δυναμώσει. Είναι όμως αυτή η αποκλειστικά σωστή τοποθέτηση; Ίσως πριν αποφασίσουμε να γυμνάσουμε την θέλησή μας καλό θα ήταν να προσεγγίσουμε το θέμα αυτό από μια άλλη οπτική γωνία, η οποία σχετίζεται περισσότερο με την αυτογνωσία και δευτερευόντως με την θέληση.

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

τις πταίει;;;



Δόξα και τιμή, χαρά και αγαλλίαση στους σαμαρωμένους και τα ξεσαμάρωτους θιασώτες τηςτροϊκανής συγκυβέρνησης.

Γιατί, για μια ακόμη φορά, βρέθηκαν μαζί με τους αγγέλους της θείτσας Μέρκελ, τους ΔυΝαΤούς της θείας Λαγκάρντ και των σατανιστές της μαφίας της Μπίλντεμπεργκ.
Και ασφαλώς θρήνος και κλαυθμός και οδυρμός πολύς στους κολασμένους, που βρέθηκαν στ’ αριστερά των τροϊκανών: Τους άστεγους, τους άνεργους, τους πεινασμένους.

Κι ακόμη θλίψη και ταλαιπωρία σε κάποιους χριστιανούς υποψήφιους κομματάρχες και βουλευτές…

Που δεν μπορούν να καταλάβουν πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν αρχιερείς και ιερείς, που προδίδουν το Ευαγγέλιο και ασπάζονται αμετανόητα την δεξιά του Σατανά.


Αυτό που είμαστε (Irbin Gialom)...

Αυτό που είμαστε. Του Ίρβιν Γιάλομ | κοινωνία, άνθρωπος. Ιrbin Gialom
...του Ίρβιν Γιάλομ.
Ποιός από μας δεν έχει γνωρίσει κάποιον άνθρωπο (ίσως τον ίδιο μας τον εαυτό) που να είναι τόσο στραμμένος προς τα έξω, τόσο απορροφημένος στη συσσώρευση αγαθών ή στο τι σκέφτονται οι άλλοι, ώστε να χάνει κάθε αίσθηση του εαυτού του; Ένας τέτοιος άνθρωπος, όταν του τίθεται κάποιο ερώτημα, αναζητεί την απάντηση προς τα έξω κι όχι προς τα μέσα. Διατρέχει δηλαδή τα πρόσωπα των άλλων, για να μαντέψει ποιά απάντηση επιθυμούν ή περιμένουν.

Για έναν τέτοιον άνθρωπο θεωρώ χρήσιμο να συνοψίσω μια τριάδα δοκιμίων που έγραψε ο Σοπενάουερ προς το τέλος της ζωής του. (Για όποιον έχει φιλοσοφικές τάσεις είναι γραμμένα σε γλώσσα σαφή και προσβάσιμη στον μη ειδικό). Βασικά τα δοκίμια τονίζουν ότι το μόνο που μετράει είναι αυτό που το άτομο είναι.

Ούτε ο πλούτος ούτε τα υλικά αγαθά ούτε η κοινωνική θέση ούτε η καλή φήμη φέρνουν την ευτυχία. Αν και οι σκέψεις αυτές δεν αφορούν συγκεκριμένα τα υπαρξιακά θέματα, παρ’ όλ’ αυτά μας βοηθούν να μετακινηθούμε από ένα επιφανειακό επίπεδο προς βαθύτερα ζητήματα.

Τα Άνθη του κακού ευωδιάζουν στην ''Αραβική Άνοιξη''

''Αραβική Άνοιξη'' ήταν τελικά ο ευφημισμός για τη βίαιη μετάβαση στο ισλαμιστικό σκοτάδι.

Εδώ και μήνες παρακολουθούμε την αλυσίδα των ''λαϊκών εξεγέρσεων'' στις αραβικές χώρες, που τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και τα εγχώρια σε πιστή ακολουθία ονόμασαν ''Αραβική Άνοιξη''. Υποτίθεται ότι οι λαοί των αραβικών χωρών εξεγέρθηκαν, για να ανατρέψουν απολυταρχικά, καταπιεστικά καθεστώτα δεκαετιών, με σκοπό να αποκατασταθεί η δημοκρατία. Μάλιστα, έσπευσαν οι διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις και τα ''προοδευτικά'' κόμματα να χαιρετήσουν τις επαναστάσεις των αραβικών λαών και να ζητήσουν την επέμβαση των γνωστών παγκόσμιων ''προστατών'', ώστε τα καθεστώτα να σταματήσουν τις ''σφαγές'' αμάχων. Ακτιβιστές, δημοσιογράφοι παγκοσμίου φήμης και οργανώσεις ευαίσθητες για τα ανθρώπινα δικαιώματα καθημερινά έκαναν καταγγελίες για τα εγκλήματα και την καταπίεση των καθεστώτων εναντίον της ''λαϊκής" οργής.


Ακαριαία, η διεθνής ''κοινότητα'' με επικεφαλής τους γνωστούς ''φιλάνθρωπους'' των ΗΠΑ, συγκινημένη από το ''δράμα'' των λαών των χωρών αυτών, έσπευσαν να ασκήσουν ασφυκτικές πιέσεις στα καθεστώτα, για να παραδώσουν την εξουσία στο ''λαό'', κι έφτασαν ως το σημείο να βομβαρδίσουν ανηλεώς τους λαούς, για τους οποίους υποτίθεται ενδιαφέρονταν, ώστε να επικρατήσουν οι αντικαθεστωτικοί.  Αντικαθεστωτικοί που σε όλες τις επαναστατημένες χώρες ανήκαν σε μία παράταξη, με το ίδιο όνομα παντού ''Αδερφοί Μουσουλμάνοι'': η ίδια οργάνωση - παράταξη πίσω από τη συντριπτική πλειοψηφία των ''εξεγέρσεων'' που εξαπλώθηκαν σαν φωτιά στον αραβικό κόσμο και πάντα με την υποστήριξη του δυτικού παράγοντα και, ιδιαίτερα, των ΗΠΑ - άλλο ένα ''άνθος'' της παγκοσμιοποίησης.

Η φωνή της συνείδησης

Η φωνή της συνείδησης - αυτογνωσία
Ένα μεγάλο μυστικό της πνευματικής εξέλιξης του ανθρώπου είναι να ακολουθεί την δική του φωνή της συνείδησης. Να ενεργεί σύμφωνα με τις δικές της τάσεις και προτιμήσεις, που είναι πάντοτε ό,τι καλύτερο υπάρχει για μας. Να ενεργούμε σε συμφωνία και σε συντονισμό με τον ανώτερό μας εαυτό και όχι σύμφωνα με το θέλουν οι άλλοι για μας. Να είμαστε δηλαδή ο εαυτός μας. Αυτό το οποίο συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι ότι η φωνή της συνείδησής μας είναι η φωνή του πραγματικού και ανώτερου εαυτού μας. Φωνή της συνείδησης ίσον φωνή του ανώτερου εαυτού μας. Αν καταφέρουμε να την ακούσουμε θα ελευθερώσουμε τον εαυτό μας από τα εσωτερικά δεσμά και θα απαλλαγούμε από τις εξωτερικές και τις κατώτερες επήρειες που υπάρχουν μέσα μας. Το να ακούμε την φωνή της συνείδησής μας και να εναρμονιζόμαστε με αυτή είναι μια τέχνη, η οποία απαιτεί μεγάλη διάκριση και προετοιμασία, διότι έχουμε να κάνουμε με μια πηγή ανώτερων δονήσεων που βρίσκεται μέσα μας και η επικοινωνία μαζί της θα αυξήσει την «συχνότητά» μας. Ας δούμε λεπτομερώς ορισμένους παράγοντες που πρέπει να λάβουμε υπ΄ όψη στην προετοιμασία μας.

1. Πρέπει, πρώτα από όλα να αποκτήσουμε αυτοεκτίμηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Η αυτοεκτίμηση δεν έχει καμία σχέση με την αλαζονεία αλλά είναι η εμπιστοσύνη στο θείο στοιχείο που υπάρχει μέσα μας. Είναι το να μην υποβιβάζουμε εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας και να αισθανόμαστε, βαθιά μέσα μας, έστω και αν οι δυνατότητές μας είναι λίγες, ότι σε κάθε περίπτωση θα δίνουμε ό,τι καλύτερο έχουμε.

Η Υπεράσπιση των δικαιωμάτων σου

Η Υπεράσπιση των δικαιωμάτων σου - Ψυχολογία, Αυτογωσία, Ενσυναίσθηση
Σε περιπτώσεις που τα συναισθήματα μας έχουν περιφρονηθεί ή τα δικαιώματά μας έχουν καταπατηθεί, μπορούμε ν’ αντιδράσουμε με έναν από τους ακόλουθους τρεις τρόπους: α) επιθετικά, απαιτώντας τα δικαιώματά μας, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τα δικαιώματα του άλλου προσώπου β) παθητικά, επιτρέποντας σε κάποιον να καταπατήσει τα δικαιώματά μας, χωρίς εμείς να διαμαρτυρηθούμε γι’ αυτό, γ) αυτο-υποστηρικτικά, μαχόμενοι, δηλαδή, για τα δικαιώματά μας, λαμβάνοντας όμως -παράλληλα- υπόψη και τα δικαιώματα του άλλου προσώπου. Οι αυτο-υποστηρικτικές τεχνικές μάς βοηθούν να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας με τρόπους που μειώνουν την πιθανότητα αναμέτρησης.

«Πίου-Πίου-Πίου…»

Του Θανάση Νικολαΐδη 
ΑΠ’ το ποδόσφαιρο τη γειτονιάς, σ’ εκείνο του χωριού, της πόλης κι ύστερα του κράτους. Κι όταν τα σύνορα έπεσαν και ο καπιταλισμός δεν άφησε χαραμάδα ελπίδας, έγινε «διηπειρωτικό». Με το «παιδομάζωμα» των ποδοσφαιριστών (τρέχουν σαν καραγκιοζάκια με τη φανέλα της φίρμας στην πλάτη) να γεμίζει τσέπες αφεντικών που κατέστρεψαν το άθλημα.
ΤΟ θέμα μας δεν είναι το ποδόσφαιρο. Είναι δεδομένη η παράλλαξή του, η εξαλλαγή  και η αναγωγή του σε πεδίο ανταγωνισμού αφεντικών-λεφτάδων, με την εντοπιότητα λεία στα κοφτερά τους δόντια. Ωστόσο, είναι άθλημα και διασκέδαση.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ και πιο σοβαρά θέματα. Η μόρφωση των παιδιών μας, ανηγμένη (απ’ το ανάγομαι) κι αυτή στο χρήμα και στην αναζήτηση του εύκολου κέρδους. Κι αν το κέρδος για τον/την υποψήφιο φοιτητή είναι πως καθάρισε με κάποια χιλιάρικα σε κάποιους μήνες (είτε χρόνια) φροντιστηριακής εκπαίδευσή του, η χασούρα είναι σημαντική, καταστροφική και…αθέατη.
ΝΑ εξηγήσουμε, αφού εξηγηθούμε πως τα παιδιά έχουν τη συμπάθειά μας, ως τελικοί αποδέκτες της ανεπανόρθωτης ζημιάς του «συστήματος» που βγάζει αγραμμάτους, ημιμαθείς και ευκαιριακούς της γνώσης (για πληροφόρηση πρόκειται, με ημερομηνία λήξης). Και, βέβαια, υπάρχουν οι άριστοι και οι αριστούχοι που δεν τους «κρατάς». Θα πετύχαιναν με κάθε σύστημα και χωρίς τους σημερινούς «λειτουργούς» της λεγόμενης παραπαιδείας, που θα μπορούσε να είναι παιδεία-αρωγός και συμπλήρωμα εκείνης στα δημόσια σχολεία, αλλά δεν είναι. Και δεν είναι, γιατί «αυτό θέλει ο πελάτης». Θέματα «βατά» και βαθμό-εισιτήριο. 




Διαχείριση και αντιμετώπιση του άγχους/αγωνίας

Διαχείριση και αντιμετώπιση του άγχους αγωνίας - Ψυχολογία, Αυτογνωσία
Δυστυχώς, το στρες είναι αναπόφευκτο στις μέρες μας και όπως έχουμε δει μπορεί να μας βλάψει με διάφορους τρόπους. Όμως υπάρχουν τρόποι να το περιορίσουμε, να το ελέγξουμε και να μειώσουμε την επίδραση του σε μας. Γι'αυτό υπάρχουν διάφορες τεχνικές διαχείρισης του άγχους οι οποίες έχουν σαν στόχο να μας βοηθήσουν να λειτουργούμε πιο αποτελεσματικά.

Μερικοί άνθρωποι μπορούν να χειρίζονται αρκετά καλά το στρες. Αντίθετα, άλλοι, στηρίζονται σε πιο Aμυντικούς-Παθητικούς τρόπους και λιγότερο δραστήριους τρόπους διαχείρισης του στρες. Οι Aμυντικοί τρόποι διαχείρισης, μπορεί σε κάπoιο βαθμό να μας βοηθούν, αλλά είναι προσωρινοί και επιφανειακοί, δεν χτυπούν το κακό στην ρίζα του, δεν ενδυναμώνουν την αντίσταση μας κατά του στρες και έχουν πάντοτε κάποιο κόστος. Αυτό το κόστος μπορεί να είναι διάφορες δυσπροσαρμοστικές συμπεριφορές (αλκοολισμός, επιθετικότητα ή παλινοδρόμηση), αποφευκτική συμπεριφορά (απόσυρση, απάθεια) ή ακόμα και εξαπάτηση του ίδιου μας του εαυτού (όπως στους μηχανισμούς άμυνας, της εκλογίκευσης [Η εκλογίκευση, σύμφωνα με την ψυχαναλυτική θεωρία, είναι ένας μηχανισμός άμυνας με τον οποίο δίνουμε μια πιο λογική ερμηνεία και δικαιολογία για τη συμπεριφόρα μας για να νιώσουμε καλύτερα. Έτσι πείθουμε τον εαυτό μας ότι η συμπεριφορά μας δεν είναι καθόλου παράξενη ή παράλογη.] ή της άρνησης).

Κάποια μέρα ...

Νίκος Λυγερός - Ανάγκη, Ομορφιά, Ζωή -Κάποια μέρα καποιος πρεπει να πει Φτανει

Κάποια μέρα
κάποιος πρέπει να πει:
Φτάνει!
Αυτή η μέρα ήρθε.
Για το μυθικό λαό,
για την πατρίδα του φωτός,
δίχως ελπίδα
δίχως φόβο
με μαχητικότητα
πάνω από τη θάλασσά μας
κάτω από τον ουρανό μας
για το απέραντο γαλάζιο
για να πάψει το σκοτάδι
και να ζήσουμε
ελεύθεροι!

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Η κρισιμότητα των αποφάσεων

Νίκος Λυγερός - Η κρισιμότητα των αποφάσεων
...του Νίκου Λυγερού. Η κρισιμότητα των αποφάσεων παρουσιάζεται συχνά όταν έχουμε να κάνουμε με εθνικά θέματα και ειδικά μεγάλης εμβέλειας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η επίγνωση όχι μόνο του θέματος, αλλά και των δυνατοτήτων μας παίζει ένα σημαντικό ρόλο και δίχως την κατάλληλη προετοιμασία, οι πολιτικοί φορείς είναι ανίκανοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Κατά συνέπεια, μεθοδολογικά είναι απαραίτητο να γίνει μια ενημέρωση, όπως το ορίζει η θεωρία των αποφάσεων, έχοντας υπ΄όψιν ότι ακόμα και η απόλυτη τοπική γνώση δεν αντικαθιστά ποτέ την ολική γνώση. Επιπλέον, όταν η απόφαση αφορά και άλλους γεωπολιτικούς παίκτες, οι εκτιμήσεις πρέπει να είναι ακόμα πιο προσεκτικές και ακριβείς. Δίχως αυτό να σημαίνει ότι πρέπει απαραίτητα να εγκλωβιστούμε σε αυτό το πλαίσιο, όταν η απόφαση πρέπει να παρθεί μονομερώς λόγω νομοθεσίας. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να υπολογιστεί το δέντρο αποφάσεων και όλες οι πιθανότητες των φύλλων του, για να βρεθεί ο καλύτερος κλάδος, αυτός δηλαδή που προσφέρει το μεγαλύτερο όφελος. Πρέπει επίσης να υπολογιστεί σοβαρά και το κόστος της έλλειψης επιλογής από τον μοναδικό πολιτικό παίκτη σε σχέση με τους άλλους που έχουν ήδη παίξει αυτό το παίγνιο σε αυτό το στάδιο και βρίσκονται στο μέλλον του. Διότι ακόμα και αν δεν υπάρχει τοπικό πλαίσιο σύγκρισης, υπάρχει πάντα ολικό πλαίσιο σύγκρισης.