2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Υπαρκτός Σουρεαλισμός? κι όμως συνέβη στη Μυτιλήνη!!

Aπό το Ζητείται Ελπίδα




Στη Μυτιλήνη όπου ο κόσμος πήρε με τ' αυγά και τις ντομάτες τον Άδωνη Γεωργιάδη ο οποίος δεν κατάφερε να κάνει καμία δημόσια εμφάνιση,  εκεί έγινε και το παραπάνω πραγματικά σουρεαλιστικό γεγονός!!
Αστυνομικοί βαθμοφόροι και απλοί αστυφύλακες που υπηρετούν στο νησί, έκαναν πορεία διαμαρτυρίας για τις περικοπές των μισθών τους και τις συνθήκες της δουλειάς τους, τραγουδώντας με την κιθάρα τους επαναστατικά τραγούδια όπως της "Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ" του Θεοδωράκη ή "Ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία" του Λοϊζου... και φωνάζοντας συνθήματα "Ντροπή, ντροπή να δίνετε στους ένστολους χαριστική βολή", ή "είμαστε κι εμείς λαός, φθάνει πια ο εμπαιγμός"!!
Εεεε ομολογώ ότι αυτό δεν το περίμενα να το δω όσο ζούσα...
Βρεεε πώς αλλάζουν οι καιροί...


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ταχυδακτυλουργίες…ταχυδακτυλουργών
Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΦΥΓΑΝ οι «σεμνοί και ταπεινοί» αφήνοντας πληγές και Βατοπέδια. Η Βουλή…αγρίεψε κι είπαμε πως θα βγάλουν άκρη με τους κρυμμένους στα γένια του Εφραίμ. Με τις τρεις βίλες (απ΄ τη…δημοσιογραφία) του κ. Ρουσόπουλου, με τους Γιάννους του παρελθόντος και τους Μαντέληδες του παρόντος, μιας και ήδη είχαν έρθει στα πράγματα τα παιδιά του Σημίτη ανάκατα με τους «ιστορικούς».
ΠΙΕΖΕ από κάτω ο κόσμος (όχι, βέβαια, αγγελικά πλασμένος) κι αυτοί ζώστηκαν τ’ άρματα. Οι πολιτικοί μας των παχέων λόγων, των αμειβομένων επιτροπών και των…υπερωριών. Τους είδαμε και…τρομάξαμε. Περιμέναμε το πόρισμα της αλήθειας και μας ήρθε κατακέφαλα. Αθώοι μέχρις ενός οι βατοπεδινοί, στη δικαιοσύνη οι Μαντέληδες, με τους μορφασμούς του ο Άκης, οι Γιάννοι υπεράνω υποψίας και οι Τσουκάτοι με τη θολούρα των ανομημάτων(;) τους.

οι Αγανακτισμένοι ήταν ενα μείγμα απο κομμουνιστές, φασίστες και μαλακές!


Ο Θόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στο Γαλλικο καναλι France 5 και στην εκπομπή Le monde en marche, αναφέρει μεταξύ άλλων πως οι Αγανακτισμένοι που κατέβαιναν στις πλατείες όλης της χώρας, δηλαδή πάνω απο 2 εκ. Έλληνες, ήταν ενα μειγμα απο κομμουνιστές, φασίστες και μαλακές!!!
Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του…


sont des communistes είναι κομμουνιστές sont des fascistes είναι φασίστες et est sont des con  είναι μαλάκες
ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣH MAΣ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ 



Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος.



GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Το απόστημα σπάει...



ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ 
ΚΑΙ  ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ
ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ
Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ..!!
Σχολιάζει ο Πέτρος Κουσουλός
Δεν θα αναφερθώ στα αντανακλαστικά της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κυρίας Ελένης Ράϊκου, γιατί έχει δώσει δείγματα γραφής στο παρελθόν. Θα εστιάσω, ωστόσο, στις άμεσες αντιδράσεις του Οικονομικού Εισαγγελέα, κ. Γρηγόρη Πεπόνη οι οποίες καταδεικνύουν ότι οι πρόσφατες τοποθετήσεις του κ. Παπαϊωάννου περί "δικαιοσύνης που βουλιάζει" δε συνάδουν με το έργο που προσφέρουν ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί. Σήμερα ο κ. Πεπόνης διέταξε... προκαταρκτική για ένα θέμα που αναδείξαμε στη ραδιοφωνική "Πέτρα Σκανδάλου"
Εκείνο της δανειοδότησης -άνευ ουσιαστικών εγγυήσεων- των κομμάτων εξουσίας από τις Τράπεζες. Είναι η δεύτερη κατά σειρά έρευνα που διατάσσεται από τον κ. εισαγγελέα μέσα σε δύο μόλις 24ωρα με αφορμή αποκαλύψεις που έγιναν από τη "γωνίτσα" του zougla radio (είχε προηγηθεί εκείνη για τις ιστοσελίδες από "χρυσάφι").
Δεν γνωρίζω, ούτε μπορώ να εικάσω, την κατάληξη των εισαγγελικών ερευνών. Ούτε φυσικά την τύχη που θα έχουν εάν και εφόσον φθάσουν στο ακροατήριο. Σχολιάζω όμως την άμεση κινητοποίηση ενός άτεγκτου εισαγγελέα.
Αυτό και μόνο το γεγονός για εμάς τους δημοσιογράφους-ρεπόρτερ και δη τους νεότερους που θεωρούμε τους εαυτούς μας "μη κουρασμένους" και "μη συμβιβασμένους", σημαίνει πολλά. Προπαντώς μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε, με την ίδια θέρμη, στους ίδιους ρυθμούς. Γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να τα έχουμε καλά με όλους. Άλλωστε πολλούς "κακοκαρδίζουμε". Σίγουρα αυτοί ανήκουν στη μικρή μειοψηφία -θέλω να πιστεύω- ενός αποστήματος που σπάει...
Καλό σας βράδυ.

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

ΑΙΣΩΠΟΣ: Πολλές φορές στους κινδύνους αυτοί που μοιάζουν εχθροί γίνονται σωτήρες ενώ αυτοί που μοιάζουν έμπιστοι φίλοι γίνονται προδότες

Από το Ζητείται ελπίδα


Τούτο το γραμματόσημο μοιάζει προφητικό... μοιάζει σαν να μας λέει ότι κάποτε η Ελληνική Δημοκρατία θα γίνει το κατασπαραγμένο από τα δόντια του θηρίου, ελάφι ...

Έτρεξες να σωθείς,  να φύγεις από την απέραντη γυμνή στέππα
που προδότης έμοιαζε του εαυτού σου...
σαν το ελάφι του Αισώπου που έτρεξε να σωθεί από το στόμα του λιονταριού
και στα πυκνά κλαδιά του δάσους νόμισε πως θα κρυφτεί...
και να που τα πυκνά κλαδιά φυλάκισαν τα κέρατά του
και τώρα το λιοντάρι έτοιμο να το κατασπαράξει...
άμοιρη πατρίδα, των ονείρων μας και των κρυφών  ελπίδων μας ...
ελαφάκι που πίστεψε τα κλαδιά για φίλους
κι έτσι βρέθηκε φυλακισμένο στα νύχια του άγριου θηρίου της τρομερής ακολασίας
που με τον καιρό εξημερώθηκε... κι έγινε ο νέος τρόπος ζωής...
Ενώθηκαν οι παληάνθρωποι σαν τις σάπιες σταφίδες
κι αυτούς που νόμισες για φίλους κοίτα τώρα πως φαντάζουν,
ανέκφραστα προσωπεία τα πρόσωπά τους
Η αρετή δραπέτευσε κι άφησε την αδικία και την κακία να μιλάνε ελεύθερα
η δυστυχία τώρα απλώνει δίχτυα σκοτεινά στο φως...
θηρία άγρια οι άνθρωποι που κατέχουν δύναμη ίση με το πάθος τους
κι εσύ πώς να σωθείς από την απληστία και την κακία τους;
Ξέχασες πως τον φίλο από τον εχθρό δεν είναι δυνατόν να ξεχωρίσεις
αν δεν βρεθείς μπροστά σε κάποια κρίσιμη ανάγκη...
κι αυτοί που κάποτε φίλους σου τους νόμιζες,
προδότες αποδείχθηκαν και τη ζωή σου παρέδωσαν στ'  αρπαχτικά...
και τώρα πληρώνεις γιατί έτρεξες μπροστά χωρίς να κοιτάξεις πίσω σου...
ξέφυγες από το παρελθόν και τις ρίζες σου και δέντρο μοναχό ξεριζωμένο
στου βοριά την άγρια λύσσα τώρα αργοπεθαίνεις...

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Υπεξαιρέσεις Τραπεζών και εξαιρέσεις αλήθειας.

Aπό το Κουτί Πανδώρας

 

Όταν οι συμπτώσεις είναι πολλές, μάλλον δεν είναι συμπτώσεις. Είναι γεγονότα που περιγράφουν μια πραγματικότητα. Οι συμπτώσεις λοιπόν των τελευταίων μηνών, θέλουν αρκετά στελέχη Τραπεζών, να κάνουν απάτες και υπεξαιρέσεις εκατομμυρίων. Πρόκειται για «μπίζνες» που διήρκεσαν μήνες στο εσωτερικό των Τραπεζών.  Πιο χαρακτηριστικές είναι δύο υποθέσεις που αφορούν στην Τράπεζα Πειραιώς, μία στη Λάρισα και μία σε κεντρικό υποκατάστημα της Θεσσαλονίκης. Δύο κυρίες, διευθύντριες, υπεξαίρεσαν ποσά άνω των 7 εκατομμυρίων. Στα λιτά δελτία Τύπου της αστυνομίας για αυτές τις υποθέσεις, δεν ανακοινώνεται ποιά είναι η Τράπεζα. Εν αντιθέσει με τα δελτία Τύπου που αφορούν ληστείες, όπου η Τράπεζα ανακοινώνεται. Γιατί;
Αυτό που επίσης ανακοινώνεται είναι πως οι δράστες, κατάφεραν να εξαπατήσουν τον εσωτερικό έλεγχο. Μα τότε τι είδους έλεγχος είναι;
Ας απαντήσουμε σε αυτά τα ερωτήματα. Τα τελευταία χρόνια, αυτά των παχιών αγελάδων για τις Τράπεζες, η λειτουργία τους διαμορφώθηκε με έναν τρόπο που έπρεπε να απασχολήσει την Τράπεζα της Ελλάδος. Δεν την απασχόλησε. Μέσα σε ένα χαλαρό πλαίσιο ελέγχου από την Κεντρική Τράπεζα, οι Τράπεζες δανειοδοτούσαν όποιον ήθελαν και κυρίως τους μετόχους τους.

Η ΧΟΥΝΤΑ τους είναι εδώ!!!


Γράφει η Σόφη
Η ιστορία επαναλαμβάνεται… ΠΑΝΤΑ… κι αυτή τη φορά με το πιο καλοβαλμένο πρόσωπό της…. με δειλά αλλά σταθερά βήματα σφίγγει τον κλοιό…
Το σχέδιο γνωστό χρόνια τώρα για όσους μελετούν την διεθνή πολιτική σκηνή… Στόχος ο απόλυτος έλεγχος της ανθρωπότητας μέσω ελέγχου της κυριαρχίας των κρατών προς όφελος των γνωστών κέντρων εξουσίας.. … μην τα ξαναλέμε….. Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, Τριμερής, ΔΝΤ κ.ο.κ.
Πρώτα δημιουργείται η ανάγκη δανεισμού… έρχονται οι σωτήρες με τα καλά υπολογισμένα σωτήρια προγράμματα για το καλό μας και το καλό της Ευρωπαϊκής Ένωσης… εμείς βέβαια θέλουμε τη σωτηρία μας και την σωτηρία της Ε.Ε…. ποιος τυφλός δεν θέλει το φως του;
Στη συνέχεια η «προβλεπόμενη» αδυναμία των χωρών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους… και έρχεται η σωτηρία…..με τα απαραίτητα ανταλλάγματα φυσικά – εκβιασμούς σε συνδυασμό με την εξαθλίωση ενός έθνους… και φυσικά δεν είναι μόνο η Ελλάδα… βλέπουμε τις ίδιες ακριβώς αλλαγές σε άλλες χώρες της ευρωζώνης… και τότε για να «νομιμοποιηθεί» το ξεπούλημα και η απόλυτη παράδοση έρχεται μια κυβέρνηση Σωτηρίας με τις ευχές των δύο μεγάλων κομμάτων και την συνεργία του ΛΑ.Ο.Σ. ώστε δήθεν να προλάβουμε την 6η δόση για να μπορέσουν να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις και λοιπές υποχρεώσεις του κράτους.. Και βέβαια ποιος καταλληλότερος από τον κ. Παπαδήμο.. εξέχoν στέλεχος της Τριμερούς και πειθήνιο όργανο των βιαστών της χώρας μας…

Για ποιαν…Ελλάδα;



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΤΟΥΣ καλέσαμε να μας σώσουν κι αυτοί τσακώνονται. Για το κόμμα και την παράταξη, για το αύριο το δικό τους και το μεθαύριο της Ελλάδας, πικρό και ζοφερό. Και, βέβαια, κρίνουμε απ’ αυτά που βλέπουμε και ακούμε. Τα άλλα, τα πονηρά και (πολιτικά) πρόστυχα γίνονται απ’ τον καθένα για τους άλλους και πίσω απ’ την πλάτη του.
ΝΩΡΙΤΕΡΑ τα «εύρισκαν». Ενωμένοι με τους δεσμούς των προνομίων τους και για το μέλλον των παιδιών τους, συνεδρίαζαν χαμογελώντας κι αποφάσιζαν ταχέως, ενίοτε αργά τη νύχτα κι άλλοτε κατεπειγόντως. Ομονοούντες και χωρίς αντιδράσεεις, αντεγκλήσεις και αντιπερισπασμούς. Και ήταν να τους χαίρεσαι για την εθνική ενότητα και για το…αποτέλεσμα. Διόριζαν απ’ το παράθυρο, υπέγραφαν για τη βουλευτική τους ασυλία και για την μη ευθύνη υπουργών, για τις πολλαπλές συντάξεις και την ασφάλειά τους μέσα κι έξω απ’ τη βουλή, για τις υπερωρίες και την αμοιβή τους κι ύστερα έβγαιναν στο προσκήνιο για…εντυπώσεις. Με τσακωμούς και κοκορομαχίες που φέρνουν ψήφους.

Έλληνες βουλευτές έχουν καταθέσεις στην Ελβετία!!!

Aπό Directnews
ElvetiaΑίτηση προς τον πρόεδρο της Βουλής και τον αρμόδιο υπουργό κατέθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος και Κώστας Τζαβάρας, ζητώντας να υπάρξει διερεύνηση για την καταγγελία του ελληνικής καταγωγής Ελβετού Βουλευτή, Ιωσήφ Ζησιάδη, ότι οι λογαριασμοί των Ελλήνων στην Ελβετία δεν ανοίγουν, αφού περιλαμβάνονται και ονόματα ελλήνων βουλευτών.
Σύμφωνα με την αίτηση των δύο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ο ελληνικής καταγωγής κ. Ζησιάδης είπε σε τηλεοπτική εκπομπή την προηγούμενη εβδομάδα («Έρευνα» του Παύλου Τσίμα) ότι από το 2005 υπάρχει πρόταση των Ελβετικών αρχών προς την ελληνική κυβέρνηση για να υπογραφεί συμφωνία για την φορολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία.
Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε, καθώς, όπως υποστήριξε ο κ. Ζησιάδης, υπάρχουν «συμφέροντα» που δεν θέλουν «να δηλωθούν και να είναι ανοικτοί λογαριασμοί» και αυτό «γιατί οι πιο πολλοί βουλευτές δεξιοί, του ΠΑΣΟΚ έχουν πάρα πολλά χρήματα εδώ στην Ελβετία»
Οι δύο βουλευτές ζητούν από τον κ. Πετσάλνικο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να κατατεθούν όλα τα σχετικά έγγραφα της αλληλογραφίας μεταξύ Ελβετικών και Ελληνικών αρχών από το έτος 2005 μέχρι σήμερα.
Επίσης, να κατατεθεί και κάθε σχετικό έγγραφο που αφορά το συγκεκριμένο θέμα είτε προέρχεται από την Ελβετική είτε από την Ελληνική πλευρά και να ερευνηθεί η υπόθεση, ώστε να εξακριβωθούν «τα ονόματα των βουλευτών της Ελλάδας που διαθέτουν κατά τρόπο παράνομο, επιλήψιμο ή αδιαφανή, χρηματικά ποσά σε καταθέσεις ελβετικών τραπεζών».
Ολόκληρη η επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής έχει ως εξής:
ΘΕΜΑ: Φορολογική συμφωνία Ελλάδος – Ελβετίας για καταθέσεις Ελλήνων σε Ελβετικές Τράπεζες

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ 5ου ΤΕΥΧΟΥΣ ΤΗΣ "ΑΝΤΙ-ΔΡΩ".



ΟΛΟΚΛΗΡΗ  Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ FACE BOOK
Το 4ο φύλλο διανεμήθηκε σε πολλά μέρη της Ελλάδας σε 12.000 αντίτυπα και στοχεύει στα εξής:
α) ενημέρωση στον κόσμο που δεν γνωρίζει καν τι συμβαίνει (παγκοσμιοποίηση, καθεστώς τραπεζών κλπ) β) ενημέρωση για τον κόσμο που ξέρει, αλλά θέλει να ενημερώνεται για τα δρώμενα γ) στον ξεσηκωμό του κόσμου, στην αποβολή του φόβου στον οποίο τον έχουν εγκλωβίσει.
Η Ομάδα Media/Διανομής δημιουργήθηκε από τη σελίδα "Προώθηση συνεννοήσεων για κοινές δρασεις/αντιδράσεις", ξεκινώντας ως μία πρόταση: http://www.facebook.com/groups/175061455908701/
Η συγκεκριμένη λίστα, αφορά την αναζήτησή μας σε κάθε μια από τις περιοχές, ατόμων που είναι πρόθυμα να συνεργαστούν μαζί μας ώστε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο media σ΄όλη την Ελλάδα για την διανομή της εφημερίδας που ετοιμάσαμε, και έχει αποκλειστικό σκοπό την αυθεντική ενημέρωση, κυρίως της μερίδας ανθρώπων που δεν χρησιμοποιούν Internet, και αναγκάζονται μέσω TV, να παίρνουν διαστρεβλωμένη και ελλειπή πληροφόρηση..Πολλοί ήταν αυτοί απ την επαρχία που μας έστελναν τα παράπονα και τη λαχτάρα τους για τα δρώμενα κυρίως Θεσσαλονίκης και Αθήνας. Κάθε νέο μέλος, είναι καλό να δηλώνει αν θα ασχοληθεί και σε κάποια περιοχή της Ελλάδας αναλαμβάνοντας την διανομή. H εφημερίδα μας είναι αδέσμευτη, ακομμάτιστη.
Επικοινωνήστε στο παρακάτω link: Ομάδα Διανομής http://www.facebook.com/groups/175061455908701/

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

η ΕΛΛΗΝΙΔΑ που δεν δίστασε να τα βάλει με ένα από τα μεγαλύτερα βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ

http://enimerwsi.wordpress.com/
Βαθιά προσβολή ένιωσε η Δέσποινα Δημότση βλέποντας το reality και οπως μας είπε "όποια και εάν είναι η κατάσταση της χώρας, όσα λάθη και εάν έχουν γίνει, δεν έχει κανένας το δικαίωμα να βγάζει τέτοια ρατσιστικά μηνύματα εναντίον ενός ολόκληρου λαού. Αυτό είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο και πρέπει να σταματήσει"
 Ακούστε τι δήλωσε στο Newsit η Δέσποινα Δημότση:
 

Η 31χρονη Δέσποινα Δημότση είναι μια περήφανη Ελληνίδα από το Κρανίδι Αργολίδας που δεν ανέχεται να μας χλευάζουν στο εξωτερικό και να μας παρουσιάζουν σαν τα λαμόγια της Ευρώπης.

Οταν είδε το βρετανικό reality με τον τίτλο "go Greek for a week" δηλαδή "γίνε Έλληνας για μια εβδομάδα" θύμωσε τόσο πολύ που αποφάσισε να στείλει επιστολή στο βρετανικό κανάλι για να διαμαρτυρηθεί και να ζητήσει να σταματήσει η προβολή του.

Ευρώπη των λαών ή των μονοπωλίων; Μάλλον εφιαλτική Ευρώπη των τραπεζών, των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και του Δ! Ράιχ.


Όταν η Ελλάδα προσπαθούσε να μπει στην αρχή στην ΕΟΚ που αργότερα έγινε Ε.Ε. οι περισσότεροι Έλληνες υποστηρίζανε αυτή την προοπτική, ιδιαίτερα η Ν.Δ. και Ανανεωτική Αριστερά στην οποία ισχυριζόντουσαν ότι οι λαοί μπορούν να μετατρέψουν την Ευρώπη σε Ευρώπη των λαών. Το ΠΑΣΟΚ από το ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο σύνθημα του αμοραλιστή ηγέτη του Ανδρέα Παπανδρέου κατάληξε και αυτό στο τέλος να υποστηρίζει την Ε.Ε.
Το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που είχε ξεκάθαρα και σταθερά αντίθετη άποψη.
Περάσανε πολλά χρόνια από τότε και οι εξελίξεις σήμερα επιβεβαιώνουν ότι η Ευρώπη μετατρέπεται όχι σε Ευρώπη των λαών αλλά αντίθετα σε Ευρώπη των τραπεζών, των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων με κυρίαρχη άποψη, στους ηγετικούς κύκλους των Βρυξελλών και της Γερμανίας, την κατάργηση των Εθνών και την δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης υπό την ηγεσία της Γερμανίας. Το Δ! Ράιχ κατακτά την Ευρώπη. Ότι δεν μπόρεσε να κάνει η Γερμανία με τα όπλα το κάνει με την οικονομία.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Απεργοί «Ε. Χ» και…εργαζόμενοι Βουλής
Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΧΕΙ την ιστορία της η «Ελληνική Χαλυβουργία» (απ’ το 1938), έχουν και τα αιτήματά τους οι απεργοί. Το εξής ένα, γεμάτο αλληλεγγύη και ανθρωπιά. Την επαναπρόσληψη 34 συναδέλφων τους(!). Για εργασία σε συνθήκες…Χαλυβουργείου. Εκεί όπου και ο αέρας ακόμα που εισπνέεις σου συντομεύει τη ζωή. Για το δικό τους μεροκάματο, για τα κέρδη των μετόχων της Α.Ε. και για την εθνική μας οικονομία.
ΕΙΝΑΙ, βέβαια, εύκολη η «λύση» της απόλυσης για να παραμείνουν τα κέρδη στις τσέπες των μετόχων, αλλά έχει και την ουρά της. Και την αδικία της, στον κόσμο μας της αταξίας και των ανισοτήτων. Μόνο αν βάλεις δίπλα-δίπλα ανθρώπους και καταστάσεις, βγάζεις κρίση και συμπεράσματα. Με τη ζυγαριά της ισότητας και τα πιάτα της φορτωμένα με ομοειδή, συγκρίνεις και μετράς τα βάρη και την αδικία.
ΣΤΑΘΗΚΑΜΕ προβληματισμένοι μπροστά στους απεργούς της «Ε. Χ.». Δεν απεργούν για τον μισθό, αλλά για τους απολυμένους. Μην έρθει η σειρά τους; Πάρ’ το κι έτσι. Σημασία έχει πως γύρισαν να δουν τον συνάδελφο που μέχρι χθες δούλευε δίπλα τους και τώρα μετράει τη φτώχια του μέσα απ’ τις δυσκολίες της ζωής. Βάλαμε, λοιπόν, στη μια μεριά της ζυγαριάς τους απολυμένους τυλιγμένους με την αλληλεγγύη των συναδέλφων τους και τη σκληρότητα της εργοδοσίας. Και στην άλλη; Ψάξαμε για το «αντίδοτο» και τον αντίποδα, για να ζυγιάσουμε σωστά.

Κορόιδα, δείτε πού θα πάνε τα 8 δις της 6ης δόσης!

 
Μας τα έχουνε κάνει τετράγωνα σαν του Πικάσο εδώ και τρείς μήνες για την 6η δόση από το ΔΝΤ. Ότι και καλά καταστρεφόμαστε αν δεν στήσουμε πισινό για να πάρουμε αυτά τα λεφτά. Έτσι δεν λένε όλοι οι απατεώνες συνειδητά; 
Ξέρετε πού θα πάνε αυτά τα 8 δις της 6ης δόσης; Δήθεν δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις αν δεν τα πάρουμε, όμως από πού προκύπτει αυτό; Μάλλον από πουθενά. Άλλοι είναι που καίγονται για να πάρει η Ελλάδα τα 8 δις κι όχι, βέβαια, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που απειλούνται καθημερινά από τα κόμματα και από τα ΜΜΕ.
Πώς θα γίνει, λοιπόν, η μοιρασιά των 8 δις που δήθεν τόσο πολύ ανάγκη έχει η Μπανάνεν-Λαντ Ελλάδα; Έχουμε και λέμε:
  • Το 40% από την 6η δόση θα πάει σε γερμανικές και γαλλικές τράπεζες, όπως και σε ξένες ασφαλιστικές εταιρίες για παλιά χρωστούμενα.
  • Το 18% θα πάει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα!!!
  • Το 23% θα πάει σε ελληνικές τράπεζες που έχουν στην κατοχή τους ελληνικά ομόλογα – πατσαβούρες. Μην τυχόν και χάσουνε κανένα σεντ οι τραπεζίτες και δεν μπορούνε να κοιμηθούνε τα παλικάρια. 
  •  

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΕ ΨΑΡΙΑΝΕ!


Τα έχωσε σε όλους και σε όλα από το έθνος σήμερα ο κύριος ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ
στην εκπομπή ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ με τον με τον Σταύρο Θεοδωράκη παρακαλαγε να είναι στην συγκυβέρνηση το κόμμα του αλλά δεν τους πήραν;;

Στο κόμμα του Η κ. Ρεπούση αποτελεί την υπεύθυνη Παιδείας της ΔΗΜ.ΑΡ.
“Στις 27 Αυγούστου 1922 ο τουρκικός στρατός μπαίνει στη Σμύρνη. Χιλιάδες Έλληνες συνωστίζονται στο λιμάνι προσπαθώντας να μπουν στα πλοία και να φύγουν για την Ελλάδα…”
(Mαρία Ρεπούση, Ιστορία ΣΤ’ δημοτικού)
ένα απόσπασμα από τους πρωταγωνιστές κύριε ΨΑΡΙΑΝΈ όπου λέτε για τον ΒΟΡΙΔΗ ότι ήταν φασίστας αλλά έγινε καλό παιδί



ΥΓ
ψευτοαριστερούς χόρτασε ο λαός και πράγματι το άρθρο σας στο ΕΘΝΟΣ ΚΟΛΑΦΟΣ..ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΩΝ ..ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΑΣ
ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΚΟΛΩΤΟΥΜΠΕΣ ΕΝΘΕΝ ΚΑΙ ΕΝΘΕΝ..


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Οι τέλειοι Ευρωπαίοι

 ".....Έξω η νύχτα εξακολουθούσε να είναι λευκή. Ο Αρκάντι δε νύσταζε ούτε πεινούσε. Ένοιωθε ο τέλειος νέος Σοβιετικός. Φτιαγμένος για μια χώρα χωρίς ανάπαυση και τροφή ....."


"Martin Cruz Smith, The Red Square"


Έτσι περιγράφει τα συναισθήματα του πασίγνωστου Αρκάντι Ρένκο, πρωταγωνιστή του "Γκόρκι Παρκ", ο συγγραφέας . Ο ήρωας, λείποντας καιρό σε εξορία, γυρνάει και βλέπει μια χώρα γνωστή και άγνωστη ταυτόχρονα. Ένα ανοίκειο περιβάλλον αλλά και αφόρητα γνωστό. Μια χώρα που οι εξελίξεις τρέχουν και όχι προς το καλύτερο για όλους. Η διαπλοκή και το οργανωμένο ιδιωτικό έγκλημα πήραν την θέση του κράτους καταστολής ή μήπως απλά μετεξελίχθηκαν;  
Έτσι πιάνω και εγώ τον εαυτό μου να αισθάνεται. Η διαφορά είναι πως εγώ δεν έλειπα αλλά ήμουν εδώ όσο όλα αυτά λάβαιναν χώρα. Δεν είμαι τίποτα άλλο από ένα θύμα αυτού του ιδιότυπου μιθριδατισμού, σε μια κοινωνία που η απώλεια άρχισε να μας γίνεται συνήθεια. Ο εκβιαστικός εξαναγκασμός και η σταδιακή εξαθλίωση, μια αφόρητη κοινοτοπία. Πόσο απέχουμε στο μυαλό μας άραγε από το στάδιο της γερμανικής κατοχής του '40, όπου το να βλέπεις νεκρούς από την πείνα στο δρόμο ήταν κάτι συνηθισμένο ;
Πιάνω τον εαυτό μου να αναλογίζεται σε αντιδιαστολή, τον επιθεωρητή Ρένκο και την μετεξέλιξή του...
Λες να είναι αυτό το ζητούμενο και το άνωθεν επιδιωκόμενο ; 
Να γίνουμε οι τέλειοι νέοι υπο-Ευρωπαίοι.
Φτιαγμένοι για μια υπο-Ευρώπη χωρίς τροφή και ανάπαυση ;

Οι ευέλπιδες και οι απέλπιδες.


Ο Κλεισθένης γράφει.

Προ ολίγων ημερών είχαμε δηλώσεις που υπονοούσαν ότι υπήρχε φόβος για στρατιωτικό πραξικόπημα.
Σήμερα έπηξαν το διαδίκτυο και τα ΜΜΕ με άρθρα ένθεν κακείθεν σχετικά με το περιστατικό στην σχολή ευελπίδων. Ένας τεταρτοετής της
σχολής μαζί με κάποιους άλλους τραγούδησαν «χουντικό» τραγούδι. «Χέστηκε η φοράδα στ’ αλώνι».
Η ανάδειξη τέτοιων θεμάτων και η προσπάθεια διόγκωσής τους απ’ τα γνωστά παπαγαλάκια δεν είναι τυχαία. Η προσπάθεια έγκειται στην τρομοκράτηση του λαού, με φόβητρο τον κίνδυνο επιβολής στρατιωτικής χούντας, από μέρος του
στρατεύματος. Πρέπει τα μέτρα της ανθυποκυβέρνησης Πασοκδήμιου να περάσουν, αυτό είναι το «ζουμί» της όλης υπόθεσης. Πρέπει να αφεθεί ο Πασοκδήμιος να ολοκληρώσει το «εθνοσωτήριο» έργο του ΓΑΠ χωρίς διαμαρτυρίες, απεργίες και διαδηλώσεις.
Ποιος εχέφρων θα πιστέψει ότι ένας 22χρονος της ευελπίδων μαζί με μερικούς άλλους θα επιβάλουν στρατιωτική χούντα στην Ελλάδα;
Επειδή αναφέρω πολλές φορές την λέξη χούντα που είναι συνυφασμένη με  κακές αναμνήσεις απ’ το παρελθόν οφείλω να διευκρινίσω ότι χούντα δεν είναι μόνο η στρατιωτική αλλά υπάρχει και η πολιτική χούντα, αυτό που έχουμε σήμερα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αυτές, «αυτές» και τα…σκουπίδια τους
Του Θανάση Νικολαΐδη
ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ την τηλεόραση και όρμησαν. Με τη γυναικεία φιλαρέσκεια. Σε μέρες παχέων αγελάδων. Μπροστά και δίπλα οι κάμερες, τριγύρω οι προβολείς, σκηνοθέτες, μακιγιέρ και η ματιά τους στο μόνιτορ. Έδιναν τα πάντα για δευτερόλεπτα προβολής, μέχρι να γίνουν ώρες ατέρμονης εμφάνισης στο «γυαλί» που λάτρεψαν, για το κοινό που τις χαζεύει και μερίδα του τις λατρεύει, για το χάλι της (ιδιωτικής μας) τηλοψίας.
ΠΗΡΑΝ την…ομορφάδα και το λεξιλόγιό τους οι μεσημεριανούδες, την κουλτούρα, το θεματολόγιο και τα ελληνικά τους και, βαμμένες ως το λαιμό, όρθιες ή σταυροπόδι και με 2-3 «περίεργους» είτε μαντράχαλους ως συνεργάτες, ψυχαγωγούν και «μορφώνουν», επιδεικνύοντας τα κάλλη τους. Αυτό είναι το ζητούμενο γι αυτές, αυτούς κι «αυτές» και ο χορός καλά κρατούσε. Μέχρι που το πανηγύρι τέλειωσε και η «δράση» τους συρρικνώθηκε, για λόγους κρίσης.
ΩΣΤΟΣΟ, επιμένουν. Γεμίζουν τα μεσημέρια μας με σαχλαμάρα και σκουπίδια, κι αν επιμένεις να απολαύσεις μια σοβαρή δημιουργία π.χ. ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ, πρέπει να ξενυχτίσεις. Τα δραχμοβόρα και ψυχοφθόρα κανάλια της ημέρας θα σου το προβάλουν ξημερώνοντας, τότε που η «φύσις ησυχάζει» και οι μεσημεριανούδες προετοιμάζονται για την εμφάνιση της επόμενης.

Ακριβή μου Προεδρία...

 
Ο σεβασμός στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα είναι αυτονόητος. Όσο αυτονόητα θεωρούνται η υποταγή και ο σεβασμός στο δημόσιο συμφέρον. Το συμφέρον αυτό προτάσσεται έναντι όλων των άλλων και υπηρετείται έμπρακτα πολύ περισσότερο σε περιόδους δύσκολες για τον τόπο, όπως η σημερινή.

Υπʼ αυτή την έννοια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι συν αυτώ υπάλληλοι και λοιποί ακόλουθοι όφειλαν να ευθυγραμμιστούν πρώτοι με τις ανάγκες και τις επιταγές των καιρών. Διαβάστε και αξιολογήστε μόνοι σας τις αμοιβές και τα προνόμιά τους έναντι όλων των άλλων Ελλήνων πολιτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε, την 13η Σεπτεμβρίου 2011, στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, και αποκάλυψε η εκπομπή «Πέτρα Σκανδάλου» του zougla radio, στα έξοδα του τακτικού προϋπολογισμού του 2011 περιέχονταν και οι δαπάνες της Προεδρίας της Δημοκρατίας για το οικονομικό έτος 2010. Δηλαδή, οι αποδοχές και τα έξοδα παράστασης του κ. Κάρολου Παπούλια, οι αμοιβές των πολιτικών και στρατιωτικών υπαλλήλων, τα έξοδα μετακίνησης, διατροφής, ιματισμού, εστίασης και άθλησης, κ.τ.λ.. Τα νούμερα είναι δυσθεώρητα. Σοκάρουν και προκαλούν το περί δικαίου αίσθημα.

Επειδή δεν τα τρώμε «όλοι μαζί».

Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα. Επομένως, οι πάντες γνωρίζουν, ιδιαίτερα όταν δεν διαθέτουν κοντή τη μνήμη. 

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Ιστοσελίδες από «χρυσάφι»...



Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τον δημόσιο προϋπολογισμό και από επιχορηγήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης πήγαν σε διάφορες εταιρείες ώστε να δημιουργήσουν sites του Ελληνικού Δημοσίου.
Σπαταλήθηκαν για ιστότοπους-σκιάχτρα, η πλειονότητα των οποίων θα μπορούσε να έχει κατασκευαστεί και από πρωτοετή φοιτητή της Πληροφορικής.
Η υπόθεση είναι αρκετά σοβαρή και θεωρείται δεδομένο ότι θα απασχολήσει τις εισαγγελικές Αρχές και δη τον Οικονομικό Εισαγγελέα, κ. Γρηγόρη Πεπόνη.
Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία προέκυψαν από ερωτήσεις του βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ Νίκου Νικολόπουλου αλλά και του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κωνσταντίνου Αιβαλιώτη προς τις δημόσιες υπηρεσίες για το κόστος των ιστοσελίδων.
Ας δούμε σε κάποια καίρια Υπουργεία πόσο κόστισαν τα site αλλά και πόσο των οργανισμών που υπάγονται σε αυτά


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

ηθική ηλιθιότητα...


Πάμπολλοι είναι αυτοί, που χαρακτηρίζουν το σημερινό κοινωνικο-πολιτικό καθεστώς, ως φασιστική χούντα. Η οποία λειτουργεί ως εντολοδόχος του ναζιστικού καθεστώτος του 4ου γερμανικού Ράιχ.
Αλλά υπάρχουν κάποιοι, που αυτήν την πολύφωνη και πολύβουη πραγματικότητα, δεν μπορούν, μέσα στη δική τους ανίατη κώφωση και τύφλωση, να τη δουν και να την πιστέψουν.
Με αποτέλεσμα, παρά τα πολύμορφα βασανιστήρια, που υποφέρουν, ένα μέρος του εκλογικού κοπαδιού να επιμένουν να βελάζουν και να σέρνονται ξωπίσω απ’ τα καλοθρεμμένα μπουλντόγκ της εκάστοτε δολοφονικής εξουσίας.
Και έχουν από πάνω και το θράσος να μας λένε:
Δεν μπορούμε να μιλάμε για χούντα και φασισμό, αφού η σημερινή πολιτική πραγματικότητα προήλθε ύστερα από εκλογική διαδικασία.
Και δεν μπορούν να καταλάβουν αυτοί και οι πάτρωνές τους ότι μπορούν να λεηλατούν την τσέπη μας και τη ζωή μας, αλλά δεν μπορούν να λεηλατούν τη σκέψη μας και τη συνείδησή μας. Γιατί…
Μπορεί η σημερινή πολιτική κατάσταση να προέκυψε ύστερα από εκλογική διαδικασία, αλλά, στην πραγματικότητα, προέκυψε ύστερα από πολλαπλή εξαπάτηση του λαού.


Λειτουργικές…σπατάλες



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ λεφτά επειγόντως και βρήκαν τη…λύση. Σε πηγή πολλών «μικρών» και προσιτών, για ν’ αφήσουν έξω τους «μεγάλους» και μακρινούς. Κι άρχισε ο κοσμάκης να πληρώνει εκών είτε άκων, αναζητώντας μάταια το πόθεν έσχες των πολιτικών και τη λίστα των ελβετοκαταθετών, ανάμεσα σ’ εκείνην των μεγαλοφοροκλεφτών.
ΕΧΕΙ τον πλούτο του το δημόσιο, αλλά δεν έχει το κτηματολόγιό του. Για να μας λοιδορούν οι ξένοι και να μας αμφισβητούν οι δανειστές μας. Θέλουν τα λεφτά τους-δεν θέλουμε την τάξη στα οικονομικά μας. Κι επειδή φαγώνονταν (άνισα) η πίτα πριν ακόμα ψηθεί και τη στρώσουν στο τραπέζι, έπρεπε να «κοπούν» κεφάλια που προεξείχαν. Το δρομολόγησαν(;) δειλά και περιμένουμε τους καρπούς απ’ το ενιαίο μισθολόγιο. Με μικρό καλάθι, μιας και δεν αποικοδομείται εύκολα σε μια περίοδο επιβαλλόμενου (έξωθεν) εξορθολογισμού των οικονομικών μας το Κράτος που στήθηκε σε δεκαετίες διαφθοράς και ανεμελιάς.
ΑΝ (λέμε αν) δεχτούμε πως η μείωση μισθών και συντάξεων είναι αναγκαιότητα, δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχει παράλληλος και φαρδύτερος δρόμος. Η μείωση της δημόσιας δαπάνης, πέρα των μισθών και συντάξεων.

HELLAS-RUSSIA-SERBIA ORTHODOX BROTHERS !!

Image

Ό,τι δεν είπε κανένα παπαγαλάκι
Στον αγώνα Ζενιτ-ΑΠΟΕΛ στην Αγία Πετρούπολη, οι Ρώσοι φίλαθλοι απλά δεν μπορούσαν να κρύψουν την αγάπη του για την Κύπρο και την Ελλάδα και την απέχθειά τους για τους εισβολείς στην Μεγαλόνησο: Για πρώτη φορά, ίσως στην ιστορία των αγώνων της UEFA, οπαδοί μιας ομάδας, ανάρτησαν πανό που υποστήριζε την … αντίπαλη ομάδα ("ΚΥΠΡΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ") και την χώρα από την οποία προέρχεται! Όταν δε, διεκόπη ο αγώνας λόγω καπνογόνων, οι Ρώσοι έκαψαν και μία τούρκικη σημαία!


Μάλιστα τα συνθήματα ήταν γραμμένα στα ελληνικά στις κερκίδες όπου βρίσκονταν οι φίλαθλοι της Ζενίτ και παρά την απαγόρευση της UEFA για ανάρτηση πανό με πολιτικά συνθήματα οι φίλαθλοι της ρωσικής ομάδας καθώς και η διοίκηση της σημαντικότερης ρωσικής ομάδας των τελευταίων χρόνων, απέδειξαν εμπράκτως ότι στέκονται στο πλευρό της Κύπρου, και αποκηρύσσουν το ψευδοκράτος, που αυθαίρετα έχει θέσει υπό κατοχή το βόρειο τμήμα του νησιού.
Το σπουδαιότερο είναι ότι όταν πληροφορήθηκε η διοίκηση της ρώσικης ομάδας για την επικείμενη ανάρτηση του πανό, επικρότησε την κίνηση, προτρέποντας τους οπαδούς να το «σηκώσουν» και θα πληρώσουν οποιοδήποτε χρηματικό πρόστιμο επιβάλλει η ΟΥΕΦΑ, εφόσον η ανάρτηση πανό με πολιτικό περιεχόμενο απαγορεύεται.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΡΩΣΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Επίθεση ΜΑΤ σε διαμαρτυρία για τα χαράτσια στη ΔΕΗ Καλλιθέας



Η δίκη των συλληφθέντων γίνεται στις 12:00 στα δικαστήρια Ευελπίδων Κτήριο 2, Αίθουσα 1. Οι κατηγορίες είναι αντίσταση κατά της αρχής, αλλά υπάρχει και μια μύνηση κατά αγνώστων από τον τοπικό διοκητή της ΔΕΗ που θα κληθεί αύριο να αναγνωρίσει πιθανούς λέει ύποπτους. Η μύνηση αφορά σωματική βλάβη.
Σε 9 προσαγωγές συλλήψεις προέβησαν δυνάμεις καταστολής -8 σε μέλη του κινήματος “Δεν Πληρώνω” και 1 σε αλληλέγγυο απο τη λαϊκή συνέλευση Καλλιθέας- κατόπιν παρέμβασης που πραγματοποιήθηκε απόψε το πρωί στη ΔΕΗ της περιοχής ενάντια στα χαράτσια. Οι διαδηλωτές αποχωρούσαν συντεταγμένα απο τη ΔΕΗ για να διαλυθούν στην πλατεία Δαβάκη, όταν καθ’οδόν δέχτηκαν επίθεση απο διμοιρία ΜΑΤ

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

NEO ΧΑΡΑΤΣΙ... ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ



Από τον Πιτσιρίκο

Αναβλήθηκε για τις 30 Νοεμβρίου η δίκη των συνδικαλιστών της ΔΕΗ που συνελήφθησαν για παρεμπόδιση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας σε βαθμό πλημμελήματος, αφού αποτέλεσμα της κατάληψής τους είναι να μην μπορούν να εκδοθούν οι λογαριασμοί ρεύματος.

Η δίκη αναβλήθηκε λόγω της απουσίας κάποιων μαρτύρων.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, επιθυμία των κατηγορουμένων ήταν να δικαστούν χτες και να μη ζητήσουν προθεσμία –όπως είχαν δικαίωμα-, ενώ στην περίπτωση που καταδικάζονταν δεν επρόκειτο να ασκήσουν έφεση, ώστε να οδηγηθούν στη φυλακή.
Οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ, ο δικηγόρος τους, οι δικαστές και όλοι εμείς ξέρουμε καλά το ίδιο πράγμα: οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ δεν μπορούν να πάνε στη φυλακή.
Ο λόγος που οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ δεν μπορούν να πάνε στη φυλακή είναι ότι η χώρα χρεοκόπησε και κανείς δεν μπήκε στη φυλακή. Θα πάνε φυλακή οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ;
Υπάρχει κάποιος που να πιστεύει πως στην χρεοκοπημένη (με το Σύνταγμα να έχει γίνει πατσαβούρα) Ελλάδα της Siemens, του Βατοπαιδίου, της Proton, του Τσουκάτου, του Τσοχατζόπουλου -και μιας ατελείωτης λίστας σκανδάλων και ονομάτων- είναι ποτέ δυνατόν να οδηγηθούν στη φυλακή οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ που εμπόδιζαν την έκδοση λογαριασμών και τις εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης;
Δεν εξετάζω αν έχουν δίκιο ή άδικο οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ, ούτε αν είναι παράνομο και άδικο το χαράτσι. Όλοι δίκιο έχουμε αλλά -ευτυχώς- είχαμε αποφασίσει πως την τελική απόφαση για το δίκιο και το άδικο θα την έχει η Δικαιοσύνη.
Έχω γράψει πολλές φορές –και το γράφω μια ακόμα- πως το μεγάλο πρόβλημα για την Ελλάδα σήμερα δεν είναι η χρεοκοπία. Το μεγάλο πρόβλημα –που απειλεί να διαλύσει την Ελλάδα και την ελληνική κοινωνία- είναι η απουσία Δικαιοσύνης.
Δυστυχώς, οι δικαστές είναι δεμένοι κι αυτοί στο άρμα της σαπίλας και της διαφθοράς μαζί με τους πολιτικούς, τους μεγαλοεπιχειρηματίες και όλους αυτούς που διαφεντεύουν τη χώρα επί δεκαετίες και την οδήγησαν στη χρεοκοπία. Η Δικαιοσύνη ακυρώθηκε. Πρώτα χρεοκόπησε η Δικαιοσύνη και μετά η χώρα.
Όσο είναι καιρός, ας σταματήσουν όλοι να δικάζουν με κριτήριο το αν συμπαθούν τον εκάστοτε Φωτόπουλο –και το ποιο είναι το δικό τους συμφέρον ή του αφεντικού τους- και ας απαιτήσουν Δικαιοσύνη. Για όλους.
Δεν ξέρω αν θα πληρώσουμε το χαράτσι της ΔΕΗ. Το χαράτσι της απουσίας της Δικαιοσύνης το πληρώνουμε και θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά. Όλοι.


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Πρώτα η πληρωμή, μετά η διόρθωση των λαθών



KAΤΑΝΤΑΝΕ ΠΛΕΟΝ ΤΡΑΓΙΚΟΙ
ΕΝΩ ΣΑΦΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΕΔΩ
Αντίθετη στην κοινοτική νομοθεσία η διακοπή ρεύματος
Η πληρωμή της πρώτης δόσης για το ειδικό τέλος ακινήτων θα γίνει κανονικά και μετά θα γίνουν οι διορθώσεις των λανθασμένων εκκαθαριστικών και ο συμψηφισμός των επιπλέον ποσών που καταβλήθηκαν από τους φορολογούμενους.
ο υπουργείο Οικονομικών θα συστήσει σε όλες τις εφορίες τριμελή επιτροπή, η οποία θα δέχεται αιτήσεις ατόμων που ανήκουν στην κατηγορία των ευπαθών ομάδων, δεν εξαιρούνται ρητά από το μέτρο με βάση το νόμο, όπως είναι οι άποροι, άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας (αναπηρία 80% και άνω κτλ).
Η επιτροπή θα αποτελείται από έναν εφοριακό πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, έναν κοινωνικό λειτουργό από το Δήμο και από έναν αστυνομικό υπάλληλο.

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ


Γοργοπόταμος, Άρης και…ΚΚΕ
Του Θανάση Νικολαΐδη
ΚΑΤΟΧΗ κι έπρεπε να πάρει γεύση από Αντίσταση ο φασισμός. Να νιώσουν δίπλα τους οι Γερμανοί την ανάσα των συμμάχων. Να δουν και να κατανοήσουν πως ο πόλεμος δεν είναι μόνο σιδερόφραχτες μεραρχίες. Είναι και ψυχή και μυαλό. Συμμαχική αντίληψη με τους έλληνες «προμαχούντες» (πριν τους προδώσουν και τους εγκαταλείψουν).
ΧΕΙΜΩΝΑΣ (24 προς 25 Νοέμβρη του 1942) και το γεφύρι μέτραγε ώρες. Πάνω του γραμμές του τραίνου και κάτω του ΕΛΑΣίες, ΕΔΕΣίτες και Άγγλοι σαμποτέρ. Με το δυσκολότερο μέρος του εγχειρήματος στους άνδρες του Άρη. Δυναμίτης στα σωθικά του γεφυριού και πάθος για σαμποτάζ. Για να κόψουν το «δρόμο» στα τραίνα του ανεφοδιασμού του Ρόμελ, στην Αφρική. Να κάνουν πράξη το μήνυμα του Γλέζου και του Σιάντα. Για λιγότερη αλαζονεία των Γερμανών και τραυματισμένη την «αχτύπητη» πολεμική μηχανή τους. Και ήταν ο Γοργοπόταμος η αρχή.
Η ανατίναξη! Οι φωνές. Η νίκη. Το σφιχταγκάλιασμα των παλικαριών. Κι ύστερα; Χρόνια αργότερα, θα πει ο Μάγιερς πως ο Άρης τους ζήτησε αρβύλες και οπλισμό. Του τα υποσχέθηκαν και ποτέ δεν του τα’ δωσαν για τους μαυροσκούφηδές του, που συνέχισαν με σκισμένες αρβύλες. Ο Ζέρβας πήρε ό,τι τους ζήτησε. Μια κάσα ουίσκι! Το BBC μετέδωσε την είδηση, την άλλη μέρα, σχολίασε και επαίνεσε. Όλους, πλην του Άρη και των ΕΛΑΣιτών. Κι αυτός…κατάλαβε.

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Αντίθετη στην κοινοτική νομοθεσία η διακοπή ρεύματος

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής
Δεν έχει δικαίωμα η ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα σε πολίτη που δεν πληρώνει το φόρο, αλλά πληρώνει το ηλεκτρικό ρεύμα, απαντά ο επίτροπος αρμόδιος για θέματα ενέργειας, Γκίντερ Ετινγκερ σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ.Χουντής στην ερώτησή του ισχυριζόταν ότι με βάση την κοινοτική νομοθεσία "δεν έχει δικαίωμα το κράτος να επιβάλλει στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΗ) να διακόψουν την παροχή σε εκείνους τους καταναλωτές που δεν καταβάλλουν το διεκδικούμενο φόρο" αλλά πληρώνουν κανονικά την κατανάλωση του ρεύματος που χρησιμοποίησαν.
Τόνιζε ταυτόχρονα ότι πολύ περισσότερο δεν μπορεί να διακοπεί η παροχή σε ευάλωτους καταναλωτές, όπως ορίζει και η σχετική οδηγία 2009/72.
Στην απάντησή του ο Γερμανός επίτροπος τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι σε κάθε περίπτωση οι κυβερνήσεις πρέπει να εξασφαλίζουν "τη συμμόρφωση με το σύνολο της σχετικής κοινοτικής νομοθεσίας, συμπεριλαμβανομένης της οδηγίας 2009/72/ΕΚ και των διατάξεων αυτής που αφορούν την προστασία των καταναλωτών (άρθρο 3 και παράρτημα Ι), τα δικαιώματα των ευάλωτων καταναλωτών (άρθρο 3 παράγραφοι 7 και 8) και την καθολική υπηρεσία (άρθρο 3 παράγραφος 3).

Συνεχίζουν το μπλόκο στο κτίριο της ΔΕΗ


Καλέσματα για συμπαράταξη.
Τη στιγμή αυτή γίνονται καλέσματα απο πολλούς κοινωνικούς χώρους μέσω του διαδικτύου για προσέλευση του κόσμου έξω απο το κτήριο της κατάληψης,Μεσογείων 190,στο σταθμό εθνικής άμυνας στο Χολαργό.
Η κατάληψη έληξε αλλά οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ συνεχίζουν να βρίσκονται στο κέντρο διαχείρισης ρεύματος της ΔΕΗ αστο Χολαργό.
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στην συγκεκριμένη υπηρεσία έχουν προκυρήξει 48ωρη απεργία πράγμα που σημαίνει ότι το σύστημα πληροφορικής της εταιρείας δεν θα λειτουργεί παρόλο που η κατάληψη έληξε με παρέμβαση των ΜΑΤ.Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος, λίγο πριν από τη σύλληψή του, κάλεσε τους ανέργους και τους συνταξιούχους να πάνε στο κτήριο και τόνισε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί έως το τέλος. «Αυτόν τον νόμο θα τον ακυρώσουμε στην πράξη» είπε χαρακτηριστικά.
«Ο αγώνας γίνεται για να μην κοπεί το ρεύμα. Είναι απαράδεκτο να απειλείς τον άνεργο, τον χαμηλοσυνταξιούχο ότι, αν δεν πληρώσει, θα του κόψεις το ρεύμα. Ας το κόψουν στους βουλευτές» κατέληξε.

Δημοκρατία…φασιστική



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΗΡΘΑΝ τα ΜΑΤ μεταμορφωμένα και πολιτισμένα, περικύκλωσαν συνδικαλιστές και «συνέλαβαν» τον κ. Φωτόπουλο. Οι πόρτες των γραφείων άνοιξαν, αλλά οι εργαζόμενοι και «εργαζόμενοι» της ΔΕΗ παρέμειναν έξω. Για συμπαράσταση του «αγωνιστή», που κοίταξε τριγύρω για κάμερες και δήλωσε ασθμαίνων και (συνδικαλιστικά) ασμένως «δεν μπαίνω». Δεν υπήρξε λαοθάλασσα για συμπαράσταση και η «παράσταση» τέλος. Αν δεν σε «πάει» η κοινωνία γιατί δεν έπεισε ο συνδικαλισμός των επιδομάτων, των δανείων και του προσωπικού βολέματος…ας τα μαζεύει.
ΔΕΝ είμαστε με το Κράτος ή την (όποια) Κυβέρνηση, με τον άδικο νόμο και τα χαράτσια. Είμαστε με την Ευρώπη και τους κανόνες της, μιας και βρεθήκαμε στην ίδια «λέσχη» με πειθαρχημένους…κουτόφραγκους. Επιμένουμε και θα’ χουμε μιαν απ’ τα ίδια και με τους ίδιους. Σε κορυφή και βάση. Με τη διαφθορά να απλώνεται με διήθηση από ψηλά προς τα κάτω σε μιαν αμφίδρομη σχέση πολίτη και πολιτικών, περίεργη κι ίσως μοναδική στην Ευρώπη.
ΝΑ ξαναπάμε στις καταλήψεις και την πρακτική τους. Δεν είναι νόμιμη η κατάληψη-είναι νόμιμη η ανοχή μας στον καταληψία. Είναι αδιανόητη για κοινωνίες «κουτόφραγκων»-δεν το χωράει το μυαλό τους.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΕΗ (ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 190) ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ




GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Ξέσπασμα κατά Βαν Ρομπούι στο Ευρωκοινοβούλιο του Βρετανού Ευρωβουλευτή Nigel Farage




GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Τέλειωσαν τα ψέματα.... Υπέκυψε κι ο Σαμαράς.

ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamily 

Μετά τις σημερινές απειλές της Μέρκελ τελικώς υπέκυψε κι ο Σαμαράς. Απέστειλε επιστολή στην Κομισιόν, στο Eurogroup, στην ΕΚΤ και στo ΔΝΤ. Στην Ν. Δημοκρατία γίνεται ήδη χαμός με εσωκομματικές διενέξεις και διαξιφισμούς.

Η ενέργεια του Σαμαρά να στείλει "επιστολή υποταγής" στους εταίρους μας στις Βρυξέλλες διώχνει τα σύννεφα και την φημολογία για απόρριψη της 6ης δόσης. Η φράου Μέρκελ έσπευσε μέσω εκπροσώπου της ήδη αργά το απόγευμα να δηλώσει ότι πλέον ανοίγει ο δρόμος για να δοθεί η "σωτήρια" 6η δόση που θα μετατρέψει ακόμα περισσότερο την μικρή πατρίδα μας σε γερμανικό προτεκτοράτο...

Επειδή πολλοί θα θεωρήσουν ότι σπεύδω να καταδικάσω άδικα τον Σαμαρά για την "κωλοτούμπα" του θέλω να τονίσω ότι δεν θεωρώ προσωπικά ότι ο ηγέτης της Ν.Δ. έκανε κάποια κωλοτούμπα... Αυτές ήταν οι θέσεις του ανέκαθεν απλά παλαιότερα που στο τιμόνι βρισκόταν το ΠΑΣΟΚ μπορούσε να αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση και να παριστάνει τον φιλολαϊκό ηγέτη. Τώρα όμως που ακούμπησε κι αυτός το χέρι του πανω στο τιμόνι είναι πλέον σχεδόν αδύνατο να κρύψει τις πραγματικές του προθέσεις που πάντα ήταν ΥΠΕΡ του Μνημονίου.

Λυπάμαι που αποδεικνύονται σωστές οι εκτιμήσεις κυρίως των αριστερών κομμάτων για τις πραγματικές προθέσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Κι έτσι με μια κίνηση κινδυνεύει πλέον η Ν.Δ. να βρεθεί συνυπεύθυνη της καταστροφής της πατρίδας μας και να δει τα συνεχώς αυξανόμενα μέχρι σήμερα ποσοστά της να συρρικνώνονται στα επίπεδα του ΠΑΣΟΚ... κάπου εκεί κάτω από το 15 %!!!

Στην επιστολή του ο Σαμαράς ΔΕΝ αναφέρεται καθόλου στο γεγονός των επικείμενων εκλογών της 19 Φεβρουαρίου 2012 και χρησιμοποιεί φράσεις που δείχνουν μεν κάποια ψήγματα εικονικής αντίστασης αλλά ταυτόχρονα και φράσεις που διαλύουν κάθε αμφιβολία για την πλήρη υποταγή στις εντολές των τοκογλύφων δανειστών μας.

Ας την δούμε με ένθετες σκέψεις και σχόλια (σε κόκκινο χρώμα).

το STOPCARTEL στην κατάληψη της ΔΕΗ


Watch live streaming video from stopcarteltvgr at livestream.com

Τα ηρωικά παιδιά του STOPCARTEL  μετά από 1 εξάμηνο κάλυψης των συνελεύσεων και δράσεων στο Σύνταγμα, μεταφέρθηκαν έξω από την κατάληψη των γραφείων πληροφορικής της ΔΕΗ στο Χολαργό. Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ προσπαθώντας να μπλοκάρει την έκδοση λιστών με απλήρωτους λογαριασμούς άρα και για διακοπή των ρολογιών, κατέλαβε το κτίριό της.
Ομάδες, σωματεία, συλλογικότητες, κόμματα, παρόντες!!

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Βρετανός Ευρωβουλευτής εναντίον Σόιμπλε



GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

διαβολική τυραννία!...



Ήταν, έλεγε ο μακαρίτης ο πατέρας μου, κάποτε φίλοι ένας κλέφτης και ένας διάβολος.
Και, ω του παραδόξου θαύματος, τα πήγαιναν πολύ καλά. Αφού ο διάβολος ήταν συνεπέστατος στις δοσοληψίες τους και δεν άφηνε καμιά υπόνοια για την αξιοπιστία του.
Ωστόσο όμως τον κλέφτη τον έτρωγε το σαράκι της αμφιβολίας: Πώς είναι δυνατόν, σκεφτόταν, ο διάβολος να μη μου στήσει κάποια παγίδα; Και αποφάσισε να τον δοκιμάσει.
Του έκλεισε, λοιπόν, ραντεβού σε μια ερημική τοποθεσία. Όπου κρέμασε από ένα δέντρο το ομοίωμά του. Και κρύφτηκε για να παρακολουθήσει τις αντιδράσεις του φίλου του.
Μόλις ο διάβολος έφτασε στον τόπο της συνάντησης και είδε το φίλο το…κρεμασμένο, αναφώνησε αναστατωμένος:
Αχ φίλε μου, τι μου έκαμαν οι άθλιοι! Ήρθαν και σε κρέμασαν εδώ στην ερημιά, κι εγώ σκόπευα να σε κρεμάσω στα εννιά παζάρια…
Και μου θύμισαν την ωραία αυτή παραβολή της λαϊκής θυμοσοφίας η αγαστή σύμπνοια και αλληλοκατανόηση ανάμεσα στην τρόικα των ντόπιων εφιαλτών μ’ εκείνη των τοκογλύφων της τρόικας του εξωτερικού.
Ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν ακούσαμε εκείνα τα διθυραμβικά «ζήτω» και «μπράβο» κάποιου υπερασπιστή της Ορθοδοξίας κομματάρχη σε συνέντευξή του, σχετικά με την επιλογή, ως Πρωθυπουργού, του κ. Παπαδήμου.


πόσα πληρώνονται οι νεκροθάφτες!!!!!!!!!!

 

Την ώρα που ξεζουμίζουν το ελληνικό λαό και ξεπουλούν το σύμπαν, χωρίς καν να υπάρχει κυβέρνηση, πληρώνουν τη CGSH (Δικηγορική εταιρεία) με 6.000.000; συν 1.500.000; ανά μήνα για την εφαρμογή της συμφωνίας της 21 Ιουλίου και τη Lazard (χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, που ασχολείται κατά βάση με πτωχεύσεις κρατών και άλλα περίεργα) με 25.000.000;. Τι καλά που πληρώνονται οι νεκροθάφτες!!!!!!!!!!
(Τα μηδενικά είναι πραγματικά!!!!!!!!!!!!!!!). Όλα τα παραπάνω με απόφαση υφυπουργού και μάλιστα στις 2 Νοεμβρίου, που δεν υπάρχει καν κυβέρνηση, αφού δεν έχει πάρει ψήφο εμπιστοσύνης.
Φανταστείτε τι θα δούμε από δω και πέρα.
Δείτε την απόφαση να φρικάρετε.

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σκουπιδότοπος (και) ψυχών
Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΙΧΑΜΕ βασιλιάδες και ο λαός πλήρωνε. Απ’ τη βασιλική χορηγία, μέχρι για το δώρο της Σοφίας. Χωρίς να σχολιάζει για «τα’ σκιαζε η φοβέρα» και με την πλειοψηφία(;) βασιλόφρονα εκ πεποιθήσεως και φρονήματος. Με τσαρουχάδες που θα’ τρεχαν στα κατσάβραχα για το καθεστώς και με τη φωτογραφία του βασιλιά στο εικονοστάσι. Ωστόσο, ήταν λαός και πλήρωνε. Σε χρήμα και κόπο, κι όταν χρειάστηκε, με το αίμα του. Για πολέμους που ξεκινάνε πρωθυπουργοί και βασιλιάδες.
ΠΕΡΑΣΑΝ οι δεκαετίες κι άλλαξαν τα καθεστώτα, ορκίστηκαν κυβερνήσεις με σωτήρες μας πιστούς στο σύνταγμα και κομματόσκυλα αντί αυλικών στη…δούλεψή τους. Και περιμέναμε η τύχη μας ν’ αλλάξει. Παγκόσμια, ευρωπαϊκά και ελληνικά. Και, βέβαια, μόλις χορτάσαμε ψωμί, ζητήσαμε παντεσπάνι και μας το’ δωσαν. Με δανεικά στο χέρι και με την ψυχή κολλημένη στην ύλη και την ηδονή της. Τώρα μας τα παίρνει πίσω ο καπιταλισμός (στα…ντουζένια του και χωρίς αντίπαλο).
ΚΑΙ τρέχουμε. Όχι πια για βασιλιάδες και γαμήλια δώρα γαλαζοαίματων. Τρέχουμε γιατί η ιστορία επαναλαμβάνεται και γιατί τα’ χαν κανονισμένα. Να πληρώνει στο τέλος ο λαός που τον διέφθειραν μη διακρίνει τους διεφθαρμένους. 

ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ

7932a898-5ade-4082-9298-19026cfdaf27
"Αγγέλα, Μέλπω, Αριάδνη. Η μια απέναντι από την άλλη μέχρι χτες. Η μια δίπλα στην άλλη τώρα. Γυναίκες και μάνες του Εμφυλίου, τραγικές μορφές, σύμβολα και σημεία των πικρών καιρών, Ιστορία ζωντανή, αργασμένη στα πρόσωπα, στα βλέμματα, στις καρδιές τους.
Μετά τον εμφύλιο σπαραγμό στα πεδία των μαχών, ένας εμφύλιος σπαραγμός στις ζωές των ανθρώπων˙ στις σχέσεις, στις φιλίες, στις οικογένειες. Μαύρες μαντίλες και χιλιάδες απουσίες απ’ τη μια μεριά. Κόκκινες σημαίες κι εκατοντάδες εκτελέσεις απ’ την άλλη. Σκύλλα και Χάρυβδη. Μετεμφυλιακή δεξιά εξουσία και αυταρχικά κομμουνιστικά καθεστώτα, παρακράτος, προσφυγιά, κόμμα, παιδομάζωμα, διώξεις, φυλακές κι εξορίες.
Ένας λαός χωρισμένος στα δυο, ματωμένος, γονατισμένος. Ένας λαός θυσία, μια παράλογη θυσία χωρίς νικητές και ηττημένους, χωρίς θύτες και θύματα. Μα κι ένας λαός που πορεύεται στους καιρούς της μνήμης παλεύοντας να σταθεί όρθιος, ν’ αντικρίσει ήλιο κι ελπίδα. Ο λαός μας."

Μια τραγωδια, μια ιστορια περα για περα αληθινη, για παντα χαραγμενη στο dna μας, αιματοκυλισμα ανευ προηγουμενου, παραλογο, ανουσιο, βορα οι ζωες στις επιταγες μεγαλων και ενδοξων αγωνων, ιδεων, ατσαλι οι ψυχες, απαγορευεται να λυγισουν, απαγορευεται να σπασουν, αδερφια εξαναγκαζονται να στρεψουν την καννη στα αδερφια τους, φιλοι γινονται κατ' αναγκη εχθροι, πεινα, εξαθλιωση, ενα ντροπιαστικο παιδομαζωμα, φοβος απεραντος φοβος, μερα και νυχτα αγκαλια με το φοβο και πανω απο ολα προδοσια! Μια οικτρη προδοσια για οσους πιστεψαν πραγματικα πως μπορει ο κοσμος να αλλαξει, να ομορφυνει. Τραγικες φιγουρες οι Ελληνες, θυτες και θυματα ενα συνοθυλευμα, αδυνατον να ξεχωρισεις, μια μαζα αμορφη σαν σωμα διαλυμενο απο ναρκη.


Ανοιγει η μπουκαπορτα ανοιγει.Του πλοιου και της ψυχης μου.Σπαρταρουν τα ματια μου απ'τη λαχταρα, σαρωνουν το πληθος, το ξεψαχνιζουν. Ο,τι απομεινε απ' το ρημαγμενο μου εαυτο το νιωθω, για πρωτη φορα εδω και χρονια, να σαλευει, ν' ανασαινει...
...Καθως αγκαλιαζω σφιχτα αυτη τη νεαρη γυναικα, καθως νιωθω το στηθος της ν' ανεβοκατεβαινει λαχανιασμενο και το μαγουλο της να μ' ακουμπαει μουσκεμενο, ακουω ενα γλυκο ψιθυρο στο αυτι μου, στην καρδια μου. Το σημαδι που γυρευα. Μια λεξη της ολη κι ολη. την πιο γλυκια του κοσμου.
'Μανα'...λεει μοναχα...