2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Ο Ρόκο και ..... τ’ αδέλφια του

 Σκηνοθετήθηκαν αποκαλύψεις, μετά από άθλια παζάρια, επιλεγμένων πολιτικών για αδικήματα που έχουν παραγραφεί χωρίς ούτε καν να τηρηθούν τα προσχήματα για την εκτόνωση του λαϊκού αισθήματος. Είχε στηθεί ειδική ομάδα για την παραπλάνηση της κοινής γνώμης στο τεράστιο ζήτημα της διαπλοκής και της διαφθοράς. Πολλά από τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια στη ρεμούλα, στη σήψη και στη διαφθορά, είναι σήμερα ξανά μέσα στα κόμματα και στις διάφορες επιτροπές για την κάθαρση. Είναι δυνατόν να ενδιαφερθούν αυτοί για την αποκάλυψη της αλήθειας; Είναι δυνατόν να θιχτούν πολιτικά πρόσωπα και πολιτικά κόμματα και να παρασύρουν μαζί τους μεγαλοεπιχειρηματίες και εταιρείες κολοσσούς για να αποκαλυφθεί η αλήθεια;

Μάχη για την ατιμωρησία δίνει το καθεστώς Μουμπάραγκ.



Ο Κλεισθένης γράφει.

Το καθεστώς Μουμπάραγκ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις έχει ήδη καταρρεύσει τα ζητούμενα είναι τι θα το διαδεχτεί και πως θα μείνουν ατιμώρητοι οι συνεργάτες του καθεστώτος.
Το σκηνικό το έχουμε ξαναδεί, ας θυμηθούμε την πτώση του δικτάτορα Παπαδόπουλου, την προσωρινή ανάληψη της εξουσίας απ’ τον περιβόητο Ιωαννίδη, την πρόσκληση στον Καραμανλή, και τον χαρακτηρισμό σαν στιγμιαίου του αδικήματος των πρωτεργατών του πραξικοπήματος του ’67.
Η Αίγυπτος είναι για πολλούς το κέντρο του Αραβικού κόσμου. Συνορεύει με το Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Διαχειρίζεται την διώρυγα του Σουέζ και βρίσκεται υπό

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Μακριά η φωτιά, κοντά ο κίνδυνος
Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΙΔΑΝ την Τυνησία και… χάρηκαν. Βλέπουν την Αίγυπτο και «ελπίζουν». Μερίδα ευφάνταστων ελλήνων, που νομίζουν ότι θα’ ναι εκτός «παιδειάς», αν αρπάξει κι εδώ φωτιά. Ωστόσο, δεν το σκέφτηκαν σωστά, δεν τα ζύγιασαν καλά.
Η δικιά μας σκέψη πάει ανάποδα. Βλέπουμε την κατάσταση εκεί και βγάζουμε συμπεράσματα για εδώ. Κι αν η ματιά μας παραμείνει ψυχρή έχοντας παρακάμψει τις θλιβερές συνέπειες της εξέγερσης στην Αίγυπτο, εδώ υπάρχει η ελπίδα της μη εξέγερσης. Όχι, βέβαια, γιατί όλα πάνε πρίμα στην Ελλάδα της αταξίας, των ανισοτήτων και της διαφθοράς. Αλλά; Δεν έχουμε μεροκάματο αιγυπτίων, δεν διαθέτουμε… Σουέζ, δεν απέχουμε μιαν ανάσα απ’ το Ισραήλ.
ΕΧΟΥΜΕ κοινά με τους Αιγυπτίους, αλλά ανάγονται στην «αφετηρία» της ιστορίας. Μας διαφοροποίησε το κλίμα, η γεωγραφική μας θέση και, βέβαια, το… ενδιαφέρον των «μεγάλων δυνάμεων», Δυτικών και προπαντός… Αμερικανικών (μετά την «απελευθέρωση» των Αιγυπτίων, το ’22 απ’ τους Άγγλους). Κι ύστερα; 

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Νέα συνάντηση Σπίθας Παπάγου-Χολαργού-Αγίας Παρασκευής

Σήμερα η Σπίθα Παπάγου-Χολαργού-Αγίας Παρασκευής πραγματοποίησε τη δεύτερη συνάντηση των μελών της. Η επόμενη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13/2/2011 σε τόπο που θα κοινοποιηθεί κατόπιν συννενοήσεως. Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 6949010046 και 6972403410. Email:spithapaphol@gmail.com

Πηγή:ΚΟΝΤΥΛΟΦΟΡΟΣ


GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Ενεργοί και συνεργοί
Του Θανάση Νικολαΐδη
ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ σπατάλης και αδιαφορίας. Ο λαός «ο μικρός ο μέγας» με το… βιβλιάριο στο χέρι και το Κράτος αλλήθωρο. Για την ψήφο του οι «κυβερνώντες», για την ευκολία τους οι «κυβερνώμενοι» κι όλοι μαζί με… πάθος κατά των ταμείων. Άδειασαν, χρεοκόπησαν και τώρα τρέχουμε. Με το ΔΝΤ στο κεφάλι μας και με νοοτροπία που μόνο η ανάγκη και ο χρόνος (διάρκεια) θα μπορούσε ν’ αλλάξει.
ΔΕΝ μας… χρειάζονταν επικουρικές δυνάμεις για να ακροβατεί η οικονομία μας στο χείλος του γκρεμού. Πέρα απ’ τις ελλειμματικές ΔΕΚΟ με τους ηγεμονικούς μισθούς διευθυντάδων και τα μπόνους, τις πλασματικές υπερωρίες «εργαζομένων» και τις λαθροχειρίες περί τις προμήθειες, είχαμε το «εθνοκτόνο» τρίγωνο γιατρός-φάρμακο-ασθενής. Μια χοάνη απορρόφησης του δημοσίου χρήματος, με ρυθμούς που τους δυνάμωναν οι αδηφάγοι των τριών παραπάνω συνιστωσών. Το ιατρικό φακελάκι, η φαρμακευτική (υπερ)συνταγογράφηση και η… άνεση του καταναλωτή με την ανεμελιά του. 

ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΟΙ BLOG-ATZHΔES;;!ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΜΑΙΛ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ
Εχετε το δικαίωμα να γράφετε ότι κρίνετε σωστό
Και η άποψη σας περί επωνυμοποιησης των blogs  σεβαστή
Δεν θα σχολιάζαμε αλλά ο νομoς είναι σαφής

Αντίθετη στο ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο η "επωνυμοποίηση" των blogs

Αν επιχειρείται συλλογή προσωπικών δεδομένων των χρηστών σε περίπτωση που δεν προβλέπεται από την Οδηγία (ΕΚ) 2002/58, τότε η εν λόγω συλλογή είναι αντίθετη στο κοινοτικό δίκαιο.
Εκτός αν εννοείτε μόνο τους δημοσιογράφους, που όπως επικαλείστε και εσείς αυτό το επάγγελμα καπηλεύτηκαν τον χώρο και έχουν κάνει αίσχη
(δεν εννοώ βέβαια εσάς ,αλλά κάποιους που κατά καιρούς έχουμε καταγγείλει).
Επίσης δεν υπάρχει ανωνυμία στο ιντερνετ
Οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις είναι σε κοινή θεα .και οποιος υποπέσει σε κακούργημα πηγαίνει δικαστήριο
Στη σελίδα των ενωμένων πάνω από το 60% γραφεί ΕΠΩΝΥΜΑ ή ψευδώνυμα
Αυτό δεν απαγορεύει να υπερασπιζόμαστε το κατοχυρωμένο παγκόσμιο δικαίωμα της ψευδωνυμίας, γιατί όπως προείπαμε ανωνυμία δεν υφίσταται

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Ως πότε θα ‘μαστε “ γαλακτομούσχαρα”;

Έχουμε κάνει συζητήσεις επί συζητήσεων, αναλύσεις επί αναλύσεων για τον πόλεμο που δέχεται η Ελλάδα σε οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό και εθνικό επίπεδο. Κάποιοι εθελοτυφλώντας το λένε συνομοσιολογία, άλλοι υπερβολές, όχι ότι λείπουν κι αυτές αλλά σίγουρα δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε στους καιρούς ζούμε.
Ότι και να συμβαίνει όμως γύρω μας, όσο και να πολεμώνται οι διαφορετικές ιδέες κάποιων ανθρώπων που πάνε κόντρα σε μεγάλα συμφέροντα, που δεν θέλουν να ομογενοποιηθούν, οι πρώτοι εχθροί μας είμαστε εμείς οι ίδιοι…

Η Ευρωπαϊκή μέρα για την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων



30 χρόνια μετά, η Ελλάδα παραβιάζει ακόμα την Σύμβαση για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων.

Από τον e-Lawyer

GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

μακάριοι...

(Στους Τρεις Ιεράρχες)

Μακάριοι:

Αυτοί, που παιδικά έμαθαν να σκέφτονται
Κι ο στοχασμός τους
Αναβλύζει, σαν το πρόσχαρο νερό
Απ’ τη χαλικόστρωτη βρυσούλα,
Όπως το άρωμα απ’ το βυσσινί γαρύφαλλο
Και η γλυκάδα απ’ το κέρινο σταφύλι.

Μακάριοι:

Αυτοί, που έμαθαν να χειρουργούν
Με το νυστέρι του θαύματος
Και να βλέπουν,
Πέρα απ’ τα σύνορα του κόσμου και της ιστορίας,
Το απέριττο εργαστήρι του Θεού,
Όπου υφαίνονται
Τα πράγματα και τα γεγονότα
Με τον αέρα της ελευθερίας
Και τη φλόγα του πνεύματος.

Μακάριοι:

Αυτοί, που μπόρεσαν να πιστέψουν τα απίστευτα,
Να δουν τη δύναμη μες στην αδυναμία,
Το μεγαλείο μες στην αθλιότητα…
Και, πέρα απ’ το σκοτεινό ερωτηματικό του θανάτου,
Τον ολόλαμπρο ήλιο της Ανάστασης!…

παπα-Ηλίας




GoPetitionΚανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Ανασκόπηση…
Του Θανάση Νικολαΐδη
ΚΟΜΜΑΤΑ, παρατάξεις και πρόσωπα με την «ιδεολογία» και την πρακτική τους. Τα ζυγιάζεις μέσα από συλλογικές συμπεριφορές, τα γνωρίζεις απ’ τη στάση τους σε κρίσιμες ώρες, σταμπάρεις πρόσωπα. Αν, λοιπόν, στην καίρια στιγμή, τα γνώρισες και τα μελέτησες, δεν χρειάζεται να προσέξεις την μετάνοια τους με τις εικονικές… τούμπες.
ΠΟΛΛΑ της (νεο)εθνικοφροσύνης παλικάρια νιώθουν δικαιωμένα. Γιατί; Γιατί ήρθαν και παρήλθαν αντίπαλοι με σοσιαλιστική συνείδηση, άλλοι απλά με την ταμπελίτσα στο πέτο και ανάμεσά τους κάποιοι πλουτήσαντες «σοσιαλιστές». Έδιωξε ο λαός τη δεξιά, αγκάλιασε τη (μεγάλη) αλλαγή του Ανδρέα, είδε τον Ήλιο της δημοκρατίας να μεσουρανεί και τους βιομηχάνους να διαμαρτύρονται κι ένιωσε δικαιωμένος.

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Οι ανισότητες φέρνουν οργή και η οργή εξεγερση

Την προηγούμενη Κυριακή διαβάσαμε στο πάντα έγκριτο ΠΑΡΟΝ ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Τρισέ, ζήτησε από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος να διαμηνύσει στις ελληνικές τράπεζες να επιστρέψουν τα χρήματα που έχουν λάβει μέχρι τώρα. Τόνισε επιπλέον ότι η ελληνικές τράπεζες έχουν λάβει την μερίδα του λέοντος αφού από συνόλου 340 δισ ευρώ οι ελληνικές τράπεζες έβαλαν συνολικά στα ταμεία τους 120 δισεκατομμύρια!

Το ερώτημα προκύπτει αβίαστα… Τί έγιναν αυτά τα χρήματα; Το σίγουρο είναι ότι δεν κατέληξαν στην αγορά ή σε αναπτυξιακές επενδύσεις.

Οι λαθρομετανάστες κάλυψαν το φιάσκο της Ζήμενς

Και επειδή δεν είμαστε εδώ μόνο για να δαιμονοποιουμε τα πάντα,αλλά και για να επιβραβεύουμε καλές προσπάθειες να ένα αξιοπρεπέστατο portal που αρθρογραφούν αξιόλογοι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας δικός μας συγραφεας
Ο Θανάσης Νικολαιδης
Να ένα άρθρο από την Σοφία Βούλτεψη  ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ
Αν δεν υπήρχαν οι λαθρομετανάστες έπρεπε να τους είχαν εφεύρει. Είναι τέτοιο το φιάσκο με το πόρισμα για το σκάνδαλο της Ζήμενς και όσα ακολούθησαν, που για τα μέλη της Εξεταστικής πρέπει να ήλθε ως μάννα εξ ουρανού η φασαρία με την κατάληψη της Νομικής. Διαφορετικά, θα βρίσκονταν ακόμη στα παράθυρα, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να απαντούν στις διαμαρτυρίες.

Τελικά, μήπως μπορεί κανείς να μας πληροφορήσει τι ακριβώς προκύπτει από το πόρισμα; Πέραν της καταγραφής (των ήδη καταγεγραμμένων) περιστατικών, ισχύει τελικά τίποτε από όσα καταλογίζουν σε διάφορα πρόσωπα;
Υπάρχουν τελικά ποινικές ευθύνες; Κι’ αν ναι, σε ποιους ανήκουν; Διότι μέχρι στιγμής, όλοι έχουν δηλώσει πως ως έχοντες την πολιτική ευθύνη έπραξαν τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που διαπίστωσε η Εξεταστική.
Στέλνουν επιστολές, αναφέρουν πραγματικά περιστατικά, δίνουν στη δημοσιότητα έγγραφα και στοιχεία. Κι’ όταν, ευλόγως, ζητάς να μάθεις γιατί δεν τα έδωσαν στην Επιτροπή, ευλόγως απαντούν ότι δεν τους τα ζήτησε. Λογικό. Όταν εξετάζεσαι, είτε ως μάρτυρας είτε ως κατηγορούμενος, απαντάς σ’ αυτά που σε ρωτάνε. Επί των υπολοίπων, δεν θεωρείς ότι υπάρχει θέμα. Αν υπήρχε, θα σε ρωτούσαν.
Και τελικά, βλέπεις ότι τελικά για άλλα σε ρώτησαν και άλλα περιέλαβαν στο πόρισμα. Όπως ακριβώς έγινε με εκείνη την γελοιότητα του «cabinet man». Που έγινε αποδεκτή η μετάφραση «άνθρωπος της κυβέρνησης», ενώ ήταν ο… ξυλουργός.

Τελειώνουν οι δικτατορίες γιατί δεν είναι πλέον χρήσιμες.



Ο Κλεισθένης γράφει.

Η εγκαθίδρυση δικτατορικών καθεστώτων ανά τον κόσμο ξεκίνησαν με μεγάλη συχνότητα απ’ τις αρχές του ΄60 μέχρι και τα τέλη του ’80.
Στη Λατινική Αμερική, στην Ευρώπη, στην Ασία και την Αφρική είχαμε πληθώρα δικτατοριών μηδέ της Ελλάδας εξαιρουμένης.
Τα τελευταία χρόνια ειδικά μετά την πτώση της σοβιετικής εξουσίας οι δικτατορίες η μία μετά την άλλη άρχισαν να γκρεμίζονται.
Σήμερα στη Λατινική Αμερική έχουν αντικατασταθεί από κοινοβουλευτικές δημοκρατίες με

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Τα… μεταλλαγμένα
Του Θανάση Νικολαΐδηfoto μικρή
ΤΩΡΑ που τέλειωσε η «περιπέτεια» και πριν αρχίσουν άλλες, να πάμε λίγο μακρύτερα τη σκέψη μας. Λέγαμε, λοιπόν, για τους αφέντες του κόσμου και τα σχέδιά τους. Τα δρομολόγησαν και δεν είναι αναγκαίο να προβλέπουν πάντα βόμβες φονικές, ΝΑΤΟικές και προπαντός… Αμερικανικές. Υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι που οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα, απλωμένο στο χρόνο και λιγότερο οδυνηρό.
ΔΥΟ αιώνες μετά τη βιομηχανική επανάσταση, δεν έπρεπε να υπάρχει πεινασμένος άνθρωπος στον πλανήτη. Ωστόσο, σήμερα που αυτός (ο πλανήτης) στροφάρει ομόρροπα με τις «αρχές» του καπιταλισμού και τα συμφέροντα των ολίγων, στρώνουν παιχνίδι αυτοί, σε βάρος των πολλών. Οι πολλοί «πρέπει» να πεινάσουν. Οι λαοί να ξεσηκωθούν με ελεγχόμενη την εξέγερσή τους κι όταν ο δείκτης πατήσει «κόκκινο», θα κατέβει ο από μηχανής θεός. Απ’ τον ουρανό που ‘ναι δικός τους κι απ’ τη γη που την ελέγχουν. Ποιοι; Οι Αμερικανοί. Με την επιστήμη τους ενισχυμένη με εισαγόμενους εγκεφάλους και με την αποκλειστική διάθεση των «προϊόντων» τους. Για να σωθούν τα πλήθη απ’ τον λιμό, πριν χαθούν από λοιμούς και καταποντισμούς. 

Αλήθειες και ψέματα για την απεργία πείνας στη Νομική

http://www.salata.tv/
Στις 25 Ιανουαρίου 2011, όλα τα προβλήματα της χώρας λύθηκαν! Η χώρα δεν βρίσκεται πλέον και με τα δύο πόδια στη χρεοκοπία, η κυβέρνηση δεν φορολογεί το λαό για να σώσει τις τράπεζες, οι διεφθαρμένοι πολιτικοί λογοδότησαν και τιμωρήθηκαν για τα εγκλήματά τους. Δεν εξηγείται αλλιώς, το ότι όλα τα κανάλια σε όλες τις εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων είχαν ως πρώτο -αν όχι αποκλειστικό- θέμα την απεργία πείνας 238 μεταναστών στο κτήριο της Νομικής Αθηνών.
Προφανώς, όλα τα παραπάνω θέματα λύθηκαν, κι έτσι όλοι αποφάσισαν να ασχοληθούν με αυτό. Ή, αποφάσισαν να μας φλομώσουν στο ψέμα με σκοπό να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και να βρουν μια ευκαιρία να κάνουν ένα από τα πιο υγρά όνειρα του Γιώργου Καρατζαφέρη πραγματικότητα: να καταργήσουν το πανεπιστημιακό άσυλο.

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Αμφιβάλλει κανείς πλέον για τα κίνητρα των “ αντιρατσιστών”;

Ακόμη υπάρχουν κάποιοι που έχουν αμφιβολίες για το ποιος ήταν ο σκοπός της μεταφοράς των λαθρομεταναστὠν από την Κρήτη στο κέντρο της Αθήνας μέσα στο πανεπιστημιακό άσυλο; Αν οι προθέσεις τους ήταν αγνές και ανθρωπιστικές, προκειμένου να μην δημιουργηθεί ένταση και έκτροπα θα είχαν αποδεχτεί να εγκατασταθούν σε άλλο μέρος. Αλλά αρνήθηκαν και ρίχνουν λάδι στην φωτιά. Με την αιτιολόγηση ότι δεν είναι μόνιμη λύση!

Οι αλληλέγγυοι αντιρατσιστές θέλουν βία, ει δυνατόν νεκρούς. Τώρα το άσυλο έχει αρθεί, η αστυνομία έχει αποκλείσει τους γύρω δρόμους και διαπραγματεύονται για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Αυτός είναι ο τρόπος τους να βοηθάνε τους αδικημένους αλλοδαπούς, να τους οδηγούν σε σύγκρουση με την πολιτεία από την οποία υποτίθεται ότι τους βοηθούν να ζητήσουν κάτι;

Η χρεοκοπία της Αργεντινής

Ιστορικά στοιχεία, παραλληλισμοί, οι αιτίες της κρίσης, η μεγάλη ύφεση, η υπερχρέωση, η στάση πληρωμών, τα καταναγκαστικά μέτρα της κυβέρνησης και τα αποτελέσματα τους

Θεωρώντας ότι η κρίση της Αργεντινής, η οποία κατέληξε στη χρεοκοπία της (ένα κράτος, αντίθετα με τους ισχυρισμούς πολλών, μπορεί κάλλιστα να χρεοκοπήσει, ακόμη και σήμερα – όχι όμως να σταματήσει να λειτουργεί), είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών, καθώς επίσης ότι, η συγκεκριμένη χώρα έχει αρκετές ομοιότητες με τη δική μας, αλλά και με τα υπόλοιπα κράτη του «Ευρωπαϊκού Νότου» («αποικήθηκε» κυρίως από Ιταλούς και Ισπανούς), κρίνουμε σκόπιμο να αναφερθούμε αναλυτικά, έτσι ώστε να αξιοποιήσουμε «έγκαιρα» την εμπειρία της - χωρίς να «υποχρεωθούμε» στα ίδια λάθη.

Χρησιμοποιούμε σκόπιμα τον πληθυντικό επειδή έχουμε την άποψη ότι, δεν κινδυνεύει μόνο η Ελλάδα να οδηγηθεί σε τέτοιου είδους «περιπέτειες», αλλά πολλές άλλες χώρες της Ε.Ε. (οι Η.Π.Α. επίσης), οι οποίες έχουν σαν κοινό «παρανομαστή» τους την υπερχρέωση – τις υπερβολικές δηλαδή υποχρεώσεις τόσο του ιδιωτικού, όσο και του δημόσιου τομέα τους, τις οποίες «συσσώρευσαν» αφειδώς τα τελευταία 30 χρόνια. Η υπερχρέωση αυτή εξασφάλισε την άνευ προηγουμένου ανάπτυξη των Οικονομιών όλων των δυτικών χωρών, σε επίπεδα όμως αρκετά υψηλότερα από τα ανώτατα δυνατά και επομένως μη διατηρήσιμα.

Η επέλαση των Νεοναζί

Στην αναμπουμπούλα... ο ΛΥΚΟΣ χαίρεται!  



 Η έκρυθμη κατάσταση στη χώρα και η βαθιά ύφεση ήταν παραπάνω από βέβαιο ότι θα προκαλούσε ανάπτυξη ακραίων... ιδεολογικών φαινομένων!
Ο καιρός λοιπόν είναι άστατος, άρα και επικίνδυνος.
   Το διαδίκτυο είναι το μέσο έκφρασης που καθένας μας μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα, ανώνυμα με το θάρρος της γνώμης του, που πολλές φορές δεν έχει εκεί έξω.
Έτσι, έχουν γεμίσει τα sites και τα blogs άρθρα και σχόλια από Νεοφασίστες και Νεοναζί, που μέχρι πρότινος αρκούνταν στις μεταξύ τους συζητήσεις, αλλά πλέον βλέποντας ότι το πεδίο είναι ανοιχτό για την επιρροή σε μυαλά κουρασμένα και ψυχές τρομαγμένες, έχουν πάρει σβάρνα κάθε site, κάθε blog και φτύνουν μίσος.
   Οι άνθρωποι αυτοί προυπήρχαν, αλλά περίμεναν την κατάλληλη ευκαιρία για να χτυπήσουν. Και.... να η ευκαιρία!
Έρχεται μια κυβέρνηση που υπογράφει ένα πρωτοφανές προδοτικό μνημόνιο υποδούλωσης και βυθίζει την ήδη ρημαγμένη χώρα σε μόνιμη ύφεση και στην εξαθλίωση. Τι καλύτερη ευκαιρία λοιπόν για τους Νεοφασίστες να ποντάρουν στο εξαγριωμένο πλήθος που ζητά αίμα!
   Θα περίμενε κανείς αυτο το "αίμα" να είναι από την πλευρά αυτών που οδήγησαν τη χώρα ως εδώ, πολιτικών, μεγαλοεπιχειρηματιών, ρουφιανοδημοσιογράφων κλπ.
Αλλά όχι! Αυτοί είναι δύσκολοι αντίπαλοι, χρειάζονται θυσίες για να χτυπήσεις αυτούς.
Και επίσης αν τους χτυπήσεις, θα υποστείς ίσως και τις συνέπειες των πράξεών σου!
   Αλλά τι να κάνουμε; Ζητούν "αίμα"!
Μα φυσικά! Είναι προφανές! Θα βρούμε τα εύκολα θύματα που "ό,τι και να τους κάνουμε κανείς δε θα τους ψάξει και δε θα μας κατηγορήσουν"!

Δε θα ασχοληθουμε με το θεμα "ασυλο". Το θεμα ειναι προφανες οτι ειναι ΤΕΧΝΗΤΟ.

Δε θα ασχοληθουμε με το θεμα "ασυλο". Το θεμα ειναι προφανες οτι ειναι ΤΕΧΝΗΤΟ.
 Δυο μερες τωρα , ολοι ασχολουνται αποκλειστικα με αυτο το θεμα. Αναλυσεις, διαφωνιες,φοιτητες, οι γνωστοι του"ΛΑΟΣ",ο ΣΥΡΙΖΑ,τα παπαγαλακια ( η χαρα των παπαγαλων),η κυβερνηση ( θα το δουμε το θεμα σιγα-σιγα, ταχα διαφωνιες μεταξυ τους, αυριο θα μπουμε, οχι μεθαυριο,ειμαστε δημοκρατικη κυβερνηση,σοσιαλιστικη κλπ..κλπ).

Ευκαιρια ολων των "δημοκρατικων" δυναμεων του καημενου αυτου τοπου, να τη πεσουν ολοι αγριως στους  φοιτητες, στους νεους, να απαξιωσουν εκ των προτερων καθε τι αγωνιστικο που εχουν μεσα τους και σιγουρα θα εκδηλωθει οπου να ναι.

 Βεβαια σκοπος τους ειναι να ξεφυγουμε απο το κυριως θεμα....ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ , ΤΑ ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ  ΣΚΑΝΔΑΛΑ  ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ , Η ΦΤΩΧΕΙΑ , ΤΟ  ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...

 Το σιγουρο ειναι οτι στο τελος θα πετυχουν, εξ αλλου ετσι  εχουν σχεδιασει, το διπλο τους στοχο...
   Και θα παραμυθιασουν τον κοσμο με το θεμα του "ασυλου" της Νομικης , δημιουργωντας ξαφνικα θεμα για να μην ασχολειται ο λαος με το ουσιαστικο, το μειζον, το οικονομικο τεραστιο προβλημα  του λαου( και οχι του κρατους βεβαια) αλλα και θα ανοιξουν το θεμα του "ασυλου" των πανεπιστημιων το οποιο και θα "λυθει" βεβαια, καταργωντας το... 
Τους συμφερει φυσικα να διαιωνιστει αυτο το "ξαφνικο θεμα" ακομα μερικες μερες... Βλεπετε ερχονται παλι οι τροικανοι και φερνουν μαζι τους "δωρα"....

αριστοφανης...αλεπου του Ολυμπου

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Ανοχές, αντοχές και υποκρισία
Του Θανάση Νικολαΐδη
ΚΑΙ (λαθρο)μετανάστες υπάρχουν και σχέδιο. Στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης που δημιουργεί χοάνες απορρόφησης κινουμένων μαζών για να αλλάξει ο παγκόσμιος χάρτης. Κατά τις επιταγές των σημερινών αφεντάδων (χωρίς αντίπαλο) του κόσμου και προς δόξα του καπιταλισμού.
ΨΑΞΑΜΕ για ηθικούς αυτουργούς και δεν τους βρήκαμε. Είναι αόρατοι, άοσμοι και αόρατοι, ωστόσο υπαρκτοί. Πίσω από δικτατορίες σε Ανατολή και Δύση, τώρα που στέρεψε ο πλανήτης απ’ τις δικτατορίες των «κόκκινων», κρύβονται εκείνοι που ρίχναν ‘ βόμβες ΝΑΤΟικές για «διευθετήσεις» περιοχών και «συμμόρφωση» των λαών. Οι ίδιοι που φυτεύουν δικτάτορες σε κάθε άκρη της γης, για να κάνουν αθέατοι τη «δουλειά» τους.
ΕΙΜΑΣΤΕ η Ελλάδα-σταυροδρόμι των ξύπνιων ελλήνων, καχύποπτων απ’ τα παθήματα και για τις ιστορικές τους «συμμαχίες». Έλληνες του «Ξένιου Δία» που δεν περιμένουν τον νόμο για να ρυθμίσει τις ανθρώπινες σχέσεις. Έχουμε τις αρετές μας (ανάκατες με ελαττώματα), έχουν τα σχέδιά τους στο συρτάρι. Προσαρμοσμένα κατά λαό και γεωγραφικό πλάτος, ιστορία και νοοτροπία του. 

Φαρισαίοι- ΑΟΡΑΤΟΙ ΙΠΠΟΤΕΣ"

http://aoratoiippotes.blogspot.com/
Στίχοι – Μουσική- Ερμηνεία: Αλέξανδρος Λεωνίδας


Κι όταν οι μάζες, ξεχειλίσουν, από οργή κι από θυμό
κι όταν οι φλόγες, ξεπηδήσουν, στο παλιό ανάκτορο
καμένες έδρες και πρωτόκολλα η στάχτη
συνομωσίες δεν περνάνε πια στην κάλπη
εθνοπατέρων κρεμασμένα τα κεφάλια
πάνω σ’αφίσες για να βλέπουμε τα χάλια.

Κι όταν οι μάζες, ξεχειλίσουν, από οργή κι από θυμό
κι όταν οι φλόγες, ξεπηδήσουν, στο παλιό ανάκτορο
καμένες έδρες και πρωτόκολλα η στάχτη
συνομωσίες δεν περνάνε πια στην κάλπη
εθνοπατέρων κρεμασμένα τα κεφάλια
των νταβατζήδων με ταυτότητα…ρεμάλια


GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Οι μετανάστες και η αμηχανία της πολιτικής.


Η αναπτυγμένη δύση φέρει τεράστια ευθύνη για την κατάσταση φτώχειας, εξαθλίωσης και συνεχών πολέμων στην οποία ευρίσκονται πολλοί λαοί της Αφρικής και της Ασίας (και όχι μόνο) και ο καπιταλισμός της δύσης (και όχι μόνο) απομυζώντας τις πλουτοπαραγωγικές πηγές αυτών των χωρών οδηγεί τους λαούς στην εξαθλίωση. Ανάλογα συμπτώματα είχαμε και στις χώρες της βαλκανικής και των κρατών που γεννήθηκαν από την διάσπαση της ενιαίας κάποτε ΕΣΣΔ. μετά την κατάρρευση των κομμουνιστικών καθεστώτων. Η μαζική μετανάστευση είναι ένα φαινόμενο που οφείλεται κυρίως  στην μαζική εκμετάλλευση των πόρων των ως άνω χωρών από τους καπιταλιστές και στην υποχρεωτική οδήγηση των λαών στην εξορία.
Αποτέλεσμα της φτώχιας, της πείνας και των πολέμων στις χώρες του Τρίτου κόσμου είναι λοιπόν ότι πολλοί κάτοικοι των χωρών αυτών διαλέγουν τον δρόμο της προσφυγιάς πολλές φορές μέσω εκμεταλλευτών δουλεμπόρων στους οποίους πληρώνουν και χρηματικό τίμημα για να τους επιβιβάσουν στους σκυλοπνίχτες της «ελπίδας».
Η Ελλάδα υπήρξε χώρα υποδοχής και για τους μετανάστες των χωρών της βαλκανικής  (κυρίως Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία), των χωρών της πρώην ΕΣΣΔ και τέλος πολλών  χωρών του Τρίτου κόσμου (Ασία και  Αφρική).

Αριστερά και Έθνος



Για τους υπερευαίσθητους μόνο με τους μετανάστες νεο-αριστερούς, που αγνοούν πλήρως τη ζωή των Ελήνων πολιτών και έχουν διαγράψει πλήρως τις λέξεις "Ελλάδα" και "πατρίδα" από το λεξιλόγιο και την πολιτική τους.
Γι αυτούς που προβοκάρουν τις κατακτήσεις της Αριστεράς, όπως το Πανεπιστημιακό Άσυλο, μεταβάλλοντας τα Πανεπιστήμια σε χώρους υποδοχής και κατάκλισης οποιουδήποτε.
Γι αυτούς που αντί να στοχεύουν στη ριζοσπαστικοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, τελικά κινητοποιούν τα πιο αντιδραστικά ανακλαστικά της, μέσω της απόλυτης μπουρδελοποίησης του Κράτους που επιχειρούν. 
Απλά ας διαβάσουν και ας αναρωτηθούν αν αυτό που υποστηρίζουν έχει σχέση με την Αριστερά που κερδίζει μάχες στην κοινωνία και βρίσκει υποστηρικτές.
Αντιγράφω ένα πολύ ενδιαφέρον σχόλιο κάποιου ανώνυμου από το http://enosy.blogspot.com/2011/01/blog-post_21.html

λυκοκρατία...


«Η δημοκρατία δεν είναι χριστιανική»!…
Τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του προς τους Τούρκους πρέσβεις, στο Ερζερούμ.
Και έχει δίκιο! …
Γιατί βέβαια η «δημοκρατία» του ελλαδικού δικομματισμού, προφανώς, δεν είναι χριστιανική. Ούτε ασφαλώς των, λεγόμενων, χριστιανοδημοκρατικών ή σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων της Ευρώπης. Ή του δημοκρατικού και ρεπουμπλικανικού κόμματος των ΗΠΑ, κλπ.
Γιατί ουσιαστικά πρόκειται για ολιγαρχίες. Εκ των οποίων κάποιες-όπως η πλειονότητα των Ελλήνων πρέπει να έχει αντιληφθεί-είναι κλεφτοκρατίες και ληστοκρατίες. Κι ακόμη πιο πέρα εφιαλτοκρατίες….
Κι ακόμη, αν θέλετε ούτε το πολίτευμα της Εκκλησίας-όπως προϋποθέτει το όνομά της-είναι δημοκρατικό. Γιατί η, λεγόμενη, Ιερά Σύνοδος, είναι μια αυτοαναπαραγόμενη ολιγαρχία. Ο καθένας δεσπότης-όπως και η λέξη υποδηλώνει και η πραγματικότητα, συχνά, αποδεικνύει μπορεί να είναι ένας τύραννος. Κι όσο για τον πατερούλη του καθολικισμού, τον Πάπα; Είναι ένας απόλυτος-κατά τα μεσαιωνικά πρότυπα- μονάρχης.
Για να είναι μια δημοκρατία χριστιανική, πρέπει, βασικά, να μην είναι κάλπικη, αλλά αληθινή. Και είναι αληθινή, όταν συντεταγμένες της είναι η ελευθερία και η κοινωνική δικαιοσύνη.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Το… άσυλο
Του Θανάση Νικολαΐδη
ΔΕΝ τους φέραμε-βρέθηκαν στην Ελλάδα του «Ξενίου Διός» και συνιστούν πρόβλημα. Από εκείνα που δημιουργούνται, όταν η Πολιτεία κρατάει τα μάτια της κλειστά και δεν διεκδικεί στα ευρωπαϊκά συμβούλια. Και, βέβαια, για λόγους ανθρωπισμού, δεν θα τους αφήσουμε στις «ορέξεις» του κ. Άδωνη κι ούτε θα τους παραδώσουμε ανυπεράσπιστους στα ρόπαλα «χρυσαυγητών». Υπάρχει(;) Κράτος και θα μεριμνήσει, Εκκλησία και θα τους νοιαστεί, χριστιανοί που θα τους προσφέρουν τον ένα χιτώνα τους.
ΗΤΑΝ να μη γίνει. Τώρα που συνέβη και η ανθρώπινη δυστυχία «ταξιδεύει» απ’ την Κρήτη στην Αθήνα για να καταλύσει στον (εγκαταλελειμμένο) «ναό της γνώσης», ας ρίξουμε και δίπλα τη ματιά μας. Στο «κανονικό» Πανεπιστήμιο που δεν το… μιαίνουν «παρακατιανοί», δεν το λερώνουν ξένοι. Θα πέσει, λοιπόν, το μάτι σου στα κομματικά τραπεζάκια φοιτητών χορτάτων όπου ακουμπάνε την ανία τους και δίπλα τους φοιτήτριες σε σταυροπόδι για… ιδεολογικό προσηλυτισμό. Θα δει τους λερωμένους τοίχους με τα ανούσια συνθήματα, αναρχικούς με πέτρες και «ιδεολόγους» με κουκούλες, έτοιμους για το… άσυλο. Κι αν στο Πανεπιστήμιο καταφύγει ο κάθε «αντικαθεστωτικός» για να τα κάνει λίμπα, το άσυλο αυτόματα ισχύει και οι πρυτανικές αρχές βυθίζονται στη διαβούλευση χωρίς απόφαση. Με την Ελλάδα να πληρώνει τα σπασμένα κομπιούτερς και τα κατεστραμμένα εργαστήρια.

ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΜΑΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ


radio enomenoi
top radio schools
Από το ράδιο μας ένα μιξαρισμένο αφιέρωμα στην δεκαετία του 80
ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
Ιστορικές εποχές τυλιγμένες με αγάπη και αναμνήσεις
Με ένα μεγάλο ευχαριστώ που στηρίξατε μέχρι τώρα το ανεξάρτητο ,ελεύθερο και ραδιόφωνο όλων μας
Στις εκπομπές μας παρεμβαίνουν όσοι πολίτες θέλουν ελεύθερα μέσω skype  η τηλεφώνου και διαβαζουμε ολα τα μηνυματα σας
Τιμή μας όποιος  θέλει να βάλει το μπανερακι μας που αναβοσβήνει να του στείλουμε τον κωδικό
Η επόμενη καυστική εκπομπή μας θα ανακοινωθεί άμεσα και θα αφορά τις τράπεζες
TO ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΔΩ
GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Φοβάμαι προβοκάτσια…

Αυτό που κυρίως φοβάμαι με ότι γίνεται στον χώρο της Νομικής Αθηνών είναι ότι οι 300 καταληψίες, όχι μόνο ήρθαν διασχίζοντας την μισή χώρα, αλλά ότι ήταν και είναι δασκαλεμένοι για το τί θα κάνουν, πού θα πάνε, τί θα πουν. Σε αυτήν δε την περίπτωση οι μάσκες έπεσαν, αφού από την πρώτη στιγμή έγινε γνωστό ότι αριστερές παρατάξεις, αυτές που δεν βρίσκουν ούτε την ψήφο τους στις φοιτητικές εκλογές, αλλά έχουν το δυναμικό να πρωτοστατούν σε κάθε κινητοποίηση και να διαθέτουν στους κόλπους τους άτομα που πάντα έχουν μαζί τους μια κουκούλα για παν ενδεχόμενο. Ακόμα, είδαμε πως εμπλέκεται η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, το “ αδελφάκι” της ΔΙΚΤΥΟ, που το θυμάμαι ως φοιτητής να οργανώνει ημερίδες και συζητήσεις υπέρ των νεοσυλληφθέντων τότε μελών της 17Ν, καθώς και άλλες ΜΚΟ και αντιρατσιστικές οργανώσεις των οποίων πρωτοστατεί όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Νομικής Σχολής Αθηνών σήμερα στο MEGA η γνωστή δικηγόρος της 17Ν κα Ι. Κούρτοβικ. Τι συμπτώσεις κι αυτές!!!

Kαι η ευνοιοκρατία καλά κρατεί??

 ΕΡΤ: Παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ ζητούν 27 δημοσιογράφοι

 Υπόμνημα διαμαρτυρίας για τη διαδικασία που ακολούθησε η Επιτροπή Επιλογής – Αξιολόγησης της ΕΡΤ από 27 δημοσιογράφους (ενώ έρχονται κι άλλοι…)
Ύποπτες και υπόγειες μεθοδεύσεις, αναξιοκρατία και επιλογές προσωπικού χαρακτήρα καταγγέλλουν 27 δημοσιογράφοι που κατέθεσαν αίτηση πρόσληψης στην ΕΡΤ με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου και τελικά έμειναν εκτός των τελικών επιλογών.
Αυτά αναφέρονται στο κείμενο υπομνήματος που κατατέθηκε χθες το πρωί στη γραμματεία της ΕΣΗΕΑ και των πειθαρχικών συμβουλίων.
Στην σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου θα αναγνωσθεί το περιεχόμενο του υπομνήματος και αναμένεται να γίνει ιδιαίτερη αναφορά σε όσα καταγγέλλονται εις βάρος της…… Επιτροπής Επιλογής – Αξιολόγησης για τους 146 δημοσιογράφους.

Ισλαμοκρατία ή δημοκρατία στον Αραβικό κόσμο;




 Ο Κλεισθένης γράφει.

Με αφορμή τα γεγονότα στην Τυνησία και την Αλγερία έρχεται στο προσκήνιο το τι συμβαίνει στις Αραβικές χώρες.
Οι διαπιστώσεις δυστυχώς δεν είναι ευχάριστες. Οι «κοσμικές» κυβερνήσεις των περισσότερων Αραβικών κρατών είναι δικτατορικά καθεστώτα με δημοκρατικό μανδύα. Η δύση δυστυχώς στηρίζει αυτά τα ανελεύθερα καθεστώτα και οι λαοί υποφέρουν χάρη στην εξυπηρέτηση των δυτικών συμφερόντων.
Το σύνθημα «ψωμί και ελευθερία» που ακούστηκε στην Τυνησία τείνει να γίνει παναραβικό σύνθημα.

Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπ’ όψη μας την μεγάλη επιρροή των ισλαμικών κομμάτων καθώς

Κυβερνητική προβοκάτσια ή ανευθυνότητα της Αριστεράς;

 Τώρα που οι λαθρομετανάστες κατέλαβαν τη Νομική (με την προτροπή ποιων άραγε;) , μπορεί πλέον η Κυβέρνηση να προχωρήσει στην κατάργησή του για να ικανοποιήσει και τους "φιλήσυχους πολίτες".
Ναι, αυτούς που εξοργίζονταν κάθε φορά που γίνονταν διαδηλώσεις επειδή το mega τους έδειχνε επεισόδια- άσχετα αν αυτά προέρχονται σε μεγάλο ποσοστό  από ασφαλίτες που ντύνονται κουκουλοφόροι.
Ξεσηκώνονταν οι φιλήσυχοι πολίτες εναντίον των φοιτητών και των μαθητών (αυτών των αλητών, ντε!), που αντιδρούσαν σε αυτά που έβλεπαν να έρχονται.
Ναι αυτοί οι φιλήσυχοι πολίτες που κάθε τέσσερα χρόνια έριχναν το δαγκωτό τους σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αναζωογονώντας αυτόν το φαύλο κύκλο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Περί οδών και… διοδίων
Του Θανάση Νικολαΐδη
ΑΠ’ τον αραμπά στο κάρο κι ύστερα στο αυτοκίνητο. Μας ήρθε βαριά η πρόοδος, και το αυτοκίνητο «υπό διωγμόν» στην Ελλάδα. Με τέλη, καύσιμα και διόδια, με τη γραφειοκρατία επιβραδυντική και δραχμοβόρα για έναν εκτελωνισμό και τον φορτηγατζή με «λαδωτήρι» στο χέρι να παίρνει σειρά για τα «χαρτιά». Με τη λακκούβα θανάσιμο εχθρό του να χάσκει σε αδιάφορα μάτια πολιτικών, τοπικών και… ευρυζωνικών, που «παίζουν» μόνο όταν τα ρουθούνια τους οσμιστούν ψήφο. Είχαν, βλέπεις, τον εφιάλτη της επανεκλογής-έχουν τις προτεραιότητές τους. Είχαν την αγωνία τους-νιώθουν την ηδονή της εξουσίας. Ο (νέος) δήμαρχος ασχολείται με την… περιστρεφόμενη καρέκλα του και με την «ιδιαιτέρα» να καταγράφει τους γλειψιματίες που προσέτρεξαν για τα… σέβη τους ξεροσταλιάζοντας έξω απ’ το γραφείο του. Ο περιφερειάρχης αναπαύεται (στις δάφνες του), μετά τον εξουθενωτικό προεκλογικό του «αγώνα» που του (απ)έφερε τη νίκη. Για τον υπουργό είναι τρίτης τάξης ζήτημα οι φονικοί μας δρόμοι. Με την ανευθυνότητα και τον πολιτισμό του (νεο)έλληνα ριγμένο απ’ το παράθυρο της… μερσεντέ(ς) και τα πλαστικά ποτηράκια συμπυκνωμένα στο «κόκκινο», όπου περιμένει ο κάφρος, πριν ανάψει το πράσινο.  

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

MONOPOLY : ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ


Από το Δημήτρη Καραμίτσα

Οι περισσότεροι και περισσότερες γνωρίζουμε το παλιό και διαχρονικό καπιταλιστικό παιχνίδι της Monopoly.
Το ζητούμενο για τους παίκτες του παιχνιδιού είναι να αγοράσουν οικόπεδα με αξία, να επενδύσουν σε αυτά με κεφάλαια που παίρνουν από τη «μπάνκα» (BANK = τράπεζα) και να χρεώσουν τους υπόλοιπους παίκτες που θα «χρησιμοποιήσουν» τις «επενδύσεις» τους και θα τους φέρει το ζάρι στην ανάγκη τους. Από το ίδιο το στήσιμο του παιχνιδιού είναι βέβαιο ότι κάθε παίκτης θα βρεθεί αρκετές φορές στην ανάγκη να «χρησιμοποιήσει» επενδύσεις των άλλων παικτών. Στο παιχνίδι επιτρέπονται δανεισμοί μεταξύ των παικτών, «αβάντες», εξαγορές, υποθήκες, συμβουλές επενδύσεων και ένα σωρό άλλα κόλπα του καπιταλισμού. Στο παιχνίδι δεν επιτρέπεται η χρήση άλλου χρήματος πλην του περιεχόμενου στο κουτί του.
Τελικός σκοπός του παιχνιδιού των «ανταγωνιζόμενων» παικτών είναι η κυριαρχία του ενός, το «Μονοπώλιο», εξ ου και το όνομα του παιχνιδιού.

Η bloggoεφημερίδα ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΑ 650 ΜΕΛΗ

 
http://agapimena-blogs.blogspot.com/Φτιαξαμε μια εφημερίδα να μην χανόμαστε
όποιον παραλείψω ας στείλει Mail
ειναι γύρω στα 650 blogs, απλά εμφανίζονται οι 25 πιο πρόσφατες δημοσιευσεις

αν πατήσετε κάτω δεξιά
εμφάνιση όλων τα βγάζει όλα
κάτι σαν bloggoεφημερίδα
και βέβαια φόρο τιμής στην bloggoσφαιρα

Η σελίδα είναι μη κερδοσκοπική
το μόνο που θέλω από εσας να μου στείλετε τα banner σας να τα βαλω
ειδικά για καινούργια blogs είναι δύναμη
ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ BANNER ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΛΩ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΣΑΣ
H ΣΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
μετά τα banners ακολουθεί η εφημερίδα μας
Δεν είμαστε με την στενή έννοια του blogging
και σελίδα άλλη αν έχετε αρκεί να είναι αξιόλογη μπορείτε να μας στείλετε.
http://agapimena-blogs.blogspot.com/
GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Το "κατ' ευφημισμόν" της Ελληνικής Κυβέρνησης!

  
Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι σκυλοπνίγονταν στη Μαύρη Θάλασσα.
Για να ξορκίσουν το κακό την ονόμασαν "Εύξεινο Πόντο", δηλαδή φιλόξενη θάλασσα.
Αυτός είναι ο λεγόμενος "ευφημισμός": η χρήση μιας λέξης ή έκφρασης στη θέση μιας άλλης, επειδή θεωρείται λιγότερο αρνητική, δυσοίωνη ή επιθετική ή χυδαία από αυτήν που αντικαθιστά.
   Έτσι το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως μετονομάστηκε σε Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και έτσι ξυλοφορτώνει τους διαδηλωτές, τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους φορτηγατζήδες, τους συμβασιούχους εις το όνομα της... Προστασίας του Πολίτη!
   Το συμβόλαιο παράδοσης της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας ονομάστηκε... "Μνημόνιο Συνεργασίας και Συνεννόησης!

Ο Παπανδρέου και η τακτική «πουλάω τρέλα»

Ομολογουμένως το ΠΑΣΟΚ διαθέτει ένα αδίστακτο, ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό μηχανισμό προπαγάνδας, όταν απευθύνεται στον Ελληνικό λαό (σε αντίθεση με τα κουτορνίθια της ΝΔ). Η μετατροπή του μαύρου σε άσπρο αποτελεί την  αγαπημένη καθημερινή τακτική  των στελεχών του κόμματος.
Προεκλογικά ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επιδόθηκε σε μια άνευ προηγουμένου ψευδολογία και παροχολογία, εντελώς ανεύθυνη και όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια πολύ καταστροφική.  Τα μεγάλα ψεύδη γίνονται πιο πιστευτά από τα μικρά φαντάζομαι θα πρέσβευε  ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και η ομάδα κατεύθυνσης της προπαγάνδας του κόμματος.
Η υιοθέτηση πλήρως της αρχής «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» είναι μια άλλη αρχή που διαμορφώνει την προπαγάνδα του κόμματος.
Ακόμα και η κατασυκοφάντηση της Χώρας στο εξωτερικό από τον κ Παπανδρέου (κυβερνώ μια χώρα διεφθαρμένων κλπ) μπορεί, πέραν της αντιπάθειας που φαίνεται ότι έχει ο ίδιος για την Ελλάδα και τους Έλληνες, να αποτελεί και μια προσπάθεια ευνουχισμού της Ελληνικής κοινής γνώμης.
Τους τελευταίους μήνες όμως διακρίνουμε  έντονα μια  καινούρια τακτική που εφαρμόζει ο Γιωργάκης και τα μέλη της κυβέρνησης.
Την τακτική «πουλάω τρέλα». 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


«Στην υγειά μας» το… κοντέρ
Του Θανάση Νικολαΐδη
ΚΑΙ άεργους διαθέτει και υπεράριθμους και αργόσχολους (καλο)πληρώνει. Με δείγμα γραφής τα ονόματα υπαλλήλων της ΕΡΤ, που ακολουθούν μιαν ολιγόλεπτη τηλεοπτική εκπομπή. Με παρέες που δεν έδιναν λογαριασμό σ’ εκείνους που πληρώνουν και μύριζε συναλλαγή, εξάρτηση και υποταγή στους μέσα που πληρώνονται.
ΗΡΘΕ το ΝΔΤ και δείξαμε το Κράτος. Πήρε το Κράτος μήνυμα κι έκανε νεύμα στην Κυβέρνηση. Αυτή έδειξε να συνέρχεται από την ταραχή και ξεκίνησε απ’ την ΕΡΤ. Έτσι νομίσαμε. Με τη ματιά μας στο άδειο θηκάρι του σπαθιού της. Για τομές βαθιές, πρωτόγνωρες, λυτρωτικές.
ΞΑΝΑ «στην υγειά μας» και το (δαπανηρό) γλέντι καλά κρατεί. Κι αν είπαμε να βγαίνουν στο φως τα έξοδα, δεν το’ καναν απ’ την πρώτη ώρα. Ούτε οι «σεμνοί και ταπεινοί» του Άρη με τα άνθη και τα κομπολόγια, ούτε οι σημερινοί του κ. Γερουλάνου, που σχεδιάζει και μιλάει, χωρίς να παίρνει κεφάλια. Βγήκε στο φως του Ήλιου ένας «μικρός» λογαριασμός της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος.

Κι εμείς... μπανιστιρτζήδες της ζωής!!!


Είπα να πρωτοτυπήσω λιγάκι σήμερα και να ξεφύγουμε λιγάκι από τα σοβαρά που συμβαίνουν γύρω μας και να κοιτάξουμε και αυτάα που συμβαίνουν μέσα μας.
Από τα "καθ' όλου" στα "καθ' έκαστα" που έλεγε και ο Αριστοτέλης...
Τριγυρνάμε στην πόλη λοιπόν όλοι μας, άγνωστοι μεταξύ αγνώστων και ζητάμε μια ματιά, ένα άγγιγμα, ένα χαμόγελο για να φτιάξει η μέρα μας.
Έστω και σαν ψευδαίσθηση!
Κάνουμε όνειρα προσωπικά χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε άλλους ανθρώπους σ΄αυτά, λες και η ζωή μας δόθηκε για να τη ζήσουμε με γνώμονα το κέρδος, την αυτοικανοποίηση της ατομικής επιτυχίας, την κοινωνική ανέλιξη.
   Ξεχνάμε ότι η ζωή είναι ένα τεράστιο πεδίο απόλαυσης των χυμών της.
Είναι ψυχική υγεία και λύτρωση. Είναι αμαρτία και "σταύρωση". Είναι αλήθεια και ψέμα μαζί. Είναι τραγούδι και σιωπή μαζί.

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Σκάστε λαμόγια να σκούζετε ποιος έφαγε τα λιγότερα

 http://tha-blohs-hr.pblogs.gr/
 
Σκάστε λαμόγια να σκούζετε ποιος έφαγε τα λιγότερα .Σκάστε ν' ακούσετε , ν' ακούσουμε όλοι οι Έλληνες την Ελένη και την κάθε....Ελένη .....
Όπως θα ξέρετε οι περισσότεροι είμαι άτομο με αναπηρία. Μία απο τις δυσκολότερες αναπηρίες είναι η σπαστική τετραπληγία όπόου έχω. Όταν συνταξιοδοτήθηκε ο πατέρας μου, μου έδωσε κι εμένα το ΙΚΑ ένα εξωιδρυματικό επίδομα, μέχρι τότε δεν έπαιρνα δεκάρα από πουθενά. Εντάξει τα χρήματα δεν ήταν πολλά αλλά κάλυπτα ορισμένες ανάγκες μου. Ως εδώ καλά κι ωραία. Τον περασμένο μήνα πήγα να πάρω το επίδομα των 635 ευρώ και το δώρο όπως είχε υποσχεθεί ο Γιωργάκης να πάρω κι εγώ κάτι στον εαυτό μου μιάς κι ήταν Χριστούγεννα. Όχι μόνο δεν πήρα τίποτα γιατί το επίδομα μου είχε γίνει 400 ευρω, όχι μόνο δώρο δεν πήρα όπως είχατε πει κύριε Γιωργάκη μας αλλά συρρικνωσα και τις ανάγκες μου. Και πήγα και σήμερα να πάρω το επίδομα και μου δίνουν το υπερογκο πόσο των...........260 ευρώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Δεν είμαι ζητιάνα κύριε Γιωργάκη μας, είμαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ και δικαιούμαι να ζήσω σαν ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Τι να καλύψω με τα 260 ευρω κύριε Γιωργάκη; Μήπως ήρθε ο καιάδας στην επικαιρότητα; ΈΛΕΟΣ.......
GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Ο δανειολήπτες σκλάβοι στους τραπεζιτες

Anastasios Koutsoukos
ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΔΙΔΑΚΤΟΡΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ
PARIS V-SORBONNE
Ένας άνθρωπος που ανήκει στο ΠΑΣΟΚ  αλλά κάνει τον δικό του αγώνα,  τολμά και λέει  λύσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά
Μεταξύ των προτάσεων του  σε ανοιχτή επιστολή προς την κυβέρνηση  οι οφειλές να μην υπερβαίνουν το 1/3 του μισθού η του εισοδήματος του οφειλέτη
Αν ένας πολίτης πληρώνει δόσεις πάνω από το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του τότε αυτόματα μετατρέπετε σε νέο-σκλάβο των τραπεζιτών, πράγμα αντισυνταγματικό και παράνομο! Τα επιτόκια των καταναλωτικών και καρτών, να μειωθούν ως επιτόκια στεγαστικών.
Θα τον ακούσετε κύριοι της κυβέρνησης;
ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ 
Ανοιχτή Επιστολή
Κύριε Πρωθυπουργέ,  κ. Γ. Παπανδρέου
Κύριε Υπουργέ Οικονομίας
Κύριες/οι Βουλευτές
Η νέα Σεισάχθεια μπορεί να πραγματοποιηθεί…
και οι πολίτες δανειολήπτες  να σωθούν από την αυτοκτονία!
Σε νέο νομοσχέδιο να  μπουν πρόσθετες διατάξεις αυτόματου διακανονισμού με τις τράπεζες, όπως το σύνολο των δόσεων προς τις τράπεζες δεν θα ξεπερνά το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του πολίτη! Έτσι μόνο θα αποφευχθεί η κοινωνική έκρηξη που έρχεται!
Οι ρυθμίσεις που προτείνουν οι τράπεζες με τον νόμο Κατσέλη απέχουν πολύ από την Νέα Σεισάχθεια και απευθύνονται σε μικρό αριθμό δανειοληπτών,  που είναι παντελώς κατεστραμμένοι και  με υπέρογκο επιτόκιο!! Ήδη ρυθμίσεις εξωδικαστικές γίνονται με επιτόκιο τουλάχιστον 13%.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Σταθερές… αξίες
Του Θανάση Νικολαΐδη
ΟΛΟΙ μαζί τους φέραμε. Τους ξένους που μας… νοιάζονται, τους «συμμάχους» που δεν μας αδικούν, το ΔΝΤ που μεριμνά για τους λαούς. Με τη στάση και την πρακτική μας τους φέραμε και, βέβαια, με νοοτροπίες που δεν αλλάζουν ξαφνικά. Κι αν πρόκειται, μετά τη… διάσωση(;) να (ξανα)τραβήξουμε «προς τη δόξα», μη σώσει και μας… σώσουν. Με τις σταθερές… αξίες της φοροκλοπής σε όλα τα επίπεδα της αγοράς και με τη μίζα κίνητρο για δράση, δεν περιμέναμε και αλλιώτικους πολιτικούς. Και, βέβαια, αν με τα προσωρινά(;) μέτρα κάτι περισσέψει, δεν θα προλάβουμε να το δούμε στο τραπέζι για διανομή. Θα το ‘χουν καταβροχθίσει γερές, ευκίνητες μασέλες, πριν καν το γευτεί ο κοσμάκης σαν ανταμοιβή των θυσιών του.
ΤΟ’ χει ο φτωχός στη μοίρα του να πληρώνει. Απ’ τα λίγα που γίνονται λιγότερα και τα λιγοστά που τα θέλουν ανύπαρκτα. Και, βέβαια, είναι μη καλομάθεις να κλέβεις το κράτος - το… κουσούρι θα σου μείνει. Αντιδράς με νύχια και δόντια για την τάξη που τη νιώθεις σαν ζυγό κι είναι φυσικό, όπως έχεις κακομάθει. Ωστόσο, ποιος θα πείσει τον φτωχό, τον μεροκαματιάρη πως οφείλει να προσφέρει τον οβολό του, υποχρεωτικά και αναλογικά, στα πλαίσια μιας δίκαιης φορολόγησή του;
ΕΙΔΑΜΕ τον φτωχούλη να αγωνιά και θυμηθήκαμε τους έχοντες κατέχοντες και φοροδιαφεύγοντες. Πλούσιους έλληνες στη φτωχή (και χρεοκοπημένη) Ελλάδα. 
 

ΠΕΡΙ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ....




Κυρία Μπακογιαννη μιας και καταγγείλατε μια σελίδα,επειδή παίζει κρατική διαφήμιση
Από το υπουργείο περιβάλλοντος να και μερικές ακόμα να καταγγείλετε
του Τριανταφυλλοπουλου
Σταύρου Θεοδωράκη
του κυρίου Κουλογλου
κυρίου Ευαγγελατου
ο ΟΠΑΠ  το Ταχ. Ταμιευτήριο ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΜΠΡΜΠΙΛΗ να  στείλουν - ή να αναρτήσουν δημόσια - λίστα με τα sites και blogs που έχουν δώσει διαφήμιση καθώς και τις αντίστοιχες συμβάσεις (συνεργάζονται με εταιρία ή τα διαχειρίζεται το ίδιο τους το εμπορικό τμήμα;).
όλα αυτά τα μεγάλα portal δεν προλαβαίνουν καν να  ανοίξουν σελίδα, και γεμίζουν με κρατικές διαφημίσεις
και βέβαια με διαφημίσεις τραπεζών
έτσι τους κλείνουν το στόμα και δεν θα δείτε καμιά ανάρτηση τους περί των ληστρικών μεθόδων των τραπεζών
έχετε δει καμιά δημοσιοποίηση περί του φιάσκου του νομοσχεδίου για τα υποχρεωμένα νοικοκυριά;
Και μια πάγια τακτική τους για ξεκάρφωμα λένε καμιά φορά την μισή αλήθεια….
Πχ λένε αυτοκτονίες για χρέη προς τράπεζες ,αλλά δεν λένε μετά τα αιτια, και την τοκογλυφική τακτική των τραπεζών
Αν νομίζουν ότι θα κάνουν όλους έτσι στο ιντερνετ, είναι γελασμένοι
Δηλαδή να μεταφέρουν εδώ,την τακτική ,της τρομοκρατίας των ΜΜΕ
οι φωνές μας είναι εδώ και δεν φιμώνονται
GoPetition
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, διαφημίσεις κομμάτων, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Δικαστές υποστηρίζουν τους δικηγόρους αλλά οι δικηγόροι δεν υποστηρίζουν τους συναδέλφους τους;

 Από τον Κοντυλοφόρο

Δεν λέμε καλό είναι να υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ των κλαδικών οργανώσεων και συμπαράσταση του ενός για τον άλλο.
Όμως δεν κατάλαβαμε τη σόι ανακοίνωση είναι αυτή που πριν λίγες μερες έκανε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων
για το επάγγελμα των δικηγόρων. Διαβάσαμε εδώ http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231074701 τι είπαν οι δικαστές για το άνοιγμα του επαγγέλματος των δικηγόρων:

"Το άνοιγμα των επαγγελμάτων του δικηγόρου και του συμβολαιογράφου πρέπει να γίνει με ουσιαστικό διάλογο και «με πολύ προσεκτικό τρόπο», υποστηρίζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, λέγοντας πως εσπευσμένες διαδικασίες στην απελευθέρωση μπορεί να «κλονίσουν το αποτέλεσμα» των αλλαγών αλλά και την αποδοχή τους από την κοινωνία.
Δηλαδή μόνο το άνοιγμα του επαγγέλματος των δικηγόρων μπορεί να κλονίσει το αποτέλεσμα των αλλαγών και την αποδοχή τους από την κοινωνία? Το άνοιγμα των άλλων επαγγελμάτων αν δεν γίνει με ουσιαστικό διάλογο και με πολύ προσεκτικό τρόπο ...σκασίλα μας;;

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε ανακοίνωσή της την Κυριακή επισημαίνει ότι το άνοιγμα των επαγγελμάτων των δικηγόρων και συμβολαιογράφων με «εσπευσμένες διαδικασίες μπορεί να κλονίσει το αποτέλεσμα, να βλάψει σοβαρά το κύρος των συλλειτουργών μας και συνακόλουθα την ίδια την απονομή της Δικαιοσύνης, αλλά και τους πολίτες στην υποστήριξη της άσκηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους».

Αντέχει η Ελλάδα την Αριστερά;

ή... Αντέχει η Αριστερά την Ελλάδα;

Δεν ξέρω ποιο απ' τα δύο ερωτήματα είναι καταλληλότερο για τον προβληματισμό.


Η Αριστερά στην Ελλάδα γεννήθηκε τη 2η δεκαετία του 20ού αιώνα μέσα στα εργατικά κέντρα, απηχώντας τις απόψεις της εργατοκεντρικής ρωσικής επανάστασης.
Παρότι κέρδισε μάχες στα εργατικά ζητήματα (καλύτερες συνθήκες εργασίας), δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το μεγάλο ΣΟΚ της Μικρασιατικής Καταστροφής (πριν ακόμη γίνει... συνωστισμός!), την περίοπτη θέση του ΕΑΜ στην Εθνική Αντίσταση, το κυνηγητό, τους βασανισμούς, τις δολοφονίες Λαμπράκη, Μπελλογιάννη, Παναγούλη, τις εξορίες σε Γυάρο και Μακρόνησο, τις ηρωικές νύχτες του Πολυτεχνείου, τα εγκληματα της αμερικανοκινούμενης Χούντας, τον αντιαμερικανισμό που ακολούθησε...
δεν εκμεταλλέυτηκε ΤΙΠΟΤΑ!
Παρά μόνο κέρδισε το ηθικό πλεονέκτημα, με αποτέλεσμα να αυτοαποκαλούνται οι μισοί Έλληνες και πλέον Αριστεροί... και στις εκλογές να μην μπορεί ποτέ να ξεπεράσει το άθροισμα των 12- 15 μονάδων στην καλύτερη περίπτωση.
Ιδιαίτερα μετά τη Μεταπολίτευση η Αριστερά υιοθέτησε ένα ανθρωπιστικό λόγο, ο οποίος έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τα ταπεινότερα ένστικτα του ανθρώπου τα οποία εκφράζει ο Καπιταλισμός (Νόμος της Ζούγκλας).
Σ αυτόν η Αριστερά αντιπαραβάλλει το Νόμο του Δικαίου, αλλά αυτός ο Νόμος είναι δυσάρεστος όταν πρόκειται να εφαρμοστεί.
Έτσι, η κοινωνία έδωσε στηνΑριστερά το ρόλο του "συνδικαλιστή", ούτως ώστε να έχει το ρόλο της διεκδίκησης των καλύτερων συνθηκών εργασίας, της οργάνωσης διαμαρτυριώ, απεργιών κλπ αλλά ... ως εκεί!

Η ψυχή του Νεοέλληνα.


Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου και δη του Νεοέλληνα. Ο βίος και η πολιτεία, λίγο – πολύ, του ΠΑΣΟΚ ήταν γνωστή και από την περίοδο της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου, όταν θεσμοθετήθηκε επίσημα η μίζα από τα χείλη του τότε πρωθυπουργού και  από την περίοδο της Μιμής όπου μας κυβερνούσαν οι χαρτορίχτρες και οι ωροσκόποι. Κατόπιν  από την κοντινότερη χρονικά θητεία του Σημίτη, ο οποίος κατέρρευσε από τα σκάνδαλα και την διαπλοκή, για τα οποία βοούσε ο τόπος και μεταβίβασε εξ ανάγκης την εξουσία (έδωσε το δαχτυλίδι! οποία γελοιότητα ) στον Γιωργάκη. Ήδη η διάλυση της κοινωνίας είχε σε μεγάλο βαθμό επιτελεστεί, και η διαφθορά είχε μπει για καλά και σε μεγάλη έκταση στο πετσί των δημοσίων υπαλλήλων, των στελεχών των κυβερνήσεων και του κόμματος του ΠΑΣΟΚ.
Η ΝΔ ήλθε για να επανασυστήση το κράτος, τρομάρα της.  Τα πράγματα συνεχίσανε να κατηφορίζουν προς το απόλυτο μηδέν της κοινωνίας.
Και έτσι γίνανε οι εκλογές του Οκτωβρίου 2009 με αποτέλεσμα το ΠΑΣΟΚ να λάβει  ένα ποσοστό πάνω από 10% σε σχέση με την ΝΔ και 160 έδρες (απόλυτη αυτοδυναμία). Τα ΜΜΕ υποστήριξαν ανοιχτά και με φανατισμό τον γόνο των Παπανδρέου. Ο Γιωργάκης έγινε Γιώργος!
Ποιο ακριβώς μήνυμα έστειλε αυτή η μεγάλη πλειοψηφία των νεοελλήνων με την ψήφο τους ξανά στο ΠΑΣΟΚ; Θα μου πείτε ότι ο Γιωργάκης έταζε λαγούς με πετραχήλια και η ΝΔ ήταν πια εντελώς αναξιόπιστη.
Αλλά όλοι γνωρίζανε τι ήταν το ΠΑΣΟΚ (τόσα χρόνια στην κυβέρνηση) και  ποιος ήταν ο στόχος αυτού του κόμματος. Κανείς δεν ήτανε πια αθώος.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


«Ο τρώσας και ιάσεται»
(θα θεραπεύσει το τραύμα εκείνος που το προκάλεσε)
Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΗΣ ο κ. Χριστοδουλάκης και… σημιτικότερος του Σημίτη, ωστόσο, έχει δίκαιο στην πρότασή του.. «Τρεις ξένες εταιρίες για κοστολογικό έλεγχο της Siemens» προτείνει και περιμένουμε. Ξανά, βέβαια, η αμφισβήτηση στους «ημεδαπούς» της κομπίνας, του στρογγυλέματος και της παραγραφής, αλλά δεν γίνεται διαφορετικά. Συμπατριώτες οι αμαρτωλοί της Siemens, αλλά ένας… Ρεχάγκελ θα μας έσωζε. Με δύναμη και εξουσία στα χέρια του, οργανωτικός, σκληρός και καλοπληρωμένος. Πολλοί το έλεγαν, το πίστευαν και μας ήρθε! Τώρα «κλωτσάμε», γιατί θέλουμε μια απ’ τα ίδια. Με τις παλιές… καλές συνήθειες. Μέσα στο τέλμα και με ήρεμα τα νερά στην επιφάνεια.
ΑΝ, λοιπόν, μας έρθει η ξένη ιδιωτική (δεν θα μας κοστίσει πάνω από 100.000 ευρώ), εξουσιοδοτημένη «διακομματικά» και βγάλει… λαυράκι, θα υπάρξει δικαιοσύνη και αποτέλεσμα. Κάθε κατεργάρης στο πάγκο, με τους πολιτικούς μας παρατηρητές, ανάμεσά τους κάποιους κάθιδρους απ’ την αγωνία κι άλλους να… σφυρίζουν απ’ τα ώτα.