2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

αυτό-οργάνωση και αλληλεγγύη.


Greek citizens, aware of the deep economic crisis, organize themselves in autonomous neighborhoods without need for money. Members of the Keratsini region of Athens created a community kitchen.

Σε απλά Ελληνικά, το ρεπορτάζ θα μπορούσε να λέει:
Οι Έλληνες απογοητευμένοι από τους κομματάρχες και το δημόσιο, έχουν αρχίσει να καταφεύγουν στην αυτό-οργάνωση και την αλληλεγγύη.
Οι πολίτες του Κερατσινίου, (αλλά και άλλων περιοχών), έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν τις οικιακές τους κουζίνες και να κατεβαίνουν  για να μαγειρέψουν μαζί με τους γείτονες τους στα πάρκα. Φέρνοντας ο καθένας απ' το σπίτι του ότι του περισσεύει, συμβάλλει στο μαγείρεμα του φαγητού που θα φάει ο ίδιος αλλά κι οι γείτονες του,  σε καθημερινή βάση.
Χωρίς κομματικές ταμπέλες και μηχανισμούς, οι Έλληνες έχουν αρχίσει να προσέχουν και να συνδράμουν ο ένας τον άλλο. Ποιος ξέρει;
Ίσως τελικά είχαν δίκιο οι Μάγιας για το τέλος του κόσμου, κι η επανάσταση έχει ήδη αρχίσει.
Οι καταλήψεις δημόσιων αναξιοποίητων χώρων για την δημιουργία μποστανιών, κι κατσαρόλες που μπαίνουν στην φωτιά στα πάρκα της Αθήνας, μάλλον αυτό δείχνουν!...

ΠΗΓΗ

GoPetition
 Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: