2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ.......

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ....... 

ΜΕΘ


ΓΙΑ ΤΟ  ΒΑΡΕΩΣ ΝΟΣΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ!!!

O θάνατος μιας 32χρονης εγκύου στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, το πρωί του Μ. Σαββάτου, έφερε με τον πιο τραγικό τρόπο το θέμα της υγείας και πάλι στο προσκήνιο, καθώς οι  τεράστιες ελλείψεις των νοσοκομείων, ειδικότερα της περιφέρειας, θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών. Η άτυχη  ετοιμόγεννη γυναίκα  μεταφέρθηκε αρχικά το βράδυ της Μ. Παρασκευής στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, με αιμορραγία και σπασμούς. Επειδή όμως δεν εφημέρευε και δεν  υπήρχε παιδίατρος, καθώς στα παιδιατρικά εφημερεύουν τα δύο νοσοκομεία εκ περιτροπής κάθε 15 μέρες, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κοζάνης, όπου μπήκε στο χειρουργείο για τον τοκετό, αλλά η άτυχη γυναίκα, ύστερα από λίγες ώρες, κατέληξε.. Σημειωτέων  στο Νοσοκομείο Κοζάνης δε λειτουργεί η καινούρια, και πλήρως εξοπλισμένη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, εξαιτίας έλλειψης γιατρών. 


ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ.... ΣΟΦΟΥΣ

  ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΙ
Όμορφο στην ουσία του. Ρομαντικό στις προσδοκίες του λαού. Εντυπωσιακό στις απόψεις του. Έτσι φάνταζε στα μάτια των καταπιεσμένων λαών το πολίτευμα της δημοκρατίας. Μετά τον Ιούλιο του ΄74 οι περισσότεροι πίστεψαν πως οι μοναρχικές αδικίες πέρασαν στο θλιβερό παρελθόν.

   Μέσα στην εισαγωγή του νέου μοντέλου πολιτειακής διακυβέρνησης, δηλαδή της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας εισήχθη, μεταξύ άλλων και η λαμπερή διάκριση των εξουσιών. Ο μέσος πολίτης ανακάλυπτε στην καθημερινότητα τις αρχές και τους ρόλους της εκτελεστικής , της νομοθετικής και της δικαστικής εξουσίας. Ο ίδιος επέλεγε αυτόν που επιθυμούσε να καθορίζει την τύχη του, όμως σε αυτό το πολίτευμα κάτι έλειπε…. Κάτι που τις πρώτες ημέρες της εφαρμογής του θα θεωρούταν υπερβολικά ευφάνταστο και οπισθοδρομικό.
   Μπορεί κάποιος μεγάλος θεωρητικός συνταγματολόγος να υποδείξει ποιος είναι εκείνος ο θεσπισμένος μηχανισμός- ας μου επιτραπεί- έκτακτης ανάγκης που θα απέτρεπε να χρησιμοποιηθεί το ίδιο το πολίτευμα από τον όποιο κυβερνώντα, έτσι ώστε να μπορεί να διαμορφώνει ανεξέλεγκτα τους μηχανισμούς εκλογής του ή και δίωξης των τυχόν εκνόμων ενεργειών του; Μήπως κάτι τέτοιο συνέβαινε και στα κατά καιρούς απολυταρχικά πολιτεύματα;

Εμείς οι Ανεξάρτητοι είμαστε η Ελπίδα! ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!

Εμείς οι διαχειριστές ανεξάρτητων sites και blogs μπορούμε να αφυπνίσουμε τον κόσμο!
Ας δράσουμε και έξω από το διαδίκτυο, ενωμένοι!
Εμείς μπορούμε να είμαστε ενωμένοι, αφού με ελάχιστες δυσάρεστες εξαιρέσεις δεν ανταγωνιζόμαστε ο ένας τον άλλο.
Ξέρουμε καλά πως τα παραδοσιακά ΜΜΕ εξαιτίας οικονομικών, πολιτικών και άλλων συμφερόντων δεν πρόκειται να πουν την αλήθεια στον κόσμο. Τους βλέπουμε κάθε μέρα να επιμένουν για την αποπληρωμή ενός απεχθούς χρέους.
Δυστυχώς όμως ακόμη ο κόσμος τους εμπιστεύεται για την ενημέρωση του με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αντίσταση ενάντια στην ξένη κατοχή από το Δ.Ν.Τ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Φίλοι μου, προτείνω πως πρέπει να βγούμε στο δρόμο να μιλήσουμε και σε εκείνους που δεν έχουν καμία επαφή με το διαδίκτυο. Καιρός είναι να ακούσουν άτομα κάθε ηλικίας την αλήθεια που τους κρύβουν τα ΜΜΕ και τα κόμματα. Ποιος άλλος θα το κάνει αν δεν το κάνουμε εμείς; Εμείς δεν έχουμε συμφέροντα, έχουμε μονάχα τα οράματα μας!
Ας οργανώσουμε μια μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης που θα είναι ταυτόχρονα και διαμαρτυρία ειρηνική, αρχικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ας ακολουθήσουν στη συνέχεια και άλλες πόλεις της χώρας. Πόσοι είμαστε αλήθεια; Πόσοι στα αλήθεια θέλουν να να συμμετάσχουν σε κάτι τέτοιο;
Εγώ μόνο στη δική μας δύναμη μπορώ να ελπίζω!
Μη με απογοητεύσετε! Μη μου δείξετε πως ακόμη μια φορά “δε μπορεί να γίνει τίποτα” και πως “όλοι αυτοί είναι πιο δυνατοί από εμάς”...

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!

Τρυποκάρυδος
http://trupokarudos.com/
Επικοινωνία: contact@trupokarudos.com

καρφιά ή λουλούδια;



«Λουλούδια ας διαλέξουμε και άνθη και κρίνα κι ελάτε να πλέξουμε στεφάνια μ’ εκείνα…», λέει το λαϊκό άσμα.
Και μακάρι να ήταν πολλές οι πρωτομαγιές, που οι άνθρωποι είχαν και θα έχουν τη δυνατότητα να κάμουν λουλουδένια στεφάνια.
Όμως η σκέψη μας σκαλώνει σ’ εκείνες τις πρωτομαγιές, που η συμμορία του κατεστημένου φόρεσε στο κεφάλι του λαού ακάνθινα στεφάνια. Όπως:
Την πρωτομαγιά του 1886. Όπου, στο Σικάγο, οι εργαζόμενοι διαδήλωσαν και ζητούσαν: «Οχτώ ώρες δουλειά, οχτώ ώρες ανάπαυση και οχτώ ώρες ύπνο». Με αποτέλεσμα, οχτώ απ’ τους διαδηλωτές, να καταδικαστούν, απ’ την κατεστημένη «Δικαιοσύνη», σε θάνατο.
Την πρωτομαγιά του 1936. Όπου οι καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης διαδήλωσαν, με αποτέλεσμα να δολοφονηθούν κάπου 12….

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Άγγλων… παραξενιές
Του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)
ΟΛΑ έτοιμα και η πρόβα έγινε. Και ο γάμος έγινε. Όπως στα παραμύθια-με τους βασιλιάδες όχι (ακόμα) μόνο στα παραμύθια. Γάμος βασιλικός, χλιδάτος, «παραδοσιακός». Έσπευσαν εστεμμένοι και ξεπεσμένοι απ’ την άκρη της γης, ελίτ, αριστοκράτες και οι Άγγλοι τους χτυπούσαν παλαμάκια. Και πλήρωσαν , ανταποδοτικά, (θα βγάλουν και κέρδος). Για την ασφάλειά τους, για τα γλέντια και τα δώρα, για την άμαξα και τα λουλούδια. Με το δακτυλίδι που θα έσωζε πολλά παιδάκια της Αφρικής, αν οι χορτάτοι ρίχναν’ μια ματιά στους πεινασμένους. Δικός τους λογαριασμός, δικός τους και ο λογαριασμός. Εμείς, οι μακρινοί και άσχετοι, μόνο τα δικά μας θυμόμαστε και συγκρίνουμε (τα ανόμοια).
ΜΑΣ όρισαν (οι ξένοι) βασιλιάδες γιατί αλλιώς δεν «κυβερνιόμασταν» και η «συνήθεια» έμεινε. Πίστη στο βασιλιά όσο περίπου και στην… Παναγιά. Για τους μετέπειτα υπηκόους, μέχρι τους μετεμφυλιακούς τσαρουχάδες με τη φωτογραφία του βασιλιά στο εικονοστάσι, τότε που «τα’ σκιαζε η φοβέρα». Ύστερα ήρθε πιο άγρια φοβέρα, έδιωξε τον τελευταίο βασιλιά και η δημοκρατία ξεχείλισε, πριν καταντήσει ασυδοσία. Για να απασχολούν τη σκέψη τους με βασιλιάδες ευφάνταστοι και φανατικοί της λήθης που ονειρεύονται εξαδάκτυλους και παλιννοστούντες σε παλάτια με πιστούς, μπιστικούς, δούλους και αυλικούς.

Οργή για την κοροϊδία Λοβέρδου στην Νάουσα

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει για άλλη μία φορά η κοροϊδία των πολιτικών προς τον λαό. Αυτή την φορα (πολλοστή) ο υπουργός Υγείας, Άθλησης και Διατροφής ο νέος αγαπημένος των ΜΜ”Ε” για διάδοχος του ολίγιστου πρωθυπουργού υπηρέτη του Μνημονίου, Α. Λοβέρδος. Ο λόγος για το Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας το οποίο ο υπουργός επισκέφτηκε μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα.
Στην επίσκεψή του, η οποία πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικά και η είσοδος έγινε από την πίσω πόρτα στην κυριολεξία, όπου τον περίμεναν κάμερες της κρατικής τηλεόρασης και του ΜEGA (περίεργο!), ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί ή να υποβαθμιστεί σε Κέντρο Υγείας το Νοσοκομείο της Νάουσας, το οποίο οι κάτοικοι της περιοχής το χρειάζονται και αγωνιούν για την τύχη του.

Τα blogs κ. Μπεγλίτη δεν απειλούν τη δημοκρατία μας, αλλά μόνον την ασυδοσία σας!!



Mήπως μπορείτε να μας πείτε κ. Μπεγλίτη, από τη ζούγκλα του Κοινοβουλίου ποιός θα μας σώσει εμάς?
Εσείς με την ομπρέλα της βουλευτικής σας ασυλίας, την οποία εξασφαλίσατε με τη δική μας ψήφο (μη το ξεχνάτε αυτό), θεσπίσατε για τους εαυτούς σας την ελευθερία να βρίζετε και να συκοφαντείτε όλα τα μπλογκ γενικά και αόριστα, ως στυγνούς εκβιαστές και συκοφάντες και με τη φασιστική γενίκευση ότι όλοι λειτουργούμε με σκοπό να κατασυκοφαντήσουμε τους "εθνοπατέρες" μας, ανοίγετε πόλεμο εναντίον των ελεύθερων, ενεργών πολιτών αυτού του τόπου που τολμούν να αρθρώνουν ελεύθερη πολιτική σκέψη!!
Μεγάλο λάθος σας κ. Μπεγλίτη.
Χάσατε την ψυχραιμία σας και σε λίγο θα χάσετε και το όποιο τυχόν δίκιο είχατε.
Γιατί όλοι ξέρουν να διαβάζουν τι λέει το http://korinthix.blogspot.com/ και επομένως το ποιός έχει δίκιο και ποιός όχι δεν χρειάζεται να μας το πουν οι εισαγγελείς και οι συνάδελφοι υπουργοί σας!!
Κόπτεστε δήθεν για την κατασυκοφάντηση του απλού πολίτη γι' αυτό "ουρλιάζετε" και
παραλληρείτε αποκαλώντας τους πάντες κουκουλοφόρους και εκβιαστές!!
Εκκλιπαρείτε δεξιά και αριστερά γλύφοντας και απειλώντας, να συγκληθεί υπουργικό συμβούλιο, τρέχετε σε υπουργούς και παραϋπουργούς, κινείτε κρατικούς φορείς και παράγοντες (αρχηγό της ΕΛΑΣ, Εισαγγελέα Κορίνθου, στρατηγούς και αντιστράτηγους), με την άνεση και τη δύναμη του ισχυρού πολιτικού και την πρόφαση της συνωμοτικής δήθεν έγνοιας σας ότι η ελευθερία και η ανωνυμία των μπλογκ είναι κίνδυνος για τη δημοκρατία μας!!
Αλήθεια απορούμε: ένας απλός πολίτης έχει άραγε τη δυνατότητα να κινήσει άμεσα τόσους ισχυρούς μηχανισμούς για να "βρει το δίκιο" του??
Τα μπλογκ κ. Μπεγλίτη δεν απειλούν τη δημοκρατία μας!!
Απειλούν μόνον την ασυδοσία σας!!

Κάνετε μέγα λάθος !! Η μπλογκόσφαιρα δεν έχει κανένα λόγο να τα βάλει με τον απλό Έλληνα πολίτη... και μη παριστάνετε ότι πασχίζετε για την προστασία του!
Για τη δική σας προστασία και των ομοίων σας πασχίζετε!!
Τα δικά σας συμφέροντα θέλετε να προστατεύσετε, φιμώνοντας όλο τον κόσμο για να μη σας κρίνει, να μην αποκαλύπτει, να μη ρωτά και να μη βροντοφωνάζει τις πομπές σας!!!
Εσείς ψηφίσατε το μνημόνιο και στη συνείδηση των Ελλήνων θα περάσετε ως ένας από τους προδότες του Ελληνικού λαού!!
Και αυτό δεν αλλάζει όσους εισαγγελείς, υπουργούς και στρατηγούς κι αν επιστρατεύσετε εναντίον των bloggers!!

Η ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΨΗΦΙΖΑΝ
 
 
Οι Ενωμένοι Μπλόγκερ στέκονται δίπλα στο
korinthix 



GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Η αυτοκοροϊδία στο ζενίθ.


Γράφει ο Κλεισθένης.

Ο χρόνος τρέχει, οι αποφάσεις είναι προειλημμένες και ο λαός κοιμάται.
Στις δημοσκοπήσεις 31,5% (V-PRC) δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ αν είχαμε εκλογές. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 3 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι με την ακολουθούμενη πολιτική θα δούμε καλύτερες μέρες.
Λίγο πιο κάτω απ’ το 30,5% (V-PRC)παίρνει στις δημοσκοπήσεις η ΝΔ. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 3 στους 10 πιστεύουν ότι το «Ζάππειο1» και η συμπλήρωσή του απ’ το «Ζάππειο2» θα
μας λύσουν τα προβλήματα που έχουν τυλιχτεί σαν θηλιά γύρω απ’ το λαιμό μας.
Συμπερασματικά περίπου 6 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι είτε το ΠΑΣΟΚ είτε η ΝΔ έχουν την δυνατότητα να μας βγάλουν απ’ την κρίση.
Τελικά νομίζω ότι χρωστάμε της «Μιχαλούς». Αυτοί είναι υπεύθυνοι για την κρίση, αυτοί θα μας βγάλουν;;;;;

God Save The Queen (Αφιερωμένο στα πριγκηπόπουλα της αποχαύνωσης)



Γουστάρατε σήμερα που είδατε τους γαλαζοαίματους να πουλάνε μούρη;
Γουστάρατε σήμερα που όλη η Υφήλιος ξέχασε τα πάντα και παρακολουθούσε μερικές εκατοντάδες βαθύπλουτων να σας βγάζουν επιδεικτικά τη γλώσσα;
Γουστάρατε σήμερα που δεν ακούσατε τίποτα για τη ζωή σας καθώς ο γαλαζοαίματος γάμος τράβηξε πάνω του όλα τα φλας και έγινε μέρος της ζωής σας;
Γουστάρατε που αν και δε σας κάλεσαν, νιώσατε παρευρισκόμενοι στο γάμο της απόλυτης γκλαμουριάς, σεβόμενοι πάντα το "Πρωτόκολλο"; Πρωτοκολλήσατε τον Έρωτα;
Γουστάρατε που είδατε το γάμο που ονειρευτήκατε μικρές με τον πρίγκηπα με το άσπρο άλογο;
Γουστάρατε που είδατε τη γκόμενα που ονειρευτήκατε μικροί; Ωραία, πλούσια, εύκολη και με τρόπους;
Μπήκατε έστω και για λίγο στη θέση τους;

Ο ΓΑΜΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ!


Στης ακρίβειας το καιρό επαντρεύτηκαν κι αυτοί. Και τα φτωχαδάκια κοίταζαν εκστασιασμένα την απατηλή λάμψη της ματαιοδοξίας. Βέβαια η απατηλή ματαιοδοξία των επωνύμων συνοδεύεται κι από μπόλικη μάσα, ενώ η απατηλή ανοησία των φουκαριάρηδων συνοδεύεται από μια μούτζα στη μούρη και πολύ είναι...

Ξέρετε
Ένα εκατομμύριο άνεργοι είναι ένας αριθμός. 
Ο θαυμαστός κόσμος των ισχυρών παικτών  δεν αντιλαμβάνεται το νούμερο σαν ένα εκατομμύριο ζωές. Βλέπουν τον πίνακα με τη σχετική γραμμούλα που ανεβαίνει ταχύτατα και κάνουν συσχετισμούς με άλλους πίνακες, στατιστικές, νούμερα ατελείωτα και μηχανεύονται τρόπους έτσι ώστε από τη μια να αυγατίσουν τους θησαυρούς τους και από την άλλη να μην ξυπνήσουν τα νούμερα και καταλάβουν πως έχουν κρέας και αίμα επάνω.  

Ολοκληρώθηκε ο γάμος της χρονιάς.


όλα τα ΜΜΕ αναμετέδωσαν λεπτό προς λεπτό τον βασιλικό γάμο
ο Έλληνας της κρίσης ξέχασε την πείνα του,και αναφώνησε μετά απο χρόνια το ψωμί ελιά και κωτσο βασιλιά
ο Γιωργάκης αγκαλιάστηκε εκστασιασμένος με τον Κωστάκη Σαμαρά,αφού θυμήθηκαν τα φοιτητικά  τους,ανέμελα χρόνια
στο ίδιο θρανίο
στην Αμερική

όλη η Ελλάδα αναπόλησε στιγμές κρυοκολων Άγγλων που πίνοντας το τσάι τους στο παγωμένο Λονδίνο.πούλαγαν τους Έλληνες στην μικρασιατική καταστροφή, στην κατοχή της Κύπρου,και έδωσαν τα περιβόητα δάνεια της Αγγλιας που δεν πρόκειται ποτέ να  ξεχρεώσουμε απο το 21
στην πλατεία συντάγματος χιλιάδες μπανάλ Έλληνες που πλέον τρώνε ρακένδυτοι απο τους κάδους απορριμάτων,παραλληρουσαν
κόψτε μου και άλλα εργασιακά δικαιώματα..και δώστε τα στο βασιλικό ζεύγος
σφαξε με βασιλιά μου να αγιάσω και άλλοι τέτοιοι παροξυσμοι
παρακάλεσαν κλαίγοντας τον μέγα Κωνσταντίνο να ξανά γυρίσει στην Ελλάδα έφιππος με τα παράσημα που κέρδισε με αγώνα στο αλβανικό μέτωπο
η τρόικα σε ένδειξη συγκίνησης δίνει πίσω σε συνταξιούχους και μισθωτούς αυτά που τους έκλεψε
ο Πάγκαλος δέχεται αμέσως να δώσει συνέντευξη στο ράδιο μας ,και να παραδεχτεί οτι όσα είπε ..τα παίρνει πίσω και ζητάει συγνωμη,αφού το ζητησε η βασιλικη οικογενεια
και εγω πρωτη φορα καταλαβαινω την προφητικη τοτε δηλωση του

ΔΕ ΓΑΜ._._ΣΑΙ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ ...">

ταιριάζει απόλυτα με την χειραγώγηση και τον αποπροσανατολισμό των μαζών των διαπλεκόμενων ΜΜΕ


GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Το θέμα… γέρνει
Του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)
ΤΟ Βατοπέδι ακόμα (αντ)ηχεί στ’ αυτιά μας. Με τους ανθρώπους του, με τους «αγίους» και την αθώωσή τους, με περιουσίες που φτιάχτηκαν χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι. Ο φάκελος έκλεισε, η υπόθεση σφραγίστηκε και η ζωή συνεχίζεται. Με τα ομορφόπαιδα του κοινοβουλίου μας στις θέσεις τους, να σηκώνουν αδιάφορα τους ώμους. Και, βέβαια, το μήνυμα στάλθηκε. «Μην το κουράζετε, κανένας δεν θα τιμωρηθεί. Παραιτείστε τα, τίποτα δεν θα γίνει».
ΞΑΝΑΣΗΜΑΝΕ συναγερμός. Για μίζες και οικονομισιές γύρω από υποβρύχια (που έγερναν). Για τους Γερμανούς (της… Siemens) ήταν μια εμπορική πράξη, για ‘μας ένας τρόπος για να γεμίσουν τσέπες αλητών από υπερτιμολογήσεις (κάτι μας… θυμίζει ο όρος) με χρήμα φορολογουμένων, αλλά η γερμανική Δικαιοσύνη το’ ψαξε κι έβγαλε λαυράκια. Κι εμείς το ψάξαμε. Ξεφυλλίσαμε τον νόμο περί (μη) ευθύνης υπουργών, τσιρίξαμε για τον γάμο του Άκη, διαδηλώσαμε έξω απ’ το σπίτι του και περιμένουμε. Τους «δικαστές» του κοινοβουλίου που θα βγάλουν στο φως την αλήθεια. Με τις εξεταστικές και τις ανακριτικές, αλλά και με το… πάθος τους να μην ψηλαφούν την αλήθεια κι ας βρίσκεται μπροστά τους.

Τα μπλογκς ενοχλούν, για αυτο πρεπει να παταχθούν.

http://celinathens.blogspot.com

Οι εξελίξεις τρέχουν κ επιβεβαιώνουν όλους εκείνους που βλέπουν οτι ακομα κ αυτη η ψευδεπίγραφη δημοκρατια βαίνει προς τη κατάλυση της. Έγραφα πριν λιγες μερες για το αληθινο διλημμα,

και αμέσως ο Αντιπρόεδρος του Καθεστώτος έσπευσε να μας το υπενθυμίσει ξανα, ξερνώντας χολή απέναντι στα μπλογκς. Απέναντι στα ανώνυμα μπλογκς, των οποίων "το καλύτερο δίκτυο διαθέτουν ακροδεξιοί εκβιαστές", κατα δηλωση του.
(Στο μπλογκ του φιλου fadomduck  θα βρείτε ολοκληρη τη συνεντευξη του Αντιπροεδρου)
Για να μη κρυβόμαστε πισω απο το δάχτυλο μας, πρεπει να πούμε οτι αυτες οι δηλώσεις εμπεριέχουν ενα μεγαλο κομμάτι Αληθειας: Πράγματι υπαρχουν ακροδεξιοί εκβιαστες που διαθέτουν μπλογκς, πραγματι στη μπλογκοσφαιρα μπορείς να βρεις καθε καρυδιάς καρύδι, πραγματι το επιπεδο παρα πολλων μπλογκς κυμαινεται μεταξυ βόθρου και εμετού.
Οσοι γνωρίζουν ομως λιγα πράγματα περι προπαγανδας, η ακομα οσοι διαθέτουν μια στοιχειωδη ευφυΐα, καταλαβαίνουν οτι ετσι ακριβώς στήνεται μια προπαγάνδα: παιρνεις ενα κομμάτι της Αλήθειας, το ανακατευεις με ψέμματα, προσθέτεις κ μια δοση λαϊκισμού αναφέροντας κ υπερασπιζόμενος δηθεν το κομμάτι του λαου που "θίγεται" απο το αντικείμενο της προπαγάνδας,
κ το παιχνίδι εχει στηθεί: Αρκει να διαθέτεις το "χαρισμα" να μπορείς να απευθυνεσαι κ να διεγείρεις τα ταπεινότερα κ χυδαιοτερα ενστικτα του λαού.

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ..ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ..ΑΛΛΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΦΥΛΑΚΕΣ..ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ,ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το τελευταίο  νομοσχέδιο για αποσυμφόρηση των  φυλακών «πέρασε και δεν ακούμπησε» από το Κ.Κ. Ναυπλίου όπως και όλα  τα προηγούμενα άλλωστε.
Το κατάστημά  μας προσομοιάζει περισσότερο σε μεταγωγών παρά σε φυλακή, αφού διακινεί πάνω από 120 κρατούμενους εβδομαδιαίως και προφυλακίζει σχεδόν από όλη την Ελλάδα. Απορίας άξιον είναι βέβαια πώς καταφέρνετε τις ιδιαίτερες μέρες των Χριστουγέννων και του Πάσχα να το φέρνετε στα όριά του με σχεδόν 530 τροφίμους.
Έχουμε κουραστεί  πλέον να επαναλαμβανόμαστε ζητώντας αποσυμφόρηση για όλους τους συγγενείς λόγους και να ενημερώνουμε για τους κινδύνους που ελλοχεύουν.
Ακούει κανείς;;;;;;;;;
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Πότε θα κάνει ξαστεριά;


Υποτίθεται πως η οικονομική και πολιτική κρίση θα ήταν η ευκαιρία για να εξαλειφθούν όλες οι παθογένειες του Ελληνικού κράτους, όχι μόνο στα οικονομικά θέματα, αλλά και στα θέματα δημοκρατίας, διαφάνειας, θεσμών, δικαιοσύνης, κρατικής βίας, διαφθοράς και διαπλοκής.
Ο πολίτης θα περίμενε πια να βρεθεί αντιμέτωπος με ένα λειτουργικό, ευέλικτο κράτος που μπορεί να εμπιστεύεται, με ένα σύστημα παιδείας αξιόπιστο και βιώσιμο, με ένα σύστημα υγείας αποτελεσματικό και διαφανές, με μια κυβέρνηση σοβαρή, μετρημένη, με σχεδιασμένη και ανυποχώρητη εξωτερική πολιτική.
Τα κόμματα τα οποία, αφού έχουν κάνει την αυτοκριτική τους για τις ευθύνες τους για την κατάσταση και το αδιέξοδο που έχει οδηγηθεί η χώρα, θα ασκούσαν το θεσμικό τους ρόλο και θα ήταν πραγματικά αγνώριστα σε σχέση με το φαύλο παρελθόν τους. Και το κυριότερο για μένα θα είχε δημιουργηθεί ένα κλίμα σεβασμού του ενός για τον άλλο και μια γενικευμένη πολιτιστική αναγέννηση.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Είδες η… ΓΕΝΟΠ;
Του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)
ΕΧΕΙ η ΔΕΗ τις διευθυντάρες της, διαθέτει και η ΓΕΝΟΠ τις συνδικαλιστάρες της. Το χρήμα περίσσεψε, η δουλειά λιγόστεψε, τα γραφεία γέμισαν (διοικητικούς) και την τιμή της σώζουν «κρεμασμένοι» εναερίτες και εργαζόμενοι στα κάτεργα του λιγνίτη. Κι αν ο κ. Γενικός με τους διευθύνοντες συμβούλους και τον οδηγό τους δεν προλαβαίνουν να μετρούν τα χιλιάρικα του μισθού τους, οι συνδικαλιστές βρήκαν άλλο δρόμο. Και χρήμα διαχειρίστηκαν και με τις κυβερνήσεις συγκυβέρνησαν.
Η ανάγκη έβγαλε στη φόρα τη δράση τους. Και τα συνδικαλιστικά τους «ιδεώδη», που έχουν να κάνουν με δανειοδοτήσεις και όχι μόνο. Με τόσο διάφανη διαχείριση κι από τόσο… χρηστούς διαχειριστές, που ο ένας πήγε σπίτι του, ο άλλος χτυπάει στο τραπέζι τη γροθιά (και η γης τον ετρομάζει), κάποια ‘μοβόρικα στελέχη βροντοφωνάζουν «θα περάσουν πάνω απ’ τα πτώματά μας) και ακολουθεί η μάζα με τα πανό. 

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Η μάχη της… γάζας
Του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)
ΔΕΝ έφυγαν οι προμηθευτές. Πέρασαν στη σκιά κι άφησαν κάποιους γιατρούς «στο πόδι» τους. Εκείνους που έταξαν τη ζωή τους στην προώθηση των προϊόντων εταιριών και πολυεθνικών. Με τον ιατρικό επισκέπτη-ατζέντη να εμπορεύεται ό,τι δεν πουλιέται και το ΕΣΥ αφημένο στα χέρια τους. Λες και φτιάχτηκε γι αυτούς, με τους μεγαλογιατρούς μπροστάρηδες στον «αγώνα».
ΕΝΙΩΣΑΝ ξαφνικά την ανάγκη να επισκεφτούν τις αποθήκες. Εκεί όπου δίπλα σε γάζες και σύριγγες «αναπαύονται» πανάκριβα ιατρικά μηχανήματα. Κάποια κατεστραμμένα και άλλα αχρηστεμένα από δόλιους σαμποτέρ και δολιοφθορείς. Τα «έξω» είναι καλολαδωμένα και… προσοδοφόρα. Για το κύκλωμα και για το «σύστημα».

οφείλουν να το δουν και να αναζητήσουν άλλες λύσεις…





Για άλλη μια φορά (μετά τον Νοέμβριο του 2009), πληροφορηθήκαμε χθες μέσω Eurostat ότι το δημοσιονομικό πρόγραμμα της χώρας βρίσκεται εκτός στόχων. Το έλλειμμα βρέθηκε – ελέω πλήρως ανεξέλεγκτης ΕΛΣΤΑΤ – στο 10,5%.

Και το χειρότερο – αυτό για το οποίο δεν μιλά κανείς: Το χρέος της χώρας βρίσκεται στο 142,8%. Αυτό σημαίνει ότι εισπράττουμε 100 και χρωστάμε σχεδόν 150.
Έτσι, το μεν αυξημένο έλλειμμα απαιτεί πρόσθετα μέτρα και νέες θυσίες ύψους 3 ή και 4 δις ευρώ (για τον πίθο των Δαναΐδων, όπως αποδεικνύεται), το δε θηριώδες χρέος οδηγεί κατευθείαν προς την αναδιάρθρωση. 

Το δημόσιο χρέος (που ουδείς αντιλαμβάνεται πώς περνά απαρατήρητο αν και τόσο θηριώδες) αυξήθηκε από 298,7 δις ευρώ το 2009 σε 328,5 δις ευρώ το 2010.

Κάρτα του Πολίτη: Ψηφιοποίηση του Ανθρώπινου Γένους (;)



  Η Ελληνική Κυβέρνηση σχεδιαζει έως το τέλος του 2011 να έχει επιβάλλει την ηλεκτρονική υπερταυτότητα σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Αυτή η κάρτα του πολίτη κατά τον Γ. Παπανδρέου θα επιλύσει τα προβλήματα ασυνεννοησίας μεταξύ των υπηρεσιών, τη γραφειοκρατία, την εμπλοκή πολλών υπηρεσιών και υπογραφών σε κάθε συναλλαγή των πολιτών με το δημόσιο. Αυτά αμέσως δηλώνονται από την Κυβέρνηση. Εμμέσως κατά καιρούς έχει δηλωθεί από τους ίδιους αξιωματούχους ότι πρόθεσή τους είναι η κατάργηση της χρήσης του νομίσματος, η χρήση της κάρτας ως φορολογική ταυτότητα και ως αντικατάσταση των αποδείξεων για τις αγορές μας. Έως και στα... διόδια θα χρησιμοποιηθεί.
  Παρόλα αυτά η Κυβερνηση έθεσε το θέμα της κάρτας του πολίτη σε δημόσια διαβούλευση στο διαδίκτυο και οι πολίτες με ποσοστό 90% (!!!) την καταψήφισαν.
Έτσι απέσυρε υτό το νομοσχέδιο και... ξανάφερε το ίδιο με άλλη ονομασία: "Νομοσχέδιο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση", η οποία ακούγεται πιο εύηχη στα αυτιά των πολιτών.
  Θα έλεγε κανείς "μα ποιοι καταψηφίζουν την Κάρτα του Πολίτη; Οι ίδιοι δεν είναι που καθημερινά φωνάζουν για τη γραφειοκρατία στο Δημόσιο, για τις δεκάδες υπογραφές που πρέπει να συλλέγουν γυρίζοντας βόλτα τις υπηρεσίες για μια σφραγίδα;

Συναισθήματα, Βιοτικές Ανάγκες, Παιδεία και Διατροφή



 Τρέφομαι δεν σημαίνει μόνο τρώγω, αλλά
και μαθαίνω ποιος είμαι
Επειδή ακριβώς η τροφή έχει να κάνει με το ένστικτο, τη βιολογική μας ευρυθμία που εκπηγάζει από την ουσία της ύλης μας, αποκαλύπτει στον άνθρωπο με τη μεγαλύτερη ειλικρίνεια «είσαι ό,τι τρως» αλλά και με το μεγαλύτερο σνομπισμό
«τρως ό,τι είσαι και ό,τι έχεις» διότι τελικά «δεν μετράει τι έχεις, αλλά τι είσαι».

Το μέλος της Λέσχης  Executive Chef και καθηγητής της σχολής Chef d' oeuvre



ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ… ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ Ή ΜΟΔΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ;

«Ότι μαθαίνουμε πρέπει να το μεταδίδουμε και στους άλλους γιατί αλλιώς είναι σαν να μην μάθαμε τίποτα» Θουκυδίδης

Πριν
3.000 χρόνια περίπου, ο Κόρυβος καταγράφτηκε στην ιστορία ως ο πρώτος
Ολυμπιονίκης Δρομέας, και ήταν μάγειρος.

Θα αναρωτηθεί κανείς πια σχέση
μπορεί να έχει η μαγειρική με το “βήμα του αθλητή”. ...

Χριστός Ανέστη!...



«Είναι καιρός, λέει ο ποιητής, να πούμε τα λιγοστά μας λόγια, γιατί αύριο η ψυχή μας κάνει πανιά»!…
Κι ένα απ’ τα λιγοστά μας λόγια είναι και το «Χριστός ανέστη»! Η φωτεινή αυτή απάντηση μπροστά στο σκοτεινό ερωτηματικό του θανάτου…
Με την οποία ο Χριστός, μέσα απ’ τη μαυρίλα του θανάτου, μας βγάζει στο φως της Ανάστασης. Όπως ο εθνικός μας ποιητής, μέσα «απ’ τα κόκαλα των Ελλήνων τα ιερά», μας βγάζει στο φως της αντρειωμένης Ελευθερίας.
«Η ζωή, λέει ο Πλάτων, είναι φιλοσοφία θανάτου». Και ο Χάιντεγκερ, περίπου, επαναλαμβάνει πως: « Η ζωή είναι Είναι προς θάνατον»!
Που σημαίνει ότι η ποιότητα της ζωής μας εξαρτάται απ’ την ποιότητα της απάντησης, που δίνουμε στο μυστήριο του θανάτου.
Και σίγουρα υπάρχουν πολλοί, που απαντούν πως όλα τελειώνουν στον τάφο. Κάτω από ένα μέτρο γης…
Απάντηση, που περικλείει κάποτε το μεγαλείο της τραγικότητας. Όταν κάποιοι προικισμένοι προσπαθούν να στήσουν στον ακατάσχετο χείμαρρο του χρόνου και του θανάτου τα αναχώματα της όποιας υστεροφημίας. Με πράξεις ηρωισμού ή πνευματικής δημιουργίας.

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Καλούμε Τον Κυριο ΠΑΓΚΑΛΟ στο Ράδιο μας να συζητήσουμε




Εσείς τα δηλώσατε κύριε αντιπρόεδρε και όχι οι κουκουλοφόροι bloggers
αλλά πιο τσάμπα μάγκας είναι αυτός που τα λέει κρυβομενος πίσω απο την βουλευτική ασυλία!
Δεν περιμέναμε ότι θα τολμούσατε να κάνετε και άρθρο σε εφημερίδα περί του θέματος!
 σας καλούμε στο ράδιο μας να  συζητήσουμε
ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ 
ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΣΑΣ

radio enomenoi

ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ που θα θέσουν ερωτήματα:
ΟΠΩΣ.. ΠΩΣ ΕΚΠΛΗΡΩΣΑΤΕ ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΑΣ ΘΗΤΕΙΑ, ΣΑΝ ΦΑΡΟΦΥΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΉΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΜΠΕΙΡΊΕΣ ΕΙΧΑΤΕ.
Η  για τους χρηματοδότες σας, που εσείς ο ίδιος έχετε παραδεχθεί, ονόματα και ποσά και τι εξαρτήσεις και ανταλλάγματα τους υποσχεθήκατε.
Για τις τράπεζες που καθημερινά φέρνουν τον κόσμο σε απόγνωση και άνθρωποι αυτοκτονούν! Θα ερωτηθείτε για όλα αυτά τι γνώμη έχετε ?
αυτά προς το παρόν από τους κουκουλοφόρους όπως είπατε




GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

κ. Πάγκαλε τα blogs δεν είναι ...πατατάκια για να τα καταβροχθίσεις...

Από το Άνεμος

Κάτω από άλλες συνθήκες και σε περίοδο ευνομίας και ασφάλειας δικαίου, οι δηλώσεις του κ. Πάγκαλου ίσως θα μας φαίνονταν γραφικές και αστείες... ίσως θα γελούσαμε με την ασχετοσύνη αλλά και το "απύθμενο" μίσος ενός ανθρώπου που εμφανώς "έχει πρόβλημα" με κάθε τι που έχει μείνει ελεύθερο ακόμη σ' αυτή τη χώρα!!
Οι δηλώσεις του στην "Καθημερινή" του Αλαφούζου (που πάντα στην εφημερίδα και το κανάλι του έχει χώρο για να φιλοξενήσει τέτοιου είδους απόψεις) δεν είναι τυχαίες...
Η κυβέρνηση έχει αμολύσει πάλι τον Αντιπρόεδρό της,  ...ως ντόπερμαν, για να προετοιμάσει με το δικό του τραμπούκικο τρόπο, το έδαφος και να προλειάνει τις αντιστάσεις, για τη φίμωση της μπλογκόσφαιρας που πολύ τους έχει κάτσει στο στομάχι!! 
Και εδώ και πολύ καιρό όχι μόνον οι νυν "σωτήρες" μας αλλά και οι απελθόντες προσπαθούν να βρουν τρόπο, να εφεύρουν δούρειους ίππους και να ανοίξουν κερκόπορτες για να εισβάλουν στην "ελεύθερη δημοσιογραφία" των πολιτών και να φιμώσουν και την τελευταία σκεπτόμενη φωνή!!

Ας αποκρυπτογραφήσουμε λοιπόν τι προγραμματίζουν και με τι τρόπο θα μεθοδεύσουν τα σχέδιά τους:
1) Ομολογεί ο κ. Πάγκαλος, προλογίζοντας, ότι  τα μπλογκ επηρρεάζουν το χαρακτήρα και το μέλλον της Δημοκρατίας μας...
Επομένως στόχος τους είναι ο δήθεν "δημόσιος" διάλογος, προφανώς με τα δικά τους "παπαγαλάκια" για να ανοίξουν το θέμα που  μας το λέει ξεκάθαρα, απειλεί τη δυνατότητα της ελεύθερης έκφρασης και της κριτικής της εξουσίας! Αυτή τη δυνατότητα λοιπόν θέλουν "να κουρέψουν"!
Δεχόμαστε δημόσιο διάλογο αλλά με μας κι όχι με τα παπαγαλάκια τους!
Αν τολμάνε ας καλέσουν σε αληθινό διάλογο τους αληθινούς μπλόγκερ κι όχι τους δικούς τους Δούρειους ίππους!!

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ!!!




Aπό το ΑΝΤΙ - ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ 

Λέει: "Η Δικαιοσύνη δεν ειναι ανεξάρτητη" - "Οι βουλευτές είναι κούκλες." λέει: για τα διόδια, για τους τραπεζίτες, για το ΣΤΕ, "... Η γενιά του πολυτεχνείου είναι η γενιά του μνημονίου... προτείνει ενότητα στους Έλληνες, ένωση των δυνάμεων μας, όχι μ' αυτή την κυβέρνηση ή μ' αυτές τις κυβερνήσεις... οι περισσότεροι είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να υπάρξει ως αντιπροσωπευτικό είδος Έλληνα... ξεκαθάρισμα και ανάδειξη προσώπων που θέλουν και μπορούν... είναι τόσο μεγάλη η διαφθορά και οι διεφθαρμένοι... πώς θα πείσεις ικανά πρόσωπα να πατήσουν μέσα σε τόσο πολύ σκατό που το δημιούργησαν τόσο πολλοί σκατάνθρωποι... αυτοί οι τύποι που υπέγραψαν αυτού του είδους το μνημόνιο, που είναι φτιαγμένο για να μας πάρουν τη χώρα, να χάσουμε την Ελλάδα μας, διότι και αυτοί γνώριζαν και εμείς γνωρίζαμε όταν δεχόμαστε τους όρους ότι δεν μπορούμε να αποπληρώσουμε 350 δις Ευρώ... επομένως γιατί το έβαλαν στο τραπέζι?..."!!!!!

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Χωρίς εξαιρέσεις και στεγανά…
Του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)
ΜΕΤΑ την ανάπαυλα, στα ίδια και επί τα αυτά. Με… ρέγουλα, μη μας γίνει έμμονη ιδέα πως δεν βγαίνουμε απ’ το τούνελ. Και, βέβαια, δεν έχει νόημα να προσδοκάς, πριν προσπαθήσεις όσο χρειάζεται. Να περιμένεις νίκη χωρίς πόλεμο, ψάρια χωρίς να βραχείς.
ΠΟΛΛΟΙ το λένε κι όλοι το νιώθουμε. Αν τώρα δεν γίνει κάτι, δεν θα γίνει ποτέ. «Με οποιαδήποτε κυβέρνηση», προθέτουμε και το εννοούμε. Για μια πατρίδα που μας «χρειάζεται» για την ιστορία και πασκίζουμε να πείσουμε πω δεν την αγαπάμε. Για ένα κράτος που το πολεμήσαμε. Καθένας με τον τρόπο του. Με «δράσεις» και με ανοχές ταιριαστές στο… ταπεραμέντο μας και στο παγκόσμιο σκηνικό που «εμπνέει». Κι αν ο καπιταλισμός προβλέπει αγώνα στον ελεύθερο στίβο, εμείς αλλιώς το… πιάσαμε. Όποιος προλάβει, μη τον προλάβει ο διπλανός. Κι αν στην πειθαρχημένη Ευρώπη ο νόμος οριοθετούσε τη δράση των «κουτόφραγκων», εδώ είχαμε ξεσαλώσει. Βάση, κορμός και κορυφή. Με τους νόμους στα ράφια, τον καπάτσο πρωταγωνιστή στην αγορά και τον πολιτικό ευτυχισμένο με την ψήφο του αγκαλιά. Για τον υπουργό δεν το συζητάμε. Αυτός «πέταξε» με τη μίζα και τους κωδικούς και μην τον μπερδεύεις με τα σίδερα της φυλακής.

Ο Πάγκαλος λειτουργεί ως "λαγός" και για τη φίμωση του ίντερνετ.


Aπό το Στοχασμός Πολιτική

Πριν λίγες μέρες, ο Πάγκαλος που ειδικεύεται σε αυτά, έγραψε ένα άρθρο στην "Καθημερινή" του Αλαφούζου (που πάντα στην εφημερίδα και το κανάλι του έχει χώρο για να φιλοξενήσει τέτοιου είδους απόψεις) για την επικείμενη προσπάθεια της κυβέρνησης να φιμώσει τα blog.
Χαλάνε βλέπετε τη μόστρα της Όλγας Τρέμη και του Dancing with the stars - οπότε το κράτος "πρέπει' να τα λογοκρίνει.
Η κατάσταση είναι κρίσιμη, και δε μπορούν πλέον να ανέχονται φωνές που δεν τις ελέγχουν...

Ας δούμε το άρθρο του Πάγκαλου, χωρισμένο σε κομμάτια, και μερικά σχόλια του prezatv, που απαντά κομμάτι-κομμάτι τα λεγόμενα του άρθρου:

Εχει πλέον ζωτική σημασία να ανοίξει ένας δημόσιος διάλογος για ένα θέμα που απειλεί τη δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης, αλλά και κριτικής της εξουσίας και συνεπώς τον χαρακτήρα και το μέλλον της Δημοκρατίας μας.
--Ο διαλογος για τα blogs και τη θεσπιση νομοθετικου πλαισιου εχει ανοιξει χρονια τωρα επι κυβερνησεων Καραμανλη και Νεας Δημοπρασιας, με αποκορύφωμα τη συζητηση που το ιδιο το πασοκ εβαλε στο opengov το Νοεμβριο του 2010, η οποια ουσιαστικα εγινε ωστε να συσταθει επιτροπη η οποια θα δημουργησει το νομοθετικο πλαισιο λογοκρισιας για των blogs,το οποιο θα βασιστει στη παταξη των ανωνυμων συκοφαντιων που διαπράττονται μεσα απο τα blogs...τη μαυρη εργασια,τη καταπολεμηση της πειρατειας και φυσικα την προληψη και καταστολη τρομοκρατικων χτυπηματων. ...
Τα ανώνυμα blogs είναι σαν να γράφεις νύχτα στους τοίχους ένα καινούργιο σύνθημα κάθε 10 λεπτά, χωρίς να σε βλέπει κανείς και χωρίς, φυσικά, να υπογράφεις. Αυτή, ακριβώς, η ανωνυμία μετέτρεψε τα blogs από έμβλημα της ελευθερίας της έκφρασης και αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας, στο απόλυτο σύμβολο του πιο ακραίου λαϊκισμού και συνωμοσιολογίας. Οσο πιο απίθανη, όσο πιο μυστικιστική, όσο πιο παράλογη, όσο πιο πολύ απευθύνεται στους πιο ανομολόγητους φόβους του ασυνείδητου, τόσο πιο μεγάλες πιθανότητες έχει μια θεωρία συνωμοσίας να εξαπλωθεί σε χιλιάδες mail μέσω της μεθόδου chain-mails.

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Η Σταύρωση και η Ανάσταση της Ελλάδας.... «Χρόνια Πολλά», στους απανταχού της Γης Έλληνες!


Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος
Η Σταύρωση και η Ανάστση της Ελλάδας....
«Χρόνια Πολλά»,  στους απανταχού της Γης Έλληνες!
Η Κυβέρνηση μεταξύ μιας πολιτικής Σόλωνα… και μιας πολιτικής Γκορμπατσόφ!
«Αναστάσεως ημέρα….»
«Αναστάσεως ημέρα, και λαμπρυνθώμεν τη πανηγύρει, και αλλήλους περιπτυξώμεθα. Είπωμεν, αδελφοί, και τοις μισούσιν ημάς˙ Συγχωρήσωμεν πάντα τη Αναστάσει, και ούτω βοήσωμεν˙ Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενος».
Η Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών των Υπερδανεισμένων νεοσκλάβων στους Τραπεζίτες -δικτάτορες και η Ανάσταση… Σκοπίμως δεν υπάρχει ανάπτυξη για να δανειζόμαστε συνεχώς και να είμαστε σε μια διαρκή υποταγή!
Ο κ. Παπανδρέου, πρέπει να επιλέξει μεταξύ του «εαυτού του» και του κ. Σαμαρά που του «στρώνει τον δρόμο», στον παλίο συγκάτοικο της Αμερικής, λες και όλα είναι προσυννενοημένα! Αλλά και έτσι να είναι,  οι πολίτες θα αντιδράσουν και η Ανάσταση θα έρθει!
Καμία λύπηση στους ληστρικούς τραπεζίτες, ντόπιους και ξένους, που πίνουν το αίμα του κοσμάκη.
Οι Υπουργοί κινδυνεύουν. αφού πουλήσουν τα πάντα στους ληστρικούς τραπεζίτες… να εκδιωχτούν αμέσως,  μετά από την εξουσία, διαφημίζουν μελλοντικά «πίτσες» Τουρκίας όπως έκανε ο Γκορμπατσόφ με τις Αμερικάνικες «πίτσες»!

Χρόνια πολλά στον Πρωθυπουργό της χώρας!


George Soros
χρόνια πολλά και καλές κομπίνες!

Ας τον αφήσουμε όμως αυτόν (μη λερωθούμε άλλο) και να ευχηθούμε χρόνια πολλά στους Γιώργηδες και τις Γεωργίες, που δεν είναι και λίγοι...

Υγεία, υγεία και υγεία παιδιά!

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΑΓΚΑΛΟ..


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΘΑ ΤΑ ΕΛΕΓΕΣ ΑΥΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΚΑΙ   ΗΣΟΥΝ ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ;
ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΟΝ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ 
ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ


GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ


Μια άγρια πάλη αρχίζει να εξελίσσεται ανάμεσα στους πρόσφυγες, που έχουν εξαγριωθεί από την μακρά λιμοκτονία, και τους κατοίκους τού χωριού. Μια ιστορία με πολύ σύγχρονους απόηχους. Αυτό το επικό μυθιστόρημα του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη (1883-1957) επανατοποθετεί την ουσία τού ευαγγελικού μηνύματος στην καρδιά τής εποχής μας.»
ENA XΩΡΙΟ  ΜΕ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ
ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ
ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ;
Συγκλονιστικός ο Καζαντζάκης που αποτύπωσε τον ρόλο του αγνού ιερέα και του βολεμένου σαπιοκοιλια
Πάλι σας θυμίζει κατ αυτό περί μαζί τα φάγαμε;
Μήνυμα εξέγερσης χρόνια πριν......από ενα τέρας της λογοτεχνίας που πήγαν να τον αφορίσουν...
αφορίστε μας κύριε ΠΑΓΚΑΛΕ αλλά η αδικία ,η πείνα ,η εξαθλίωση σημαίνει οτι πάντα ο Χριστός θα ξανασταυρωνεται αλλά πάντα θα ανασταίνεται 
μετα απο εξεγέρσεις
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
Πότε Βούδας, πότε Κούδας, πότε Ιησούς κι Ιούδας
Έχω καταλάβει ήδη της ζωής μου το παιχνίδι



GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Άααααιντε ρε Έλληνες!


Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Χρόνια Πολλά

Σας εύχομαι ολόψυχα Καλή Ανάσταση με Υγεία Χαρά Ευτυχία για σας και τις οικογένειες σας.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ


Γιάννης Πρεβενιός
Καθηγητής Μουσικής


.

ΠΑΓΚΑΛΟΣ: ΟΛΟΙ ΟΙ BLOGGERS ΕΙΝΑΙ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΕΙΛΟΙ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΕΣΥ κ. ΠΑΓΚΑΛΕ, ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕΣ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ  ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗΣ!
Προτού διαβάσετε το άρθρο να σημειώσω δυο σημεία:
1) Ο Πάγκαλος  ΕΙΝΑΙ ευφυής και προσπαθεί να δαιμονοποιήσει  τα blogs στην κοινή γνώμη,για  την επωνυμοποίηση τους.
Τον φασισμό της γενίκευσης, της προκλητικότητας, τον έχει κάνει πολλάκις με τα περιβόητα ..παράδειγμα, "μαζί τα φάγαμε" και "όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι κοπρίτες".
2) Σαφής η  τακτική του, κατόπιν εντολών..να στρέψει τη μια κοινωνική τάξη εναντίον της άλλης
3) και κυριότερον είναι άσχετος αφού οι παροχείς της αμερικάνικης νομοθεσίας διασφαλίζουν την ανωνυμία στα μπλογκ.
Αφού ξέρετε εκβιαστές ΚΥΡΙΕ ΠΑΓΚΑΛΕ γιατί δεν τους καταγγέλλετε συγκεκριμένα;
Περί γενίκευσης, να πούμε κι εμείς: "όλοι οι χοντροί  ανήθικοι, μασόνοι και μπουχέσες που βέβαια είναι φασιστικό.
TI KANATE EΣΕΙΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;
ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ
La Repubblica
«ο τομέας της Υγείας παράγει το ένα τρίτο της καθημερινής διαφθοράς στην ελληνική κοινωνία.
Η La Repubblica για τον ελληνικό τομέα Υγείας

Επιστράτευσαν ολόκληρον κρατικό και παρακρατικό μηχανισμό για την φίμωση, ακόμα και στα ολοκληρωτικά καθεστώτα δεν υπάρχει τέτοια φίμωση
Κανένα διάλογο!! Απαιτούμε:
Άρση της βουλευτικής ασυλίας, ΤΩΡΑ...
Καταγγελία στο διεθνές δικαστήριο, γιατί ενώ εξαθλίωσαν  ένα χρόνο την Ελλάδα με  το ΔΝΤ δεν κόπηκε κανένα προνόμιο των πολιτικών και ουδενας συνελήφθη ή του δημεύτηκε η περιουσία!
ΤΗΡΗΣΗ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΕΙ ΤΑ BLOGS
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ  ΕΔΩ ΚΥΡΙΕ ΠΑΓΚΑΛΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΑΡΡΑΛΕΟΥΣ
ΑΣ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΗΡΩΙΚΑ
Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΚΕ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΔΙΑΝΕΙΜΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΕ SYN BLOGGERS ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.. ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΘΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΣΑΝ


ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ?? NAI AΥΤΗ

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_100073_23/04/2011_439985



Η ενημέρωση και οι εφημερίδες στην εποχή των blogs
 
Tου Θεοδωρου Παγκαλου*