2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Περιορισμός προνομίων Ισπανών βουλευτών

Aπό Στοχασμός Πολιτική

από τον Νικόδημο

Τα μέτρα που παίρνει (ή πήρε ήδη) η ισπανική κυβέρνηση για τους βουλευτές της στη γενικότερη προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης:

1. Ο βουλευτής θα πληρώνεται μόνο κατά την διάρκεια της θητείας του, και δεν θα έχει σύνταξη που θα προέρχεται μόνο από αυτήν
2. Θα πληρώνει την αντίστοιχη ασφάλειά του, όλοι ανεξαιρέτως (παρελθόν παρόν μέλλον) και το ταμείο σύνταξης της βουλής περνάει στην ισχύουσα κοινωνική ασφάλιση άμεσα. Ο βουλευτής θα απολαμβάνει των προνομίων της κοινωνικής ασφάλισης ακριβώς όπως και οι υπόλοιποι πολίτες. Το ταμείο ασφάλισης δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για κανέναν άλλο σκοπό.
3. Οι βουλευτές πρέπει να συμβάλουν στο ταμείο της ασφάλισής τους όπως και όλοι οι Ισπανοί.
4. Οι βουλευτές παύουν να ψηφίζουν την αύξηση του μισθού τους.
5. Οι βουλευτές εγκαταλείπουν το παρόν σύστημα υγειονομικής ασφάλισης και προσχωρούν στο σύστημα υγείας των υπόλοιπων Ισπανών πολιτών.
6. Οι βουλευτές θα υπόκεινται στους ίδιους ακριβώς νόμους όπως και οι υπόλοιποι Ισπανοί. ...


(Η πληροφορία για τα νέα αυτά μέτρα βρέθηκε δημοσιευμένη σε ορισμένα blogs.)

Είναι καταθλιπτική η σύγκριση με τους δικούς μας βολεμένους στην ασυλία της συντεχνίας τους στο Μέγαρο της Μίζας: σούπερ Έλληνες, ανάλγητοι, ανεύθυνοι, ανίκανοι, φανφαρόνοι. Το συνδικάτο του νεποτισμού, της σπατάλης και της ατιμωρησίας, ένα κατάπτυστο κατεστημένο μιμητικό αριστοκρατίας, παραμένει ακούνητο με όλη την ευαισθησία του βουβαλιού που βόσκει ανενόχλητα.

ΕΛΛΗΝΕΣ, ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ και «ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ» : ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ


ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Μέρος Α’ : ΟΡΙΣΜΟΙ
ΕΛΛΗΝΕΣ: Ελληνες είναι οι ελευθερόφρονες πολίτες αυτής της χώρας. Οι αξιοπρεπείς άνθρωποι που θέλουν να ζήσουν ελεύθεροι, να δημιουργήσουν, να προκόψουν και προοδεύσουν πραγματικά ζώντας σε μια Ελλάδα ελεύθερη και δημοκρατική. Ελληνες είναι όσοι τόλμησαν και τολμούν να έχουν ελεύθερο φρόνημα και να απαιτούν ένα ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος δικαίου που να ανήκει σε όλους.
ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ: Η γαλαζοπράσινη αλητεία που έκλεβε και λυμαινόταν τον μόχθο των άλλων, των Ελλήνων. Γραικύλοι είναι η άθλια «μύξα», η αιώνια φθορά, που διαχρονικά αλλά και σήμερα απειλεί τους υπόλοιπους με δήθεν καταστροφές για να διατηρήσει την αλητεία της στην εξουσία. Γραικύλοι θα καταντήσουν να γίνουν όσοι φοβισμένοι θα πάνε να ψηφίσουν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και θα καταδικάσουν έτσι την χώρα και τον λαό της σε αιώνια σκλαβιά και αφαίμαξη.
«ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ»: Μια πανσπερμία άθλιων δολοφόνων, πλιατσικολόγων και κλεπτών που έπιναν και πίνουν κατά σύστημα το αίμα των άλλων λαών και βασίζουν την «ευημερία» τους αιώνες τώρα στην αφαίμαξη των άλλων. Επειδή δεν είχαν καν όνομα και ντρέπονται για την φτωχή και άθλια αιματοβαμμένη ιστορία τους, δανείστηκαν ακόμα και το όνομά τους από την Ελλάδα και τους Ελληνες (Ευρώπη, Ευρωπαίοι). Κομπλεξικοί και επιθετικοί απέναντι στους Ελληνες και την Ελλάδα (επειδή μας βρίσκουν πάντα και σε όλα μπροστά τους) οργανώνουν και απεργάζονται από τον καιρό της Ρώμης σχέδια καταστροφής μας. Χάρη στους Γραικύλους προδότες, μας έχουν νικήσει και κατακλέψει πολλές φορές, εμείς όμως, σε πείσμα της αθλιότητάς τους, συνεχίζουμε να υπάρχουμε. 
 

Βαβέλ...



Ο άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης, λένε, έκανε κήρυγμα στα πουλιά.

Ο σύγχρονός μας Γέροντας Παΐσιος τα καλούσε και τα τάιζε στη φούχτα του.

Ο άγιος Γεράσιμος ο Ιορδανίτης είχε στην υπηρεσία του ένα λιοντάρι. Και ο άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ δεχόταν τακτικά την επίσκεψη μιας αρκούδας.

Ο Γέροντας Πορφύριος και ο Γέροντας Παΐσιος μιλούσαν με ξενόγλωσσους επισκέπτες, χωρίς να γνωρίζουν καμιά ξένη γλώσσα. Και χωρίς βέβαια τη μεσολάβηση κάποιου διερμηνέα.

Ο Χριστός πρόσταζε τη θάλασσα να κοπάσει κι εκείνη τον υπάκουε. Έκανε τα παράλυτα ή ακόμη και τα νεκρά μέλη να ξαναβρίσκουν την ευρωστία τους και τη ζωντάνια τους. Κι ακόμη τόσα άλλα…


Προς τον κ. Παπούλια: Είστε Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Aπό ΕΓΕΡΣΙΣ2

Ο Ισλανδός πρόεδρος Όλαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον.
Αν είχα τη δύναμη θα προτιμούσα ως πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας όχι εσάς αλλά τον Ισλανδό πρόεδρο, τον Όλαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον.
Μπορεί να καυχόμαστε ότι εμείς γεννήσαμε τη δημοκρατία, αλλά πάει καιρός πια που δεν έχουμε συγγένεια μαζί της.

Όταν το ισλανδικό Κοινοβούλιο ενέκρινε κάποιο νόμο παρόμοιο με το Μνημόνιο 1 και στάλθηκε για επικύρωση στον πρόεδρο της δημοκρατίας, αυτός ενεργοποίησε το μόνο...
δικαίωμα που είχε, όπως κι εσείς: δεν το υπέγραψε και κάλεσε το λαό σε δημοψήφισμα.
Ήταν η πρώτη φορά που έγινε δημοψήφισμα στη χώρα αυτή. Η εξήγηση ήταν σαφής:
«Δε μπορώ εγώ ή οι λίγοι βουλευτές που ψήφισαν αυτό το νόμο να αναλάβω την ευθύνη να επικυρώσω ένα νόμο που θα επηρεάσει τη ζωή κάθε πολίτη της χώρας μου. Σε ένα τόσο σοβαρό θέμα μόνο ο λαός μπορεί να αποφασίσει».

Το δημοψήφισμα έγινε και ο λαός απέρριψε το νόμο. Δεν είχε άδικο: τρεις τράπεζες είχαν δανειστεί 80 δις ευρώ, ήτοι το δεκαπλάσιο από το Ακαθάριστο Εθνικό Εισόδημα της χώρας, είχαν χρεοκοπήσει και τώρα ζητούσαν από το λαό να πληρώσει τους δανειστές σε διάφορες χώρες.

Οι πολιτικοί άρχισαν νέες συνομιλίες με τους δανειστές και έφεραν τροποποιημένο σχέδιο στη Βουλή, κάτι σαν Μνημόνιο 2, το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και στάλθηκε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για επικύρωση.
Και πάλι εκείνος είπε όχι και ζήτησε νέο δημοψήφισμα. Το επιχείρημά του ήταν σαφέστατο:
«Στα μεγάλα θέματα δεν αποφασίζουν προσωρινοί ηγέτες, ηγέτης είναι ο λαός και αυτός θα αποφασίσει».


Γιουροβίζιον

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΘΑ βγάζαμε…κέρδη, αλλά δεν μας έδωσαν λογαριασμό (ΕΡΤ). Έκρυψαν τον ισολογισμό, έκρυψαν και τον ενθουσιασμό τους. Και πώς να δεχτείς, να κρίνεις και να συμμετάσχεις στο ψευδεπίγραφο «Φεστιβάλ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ της Γιουροβίζιον»; Κλείνεις τ’ αυτιά για τους ήχους, ανοίγεις τα μάτια για το…θέαμα και καταγράφεις τα φίλια κράτη που σε ψηφίζουν και, πέραν τούτου, ουδέν. Και σε είχαν, βέβαια, ζαλίσει μέρες πριν με τα προκαταρκτικά. Πήρες γεύση, πάρε θέση και η παράσταση αρχίζει.
ΜΙΑ «τραγουδίστρια» στη μέση και τα μάτια καρφωμένα στα επίμαχα σημεία του κορμιού της, τριγύρω «βοηθοί» ξεβιδωμένες στον…χορό σαν καραγκιοζάκια που ξέφυγαν απ’ το πανί και ο φακός στημένος για μηρούς στο μεϊντάνι και πισινούς που σειόνται με μανία. Όλα κι όλες στ’ αχνάρια της Παπαρίζου μπας και πετύχουν την πρωτιά και τύφλα να’ χουν οι ακροβάτες κι οι αθλητές. Έλειπε το μονόζυγο, ένα εφαλτήριο κι ο πάγκος για ανάπαυλα, ο προπονητής για οδηγίες, και μόνο οι φίλαθλοι να τσιρίζουν μανιασμένα στην κερκίδα.


4 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥΣ


Μερικές από τις πιο ουσιαστικές πρακτικές προτάσεις τις οποίες έχω καταθέσει προσωπικά είτε έχω εργαστεί ως μέλος του «Λαϊκού Κινήματος» και απαντούν με τρόπο καινοτόμο και ουσιαστικό στα ζητήματα και προβλήματα με τα οποία κάποιοι ταλανίζουν, καταστρέφουν και υποδουλώνουν την χώρα μας και τον εμάς τον λαό της, είναι αυτές της «Οικονομίας χωρίς Χρήμα», της «Οικονομίας χωρίς Κέρδος», της «ΕΑΜ – Ελληνικής (ή Εθνικής) Ανταλλακτικής Μονάδας» και του «Αϋλου Χρήματος».
Ολες οι προτάσεις αυτές, όπως και πολλές άλλες, απηχούν την διαφορά φιλοσοφίας, ιδεολογίας και πολιτικής αντίληψης του που έχει το «Λαϊκό Κίνημα» σε σχέση με τα πράγματα και όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον πλανήτη. Είναι προτάσεις της νέας αντίληψης για τον άνθρωπο και τον κόσμο.
Το κυριότερο: οι προτάσεις αυτές δίνουν σαφή απάντηση και λύση σε μια σειρά από καίρια προβλήματα που ταλανίζουν την Ελλάδα και τον Ελληνα πολίτη και αυτό το κάνουν με ένα μοναδικό, ένα Ελληνικό τρόπο, στον οποίο δεν έχουν απάντηση και δεν μπορούν δώσουν αρνητική απάντηση τα ντόπια και ξένα πιόνια του συστήματος. 

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Το ''βρώμικο'' 2012

Αυτόν τον τίτλο θα δώσουν οι ιστορικοί του μέλλοντος στο κεφάλαιο της ελληνικής ιστορίας που θα αφορά τα γεγονότα των εκλογών του 2012.

Προεκλογικός αγώνας - αναζήτηση εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Παρακολουθώντας τις πρώτες δύο εβδομάδες της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, αναρωτιέται κανείς τι είναι αυτό που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια του. Οι αρχηγοί των τριών μεγάλων κομμάτων ξεκίνησαν τις προεκλογικές τους εξορμήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Βενιζέλος, Σαμαράς και Τσίπρας αλώνισαν την Ευρώπη, συναντώντας ηγέτες και πολιτικούς των ευρωπαϊκών χωρών. Ο κ. Σαμαράς έβγαλε φωτογραφίες με το Μάριο Μόντι, ο κ. Βενιζέλος με το Φρανσουά Ολάντ και ο κ. Τσίπρας με εκπροσώπους της ευρωπαϊκής αριστεράς, εξασφαλίζοντας, παράλληλα, τη γενναιόδωρη διαφήμιση των ξένων ΜΜΕ τα οποία έσπευσαν, μόλις ανασκεύασε τα περί καταγγελίας του Μνημονίου, να τον χρίσουν επίσημο ''εχθρό'' τους, υποβάλλοντας εμμέσως πλην σαφώς στους Έλληνες ψηφοφόρους ποιον ''αντιμνημονιακό'' να ψηφίσουν.

Έσπευσαν οι ''πατριώτες'' - τι παράξενο που ξαφνικά η λέξη πατρίδα έγινε τόσο αγαπητή σε ανθρώπους που πάθαιναν αναφυλαξία στο άκουσμά της! - αρχηγοί κομμάτων να υποβάλλουν το πρόγραμμά τους στις ευρωπαϊκές αρχές για έγκριση, πριν καν απευθυνθούν στον ελληνικό λαό. Έτρεξαν σαν τα σκυλιά στα αφεντικά τους, για να πάρουν τη συγκατάθεση και την υποστήριξή τους για τις εκλογές, - τις ελληνικές, κατά τα άλλα, εκλογές.


Το Μνημόνιο δεν είναι αδιαπραγμάτευτος μονόδρομος



Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου πάμε να ψηφίσουμε πιο μαζικά από εκείνες της 6ης Μαΐου. Πρέπει το ποσοστό  αυτών που θα ψηφίσουν να είναι μεγαλύτερο από την προηγούμενη φορά, πρώτα - πρώτα για να δείξει ο λαός ότι αυτές  τις κρίσιμες μέρες ο καθένας πρέπει να λάβει τις ευθύνες του και με την ψήφο του να συμβάλλει στην δημιουργία του αποτελέσματος που θα κρίνει η πλειοψηφία γιατί έτσι η δημοκρατία (έστω η κουτσουρεμένη που έχουμε στη χώρα) λειτουργεί. Έχουμε επαναλάβει πολλές φορές πως στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
Ο μονόδρομος της υποτέλειας που θέλουν να μας οδηγήσουν τα κόμματα του Μνημονίου ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχουν και άλλες λύσεις μέσα στο ευρώ. Πρώτα από όλα να διατηρήσει κανείς την αξιοπρέπειά του. Η δουλικότητα που επέδειξαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στους Ευρωπαίους και στο ΔΝΤ είναι παροιμιώδης. Η απουσία στοιχειώδους πολιτικής και προτάσεων από την Ελληνική πλευρά οδήγησαν τους δανειστές μας σε ένα αμόκ απαιτήσεων και προσβολών εις βάρος της χώρας.


Επιτέλους διαλέξτε τι θα λέτε κ. Βενιζέλο!

Aπό το Άνεμος

«Πάντα ζητούσαμε στη σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα να κινούνται σε επίπεδα σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο, αλλά η επιμονή της τρόικας υπαγορευόταν και από πιέσεις συγκεκριμένων κύκλων στην Ελλάδα που ακολούθησαν παρασκηνιακές διαδικασίες».

Αυτή η φράση του Ευάγγελου Βενιζέλου κατά την συνάντησή του με την ΑΔΕΔΥ αναμένεται να συζητηθεί.

ΣΧΟΛΙΟ: 

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ, Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΟΜΟΛΟΓΕΙ: 

α) ότι η μέχρι τώρα διαπραγμάτευσή τους και οι υπογραφές τους έγιναν με την καθοδήγηση και επιβολή από παρασκηνιακές διαδικασίες συγκεκριμένων κύκλων. ΝΑ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΣΕΙ!

β) ότι ο δημοσιοϋπαλληλικός κόσμος έχει στενούς δεσμούς με το ΠΑΣΟΚ προφανώς γιατί αυτό διόρισε ρουσφετολογικά τη σάρα τη μάρα και το κακό συναπάντημα στο δημόσιο τομέα μέχρι που τον βούλιαξε.

γ) ότι ο δεσμός αυτός παραμένει μεταξύ δημοσιοϋπαλληλικού κόσμου και ΠΑΣΟΚ προφανώς γιατί τα "δικά τους παιδιά" δεν θα τ' ακουμπήσουν, αντίθετα τις ΔΕΚΟ δεν τις αγγίζουν.

και δ) τέλος ομολογεί για πρώτη φορά ότι δεν υπήρξε καλή διαπραγμάτευση και ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν ό,τι καλύτερο για την Ελλάδα, παρά το ότι πριν την προκήρυξη των πρώτων εκλογών ούρλιαζε ότι έκανε το καλύτερο δυνατό και πέτυχε τα αδύνατα με την υπογραφή του στα μνημόνια 1 και 2 και έπρεπε να του είμαστε και ευγνώμονες!

Διαλέξτε κύριε Βενιζέλο επιτέλους τι θα λέτε πριν και μετά τις εκλογές!!! μη γελιοποιείστε άλλο... 

Σλαβόι Ζίζεκ: Σώστε Ελλάδα και Ευρώπη από τους σωτήρες τους Αρθρο του Σλοβένου φιλόσοφου στο «London Review of Books»

 Σλαβόι Ζίζεκ: Σώστε Ελλάδα και Ευρώπη από τους σωτήρες τους

«Φανταστείτε μια σκηνή ταινίας που παρουσιάζει την κοινωνία μας στο άμεσο μέλλον. Ενστολοι φρουροί περιπολούν στους μισοάδειους δρόμους τη νύχτα κυνηγώντας μετανάστες και εγκληματίες. Οσους εντοπίζουν τους κακοποιούν. Αυτό που μοιάζει με ευφάνταστη χολιγουντιανή εικόνα αποτελεί πραγματικότητα στην σημερινή Ελλάδα», γράφει ο Σλαβόι Ζίζεκ στο «London Review of Books».

Ο σλοβένος φιλόσοφος εξηγεί αμέσως σε τι αναφέρεται: στις περιπολίες μελών της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα και τον ξυλοδαρμό μεταναστών _ αλίμονο σε Αφγανούς, Πακιστανούς, Αλγερινούς. «Ετσι λοιπόν υπερασπιζόμαστε την Ευρώπη την άνοιξη του 2012», διαπιστώνει. 

«Το πρόβλημα με την υπεράσπιση του ευρωπαϊκού πολιτισμού κατά της μεταναστευτικής απειλής είναι ότι η σφοδρότητα της υπεράσπισης αποτελεί μεγαλύτερη απειλή προς τον "πολιτισμό" από οποιονδήποτε αριθμό μουσουλμάνων» προσθέτει ο Ζίζεκ, διευκρινίζοντας όμως ότι «οι υπερασπιστές της Ελλάδας κατά των μεταναστών δεν αποτελούν τον κύριο κίνδυνο αλλά υποπροϊόν της πραγματικής απειλής που είναι η πολιτική της λιτότητας».


Το… Κράτος

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΤΟ Κράτος χρωστάει παντού. Το ‘χαμε ρημάξει όλοι μαζί κι ο καθένας χωριστά, δεν μπορεί (και δεν θέλει) να ανταποκριθεί και περιμένουμε το χρήμα. Απ’ έξω και δανεικό, για μέσα και σπαταλώμενο. Όπως μάθαμε στα χρόνια των παχέων αγελάδων (με ξένη τροφή) και με δικιά μας αντίληψη για την Πολιτεία και τα κοινά. Κι αν νόμισες πως αλλάξαμε αντιλήψεις και τακτική, ρώτα για τις σπατάλες, την ώρα που μιλάμε.
ΘΑ πέσει το χρήμα, θα ανακουφιστούν τα ταμεία και ξανά προς τη δόξα. Θα ανασάνουμε, θα συνεχίσουμε κι έχει ο Θεός. Το Κράτος τη συστηματική σπατάλη με τους «λειτουργούς» του και κάποια χέρια να χώνονται βαθιά σε ταμεία. Με το μάτι ξεθαρρεμένο κοιτώντας τους ατιμώρητους της προηγούμενης…σαιζόν. Και τι μας στοίχισε ο Κοσκωτάς; 46 δις δραχμές και λογάριασε το…μεροκάματό του στη φυλακή. Τέτοια ποινή την εκτίει κι ο καθένας. Με τέτοια μπάζα και με 8-9 χρόνια φυλακής, λογάριασε το…μεροκάματο. Το ίδιο και για τον κ. Τσοχατζόπουλο. Θυσιάζεται ο πατήρ για τους απογόνους και πάει τέλειωσε. Ούτε επιστρεφόμενα και τόκοι, ούτε έγνοια για τα μελλούμενα. Μπόρα είναι θα περάσει κι αν δεις δεκάρα απ’ τα κλεμμένα, στείλε μας μήνυμα για τη μοιρασιά και τη…γιορτή.


α, τους τυμβωρύχους!...



Σύλησαν και καπηλεύτηκαν τη μνήμη ενός έντιμου δημοκράτη και πατριώτη, του Παύλου Μπακογιάννη, για να προσποριστούν κομματικά οφέλη. Οι αδίστακτοι!

Και θυμήθηκαν οι εφιάλτες ακόμη και τη 17η Νοέμβρη, προκειμένου ν’ ασκήσουν τη βρώμικη προπαγάνδα τους, σε βάρος των κομματικών αντιπάλων τους.


Σάμπως να υπάρχει μεγαλύτερη τρομοκρατική οργάνωση απ’ τη συμμορία του δικομματισμού.

Η οποία μέχρι τώρα έχει στο τρομοκρατικό ενεργητικό της πάνω από 2000 θύματα, που με την οικονομική τρομοκρατία εξωθήθηκαν στην αυτοκτονία. Που ουσιαστικά πρόκειται για δολοφονίες εκ μέρους των μνημονιακών τρομοκρατών. 

Ή μήπως τα θύματα αυτά δεν έχουν στις φλέβες τους αίμα, αλλά λαχανόζουμο;

Μόνο ποιους να ψηφίσουμε δεν μας λέει η έκθεση - "προκήρυξη" της Εθνικής Τράπεζας


Ερώτημα:  Πριν τις εκλογές της 6ης Μαϊου δεν υπήρχε ο κίνδυνος της εξόδου από το ευρώ;

Το 'χουμε γράψει αρκετές φορές πως μέχρι τις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα ακούσουμε και θα δούμε παπάδες στο πλαίσιο τρομοκράτησης του Ελληνικού λαού ώστε να του υφαρπάξουν ξανά την ψήφο.
Θα επιστρατεύσουν κάθε είδους επαϊοντες και μη για να πετύχουν το στόχο τους όσο βλέπουν ότι οι ίδιοι δεν μπορούν να πείσουν ούτε τα στελέχη των κομμάτων τους.
Είδαμε μέχρι τώρα τη Λαγκάρντ,τη Μέρκελ,το Σόιμπλε,το non paper του Παπαδήμου και λοιπούς καπαδόκες να παρεμβαίνουν ξεδιάντροπα στην προεκλογική μάχη υπέρ των μνημονιακών κομμάτων.
Σήμερα είχε σειρά η Εθνική Τράπεζα να παίξει το ρόλο του τρομοκράτη επεξηγώντας στους αδαείς Ελληνες πολίτες πιο είναι το συμφέρον τους,τι πρέπει να πράξουν ουσιαστικά την Κυριακή στην κάλπη.
Με έκθεσή της μας εξηγεί τι θα πάθουμε αν τυχόν η Ελλάδα βγει από το ευρώ!!!!
Κακομοίρη Ελληνα έτσι και δεν ψηφίσεις Σαμαρά και Βενιζέλο κοίτα τι θα πάθεις:

Η μυρουδιά της τσέπης σου!


γραφει ο αρισταρχος
Έξη μήνες χωρίς δουλειά. Έσπασα τα πόδια μου κάθε μέρα να παίρνω σβάρνα τα μαγαζιά για μια, επ αμοιβή ενός ξεροκόμματου, δουλειά. Κόντευε μεσημέρι και σήμερα τζίφος. Με την ανεργία που έχει αλλοίμονο, δεν υπάρχουν δουλειές. Και τα στόματα πεινούν, θέλουν να φάν.
Θα έδινα τα πάντα για λίγα ευρώ. Να πάρω λίγο ψωμί, λίγο κατιτίς για φαϊ. Να τα πάω στο σπίτι να ξεπεινάσω την οικογένειά μου. Κάποιος άγγελος, από τους τόσους που κυκλοφορούν αόρατοι ανάμεσά μας θα άκουσε φαίνεται την μιζέρια μου. Εκεί στην άκρη του δρόμου πλάϊ στο πεζοδρόμιο μπροστά στην τράπεζα έμοιαζε σαν περίεργο χαρτονόμισμα των είκοσι ευρώ. Έσκυψα το μάζεψα και το καθάρισα απ’ τις βρωμιές που είχε επάνω του.
Ναι, ήταν ένα εικοσάευρω σε πολύ άσχημη κατάσταση και μύριζε έντονα οινόπνευμα. Το δίπλωσα προσεκτικά και το κράτησα στην χούφτα μου. Μπήκα στην τράπεζα και περίμενα υπομονετικά την σειρά μου στο ταμείο για να το ανταλλάξω με ένα πιο καλό.
Άραγε, σκέφτηκα ποιος φουκαράς το έχασε και πόση ανάγκη το είχε. Αμέσως σ’ αυτή την σκέψη ένοιωσα μια παράξενη δροσιά να περνάει το χέρι μου με το χαρτονόμισμα και να απλώνεται σ’ όλο το κρανίο μου. Μια ελαφρά μέθη και ύστερα σαν να άκουσα μέσα στην καρδιά μου μια ψυχρή αλλά σταθερή φωνή.
Είμαι ένα χαρτονόμισμα των είκοσι ευρώ και γεννήθηκα κάποια στιγμή στα μηχανήματα εκτύπωσης του νομισματοκοπείου στο Χολαργό.

ΖΩΗ ΚΑΙ ΚΟΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΝΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ

tina mpirmpili diakopes ΖΩΗ ΚΑΙ ΚΟΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΝΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ
Ζωή χαρισάμενη ζει η πολύ καλή φίλη του πρώην Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου. Από πέρυσι τον Αύγουστο, όπου και πήρε το δικό της υπουργικό θώκο ο έτερος φίλος Γιωργάκη, κ. Παπακωνσταντίνου,
ο κ. Παπανδρέου έπρεπε να βρει τρόπο να χρυσώσει το χάπι της κας. Μπιρμπίλη και έτσι μετά από μία… «πετυχημένη» θητεία στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, η Πατρίδα την αποζημίωσε, στέλνοντάς την ως Πρέσβειρα στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι.
Εκεί απολαμβάνει αφορολόγητες απολαβές ύψους 300.000 € από εσάς κοροϊδάκια Έλληνες που δεν ξέρατε να πάτε στο ίδιο γυμναστήριο με τον Γιωργάκη και να τι παθαίνετε τώρα! Και όχι βέβαια μόνο αυτά, αλλά απολαμβάνει μία υπερπολυτελή κατοικία στα Ιλίσια Πεδία 500 τ.μ., σοφέρ και προσωπικό μάγειρα για τις λεπτές… οικολογικές προτιμήσεις της κας. Μπιρμπίλη.


ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ 2012

ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2012

ΙΣΤΟΡΙΑ Continue reading


ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2012

ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΘΕΤΙΚΗΣ Continue reading


ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΑΟΔΕ Continue reading

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Μάζεψε το δάκτυλό σου ρε!


Είδες τον έξοχο κ. Τράγκα πώς και τί είπε;
Πιστεύω πως κι εσύ πιστεύεις Ελληνα πως τα λέει ορθά!
Ποτέ  μου δεν συμπάθησα τον εν λόγω κύριο αλλά τα τελευταία χρόνια με όσα λέει, θεωρώ πως είναι σωστός και τον συμπαθώ αρκετά!
Τελοσπάντων!
Για  τον άλλον πια τί να πώ κι εγώ ο έρμος!
Κουνάει το δάκτυλο στην "κυρία" που μας κούναγε το δάκτυλο κι αυτή κι αυτός με τη σειρά του και τα τσιράκια του και όπως μας κουνάνε  το δάκτυλο όλα τα φιλαράκια μας στην ΕΕ
Τί να πεί κανείς...¨!

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Tί γίνεται εδώ;; κι ο Βαρδινογιάννης ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ;;!!

 
 

Μετά την πρωτοφανή κίνηση της διοίκησης της Eurobank που ενημέρωσε τους υπαλλήλους της πως με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα χάσουν τις δουλειές τους -και τους ζήτησε να ενημερώνουν τους πελάτες πως θα χάσουν τις καταθέσεις τους-, είχαμε νέα παρέμβαση στις εκλογές από τον Βαρδή Βαρδινογιάννη.

Ο κ. Βαρδινογιάννης πήγε το πρωί στα διυλιστήρια, κατέβασε όλους τους διακόπτες, σταμάτησε τις μηχανές, ζήτησε να συγκεντρωθούν όλοι οι εργάτες και τους είπε με πολύ αγριεμένο ύφος πως όποιος δεν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ θα απολυθεί.
Οι εργάτες έμειναν άφωνοι και κοιτούσαν με απορία τόσο τον κ. Βαρδινογιάννη όσο και την σύζυγό του Μαριάννα που τον συνόδευε.
Τότε, η κυρία Βαρδινογιάννη πήρε τον λόγο και είπε στους εργάτες πως θα ψηφίσει κι αυτή ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου, γιατί το ΚΚΕ την έχει απογοητεύσει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζεύγος Βαρδινογιάννη είναι σε κόντρα με τον γιο τους, Γιάννη Βαρδινογιάννη, επειδή τους είπε ότι αποκλείεται να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τζίγγερ θα ψηφίσει ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Δείτε σχετικά περί Βαρδινογιάννη: 

Κυβερνώντας από τα παρασκήνια. Η δολοφονία ενός ενοχλητικού κοινοτάρχη.


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

''Ελληνοτουρκική φιλία'': ο Νταβούτογλου μας ''απαγορεύει'' να θυμόμαστε την Ποντιακή γενοκτονία, ενώ οι Τούρκοι πανηγυρίζουν για την άλωση της Πόλης.

Κάτι τέτοιο θα είχε στο μυαλό της η εξέχουσα πολιτική προσωπικότης, κ. Δούρου, όταν με συνέντευξή της στην τουρκική εφημερίδα Ζαμάν αναφέρθηκε στα πολλά κοινά σημεία Ελλάδας - Τουρκίας, στην ανάγκη να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλο και να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη μεταξύ μας. Να χαιρόμαστε με τη χαρά των γειτόνων μας και να σεβόμαστε τις ευαισθησίες τους....

Σε συμφωνία, λοιπόν, με τις δηλώσεις της κ. Δούρου, ο Αχμέτ Νταβούτογλου  ασκεί το δικαίωμά του στην ''ελληνοτουρκική κατανόηση'' και ζητά
με το γνωστό μελιστάλαχτο τρόπο του να μην κάνουμε εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού και να μη θυμόμαστε τους νεκρούς μας, γιατί αυτό υπονομεύει τις προσπάθειες για τη βελτίωση και την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας μεταξύ των δύο συνεταίρων, του συν (Τουρκίας) και της εταίρας (διαχειριστές της Ελλάδας):

«Οι εκδηλώσεις μνήμης που και εφέτος γίνονται στην Ελλάδα για την λεγόμενη ‘γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου’ βασίζονται σε ισχυρισμούς, ασυμβίβαστους με τα ιστορικά γεγονότα, υπό το πρίσμα μιας μη επιστημονικής και μη ηθικής προσέγγισης. Καταδικάζουμε και απορρίπτουμε αυτές τις εκδηλώσεις που υποκρύπτουν συγκεκριμένες νοοτροπίες. Οι πρωτοβουλίες αυτές υπονομεύουν τις προσπάθειες για βελτίωση των σχέσεων και την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού λαού»


''Ανάσα'' 18 δις στις τράπεζες!



Τη στιγμή που επαγγελματίες πολιτικοί, οικονομικοί φορείς και, φυσικά, οι μεγαλοδημοσιογράφοι στυλοβάτες του συστήματος καθημερινά βγάζουν άναρθρες κραυγές, για να πανικοβάλλουν τον κόσμο, ''ανησυχώντας'' ότι η χώρα δε θα μπορέσει να βρει χρήματα για μισθούς και συντάξεις, δίνεται γενναιόδωρα στις τράπεζες άλλο ένα πακέτο 18 δισεκατομμυρίων.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για να καταστείλουν τις προσπάθειες του ελληνικού λαού να αποτινάξει το ζυγό του Μνημονίου και όσων κρύβονται πίσω από αυτό, φουντώνει από όλα τα φερέφωνα του συστήματος η κινδυνολογία - τρομοκρατία για τους μισθούς και τις συντάξεις.
Μόλις πριν λίγες μέρες, μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, βγήκαν οι γνωστοί λακέδες να πουν στον κόσμο ότι δεν υπάρχει 1 δις για μισθούς και συντάξεις και πώς θα το βρει η χώρα. Την ίδια ώρα είχε ανακοινωθεί η παροχή 18 δισεκατομμυρίων ευρώ στις τράπεζες για τη ''σωτηρία'' τους - χρήματα για τα οποία ουδέποτε εκφράστηκε η παραμικρή ανησυχία για το αν και πώς θα βρεθούν.


ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΗΣ

Υπογράψτε το αίτημα , είναι σημαντικό για την χώρα


As a citizen of the world, I support the legal battles of the Greek people and ask the Prosecutor of the International Criminal Court (ICC) to immediately activate procedures, to investigate the crimes being perpetrated in Greece and bring to trial anybody responsible for them. Any and all persons found guilty must be punished. Such crimes must be prevented.”

“Ως πολίτης του κόσμου, στηρίζω το δικαστικό αγώνα των Ελλήνων και ζητώ από τον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC) να ενεργοποιήσει αμέσως τις διαδικασίες, να εξετάσει τα εγκλήματα που τελέστηκαν στην Ελλάδα και να οδηγήσει σε δίκη όσους ευθύνονται γι΄αυτά. Οι ένοχοι πρέπει να τιμωρηθούν, τα εγκλήματα αυτά πρέπει να αποτραπούν.”

Για να υπογράψετε το αίτημα κάντε κλικ εδώ 

Αριστοφανης


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Σαμαράς – Βενιζέλος: Αμετανόητοι ολετήρες.


Σαμαράς και Βενιζέλος αδύναμοι, ανίκανοι, έντρομοι και αδαείς, ανάλγητοι και απάτριδες αποδέχθηκαν ο μεν δεύτερος μαζί με Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου  όλους τους όρους του Μνημονίου Ι και μαζί και οι δύο (Σαμαράς και Βενιζέλος) όλους του όρους τους Μνημονίου ΙΙ χωρίς απολύτως καμιά διαπραγμάτευση. Για την περίπτωση μάλιστα του Μνημονίου Ι που διαπραγματεύτηκαν (τρόπος του λέγειν δηλαδή) οι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου αξιωματούχος του ΔΝΤ δήλωσε αργότερα πως πρώτη φορά έβλεπε χώρα  στην οποία παρεμβαίνει το ΔΝΤ χωρίς να διαπραγματευτεί απολύτως τίποτε. Τα δώσανε όλα δηλαδή στους τοκογλύφους μας χωρίς να φέρουν καμιά αντίρρηση, απλώς παίρνανε μετά έτοιμες τις εντολές και τις υλοποιούσανε σε βάρος του Ελληνικού λαού.  Ο δε Σαμαράς που κατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ ότι δεν διαπραγματεύτηκε το Μνημόνιο Ι αποδέχτηκε όλους τους όρους του Μνημονίου ΙΙ ανεπιφύλακτα κάνοντας την μεγαλειώδη γνωστή κωλοτούμπα του.
Καταλαβαίνεται το μέγεθος του εγκλήματος αυτών των ανθρώπων;


κα Λαγκάρντ. Το λάθος και το δίκιο της

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΘΥΜΗΘΗΚΕ η Γαλλία τον Νίγηρα και το δράμα της, η κα Λαγκάρντ τα παιδάκια του και τους έλληνες. Και ξέχασε τι κάνουν οι Γάλλοι, εδώ και 1-2 αιώνες…σεβόμενοι τα δικαιώματα των μαύρων της Αφρικής. Δεν υπήρξαν εκεί ποτέ προτεκτοράτα, δεν άκουσε κάτι για το Γαλλικό Κονγκό, δεν υπέπεσε στην αντίληψή της πως οι φυλές αλληλοσφάζονται γιατί το θέλουν τ’ αφεντικά-συμπατριώτες της που ορίζουν τους ανθρωποφάγους αρχηγούς στον «θρόνο» τους. Κι όταν ήρθε η αυτοδιάθεση και η λευτεριά; Και πάλι αυτοί (οι συμπατριώτες της) τους όριζαν και τους ορίζουν, όπλιζαν αντάρτες να σφάξουν τους απέναντι και τους έχει η ιστορία «ξεχάσει». Άγγλοι, Γάλλοι Πορτογάλοι έσφαζαν δια χειρός μαύρων και τώρα τους συμπονούν δια γλώσσης Λαγκάρντ.
ΤΙ άλλο συμπληρώνει την αστοχία της κυρίας για την Ελλάδα και τους έλληνες; Το στοιχείο του παραλληλισμού και της σύγκρισης. Απ’ τη μια ο Νίγηρας με την (σεβαστή του) ιστορία κι απέναντι η Ελλάδα των 3.5000 χρόνων, με την ιστορία της να μην τη διαμορφώνουν οι Γάλλοι.


Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Η μαύρη συμμορία των υποτελών του ΔΝΤ – Ε.Ε. – ΕΚΤ κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος



Η μαύρη συμμορία των υποτελών του ΔΝΤ – Ε.Ε. – ΕΚΤ  της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος υπόσχονται προεκλογικά, μετά την πανωλεθρία που υπέστησαν στις τελευταίες εκλογές, λαγούς με πετραχήλια.
Τι ότι θα διαπραγματευτούν για να αναθεωρήσουν άρθρα του Μνημονίου (που μέχρι χτες έσχιζαν τα ρούχα τους ότι είναι αδιαπραγμάτευτα), τι ότι θα σταματήσουν οι αντιλαϊκοί νόμοι, τι ότι θα ανακουφιστεί ο λαός. Κυρίως όμως αποφεύγουν να αναφέρουν τι μέτρα θα πάρουν διότι δεν προλαβαίνουν αφού όπου σταθούν και όπου βρεθούν βρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αλλά τα μέτρα όμως που θα πάρουν τα ομολογούν κάθε στιγμή αφού θα είναι οι στυγνοί εφαρμοστές του Μνημονίου ΙΙ, όπως εφάρμοσαν στην κεραία και το Μνημόνιο Ι..
Οι νέοι νόμοι που θα ψηφίζονται (αν καταφέρουν να σχηματίσουν κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) θα βυθίζουν ολοένα και περισσότερο το λαό στη φτώχεια τη χώρα στην υποταγή, τον δημόσιο πλούτο στην εκποίηση.
Οι νέες ανεξάρτητες ζώνες εργασίας που έχουν συμφωνήσει να δημιουργήσουν θα οδηγήσουν τους εργαζόμενους σε αυτές σαν πρόβατα στη σφαγή με 300 ευρώ το μήνα μικτά και χωρίς ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Νέα Μνημόνια, νέοι νόμοι θα ακολουθήσουν ώσπου η Ελλάδα να γίνει Βουλγαρία και η χώρα να καταστραφεί πλήρως,  να φθάσει δηλαδή σε μερικά χρόνια σε χειρότερη θέση από το αν τώρα επέστρεφε στη δραχμή.
Όσοι μας γέμισαν με ψέμματα μέχρι τώρα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα μας πούνε τώρα αλήθεια;


Άσ’ τους να ονειρεύονται

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΜΙΛΟΥΣΕ ο κ. Σαμαράς κοιτώντας το γραπτό του. Φάνταζε σαν ρήτορας ολκής στους μπροστινούς κι ακολουθούσαν πισινοί και τα μετόπισθεν. Φίσκα η αίθουσα, αδιάβατος και ο διάδρομος με τους όρθιους «σεμνούς και ταπεινούς» και πώς να τους αντέξεις…Με τους πρωτοκλασάτους καθιστούς και, σε μια διάταξη φθίνουσας «σημαντικότητας» πιστών της «εθνικοφροσύνης». Καθένας στη θέση του και με τη «βουλιμία» του επιμελώς συγκρατημένη. Προσηλωμένοι στο καθήκον της στιγμής και μόνο το χειροκρότημα, ζεστό και αυθόρμητο, με…ρυθμιστή τον παρόντα και πρώτο μεταξύ ίσων κ. Καραμανλή. Όλοι τους προσηλωμένοι, το βλέμμα καρφωτό στον ομιλητή κι η μύτη να οσμίζεται ψητό. Οι μπροστινοί οσμίστηκαν υπουργείο και μη τους χαλάς το όνειρο. Οι πιο πίσω, κολλητοί στους μπροστινούς, ελπίζοντας κι αυτοί σε κοκαλάκι εξουσίας κι όλοι μαζί ένας κόσμος βρικολακιασμένων που το πίστεψαν πως τους θέλει ο λαός και δεν αντέχει μακριά τους.
ΤΟΥΣ έφερε ο φακός μπροστά μας σκανάροντας την εικόνα (τους) και μόνο τους χτύπους της καρδιάς τους δεν ακούσαμε. «Ερχόμαστε πρώτο κόμμα, παίρνουμε την πρωτιά, αλλά θα στρέξουν, άραγε, τα…κομούνια να κυβερνήσουμε;». Αυτοί, λοιπόν, στο όνειρο και με τη φαντασία τους να μοιράζονται υπουργεία, οι «παρακατιανοί» να ξεροσταλιάζουν στο κονάκι τους κι εμείς να τρέμουμε μη μας ξανάρθουν κι έχουμε ξανά «επανιδρύσεις», Βατοπέδια και Ζαχοπουλιάδες.


τα γένια...


