2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Πάση θυσία πρέπει να φύγει αυτή η κυβέρνηση!

Πάση θυσία δήλωσε ο υπουργός κ Ραγκούσης στην Καθημερινή της Κυριακής ότι πρέπει να γίνουν τα ΧΥΤΥ στην Κερατέα. Πάση θυσία!! Ακόμα δηλαδή  και με νεκρούς κατοίκους της Κερατέας. Για να μην χάσουν τα λεφτά οι μεγαλοεργολάβοι. Είναι απίστευτη η δήλωση αλλά φαίνεται ότι περνάμε και απίστευτα χρόνια. Η κλιμακούμενη επίθεση κατά των κατοίκων της Κερατέας, με αποτέλεσμα τον χθεσινό τραυματισμό ενός αριθμού εξ αυτών και κάποιου μάλιστα σοβαρά, αποκρύπτεται από τα ΜΜΕ συστηματικά, στο MEGA  π.χ. αναφέρανε ότι τραυματίστηκαν μόνο  αστυνομικοί κάνοντας γαργάρα τον τραυματισμό των πολιτών. Φαίνεται ότι η Κερατέα είναι η επίσημη πρόβα της κυβέρνησης Παπανδρέου για βίαιη επίθεση κατά της κοινωνίας  εάν αντιδράσει σε νέα εξοντωτικά μέτρα που πρόκειται να πάρει. Όλα τα μέτρα που παίρνει αποτυχαίνουν - και τα νεότερα μέτρα αποτυχαίνουν και αυτά -και έτσι θα πάμε ο μεν λαός να φτωχαίνει συνεχώς το πρόβλημα όμως της Ελληνικής οικονομίας να μην λύνεται, γιατί τα μέτρα της κυβέρνησης Παπανδρέου είναι σε λάθος κατεύθυνση και υπάρχουν δεκάδες φωνές οικονομολόγων και άλλων σοβαρών προσώπων  που το πιστοποιούν. Η κυβέρνηση Παπανδρέου θέλει όμως να παρασύρει στο βάραθρο που οδηγείται και η ίδια την Ελληνική κοινωνία. Τι έχει ακριβώς στο μυαλό του ο κ Παπανδρέου για την Κατάσταση στην Κερατέα; Ακόμα και αν οι κάτοικοι της πόλης έχουν άδικο είναι δυνατόν το δίκαιο του Παπανδρέου να θεμελιωθεί πάνω στα πτώματά τους; Που είναι η συμμετοχική!!!! δημοκρατία!!!  κ Παπανδρέου;


GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Anna’s new school- Και στα αγγλικά οι εργασίες!


Πολλά γράφτηκαν τις τελευταίες μέρες σχετικά με το Νέο Λύκειο που προωθεί η Αννα Διαμαντοπούλου. Πολλές οι ενστάσεις και δικαιολογημένες. Η μεγαλύτερη αλλαγή ίσως είναι η εκπόνηση ομαδικών και ατομικών ερευνητικών εργασιών. Και εδώ χωράει πολύ συζήτηση, αλλά δείτε πώς ανοίγουν οι κερκόπορτες της άλωσης της ελληνικής γλώσσας. Κάποιες από αυτές τις εργασίες θα ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ!
Μετά δηλαδή το υποχρεωτικό μάθημα Αγγλικών στα παιδάκια πρώτης δημοτικού, όπου θα εκπαιδεύονται με έναν ιδιότυπο τρόπο ως δίγλωσσα αφού θα ξεκινούν να μαθαίνουν παράλληλα ελληνική και αγγλική, το επόμενο βήμα είναι η εκπόνηση των εργασιών σε μια ξένη γλώσσα παραγκωνίζοντας την επίσημη γλώσσα του κράτους!

Κοκορομαχίες κυβέρνησης και δικαστών!


Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χάρη Καστανίδη και των δικαστών για το θέμα του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Ο κ. Καστανίδης, με επιστολή του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ιωάννη Τέντε, ζητεί να πληροφορηθεί την πορεία των ερευνών για μεγάλες υποθέσεις που ερευνώνται από ανακριτές και εισαγγελείς, όπως για παράδειγμα της Siemens, του Βατοπεδίου, της «Ασπίδος» και των γιατρών της De Puy.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ζητά πληροφόρηση από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σε ό,τι αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα, αφού πρώτα παραδέχεται ότι πράγματι «οι δικαστές δεν ευθύνονται ούτε για τη σύνταξη και ψήφιση του νόμου περί ευθύνης υπουργών ούτε για την εφαρμογή του κατά το σκέλος των κοινοβουλευτικών διαδικασιών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, την  ένταση μεταξύ του υπουργού και δικαστών πυροδότησαν οι πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Χαράλαμπου Αθανασίου για «λεύκη απεργία» των δικαστών σε περίπτωση που ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο, αλλά και η πάγια θέση μελών των δικαστικών ενώσεων ότι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, που εξασφαλίζει ασυλία σε πολιτικά πρόσωπα, εφαρμόζεται από τους δικαστές, αλλά καταρτίστηκε από τη Βουλή.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



«Δολοφόνοι»
Του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)
ΔΕΝ είναι όλα κομπιούτερ και τεχνολογία. Σ’ αυτά παίρνει άριστα ο σύγχρονος έλληνας και «άριστα με τόνο» η νεολαία. Με το φρέσκο μυαλό και την εξυπνάδα της, με τις επιλογές, τα ιδανικά και τα «ιδανικά» της. Ωστόσο, η κλασική ελληνική παιδεία ξεψυχάει και στήσαμε χορό. Τα ελληνικά μας κακοποιούνται από ημιαμόρφωτους σε ρόλο αθέλητου ολετήρα της γλώσσας μας, απ’ τις ωραιότερες-ίσως της ωραιότερης στον κόσμο.
ΚΙ αν οι δημοσιογράφοι των «μίντια» προσφέρουν κοινωνικό έργο, υπάρχουν ανάμεσά τους αδιάφοροι, προχειρολόγοι και ευκαιριακοί χρήστες κι ας διδάχτηκαν, στο σχολείο, αμέτρητες ώρες ελληνικών. Ακόμα και στο ποδόσφαιρο προβλέπονται ποινές και επιβάλλονται πρόστιμα. Οι «δολοφόνοι» της τηλεοπτικής μας καθημερινότητας σκοτώνουν και μας πετούν κατάμουτρα τα… μαργαριτάρια (και, βέβαια, δεν μιλάμε για λάθη της στιγμής ή εκ παραδρομής):

Greek patriots Keratea Greece



Greek patriots Keratea Greece resist the occupation government of George Papandreou
scenes reminiscent of Libya and Palestine
under the   

dictatorship long live the resistance
Έλληνες πατριώτες στην Κερατέα Ελλάδας
αντιστέκονται στην κατοχική κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου
σκηνές που θυμίζουν Λιβύη και Παλαιστίνη
κάτω η χούντα
ζήτω η αντίσταση

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ποιος φοβάται το Μίκη Θεοδωράκη

 
Η Ελλάδα βρίσκεται  στη δίνη ενός άτυπου οικονομικού  πολέμου εξαιτίας πολιτικών, που  κατά παράβαση των νόμων και της  ηθικής διέφθειραν τους πολιτικούς θεσμούς, αλλοίωσαν τον κοινωνικό ιστό, κατέστρεψαν την οικονομία της  χώρας και μας οδήγησαν στην απώλεια  της εθνικής μας κυριαρχίας, την  κηδεμονία της τρόικας και  την υπογραφή του μνημονίου. Στις κρίσιμες συνθήκες που περνάει η χώρα μας  μια φωνή ήταν ικανή να ενώσει τους πολίτες, να τους δώσει όραμα, να του αφυπνίσει από τον παρατεταμένο λήθαργο που τους οδήγησε το ίδιο το πολιτικό σύστημα. Η φωνή ενός ανθρώπου, του Μίκη Θεοδωράκη που η πορεία της ζωής του θα τους δημιουργούσε τη σιγουριά για το καινούριο ξεκίνημα και την αναγέννηση της Ελλάδας. Ενός διεθνούς καταξιωμένου συνθέτη και πολιτικού που υπηρέτησε τις αξίες της ζωής του όρθιος και υπερήφανος. 


Θέλει ο Παπανδρέου νεκρούς στην Κερατέα;


 Είναι απίστευτο μέχρι που μπορεί να φτάσει η κυβέρνηση των ανδρείκελων του Παπανδρέου για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων. Ακόμα και το ενδεχόμενο να  υπάρξουν νεκροί στην Κερατέα από τις απροκάλυπτες φασιστικές επιθέσεις των ΜΑΤ εναντίον των κατοίκων με  ύβρεις, απειλές, χημικά, γλομπς και πλαστικές σφαίρες δεν φαίνεται να πτοεί τον πρωθυπουργό των τραπεζών και του κεφαλαίου. Ήδη μία έγκυος γυναίκα απέβαλε προ ημερών τρομοκρατημένη από τα ΜΑΤ. Αυτή  η πολιτική  είναι ακραία ακόμα και για ένα βάρβαρο καπιταλιστικό καθεστώς. Ο ανάλγητος όμως πρωθυπουργός έχει ξεσκεπάσει εντελώς το αληθινό του πρόσωπο του  εναντίον των λαϊκών κινητοποιήσεων και με απροκάλυπτο και επικίνδυνο τρόπο εφαρμόζει μια πολιτική όχι μόνο καταπίεσης αλλά που φτάνει στα όρια της φυσικής εξόντωσης του πληθυσμού στην Κερατέα, προκειμένου και μόνον να προστατευθούν τα παράνομα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων που έχουν αναλάβει την κατασκευή του ΧΥΤΑ. Ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας είναι και αγώνας όλων των δημοκρατών κατά της κρατικής αυθαιρεσίας και του τρόμου που η μηχανή καταστολής του κράτους έχει κινητοποιήσει εναντίον μιας μερίδας πολιτών. Είναι ο αγώνας της δημοκρατίας ενάντια στον άκρατο αυταρχισμό της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα είναι αυτοί αύριο θα είμαστε εμείς. Ο ολοκληρωτισμός δεν έχει τέλος.


GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


25 ευρώ!
Του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)
ΘΑ μιλήσουμε απλά. Με δυο, παραδείγματα συνήθη, καθημερινά. Με το χέρι στην καρδιά, με τον δέοντα σεβασμό στον γιατρό και με την εκτίμηση στον φαρμακοποιό.
ΜΕ το βιβλιάριο στο χέρι ανέβηκε τα σκαλιά. Το σαλόνι του γιατρού γεμάτο και ο ίδιος, στο γραφείο, συνταγογραφούσε, και μόνο συνταγογραφούσε-δεν εξέταζε. Η διαδικασία κράτησε 2-3 λεπτά, όσο να συμπληρώσει τα στοιχεία στο χαρτί. 

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΚΕΤΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙ


ΕΠΤΑ ΔΙΜΟΙΡΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΡΟΛΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΕΣΚΑΠΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ
ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ...ΘΥΜΙΖΕΙ ΛΙΒΥΗ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΜΑΣ
http://freeblogers.listen2myradio.com
αυτά δεν θα περάσει….
.



Ο βουλευτής Οικονόμου ερχόμενος να συμπαρασταθεί στους κατοίκους, βρέθηκε αντιμέτωπος με τα ΜΑΤ. Αφού τους εξήγησε ποιος είναι ζήτησε να δει τον εισαγγελέα. Τα ΜΑΤ τον κατηύθυναν εκεί που εισαγγελέας δεν υπήρχε και πολύ πιθανό να μην υπάρχει, όπως δεν υπάρχει εδώ και μήνες στην Κερατέα.

Το συγκλονιστικό είναι πως τα ΜΑΤ προξένησαν ζημιές στο αυτοκίνητο του βουλευτή, ο οποίος κατευθύνθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κερατέας να υποβάλλει μηνύσεις. Εκεί βρήκε κλειστές πόρτες και όταν ζήτησε να του ανοίξουν του απάντησαν πως δεν ανοίγουν για ΚΑΝΕΝΑΝ!!!
GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

ΖΩΝΤΑΝΑ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ,,ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ

ΟΤΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΜΑΣ
http://freeblogers.listen2myradio.com

GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Ποια… πατρίδα;



Του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)
ΤΟ’ παν και το’ καναν οι γιατροί (του ΙΚΑ). Υπέστειλαν για μέρες τη σημαία και σήμερα ξαναβγήκαν στον «αγώνα». Με τον «εχθρό» να συνωστίζεται στα ιατρεία και την Κυβέρνηση πανικόβλητη. Και είναι τραγικό ένα πρόβλημα όταν έχει να κάνει με την υγεία. Σε περίοδο κρίσης, περιμέναμε συμμαχία των γιατρών και δεν την είδαμε. Κι ούτε να χτυπούν τα στήθια τους για αμαρτίες συναδέλφων τους, στο παρελθόν, το παρόν και το… μέλλον.
ΓΙΑ το πρόβλημα «εργάστηκαν» πολλοί. Και, βέβαια, δεν ξεκινάμε απ’ τον ασθενή που του κόβονται τα ήπατα πάνω στο χειρουργικό κρεβάτι. Ευθύνεται κι αυτός για την φαρμακομανία και το φακελάκι, αλλά δεν είναι ο πρωταγωνιστής.

Το Εμπόριο του Γελοίου




  Κάποτε υπήρχαν οι παλιάτσοι, και οι γελωτοποιοί, οι οποίοι υποδύονταν γελοίους ρόλους για να προκαλέσουν το γέλιο στους θεατές τους, είτε βαριεστημένους βασιλιάδες είτε παιδάκια.
  Προσωπικά ποτέ δε συμπάθησα αυτό το είδος διασκέδασης. Ποτέ δε γέλασα με κλόουν κλπ. Πρώτα απ' όλα μου έβγαζαν κάτι μυστηριωδώς τρομακτικό, το οποίο δε μπόρεσα ποτέ να εξηγήσω.
  Τα χρόνια πέρασαν λοιπόν, οι παλιάτσοι πλέον δε'ιγμα προς εξαφάνισιν.
Το γελοίο όμως όχι. Το γελοίο παραμένει και μαλιστα με μια μορφή αισχρή. Οι σύγχρονοι παλιάτσοι λοιπόν δεν υποδύονται κωμικούς ρόλους για να προκαλέσουν θυμηδία. Επιχειρούν να την προκαλέσουν προβάλλοντας την ίδια τους τη ζωή, την πρσωπικότητά τους. Παρουσιάζονται αυτοβούλως ως γελοίοι για να κερδίσουν κάτι. Έτσι κι αλλιώς η κοινωνία μας έχει γίνει τόσο απρόσωπη που δεν ενδιαφέρει κανέναν πλέον η έξωθεν καλή μαρτυρία. Ακόμη περισσότερο η έσωθεν...
  Εδώ και χρόνια κάθε εβδομάδα ,μαζεύονται διάφορα νούμερα από κάθε γειτονιά της Αθήνας, της Πάτρας και του Πύργου (είναι οι συχνότεροι επισκέπτες) και πουλούν το γελοίο στοιχείο της προσωπικότητάς τους ή των βιωμάτων τους, γίνονται εθελουσίως ρεζίλι από την τετραπέρατη παρουσιάστρια Αννίτα Πάνια, για να διεκδικήσουν 1000 ευρώ, κερδίζοντας τη συμπάθεια των τηλεθεατών.

Ένταση στην Κερατέα, έκαψαν ΚΑΙ μπουλντόζα


Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν το πρωί στην Κερατέα.

Κατά την διάρκεια της αλλαγής των διμοιριών που περιφρουρούν το χώρο επικράτησε ένταση ενώ νωρίτερα άγνωστοι πυρπόλησαν μια μπουλντόζα.

Την Τρίτη εξάλλου, η διεύθυνση κατασκευών έργων συντήρησης και οδοποιίας του υπουργείου Υποδομών συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων θα απομακρύνουν τα πρόχειρα οδοφράγματα στη Λεωφόρο Λαυρίου από το Βιομηχανικό πάρκο Κερατέας μέχρι τον Κουβαρά.

Τα οδοφράγματα είχαν στήσει από το πρωί της Δευτέρας κάτοικοι αντιδρώντας στην κατασκευή ΧΥΤΑ στην Κερατέα.

ΝΑ ΞΕΡΑΤΕ ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ


Από την ημέρα της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιολια βλέπουμε  τις αντιδράσεις και πολλά άρθρα
ΤΑ ΜΜΕ , με τις επιθέσεις κατά των blogs δεν μας φόβισαν,με την λυσσαλέα ισοπέδωση ότι όλοι είμαστε κουκουλοφοροι, και πρέπει να γράφουμε επώνυμα
ΤΟΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ALA CART
Αυτοί που σαν την κυρία Σταη που μας είπε κουκουλοφόρους,, παίρνει εκατομμύρια ,έχει μπράβους, παίρνει γραμμή για το τι θα πει στις ειδήσεις, έρχεται να πει στον απλό πολίτη να γράφει επώνυμα
Αντίθετα έδειξαν ότι κάθε είδους εξουσιαστές, νταβατζήδες, εργολάβοι δημοσίων έργων, πολιτικάντηδες και “πολιτικοί”, καναλάρχες, μεγάλο-δημοσιογράφοι, ιδιοκτήτες ΜΜΕ…απλά φοβούνται τα μπλόγκς.
Πως είναι δυνατόν αναρωτιούνται να παίζονται δις ,οι εφημερίδες να έχουν πέσει.. και αυτοί δωρεάν να διαβάζονται έστω από 100 - 300 ή χίλιους;
Και αν αύριο διαμορφώνουν γνώμη;
Αν λένε αλήθειες;
Να υπαχθούν τα blogs στον νόμο περί τύπου δεν γίνεται
Δεν είναι  επιχειρήσεις
Άρα και βλακώδης ο ισχυρισμός ότι πρέπει να γίνει περιορισμός περί πνευματικών δικαιωμάτων
Πολλοί από τα MME μίλησαν γενικά ,φασιστικά και αόριστα και δαιμονοποιησαν όλα τα blogs
Με πληρωμένες πένες ,μίλησαν για κουκουλοφόρους
Πάλι εκτέθηκαν…
Αυτό το κριτικό πνεύμα που περνάει το blogging,αυτή η δυναμική της αλυσίδας ο ένας με τον άλλον στα δύσκολα ,δεν τρομοκρατείται, απλά αναγεννιέται
Ειδικά το τελευταίο εξάμηνο καταπάτησαν κάθε ένοια δικαίου ταυτοποιωντας πολίτες χωρίς κακουργηματική πράξη απλά επειδή αρθρογραφοσαν στα προσωπικά τους ημερολόγια,ακόμα κάλεσαν και ανθρώπους να καταθέσουν στην δικαιοσύνη με ένα email
ΟΛΑ ΣΤΑ ΜΠΑΝΕΡΑΚΙΑ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

Ας ξεχάσουμε το ρομαντισμό μας όταν μιλάμε για μπλέξιμο των διαπλεκόμενων μεγαλοσυμφεροντων στο ίντερνετ

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Καστανίδης: Δεν ποινικοπείται ο Αντισημιτισμός ! Να το θυμάστε κ.υπουργέ!!



Πιστεύουμε αυτή τη φορά να τηρήσουν τα ίδια τους τα λόγια...
Στο βίντεο αυτό ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι ξεκάθαρος!! Δεν θα τιμωρείται η άποψη, η έκφραση του λόγου, η επιστημονική ή πολιτική κρίση και κριτική, ούτε θα φιμωθεί το διαδίκτυο ή τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τύπος και τηλεόραση!
Είναι, είπε ο υπουργός, υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης του λόγου, και έχει δικαίωμα όποιος δεν συμπαθεί τους Εβραίους ή όποιους άλλους ή αμφισβητεί ακόμη και το ολοκαύτωμα, να το λέει!!!
Θα τιμωρείται μόνον η παρακίνηση σε εγκληματικές πράξεις βίας κατά μειονοτικών και ευάλωτων ομάδων ανθρώπων, λόγω της φυλετικής, θρησκευτικής τους καταγωγής ή λόγω της σεξουαλικής τους ιδιαιτερότητας.
Για να δούμε...
Εμείς περιμένουμε και το βίντεο αυτό ελπίζουμε να το βλέπει ο κ. Καστανίδης καθημερινά για να θυμάται τι ακριβώς είπε!!!


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ BLOGGERS


 Συνάδελφοι,
Οι έξω από κάθε λογική, αγωγές που κατέθεσαν εναντίον του blog fimotro,  οι δημοσιογράφοι του MEGA, καθιστά επιτακτική την ανάγκη έμπρακτης συστράτευσης και αλληλεγγύης στον χώρο της μπλογκόσφαιρας.
Καλές, επιβεβλημένες και αναμενόμενες οι δηλώσεις και οι αναρτήσεις συμπαράστασης στο fimotro, που είναι αποδέκτης αυτών των παράλογων και προκλητικών σε ποσά διεκδίκησης αγωγών.
Δυστυχώς, αυτές της γκαιμπελίστικες λογικές, που μοναδικό στόχο έχουν την φίμωση κάθε ελεύθερης φωνής, μέσα στα πλαίσια της νοούμενης δημοκρατίας, αυξάνονται με μαθηματική ακρίβεια.
Ενάγουσα, πάντα η εξουσία. Αυτή που θέλει να διαφεντεύει χωρίς αντιστάσεις και αντιδράσεις, το νου και τις ζωές μας.
Σήμερα είναι το blog fimotro. Αύριο, κάποιος άλλος συνάδελφος blogger.
Έχουμε χρέος να αντιδράσουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
Επιβάλλεται να κινηθούμε συλλογικά.
Προτείνω, ...
μέσω  emails, άμεσα κοινή συνάντηση, για να συζητήσουμε τρόπους και μεθόδους κοινής αντίστασης εναντίον κάθε μορφής εξουσίας που προσπαθεί να ποδηγετήσει τις ελεύθερες φωνές.
Οι bloggers, στην πλειοψηφία τους, είναι η φωνή του κάθε ελεύθερου ΕΛΛΗΝΑ.
Το blog fimotro, είναι αρχή μιας εξουσίας που χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της.
Σαν τον σκορπιό θα προσπαθήσει μεταχειριζόμενη κάθε τρόπο να διατηρήσει αυτή την εξουσία όσο περισσότερο μπορεί και γι αυτό, πριν την χάσει, θα δαγκώσει. 
Συνάδελφοι, έχουμε χρέος, να γίνουμε μια γροθιά.
Το οφείλουμε στον ελληνικό λαό που μας εμπιστεύεται και βρίσκει σ' εμάς τις φωνές της ανεξάρτητης ενημέρωσης.
Τα ΜΜΕ απέτυχαν, καθώς ποδηγετούνται από τις πολιτικές εξουσίες και τους καναλάρχες.
Έχουμε χρέος να αντισταθούμε!
ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Πηγή: http://attikanea.blogspot.com/2011/03/bloggers_27.html

Roufianos.com:

Ζούμε σχεδόν ιστορικές στιγμές χούντας, παρακαλώ πολύ πάρτε όλοι σας μέτρα... ΌΧΙ δεν εννοώ να το βουλώσουμε, δεν πρέπει να τους κάνουμε την χάρη, τα μέτρα που πρέπει να πάρουμε είναι να οργανωθούμε.
Στο roufianos.com μόλις έφτιαξα ένα Forum (http://www.roufianos.com/showthread.php/405126) για να συζητήσουμε το τρόπο που θα αντισταθούμε!!!

Παρακαλώ πολύ όλους τους Blogers να προωθήσουν την διεύθυνση (http://www.roufianos.com/showthread.php/405126) και να έρθουν να μιλήσουμε και να δούμε ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!!!!

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΤΣΙ.... Σήμερα είναι το Fimotro, αύριο εσείς και μεθαύριο όλοι μας!!!

Το Roufianos.com τάσετε υπέρ κάθε ενεργειας ΥΠΕΡ του Fimotro, σας καλώ για αλλη μια φορά στο Forum για συζήτηση.

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Η σέχτα των μεγαλοδημοσιογράφων, η σέχτα των επαναστατών και η αγωγή στο “Φίμωτρο”


επιχείρηση τρομοκράτησης των μπλόγκερς βρίσκεται σε εξέλιξη
http://olympiada.files.wordpress.com/2011/03/screen_shot_2011-03-27_at_12_38_47_am.png?w=237&h=320“Τα λιοντάρια νόμιζαν ότι ήταν βασιλιάδες, μέχρι που ήρθαν οι δράκοι” αρχαία Κινέζικη παροιμία
.http://olympiada.files.wordpress.com/2011/03/cea3ceadcf87cf84ceb1ce95cf80ceb1cebdceb1cf83cf84ceb1cf84cf8ecebd1.jpg?w=229&h=124
Στο “Ολυμπία” έχουμε μία βασική αρχή που την έχουμε τιμήσει. Την έμπρακτη αλληλεγγύη σε όλα τα Blogs, άσχετα εάν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τις απόψεις και τις πρακτικές
 τους. Η λέξη “αρχή” σμιλεύεται σε γρανίτη ώστε να μην είναι α λα καρτ, ξεχειλωμένη κατα το δοκούν.
Η “σέχτα” (κυριολεκτικά ο όρος αφού οι εν λόγω δημοσιογράφοι έδρασαν ως οργανωμένη ομάδα) των μεγαλοδημοσιογράφων του Mega κατέθεσαν αγωγή εις βάρος του blog “Fimotro”. Προχώρησαν όμως ένα βήμα παραπάνω, αφού στην αγωγή κατονομάζουν επώνυμα τον δημοσιογράφο Γιάννη Παπαγιάννη ως διαχειριστή του blog. Εδώ λοιπόν εντοπίζουμε εμείς το μεγάλο θέμα και όχι στην άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων τους για να προστατεύσουν την υπόληψη τους.
ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑ

GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Προσωπικά δεδομένα(!;)


Του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)
ΑΦΟΥ έστησαν την ενωμένη(;) Ευρώπη τους, θέσπισαν νόμους κανόνες. Τα «μεγάλα» τα άφησαν για τους μεγάλους αφέντες της υπερπόντιας υπερδύναμης. Τα «μικρά» (με τις μεγάλες προεκτάσεις και τις σημαντικές συνέπειες) τα τακτοποίησαν μεταξύ τους. Πολιτικοί ευρωπαϊκής… ακτινοβολίας, που έσκυβαν μη τους έρθει κατακέφαλα η Νατοϊκή βόμβα όταν (οι Αμερικανοί) βομβάρδιζαν την Ευρώπη. Οι «ντόπιοι», λοιπόν, και μεγάλοι… νομοθέτες τα λογάριασαν και πήραν απάνω τους τη «δουλειά». Έπρεπε να προστατέψουν το σινάφι τους και το πέτυχαν. Λεφτάδες κάθε λογής και μεγαλοφοροφυγάδες. «Διάσημους» με τριφηλή ζωή και ύποπτες συναλλαγές, με γκόμενες και κάποιους με ανωμαλίες, ακόμα και παιδεραστές.

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

7 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ


 Aπό τον Ακτιβιστή

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση ξένων στρατευμάτων από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο
Ο σκληρός  ανταγωνισμός μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας για την κατοχύρωση ρόλου περιφερειακής ιμπεριαλιστικής δύναμης στην Νοτιοανατολική Ευρώπη περνά σε άλλη διάσταση μετά την έναρξη της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Λιβύη.
Οι αρχικές ενστάσεις της Τουρκίας γρήγορα αντικαταστάθηκαν από ενεργό πολεμικό ρόλο στέλνοντας πληθώρα πλοία του Πολεμικού της Ναυτικού να συμμετέχουν στον ναυτικό αποκλεισμό της Λιβύης, μεταφέροντας και 1000 άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων στην περίπτωση που υλοποιηθούν οι Νατοϊκοί σχεδιασμοί για χερσαίες επιχειρήσεις, ενώ διεκδικεί η καθοδήγηση της επέμβασης να διεξαχθεί από το Νατοϊκό Στρατηγείο της Σμύρνης.  
 Ισχυρό αντίλογο όμως παρουσιάζει το ελληνικό κράτος. Έχοντας η ελληνική κυβέρνηση ξεκαθαρίσει ότι θα αποτελέσει συνιστώσα της επέμβασης των Προθύμων Ιμπεριαλιστών, αναλαμβάνοντας ρόλο στρατηγικού προγεφυρώματος για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., μετέτρεψε τη χώρα σε βάση εφόρμησης των βομβαρδιστικών αεροσκαφών και των AWACS, παραχώρησε κάθε διευκόλυνση και συμμετέχει τελικά με 4 πολεμικά πλοία που εναλλάσσονται, 1 πολεμικό ελικόπτερο, άνδρες των ΟΥΚ  και 1 AWACS.

ΚΑΙ Η ΚΟΡΟΪΔΊΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Βλέπουμε σήμερα οτι ξαφνικά η κυβέρνηση ξύπνησε...
τώρα πήρε χαμπάρι τα € 100 δις!!!  που έχει δώσει στις τράπεζες μαζι με τον Kαραμαν Aλη
και οτι αυτές έχουν κλείσει εδώ και καιρό την κάνουλα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις,με αποτέλεσμα να αυτοκτονούν καθημερινά άνθρωποι,λόγω χρεών
ΕΞΑΛΟΥ  
Κάθε ημέρα ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ  υπολογίζεται ότι θα κοστίζει περίπου 5 εκατ. ευρώ κατά μέσο όρο (καύσιμα, διατροφή, υποστήριξης, έκτακτος συναγερμός Ε.Δ. κλπ) η «φιλοξενία» όλων αυτών των δυνάμεων στον ελληνικό κρατικό Προϋπολογισμό. 
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ,ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ;
Εκανε και δήλωση ο Πεταλωτής εγκαλώντας τις τράπεζες..

χέστηκε η Φατμέ στο Γενί Τζαμί

Λύση καμία,,
Αλλη μια φορά ψέμματα και κινήσεις εντυπωσιασμού,όπως το φιάσκο της διαύγειας..
Η λύση είναι απλή αλλά θέλει ρίσκο
Γιατί χρηματοδοτούν ιδιωτικές τράπεζες ;
Εχετε ανοίξει ποτέ εσείς καμία επιχείρηση και να σας χρηματοδοτεί το κράτος για επισφαλειες;
Ας μείνουν δυο κρατικές τράπεζες ,να εγγυηθεί το κράτος για δάνεια υπέρ επιχειρήσεων και να κινηθεί η αγορά με δάνεια όσο υπάρχει κρίση
Οσο για τα νοικοκυριά,να πληρώσουν μόνο το 1/3 από το εισόδημα τους για χρέη
Επίσης φορολόγηση 20%από τα ληστρικά και τοκογλυφικά κέρδη των τραπεζών μέχρι να βγούμε απο την κρίση
Αλλά η εύκολη λύση είναι ,που την κάνει και ένα παιδάκι 10 ετών ,κόψιμο μισθών και συντάξεων
και το μαύρο χρήμα ζει και βασιλεύει
,αν δεν έχει παει στην Ελβετία

Η χρεωκοπία είναι χρηματο οικονομική,και αφορά και πολλά παιχνίδια τραπεζών,και δεν προήλθε απο το μαζί τα φάγαμε του Παγκαλου

ΥΓ
Περιμένω το άρθρο να δημοσιευτεί και από ενα μεγάλο portal όπως του Κουλογλου η του Ευαγγελατου,αν δεν τους κάνουν  ντα ντα οι τράπεζες που τους χρηματοδοτούν

GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Εξομολογήσεις ενός "Οικονομικού Δολοφόνου"


 Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου που φιλοξενεί έναν πρώην "οικονομικό δολοφόνο", τον Τζων Πέρκινς, ο οποίος εξιστορεί τις αμαρτίες του παρελθόντος του, όταν συμμετείχε στις υποθέσεις εκβιασμού και δωροδοκιών διαφόρων ηγετών του κόσμου.
 Ήταν ηγέτες φτωχών χωρών με πλούσιο όμως φυσικό πλούτο και γεωστρατηγική σημασία (σας θυμίζει κάτι;). Ο Παναμάς διέθετε τη Διώρυγά του, η οποία ενώνει Ατλαντικό και Ειρηνικό Ωκεανό και μέχρι τη δεκαετία του 70 ήταν αμερικανικών συμφερόντων. Ώσπου εξελέγη πρόεδρος ένας λαοπρόβλητος ηγέτης ο οποίος τα έβαλε με την αμερικανική πολιτική και απαίτησε το έδαφος της Διώρυγας να επιστραφεί στην αυτονόητη κυριότητα της χώρας του, του Παναμά. Ώσπου...
  Στη Βενεζουέλα και το Εκουαδόρ υπάρχουν πετρέλαια. Οι αμερικανικές και οι πολυεθνικές εταιρείες εκμεταλλεύονταν τους φυσικούς πόρους των χωρών αυτών, ώσπου εξελέγησαν πρόεδροι κάποιοι ηγέτες που είχαν σκοπό να εθνικοποιήσουν τους πλουτοπαραγωγιούς πόρους των χωρών τους. Ώσπου...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Πλουτήσαντες…
Του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)
ΕΙΧΕ η Ευρώπη τους ξενιτεμένους της, είχε και η Γερμανία τον Άκη της. Τον μάζεψε ο Ανδρέας με τους άλλους στη γύρα για το ΠΑΚ και ο «ωραίος» είχε μέλλον. Στο σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ που έγινε εκσυγχρονιστικό και κανένας δεν του γύρισε την πλάτη. Από υπουργείο σε υπουργείο ο Άκης, ο εξ απορρήτων του Ανδρέα και αγκαλιά με τον Σημίτη, ένιωσε δυνατός και πως χωρίς αυτόν δεν κάνουμε. Κι αν η εξουσία φθείρει, ένα Υπουργείο «αλλιώτικο» μπορεί να διαφθείρει. Κι αν σου πέσει ένα απειροελάχιστο ποσοστό «κέρδους» από μια παραγγελία μαμούθ, έφτιαξες τη ζωή σου. Κι αν η μίζα έχει να κάνει με υποβρύχια, θα χαθεί στα νερά του ωκεανού και ποιος την ψάχνει…
ΚΑΙ, βέβαια, είχαν πάρει τα μέτρα τους. Σχετικοί και άσχετοι. Οι τότε και οι κατοπινοί. Τους ενθουσίασε η ιδέα και ψήφισαν έγκαιρα και με τα δυο τους χέρια τον νόμο περί μη ευθύνης υπουργών-σωτήριο, προστατευτικό και πολύτιμο σαν το χρυσάφι. Στα… ντουζένια τους οι «σοσιαλιστές» κι οι άλλοι στο «περίμενε, έρχεται η σειρά σου». Αμάρτησαν οι πρώτοι κι ακολουθήσουν άλλοι που τους ξεπέρασαν. Πιο έμπειρα κάποια «εθνικοφρόνων» γόνοι παλικάρια το «διέπραξαν» και… την έκαναν, χωρίς ν’ αφήσουν ίχνη χειροπιαστά. Κι όταν στριμώχτηκαν στη βουλή αποχώρησαν. Κι όταν χρειάστηκε να καταθέσουν την αλήθεια για Βατοπέδια, ομόλογα κ. ά… συνήθη και προσοδοφόρα, αρνήθηκαν τις εξεταστικές, με πείσμα, φόρεσαν τα αγγελικά φτερά κι έδειξαν τον αντίπαλο.

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Μια παγκόσμιου τύπου νέα διακυβέρνηση με την Ελλάδα παρούσα





















Σήμερα σε ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας διαβάζουμε ότι ο Χάρης Παμπούκης στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και νυν υπουργός Επικρατείας, δηλώνει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η Ελλάδα πρέπει να λάβει θέση σε μια Παγκόσμια διακυβέρνηση.
Aνέφερε επ’ ακριβώς:
“ Το Συμβούλιο της 25ης Μαρτίου, το οποίο άλλωστε γίνεται σε μία συμβολική ημερομηνία, εορτή απελευθέρωσης, αναμένεται να απελευθερώσει τις νέες δυνάμεις της Ευρώπης απέναντι στις αγορές και να περάσουμε από την οικονομική παγκοσμιοποίηση στην πολιτική ενοποίηση. Απαιτείται να οικοδομηθεί μία παγκόσμια νέου τύπου διακυβέρνηση και η Ελλάδα θα πρέπει να είναι παρούσα σε αυτό το νέο κόσμο”. (ολόκληρο το ρεπορτάζ)

1821 – 2011. Οι διαδρομές και τα εμπόδια της Ελευθερίας...

τελευταία ανανέωσηΕορτασμός 25ης Μαρτίου στην Κόρινθο
Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος
Ο Ύμνος στους εθνικοαπελευθερωτές και η Ωδή στους εθνοπροδότες...

“Σε γνωρίζω από την κόψη
Του σπαθιού την τρομερή,
Σε γνωρίζω από την όψη
Που με βία μετρά τη γη...
Μοναχή το δρόμο επήρες,
Εξανάλθες μοναχή
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
Εάν η χρεία τες κουρταλή...
Απ’ τα κόκαλα βγαλμένη
Των Ελλήνων τα ιερά,
Και σαν πρώτα ανδρειωμένη,
Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!
Ύμνος στην Ελευθερία.

Διονύσιος Σολωμός.

25 Μαρτίου 1821. Ημέρα δόξας, Δημοκρατίας, Επανάστασης και σύσφιξης Ελληνο-αμερικάνικων σχέσεων!

25 Μαρτίου 2011. Ημέρα αναβίωσης του "γιουσουφισμού", των "χανουμισών", των "κοτζαμπάσηδων" - "τραπεζιτών" και των "φραγκόφερτων"!
Καμιά λύπηση στους "προσκυνημένους" !!

Θ. Κολοκοτρώνης

Σε όλες της περιόδους της τυραννίας πάντα υπάρχει μαι μορφή “κρυφού σχολείου”, όπου τα παιδιά μαθαίνουν κρυφά τα γράμματα!

Επείγει, Να γίνει Ανασχηματισμός, Κάθαρση, και να ψηφιστεί η πραγματική Νέα Σεισάχθεια! Όχι άλλα 30 δις στους ληστρικούς τραπεζίτες! Ωδλη στην εθνοπροδοτική ακυβερνησία των ανίκανων δεξιόστροφων που έχεουν “εγκλωβίσει” και εκμεταλλεύονται τον κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ και καταστρέφουν την Ελλάδα δια της ακυβερνησίας!

Καλούμε τον κ. Ομπάμα να σώσει την Ελλάδα, από την νεο-φασίστρια κ.Μέρκελ και τους τραπεζίτες!

Στρατηγός Μακρυγιάννης, ο πρώτος και καλύτερος blogger του 1800

ΕΞΙ ΜΕ ΟΚΤΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΜΑΣ Ο ΑΛΚΙΣ ΠΑΝΟΥ
http://freeblogers.listen2mymusic.com

Ο Γιώργος Σεφέρης, θέλοντας να περιγράψει την αξία του βιβλίου τού Γιάννη Μακρυγιάννη, είχε γράψει: «…είναι ο πιο σημαντικός πεζογράφος της νέας Ελληνικής Λογοτεχνίας, αν όχι ο πιο μεγάλος, γιατί έχομε τον Παπαδιαμάντη». Όμως, ο γνωστός άγνωστος Στρατηγός Μακρυγιάννης, χωρίς υπερβολή, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και σαν ο πρώτος και καλύτερος blogger του 1800. Ο χαρακτήρας του, καθώς και τα κίνητρα που τον οδήγησαν στην καταγραφή των Απομνημονευμάτων, προσομοιάζει πολύ με την ιδιοσυγκρασία των περισσοτέρων ιστολόγων (bloggers) – ειδικά εκείνων που εισήλθαν στην ιστολογία έχοντας μια κάποια ηλικία… Η δε αντιμετώπισή του από την τότε εξουσία –που  έτρεμε τα γραπτά του–  ήταν ανάλογη των τρόπων που μετέρχονται και οι σημερινές εξουσίες, για τους σύγχρονους ιστολόγους που «προκαλούν» με την παρρησία και τις αλήθειες τους.

Ο Μακρυγιάννης, αν ζούσε στις μέρες μας, δεν θα υπέφερε να βλέπει «το άδικο να πνίγει το δίκιο». Με τη χαρακτηριστική ιδιοφυΐα και το πείσμα του, θα μάθαινε την τεχνολογία και με τα κολλυβογράμματα, στα ελληνικά όχι σε greeklish, θα αναρτούσε –με  το γνωστό θάρρος της γνώμης– τις απόψεις του στο προσωπικό ιστολόγιο: apomnimoneumata.blogspot.com (ή ~.wordpress.com κτλ.)

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Γιούχα… εκ βαθέων
Του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)
ΤΟΥΣ θέλαμε σεμνούς και δεν είναι. Μας ήθελαν ψηφοφόρους και είμαστε. Για να καταντήσει η πολιτική επάγγελμα και οι πολιτικοί επαγγελματίες στυγνοί και συμφεροντολόγοι. Με προνόμια πρωτάκουστα που τα διευρύνουν σιωπηρά και ύπουλα. Έχουν μαχαίρι και πεπόνι-δεν έχουν μάτια για να δουν τα αγριεμένα μάτια του λαού. Επιμένουν στο πόστο τους χωρίς ούτε ένας τους να παραιτείται από ντροπή, νομοθετούν για τους άλλους και μας παροτρύνουν να δώσουμε αγώνα, για να βγούμε απ’ το τέλμα.
ΜΕ δεδομένα τα αισθήματα του κόσμου και με κίνδυνο για λαϊκή κατακραυγή, κάποιοι «τολμηροί» προγραμμάτισαν την παρουσία τους στην παρέλαση. Θλιβερά απολειφάδια παλιών μοντέλων σε άλλες εποχές. «Στροφή της κεφαλής δεξιά» και οι επίσημοι χαιρετούσαν. Χθες, κάποια κεφάλια στράφηκαν αντίθετα και οι πολιτικοί μας καμώθηκαν πως δεν το πρόσεξαν. Κι ούτε ένας τους έσκυψε το κεφάλι από ντροπή, δεν θα το κάνουν θέμα στη βουλή, δεν θα το συζητήσουν.

Ανοιχτό κάλεσμα στη βάση κοινής πολιτικής συμφωνίας για σήμερα Σάββατο 26/3

Συνεχίζεται η διαρκής Συνέλευση.Καλούνται όλοι οι πολίτες που ενεργοποιούνται στις διάφορες πρωτοβουλίες,θεματικά κινήματα και δράσεις όλων των μορφών,να συμμετάσχουν σε αυτή την συλλογική προσπάθεια με στόχο την έκφραση της λαικής ενότητας.Όλο το κείμενο της πολιτικής συμφωνίας,βάσει της οποίας λειτουργεί η συνεχιζόμενη ανοιχτή Συνέλευση και το κείμενο του καλέσματος πιό κάτω.
 ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνέχιση της ανοιχτής Συνέλευσης* της συντονιστικης επιτροπης κινηματων και πρωτοβουλιών για την οργάνωση μεγάλης συγκεντρωσης και συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος μέσα στον επόμενο μήνα, και αυτό  το Σάββατο 26/3/2011 και ώρα 16.00 στην μουσική σκηνή "Αυλαία", οδός Αγίου Όρους 15 και Κωνσταντινουπόλεως.(πλησίον μετρό Κεραμεικός).
Η συνεχιζόμενη ανοιχτή Συνέλευση προχωρεί με δημοκρατική διαδικασία τόσο στη διαμόρφωση θέσεων ανα τομέα όσο και στην οργάνωση της παραπάνω συγκέντρωσης.
Καλούνται όλοι οι πολίτες που ενεργοποιούνται στις διάφορες πρωτοβουλίες,θεματικά κινήματα και δράσεις όλων των μορφών,να συμμετάσχουν σε αυτή την  συλλογική προσπάθεια με στόχο την έκφραση της λαικής ενότητας.

*Η Συνέλευση της συντονιστικής επιτροπής των κινημάτων και πρωτοβουλιών που άρχισε στις 26/2 και συνεχίστηκε στις 12/3, οργανώνεται ανοιχτά στη βάση πολιτικής συμφωνίας η οποία περιλαμβάνει τα εξής σημεία:

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις...


 
«Κλέφτες» και «Προδότες» φώναζαν οι Αθηναίοι στην παρέλαση

 Με «ου», «κλέφτες» και «προδότες» αντιμετώπισαν οι Αθηναίοι τους πολιτικούς έξω από τη Βουλή. Ο λαός είναι εξαγριωμένος και έτοιμος να ξεσπάσει ενάντια στους τυράννους του, στην κοινοβουλευτική ολιγαρχία και στους μνημονιολάτρες πολιτικάντηδες! Πλησιάζει η μέρα που όλο το σάπιο πολιτικό σύστημα θα γκρεμιστεί από την οργή του λαού! Καλύτερα να παραιτηθούν όσο είναι νωρίς…


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ.. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ...ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ



Στη ΝΕΤ, φαίνεται πως λόγω των ημερών, επιστρατεύθηκαν οι εκπομπές-ντοκιμαντέρ του καναλιού κι έτσι την Πέμπτη 24 Μαρτίου στις 23:00 "Το κουτί της πανδώρας" και την 25η Μαρτίου στις 22:00 "Η Μηχανή του χρόνου", συνεχίζουν στον δρόμο που χάραξε ο ΣΚΑΙ..ΤΗΣ ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ
Θα αναρωτιέστε γιατί αυτό να είναι είδηση... Ίσως αν διαβάσετε τα δελτία τύπου των δύο εκπομπών που έστειλε η ΕΡΤ τις προηγούμενες ημέρες να καταλάβετε το γιατί. Δύο εκπομπές σε δύο μέρες, με το ίδιο θέμα στο ίδιο κανάλι...

Για να γίνει πιο ενδιαφέρουσα η ανάγνωση δείτε το σαν το παιχνίδι: Βρείτε τις διαφορές.

Τι να γιορτάσουμε σήμερα;



Της πατρίδας μου η σημαία έχει χρώμα γαλανό
και στη μέση χαραγμένο έναν κάτασπρο σταυρό,
κυματίζει με καμάρι δεν φοβάται τον εχθρό
σαν τη θάλασσα είναι γαλάζια και λευκή σαν τον αφρό!

Απ' τις αξέχαστες σχολικές γιορτές του δημοτικού, όπου η βαρεμάρα νικούσε κάθε ανούσιο λόγο των καθηγητών.
Όποιος... περιμένει να διαβάσει πανηγυρικούς λόγους εδώ για την Εθνεγερσία του 1821 πλανάται πλάνην οικτρά.
Όχι, δεν είναι ότι δεν τιμώ τους μεγάλους ήρωες που αψήφισαν το θάνατο για να ελευθερωθεί το έθνος μας και να ζούμε 200 χρόνια (σαν) ελεύθεροι.
Είναι όμως ότι θρηνώ σχεδόν καθημερινά την κατάντια αυτού του έθνους.
Ενός έθνους του οποίου η ιστορία είναι η σημαντικότερη ίσως απ' την ιστορία κάθε άλλου έθνους.
Και είναι η σημαντικότερη όχι γιατί αυτό το έθνος σκότωσε, λεηλάτησε, κατέκτησε.
Αλλά επειδή αυτό το έθνος θεμελίωσε τον πανανθρώπινο πολιτισμό, την επιστήμη, τη φιλοσοφία, το θέατρο, την αρχιτεκτονική, τη δημοκρατία.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Παρέλαση και "παρελάσεις"
Του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)
ΕΧΕΙ την ιστορία της. Δεν καθιερώθηκε σε γραφεία. Προέκυψε σαν ανάγκη εσωτερική ομαδικής έκφρασης. Και, βέβαια, υπήρξαν άνθρωποι που εκμεταλλεύτηκαν τον θεσμό για ίδιον και για ομαδικό τους όφελος. Δικτάτορες που πέρασαν την «ανδρεία» τους μέσα απ’ το θέαμα των στρατιωτών με τις λόγχες επ’ ώμου. Στρατοκράτες που …διαφήμισαν το φρόνημα και τα «εργαλεία» των κατορθωμάτων τους. «Εθνικόφρονες» που’ χαν, για δεκαετίες, ιδιοποιηθεί τα ιερά και όσια της πατρίδας και τα μονοπωλούσαν ξεδιάντροπα.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ για παρέλαση; Καθένας στο πόστο του. Και βέβαια, ο ένας θα ’κανε τη φασίνα του στο τανκ γυαλίζοντας πόρπες και αρβύλες για να στηθεί ορθός ή καθιστός στο άρμα. Ήταν ο φακελωμένος με το κράνος στο κεφάλι και το βάρος στην ψυχή. Ο «άλλος», με ύφος στρατηγού και στους ώμους τ’ αστεράκια, καρπώνονταν τα… βλέμματα με άλλους, στην εξέδρα. Σαν «ήρωας» και αποκλειστικός θεματοφύλακας των εθνικών μας αξιών.

Χρόνια Πολλά Έλληνες το κεφάλι πάντα ψηλά


Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες του κόσμου. Ήμερα μνήμης και εορτής η σημερινή μέσα με μαύρες εποχές. Εποχές που αυτά που κέρδισαν οι πρόγονοί μας τότε με αγώνες και αίμα, ελευθερία και ανεξαρτησία, σήμερα να τα διαπραγματευόμαστε στον βωμό χρεών και αδιεξόδων καταστάσεων που δημιούργησαν μικροί, ανίκανοι και επικίνδυνοι πολιτικοί.

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Λαός χωρίς ήρωες, θρύλους και παραδόσεις είναι καταδικασμένος.



Γράφει ο Κλεισθένης.

Σε όλους τους λαούς από τον σχηματισμό οργανωμένης κοινωνίας υπάρχει η ανάγκη των ανθρώπων για τη δημιουργία προτύπων που να ενσαρκώνουν την νίκη του καλού και δίκαιου απέναντι στο κακό και το άδικο.
Η αρχαία Ελληνική μυθολογία είναι γεμάτη από ιστορίες-μύθους ανθρώπων που με το θάρρος και την δύναμή τους λύτρωσαν συμπατριώτες τους από πολλά δεινά. Με τα ονόματα Ηρακλής, Θησέας, Μέγας Αλέξανδρος και τα κατωρθώματά τους μεγάλωσαν τα Ελληνόπουλα. Με την Ιλιάδα και την Οδύσσεια διαπαιδαγωγήθηκαν τα Ελληνόπουλα.
Με το Βυζάντιο και τον Διγενή Ακρίτα γαλουχήθηκαν τα Ελληνόπουλα. Με τον Κολοκοτρώνη, τον Καραϊσκάκη, τον Νικηταρά, τον Οδυσσέα Ανδρούτσο, τον Παπαφλέσσα και τους λοιπούς αγωνιστές της Παλιγγενεσίας μπολιάστηκαν τα Ελληνόπουλα.
Όλοι οι αναφερθέντες χαρακτηρίστηκαν απ’ τον Ελληνικό λαό σαν ήρωες. Ήρωες δηλαδή αυτοί που πάλεψαν και νίκησαν το κακό χάριν των ανθρώπων. Είναι φυσικό όλοι αυτοί να έχουν και ελαττώματα αλλά η ανάγκη για πρότυπα και παραδείγματα προς μίμηση δεν επιτρέπει αυτά να αναφέρονται στις διηγήσεις. Οι ήρωες πάντα ωραιοποιούνται γιατί η προσφορά τους είναι τόσο μεγάλη που παραγνωρίζονται τα τυχόν ελαττώματά τους. 
 

Ο κ Παπανδρέου μαινόμενος (σαν αντιπολίτευση).


Διαβάζω στον τύπο πως ο κ Παπανδρέου, με δεδομένες δυσμενείς δημοσκοπήσεις σε βάρος του τον τελευταίο καιρό, ετοιμάζεται για προπαγανδιστική επίθεση σε όλα τα μέτωπα, από τον ερχόμενο Μάη, με σκοπό την ανατροπή  των δυσάρεστων γι’  αυτόν και το κόμμα του μετρήσεων της κοινής γνώμης.
Ο κ Παπανδρέου μάλιστα θα τροποποιήσει την πολιτική του εφαρμόζοντας ανάλογη πολιτική με εκείνη της προεκλογικής περιόδου που τον οδήγησε στη νίκη το 2009 και αυτή που άσκησε κατά την περίοδο που ήταν αντιπολίτευση. Ήδη ο κ Παπανδρέου έχει εδώ και καιρό αρχίσει να κάνει πρόβες για την εφαρμογή της πολιτικής αυτής, αλλά από ότι φαίνεται με αμφίβολα αποτελέσματα. Μας έχει δηλώσει επανειλημμένα  ότι είναι αντιεξουσιαστής, ότι συμφωνεί με το λαό για την αναλγησία των μέτρων που παίρνει και ότι θα κατέβαινε και αυτός  ευχαρίστως στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας του λαού.
Ο κ Παπανδρέου ετοιμάζεται να εφαρμόσει εφ’ όλης τη ύλης μία μέθοδο που πιστεύει ότι θα θολώσει τα πράγματα και θα μπερδέψει τον Έλληνα ψηφοφόρο με ανάλογο πολιτικό όφελος για τον ίδιο και το κόμμα του. Την παλιά για το ΠΑΣΟΚ γνώριμη μέθοδο της άσκησης ισχυρής αντιπολίτευσης στον …. εαυτό του. Όσο περνάει ο καιρός θα καταγγέλλει πιο συχνά και πιο έντονα τα μέτρα που παίρνει, θα κατανοεί το δράμα του λαού, θα συμπαραστέκεται στον άνεργο και στον συνταξιούχο, θα θλίβεται για την έλλειψη μέλλοντος για τη νέα γενιά, θα δηλώνει αντιεξουσιαστής, αναρχικός, αριστεριστής και ότι άλλο του κατέβει.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Φοβούνται την… εξέδρα
Του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)
Η Πατρίδα κινδυνεύει και το πάρτι συνεχίζεται. Το ξεκίνησαν σε καιρούς παχέων αγελάδων. Σε χώρους που «σήκωνε», με ανθρώπους αδίστακτους και με τους… γλεντζέδες να χρεώνουν το λογαριασμό στο Κράτος. Και, βέβαια, δεν είχε υποστηρικτή το Κράτος και συνήγορο, δεν υπήρξε κάποιος να το νοιαστεί και να ορθώσει το ανάστημα στα σαρκοφάγα που ορμούσαν για να το κατασπαράξουν. Μέθυσαν, λοιπόν, χωρίς να ξεμεθύσουν και ο λίγοι που «συνήλθαν» δεν το’ καναν από πατριωτισμό και αγάπη στην πατρίδα. Ούτε γιατί άλλαξαν νοοτροπία. Απλά, τρόμαξαν, προσωρινά και περιμένουν ευκαιρία.
ΣΕ καιρούς λιτότητας και κρίσης που περικόπηκαν συντάξεις και μισθοί, κάποιοι δημόσια τρεφόμενοι δεν αλλάζουν συνήθειες, επιμένουν και το πάρτι συνεχίζεται. Με 327.000 ευρώ λογαριασμό μόνο για τα τηλεφωνήματα τριών μηνών σε κάποιο Υπουργείο (tsantiri.gr) και το λογαριασμό στο Κράτος. Με γιατρούς του ΕΣΥ να συνταγογραφούν με πάθος γιατί… δεν ξέρουν από κομπιούτερ και τους προμηθευτές να λανσάρουν τα προϊόντα τους κλείνοντας το μάτι στο γιατρό. 
 

ΟΧΙ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΑΛΛΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΘΕΛΟΥΜΕ

Ο κύριος Kουλογλου παρουσίασε σήμερα στην εκπομπή του ρεπορτάζ χωρις σύνορα την κρίση στην Ελλάδα,λέγοντας την μισή ;αλήθεια
δαιμονοποιησε την Μερκελ και τους διεθνείς τοκογλυφους της

Goldman Sachs

λέγοντας την μισή αλήθεια και αποφεύγοντας καν να αναφερθεί στο ποιοι τα φάγανε,και τον ρόλο του Γιωργάκη

είπε απλα οτι ο Καραμανλής έπεσε γιατί έκρυψε το έλλειμμα ,και ο Γιωργάκης είπε την αλήθεια

βέβαια παρέλειψε να πει οτι προεκλογικά από την στημένη blogoσυνεντευξη ΕΔΩ ο Γιωργάκης είχε πει στην δικιά του 

http://tvxs.gr/

σελίδα ότι λεφτά υπάρχουν,και αν μπούμε στο ΔΝΤ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΜΕ


ΒΕΒΑΙΑ η λογική της μισής αλήθειας είναι προσφιλής σε αυτούς που δεν έχουν αντίλογο απο την τηλεόραση ,αλλά μόνο από το ινερνετ

 και πως να πεις όλη την αλήθεια,όταν σε μπουκώνουν με κρατικές εκπομπές,κρατικές διαφημίσεις και τράπεζες;

απλά σου μένει το επικάλυμμα του αριστεριστή

αλήθεια όλοι αυτοί οι δήθεν bloggers που χάθηκαν;

ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΑΜΕ ΕΔΩ;
http://enomenoiblogers.blogspot.com/2009/10/blog-post_06.html

KAI ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΟΥ BLOGGING ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΠΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΟΝ ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΠΟ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ; 

ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΌΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΕΔΩ




GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Γενναίους δικαστές χρειάζεται η Ελλάδα για να σωθεί και όχι ικανούς πολιτικούς.





Από το Στοχασμός Πολιτική


Δεν φταίει ο ελληνικός λαός για το χρέος που του φόρτωσαν και τώρα του ζητάνε την πατρίδα του για να το ξεπληρώσει. Φταίνε οι προδότες, που τον "φόρτωσαν" με αυτό το χρέος, επειδή διαφθάρηκαν από τους δανειστές μας. 
Μόνον αν καταδικαστούν αυτοί, μπορούμε ν' απαλλαγούμε από το μεγαλύτερο μέρος του εθνικού μας χρέους


Το ελληνικό χρέος δεν είναι οικονομικό πρόβλημα...
Είναι δικαστικό πρόβλημα.
Γενναίους δικαστές χρειάζεται η Ελλάδα για να σωθεί και όχι ικανούς πολιτικούς.
Όταν έχει κάποιος ένα πρόβλημα υγείας, δεν πηγαίνει στην πολεοδομία, για να του το λύσουν. Πηγαίνει στο νοσοκομείο, γιατί εκεί υπάρχουν οι ειδικοί επιστήμονες, αλλά και οι "κατά τω νόμω και τη επιστήμη" κατάλληλες υποδομές για την επίτευξη του θετικού αποτελέσματος. Για τους ίδιους ακριβώς λόγους θα πρέπει και οι Έλληνες ν' αναζητήσουν τη λύση του προβλήματός τους στους "αρμοδίους" και όχι στους άσχετους. Το ελληνικό οικονομικό πρόβλημα δεν είναι θέμα πολιτικής. Θα ήταν τέτοιο, αν το χρέος ήταν πραγματικό και όχι προϊόν απάτης. Θα ήταν τέτοιο, αν ίσχυε η παγκάλεια ρήση τού …"μαζί τα φάγαμε". Όμως, επειδή αυτό είναι προφανές ότι δεν συμβαίνει, αντιλαμβανόμαστε ότι το πρόβλημα είναι πρόβλημα δικαιοσύνης και άρα ανήκει στη σφαίρα των αρμοδιοτήτων της δικαιοσύνης.
 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Ο… χωροφύλακας
Του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)
«ΔΕΝ τα φάγαμε μαζί», αλλά όλοι μαζί φέραμε το ΔΝΤ. Με τις πράξεις και τις παραλείψεις μας. Κι αν σήμερα δείχνουμε τα κόμματα και τους πολιτικούς σηκώνοντας τους ώμους, δεν πρόκειται κάτι να σιάξει. Δεν μας «διέταξαν» οι πολιτικοί να αγκαλιάσουμε τη διαφθορά, ούτε εμείς τους αφαιρέσαμε τη δύναμη που τη χρησιμοποίησαν όπως γούσταραν (για τα προνόμιά τους και για αναπαραγωγή της ψήφου).
ΤΑ «κατορθώματά» τους είναι ανεξάντλητα, αλλά εμείς τα… εξαντλήσαμε. Ο λαός που, βέβαια, δεν του φύτρωσαν αγγελικά φτερά στην πλάτη κι ούτε τον εξανάγκασαν για τα δικά του «κατορθώματα». Δεν άρπαξε, για παράδειγμα, κανένας απ’ το λαιμό τον απατεώνα που έχει χαρτί αόμματου και οδηγεί ταξί(!). Ούτε τον γιατρό ανάγκασαν να δώσει το «χαρτί» και, βέβαια, και οι δυο τους (κάποιες χιλιάδες) είναι λαός! Θύτες και θύματα που δεν τους ξεχωρίζεις, έντιμος και ανέντιμος στα ίδια στέκια και τους δρόμους κι έγινε το πάζλ εικόνα μαγική και έργο «τέχνης».