2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ .. EΓINE ΣΗΜΕΡΑ


ΑΝ και δεν μπορούμε να υπολογίσουμε ακριβώς γύρω στους 170 000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ  ανθρώπους ήταν σήμερα στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Η ΟΥΡΑ έφτανε μέχρι την Ομόνοια
πάνω από 70 ίσως 80 ίσως 100 χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν και ενώθηκαν 300 μέτρα απο Προπύλαια που μίλαγε ο Θεοδωράκης και οι ακαδημαϊκοί μαζί με τα αδέρφια στο Σύνταγμα
γνώμη μας πάνω από 300 χιλιάδες
το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω αφήστε τα παπαγαλάκια να έχουν το τέλος που τους ΑΞΙΖΕΙ
ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ  ΚΑΙ  ΤΗΣ  ΚΡΕΜΑΛΑΣ
ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ  ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΗΔΗ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΗΤΡΟ
ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ
όλοι ενωμένοι
ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΛΑΤΗ ΕΜΕΙΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΚΑΘΕ ΩΡΑ, ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟ!

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΚΑΘΑΡΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!
GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

ΖΩΝΤΑΝΗ μετάδοση απο το ΣΥΝΤΑΓΜΑ




Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στα Προπύλαια για την ομιλία,με πρωτοβουλία του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόση Πελεγρίνη, του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη και ιδρυτή της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών Μίκη Θεοδωράκη και των καθηγητών Γιώργου Κασιμάτη, Γιώργου Κατρούγκαλου, Νότη Μαριά, Κώστα Μπέη και Κώστα Χρυσογόνου.  αυτή τη στιγμή κάνει πορεία για να ενωθεί με τα "αδέλφια" του στο Σύνταγμα -όπως δήλωσε και ο τελευταίος ομιλητής-.

Υπολογίζεται ότι αυτή τη στιγμή πάνω από 15.000 άτομα κατευθύνοντε προς τους "Αγανακτισμένους" του Συντάγματος...
Πάνω βιντεο απο την ομιλια.. και μετα κατω ζωντανα απο το ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Το κινητό συνεργείο του STOPCARTEL TV θα μεταδώσει πάλι ΖΩΝΤΑΝΑ όλες τις εξελίξεις κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των πολιτών στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ από τις 7 περίπου το απόγευμα.

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!......μην χασουμε το στοχο!


Κατι μαγικο εχει γεννηθει τις τελευταιες μερες στον τοπο μας! Ενα μεθυστικο αρωμα επαναστασης γεμιζει την ατμοσφαιρα, διαπερναει το μεσα μας και μας γεμιζει ελπιδα, αισιοδοξια και ορεξη!
Προσοχη, ομως! Καμια μεγαλη αλλαγη δεν εγινε ποτε αναιμακτα! Αν πιστευουμε πως απλα και μονο αυτο που συμβαινει σημερα ειναι αρκετο για να σωσουμε, οχι τη χωρα μας, αλλα τη ζωη και την αξιοπρεπεια μας, πλανιομαστε πλανην οικτραν! Χρειζεται πολυ βαθια ενδοσκοπηση, εντονη και αιματηρη μαχη με τον εαυτο μας για να αλλαξουμε νοοτροπια και να θεσουμε τον εαυτο μας υπο του συνολου।
Προσοχη! Ακουμε οτι οι βουλευτες κι οι υπουργοι τασσονται κατα κυριο λογο υπερ του κινηματος και των κινητοποιησεων। Αυτο απο μονο του ειναι λογος προβληματισμου...Γιατι ουτε ηλιθιοι ειναι φυσικα ουτε και οντως εννοουν οσα λενε। Αλοιμονο! Το κινημα των αγανακτισμενων πολιτων στρεφεται καταφορα εναντιον τους, πως ειναι δυνατον να το βλεπουν θετικα;; Εδω λοιπον κρυβεται η παγιδα...Αν εναντιωθουν ανοικτα, το μονο που θα καταφερουν ειναι να συσπειρωσουν τον κοσμο...Αντιθετα, αφηνουν τα πραγματα να εξελιχθουν, πονταροντας στην παναρχαιη καταρα του Ελληνα: ΤΗ ΔΙΧΟΝΟΙΑ!!!!
Παραθετω εδω καποιες αναρτησεις που θεωρω πολυ ενδιαφερουσες, για το τι εχει συμβει τις τελευταιες ημερες, το πως ο απλος πολιτης τα αντιλαμβανεται ολα αυτα, τι περιμενει απο το κινημα και ποσο κοντα ειμαστε στο να πεσουμε στην παγιδα...
http://giorgossarris.blogspot.com/2011/05/blog-post_5077.html
http://swell-swell.blogspot.com/2011/05/blog-post_31.html
http://edoketora.blogspot.com/2011/05/blog-post_9590.html
http://dpurpler2.blogspot.com/2011/05/blog-post.html?zx=b11f1e44863b766e


Ψυχραιμια λοιπον συμπολιτες μου, συνεση και προπαντως ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!!! Μην πεσουμε στην παγιδα και μην αλληλοφαγωθουμε, ειναι κριμα...Ας ψαξουμε να βρουμε οσα μας ενωνουν παρα οσα μας χωριζουν και ας κρατησουμε την αγνοτητα αυτου του κινηματος ακεραιη!
Δυστυχως ειναι πολλα τα παραδειγματα που η διασπαση κατακερματισε το λαο μας και χαλασε καθε αγωνα! Σε επομενη αναρτηση θα αναφερθω πιο συγκεκριμενα।

Προς το παρον, η πλατεια με καλει...παω με την ελπιδα σημερα να ειναι μια ακομα καλυτερη μερα!

Πεταλουδισια, αγωνιστικα φιλια!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!

Δήλωση του ΑΝΤΙ Προέδρου του Ν.ΙΝΚΑ κ. Δημήτρη Καραμήτσα

Αγαπητοί  φίλοι, σύντροφοι, συναγωνιστές  

Είμαστε όλοι «αγανακτισμένοι» και αγανακτισμένοι για όσα έχουν συμβεί και εξακολουθούν να συμβαίνουν στο τόπο μας, για όσα  έχουν συμβεί και εξακολουθούν να συμβαίνουν στην πατρίδα.     Είναι βέβαιο πως δεν είναι το σήμερα μόνο που μας πλήγωσε. Μας πλήγωσε και το χθες και το προχθές αυτού του τόπου.  Οι  ίδιοι πολλές φορές πέσαμε θύματα μιας σφαλερής και καταστροφικής  νοοτροπίας
Μας την δίδαξαν και  την επέβαλλαν με το νόμο τους και  την έλλειψη κάθε δυνατότητας  δράσης μας,. Τουλάχιστον για τους περισσότερους από εμάς η αντίθεση σε όσα συνέβαιναν στην χώρα εγκλωβιζόταν στην οργή και την απόγνωση.   
Θαρρώ πως ήλθε η ώρα να μιλήσουμε, θαρρώ  πως ήλθε η ώρα να συναχθούμε, να συνάξουμε τα χιλιάδες, τα εκατομμύρια  σώματά μας, που στέκονταν βουβά και άγνωστα μεταξύ τους και να προχωρήσουμε χέρι – χέρι, όχι μόνο στην εκδήλωση της αποστροφής μας σε όσα έχουν συμβεί και συμβαίνουν στον τόπο, αλλά κυρίως στην δημιουργία ενός μετώπου ελεύθερων ανθρώπων που θα απαιτήσει την πραγματική δημοκρατία, την πραγματική κοινωνία όλων των Ελλήνων, την κοινωνία με κέντρο της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.  
Μόνο  με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουμε να δώσουμε πραγματικές διεξόδους  στον τόπο μας, στην πατρίδα μας, στην κοινωνία μας και στα παιδιά μας.


    Ήλθε  λοιπόν η ώρα, η ώρα της ανάστασης  και της δράσης, η ώρα της  ουσίας. 'Ολες  οι μαζώξεις μας, όλες οι συγκεντρώσεις  μας πρέπει να οδηγούν στην ζύμωση κοινών θέσεων, στον ελεύθερο  ανοικτό  διάλογο, στην ομοψυχία και στην ομοφωνία σε προτάσεις και ψηφίσματα για την Ελλάδα που ονειρευόμαστε, αξίζουμε και έχουμε ανάγκη. Όλα αυτά θα γίνουν οι βάσεις για να προχωρήσουμε και να πραγματώσουμε την Ελλάδα όλων μας.  

                Με συντροφικούς χαιρετισμούς 
                      Δημήτρης Καραμήτσας  

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΛΙΤΕΧΝΩΝ-ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΩΝ

Ανοιχτή επιστολή του Γιάννη Κότσιρα 

http://kotsiras.gr/site2007/main_gr.htm

 Από σήμερα καλώ όλους τους φίλους μου αλλά και όλους τους συναδέλφους μου να κατεβαίνουν στις 6 στο Σύνταγμα ή σε όποια άλλη πλατεία βρίσκεται κοντά τους

"Για την διαμαρτυρία στο Σύνταγμα...

Η πρωτοβουλία που αναλήφθηκε για αυτή τη μορφή διαμαρτυρίας είναι ιστορική.

Το ποιος είχε την ιδέα και με ποιο σκοπό δεν με αφορά και δεν πρέπει κανείς μας να πέσει σε συνωμοσιολογίες και φαντάσματα του παρελθόντος. Πάντα έτσι κατάφερναν να διασπάσουν τη λαϊκή φωνή. Αυτή που δεν έχει χρώμα, κόμμα και υστεροβουλία.

Στο χέρι μας είναι αυτή τη φορά να καταλάβουν πως από τον τόπο που ξεκίνησε η δημοκρατία δεν θα επιτρέψουμε ούτε να πεθάνει αλλά ούτε και να διαστρεβλωθεί όπως ελπίζουν. Το αν οι πολιτικοί μας είναι τσιράκια αυτών που καταστρέφουν εθνικές οικονομίες για να κατακτούν τις χώρες, θα το έχουν ως βάρος στη συνείδησή τους όταν θα εξοστρακιστούν από την χώρα όπως συνέβαινε στην αρχαιότητα.

Ας τους αποδείξουμε πως η Ελλάδα δεν θα εξαφανιστεί από το χάρτη.

Ας τους αποδείξουμε πως και η Ευρώπη χρειάζεται την Ελλάδα και όχι μόνο η Ελλάδα την Ευρώπη. Ας μην φοβόμαστε την έξοδό μας από την Γερμανική συνομοσπονδία αποκαλούμενη ως Ευρωπαϊκή ένωση. Οι Γερμανοί δεν ήταν ποτέ φίλοι μας. Απλά βρήκαν ένα πιο έξυπνο και πιο ύπουλο τρόπο να κερδίσουν τον χαμένο πόλεμο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Σκέψεις… κομματικές
Του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)
ΕΙΔΑΝ το Κίνημα οι πολιτικοί και τρόμαξαν. Είδαν τους αγανακτισμένους «ακαπέλωτους» και… αγανάκτησαν. Ανύπαρκτες εξέδρες, χωρίς μικρόφωνα, λάβαρα και σημαιάκια, μια λαοθάλασσα με το καράβι άδειο από πλήρωμα και χωρίς καπετάνιο…
ΠΗΡΑΝ τον ομματιών τους οι κομματάρχες, αλλά ξαναγύρισαν. «Δεν έχει πλοίο για σε, δεν έχει οδό…» και ξανά στη λαοθάλασσα για αναμνήσεις και αναστεναγμούς. Δεν έμαθε να κάνει άλλη δουλειά στη ζωή του ο κομματάρχης και ξανάρθε στον τόπο της «δουλειάς». Απογοητευμένος, μαζί και ονειροπόλος. Κάθισε στο βραχάκι από ψηλά και με τριγύρω τους επιτελείς του, έριξε τη ματιά στα πλήθη που «διαδήλωναν», θυμήθηκε, νοστάλγησε κι άρχισε το ονειροπόλημα. Σκέψεις κατά κόμμα και «ιδεολογία», κατά την ιστορία, την πείρα και το παρελθόν έκαστο Κόμμα και… από δεξιάς άρξασθε:
Ν.Δ.: Να’ ταν δεκαετία του ’50 με βασιλιάδες, αυλικούς και διαδόχους, και τα λεφούσια (σαν αυτά των σημερινών στο Σύνταγμα και στον Λ. Πύργο) να έτρεχαν να τους προϋπαντήσουν», την «Ελληνική Βασιλική Χωροφυλακή» να «κόβει φάτσες» και τους «εθνικόφρονες» να παραληρούν…

Ο επίλογος της “ Ελληνοφρένειας”


Δείτε το βίντεο με τον επίλογο του τελευταίου επεισοδίου της τηλεοπτικής “ Ελληνοφρένειας” στο ΣΚΑΙ την 27-5-2011. Δείτε πως η ανάποδη σημαία, σήμα κατατεθέν της εκπομπής εδώ και χρόνια γυρίζει και υπο τον εθνικό ύμνο πέφτουν οι τίτλοι τέλους…
Ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι παρά την ιδεολογική τοποθέτηση του καθένα η σημαία είναι σύμβολο όχι των εθνικιστών αλλά ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας. Σύμβολο απελευθερωτικών αγώνων, κοινωνικών αγώνων, σύμβολο ελευθερίας, σύμβολο που εκφράζει τις αξίες της χώρας και της κοινωνίας και είναι Υπερ άνω όλων. 


Αυτές τις ώρες όλοι μας βαλλόμαστε βάναυσα δεν μπορεί να υπάρχει αντιπαράθεση μεταξύ μας.

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Πάγκαλος στο «ΕΘΝΟΣ» της Κυριακής,..



Aπό το http://insultus.blogspot.com

«Να ψηφίσει εδώ και τώρα, μαζί με την κυβέρνηση, νέο εκλογικό νόμο που να οδηγεί σε ισχυρή κυβέρνηση» καλεί τη ΝΔ, ο Θόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του στο ‘Έθνος της Κυριακής.

«Με τον υπάρχοντα εκλογικό νόμο», τονίζει ο Θ. Πάγκαλος, «θα πάμε σε ακυβερνησία, που σημαίνει πως την επόμενη των εκλογών το δημόσιο δεν θα καταβάλει μισθούς και συντάξεις, ενώ η χώρα θα μετατραπεί σε προτεκτοράτο», χαρακτηριστικά επισημαίνοντας προς τον Αντώνη Σαμαρά πως «αν θέλει πραγματικά να αμφισβητήσει τη λαϊκή νομιμοποίηση της κυβέρνησης, τότε να ψηφίσουμε νέο εκλογικό νόμο που να ισχύσει άμεσα και να εγγυάται ότι το πρώτο κόμμα θα σχηματίσει ισχυρή κυβέρνηση.»
Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει εντελώς! Φασιστοειδή, με περίσσια περιφρόνηση για τις επιθυμίες της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, με κύριο εκπρόσωπο της αθλιότητας τον αντιπρόεδρο της κυβερνητικής  χούντας  Θ. Πάγκαλο.  Πως είναι δυνατόν να προτείνει ότι και 20% να πάρει ένα κόμμα (ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ) θα μπορέσει με εκλογικά τερτίπια να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση; Πόσο αδίσταχτοι είναι; Μέχρι  που μπορούν να φτάσουν ακόμα; Θα βγάλουν και τα τανκς στους δρόμους; Πως είναι δυνατόν να λέγονται αυτά τα πράγματα;

Άνοιξε το θέμα για τις μεταμοσχεύσεις στη Βουλή.

Άνοιξε το θέμα  για τις μεταμοσχεύσεις στη Βουλή.
Mεταμοσχεύσεις στην Eλλάδα.
http://www.ramnousia.com/

Σε λίγο καιρό, με νόμο του ελληνικού κράτους, όλοι οι Έλληνες θα είναι δότες ζωτικών οργάνων.


Καταργείται σύμφωνα με τον Κ.Λοβέρδο η όποια εώς τώρα νομοθεσία και οι λίστες δωρητών. Εάν κάποιος δεν δηλώσει ότι δεν θέλει να είναι ο ίδιος δωρητής τότε αυτόματα θεωρείται δωρητής.

Στην συνεδρίαση της Βουλής ο Κ.Λοβέρδος έκανε μία πρώτη αναφορά στο ζήτημα δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα του συναισθηματικού δωρητή.

Μεγάλο πρόβλημα από ότι φαίνεται είναι η άγνοια των Ελλήνων πάνω στο ζήτημα καθώς και η Θρησκεία διότι όπως όλοι ξέρουμε έχουμε μπροστά μας και μία ανάσταση. Συμφωνώ με τον υπουργό στο σημείο αυτό.Πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε την ανάσταση και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τη βοήθεια σε κάποιο συνάνθρωπο που το έχει ανάγκη.

Ιδιαίτερη ήταν και η στιγμή που πολλοί βουλευτές θέλησαν να πουν πως είναι και οι ίδιοι δωρητές .Τότε κάποιος που μου διαφεύγει το όνομα του είπε πως οι Έλληνες μας μισούν τόσο που κανείς δεν θα ήθελε να του δοθεί όργανο βουλευτή.Οι αντιδράσεις όπως μπορείτε να φανταστείτε ήταν έντονες καθώς το σχόλιο χαρακτηρίστικε σατυρικό. Εμένα πάντως μου ακούστηκε αληθινό .

Στην Ελλάδα υπάρχει το μικρότερο ποσοστό δωρητών οργάνων στην Ευρώπη. Παραδόξως όμως, παρότι δεν υπάρχουν όργανα για να καλυφθούν οι εγχώριες ανάγκες, η Ελλάδα εξάγει όργανα.
Πως μια μικρή χώρα, όπως η Ελλάδα, με τους ελάχιστους δότες, στέλνει όργανα στο εξωτερικό, επειδή στις ελληνικές λίστες δεν βρίσκονται κατάλληλοι λήπτες; Γιατί επιδοτούμενα κέντρα μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα, δεν κάνουν αυτή τη στιγμή μεταμοσχεύσεις;

«Δώσε θάρρος στον χωριάτη να σ’ ανέβει στο κρεβάτι».

Γράφει ο Κλεισθένης.

Το νέο είναι ότι κάποιος απίθανος Γιούργκεν Σταρκ «φιλέλληνας» μέχρι το κόκαλο δήλωσε ότι «η Ελλάδα δεν πρέπει να αρκεστεί σε 50 δις αποκρατικοποιήσεων (ξεπουλήματος) αλλά σε 300 δις.
Τι λες ρε καλόπαιδο;;;;;;;;
Η συμφωνία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τις αποκρατικοποιήσεις (ξεπουλήματα) άνοιξε την όρεξη των τοκογλύφων και θα ζητούν όλο και μεγαλύτερα ποσά όλο και μεγαλύτερη εκποίηση. Η επιμονή τους για συναίνεση έχει σαν στόχο το ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας. Οι παλαιοκομματικές αντιλήψεις και πρακτικές των «σωτήρων» πολιτικάντηδων είναι υπεύθυνες για αυτές τις εξελίξεις.
Το ερώτημα είναι ένα και καυτό. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ;;;;;;;

Λαός Ηρώων και γένος Αντρείων….


Είναι εξωφρενικό πως το κάθε τηλεοπτικό κανάλι και η κάθε εφημερίδα παρουσιάζουν τις συγκεντρώσεις του αγανακτισμένου κόσμου……
Για τις φιλοκυβερνητικούς είναι….
…..«γιορτή» ενάντια στην λιτότητα »…..
……ο Μάης του facebook!!!…..
….. « γιορτή ενάντια στην φτώχεια»!!!!…
Για την  αντιπολίτευση από την άλλη πάλι..….
…. « διαμαρτυρία εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής»…..
Και άλλα τέτοια γραφικά………

Ο κύκλος των χαμένων "πολιτικών"....


Γράφει ο Γρηγόρης Ζωγραφάκης
Μεγάλη φιλολογία για τα σενάρια περί επιστροφής στη δραχμή όλη τη προηγούμενη εβδομάδα….Άρθρα περί του τι θα γινόταν, ακατάσχετη καταθετική αιμορραγία για.... το τραπεζικό Σύστημα και μια αίσθηση ανασφάλειας που έπληξε την Αγορά περισσότερο από αυτή την ίδια ανακοίνωση των μέτρων που αναμένεται από τη Κυβέρνηση με το πέρας των διαπραγματεύσεων….
Οι εξελίξεις δείχνουν ότι όλο αυτό είναι ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας για να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα της συναίνεσης…..Κι ενώ
για μικροκομματική κατανάλωση διαφαίνεται ότι δεν επετεύχθη ουσιαστικά αυτό που ήθελαν οι ξένοι πιστωτές μας το πέτυχαν….Τις αποκρατικοποιήσεις….
Για τη συνέχεια και όσον αφορά το έκτακτο Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Ιουνίου όπου θα κριθεί το μέλλον της Ελλάδας…Το Δ.Ν.Τ. επιμένει ότι δε θα δώσει το μερίδιο του από τη 5η δόση…Γιατί; Γιατί πολύ απλά, όπως προβλέπει το καταστατικό του, η χώρα μας ,με το δεδομένο ότι δε θα βγεί στις Αγορές ούτε το 2012 οπότε και λήγει το πρόγραμμα, δε θα έχει άλλη επιλογή από τη στάση πληρωμών οπότε προτιμά να εξετάσει άλλες εναλλακτικές, στο πλαίσιο της προστασίας των κεφαλαίων των μελών του….Αυτές είναι ένα νέο δάνειο, η αναδιάρθρωση, η επιμήκυνση, η διακράτηση ομολόγων κλπ κλπ.

ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΕΝΤΕ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ..ΟΙ ΑΛΛΟΙ;

.
άντε και άλλοι πέντε με τα υποβρύχια που γέρνουν
οι άλλοι δοσιλογοι,μεγαλοδημοσιογραφοι,μεγαλοσυνδικαλισταδες; που θα πάνε;
Επειδή συμμετέχω στις εκδηλώσεις των αγανακτισμένων πολιτών δεν είχα πολύ χρόνο να γράψω
αργότερα θα πω για τον φασισμό και τον δωσιλογισμό των ΜΜΕ και της κρατικής τηλεόρασης
όπως ενός ακόμα δήθεν αριστερού, κατά σύμπτωση,
(ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ)
που δουλεύει στην κρατική τηλεόραση τον
Κώστα Αρβανίτη που μαζί με την  Μαριλένα Κατσίμη χασκογελούσαν μετά την πρώτη μέρα της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα την Πέμπτη το πρωί,ειρωνεύτηκαν το κίνημα,και έβαλαν ένα άσχετο να πει ότι έλα μωρέ,μετά τις μια έφυγαν όλοι
αργότερα θα πούμε για αυτούς που η κρατική τηλεόραση η ίδια στην σελιδα της παραδέχεται ότι κάθε επεισόδιο στοιχίζει 3 000 ευρω,δηλαδή περιπου 60 000 το μήνα,που πληρώνουμε εμείς  γιατί;
μα για αποπροσονατολιζουν τον κόσμο

τους στείλαμε επώνυμα μηνύματα που τους καταγγελουμε για δωσιλογους και δεν απάντησαν,ούτε τα διάβασαν..
αργότερα και άλλα για αυτούς
ΤΩΡΑ

O Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών καλεί σε ανοιχτή συγκέντρωση

Την Τρίτη 31 Μαΐου 2011, στις 7 το απόγευμα, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών θα πραγματοποιηθεί μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση με πρωτοβουλία του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόση Πελεγρίνη, του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη και ιδρυτή της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών Μίκη Θεοδωράκη και των καθηγητών Γιώργου Κασιμάτη, Γιώργου Κατρούγκαλου, Νότη Μαριά, Κώστα Μπέη και Κώστα Χρυσογόνου.

Η πρόσκληση στην εκδήλωση-συγκέντρωση απευθύνεται σε κάθε πατριώτη που θέλει να διατρανώσει την αντίθεσή του στην υποτέλεια της ελληνικής κοινωνίας και την απαξίωση του δημόσιου πλούτου της Ελλάδας.

Το event στο facebook εδώ:https://www.facebook.com/event.php?eid=212868955410585


GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Αν δεν αλλάξουν οι δομές…




Του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)
ΤΟΥΣ… φωνάξαμε και ήρθαν. Με τον τρόπο μας, με τις δομές, με την πολιτική των πολιτικών μας. Πλάκωσαν οι «εγγυήτριες δυνάμεις» και μας κακοφάνηκε. Μας κυβερνούν οι υπερπόντιοι του ΔΝΤ και οι εταίροι δανειστές-τοκογλύφοι μας, η Ελλάδα μας βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί, κάποιοι αναπολούν «ωραίες στιγμές» και περιμένουμε κάτι ν’ αλλάξει. Στην Ελλάδα της ρεμούλας που δεν την προσέξαμε κι ούτε πως το φιλότιμο το’ πνιξε η διαφθορά.
ΠΕΣ, λοιπόν, πως «σωθήκαμε» με δανεικά, έπεσε το παραδάκι της 5ης δόσης, δεν πάμε για εκλογές (οι πολιτικοί ξαναβρήκαν τον ύπνο τους) κι εμείς δεν βλέπουμε εφιάλτες.

Σήμερα το Σύνταγμα βούλιαξεε!!!



Δυστυχώς η κάμερα του Stop Cartel, σήμερα παρά τις προσδοκίες μας δεν μπόρεσε να μας δώσει live από την αρχή, τη μεγαλειώδη συγκέντρωση που απόψε βούλιαξε το Σύνταγμα!!
Και ο λόγος όπως μας πληροφόρησαν είναι ότι στο Κέντρο δεν είχε σήμα του ιντερνετ!! Όπως και την πρώτη μέρα οι κατοχικοί εξουσιαστές μας μάλλον κατέβασαν το διακόπτη και έκοψαν τη σύνδεση στην πλατεία Συντάγματος για να μη μεταδοθεί αυτό που σήμερα συμβαίνει εκεί κάτω και που λένε ότι έχει ξεπεράσει τις 300.000 κόσμο, κι όχι τις 50.000 που είπε η ΕΡΤ ή τις 60.000 που λέει  το Ζougla.gr ή τις 120.000 που είπε το MEGA.
Κάτι καινούριο γεννιέται, μακριά από κόμματα και χρώματα, που μαύρισαν και ρήμαξαν τη ζωή μας...
Κάτι μεγαλειώδες, χωρίς ινστρούχτορες και γκρουπόσκυλα κομματικά...
Ενότητα και ομοψυχία απαιτεί  ο κόσμος και κανείς δεν τόλμησε να κατεβάσει πανώ και σημαία κομματική στις πλατείες! Μόνο σημαία Ελληνική πια στα χέρια μας και τίποτε άλλο!!!
Δείτε φωτορεπορτάζ στο tsantiri.gr
 
GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

ΟΧΙ !!!


«Τα εύκολα όχι πολλές φορές ενώνουν πιο άνετα, απ’ ό’τι τα πολύ πιο δύσκολα ναι»
«Δείτε την Αίγυπτο. Που οδήγησε το κίνημα του Facebook; Στην εδραίωση σκληρού στρατιωτικού ελέγχου στη χώρα. Κινήματα χωρίς ιδεολογία και οργάνωση, δηλαδή κινήματα που βασίζονται σε ένα συναίσθημα σε μια οργή, δύο πράγματα μπορεί να προσφέρουν. Είτε ενός είδους ανώδυνη και αναποτελεσματική τελικά εκτόνωση, που δεν ενδιαφέρει καν την πολιτική αυτή καθ’ εαυτήν, είτε ανοίγουν το δρόμο για την κατάληψη της εξουσίας με αντιδημοκρατικές μεθόδους σε οργανωμένες μειοψηφίες».
Αυτά δήλωσε ο αντιπρόεδρος της  τροικανής κυβέρνησης…

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

«Διαμαρτυρόμενοι» στο Σύνταγμα, σήμερα...


Aπό το http://insultus.blogspot.com

Ξεκίνησα σήμερα Κυριακή 29/5/2011 κατά τις 06.00 μ.μ. με κατεύθυνση την Πλατεία Συντάγματος. Από Συγγρού – ΦΙΞ προσπάθησα να πάρω το Μετρό. Στα εισιτήρια μας είπανε ότι δεν θα μπορέσουμε να επιβιβαστούμε στους συρμούς  λόγω του μεγάλου πλήθους ανθρώπων.  Ωστόσο κατεβήκαμε στην πλατφόρμα του Μετρό προς Σύνταγμα. Οι άνθρωποι ήταν εκατοντάδες. Με μεγάλη δυσκολία και αρκετή τύχη επιβιβάστηκα στον συρμό και έφτασα στο Σύνταγμα. Ήταν απίστευτο το πλήθος του κόσμου που ευρισκότανε στην πλατεία και κυρίως επί της Λεωφόρου Αμαλίας μπροστά από τη Βουλή. Η πυκνότητα στον δρόμο ήταν τέτοια που με μεγάλη δυσκολία μπορούσες να περπατήσεις μερικά μέτρα. Με μια πρώτη εκτίμηση το πλήθος υπερέβαινε τις 70.000. Ήταν απλοί άνθρωποι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, ποδηλάτες, οικογένειες με τα παιδιά τους (ακόμα και μωρά). Τα συνθήματα  είχαν αρχίσει. «Κλέφτες – Κλέφτες»,  «πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από εδώ» κ.α.  και χιλιάδες μούντζες προς το μέρος της Βουλής. Διαδήλωση ειρηνική  ενάντια στο Μνημόνιο, στην κυβέρνηση Παπανδρέου, στους βουλευτές. Άνθρωποι συζητούσαν μεταξύ τους για την οικονομική κατάσταση στη χώρα, ασκώντας πολύ έντονη κριτική στις επιλογές της κυβέρνησης με τις οποίες διαφωνούσαν εντελώς! Μιλούσαν όλοι για τη Χούντα του Παπανδρέου, για το ξεπούλημα της χώρας, της Εθνικής κυριαρχίας και της δημόσιας περιουσίας. Χωρίς καμιά παρουσία όλων των κομμάτων,  συνδικαλιστών και κουκουλοφόρων. Πρέπει όμως σιγά – σιγά να διατυπώσουν οι διαδηλωτές και συγκεκριμένα αιτήματα. Να μην ξεφουσκώσει η αντίδραση του λαού πριν κερδίσει τους στόχους της.

Ανακοινώσεις από Πλατεία Συντάγματος. 1. Ομάδες Εργασίας 2. Υλικά που χρειάζεται να συγκεντρωθούν 3. Τράπεζα Χρόνου-Προσφορά Μαθημάτων


Οργανώνονται Ομάδες Εργασίας, στις ακόλουθες κατηγορίες:
1. Τεχνική Υποστήριξη
2.Εφοδιασμός Υλικού
3.Εκδηλώσεις-Καλλιτεχνικά
4.Υγεία-Καθαρισμός
5.Γραμματειακή Υποστήριξη
6.Ομάδα Νομικής Υποστήριξης
7. Ομάδα Σίτισης
8. Ομάδα Μεταφράσεων
9. Ομάδα Περιφρούρησης
————————————————————————————
2. Παρακαλούνται όσοι μπορούν, να προσφέρουν τα ακόλουθα υλικά.

Επίσης, ο καθένας που μπορεί να προσφέρει συγκεκριμένο υλικό, να τσεκάρει το αντικείμενο στη λίστα,
για αποφυγή διπλών συνεισφορών:
-Καρέκλες
-Τραπέζια
-Σκηνές
-Λινάτσες & στράτσα
-Ταμπλό
-Μπογιές, μαρκαδόροι
-Πινέλα
-Σελλοτέηπ
-Υπολογιστές (για το κέντρο ενημέρωσης & για ν΄ανεβαίνουν άμεσα στο διαδίκτυο ανακοινώσεις από την Πλατεία)
-Μπαλαντέζες
-Μικροφωνικό
-Προτζέκτορας για βίντεο
-Πανί Προβολής
-Ηχεία
-Σακούλες Σκουπιδιών
-Χαρτί Α4
———————————————————————————————
3. Τράπεζα Χρόνου- Μαθήματα. Τί σχετικό μπορεί να προσφέρει ο καθένας.

Από την Πλατεία

Πηγή: Από τους Σχολιαστές χωρίς σύνορα

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Η διαφορά του Μαρμαρωμένου Βασιλιά και του Μαρμαρωμένου Πρωθυπουργού.....


Γράφει ο Γρηγόρης Ζωγραφάκης
Σαν σήμερα το 1453 ακούστηκε η φράση «Η Πόλις Εάλω…»Ήταν λίγο μετά αφότου η Κερκόπορτα άνοιξε….Από τη Λειτουργία εκείνης της μέρας οι.... υπερασπιστές της γνώριζαν ότι ήταν η τελευταία μέρα που αντίκρυζαν…..Ήξεραν ότι η Πόλη θα χανόταν……Πιστοί όμως στα λόγια του Αυτοκράτορα έμειναν εκεί καθώς είχε διαμηνύσει στο Μωάμεθ τον Πορθητή ότι «Το δε την πόλιν σοι δούναι, ούτ’ εμόν έστιν ούτ’ άλλου των κατοικούντων εν ταύτη. Κοινή γαρ γνώμη πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν και ου φεισόμεθα της ζωής ημών”.
Φυσικά για κάποιους «ηγέτες» σήμερα το άνοιγμα των Πυλών της Βασιλεύουσας θα ήταν πράξη ευθύνης και ανάγκη εθνική και επιτακτική…..Αυτό που ο λαός είπε «πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν» θα το μετέφραζε στο «ηγετικό» του μυαλό εγώ θα πορευτώ μόνος υπεύθυνα…..
Είναι κρίμα που αυτό που σε κάθε άλλη εποχή του ελληνισμού θα ονομαζόταν εσχάτη προδοσία σήμερα να λέγεται πράξη εθνικής ευθύνης……
Το ότι λέγεται και ακούγεται δε σημαίνει ότι είναι…..Στη συνείδηση του λαού τουλάχιστον…..Είναι ντροπή όμως γι’ αυτόν που το λέει……Και για εκείνους που το αναπαράγουν….
Σήμερα είναι μέρα θλίψης….Πολύ περισσότερο γιατί και η γενικότερη κατάσταση είναι θλιβερή.....Κάποιος εύστοχα είπε ότι η γενιά της Μεταπολίτευσης έφαγε το ψωμί που έπρεπε να είχε κρατήσει για τα παιδιά της……
Και τους κατηγορήσαμε….Σκεφτείτε όμως την ευθύνη της δικής μας γενιάς….Που με τη σιωπή της δεν αφαιρεί απλά το ψωμί από τα παιδιά της….Κάνει κάτι πολύ χειρότερο….Για να εξασφαλίσει ένα ξεροκόμματο παίρνει την Ελλάδα από τα παιδιά της…..
Η ευθύνη είναι φοβερή…Αυτό είναι που πρέπει να μας τρομάζει…Όχι οι δηλώσεις ανεύθυνων επιτρόπων και οι δηλώσεις πολιτικών…..Τα δύσκολα είναι μπροστά μας…..Οι αποφάσεις είναι δικές μας…..Η σιωπή είναι συναίνεση….Και δε μιλάω για το κουκλοθέατρο που παίχτηκε τη Παρασκευή….

Η ζωή σου -να το ξέρεις- είναι επικηρυγμένη!




http://toixo-toixo.blogspot.com/2011/05/blog-post_29.html
Να πεθαίνεις για την Ελλάδα είναι άλλο,
κι άλλο εκείνη να σε πεθαίνει!

Κι εσύ Ελένη της επαρχίας, της Αθήνας κοιμωμένη που χρόοονια τα χρόνια κοιμόσουν τον ύπνο του δικαίου και ενίοτε του αδίκου, αντιλαμβάνεσαι τώρα ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονταν.
Το κόμμα που αγάπησες, που υποστήριξες, που ταυτίστηκες μαζί του σε πούλαγε τόσα χρόνια κάτω από το τραπέζι και σου έριχνε ξεροκόμματα για να σε κρατάει ευτυχισμένη.
(Τώρα που σφίξανε τα γάλατα, σε πουλάει και πάνω από το τραπέζι.)
Για χρόνια το κόμμα σου υποχθόνια δουλεύει με μοναδικό σκοπό να σε μπάσει στο παιχνίδι, τη ζωή σου πως θα φτιάξει, να σου τάξει, να σου τάξει, την ψυχή σου να ρημάξει.
Κι όλα αυτά σην πλάτη σου. Κι εσύ του βάζεις πλάτη.
Σε καθιστά συνυπεύθυνη του εγκλήματος.
Κι΄όταν έρχονται τα δύσκολα κι εσύ προσεύχεσαι στο Όρος, οι Ιούδες που έτρεφες στον κόρφο σου, με την ψήφο σου, σε πουλούν για τριάντα αργύρια.
Και όχι μόνο σε πουλούν.
Αλλά σου λένε ότι το έκαναν για το καλό σου... για να εκθέσεις την τιμιότητά σου ενώπιον του κακού κηδεμόνα!

Νέα παρέμβαση του Μίκη με επιστολή στους «Αγανακτισμένους»

Νέα παρέμβαση του Μίκη με επιστολή στους «Αγανακτισμένους»

Mε επιστολή του προς τους «Αγανακτισμένους» πολίτες, ο Μίκης Θεοδωράκης επικροτεί τη στάση τους και σημειώνει πως «και οι πέτρες ομολογούν την αποτυχία του Μνημονίου».
Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:
«Χαιρετίζουμε τους δεκάδες, ίσως εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, κυρίως νέους μας, που μαζεύτηκαν στις πλατείες όλων των μεγάλων πόλεων, διαδηλώνοντας την αγανάκτησή τους για το Μνημόνιο-μνημόσυνο, ζητώντας να φύγει η Κυβέρνηση της ντροπής και όλο το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίστηκε δημόσια αξιώματα, καταστρέφοντας, λεηλατώντας και υποδουλώνοντας την Ελλάδα.Η θέση όλων αυτών δεν είναι στη Βουλή, είναι στη φυλακή.
Χαιρετίζουμε τις πρώτες Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιούνται στο κέντρο των πόλεών μας, τον άμεσο δημοκρατικό χαρακτήρα που πασχίζει να ανακαλύψει το πρωτοφανέρωτο κίνημα των νέων μας.
Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους των δημόσιων επιχειρήσεων, που άρχισαν από χτες διαδηλώσεις, απεργίες και καταλήψεις, υπερασπιζόμενοι το κράτος μας, που χρειάζεται απελπιστικά, όχι την κατεδάφιση που προγραμματίζει το ΔΝΤ, αλλά τη ριζική του βελτίωση και μεταρρύθμιση.
Με τις κινητοποιήσεις τους, οι εργαζόμενοι του Ταμιευτηρίου, της ΔΕΗ, του ΟΠΑΠ υπερασπίζονται τη δική μας περιουσία, την περιουσία του ελληνικού λαού, που επιχειρούν τώρα να λεηλατήσουν οι ξένες τράπεζες, μέσω μιας κυβέρνησης-μαριονέτας τους στην Αθήνα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Ποια… κίνηση βουλευτών;
Του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)
ΥΠΑΡΧΟΥΝ θεωρίες. Ο καπιταλισμός μας τα έδωσε(;) κι ήρθε η ώρα να (μας) τα πάρει πίσω. Και δεν ξόδευε μόνο ο πλούσιος περισσότερα από όσα παρήγε. Και ο τελευταίος ευρωπαίος πέρασε τις «ωραίες» στιγμές του υπερκαταναλωτισμού και ήρθε η «άμπωτις». Και, βέβαια, δικαιούται και η τελευταία χωριάτισσα (άλλοτε ξύπναγε ξημερώματα για τα καπνά) να νοιάζεται για «άι λάινερ» και να πληρώνει για «Μπόντι λάιν», αλλά ο καπιταλισμός άλλα κελεύει και… εκδικείται.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ πανευρωπαϊκά, σήμερα, και προηγήθηκαν άλλες. Με τον πιο σύγχρονο και πολιτισμένο τρόπο και με ΜΑΤ «αχρηστεμένα». Στην Αθήνα της… βουλής και στη Θεσσαλονίκη του Λ. Πύργου. Με την οργή ελεγχόμενη και τις μολότοφ άσκαστες στην τσάντα ξεσκέπαστων κουκουλοφόρων. Με τα κόμματα εκποδών και τις «ιδεολογίες» σε απόσταση ασφαλείας. Δεν πνίγηκε η οργή του κόσμου-πνίγηκε η προσδοκία κάποιων να «κάψουν την Αθήνα».
ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ έξω απ’ τη βουλή και μετρήσαμε υψωμένες γροθιές που εναλλάσσονταν με μούντζες. Έξω οργή, μέσα… σιωπή και οι διπλοσκοπιές μη μας πάθουν κάτι και γίνει το «επάγγελμα» λιγότερο ελκυστικό. Οι εθνοπατέρες συνεδρίαζαν. Για το καλό μας. Για τα προβλήματα του κόσμου κι είχαν πολλές νύχτες να κοιμηθούν. 

Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ

 
                 
                                                     http://iasmos.blogspot.com

GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

πλάτη στην απάτη...



Η, σχετική με το μνημόνιο, επαίσχυντη δανειακή σύμβαση διακηρύσσει ότι:
Η Ελλάδα παραιτήθηκε αμετάκλητα και άνευ όρων απ’ την ασυλία των κυριαρχικών της δικαιωμάτων και των περιουσιακών της στοιχείων!…
Για την ακρίβεια, την παγίδευσαν και την εξανάγκασαν να παραιτηθεί. Ή μάλλον, πιο σωστά, τη δολοφόνησαν.
Με το πρόσχημα της απατηλά μεθοδευμένης και συσσωρευμένης χρεοκοπίας. Η οποία δημιουργήθηκε απ’ τα ληστρικά πανωτόκια της τοκογλυφίας. Αφού τα πραγματικά δάνεια έχουν-πάλιν και πολλάκις-αποπληρωθεί….
Κάποιοι νομομαθείς και συνταγματολόγοι χαρακτηρίζουν το μνημόνιο αντισυνταγματικό. Γιατί, λέει, δεν ψηφίστηκε από τα 3/5 της βουλής…
Δηλαδή, αν το προδοτικό αυτό τερατούργημα, ψηφιζόταν κι απ’ τα 5/5 της Βουλής, θα μπορούσε ποτέ να γίνει αποδεκτό απ’ τη συνείδηση του λαού; Τον οποίο, αδιάκοπα αποπροσανατολίζουν και τρομοκρατούν. Και, εδώ και ένα χρόνο, με τα χίλια ψέματα και τους εκβιασμούς, στο σκοτάδι της άγνοιας κρατούν!…
Ή μήπως το Σύνταγμα δεν το φτιάνουν οι αρχιτέκτονες των ληστρικών σε βάρος του λαού συμφερόντων και προνομίων!

Kαι πάλι στις επάλξεις!! Ζωντανά στο Σύνταγμα!


Watch live streaming video from stopcarteltvgr at livestream.com

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

To 1o ψήφισμα της συνέλευσης της Πλ.Συντάγματος- Ισότητα, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια!

Από το Γιώργο Σαρρή



Αυτό ειναι το κείμενο μανιφέστο που ψηφίστηκε μετά από ώρες συζήτησης στην πλατεία Συντάγματος και αποθεώθηκε μόλις τελείωσε η διαδικασία!
(Οπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα real-democracy.gr)


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς.Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, που έχουμε έρθει στο σύνταγμα για να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές μας και το μέλλον μας.

Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς.

Καλούμε όλους τους Αθηναίους, εργαζόμενους, ανέργους και νεολαία στο Σύνταγμα, και όλη την κοινωνία να γεμίσει τις πλατείες και να πάρει τη ζωή στα χέρια της.

Εκεί στις πλατείες θα συνδιαμορφώσουμε όλα μας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους που θα απεργήσουν την επόμενη περίοδο να καταλήγουν και να παραμένουν στο Σύνταγμα.

Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες, μέχρι να φύγουνε αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, Τρόικα, Τράπεζες, Μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται. Τους διαμηνύουμε ότι το χρέος δεν είναι δικό μας.

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!

ΙΣΟΤΗΤΑ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ!


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Τα επικίνδυνα παιχνίδια του κ Παπανδρέου.

http://insultus.blogspot.com
Ο κ Παπανδρέου παίζει επικίνδυνα με τους θεσμούς με τρόπο απολύτως τυχοδιωκτικό. Δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα. Μας έχει γεμίσει με απίστευτα ψέματα.
Την ίδια μέρα που βγαίνουν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, όπου ο λαός στην μεγάλη πλειοψηφία του τάσσεται κατά του Μνημονίου και της κυβέρνησης του Παπανδρέου, αυτός δηλώνει ότι έχει την στηρίξει όλου του Ελληνικού λαού. Μας δουλεύει χοντρά. Είναι αδίσταχτος! Είναι ανάλγητος! Είναι προδότης των Εθνικών Συμφερόντων της χώρας!
Το Μνημόνιο 1, που μας είπε ότι ήταν απολύτως αναγκαίο για να σωθούμε, δεν μας έσωσε αλλά μας έστειλε στα τάρταρα, αλλά ο κ Παπανδρέου, ο κύριος υπεύθυνος της αποτυχίας του Μνημονίου 1 με την αλλοπρόσαλλη πολιτική του, ο ίδιος μας ζητά τώρα επιτακτικά και εκβιαστικά να μας σώσει ξανά με το Μνημόνιο 2. Ο άνθρωπος δεν παίζεται. Έχει απίστευτο θράσος!
Έχει όλα σχεδόν τα ΜΜΕ (που κατέχονται από μεγαλοεργολάβους και μεγαλοεπιχειρηματίες) στο πλευρό του ασκώντας μαύρη προπαγάνδα.
Ο κ Παπανδρέου έπαιξε και πάλι με τους θεσμούς, όταν ενέπλεξε στον εκβιασμό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος δυστυχώς πρόθυμα «εξυπηρέτησε» τον κ Παπανδρέου. Διλήμματα του τύπου, αν δεν ξεπουληθούμε πάμε για πτώχευση ή του τύπου ευρώ ή δραχμή, που μπήκαν στο τραπέζι, προκάλεσαν μεγάλη σύγχυση.
Τώρα ο κ Παπανδρέου δηλώνει πως δεν θα κάνει εκλογές, ούτε δημοψήφισμα, τα οποία επέσειε τις προηγούμενες μέρες εκβιαστικά. Όλα ήταν μια ακόμα μπλόφα, ένας ακόμα εκβιασμός.
Ο κ Παπανδρέου δεν μπορεί και δεν θέλει να κάνει εκλογές, ούτε αντέχει να απολέσει την εξουσία. Πρώτα γιατί είναι εξουσιομανής και δεν θέλει να απογοητεύσει την μαμά του, η οποία τον καμαρώνει σαν πρωθυπουργό. Δεύτερο ο κ Παπανδρέου εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία των Αμερικανών, του ΔΝΤ και της Ευρώπης.
Ο κ Παπανδρέου δεν έχει ακόμα τελειώσει με τις «δουλειές» που έχει αναλάβει να εκτελέσει στην Ελλάδα. Ο κ Παπανδρέου ανέλαβε να εξοντώσει τον Ελληνικό λαό, να αφανίσει την μικρομεσαία τάξη, να φτωχύνει περισσότερο τους φτωχούς και να εξασφαλίσει μεγάλα κέρδη για τις τράπεζες και το μεγάλο κεφάλαιο.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ!!! "Η Αργεντινή δεν ήταν τίποτε. Εσάς θα σας εξαφανίσουν…",του Mark Weisbrot

(Ο οπτικός εκχυδαϊσμός, είναι ψήγμα μπροστά στον πολιτικό βιασμό και τα μελλοντικά επακόλουθα...)

http://gelastoapogeuma.blogspot.com/2011/05/mark-weisbrot.html

Ένα άρθρο γραμμένο από τον Δρα Mark Weisbrot, διακεκριμένου οικονομολόγου (Washington D.C.) που έζησε τα γεγονότα της Αργεντινής από κοντά.

Ερώτηση: Στην Ελλάδα κύριε καθηγητά, δεν γνωρίζουμε πολλά για το τι έγινε στην Αργεντινή με το ΔΝΤ. Το μόνο που θυμάμαι (και μ’ έχει σημαδέψει), είναι ένα πλάνο από κάπου ψηλά, που έδειχνε μία «αδέσποτη» αγελάδα να τρέχει και κόσμο, πολύ κόσμο, να την κομματιάζει ενώ ήταν ζωντανή(!) όπως έλεγε ο σπίκερ, για να εξασφαλίσει κρέας.
Απάντηση: Ο μόνος τρόπος να επιβιώσετε είναι επί ένα μήνα κάθε ημέρα συνέχεια να βγαίνετε σύσσωμοι και ενωμένοι 8 εκατομμύρια άνθρωποι, μιλάω για τους ενήλικες, στους δρόμους μέχρι να ανασταλούν όλες μα όλες οι καθημερινές λειτουργίες. Μόνο κατ’ αυτόν τον τρόπο θα εκβιαστεί η Ε.Ε. αρκετά ώστε να δώσει χρήματα και άτοκα μάλιστα, τα οποία και διαθέτει. Δεν είστε ξέμπαρκοι, για όνομα του Θεού, ενώ η Αργεντινή ήταν εντελώς μόνη και απροστάτευτη.
Η Ε.Ε. δεν επιθυμεί κάτι αντίστοιχο, μα πρέπει να ασκηθεί η κατάλληλη πίεση πλέον από κάτω προς τα πάνω και όχι αντιστρόφως.Η μόνη σωτηρία πλέον είναι να εξαναγκάσετε τη Γερμανία να πληρώσει τα 74 δις. που χρωστάει στην Ελλάδα για την περίοδο 1939-1945. Μάλιστα ακούγεται ταυτόχρονα σε πολλούς κύκλους στη Γενεύη όπου ζω, ότι η Ελβετία θα δώσει ως δώρο στην Ελλάδα, δίχως απαίτηση επιστροφής, 100 δις, ώστε να μην οδηγηθεί ευρωπαϊκή χώρα, με τέτοιες τραγικές συνέπειες, στο στόμα του λιονταριού.

Πέθανε το πολιτικό σύστημα,χάθηκε και η τσίπα


Οπως ήταν φυσικό κι αναμενόμενο δεν υπήρξε κλίμα συναίνεσης και κοινής πορείας στο σημερινό συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.Και πως θα μπορούσε άλλωστε αφού μόλις προχτές είχαν διαφωνήσει στις κατ' ιδίαν συναντήσεις τους με τον Πρωθυπουργό.

Οχι μόνο δεν προσέφερε τίποτα η σχεδόν 4ωρη συνάντηση αλλά αντιθέτως επιβεβαίωσε ότι το σάπιο πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα,όπως εκφράζεται από τα συγκεκριμένα κόμματα,πέθανε οριστικά.Ανθρωποι ανίκανοι να αφουγκραστούν την κοινωνία και τις πραγματικές ανάγκες της.Πολιτικά ανδρείκελα εγχώριων και ξένων τραπεζιτών.Ολοι τους πολιτικοί του περασμένου αιώνα κουβαλάνε αμαρτίες και κατάλοιπα του παρελθόντος.Γαλουχημένοι στο δόγμα της πελατειακής-κομματικής λογικής,του μαυρογυαλούρου  και του κουμπάρου,αδυνατούν να δουν πέρα από τη μύτη τους και το προσωπικό τους συμφέρον.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Απ’ την καρέκλα (του… σπιτιού τους)
Του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)
ΔΕΝ πήγαν ως έλληνες στον Πρόεδρο. Ως κομματάρχες και «εξαρτημένοι» προσήλθαν στη σύσκεψη οι αρχηγοί και η συνέχεια ήταν γνωστή και προβλεπόμενη. Κατά τα ήθη του έκαστος, κατά την πρακτική και την ιδεολογία του. Με την Ελλάδα στο πίσω του μυαλού τους και με το μάτι ανήσυχο στον ψηφοφόρο.
ΝΩΡΙΤΕΡΑ, είχαν πραγματοποιήσει τη σύσκεψη τους οι αρχηγοί. Με τους επιτελείς και με το… κομπιουτεράκι. Τι κάνουμε για να αυξήσουμε τα κουκιά; Κι αν κάνουμε τη γκάφα, πώς κάνεις τα ποσοστά διψήφια, τι βγαίνεις να πεις στους οπαδούς σου; Κι αν είσαι ΚΚΕ είτε βραχύβια παραφυάδα και δεν βροντοφωνάξεις το σύνθημα (της δεξιάς) «να φύγει ο Παπανδρέου», τι διάολο το’ θελαν οι «πρόγονοί» σου εκείνο το (δικαιολογημένο) της αριστεράς «Παπανδρέου πού θα πας, το κεφάλι σου θα φας»;

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Ζωντανά και απόψε στο Σύνταγμα...


Watch live streaming video from stopcarteltvgr at livestream.com


 GoPetition

Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Γέμισε το Σύνταγμα κατσαρόλες. Χιλιάδες Αγανακτισμένων και σήμερα!



Aπό το tromaktiko Δείτε LIVE

Κλέφτες... κλέφτες...
Αέρα αέρα να φύγει η χολέρα...
Είναι μερικά απο τα συνθήματα που ακούγονται στο Σύνταγμα εναντίον πολιτικών, δημοσιογράφων και μνημονίου.



GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Αγανακτισμένα Χαμομηλάκια!!

είμαστε αγανακτισμένοι όλοι εμείς οι έφηβοι
είμαστε αγανακτισμένοι όλοι εμείς οι νέοι
είμαστε αγανακτισμένα όλα εμείς τα παιδιά

Δεν δέχομαι, δεν μπορώ να δεχτώ ότι έφυγε
το φιλότιμο από τον τόπο μου.
—-Το καταλαβαίνετε;
Αυτό με πονάει και με θυμώνει περισσότερο απ’ όλα.

επειδή:

—-δεν προστατεύσατε την πατρίδα μας
—-εκμεταλλευτήκατε και καταχραστήκατε ό,τι ήταν δυνατόν
—-υποθηκεύσατε το μέλλον μας με κάθε τρόπο
—-αφαιρέσατε τις ελπίδες μας

—-Με ποιο δικαίωμα για δεκαετίες ξεσαλώνατε υποθηκεύοντας τα αγέννητα;
—-Με ποιο δικαίωμα αφήσατε τόσες γενιές απαίδευτες με αποτέλεσμα να ψηφίζουν και να ξαναψηφίζουν εσάς τους ίδιους που φέρατε εδώ τα πράγματα;
—-Με ποιο δικαίωμα;

Με το μάτι του Κυκλώνα....

H κ. Μαρία Δ(ρ)α(χ)μανάκη, αφού πάσχισε πρίν λίγες δεκαετίες να διώξει τους Συνταγματάρχες σήμερα προσπαθεί να μας επιβάλλει τη Δικτατορία των Ευρωπαίων Επιτρόπων…..Επίσης έδειξε ότι μια.... επίτροπος αλιείας στην Ε.Ε. κάτι κρίσιμες στιγμές όπως αυτές που ζούμε, έχει ως λειτούργημα το «ψάρωμα» για να δικαιολογεί τη δουλειά της…

Δε θα ήταν πιο....
εύκολη η συναίνεση αν είχε ερωτηθεί ο Λαός…;Tώρα σε τι προσπαθούν να συναινέσουν….;Σε αυτό που θέλει ο Γιώργος…; Σε αυτό που λεει ο Αντώνης…;O Kαρατζαφέρης , η Παπαρήγα, ο Τσίπρας….;Κι αν συναινέσουν σε κάτι που δε θέλει ο λαός….;

O κ. Γιούνγκερ απειλεί ότι δε θα βοηθήσουν την Ελλάδα…. Αν σας βαστάει κάντε το….Αλλιώς θα χαρούμε να σας πούμε τη φράση που χρησιμοποίησε ο κ. Όλι Ρέν πέρυσι…. «Καλό Κουράιο…» και θα σας καλωσορίσουμε στο θαυμαστό κόσμο της δημοσιονομικής προσαρμογής…..Παίρνοντας μαζί μας και εσάς….
Kαι αφού κ. Παπανδρέου έχετε τη κοινωνία με το μέρος σας γιατί με το πέρας της χθεσινής συσκέψεως στη Βουλή δε περάσατε από τους Αγανακτισμένους να σας συγχαρούν για τις πρωτοβουλίες σας….;

Ακούσαμε ότι ο κ. Καμίνης, μετά την αίσθηση ασφάλειας που καλλιέργησε στους πολίτες δηλώνοντας ότι περπατάει άφοβα σε όλους του δρόμους της Αθήνας(με αστυνομική συνοδεία),έσβησε τα φώτα στο Σύνταγμα…..Και τον συγχαίρουμε γιατί δεν ήθελε να βλέπουμε τα χάλια τους…..Μπράβο κ. Καμίνη….
http://pikri-sokolata.blogspot.com