 
Κάποιος ΝουΔούλος μου ’λεγε
Με περισσή “ευγένεια”:
Παπά, αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ,
Θα σου κόψουνε τα γένια!..


Και του ’πα, άνθρωπε εύπιστε
Μην τρως παραμυθάκια:
Ποτέ τους οι ΝουΔόλυκοι
Δεν βόσκουν χορταράκια!
Μον’ τρων μονάχα του λαού
Καρδιές και συκωτάκια…

Ο Τσίπρας, μου ’πε, προωθεί
Την παγκοσμιοποίηση…
-Κι εσύ, του ’πα, στης Μέρκελ σου
Ζήσε την πολτοποίηση.

Μ’ αν κάποιοι θέλουν να σβήσουνε
Της λευτεριάς τη δάδα.
Θα καταλάβουν γρήγορα
Τι πάει να πει Ελλάδα.

Οι ιππότες της τραπέζης και οι τραπεζοκόμοι


Αν η Αφρική ήταν τράπεζα, θα την είχαν σώσει», έγραφε ένα παλιό σύνθημα. Και σήμερα, τον καιρό της κρίσης και της επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, σχεδόν μοιάζει με αξίωμα. Οι τράπεζες δεν περιμένουν την πολιτική που θα ορίσει τη λειτουργία τους. Οι ίδιες χαράσσουν πολιτική. Και οι πολιτικοί ακολουθούν με όλα αυτά τα επιχειρήματα περί «ευστάθειας», «ρευστότητας», «αναγκαίας διάσωσης» και προβληματισμών περί καταθέσεων. Αν έχετε κάποια αμφιβολία γι’ αυτό, σκεφθείτε αν πριν από μερικά χρόνια θα μπορούσατε να φανταστείτε στη θέση του πρωθυπουργού έναν τραπεζίτη.
Το 2008, όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση, ο Κώστας Καραμανλής ως πρωθυπουργός διαβεβαίωνε πως οι ελληνικές τράπεζες δεν κινδυνεύουν γιατί δεν έχουν τοξικά προϊόντα. Λίγο αργότερα όμως τους έδωσε 28 δις και ο Παπανδρέου συνέχισε με άλλα 40. Το 2011 ο Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσε 100 εκατομμύρια στην Proton Bank, που ήταν υπό δικαστική διερεύνηση, και στη συνέχεια άλλα 700 εκατομμύρια από τα ποσά που δανειζόμαστε, με όλες τις γνωστές επιπτώσεις. Αμέσως μετά έφτιαξε έναν νόμο που τον αμνήστευε γι’ αυτή του την παρανομία.
Τι συνέβη με τις ελληνικές τράπεζες;

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Δραχμοφοβία



Ποτέ κάτι τόσο μικρό δεν προκάλεσε τόσο τρόμο... Ποια Αλ Κάιντα, ποια Β. Κορέα και ποιος Αχμαντινεζάντ; Ένας είναι ο παγκόσμιος τρομοκράτης αυτήν τη στιγμή.

Στο άκουσμα του ονόματός του και μόνο δείκτες χρηματιστηρίων πέφτουν, επιτόκια δανεισμού ανεβαίνουν, οικονομίες κλυδωνίζονται, η Νότια Κορέα ξεχνά τον πυρηνικό κίνδυνο εκ Βορείου Κορέας και ασχολείται με την οικονομία της Ελλάδας, οι Τούρκοι αξιωματούχοι κάνουν έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση να μην αφήσει την Ελλάδα να φύγει απ' το Ευρώ.

Κάθε φορά που το κραταιό σύστημα σε Ευρώπη και το ΔΝΤ φοβούνται πως ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος να ξεφύγει από τη μέγγενη της ''σωτηρίας'' που του επέβαλαν, ρίχνει στο τραπέζι σαν όπλο μαζικής καταστροφής την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή. Αμέσως, αναλαμβάνουν δράση οι εγχώριοι πολιτικοί, κάνοντας ''αντάρτικο'' στη Μέρκελ, ή σε όποιον άλλο μιλήσει για επιστροφή στη δραχμή, με άναρθρες κραυγές ότι οι ξένοι δε θα επιβάλλουν στον ελληνικό λαό τι θα κάνει. Αλήθεια; Την υιοθέτηση του Ευρώ την αποφάσισε ο ελληνικός λαός, ή του την επέβαλαν;


ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

 

Επειδή κάποια πράγματα είναι αντικειμενικές αλήθειες ανεξάρτητα από ποιούς λέγονται δημοσιεύουμε το παρακάτω που μας ήρθε με email.


ΧΑΡΟΚΟΠΟΥ 2 & Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ 196
176 71 ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΑΘΗΝΑ                                              
Tηλ. : 210 9545000
Fax : 210 3615634 
Ε-mail:pressoffice@anexartitoiellines.gr



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ο Γραμματέας Πολιτικού  Σχεδιασμού και βουλευτής Εύβοιας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος, απαντώντας στο Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος επιτέθηκε στο Κίνημα μας ρωτώντας πως θα εξασφαλίσουμε τις καταθέσεις εάν καταρρεύσουν οι τράπεζες, του υπενθυμίζει τα εξής:
«Υπενθυμίζουμε στον κ. Βενιζέλο, ότι η Ελληνική Βουλή και ο ίδιος, έχουν ψηφίσει εγγύηση του ελληνικού κράτους για καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ.
Ωστόσο οι τράπεζες καταρρέουν από την αδυναμία των οφειλετών να αποπληρώσουν τις δόσεις τους. Γι’ αυτό φταίει το Μνημόνιο Βενιζέλου-Σαμαρά
Ακόμα οι τράπεζες καταρρέουν γιατί το κράτος λεηλάτησε όλες τις μικροκαταθέσεις των πολιτών με την άδικη φορολογία. Και γι’ αυτό φταίει ο κ Βενιζέλος που το εισήγαγε, αλλά και ο κ. Σαμαράς που στήριξε Βενιζέλο στην κυβέρνηση Παπαδήμου αντί να πάει σε εκλογές.
Επίσης οι τράπεζες καταρρέουν επειδή δανείζονται από την ΕΚΤ με καπέλο. Αυτά συμφωνήσαν στο Μνημόνιο οι συγκυβερνώντες.

Τώρα τα δάκρυα του κ Βενιζέλου είναι κροκοδείλια και οι υποσχέσεις του κ. Σαμαρά είναι καθρεφτάκια για ινδιάνους.
Αλλά γιατί ανησυχούν για τις Τράπεζες; Αφού χρέωσαν με 38 δις τους πολίτες για την επιβίωσή τους. Θέλουν κι άλλα;
Τέλος, να θυμίσουμε στον κ Βενιζέλο ότι το Δεκέμβριο 2009 οι καταθέσεις ήταν 237.6 δις ευρώ και τον Μάρτιο 2012, 165.4 δις ευρώ. Τα 72.2 δις ευρώ ΕΦΥΓΑΝ ΕΝΤΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και όχι εξαιτίας της «μη σταθερότητας των εκλογών».

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ !!!!!!!!!

 

 
  • Θα αρχίσουν να αυτοκτονούν οι άνθρωποι (Μα με το Μνημόνιο αυτοί αυτοκτονούν και τώρα)
  • Θα χάσουν οι άνθρωποι τα σπίτια τους και θα βγούνε στο δρόμο (Μα με το Μνημόνιο έχει γεμίσει ο τόπος νεοάστεγους).
  • Θα φτωχύνουν πολλοί ( Μα με το Μνημόνιο γέμισε ο τόπος νεόπτωχους).
  • Θα χάσουν οι άνθρωποι τις δουλειές τους (Μα οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.500.000 με ανοδικό ρυθμό).
  • Θα χάσουν οι άνθρωποι το μισθό τους (Μα με το Μνημόνιο υφίστανται συνεχώς οριζόντια μάλιστα περικοπές και οι νέοι εργαζόμενοι θα δουλεύουν με 580 Ευρώ μικτά. Και κανείς δεν ξέρει όσα Μνημόνια έπονται και τι περικοπές θα γίνουν ακόμη).

Κυβέρνηση «συμμαχική»!

Του Θανάση Νικολαΐδη
Φοβού την δεξιά για τα «έργα» και την ιστορία της, φοβού και την (λεγομένη) αριστερά. Για το παρελθόν της (τα’ παν «λάθη» και…καθάρισαν) και για τα μελλούμενα. Κι αν τα αριστερά κόμματα «έβαλαν μυαλό» και θα’ χουμε κυβέρνηση σε λίγες μέρες, κανένα δεν άλλαξε την «πονηράν του φύσιν» για να περιμένουμε ηρεμία και βελτιώσεις. Περιμένουμε «μακελειό». Σε ώρες που δεν πρέπει, σε σκηνικό που δεν το σηκώνει. Το’ παμε απ’ την πρώτη ώρα και στις δύσκολες ώρες που περνάμε πως όφειλαν να τα βρουν και να κυβερνήσουν «συμμαχικά». Για να ‘χουμε ύφεση πολιτική δίπλα στην οικονομική, χωρίς αντιδράσεις…πεζοδρομιακές.
ΣΗΜΕΡΑ, όλα δείχνουν πως θα’ χουμε κυβέρνηση, αλλά δεν θα’ χουμε ηρεμία. Κατά τα «ήθη και τις παραδόσεις» μας, δεν αντέχει την ήττα του ο ηττημένος. Καραδοκεί και θα εκδικηθεί. Με τον τρόπο του, κατά το μέτρο της συντριβής του. Την κατάλληλη ώρα, και μόνο για το ΚΚΕ δεν υπάρχει ώρα, γιατί όλες είναι κατάλληλες για «αγώνα». Για αντίδραση και «ηρωισμούς» που δεν τα επιχειρείς όταν κυβερνάς. Γι αυτό και «το Κόμμα του λαού» δεν πολυσκοτίζεται για να κυβερνήσει, κι ούτε δείχνει να χολοσκάει για τα κολλημένα (μονοψήφια) ποσοστά του.
ΛΕΣ να παλέψουν με τον καπιταλισμό ηρωικοί ΠΑΜΕίτες, στα μαρμαρένια αλώνια; Λες να σκύψουν με καρδιοχτύπι πάνω στην Ελλάδα που πεθαίνει; Ρητορικά τα ερωτήματα και ξέρουμε τι θα κάνει και πώς θα συνεχίσει το «ηρωικό» ΚΚΕ. Θα ακροβολιστούν τα παλικάρια (και οι νιες του) όπου σηκώνει μπλόκο και σαμποτάζ. Μη πατήσει πόδι «βαρβάρου» και πάρει απάνω του ο τουρισμός, μην παραβιάσει τουριστικό καράβι τα χωρικά μας ύδατα κι αφήσει τα ευρώ του ο Ευρωπαίος και τα…βρωμοδολάριά του ο Αμερικάνος.

Τον βαρκάρη με τι θα τον πληρώσουμε;


γραφει ο αρισταρχος
Άθελά μου προχτές έγινα ωτακουστής πρώην υπουργού της ΝΔ που έλεγε σε συνομιλητή του με στόμφο. “Δεν υπάρχει περίπτωση, η ΝΔ θα πάρει τις εκλογές γιατί είναι η μοναδική σοβαρή πρόταση”.
Ώρες ώρες απορώ αν αυτοί οι άνθρωποι που πολιτεύονται βλέπουν λίγο μακρύτερα από τους δικούς τους και τους χειροκροτητές τους.
Χώρια που το μήνυμα των εκλογών της 6ης Μαϊου ήταν αρκούντος ξεκάθαρο για αλλαγή πολιτικής σ’αυτή την φρενήρη καταστροφή. Αν κυκλοφορήσεις ανάμεσα στον απλό κόσμο στις λαϊκές, στα super market θα καταλάβεις ότι η οικονομική βοήθεια από τα έτοιμα και τους συνταξιούχους ή μη γονείς, τελειώνει. Θ’ ακούσεις ένα οργισμένο λαό να στενάζει και να βρίζει έτοιμο για ένα σύνθημα. Κι αυτό, μόνο  οι πολιτικοί δεν τ’ ακούν.
Ο κόσμος έκοψε βασικά του είδη. Η Ψυχαγωγία του περιορίζεται σε κάποιο καφέ, άντε και κάποιο ποτό. Φτηνιάρικα. Ρούχα, τα καταστήματα κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο.

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Τους απόλαυσες Ελληνα;;


Τον είδες τον πρώτο καλέ που μου πουλάει φούμαρα περί Ελληνισμού και Ελλήνων που είναι "ψυχικά ασθενείς" και έτσι δεν τους δίνει και πολύ σημασία γιατί έτσι του είπε μια φίλη του που σπουδάζει ψυχολογία;
Εύγε σε όσους τον προβάλλουν και γελούν και μιλούν για προσόντα του αράπη κι άλλα τέτοια!
Εύγε και ξανά εύγε!
Εδώ ο κόσμος κλέβεται και σκοτώνεται από δαύτους κι αυτοί το χαβά τους!
Εν τω μεταξύ "οι δικοί μας" λένε τα γνωστά "κουλά" όπως είδες!
Δεν πήραν ή μάλλον κάνουν πως δεν πήραν το μήνυμα που τους έδωσε ο Ελληνικός λαός στις προηγούμενες εκλογές!
Μάλλον θέλουν να το ξανανιώσουν...!

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Merkel - Schäuble, έχουν διαβάσει Goethe και Schiller;

goethe_schiller

 
To ποίημα με τίτλο «Η ντροπή της Ευρώπης» που έγραψε για την Ελλάδα ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας ο γερμανός ποιητής Günter Grass και δημοσιεύεται σήμερα στη μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα του Μονάχου, φέρνει στη μνήμη τους μεγάλους γερμανούς διανοητές Johann Wolfgang von Goethe (1749 – 1832) και Friedrich Schiller (1759-1805). Και οι δύο είχαν μελετήσει σε βάθος τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και είχαν γράψει ποιήματα μελέτες και δοκίμια, για την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Ο Friedrich Schiller είχε γράψει πολλά ποιήματα για την Ελλάδα και τον χαρακτήρα των Ελλήνων, αλλά και για το κόμπλεξ των ευρωπαίων απέναντι στους Έλληνες.
Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω ποίημά του με τον τίτλο «Καταραμένε Έλληνα»: