2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

 Aπό το Λαϊκό Κίνημα                                       

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το «ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ» καλεί τα μέλη, τους φίλους του και κάθε ενεργό πολίτη σε συζήτηση και συνάντηση την Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 7 μ.μ., με θέμα "Λαϊκό Κίνημα : Μια διαφορετική φιλοσοφία και προσέγγιση".
Η παρουσία σας θα είναι ουσιώδης και χρήσιμη.

Η εκδήλωση θα γίνει στο «Εν Ελλάδι», Αγίου Σπυρίδωνος, αρ. 48, Αιγάλεω, απέναντι από την είσοδο των ΤΕΙ Αθηνών (όσοι έρχονται από Αθήνα και βρίσκονται στην Καβάλας, στρίβουν αριστερά στο πρώτο φανάρι μετά την Θηβών, και αμέσως δεξιά στο πρώτο στενό, όπου βρίσκεται και η είσοδος των ΤΕΙ).

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Η Δ.Ε. του Κινήματος


 ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ - ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΩΣ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Ελληνίδες και Ελληνες, Πολίτες αυτής της χώρας
Αισθανόμαστε την ανάγκη και την υποχρέωση να καταστήσουμε  κτήμα σας και να μοιραστούμε μαζί σας τις σκέψεις μας και τις γνώσεις για όσα έχουν συμβεί και συμβαίνουν στην πατρίδα μας, για όσα έχουν συμβεί και όσα αποφασίζονται εναντίον της ίδιας μας της ζωής, εναντίον της Ελλάδας και των παιδιών μας.  

Εμείς όλοι ως Ελληνες πολίτες καθιστούμε σαφές προς άπαντες τους ενδιαφερόμενους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ότι δεν αναγνωρίζουμε ως έγκυρη, ισχυρή και δεσμευτική καμία πράξη, καμία απόφαση και καμία δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης σε σχέση με το χρέος και τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας. 

Θέλει να διχάσει τον λαό με αντισυνταγματικά δημοψηφίσματα! Φεύγει και φορτώνει τις αποτυχίες του στον λαό!



Η ανακοίνωση του Γ. Παπανδρέου πριν λίγη ώρα που αποφάσισε δημοψήφισμα σχετικά με το αν πρέπει να επικυρωθεί η νέα δανειακή σύμβαση ή όχι, δεν είναι απλά η πολιτική ταφόπλακα του ΓΑΠ!
Είναι το υπέρτατο εκβιαστικό δίλημμα που θα ξεκινήσει από αύριο, με τρομοκράτηση των πολιτών, από τα ΜΜΕ που θα λένε ότι αν δεν ψηφίσει υπέρ ο λαός θα πτωχεύσουμε ανεξέλεγκτα, θα βγούμε από το ευρώ, θα χαθούν οι καταθέσεις, θα απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, θα πηγαίνουμε με κουπόνια να παίρνουμε φαγητό στα συσσίτια όλες οι πληγές του Φαραώ θα πέσουν στα κεφάλια μας.
Έτσι όλη η ευθύνη της παρούσας κατάστασης θα πέσει σιγά σιγά στον λαό, θα επιχειρηθεί να ξεχαστούν οι προδοτικές πολιτικές υποτέλειας, που μέχρι σήμερα ακολουθεί η κυβέρνηση, και αν ο λαός καταψηφίσει εν τέλει, ο ΓΑΠ θα φύγει νίπτοντας υποκριτικά τας χείρας του, καταγγέλλοντας για μια ακόμη φορά τον ελληνικό λαό…
Οι άνθρωποι είναι διδάκτορες στην βρώμικη προπαγάνδα και τον αποπροσανατολισμό.
Μόνο ένα μεγάλο ποσοστό καταψήφισης δεν θα αφήσει περιθώρια αμφισβήτησης, αλλά μην εκπλαγεί κανείς αν την κάνουν “γυριστή” βλέποντας πως δεν πιάνει η προπαγάνδα και πρόκειται να καταψηφιστούν από τεράστιο ποσοστό πολιτών, τότε θα θυμηθούν το άρθρο 44 του Συντάγματος που προβλέπει ότι δεν μπορούν να γίνουν δημοψηφίσματα για δημοσιονομικά ζητήματα και ψηφιστεί με 151!!!

Το κόλπο είναι GROSSO και συμμετέχουν σ’ αυτό ΟΛΟΙ !



Ο λαός ,ζητά, πέρα από την παραίτηση της κυβέρνησης των πρακτόρων, τη δικαστική κάθαρση και τιμωρία ΟΛΩΝ όσων ευθύνονται για τη χρεοκοπία της χώρας μας και στη συνέχεια ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Κύριοι, να τελειώνουμε μια και καλή με τους κατ’ επάγγελμα ψεύτες, και τους φερόμενους ως …θεσμούς όσο ψηλά και να βρίσκονται .Αφορούν τη δημοκρατία τους και όχι την πραγματική δημοκρατία. Ο ένας (GAP),τάχα δούλεψε ως μπογιατζής (άμα ξέρει τι είναι η ώχρα εγώ είμαι αστροναύτης) ,ως οδοκαθαριστής (άμα μπορεί να ξεχωρίσει τη σκούπα από τη βούρτσα να μου τρυπήσετε τη μύτη) αλλά και ως οικοδόμος (άμα ξέρει πως γίνεται η λάσπη και το τσιμέντο εγώ θα αυτοκτονήσω) . Έκανε όμως και υπουργός εξωτερικών (φανταστείτε σε τι χώρα ζούμε !) ενώ αμφιβάλω αν ξέρει, πότε και αν, έγινε β’ ελληνοτουρκικός πόλεμος ,ή τι σημαίνει υφαλοκρηπίδα τα διαβάζει ,όπως και την ιστορία του γέρου που του πρόσφερε εθελοντικά την …σύνταξή του !!!)

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ!!

Από το Άνεμος

Οταν οι  επίσημοι καθιστοί μιλάνε στα κινητά τους τη στιγμή που περνά η ελληνική σημαία μπροστά τους, τότε το μόνο που τους αρμόζει είναι η μούτζα που πήραν από το γενναίο, αριστούχο, Λαρισαίο μαθητή! 
Τόλμησαν να κατηγορήσουν το παιδί για έλλειψη σεβασμού και μάλιστα υπάρχει η πληροφορία ότι θέλουν να το αποβάλλουν και από τα σχολεία. Το έσχατο σημείο της υποκρισίας και της "σοβαροφάνειάς" τους!
‟Από όλους τους ανθρώπους, οι πιο κακοί και άξιοι της μεγαλύτερης τιμωρίας είναι εκείνοι που ενώ είναι οι ίδιοι ένοχοι, τολμούν και κατηγορούν γι' αυτά τους άλλους”
Ισοκράτης
ΤΟΠΟ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ ΑΧΡΕΙΕΣ ΣΑΠΙΟΚΟΙΛΙΕΣ!!

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Μας δουλεύουν;

Τελευταία κυκλοφορεί το σενάριο ότι προωθείται σαν λύση η δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ή όπως αλλιώς επιλέξουν να την ονομάσουν, με πρωθυπουργό πρόσωπο κοινής αποδοχής - εννοείται δικής τους κοινής αποδοχής όχι του λαού - και υπουργό εξωτερικών το Γιώργο Παπανδρέου (!) και υπουργό οικονομικών τον Αντώνη Σαμαρά. Δηλαδή, κυβέρνηση με τα δύο αστροπελέκια στα κυριότερα υπουργεία! Αυτό δε θα είναι κυβέρνηση εθνικής ενότητας, αλλά κυβέρνηση εθνικής ανοησίας: υπουργός εξωτερικών, δηλαδή και πάλι διαχειριστής των διεθνών σχέσεων της χώρας, ο σημερινός εξολοθρευτής, και υπουργός οικονομικών ο Αντώνης Σαμαράς που εξήγγειλε ότι θα κάνει πράγματα με τα οποία ''δε θα έχει αντίρρηση η Τρόικα'', - δηλαδή, η Τρόικα εδώ πάντα, δεν πρόκειται να ξεκολλήσει.


Σε μια τέτοια κυβέρνηση, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρωθυπουργός θα είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης που ως προερχόμενος απ' τη ΝΔ και ως ψηφίζων το Μνημόνιο, έχει δικαιολογημένα κερδίσει τον τίτλο του ''κοινής αποδοχής και χρήσης''. Να βγει, επιτέλους, πραγματικότητα, το μεγάλο όνειρό του - να ησυχάσουμε κι εμείς! Άλλωστε ο ίδιος δήλωσε ότι θα γίνει πρωθυπουργός, για να σώσει τη χώρα: ευκαιρία, λοιπόν, να δούμε τα.. κρυφά ταλέντα του! Τα υπόλοιπα σημαντικά υπουργεία θα είναι κάπως έτσι: Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων - Αλέκα Παπαρήγα, Υπουργείο Δημόσιας Τάξης - Αλέξης Τσίπρας, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας - Ντόρα Μπακογιάννη και Υπουργείο Δικαιοσύνης - Φώτης Κουβέλης.

Πάντως, το ανέκδοτο της ημέρας το ακούσαμε και πάλι στο Μέγκα στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων। Μας είπαν οι δημοσιογράφοι του Μέγκα ότι σκέφτονται το Γιώργο Παπανδρέου για υπουργό εξωτερικών, επειδή, λέει, είναι καλός॥ στις διαπραγματεύσεις! Αυτός που έβαλε τη χώρα στο ΔΝΤ με τη θέλησή του,.. διαπραγματευόμενος σκληρά με την ΕΕ, αυτός που με επίπονες διαπραγματεύσεις ''πέτυχε'' το Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο και το ''κούρεμα''. Αυτός που με τη δεξιοτεχνία του στις διαπραγματεύσεις ''πέτυχε'' σε δέκα χρόνια αιματηρών θυσιών από τις οποίες δεν ξέρουμε πόσοι θα επιζήσουμε, να έχουμε χρέος που θα υπερκαλύπτει σε ποσοστό του ΑΕΠ το ποσοστό χρέους που είχαμε το 2009... Φανταστείτε τι θα παθαίναμε αν ήταν κακός στις διαπραγματεύσεις!

http://endelehia.blogspot.com/2011/10/blog-post_1082.html

GoPetitionΚανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!Σύνδεσμος

Το ΟΧΙ της Θεσσαλονίκης, το ΟΧΙ των Ελλήνων



Ελένη Α. Παπαδοπούλου, Δημοσιογράφος
πάνω από κάθε τι άλλο Ελληνίδα!!

Ο λαός της Θεσσαλονίκης αποκαθήλωσε σήμερα τη δωσίλογη κυβέρνηση, το διεφθαρμένο κράτος και το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα και στη θέση τους ενθρόνισε τους ήρωες και τους αγωνιστές της εθνικής αξιοπρέπειας.
Μόνο ο Μανώλης Γλέζος, μιλώντας το πρωί στον Ant1 έδωσε την αληθινή διάσταση της περήφανης πράξης των Θεσσαλονικέων αλλά και όλων των Ελλήνων στις κατά τόπους παρελάσεις:
«Σήμερα στη Θεσσαλονίκη αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της 28ης Οκτωβρίου. ...Το επίσημο κράτος αποσύρθηκε, αυτοκαταλύθηκε και οι φορείς παρελαύνουν μπροστά στον Ελληνικό Λαό. Πριν από 71 χρόνια ο λαός μας είπε ΟΧΙ στην κατάλυση της ελευθερίας του και σήμερα λέει ΟΧΙ στην μετατροπή της χώρας μας σε προτεκτοράτο. ...Τι τιμούμε; Το σημερινό κράτος και τις κυβερνήσεις ή αυτούς που θυσιάστηκαν για είμαστε εμείς ελεύθεροι; Είχε διαστρεβλωθεί το νόημα της Παρέλασης και ο Ελληνικός Λαός το αποκαθιστά σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Συγχαρητήρια στο λαό της Θεσσαλονίκης που υποχρέωσε την κυβέρνηση να αποσυρθεί».
Την συνενοχή ολόκληρου του πολιτικού συστήματος επιβεβαιώνει η αγωνιώδης προσπάθεια όλων των εκπροσώπων του να περάσουν το μήνυμα της δήθεν αμαύρωσης της επετείου και της απαξίωσης των θεσμών από λίγες εκατοντάδες πολιτών, την ώρα που η κοσμοθάλασσα της πόλης, χωρίς να ανοίξει μύτη, έτρεπε επισήμους και παρατρεχάμενους σε φυγή.

Περί παρελάσεων, δήθεν "ματαιώσεων", δακρύων και οργισμένων δηλώσεων...


Ένας φίλος μου μετέφερε την παρακάτω επώνυμη επιστολή προς τον Κ. Παπούλια, από τη "μειοψηφία" του λαού που τίμησε την επέτειο του ΟΧΙ. (Ακόμα και αν επρόκειτο για μειοψηφία, οφείλω να ενημερώσω τους "θεματοφύλακες του δημοκρατικού πολιτεύματος" ότι σε μια δημοκρατία ακόμα και η γνώμη της μειοψηφίας είναι σεβαστή, πολλώ δε μάλλον της πλειοψηφίας!) :

«Απόψε κ. Παπούλια, εμφανισθήκατε στα ΜΜΕ, έξαλλος και ίσως δακρυσμένος, διότι κάποιος από εμάς σας αποκάλεσε προδότη. Σύμφωνα με τα λεγόμενά σας, αυτό αποτελεί αδικία, διότι έχετε αντιστασιακό παρελθόν (κατά την πρώϊμη εφηβεία σας), στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (όπως και ο κ. Παπουτσής και ο κ. Πάγκαλος στην φοιτητική εποχή τους).
Σας γράφω λοιπόν από την πρώτη σειρά των συγκεντρωμένων, για να παρουσιάσω μια καθαρά προσωπική άποψη για εσάς, από την πλευρά ενός από τους πολίτες που πέτυχαν σήμερα μια αληθινά εορταστική παρέλαση, και όχι τη ματαίωσή της, όπως ισχυρίζονται τα καθεστωτικά ΜΜΕ: Το τμήμα της παρέλασης που δεν έγινε, ματαιώθηκε από την πολιτική ηγεσία.
Το παρελθόν ενός ανθρώπου, και μάλιστα το εφηβικό, δεν έχει καμία σημασία, όταν γίνεται άσχετο με το παρόν του. Δικτάτορες (και αξιωματικοί των Γερμανοτσολιάδων), όπως ο Παπαδόπουλος, τολμούσαν να καυχηθούν για τα μετάλλιά τους ως ενήλικοι στο αλβανικό μέτωπο.Συνεργάτες των ναζί και δικτάτορες, όπως ο Πάγκαλος, για την ανδρεία τους και τις δημοκρατικές περγαμηνές τους, όταν ήταν μεγάλοι άντρες.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ σύμβουλος του πρωθυπουργού Ζητά αποζημίωση και...φυλάκιση δημοσιογράφου για .like που έκανε στο Facebook!

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ..

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ cretalive
ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΗΣ
Προσπάθεια να σταματήσει η κριτική που κάποιοι ασκούν στα Δημόσια πρόσωπα, όχι μόνο στο Δημόσιο λόγο αλλά και στις ιδιωτικές τους συζητήσεις(κλασσικές και ηλεκτρονικές) θέτοντας ένα μεγάλο ζήτημα Δημοκρατίας και Έκφρασης, 
ΑΠΟ  σύμβουλο του πρωθυπουργού
Η σύμβουλος του πρωθυπουργού,πρώην νομάρχης και βουλευτής ζητά αποζημίωση και...φυλάκιση δημοσιογράφου για σχόλια σε ιδιωτικές συζητήσεις και...like που έκανε στο Facebook!
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα δημόσιο πρόσωπο, η σύμβουλος του πρωθυπουργού Βαγγελιώ Σχοιναράκη, καταθέτει αγωγή σε δημοσιογράφο (τον Αλέκο Ανδρικάκη) όχι για κάποια δημοσιεύματα και σχόλια στα Μέσα που εργάζεται, αλλά τον κατηγορεί για λόγια...στις ιδιωτικές συζητήσεις του, στα στέκια όπου συναντά τους γνωστούς του,αλλά και αναρτήσεις που έκανε ο δημοσιογράφος στο FACEBOOK και … LIKE που έκαναν ο ίδιος και οι φίλοι του, πάνω στον "τοίχο" της κοινωνικής δικτύωσης!
Η κ.Σχοιναράκη σύμβουλος του πρωθυπουργού, πρώην βουλευτής και νομάρχης Ηρακλείου υποβάλλει αγωγή, ζητώντας μάλιστα 100.000 ευρώ αλλά και τη φυλάκιση του γνωστού κρητικού δημοσιογράφου(σήμερα εργάζεται στην ΠΑΤΡΙΣ και το Ράδιο Κρήτη) για κάτι που γράφτηκε και ειπώθηκε όχι σε δημοσιογραφικό μέσο αλλά στο πλαίσιο του FB!
Διαβάστε εδώ ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της αγωγής.


Η κ. Σχοιναράκη επέλεξε αυτόν το καινοφανή τρόπο για να σταματήσει την κριτική που πολλοί ασκούν στο πρόσωπο της, από τη στιγμή που επέλεξε να γίνει σύμβουλος του πρωθυπουργού, τον περασμένο χειμώνα κι ενώ λίγες μέρες νωρίτερα υπό το φως των τηλεοπτικών συνεργείων, ανακοίνωνε την πρόθεση της να επιστρέψει στα διδακτικά της καθήκοντα

Ποια…λίστα;



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΚΑΤΙ κληρονόμησε ο ένας, κάτι οικονόμησε ο άλλος και σκέφθηκαν την…Ελβετία. Ανάμεσα τους ο μεγαλογιατρός με τις 2-3 εγχειρήσεις του τη μέρα από κλινική σε κλινική και με το (νόμιμο) κομπόδεμά του. Και ο επιχειρηματίας με τα (υπερ)κέρδη και ο νόμιμος με το πουγκί της τσιγκουνιάς του.
ΚΙ οι άλλοι του…φάσματος; Όσο πιο παράνομο το χρήμα, τόσο η αγωνία μεγάλωνε. Πήραν των ομματιών τους (και το χρήμα στη βαλίτσα), ταξίδεψαν με τον σφυγμό ανεβασμένο και απόθεσαν με…σεβασμό τον ιδρώτα τους στο διεθνές θησαυροφυλάκιο της χώρας που δεν γνώρισε πόλεμο. Με τους κωδικούς στο μυαλό, ξαλαφρωμένοι και με αίσθημα εθνικής…υπερηφάνειας, ήρθαν στην πατρίδα (σχήμα λόγου…), τους έκρυψαν κάτω απ’ το στρώμα και ο ύπνος ήταν ήσυχος. Χωρίς έγνοιες και εφιάλτες. «Καλά να’ ναι ο κοσμάκης που με λάδωσε, ο έφορος που δεν με…πρόσεξε, οι διωκτικές αρχές που δεν με εντόπισαν, το υπουργηλίκι με τη μίζα του, η πολιτική που τη λάτρεψα».
ΚΙ ύστερα, σήμερα; Τώρα; Ξεκίνησε σαφάρι εντοπισμού και «καταδίωξης» αυτών των (υπερ)πατριωτών με δεύτερη πατρίδα τους την Ελβετία. Με λόγια. Εμείς περιμένουμε έργα. Τζάμπα περιμένουμε. Δεν θα δούμε τη λίστα και το χρήμα τους θα χάσκει από μακριά και ανέπαφο.

Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ


μαθητής ΑμΕΑ του 1ου ΓΕΛ Κοζάνης στρέφει το κεφάλι του αριστερά μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, απαξιώνοντας με την κίνησή του την κυβερνητική πολιτική και τους εκπροσώπους της και εισπράττοντας το χειροκρότημα του κόσμου.
Οι διαδηλωτές δεν τα έβαλαν με θεσμούς, αλλά με το "ΝΑΙ" του σήμερα κόντρα στο μεγάλο ΟΧΙ του ΄40
απόψε τιμήσαμε τους νεκρούς μας
ένα μεγάλο ευχαριστώ σ΄ αυτούς τους ανθρώπους ,τους προγόνους,που δεν σκέφτηκαν ούτε στιγμή τη ζωή που άφηναν πίσω τους για να αντισταθούν σε αντιπάλους ισχυρότερους και θεωρητικά ανίκητους.

Μπάντα Δήμου Πατρέων και πολίτες τραγουδούν και ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο και το "Σώπα που να'ναι θα σημάνουν οι καμπάνες"- Πάτρα 28η Οκτωβρίου 2011
ΠΡΩΤΟΥ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΔΕΙΤΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΠΟΤΕ
ΑΠΛΑ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΙΩΣΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ
ΚΑΤΩ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

  GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δείτε τι περιμένει την Ελλάδα του ΔΝΤ (βίντεο) -



ΤΟ Δ.Ν.Τ. βρίσκεται στη Γουατεμάλα από το 1984.

Τα τελευταία εφτά χρόνια η χώρα εμφανίζει εντυπωσιακή οικονομική ανάπτυξη που θα ζήλευαν πολλά ανεπτυγμένα κράτη.

Ο μέσος όρος αγγίζει το 4%!

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, το 1 στα 2 παιδιά κάτω των 5 ετών πεθαίνουν από την πείνα και τον υποσιτισμό.

Ένα ντοκιμαντέρ συγκλονιστικών αντιφάσεων, όπου τα υπέροχα οικονομικά στοιχεία δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική. ζωή.



GoPetition
Kανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Τον σεβασμό δεν τον επιβάλεις τον ακτινοβολείς.




Ο Κλεισθένης γράφει.

Ο καλός διαδικτυακός φίλος Μπαρμπανίκος μου έστειλε το ακόλουθο μήνυμα.
«Μόλις πήρα τη πληροφορία, ότι το διεφθαρμένο φασιστικό καθεστώς, θα ξεσπάσει όλη του την οργή, εναντίον του ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΥ Λαρισαίου μαθητή, που τόλμησε και φασκέλωσε τους καραγκιόζηδες της εξέδρας, που μιλούσαν στα κινητά τους ενώ περνούσε η Ελληνική σημαία από μπροστά τους.
Δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια».

Δεν έχω καμία δυνατότητα να αποτρέψω την πιθανή τιμωρία του μαθητή παρά μόνο να γράψω κάτι σχετικό.
Θα γυρίσω αρκετές σελίδες πίσω το βιβλίο με τις μνήμες μου. Θα φτάσω στην
παιδική μου ηλικία.
Είχα μεγάλο σεβασμό στον πατέρα μου ο οποίος αν και φτωχός προσπαθούσε να καλύψει τις όποιες λογικές ανάγκες είχαμε.
Θα σταθώ όμως σε ένα περιστατικό που δείχνει ότι ο σεβασμός μου για ‘κείνον δεν ήταν θέμα επιβολής.



Οι ΗΡΩΕΣ "μειοψηφία" ήταν τότε και οι συνεργάτες των κατοχικών κυβερνήσεων τους κρέμαγαν!


Είναι όπως πάντα... Σύσσωμοι, όλοι όσοι έχουν συνεργήσει στο έγκλημα, ωρύονται με τα μέσα που διαθέτουν αφού πάντα υπήρχαν οσφυοκάμπτες, κερδοσκόποι, καλοπερασάκηδες, συμφεροντολόγοι. Ωρύονται ενορχηστρωμένα, στο ανεπίτρεπτον του "τραυματισμού" των θεσμών επειδή κάποια "μειοψηφία" είχε το θράσος να φωνάξει όσα ο λαός (όλη αυτή η "μειοψηφία") μοιράζεται στις κατ' ιδίαν συζητήσεις του! Το ανεπίτρεπτον της εξομοίωσης όλων των εκπροσώπων του πολιτικού συστήματος στην κατηγορία των δοσιλόγων! Περιφέρονται από χωρίου εις χωρίον (από εκπομπή σε εκπομπή) και αραδιάζουν παραμύθια για συνεργασίες, για ομαλή διακυβέρνηση, για εκλογές, για άρες μάρες κουκουνάρες!
Επειδή γράφουν, καταγράφουν και μιλάνε για τα τεκταινόμενα, πολύ καλύτερα από μένα, πλήθος από τους συμπολίτες μου, τους συμπατριώτες μου, τους συνανθρώπους μου, εγώ απλά αφιερώνω σ' αυτά τα ανδρείκελα, τους υπανθρώπους, τους κιοτήδες μια φωτογραφία:
Τότε, στην άλλη κατοχή, κρεμάγανε τους ήρωες (αυτούς που τώρα αναγνωρίζει το "επίσημο κρατιστάν" ότι ήταν ήρωες ενώ ο λαός τους αναγνώριζε από τότε σαν ήρωες), οι ξεπουλημένοι γερμανοτσολιάδες και τους έλεγαν προδότες! Οι δοσίλογοι κατηγορούσαν τους "μειοψηφούντες" ήρωες ότι ήταν προδότες και τους κρεμούσαν!

αυτά τα γράφουν Γερμανοί δημοσιογράφοι.


http://www.handelsblatt.com/politik/international/junge-griechen-elite-verlaesst-ihr-land/5765892.html
Δυστυχώς για εμάς αυτά τα γράφουν Γερμανοί δημοσιογράφοι.Οι εδώ καλοπληρωμένοι των "καθεστωτικών" ΜΜΕ λένε και γράφουν ότι τους γράφει το "ραβασάκι" που τους έρχεται από το μέγαρο...
«Αν ήμουν Έλληνας θα είχα κάνει μήνυση σε όσους με "βοηθούν" για σωματική βλάβη»!
Με τη φράση αυτή οι δημοσιογράφοι της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt περιγράφουν τις εμπειρίες τους από την ολιγοήμερη επίσκεψή τους στην Αθήνα του Μνημονίου και μεταφέρουν στους πιθανότατα έκπληκτους αναγνώστες τους μια εντελώς διαφορετική οπτική της κρίσης στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, μια οπτική που πόρρω απέχει από την επίσημη ρητορική της Άγκελα Μέρκελ, του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και των υπολοίπων Ευρωπαίων πολιτικών ταγών.
Οι απεσταλμένοι της Handelsblatt έζησαν από κοντά την κατάσταση στη χώρα. Μίλησαν με πολιτικούς, δημόσιους υπαλλήλους, απλό κόσμο και περιγράφουν μια «εξαντλημένη χώρα, που υποφέρει από ένα διπλό βάρος: το χάος του χρέους που η ίδια επέβαλε στον εαυτό της και την ευρωπαϊκή πολιτική διάσωσης, που κάνει τα πράγματα χειρότερα»...

CATASTROIKA

teaser trailer from ThePressProject on Vimeo.


Οι δημιουργοί του Debtocracy, του ντοκιμαντέρ που είδαν τουλάχιστον δύο εκ. άνθρωποι, επιστρέφουν με μια νέα παραγωγή.
Η CATASTROIKA αναζητά τις συνέπειες από την ολοκληρωτική εκποίηση μιας χώρας.
Εξετάζοντας παραδείγματα ιδιωτικοποιήσεων και απορρύθμισης στις πιο αναπτυγμένες χώρες της Δύσης προσπαθεί να προβλέψει τι θα συμβεί
αν το ίδιο μοντέλο εφαρμοστεί σε μία χώρα υπό καθεστώς επιτήρησης.
δείτε το trailer επάνω:

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Για τη…χρυσοφόρο έδρα
Του Θανάση Νικολαΐδη
ΑΦΗΝΟΥΜΕ τους γόνους κι απογόνους πολιτικών από «τζάκια». Αυτοί ψηφίζονταν, και θα ψηφίζονται, με βαθιά ριζωμένη την ψυχολογία του δούλου σε μερίδα ψηφοφόρων (τους). Μιλάμε για τους νεοσσούς της πολιτικής, ευκαιριακούς και «ασήμαντους». Λίγο…συνδικαλιστής και…ολίγον δήμαρχος, λίγη εμπειρία από νομαρχιακά και να τος, ώριμος για άλμα στην «μείζονα» πολιτική.
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ κι ο κόσμος δικός του. Κάποτε τον αγαπούσαν. Σήμερα τον γιαουρτώνουν, ωστόσο, συνωστίζονται για ρουσφέτι στο κονάκι του. Και νιώθει τόσο ασφαλής με τους φρουρούς του απ’ έξω…Ευτυχής με «μπιστικούς» εντός και με τις επαφές του εκτός και παραπάνω… Για τα καλούδια της πολιτικής, κατοχυρωμένα με νόμους και σφραγίδες, παμψηφεί και μερίμνη των μερακλήδων, ευφάνταστων (και αδίστακτων) του σιναφιού.
ΚΙ αυτό το μάθαμε. Πέρα απ’ το γνωμικό «ξέρεις να κρύψεις;». 

Φασίζουσα μειοψηφία του 14,7% το ΠΑΣΟΚ



Την ημέρα που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλούσε για «φασίζουσες μειοψηφίες» που «επιβάλλουν με τη βία την παρουσία τους», το MEGA παρουσίασε τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ, στην οποία το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 14,7%.
Τελικά, ποια είναι η φασίζουσα μειοψηφία; Ποιος επιβάλλει με τη βία την παρουσία του, παρά τη θέληση της πλειοψηφίας του λαού;


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ – ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ!!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                                                        27/10/2011

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ – ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

            Με αφορμή την συμφωνία για το κούρεμα του χρέους της Ελλάδας, τόσο πριν την σύνοδο κορυφής, όσο και σήμερα, διάφοροι είτε από πολιτική αντίθεση, είτε από άγνοια, δημιουργούν κλίμα φόβου στους Έλληνες πολίτες.  Περνούν στους πολίτες αντιλήψεις αρνητικές ότι π.χ. δήθεν λόγω του κουρέματος του χρέους θα μειωθεί ο μισθός και η σύνταξή τους εκ νέου σε ποσοστό ίσο με το κούρεμα, ότι δήθεν θα μειωθεί αντίστοιχα η αξία όσων κατέχει, ότι η χώρα χρεοκόπησε και διάφορα άλλα ευτράπελα, τα οποία δημιουργούν κλίμα αρνητικό και ηττοπαθές και προετοιμάζουν τους πολίτες για νέες άγριες, άδικες και αδικαιολόγητες μειώσεις και θυσίες.
            Tο ΝΕΟ ΙΝΚΑ ως η ιστορικότερη και μεγαλύτερη ένωση καταναλωτών της χώρας ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες ότι το κούρεμα του δημοσίου χρέους, αφορά μόνο τις οφειλές του Δημοσίου στους δανειστές του και όχι τους μισθούς, τις συντάξεις, την ζωή του άμεσα.
            Ως αιτία των άγριων και απάνθρωπων μέτρων της κυβέρνησης σε βάρος των πολιτών προβλήθηκε το υψηλό δημόσιο χρέος. Τώρα που το χρέος αυτό μειώνεται, δεν είναι δυνατόν το κούρεμα του χρέους να προβάλλεται από κανένα ως αιτία νέων απάνθρωπων μέτρων, αλλά ως λόγο και αιτία μείωσης ή κατάργησής τους. 



GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Επιτέλους, απόδοση τιμής στους νεκρούς του 1940.


Η σημερινή επέτειος του ΟΧΙ για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια είχε το νόημα που θα έπρεπε να έχει. Πέρα από τις πολιτικές σκοπιμότητες κάποιων πολιτικών δυνάμεων που θέλησαν για μια φορά ακόμη να καπηλευτούν τον αγώνα του λαού και να περάσουν δικές τους θέσεις, που καμία σχέση δεν έχουν με τα πραγματικά θέλω του λαού, ο σημερινός εορτασμός για πρώτη, ίσως, φορά θα έκανε περήφανους τους ήρωες του 1940.

Ο σημερινός εορτασμός δεν ήταν μια κούφια εκδήλωση με εντυπωσιακούς κίβδηλους πανηγυρικούς πολιτειακών ''αρχόντων'', χωρίς κανένα νόημα, αλλά ήταν μια αληθινή αναβίωση του ΟΧΙ. Μια αληθινή απόδοση τιμών σ' εκείνους τους ανθρώπους που με τη θυσία τους χάρισαν στην Ελλάδα και στους Έλληνες την περηφάνια και την αξιοπρέπεια που τα τελευταία δύο χρόνια το καθεστώς της χώρας κουρέλιασε. Ο λαός βροντοφώναξε μετά από 71 χρόνια και πάλι ΟΧΙ.

ΟΧΙ σε όλους αυτούς τους πολιτικούς και δημόσιους ''άρχοντες'' που κάθε χρόνο μαζεύονται, δήθεν για να τιμήσουν τους ήρωες του '40, αλλά στην ουσία εκμεταλλεύονται την εθνική επέτειο, για να διατυπώσουν μεγάλες, κούφιες πατριωτικές κορώνες, κοροϊδεύοντας τόσο τον κόσμο που παρευρίσκεται όσο και τους ήρωες εκείνους που δεν έχουν καμιά ανάγκη από την υποκριτική απόδοση τιμών των πολιτικάντηδων και των αρχηγών των σωμάτων του στρατού που τους κάνουν παρέα.

Τι έλεγε το ΠΑΣΟΚ πέρυσι για το "κούρεμα". (Τότε ή τώρα ψεύδεται;)


Αντιγράφω από το site του ΠΑΣΟΚ τις αναλυτικές περυσινές θέσεις της Κυβέρνησης περί Αναδιάρθρωσης και "Κουρέματος" του Χρέους.
Τα λόγια είναι περιττά.

Για τους δύσπιστους, το link είναι το παρακάτω.

Αναδιάρθρωση χρέους: μια ανεύθυνα αδιέξοδη πρόταση
Ημ. Δημοσίευσης : 11/06/2010 14:56


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δίνει τη μάχη της διάσωσης της οικονομίας μας. Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένοι που αντί να συστρατευθούν στη μεγάλη προσπάθεια, υποδεικνύουν ως λύση την αναδιάρθρωση του χρέους ή την στάση πληρωμών. Ουσιαστικά προτείνεται η πτώχευση της χώρας, με την προσδοκία ότι μέρος του χρέους θα διαγραφεί. Πρόκειται για ανεύθυνη και επικίνδυνη προσέγγιση που συνεπάγεται δυσβάστακτο πλήγμα για τη χώρα και τους πολίτες. Μπορεί αυτός ο οικονομικός και κοινωνικός Αρμαγεδδών να προκαλεί συνειρμούς επαναστατικού ηρωισμού σε ορισμένους ή φαντασιώσεις οικονομικής και κοινωνικής έκρηξης σε συνθήκες εργαστηρίου σε άλλους, στην πραγματικότητα όμως απειλεί ευθέως όλους μας, όλους τους πολίτες και πολύ περισσότερο τους πιο αδύναμους από αυτούς.
Η Ελλάδα δεν φοβάται
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δίνει τη μάχη της διάσωσης της οικονομίας μας. Και η προσπάθεια αυτή αποδίδει, καθώς ήδη τους πρώτους 5 μήνες του 2010 το έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 8.973 εκατ. ευρώ από 14.655 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2009 και περιορίστηκε κατά 38,8%, όταν ο ετήσιος στόχος μείωσης που προβλέπεται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ) ήταν 35,1%.
Η διάσωση της οικονομίας, είναι σήμερα η απόλυτη προτεραιότητα για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, για κάθε προοδευτικό πολίτη. Δεν έχουμε άλλη επιλογή, δεν έχουμε άλλο δρόμο. Έχουμε όμως την ιστορική ευκαιρία αλλά και την υποχρέωση, να αλλάξουμε γρήγορα και ριζικά τη χώρα, ώστε να επανέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά και να είναι σε θέση να αποδώσει στους εργαζόμενους το μερίδιο του εθνικού πλούτου που τους αναλογεί.


Στη Θεσσαλονίκη, σήμερα, αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της 28ης Οκτωβρίου 1940!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Συμφωνώντας με την δήλωση του μεγάλου αγωνιστή και συμπατριώτη μου Μανώλη Γλέζου ότι «Στη Θεσσαλονίκη, σήμερα, αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της 28ης Οκτωβρίου 1940» θέλω να επισημάνω ότι σήμερα λόγω της ημέρας ο λαός σε όλη την Ελλάδα βρήκε την ευκαιρία να στείλει ένα μήνυμα ουσίας σε όλους αυτούς που ...με δόλο (ορισμένων εξ αυτών) αλλά και την ανικανότητα, τις παραλήψεις τις συγκαλύψεις και την ανοχή (των υπολοίπων) οδήγησαν την χώρα στον εξευτελισμό και στην υποτέλεια προδιαγράφοντας ένα τρομακτικό μέλλον για όλους μας αλλά κυρίως για τα παιδιά μας!


ΟΧΙ......... ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ!!

Έχω πολύ καιρό να γράψω, όχι γιατί δεν έχω κάτι να πω αλλά γιατί έχω πάρα πολλά.
Όλοι έχουν να πουν πάρα πολλά αυτόν τον καιρό. Δυστυχώς ή ευτυχώς αρκετοί τα λένε καλύτερα από μένα, έτσι αντί να χάνω το χρόνο μου προσπαθώντας να τους ανταγωνιστώ απλά διαβάζω αυτούς.
Ειλικρινά ο κόσμος δεν αντέχει άλλες αναλύσεις ή γνώμες για κομμώσεις τρόικες κλπ.
Σήμερα όμως ανήμερα της Εθνικής Επετείου και των όσων έγιναν δεν μπορώ να μη γράψω.
Προσωπικά περίμενα ότι θα γινόταν της μουρλής στην παρέλαση, αυτό που δεν ήξερα ήταν τι θα έκανε η Αστυνομία.
Σήμερα χιλιάδες πολιτών, κάποιοι οργανωμένα αλλά και κάποιοι άλλοι όχι, μπήκαν στην μέση της Λεωφόρου Μεγ. Αλεξάνδρου και απαίτησαν να φύγουν όλα τα "τιμώμενα" πρόσωπα για να γίνει η παρέλαση. Το ίδιο έγινε και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος.
Τα "τιμώμενα" πρόσωπα ζορίστηκαν και αποχώρησαν και η παρέλαση δεν έγινε.
Τα παπαγαλάκια τους ήδη άρχισαν . Ο Καρατζαφέρης πρόλαβε κιόλας να μιλήσει στο ΕΤ3 και να προειδοποιήσει ότι αυτές οι κινήσεις οδηγούν στην κατάλυση της δημοκρατίας !!!!
Ο Παπούλιας μια από τα ίδια. Έτσουξε πολύ τώρα που βγήκε από τη γυάλα του και κατάλαβε τι πιστεύει ο κόσμος.

Ο κ Παπούλιας και η …. Μαρία Αντουανέτα.

Είναι ο κ Παπούλιας σαν την Μαρία Αντουανέτα, που όταν ρώτησε τους αυλικούς της, γιατί ο λαός διαμαρτύρεται και της είπαν ότι, το κάνει γιατί δεν έχει να φάει ψωμί, αναφώνησε  έκπληκτη: και γατί δεν τρώνε παντεσπάνι;
Είναι ο κ Παπούλιας τόσο αφελής, τόσο παραπλανημένος, ή μήπως τελικά είναι συνειδητός υποστηριχτής της ανάλγητης και διεστραμμένης πολιτικής του κ Παπανδρέου, που έχει σαν στόχο την εξόντωση του λαού, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την παράδοση τη χώρας και της εθνικής κυριαρχίας στους ξένους;
Ο κ Παπούλιας  ανώτατος άρχων της χώρας με την στάση του μέχρι τώρα έχει αποδείξει ότι στηρίζει την κυβέρνηση Παπανδρέου,  χωρίς ουδεμία εξαίρεση, έστω για να τηρήσει τα προσχήματα. Πόσο γελοία ηχούν στα αυτιά των τηλεθεατών όταν κάθε λίγο γίνονται μάρτυρες εκείνου του θλιβερού, άνευ ουσίας, διαλόγου ανάμεσα στον κ Παπούλια και στον κ Παπανδρέου όταν, πολύ συχνά μάλιστα, συναντούνται: «Τι γίνεται κ Πρόεδρε; Καλά κ Πρόεδρε. Πολύ κρίσιμη αυτή η εβδομάδα» κλπ. Τι φρίκη να παίζεται ξεδιάντροπα μπροστά μας τέτοια κακόγουστη ιλαροτραγωδία!

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Μετά την παρέλαση, οι…παρελάσεις
Του Θανάση Νικολαΐδη
Ο στόχος ήταν παλιός. Να καταργηθούν οι παρελάσεις(!). Περίμεναν και ήρθε η ώρα. Δεν πείστηκε ο μέσος έλληνας απ’ τους κουλτουριάρηδες και επιμένει κλασικά, παραδοσιακά. Με τα νιάτα στην παρέλαση και με τους φαντάρους μας να προηγούνται των μηχανοκίνητων. Και ήταν ένας ελάχιστος φόρος τιμής, μια έκφραση αναγνώρισης των αγώνων και της θυσίας προγόνων μας, που προτίμησαν τη δόξα απ’ το χρήμα.
ΗΡΘΕ η ώρα και οι «πολέμιοι» (της παρέλασης) «εκφράστηκαν». Όπως μπορούσαν, με ό,τι…πρόχειρο βρέθηκε στα χέρια τους. Ακόμα και με τον μαθητόκοσμο που τον «μαυροφόρεσαν» για αλλότριους λόγους. Για τα οικονομικά μας, που οφείλουμε να ξεχωρίσουμε απ’ τα «ηθικά» και παραδοσιακά. Παλικάρια και «ιδεολόγοι» ανάμικτοι με τραμπούκους πρόσβαλαν τον θεσμό και τον Πρόεδρο. Απέπνεε ψόφια «εθνικοφροσύνη» ο ακροδεξιός που όρμησε, με τις κορώνες και τα μαύρα του γυαλιά που θύμιζαν χαφιέ του παρελθόντος. 

Σας έχουμε εξοφλήσει κύριοι με το παραπάνω για το ότι κάποτε ...πολεμήσατε για την Ελλάδα



Zoύμε κοσμοϊστορικές στιγμές νομίζω...
Δεν έχει ξαναγίνει φαντάζομαι να λάβει χώρα παρέλαση χωρίς επισήμους...
Δεν έχει ξαναγίνει πολιτικοί να μην τολμούν να βγουν στον κόσμο και να δέχονται φτύσιμο, βρίσιμο και αυγά και ντομάτες ιπτάμενες!
Και το χειρότερο δεν έχει ξαναγίνει να γίνονται πολιτικοί άνδρες σκουπίδια και ρόμπες ξεκούμπωτες και να επιμένουν να παριστάνουν τους υπουργούς και τους προέδρους!
Μα τόσο τυφλωμένοι είναι; ή μάλλον όχι δεν είναι τύφλωση. Είναι το έσχατο σημείο της αναξιοπρέπειας και της διαφθοράς της ανθρώπινης φύσης, στο οποίο οδηγήθηκαν όλοι αυτοί που έκαναν στόχο τους να αναγάγουν σε αξία την αρπαχτή και την κλεψιά πάσης φύσεως και να εκθρέψουν με περισσή φροντίδα κάθε μικρό ή μεγάλο απατεωνίσκο και κλέφτη!
Και πάντα με την αγαστή συνεργασία της συνυπαίτιας τρίτης εξουσίας τους, της Δικαιοσύνης.
Γιατί δυστυχώς αποδεικνύεται ότι μόνο "στο Βερολίνο υπάρχουν δικαστές", που τόλμησαν σήμερα να ακυρώσουν τις χθεσινές ενέργειες της Μέρκελ!!
Ενώ στην Αθήνα οι δικαστές μας, αντί να ελέγχουν τις άλλες δύο εξουσίες και να διασφαλίζουν την αληθινή δημοκρατία, απεργούν σαν τους τελευταίους δημόσιους υπαλληλίσκους που "μυξοκλαίνε για τις μισθολογικές τους περικοπές" και αγωνίζονται για την εξαίρεσή τους από τα απάνθρωπα μέτρα που οι άλλες δύο εξουσίες πήραν για το λαό...

Είναι όλοι τους γελοίοι όσο δεν φανταζόμασταν! Δείτε τους γδυτούς να παριστάνουν τους ντυμένους!


Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Παραμένει ο φόβος της «κανονικής χρεοκοπίας»... εκτός και εάν...

 "Ξεπεράσαμε λοιπόν τον κίνδυνο ενός πιστωτικού γεγονότος,
δηλαδή της «κανονικής χρεοκοπίας», για την ελληνική οικονομία, μετά τις αποφάσεις, χθες τα ξημερώματα;"
αναρωτιέται ο συντάκτης του voria, και συνεχίζει:
"Κατηγορηματική απάντηση, σε αυτό το κρίσιμο ερώτημα, ακόμα και τώρα δεν μπορεί να δοθεί. Ο λόγος απλός: αν κάποιος ή κάποιοι από τους ομολογιούχους, που θα πρέπει να συμμετάσχουν, εθελοντικά, στο «κούρεμα» του 50%, αρνηθούν να το κάνουν και ζητήσουν νομική προστασία, τότε, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά.
Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν εξειδικευμένα δικηγορικά γραφεία, τα οποία, για λογαριασμό πελατών τους, έχουν ξεκινήσει να ανιχνεύουν τις λεπτομέρειες της συμφωνίας. Κι όπως λένε και από το Βερολίνο, αυτές τις λεπτομέρειες θα πρέπει να προσέξουμε, γιατί εκεί κρύβεται ο διάβολος, συνήθως. 
Για την ιστορία και όχι μόνο, αυτό το οποίο θα πρέπει να σημειωθεί είναι ότι αν υπάρξουν ομολογιούχοι που θα ζητήσουν ενεργοποίηση των CDS αυτοί δεν θα είναι Έλληνες. Για ευνόητους λόγους. 
Οι ξένοι όμως είναι «ύποπτοι», καθώς ήδη από χθες βράδυ έστελναν σχετικά μηνύματα, τα οποία κάθε άλλο παρά καθησυχαστικά ήταν."
Η θέση μας είναι γνωστή:


Γελοιοποιούνται τα παπαγαλάκια

Μπάντα Δήμου Πατρέων και πολίτες τραγουδούν και ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο και το "Σώπα που να'ναι θα σημάνουν οι καμπάνες"
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ


Απίστευτο μένος κατά των πολιτών και χολή χύνουν από το πρώτο λεπτό τα δελτία ειδήσεων. Πληγώθηκαν όλοι τους για τα συνθήματα κατά του Προέδρου, λένε άθλια ψέματα ότι η παρέλαση ματαιώθηκε, όπως είπαμε πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία πολιτικών, ενώ χαρακτηρίζουν μικρές μειοψηφίες τους Θεσσαλονικείς που εξέφρασαν την οργή τους και στρέφουν τα βέλη τους σε κόμματα της αριστεράς.
Είναι όμως τόσο γελοίοι που στο επόμενο ακριβώς θέμα παρουσιάζουν τις χιλιάδες των αγανακτισμένων πολιτών σε κάθε πόλη της χώρας που αντέδρασαν σήμερα με τον ίδιο τρόπο εναντίον κάθε προδότη που έβλεπαν…
Ποιες είναι οι μειοψηφίες λοιπόν κύριοι δημοσιογράφοι;
Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας, του Βόλου, της Πάτρας, της Δράμας, της Βέροιας, της Καβάλας, του Ηρακλείου, της Καλαμάτας, της Νάουσας, της Λάρισας, των Τρικάλων, της Άρτας, των Ιωαννίνων, και τόσων ακόμη πόλεων που οι πολίτες τους διώχνουν τους πολιτικούς που τους πρόδοσαν;

Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας…

http://filologos10.wordpress.com

Γράφει η ΣΟΦΗ
Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας…
Από παιδάκι έμαθα ότι είστε ο ανώτατος άρχοντας της χώρας μου…
Από παιδάκι έμαθα ότι είστε η κολώνα της δημοκρατίας μας…της δημοκρατίας που εγκαθιδρύθηκε σ αυτή τη χώρα και έγινε φως για όλη την ανθρωπότητα…
Από παιδάκι έμαθα να τιμώ το πρόσωπό σας, αλλά κυρίως αυτό που σηματοδοτεί, ή που θα έπρεπε να σηματοδοτεί το αξίωμά σας..
Από παιδάκι έμαθα να τιμώ τις εθνικές επετείους της χώρας μου και τους ένδοξους αγώνες των προγόνων μου..
Από παιδάκι έμαθα να κουβαλάω την λαμπρή ιστορία της πατρίδας μου και προσπάθησα πάντα να τιμώ τους αγώνες της και την βαριά κληρονομιά που σημαίνει να είσαι ΈΛΛΗΝΑΣ…
Τώρα, στη μέση ηλικία της ζωής μου, μου καταλύσατε τα πάντα..

ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ
Και ντρέπομαι για λογαριασμό σας… γιατί φανήκατε μικρότερος των περιστάσεων… Γιατί δεν μπορέσατε να γίνετε ο νέος Μεταξάς και να κραυγάσετε το νέο ΟΧΙ ενάντια στο «Δ’ Ράιχ» που η κυβέρνησή σας μας φόρεσε καπέλο…
Σας κακοφάνηκε που σας αποδοκίμασαν στη Θεσσαλονίκη λίγη ώρα πριν.. και κάνατε δηλώσεις ότι ντρέπεστε… μιλάτε για μειοψηφία… Ποια μειοψηφία; Σε όλες τις πόλεις της χώρας υπάρχουν αντιδράσεις.. όχι μόνο σήμερα.. καιρό τώρα…
Θέλετε να ξέρετε πως αισθάνεται ένας ολόκληρος λαός;

Πολιτικάντηδες της κακιάς ώρας αφήστε ήσυχους τους ήρωες του '40 και δείτε κατάματα την Πανελλήνια αγανάκτηση


Επειδή και η υπομονή έχει τα όριά της κι επειδή μόνο η κουτσή Μαρία δεν βγήκε να καταδικάσει τα όσα συνέβησαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας,με φωτεινή εξαίρεση το Μανώλη Γκλέζο,θέλουμε να πούμε κάποια πράγματα.

Οχι δεν παραφρονήσαμε ξαφνικά οι Ελληνες πολίτες!
Οχι δεν είμαστε αγνώμονες και απάτριδες!
Οχι δεν θέλουμε εμφύλιο,ούτε να καταργήσουμε τη Δημοκρατία!
Ναι θέλουμε να καταλάβετε ότι δεν πάει άλλο!

Κυρίες και κύριοι όλων των κομματικών παρατάξεων αφήστε τα θεατρινίστικα και τα τετριμμένα περί προσβολής των θεσμών και των ηρώων και δείτε ευθέως την πραγματικότητα.

Ο λαός τιμάει έμπρακτα και με το παραπάνω όσους έπεσαν για την πατρίδα μας και μη κάνετε το λάθος να συγχέετε τα δικά σας πρόσωπα με των αγωνιστών του '40,ούτε να προσπαθείτε να διαστρεβλώσετε την πηγαία αγανάκτηση του κόσμου βλέποντας φαντάσματα και οργανωτές των αντιδράσεων.Αν είχε τόσο κόσμο πανελληνίως ο ΣΥΡΙΖΑ τι άλλο ήθελε;

Το γνωρίζετε πολύ καλά ότι τις αντιδράσεις αγανάκτησης προκάλεσαν αποκλειστικά και μόνο τα δικά σας έργα και τις περιμένατε ως φυσικό επακόλουθο σήμερα που θα σας έβρισκαν μπροστά τους.
Απόδειξη αυτού ότι σε πολλές πόλεις δεν τόλμησαν να παραβρεθούν οι τοπικοί βουλευτές και αποφασίσατε να στείλετε γενικούς γραμματείς των υπουργείων που είναι λιγότερο αναγνωρίσιμοι.
Οι αντιδράσεις του κόσμου αλλά και των μαθητών και εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα ήταν αυθόρμητες,όσο κι αν αυτό δεν σας βολεύει και να είστε σίγουροι πως θα κορυφώνονται όσο θα συνεχίζετε την ανάλγητη πολιτική σας.


Το εξουσιαστικό σύστημα αμύνεται μάταια, αποδοκιμαζόμενο.



Ο Κλεισθένης γράφει.

Υπάρχει μια διχογνωμία όσον αφορά το αν επιτρέπεται σε εκδηλώσεις για την επέτειο του ηρωικού ΟΧΙ των Ελλήνων στον φασισμό να γίνονται αποδοκιμασίες, προπηλακισμοί και ματαιώσεις παρελάσεων.

Παρατήρηση πρώτη. Οι διαμαρτυρίες των πολιτών δεν στρέφονται κατά των αγωνιστών-ηρώων που είπαν το ΟΧΙ και στη συνέχεια σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στα πεδία της μάχης. Ούτε προσβάλουν τα θύματα της Γερμανικής θηριωδίας. Αυτά είναι αυτονόητα και δεν επιδέχονται αμφισβητήσεις από κανέναν.

Παρατήρηση δεύτερη. Η καταδίκη του Παπούλια δεν έχει να κάνει με τον θεσμό αλλά με το πρόσωπο που παρακολουθεί την καταστροφή της Ελλάδας χωρίς να αντιδρά όπως οφείλει σαν πρώτος πολίτης της χώρας.

Παρατήρηση Τρίτη. Το εξουσιαστικό σύστημα αποδίδει τις διαμαρτυρίες σε ακροαριστερά και ακροδεξιά στοιχεία. Αυτά τα στοιχεία υπήρχαν και πριν, γιατί δεν προέβαιναν σε τέτοιες πράξεις; Δεν τολμούσαν γιατί δεν είχαν την συμπαράσταση των Ελλήνων πολιτών. Σήμερα με την ανοχή ή την συμπαράσταση των Ελλήνων γίνονται αυτά τα επεισόδια, πρωτόγνωρα για την Ελλάδα.

το ηρωικό ΟΧΙ και τα προδοτικά ΝΑΙ!....



Εξέφρασαν, λέει, τη λύπη τους και τη θλίψη τους!…
Ποιοι;
Οι εκπρόσωποι της αξιολύπητης και αξιοθρήνητης μειοψηφίας της τροϊκανής χούντας!
Τη στιγμή, που γράφει και ψηφίζει και υπογράφει νόμους, με τους οποίους, ενώ κουκουλώνουν τα δικά τους πολλαπλά σκάνδαλα, κατακλέβουν και καταληστεύουν και υποδουλώνουν το λαό και ξεπουλούν τη χώρα.
Που μέσα στο αμόκ της διαστροφής τους χαρακτηρίζουν μειοψηφία τη συντριπτική πλειοψηφία του δικαίως διαμαρτυρόμενου λαού…
Και λένε οι φαρισαίοι και τα φερέφωνά τους ότι ο διαμαρτυρόμενος λαός αμαύρωσε την εθνική επέτειο και πλήγωσε την εθνική μας περηφάνια! Και μίλησαν και για ντροπή οι ξεδιάντροποι…
Γεγονός, που δείχνει ότι, εκτός από την καταφανέστατη και πανθομολογούμενη εμπρόθετη και προσχεδιασμένη προδοσία τους, είναι ουρανομήκης και αβυθομέτρητη και η ανοησία τους.
Φαρισαίοι υποκριτές, ποιοι αμαύρωσαν την εθνική επέτειο και τους θεσμούς! Οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες; Των οποίων οι διαμαρτυρίες δείχνουν ακριβώς το σεβασμό στο έθνος και τους θεσμούς! Όπως επιβάλλει και το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος….


Το νόημα της ημέρας δεν αλλοιώνεται! ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

Έντρομη η προδοτική ηγεσία της χώρας κοιτάζει τις εξελίξεις. Η παρέλαση έγινε χωρίς πολιτικούς
Αυτό που συνέβη σήμερα στην Θεσσαλονίκη είναι η υγιέστατη οργή του κόσμου που την προκάλεσαν οι ίδιοι. Έσπειραν ανέμους και αρχίζουν να θερίζουν θύελλες.
Ο κόσμος έκανε το αυτονόητο, όσο κι αν θέλουν τα παπαγαλάκια και οι κυβερνητικοί να κυνηγάνε χείμερες και να βλέπουν μεμονωμένες ομάδες, χρυσές αυγές, ή παραστρατιωτικές παραθρησκευτικές ομάδες, πολιτικά κόμματα ή οτιδήποτε άλλο κατεβαίνει στο κεφάλι τους, η αλήθεια είναι μία. Κάποιοι ξεκίνησαν τις διαμαρτυρίες και η της αγανάκτησης απλώθηκε στον κόσμο. Σε προηγούμενα χρόνια σε φαινόμενα αντιδράσεων οι κόσμος αποχωρούσε και αποστρεφόταν τέτοιες ενέργειες. Όχι όμως σήμερα…
Εκδιώχθηκαν οι πολιτικοί, πολίτες ανέβηκαν στην εξέδρα των επισήμων και η παρέλαση των πολιτικών τμημάτων έγινε μπροστά στον κόσμο. Η παρέλαση ΔΕΝ ακυρώθηκε από τον κόσμο, όπως λένε τα τσουτσέκια των ΜΜΕ, απαίτηση των πολιτών ήταν να φύγουν οι προδότες, όχι τα τμήματα της παρελάσεως.
Αν δεν περίμεναν τέτοιες αντιδράσεις κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου! Ο κόσμος βράζει και περιμένει μια σπίθα να ξεσπάσει την οργή του. Εδώ μας οδήγησε η εθνοσωτήριος πολιτική τους.
Είναι ώρα να φανούμε άξια τέκνα, άξιων προγόνων
Το νόημα της ημέρας δεν αλλοιώνεται! ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ!