2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΕΝΤΕΚΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

GoPetition



Με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε, αντιστεκόμαστε στα διαπλεκόμενα ΜΜΕ
ανοίξαμε ραδιόφωνο όπου θα συζητάμε
βέβαια επειδή δεν μπορούμε να πληρώσουμε, ο παροχέας του καναλιού που μας φιλοξενεί δωρεάν, έχει κάποιες διαφημίσεις που δεν μας αφορούν..
το ραδιόφωνο είναι μη κερδοσκοπικό
ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ  11.00 μ.μ. ΠΆΛΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ...ΤΡΑΠΕΖΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΜΑΣ.

ΦΤΙΑΞΤΕ ενα λογαριασμό στο skype να μιλάμε όλοι ζωντανά
η διεύθυνσή μας στο skype  είναι
anastaisos panoy
η βασική διεύθυνση του σταθμού είναι

http://freeblogers.listen2myradio.com/
εάν κολλαει επειδή θα έχουν μπει πολλοί μην στεναχωριεστε
θα μας ακούτε και απο  αυτές τις διευθύνσεις
http://freeblogers.listen2mymusic.com/
http://freeblogers.radiostream321.com/
http://freeblogers.listen2myshow.com/
http://freeblogers.youstream.fm/
http://freeblogers.radio12345.com/
http://freeblogers.radiostream123.com/

θα υπάρχει και on line chat για να γράφετε σε πραγματικό χρόνο
ραντεβού απόψε, στον αέρα στις 11.00΄ το βράδυ

Create a Meebo Chat Room
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!! 
ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΙ!! ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΜΑΣ ΦΙΜΩΣΟΥΝ!

Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

yannidakis live τετάρτης - ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΩΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΖΩΗΣ

GoPetition yannidakis live τετάρτης - ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΩΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΖΩΗΣ


Καληνωρίσματα. Λεωφόρος Μίνωος. Στο ρεύμα καθόδου προς τη θάλασσα. Έχει μόλις νυχτώσει και ένα απότομο φρενάρισμα ξεσηκώνει την ήσυχη εκείνη την ώρα, γειτονιά. Λίγα δευτερόλεπτα μετά και πολύ ξαφνικά ένας μεσήλικος κύριος σπαράζει στο κλάμα και ξεσπά σε δυνατούς λυγμούς. Βγαίνοντας έξω για βοήθεια βλέπω πολλά αίματα πάνω στο δρόμο και τον κύριο να έχει αγκαλιά ένα μικρό σκυλάκι που συνέχιζε να αιμορραγεί αν και νεκρό. Μπροστά του, ένα συντετριμμένο ζευγάρι νέων να απολογείται ότι δεν έτρεχε κι ότι το άτυχο ζωάκι πετάχτηκε απότομα. Κανείς δεν ζήτησε ευθύνες. Τα αίματα ήταν πάρα πολλά για να αναλωθείς σε κουβέντες.

Την άλλη μέρα το πρωί τα αίματα ήταν ακόμα εκεί, η ζωή συνεχίστηκε κι αν κάνεις μια προσεκτική βόλτα θα δεις πιο πριν, πιο μετά ή σε άλλο δρόμο βιαστικές γάτες να κείτονται νεκρές μέχρι τα συνεργεία καθαρισμού να τις μαζέψουν. Άλλωστε τι διαφορά έχουν τα αδέσποτα με τα κατοικίδια; Δεν ξέρω αν αυτός ο κύριος θα έκλαιγε για μια νεκρή γάτα στο δρόμο ή για έναν νεκρό μετανάστη πιο κάτω. Και ακριβώς αυτή η υποψία φανερώνει τη σχέση των ανθρώπων με τα ζώα και πάμε λίγο παραπάνω για τη σχέση των μοναχικών ανθρώπων με τα κατοικίδια τους, τον σύντροφο, την παρέα, τη χαρά, την ελπίδα που έχουν και ίσως αρκεί για να τους κρατά στη ζωή. Υπερβολικό;

Κι όμως ειδικοί ψυχολόγοι αναφέρουν πως ένα κατοικίδιο, από ψαράκι έως… φίδι(!) και ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του καθένα, μπορεί να αποτελέσει ειδικό σύντροφο ζωής σε μοναχικά άτομα, αποτελώντας βασικό τρόπο καταπολέμησης της κατάθλιψης. Και τελικά ίσως τα ζωάκια να έχουν αυτήν την ιδιότητα που δεν φαντάζει αμέσως αυτονόητη, όμως είναι ικανή να δημιουργήσει μια σχέση αλληλεξάρτησης υψηλού επιπέδου. Σκεφτείτε ένα δωράκι για έναν μοναχικό τύπο, σκεφτείτε ένα σύντροφο ζωής, αρκεί να μην τελειώσει τόσο άδοξα όπως στη Λεωφόρο Μίνωος στο Ηράκλειο.

ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ !!


GoPetition

Τις τελευταίες μέρες υπάρχουν πάμπολλες απεργιακές κινητοποιήσεις , με πορείες διαδηλώσεις αποκλεισμούς κλπ.Θα μου πείτε και πότε δεν είχαμε ,αλλά οι σημερινές συνθήκες και η υπάρχουσα κατάσταση είναι κάτι διαφορετικό και δεν νομίζω να διαφωνεί κανένας μαζί μου . Υπάρχει μια έντονη φιλολογία και ενασχόληση σχετικά με τις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών στα λιμάνια της χώρας, με τις γνωστές καταστάσεις που περιγράφονται γλαφυρότατα από τα ΜΜΕ . Έχουμε αποκλεισμούς , ακυρώσεις δρομολογίων , μάχη για το cabotage με επεισόδια τύπου ΖΕΝΙΘ και δεν συμμαζεύεται. Μέσα σε όλα αυτά οι αναπόφευκτες εντάσεις μεταξύ των διάφορων κοινωνικών ομάδων και ο χορός καλά κρατεί.
Από πάνω έχουμε το ισοπεδωτικό ασφαλιστικό και εργασιακό νομοσχέδιο , το οποίο έρχεται να βάλει ακόμα ένα κρίκο στην αλυσίδα που πάνε να μας φορέσουν τρόικα και εγχώριοι Κουϊσλινγκ.
Όλοι είναι εναντίον των μέτρων με εξαίρεση τον γνωστό άγνωστο που πρόσφερε και τον μισθό του στον ΓΑΠ για την Ελλάδα .Όλοι είναι σε απόγνωση ενόψει του κατήφορου στον οποίο οδηγούν η καλπάζουσα ανεργία και η ύφεση. Αυτήν η απόγνωση πέρα από τα διάφορα gallop αποτυπώνεται στην αγοραστική και οικονομική συμπεριφορά μας αλλά και ζωντανά στα πρόσωπα και στις κινήσεις μας. Η γνωστή επωδός ότι τώρα είναι η ώρα για ευκαιρίες και για νέα μεγαλεία , ενθουσιάζει μόνο τους "λύκους" οι οποίοι ως γνωστόν είναι οι μόνοι που χαίρονται στην αντάρα.
Παρόλα αυτά οι περισσότεροι είναι διστακτικοί και φοβισμένοι στο να αρχίσουν να διεκδικούν τα κεκτημένα και να αντισταθούν στην επερχόμενη λαίλαπα. Θες γιατί δεν θεωρούν ότι θα αλλάξει κάτι , θες γιατί μπολιάστηκαν σε αυτό τον διαρκή κοινωνικό μιθριδατισμό όπου λίγο λίγο μας ξεψαχνίζουν με μαεστρία για να μην το πάρουμε χαμπάρι .Αλλά ούτε και αυτό πλέον ισχύει γιατί το τελευταίο εξάμηνο παίρνουμε ισχυρές δόσεις και έπαψε το σφάξιμο με το βαμβάκι. Βέβαια οι κυβερνώντες πετάνε και κανένα ψίχουλο,σύμφωνα με την τακτική του μαστιγίου και του καρότου, για να τηρήσουν τα προσχήματα , αλλά και αυτό ισχνό.
Από την άλλη η νέα κοινωνία που γαλουχούμαστε τα τελευταία χρόνια έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό της τον ακραίο ατομικισμό, έτσι μπορεί ο καθένας να νομίζει (εσφαλμένα) ότι αυτός θα την σκαπουλάρει και οι άλλοι ας κόψουν το σβέρκο τους , με λίγα λόγια "ζήσε και άσε τους άλλους να πεθάνουν".
Ίσως και να μην πιάσαμε ακόμα την "κρίσιμη μάζα" , προκειμένου να εκραγεί ο κοινωνικός αγώνας. Ίσως ακόμα να έχουμε πάρα πολλά (ατομικά) για να χάσουμε προκειμένου να τα ρισκάρουμε σε μια πάλη με το θηρίο .
Πάντως όλοι σχεδόν συμφωνούν στο ότι χρειάζεται αγώνας και πάλη .
Κάποιος αγώνας και κάποια πάλη, από κάποιους.Έτσι απροσδιόριστα και γενικά.
Οι περισσότεροι είναι υπέρ των απεργιών , αλλά οι ίδιοι έχουν οικογενειακές ανάγκες και δεν τους παίρνει βέβαια να χάσουν το μεροκάματο , λες και οι άλλοι που απεργούν δεν έχουν παιδιά αλλά κουνέλια.
Όλοι βλέπουν με συμπάθεια τους απολυμένους αλλά δεν θέλουν και να τους δυσκολέψουν την μετακίνηση με τις πορείες τους. Όλα κι όλα !
Όλοι συμπαθούν τους ναυτεργάτες που τους εκμεταλλεύονται οι εφοπλιστές , αλλά δεν θέλουν να χάσουν και το τριήμερο στη Μύκονο ή να βγούνε εκτός προγράμματος όπως προκαλεί οργή το γεγονός της ταλαιπωρίας ατόμων που έχουν πραγματικά ανάγκη να μετακινηθούν.
Πολλοί ίσως να συμπαθούν τους αγρότες και να απολαμβάνουν τα αγροτικά προϊόντα (αν βέβαια είναι και πάμφθηνα ακόμα καλύτερα) , αλλά όταν κάνουν κανένα μπλόκο , όλοι αρχίζουν τα πυρά.
Θα μπορούσα να παραθέσω πολλά παραδείγματα περιπτώσεων όπου οι αγώνες για διεκδικήσεις και δικαιώματα κάποιων προκαλούν ζημιά και απαλλοτριώνουν τα δικαιώματα κάποιων άλλων.
Δεν είναι όμως ο σκοπός αυτής της ανάρτησης . Σκοπός της είναι θέσω κάποια ερωτήματα σχετικά με το τίμημα των αγώνων. Το τίμημα που θα πληρώσει ή που είναι διατεθειμένος να πληρώσει ο καθένας μας και όλοι μαζί.
Μην έχετε αυταπάτες , όλα αυτά τα δικαιώματα που έχουμε ( ή που είχαμε για πιο σωστά) έχουν πληρωθεί με αίμα αγώνες και πείνα από κάποιους άλλους παλαιότερα. Μην νομίζετε εσείς ότι οι τράπεζες ή το κεφάλαιο του 1900 ήταν φιλεύσπλαχνο ενώ το σημερινό είναι ανάλγητο . Αυτά που έδωσε τότε , τα έδωσε επειδή φοβήθηκε και θορυβήθηκε από τους αγώνες κάποιων απελπισμένων και ταλαίπωρων.
Έτσι λοιπόν εσύ που δεν κάνεις καμιά απεργία ή δεν συμμετέχεις σε καμία δραστηριότητα διαμαρτυρίας , μην περιμένεις ξαφνικά να σου δώσουν 16 μισθούς, επειδή κατέβηκε το Άγιο Πνεύμα και τους φώτισε.
Εσύ που (ξανα)ψηφίζεις και (ξανά) εκλέγεις τα λαμόγια που μας έφεραν εδώ, μην περιμένεις σύνταξη αξιοπρεπή και αυτή ακόμα όχι πριν τα 65.
Εσύ που είσαι νέος και αράζεις στην καφετέρια και στα net cafe μην περιμένεις και να πάρεις πάνω από 500 ευρώ, αν βέβαια βρεις δουλειά και φυσικά ανασφάλιστος.
Πως γίνεται ρε παιδιά να φτιάξουμε ομελέτα χωρίς να σπάσουμε αυγά ;
Είναι δυνατόν να γίνουν αγώνες χωρίς να χάσουμε μεροκάματα , χωρίς να χάσουμε την άνεση και την βολή μας ή ίσως και ακόμα περισσότερα ;
Για σκεφτείτε λίγο εσείς όλοι που διαμαρτύρεστε κάθε φορά που βλέπετε μια διαδήλωση και δυσανασχετείτε και καταπίνετε αμάσητα τα παραμύθια των ΜΜΕ περί ανάσχεσης της ανάκαμψης και περί επιζήμιων κινητοποιήσεων.
Πιστεύετε π.χ. αλήθεια εσείς ότι ο τουρισμός θα διαλυθεί επειδή ακυρώθηκαν τα δρομολόγια μερικών ημερών ή επειδή δεν άραξε ένα πλοίο ή επειδή δεν υπάρχουν τραμ και λεωφορεία ;
Ή ότι θα πάει πίσω το κράτος επειδή απεργούν οι δημόσιοι υπάλληλοι ;
Ή ότι στραγγαλίζεται η ανάπτυξη επειδή κλείνουν προσωρινά κάποιοι δρόμοι ;
Ή αν το θέλετε και έτσι , ακόμα και αν γινόταν όλα αυτά , πως είναι δυνατόν να διεκδικήσεις κάτι χωρίς απώλειες ;
Είναι δυνατόν να συγκινηθούν απλά από το δράμα σου ;
Φανταστείτε τους Έλληνες που ξεσηκώθηκαν το 1821 ή αυτούς που ανέβηκαν στο βουνό στην κατοχή πόσα είχαν να χάσουν .
Μάλλον κάτι παραπάνω ε ;
Για σκεφτείτε το λίγο.
Εκτός και αν πιστεύετε ότι κάποιοι άλλοι θα τρέξουν για σας και θα κερδίσουν τα πάντα , χωρίς να ανοίξει μύτη και χωρίς να θιγεί το κουκούλι της ευδαιμονίας σας στο ελάχιστο.
Οπότε λοιπόν ή αγωνιστείτε ή μην παραπονιέστε όταν σας βάζουν στο κρεβάτι του Προκρούστη.
Οι ρητορικές οι λεονταρισμοί και οι ψευτοπαληκαριές καφενείου δεν έχουν θέση πλέον.
Δεν πέφτουν οι κυβερνήσεις και οι δικτατορίες με κουβέντες εκ του ασφαλούς και δεν γίνεται να μην θιγεί τίποτα και κανένας.
Αν το αντιλαμβανόμαστε αυτό έχει καλώς , αλλιώς ας αποδεχτούμε την μοίρα μας διαβάζοντας στα κυριακάτικα ένθετα για το lifestyle του Πατίτσα και για το μ......ί της Χάϊδως ενώ ψάχνουμε προσφορές 3 σε 1 στο Carrefour.


Υ.Γ. Σε όποιον βιαστεί να με κρίνει ως συνοδοιπόρο του ΚΚΕ και των λοιπών ρευμάτων του , ας ρίξει πρώτα μια καλή ματιά στις αναρτήσεις μου.
Επειδή οι ταμπέλες είναι εύκολες , ιδίως όταν είναι δύσκολο να δουλέψει ο εγκέφαλος.

Ο Χάρρυ Κλύνν ξαναχτύπησε

GoPetition




Ότι και να κάνουν, ότι και να πουν οι ρουφιανοδημοσιογράφοι και τα βοθροκάναλα, όση αβάντα και να παρέχουν στην «κυβέρνηση ανέκδοτο» που μέσα στους εφτά μήνες που βρίσκεται στην εξουσία κατάφερε τα «ακατόρθωτα», δεν είναι σε θέση να αποτρέψουν το μοιραίο…

...Ο λαός ξύπνησε και είναι αποφασισμένος να βουλώσει τα «μπουκωμένα στόματα» και στραπατσάρει τα σινιέ κουστουμάκια και τα ταγιεράκια…

Και δεν είναι ούτε οι «αναρχοαυτόνομοι», οι «αντιεξουσιαστές», οι «γνωστοί άγνωστοι» και οι «μπαχαλάκηδες» των....

Καταφύγιο κατά της λογοκρισίας στο Internet στήνουν οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα



Προστασία σε ακτιβιστές και τον Τύπο
Παρίσι: Προστασία και ανωνυμία σε αντιρρησίες, ακτιβιστές, δημοσιογράφους και μπλόγκερ που κινδυνεύουν από τη λογοκρισία και την καταστολή στις χώρες τους θα παρέχει η οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF).
Σε αυτό το ηλεκτρονικό καταφύγιο, οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται για τρόπους να παρακάμπτουν τη λογοκρισία στο Internet, πώς θα μπορούν να διατηρούν την ανωνυμία και τις επικοινωνίες τους ασφαλείς από τρίτους.
Το καταφύγιο θα παρέχει δωρεάν σύνδεση υψηλής ταχύτητας και email σε όσους το χρησιμοποιούν ενώ θα είναι διαθέσιμο από όλο τον κόσμο μέσω κρυπτογραφημένων συνδέσεων.
Για την ώρα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το χρησιμοποιούν από την έδρα των RSF στο Παρίσι Σταδιακά, στο μέλλον, θα λειτουργήσει και ειδική ιστοσελίδα για το σκοπό αυτό.
Είναι μία δέσμευση της οργάνωσης απέναντι σε όσους χρειάζονται τη προστασία, αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι RSF, σε καιρούς όπου «το φιλτράρισμα στο Internet και η παρακολούθηση διαδίδονται όλο και περισσότερο».

Επισημαίνεται ακόμη ο αυξανόμενος αριθμός φυλακίσεων ανθρώπων που εξέφρασαν δικτυακά την άποψή τους σε χώρες όπως η Κίνα, το Ιράν και το Βιετνάμ. Αυτή τη στιγμή υπολογίζονται συνολικά σε 120 όσοι έχουν φυλακιστεί για αυτή τη δραστηριότητά τους.
AΠΟ ΑΝΤΙΠΑΡΑΚΜΗ 
GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

"Blogger" απειλεί blogger με μήνυση για ...δήθεν διάδοση ψευδών ειδήσεων!


Aπό το @Ανεμος


 Δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο μπλογκ και η παρέα του μας έχουν κάνει ...την τιμή να μας αφιερώσουν ειδικές αναρτήσεις για να μας χλευάσουν!!

Για μας είναι διαφήμιση, και τους ευχαριστούμε....
Δεν δίνουμε ιδιαίτερη σημασία, αν και απορούμε γιατί άραγε ασχολούνται τόσο πολύ μαζί μας?
Εμείς ποτέ δεν τους διαβάζουμε, ποτέ δεν πήγαμε στο μπλογκ τους να τους βρίσουμε και πολύ περισσότερο ποτέ δεν μπήκαμε στον κόπο, στα καλά του καθουμένου, να τους αφιερώσουμε και ειδική ανάρτηση!
Κι όμως εκείνοι ενοχλούνται πάντα όταν εμείς απλά μπλογκάρουμε κάνοντας το κέφι μας και προσπαθούμε να εκφραστούμε στη μπλογκόσφαιρα με το δικό μας τρόπο ενώνοντας και όχι διχάζοντας τους μπλόγκερ και τώρα τελευταία δίνοντας και φωνή με το ραδιόφωνο των Ενωμένων Μπλόγκερ σε όποιο ενεργό πολίτη θέλει να μιλήσει και on line και να κάνει διάλογο για θέματα κυρίως πολιτικά, μα και κοινωνικά ή τεχνικά ακόμη αν χρειαστεί.

Αυτό που δεν περιμέναμε όμως ήταν οι απειλές με μηνύσεις και όχι γιατί τους βρίσαμε ή γιατί τους κάναμε κάτι προσωπικό αλλά για ...δήθεν διασπορά ψευδών ειδήσεων, όπως λένε, ένα αδίκημα δηλαδή που αφορά την πολιτεία και διώκεται αυτεπάγγελτα, χωρίς να χρειάζεται υποβολή μηνύσεως από κάποιον ιδιώτη πολίτη.
Και η απειλή αυτή εκτοξεύτηκε εναντίον μας, επειδή τολμήσαμε να υποστηρίξουμε και να καταγγείλλουμε το γεγονός ότι κάποια μπλογκ πρόσφατα εξαφανίστηκαν από το στερέωμα της Google χωρίς καμία ειδοποίηση, μεταξύ των οποίων και το paideiagr.blogspot.com!
Kαι ρωτάμε?? Το συγκεκριμένο μπλογκ @akanoniston  από πότε ανέλαβε να παίξει το ρόλο του εισαγγελέα στη μπλογκόσφαιρα και να απειλεί με μηνύσεις τα μπλογκ, όταν αυτά που γράφουν δεν του αρέσουν και δεν συμφωνεί μαζί τους? και ποιός έκρινε ότι όσα εμείς λέμε και κρίνουμε είναι ψευδείς ειδήσεις?? Η Ακανόνιστη??
Με σχόλιό μας στην χλευαστική ανάρτηση της, εναντίον μας,  είπαμε:
Aνεμος είπε...
Μπράβο για ΤΟ HUMOR TO ραδιόφωνο εν τω μεταξύ είναι on line και εμείς σάτιρα κάνουμε... παρεπιπτωντος το τραβελι είναι αυτό που έχει κρίση ταυτότητας δεν είναι κακό http://freeblogers.radiostream123.com/
@Ανεμοπράκτορα....
Είσαι γελοίος, αμόρφωτος και φασίστας....
Ακόμα δεν κατάλαβες... δεν σε παίρνει.. καθόλου...
Δεν πειράζει....
Οσες ψευδείς ειδήσεις και να διαδίδεις...θα παίρνεις απάντηση με την σοβαρότητα που σου αξίζει... μέχρι να σε βαρεθώ..και να σου κάνω μία απλή μήνυση...
Τότε..θα δούμε πόσα απίδια παίρνει ο σάκος....
Ως τότε μόκο.. γιατί θα πονέσει η κοιλιά μας.. από τα γέλια...
Περιττό να σου πω που να βάλεις το ραδιόφωνο σου....

Το αφήνω στην κρίση σας αν η σελίδα αυτή είναι μπλογκ ή απλά είναι ένας κατάσκοπος ανάμεσά μας, που παίζει το παιχνίδι των εισαγγελέων του βρώμικου συστήματος και τον οποίο πρέπει να εντοπίσουμε και να απομονώσουμε!!

Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

yannidakis live τρίτης - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΣΩ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ: ΣΤ. ΙΔΑΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤ.2.vi. Τεχνολογικά ή μη μέσα (μέρος ΙΙΙ)

GoPetition yannidakis live τρίτης - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΣΩ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ: ΣΤ. ΙΔΑΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤ.2.vi. Τεχνολογικά ή μη μέσα (μέρος ΙΙΙ)


Ένας ακόμη διαχωρισμός, σχετικά με την ηλικία. Πώς επικοινωνούν οι διάφορες ηλικίες ιδανικότερα σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας. Έτσι, το 62% των ατόμων που η ηλικία τους είναι από 18-24 απήντησαν ότι δεν επιτυγχάνουν ιδανική επικοινωνία με τα τεχνολογικά μέσα. Θεωρούν ότι η γλώσσα του σώματος βοηθάει στην περισσότερη κατανόηση και αποσαφήνιση ενός μηνύματος και χρησιμοποιούν την τεχνολογία όταν χρειάζεται περισσότερη εξειδίκευση ενός θέματος. Ο μηδενισμός των αποστάσεων είναι ο σημαντικότερος λόγος που χρησιμοποιούν την τεχνολογία ούτως ώστε να επικοινωνήσουν. Σε ποσοστό 67% τα άτομα που είναι από 25-40 ετών δε χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να φτάσουν στην επίτευξη ιδανικής επικοινωνίας και αυτό επειδή δεν αντιλαμβάνονται τα συναισθήματα του άλλου, τις αντιδράσεις τους, καθώς και υπάρχει απουσία της γλώσσας του σώματος, κτλ. Έτσι, τη θεωρούν ένα χρήσιμο εργαλείο όταν με τα άτομα που θέλουν να επικοινωνήσουν βρίσκονται μακριά ή όταν το θέμα προς συζήτηση δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Στην ηλικία από 41-59 σε ποσοστό 79% απάντησαν ότι δε θεωρούν ότι μέσω της τεχνολογίας μπορεί να επιτευχθεί καλύτερη επικοινωνία, στηριζόμενοι στο παρελθόν όπου η τεχνολογία δεν υπήρχε στο βαθμό που υπάρχει σήμερα και παρόλο αυτά οι άνθρωποι επικοινωνούσαν περισσότερο και ιδανικότερα. Αντιθέτως, ο κατά πρόσωπο διάλογος ενισχύει την πιθανότητα να επιτευχθεί ιδανική επικοινωνία επειδή, υπάρχει αμεσότητα, σαφήνεια, βοηθάει η γλώσσα του σώματος και γενικότερα οι άνθρωποι μπορούν και έρχονται σε οπτική επαφή όπου είναι ευκολότερο να μιλήσουν και τελικά να κατανοήσουν ο ένας τον άλλον. Τέλος, όσοι απάντησαν στη συγκεκριμένη ερώτηση και είναι άνω των 60 ετών, αποκλείουν εντελώς την πιθανότητα να επιτευχθεί ιδανική επικοινωνία μέσω της τεχνολογίας. Έτσι, δε χρησιμοποιούν την τεχνολογία επειδή από τη μια δεν είναι γνώστες αυτής, οπότε εκ των πραγμάτων δε μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν και επειδή μόνο όταν υπάρχει οπτική επαφή μπορούν να επικοινωνήσουν με κάποιον ιδανικά. Από τα παραπάνω καταλήγουμε στο ότι όσο υψηλότερη είναι η ηλικιακή κλίμακα τόσο λιγότερο χρησιμοποιείται η τεχνολογία για την επίτευξη ιδανικής επικοινωνίας. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό, γιατί βλέπουμε την τάση που υπάρχει από την πλευρά των νέων να επικοινωνούν μέσω της τεχνολογίας.

Όσον αφορά τον τρόπο που συμμετείχαν στην έρευνα το 62% των ατόμων που απήντησαν με ερωτηματολόγιο δε θεωρούν ότι η ιδανική επικοινωνία επιτυγχάνεται μέσω της τεχνολογίας, το 74% που συμμετείχαν στην έρευνα μέσω ερωτηματολογίου δε χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να επικοινωνήσουν. Από την άλλη όσοι απάντησαν μέσω chat, θεωρούν ότι η ιδανική επικοινωνία επιτυγχάνεται μέσω της τεχνολογίας με ποσοστό 73%, ενώ όσοι απάντησαν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο δε θεωρούν ότι μπορεί να επιτύχουν ιδανική επικοινωνία με ποσοστό 65%. Από τα παραπάνω κατανοούμε ότι όσοι απάντησαν μέσω chat χρησιμοποιούν την τεχνολογία κατά κόρον για να επικοινωνήσουν ενώ όσοι απάντησαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απλά χρησιμοποιούν την τεχνολογία ως ένα μέσο για να επικοινωνήσουν γρηγορότερα. Τέλος, όσοι απάντησαν μέσω τηλεφώνου, σε ποσοστό 77% δε χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να επικοινωνήσουν ιδανικά απλά το χρησιμοποιούν ως ένα εργαλείο για να επικοινωνήσουν γρήγορα και εύκολα.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΝΟΗΤΙΚΑ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ !

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ, ΝΟΗΤΙΚΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ !

ΣΕ ΤΟΥΤΑ ΕΔΩ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΑΚΙΑ ΣΚΟΥΡΙΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ !ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΚΑΤΟΧΗΣ !

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhArmFHML1jB8MXf5a7nlmuuHkyJC7h5G26avoBdbiSlq9hjMLIOdAS4YtPA1S0dyP7Dxz57492T_gkvKAuWoT2eLmFmLXGcEFxhjIhBaZmKG_RxYfvd9inzs_Ez_mnDsJ-nMrJoC9THgL4/s400/%CE%91%CE%9A%CE%A1%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%97.jpg

Οι ‘’προστάτες μας ‘’ θέλουν εκτός από τη σοδειά και την παρθένα της οικογένειας

GoPetition


Για να ήταν ευχαριστημένοι παλιά οι τσιφλι­κάδες  θέλανε εκτός απ' τη σοδειά  των οικογενειών και την παρθένα της οικογένειας.
Υπάρχει σήμερα διαφορά με τις απαιτήσεις των  ‘’ μεγάλων αδελφών μας’’  ;
Πετάξαμε τη δραχμή, εκλέξαμε εκσυγ­χρονιστή πρωθυπουργό, βγήκαμε πρώ­τοι στη Γιουροβίζιον, κερδίσαμε το ευ­ρωπαϊκό κύπελο ποδοσφαίρου, υπογράψαμε το σύμφωνο σταθερότητας, παραδοθήκαμε στη Siemens, στείλαμε στρατό στο Αφγανι­στάν, καταχρεωθήκαμε για τους Ολυμπια­κούς Αγώνες, ξεριζώσαμε τα αμπέλια έναντι πινακίου φακής, μετατρέψαμε τις ωραιότερες τοποθεσίες σε τσιμεντότοπους και τα παραλι­ακά χωριά σε κωλάδικα για εγγλέζους μπαρόβιους, πουλήσαμε όλες τις αναπτυσσόμενες ελληνικές εταιρίες, δημόσιες και ιδιωτικές, σε Ευρωπαίους επενδυτές, σκιστήκαμε για να γίνουμε Ευρωπαίοι όπως - όπως (που λέει κι ο Άκης Πάνου) και τι μας απέμεινε; Ένα εθνικό ερείπιο. Μία παλλαϊκή φτώχεια. Ένα αβέβαιο αύριο. Μια διεθνής ταπείνωση.

Η υπερήφανη Ελλάς φαλίρισε και σέρνεται παρακαλώντας τους.....

24ωρη γενική απεργία


Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα πραγματοποιούν
σήμερα  24ωρη γενική απεργία με βασικά αιτήματα την απόκρουση των ασφαλιστικών ανατροπών, της ανεργίας, της λιτότητας και την υπογραφή ικανοποιητικής ΕΓΣΣΕ.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ λένε ΟΧΙ στις άδικες, σκληρές, αντικοινωνικές, αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις. Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία απαιτούν ενίσχυση και όχι αποδυνάμωση των κοινωνικών, ασφαλιστικών, οικονομικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 π.μ. στο Πεδίον Αρεως.

Για τη διευκόλυνση των απεργών τα μέσα μαζικής μεταφοράς (ΕΘΕΛ, ΜΕΤΡΟ, ΗΛΠΑΠ) θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας ως εξής:
ΕΘΕΛ: (ΜΠΛΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ) Από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 08:00 το πρωϊ και από τις 8 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.
ΜΕΤΡΟ & ΗΣΑΠ: Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωϊ και από τις 4 το απόγευμα μέχρι τη λήξη της βάρδιας
ΗΛΠΑΠ : Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 07:30 το πρωϊ και από τις 10:00 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας
ΟΣΕ – ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ: 24ωρη απεργία

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Απαγόρευση της θεατρικής παράστασης «Το όνομά μου είναι Rachel Corrie»

GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Αναδημοσίευση από το Ψηφιακό Καράβι:


Ο δήμαρχος της Ηλιούπολης, Γιάννης Αναγνώστου, απαγορεύει την παρουσίαση της παράστασης «Το όνομά μου είναι Rachel Corrie» στο δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης, διότι, όπως ο ίδιος δήλωσε, θεωρεί το ανέβασμα της συγκεκριμένης παράστασης «πολιτική κίνηση».

Αντιπρόσωποι πολιτιστικού φορέα της Ηλιούπολης σε συνεργασία με το επίσημο πολιτιστικό κέντρο του δήμου ενδιαφέρθηκαν για το ανέβασμα της παράστασης στο δήμο Ηλιούπολης. Η παράσταση είχε προγραμματιστεί για τις 7 Ιουλίου 2010. Ενώ, όμως, είχαν συμφωνηθεί όλα τα διαδικαστικά, είχαν οριστεί οι ημερομηνίες των τεχνικών προβών και διευθετούνταν τα επιμέρους τεχνικά ζητήματα, ο κ. Αναγνώστου αποφάσισε να ακυρώσει την παράσταση.

Ο πολιτιστικός φορέας του δήμου έδωσε διορία στο δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο να αναθεωρήσουν τη θέση τους μέχρι την Κυριακή 28 Ιουνίου. Ωστόσο, η θέση του δημάρχου δεν έχει αλλάξει.

Ακυρώνει προγραμματισμένη θεατρική παράσταση απαγορεύοντας τη φιλοξενία της στο δημοτικό θέατρο. Απαγορεύει την παράσταση "Το όνομά μου είναι Rachel Corrie", μία παράσταση της Μάνιας Παπαδημητρίου που παρουσιάστηκε όλο το χειμώνα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, μία παράσταση που πήρε δύο παρατάσεις και που θα συνεχίσει να παρουσιάζεται και για δεύτερη χρονιά.

Από τη θεατρική ομάδα 

yannidakis live δευτέρας - ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ

GoPetition yannidakis live δευτέρας - ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ


Καληνωρίσματα. Δεν απαιτεί πολιτική νοημοσύνη η κριτική της κατάστασης στη Μέση Ανατολή. Όλοι γνωρίζουν πως πρόκειται για ένα καζάνι που σιγοβράζει. Ενίοτε όμως οι πολιτικές εξελίξεις περισσότερο απ’ ότι οι τρομοκρατικές εκδηλώσεις ή επιθέσεις των ανταρτών, δυναμώνουν την φωτιά και η αναστάτωση που προκαλείται πολλές φορές αγγίζει και τα όρια των γεωπολιτικών αλλαγών. Καθόλου πρωτότυπο αν αναλογιστεί κανείς τον προπέρσινο πόλεμο του Ισραήλ στην Γάζα και τους παλαιστίνιους.

Το τελευταίο όμως επεισόδια ήταν πολυσήμαντο. Εμπεριείχε δολοφονίες, πολεμικές εισβολές, ηρωικές επιχειρήσεις και φυσικά πολιτικά και διπλωματικά επεισόδια.Το τι συνέβη στον Στόλο της Ελευθερίας με την επίθεση των ισραηλινών σε ακτοπλοϊκό κομβόι ακτιβιστών που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, το γνωρίζουμε πλέον καλά. Τα δεδομένα όμως είναι συγκεκριμένα. Τούρκοι πολίτες νεκροί. Χιλιάδες τόνοι βοήθειας που δεν έφτασαν στον προορισμό τους και μια τουρκία που –δικαίως- απάντησε με διπλωματικό επεισόδιο. Στο σημείο αυτό θέλω να ξεμπερδέψω απλά παραθέτοντας μια φήμη που λέει πως οι ΗΠΑ συντόνισαν την επιχείρηση σε συνεννόηση με τούρκους και ισραηλινούς, εξού και γιατί σκοτώθηκαν μονάχα τούρκοι πολίτες. Γιατί όμως να πρέπει να αναστατωθούν δύο βασικές συμμαχικές δυνάμεις των ΗΠΑ; Σίγουρα η πολιτική σύνοψη εδώ θα μπορούσε να αφορά πολλές ακόμα θεωρίες συνωμοσίας, δεν μου αρέσει όμως να κινδυνολογώ απλά για να κατασκευάζω εντυπώσεις και να προκαλώ επισκεψιμότητα στο yannidakis live κι έτσι προχωρώ σε νέα δεδομένα.

Όπως αυτό της νέας απόφασης του Ισραήλ να επιτρέψει μέρος ανθρωπιστικής βοήθειας αν περάσει τα σύνορα, να στείλει στους παλαιστίνιους αναψυκτικά και πρόχειρο φαγητό και προσφάτως να επιτρέψει τη διέλευση προϊόντων που αφορούν ανθρωπιστικούς και πολιτικούς λόγους. Ο γάιδαρος δάγκωσε το καρότο, αλλά δεν το έφαγε κιόλας! Εκεί είναι που αναρωτιέμαι αν μας δουλεύουν εντελώς. Η μερική άρση έγινε κατόπιν πίεσης πολιτικών δυνάμεων της Δύσης κι αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως μια επιτυχία –για να είμαστε δίκαιοι- όμως είναι φανερό πως το Ισραήλ έχει τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού αφού αποφάσισε να μετριάσει την διεθνή κατακραυγή απλά και μόνο για να ξεχαστεί το επεισόδιο στην Μεσόγειο, όμως δηλώσεις όπως “ο αποκλεισμός διατηρεί τις πιέσεις στην Χαμάς” και “η κατάσταση στη Γάζα είναι καλή”, δείχνουν πως τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει εφόσον μια ηρωική προσπάθεια και η διεθνή κατακραυγή που την ακολούθησε, δεν ήταν αρκετή.

Κανείς δεν θέλει να τα βάλει με το Ισραήλ σε ουσιαστικό επίπεδο (το επικοινωνιακό πέτυχε) κι αυτό δεν το καταδικάζω. Εν μέσω οικονομικής και πολιτικής κρίσης ποιός θέλει μπελάδες με τους προστάτες στην ΗΠΑ, όμως είναι καλό να έχουμε διάκριση. Καλή η μπουκιά απ’ το καρότο, αλλά δεν χορτάσαμε στο ελάχιστο.

Jefrey George Mineiko Papandreou απολαύστε τον!

Δείτε το βίντεο!

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Το "antiparos-blog" κλείνει οριστικά, πριν η οργή ξεχειλίσει, στη σκληρή πραγματικότητα του σύγχρονου βούρκου, που μας αγκαλιάζει όλο και πιο στοργικά, δεν αξίζουν ούτε Μάγοι ούτε κουκουβάγιες...

Έξοδος Κινδύνου antiparos-blog
30 μήνες αδιάλειπτης παρουσίας και εγρήγορσης, κοντά 750 αναρτήσεις επί παντός επιστητού, πάνω από 140 χιλιάδες επισκέπτες, αναρρίχηση κοντά στην πρώτη εξηντάδα των δημοφιλέστερων ελληνικών ιστολογίων, φορέας μιας νέας τάξης πραγμάτων που ακολούθησε με την ανάδυση αρκετών ακόμη ιστολογίων στην περιοχή…
Τίποτε από τα παραπάνω δεν φαίνεται να μπορεί να λειάνει την αίσθηση της ματαιότητας που προκαλεί η απαξίωση που συμβαίνει στην πραγματική ζωή τριγύρω μας. Ματαιότητα που δεν οφείλεται ούτε σε βαρεμάρα ούτε σε πνευματική κόπωση: οι γράφοντες και φιλοξενούμενοι εδώ θα βρουν, κάποιοι έχουν κιόλας βρει, άλλους τρόπους, περισσότερο αποτελεσματικούς για να επιβάλλουν τα θέλω τους και να αξιοποιήσουν τα μπορώ τους. Κι οι αναγνώστες επίσης.  
Καλύτερα ματαιότητα παρά ΟΡΓΗ, παιδιά και τα δύο της διογκούμενης απαξίωσης γύρω μας. Οργή που γεννάει η αίσθηση ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΣΙΧΑΜΑΡΑΣ για τους ανάξιους αυτού του τόπου, είτε κυβερνήτες είτε δευτεροκλασάτοι λιμοκοντόροι, που νιώθουν ικανοί να κουμαντάρουν τις τύχες ενός τόπου, όντας ανίκανοι να κουμαντάρουν τη σκέψη τους ή τη ζωή τους. Οργή για αναξιοπρεπείς ΜΜΕδες που πρόχειρα ερμηνεύουν τις ζωές μας κατά το δοκούν και το συμφέρον τους, καταργώντας θεμελιώδεις αρχές δημοσιογραφικής δεοντολογίας. 
Οργή κυρίως για την γραφική μας Κοινοτική Αρχή, ένα σπαρταριστό συνονθύλευμα ανθρώπων και ιδεών βγαλμένο από κωμωδία ηθών του ΄60, με τους μικρόνοες ηγέτες, τους ανίκανους ακολούθους, τις γλοιώδεις κυρίες επί παντός θέματος, την κατατονική αντιπολίτευση και τους ατσούμπαλους μνηστήρες. Ακραίο; Δε νομίζω. Οργή για το νησί που καταστρέφεται καθημερινά μπρος στα μάτια μας, όχι μόνο από τους Καραβέλες, τους Κολιοπάνους, τους Μαρινόπουλους και τα Τσακωνάκια, που τόσο στηλιτεύουμε στη χαλαρότητά μας, αλλά κυρίως από την αναλγησία-αδιαφορία τη δική μας. Τη δική σας. ...

Δήλωση 26 μελών της ελληνικής αποστολής στο «Στόλο της Ελευθερίας»

GoPetition

Αναδημοσίευση από το Ψηφιακό καράβι:

 


Δήλωση 26 μελών της ελληνικής αποστολής στο «Στόλο της Ελευθερίας»


Αθήνα, 27 Ιούνη 2010


Το εγχείρημα πέτυχε το σκοπό του. Ανέδειξε το παλαιστινιακό ζήτημα, και ειδικότερα το ζήτημα του αποκλεισμού της Γάζας, σε ζήτημα ισραηλινής κρατικής βίας και κατοχής, σε ζήτημα ανθρωπιστικής καταστροφής. Συγχρόνως δημιούργησε σημαντικά κοινωνικά, πολιτικά και διπλωματικά αποτελέσματα. Αποσταθεροποίησε παγιωμένες ισορροπίες, αναδιέταξε πολιτικές συμμαχίες, μετατόπισε θέσεις κρατών, έθεσε άβουλες και συνένοχες κυβερνήσεις υπό ασφυκτική κοινωνική πίεση.

Στη χώρα μας, η Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα», ο ένας από τους έξι πυλώνες της αποστολής, άντλησε δυνάμεις από την ελληνική κοινωνία, ενεργοποίησε δεκάδες πολίτες με έντιμη δημόσια δράση, εκατοντάδες αφανείς υποστηρικτές της παλαιστινιακής υπόθεσης και χιλιάδες αλληλέγγυους που συνέδραμαν το εγχείρημα. H Πρωτοβουλία μπόρεσε να κινηθεί αποτελεσματικά σε θεσμικά μη φιλικό πολιτικό περιβάλλον, να ξεπεράσει κάθε λογής εμπόδια, να δημιουργήσει ρήγματα σε ένα κρατικό, πολιτικό και διοικητικό μηχανισμό που με πολλούς τρόπους προσπάθησε να αποτρέψει την υλοποίηση του σχεδίου.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΕΝΑΝ SPAMMER

Ο παρακάτω διάλογος που θα διαβάσετε παρακάτω έγινε μεταξύ ενός spammer και εμού. Θα παρατηρήσετε το θράσος του. Αντί να ζητήσει συγνώμη για τα spam mails που έχει στείλει στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση έχει την απαίτηση να του μιλώ ευγενικά. Ο spammer έχει το ιστολόγιο http://hellenicspace.wordpress.com.
Πώς ξεκίνησαν όλα; Εδώ και μερικές μέρες άρχισα να δέχομαι spam mails από το συγκεκριμένο άτομο τα οποία ανέφεραν τη θεματολογία του blog του. Βέβαια δεν είναι ο μοναδικός που ακολουθεί αυτήν την τακτική για να κερδίσει μερικούς αναγνώστες. Στους περισσότερους που μου στέλνουν παρόμοια emails στέλνω ένα και τους ζητώ να σταματήσουν εφόσον εγώ ουδέποτε τους έχω ενοχλήσει. Οι περισσότεροι σταματάνε εκτός από μερικούς που πρέπει να τους μπινελικώσει κάποιος για να σταματήσουν να σπαμάρουν. Το εν λόγω άτομο όμως ανήκει σε μια ειδική κατηγορία. Σε αυτή του θρασύτατου spammer. Φανταστείτε να μπαίνετε στο σπίτι σας, να βρίσκετε μέσα κάποιον άγνωστο, να του ζητάτε να φύγει, αυτός να μένει, να τον βρίζετε και μετά αυτός να έχει την απαίτηση να του μιλάτε ευγενικά και να σας λέει ότι είστε κακοί άνθρωποι.

yannidakis live - ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ: ΤΟ ΑΝΘΟΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ

GoPetition yannidakis live - ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ: ΤΟ ΑΝΘΟΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ


Μια φορά σε έναν καιρό ο ήλιος έδυε στο παραθαλάσσιο χωριό της Λοβέρδιας. Ένας ειδυλλιακός τόπος για διακοπές με πολλούς ξένους να κατακλύζουν κάθε χρόνο τις παρθένες παραλίες και την άγρια μορφή της πλαγιάς πίσω από τις κατοικίες.

Εκεί γεννήθηκε η Ανθούλα από την οικογένεια των Κομπουτάδων με μεγάλη παράδοση στο χωριό σε πολλές δουλειές άλλοτε στον γεωργικό τομέα κι άλλοτε στον τουριστικό κλάδο. Η Ανθούλα είχε από μικρή πολλές επιρροές και της άρεσε να βοηθά σε όλες τις δουλειές της οικογένειας. Ήξερε από καλλιέργειες και βοσκοτόπια, όπως ήξερε να φιλοξενεί τους τουρίστες. Στο σχολείο εκτός από γνωστή ήταν και πολύ αγαπητή. Πολλά από τα κορίτσια ζήλευαν την υπερδραστηριότητά της κι έτσι έκανε πολύ παρέα με αγόρια. Μεταξύ τους δεν υπήρχε ποτέ ανταγωνισμός μιας και πάντα άφηνε το κορίτσι να βγαίνει προς τα έξω.


Η Ανθούλα μεγάλωνε σε μια πολύ όμορφη κοπέλα μα οι δραστηριότητές της δεν άλλαξαν ιδιαίτερα. Τώρα τα αγόρια την εκτιμούσαν και για την εξωτερική της εμφάνιση. “Γιώργο το σαββατοκύριακο δουλεύω στους ξενώνες. Αν έρθεις να με βοηθήσεις στις εργασίες θα σου δείξω τα δωμάτια των ξένων” της άρεσε να δελεάζει πάντα τους καλύτερους μαθητές της τάξης. Κανείς τους δεν της χαλούσε χατίρι κι ο Γιώργος εκείνη την ημέρα δεν το μετάνιωσε. Στους ξενώνες του θείου της οι δυο τους έμαθαν τα μυστικά του σώματος και το απήλαυσαν εξίσου…

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΕΝΤΕΚΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ




Με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε, αντιστεκόμαστε στα διαπλεκόμενα ΜΜΕ
ανοίξαμε ραδιόφωνο όπου θα συζητάμε
βέβαια επειδή δεν μπορούμε να πληρώσουμε, ο παροχέας του καναλιού που μας φιλοξενεί δωρεάν, έχει κάποιες διαφημίσεις που δεν μας αφορούν..
το ραδιόφωνο είναι μη κερδοσκοπικό
ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ  10.30 μ.μ. ΠΆΛΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ...ΤΡΑΠΕΖΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΜΑΣ.

ΦΤΙΑΞΤΕ ενα λογαριασμό στο skype να μιλάμε όλοι ζωντανά
η διεύθυνσή μας στο skype  είναι
anastaisos panoy
η βασική διεύθυνση του σταθμού είναι

http://freeblogers.listen2myradio.com/
εάν κολλαει επειδή θα έχουν μπει πολλοί μην στεναχωριεστε
θα μας ακούτε και απο  αυτές τις διευθύνσεις
http://freeblogers.listen2mymusic.com/
http://freeblogers.radiostream321.com/
http://freeblogers.listen2myshow.com/
http://freeblogers.youstream.fm/
http://freeblogers.radio12345.com/
http://freeblogers.radiostream123.com/

θα υπάρχει και on line chat για να γράφετε σε πραγματικό χρόνο
ραντεβού απόψε, στον αέρα στις 10.30΄ το βράδυ

Create a Meebo Chat Room
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!! 
ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΙ!! ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΜΑΣ ΦΙΜΩΣΟΥΝ!
GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

ΑΡΑΓΕ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΑ BLOGS ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ?

Αρθρο 68
Ασφάλιση συντακτών ηλεκτρονικών εφημερίδων
1. Στην ασφάλιση του Τομέα Σύνταξης Προσωπικού Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης και του Λογαριασμού Ανεργίας Προσωπικού Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης των οικείων κλάδων του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης υπάγεται υποχρεωτικά το προσωπικό που απασχολείται με μία από τις ειδικότητες όπως αυτές ορίζονται στις παρ. 6 και 7 του άρθρου 5 του π.δ. 284/1974 (Α΄ 101) κατά κύριο επάγγελμα με σχέση εξαρτημένης εργασίας με μισθό, σε σελίδα ή πύλη του Διαδικτύου που διατηρούν οι ημερήσιες εφημερίδες που εκδίδονται στους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και σε επιχειρήσεις οι οποίες εδρεύουν στην Ελλάδα και έχουν ως αποκλειστική δραστηριότητα την παροχή, μέσω Διαδικτύου, οπτικοακουστικού περιεχομένου, εφόσον το περιεχόμενο αυτό έχει ενημερωτικό χαρακτήρα, είναι πρωτογενές, παρέχεται σε καθημερινή βάση και συνεχή ροή και περιλαμβάνει....


ειδήσεις, πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά, πολιτιστικά, αθλητικά γεγονότα, εκδηλώσεις, καθώς και άρθρα, σχόλια, συνεντεύξεις ή συζητήσεις, για τα θέματα αυτά.

Οι διατάξεις της παραγράφου 7 του άρθρου 3 του π.δ. 284/1974 (101 Α΄) εφαρμόζονται και στα πρόσωπα της παραγράφου αυτής.

Για την ασφάλιση των παραπάνω εργαζομένων στον Τομέα Σύνταξης Προσωπικού Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης καταβάλλεται εργοδοτική εισφορά 7,5% και εισφορά ασφαλισμένου 8,5% και στον Λογαριασμό Ανεργίας Προσωπικού Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης καταβάλλεται εργοδοτική εισφορά 2%. Οι εισφορές αυτές υπολογίζονται στο σύνολο των αποδοχών που λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι από τη συγκεκριμένη απασχόλησή τους και σε καμία περίπτωση σε αποδοχές κατώτερες αυτών που προβλέπονται κάθε φορά από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπογράφεται μεταξύ ΕΙΗΕΑ και ΕΣΗΕΑ για τους συντάκτες και από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ ΕΠΗΕΑ και ΕΣΗΕΑ για το προσωπικό.

2. Διαφημίσεις ή με πληρωμή δημοσιεύματα που προβάλλονται ή καταχωρούνται στην ηλεκτρονική σελίδα ή πύλη του Διαδικτύου που διατηρούν οι αναφερόμενες στην προηγούμενη παράγραφο επιχειρήσεις, υπόκεινται στην επιβάρυνση αγγελιοσήμου, στο ίδιο ποσοστό που προβλέπεται κάθε φορά για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, το οποίο κατανέμεται στους φορείς και κατά την ίδια αναλογία που καθορίζονται από τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 15 του ν. 1866/99 (222 Α΄), της παραγράφου 1α του άρθρου 14 του ν. 1989/91 (Α΄ 192) και της παραγράφου 5 του άρθρου 11 του ν. 3021/2002 (Α΄ 143).

Το αγγελιόσημο βαρύνει άμεσα τον διαφημιζόμενο ή τον διαφημιστή που μεσολαβεί κατ΄ εντολή του διαφημιζόμενου και κατατίθεται από τους υπόχρεους σε λογαριασμό με τίτλο «Ειδικός Λογαριασμός Αγγελιοσήμου Διαδικτύου» που τηρείται στην ίδια Τράπεζα στην οποία κατατίθεται το αγγελιόσημο και των άλλων μέσων ενημέρωσης.

3. Οι διατάξεις του άρθρου 33 του ν. 2429/1996 (155 Α΄) και της αριθμ. 1086567/40/Τ και ΕΦ/29-7-1996 (689 Β΄) κοινής υπουργικής απόφασης έχουν ανάλογη εφαρμογή στις επιχειρήσεις της παραγράφου 1.

GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

yannidakis live - ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ: ΕΣΥ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΕΣ ΑΥΤΟΝ;

GoPetition yannidakis live - ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ: ΕΣΥ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΕΣ ΑΥΤΟΝ;


Καληνωρίσματα. Σύντομα στη ζωή μας έρχεται η στιγμή της αυτοκριτικής. Γιατί τόσο άγχος; Γιατί τόση πίεση; Γιατί να πληρώνω για άλλους, για ποιόν σκύβω το κεφάλι; Ο άνθρωπος μαθαίνει να ακολουθεί ένα σύνολο από κανόνες, από περιορισμούς, να υπακούει σε άγραφους ή γραπτούς κανόνες και τελικά προσπαθεί να καταλήξει στο κέρδος του.

Ο κόσμος εξελίσσεται σαν τον άνεμο που φυσά προς ανώμαλες κατευθύνσεις κι είναι σαν κάποιος να στοιχηματίζει με τις ζωές μας και από μια γωνιά να μας κοιτούν με ένα γέλιο που κανείς δεν ακούει. Όποιος κι αν είναι αυτός, απολαμβάνει την ανατολή ενός ήλιου που μοιάζει με πανσέληνο κι ο άνθρωπος πίσω και κάτω απ’ όλα αυτά αγωνίζεται να ανταπεξέλθει. Ποιός παίζει με τη ζωή μας; Όποιος κι αν είναι αυτός, έρχεται η στιγμή που τίποτα από τη ζωή δεν περιμένεις γιατί όλα είναι πιθανά κι όπως το καλό μπορεί να συμβεί έτσι και το κακό υπάρχει παντού γύρω μας. Ναι, γύρω μας, σε εκείνους, στους άλλους και μέσα στις ψυχές μας.

Δε βαριέσαι; Εσύ κάνεις τον αγώνα σου και ξέρεις πως η δύναμη εκείνου θα σε κρατάει πίσω και κάτω απ’ όλα. Κι όταν κοντεύεις να δεις φως ακόμα και με σκιές, τότε πέφτει το σκοτάδι και σκέφτεσαι…
…Τι σκέφτεσαι; Σκάσε! Ποιός σου είπε να σκέφτεσαι; Συνέχισε να προσπαθείς μπας και ξεπληρώσεις εκείνον. Δεν υπάρχει η ελευθερία όπως την θέλεις. Ζεις για να ξεπληρώνεις εκείνον. Τουλάχιστον ζεις. Ζεις; :[

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

ΣΙΤΑΡΙ ΓΙΑ ΟΠΛΑ ;


GoPetition

Mε επιστολή του στον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν, θέτει μεν θέμα άμεσης υλοποίησης της διακρατικής συμφωνίας προμήθειας των 420+30 ΤΟΜΑ BMP-3HEL, αλλά με έναν τέτοιο τρόπο που δείχνει αφ’ενός μεν την διάθεση της Ρωσίας να μην διαρρήξει τις σχέσεις της με την Ελλάδα, αλλά ταυτοχρόνως και να βοηθήσει στην ελληνική οικονομία: Προτείνει την αποπληρωμή μέρους του προγράμματος, ύψος 1,3 δις. ευρώ με … ελληνικά προϊόντα κυρίως αγροτικά!

Οι παράμετροι της ρωσικής πρότασης είναι τέτοιες που πολύ δύσκολα θα αγνοηθούν από ελληνικής πλευράς: Περίπου 450 εκατ. ευρώ σε ελληνικά αγροτικά προϊόντα θα απορροφηθούν από την ρωσική εσωτερική αγορά σε μία εποχή που οι Έλληνες αγρότες δεινοπαθούν να πετύχουν εξαγωγές λόγω ευρώ, ειδικά σε χώρες εκτός της ευρωζώνης.

Η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη αγορά ελληνικών αγροτικών προϊόντων, εκτός της ευρωζώνης, αλλά και εδώ οι εξαγωγές υπέστησαν μείωση λόγω της οικονομικής κρίσης. Η πρόταση που περιλαμβάνεται στην επιστολή του Β.Πούτιν έγινε ευμενώς δεκτή από ελληνικής πλευράς και φαίνεται ότι πλέον υπάρχουν δυνατότητες επιτάχυνσης του προγράμματος.

Είναι η πρώτη φορά που θα συνδεθεί ένα πρόγραμμα ενίσχυσης της αμυντικής ικανότητας της χώρας με ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής! Η μοναδική περίπτωση στο παρελθόν που είχε συμβεί κάτι ανάλογο, αλλά σε πολύ περιορισμένο βαθμό και υπό την μορφή αντισταθμιστικών ωφελημάτων, ήταν η προμήθεια των 40 Mirage 2000EGM/BGM το 1986, αλλά χωρίς τα απ’ευθείας οφέλη για την ελληνική οικονομία που θα υπάρξουν τώρα.

Ενας ανώτατος δικαστής καταγγέλλει: Στην Ελλάδα δικαιοσύνη δεν υπάρχει!!


Κάποτε, πριν μερικούς μήνες και στο ξεκίνημα της σημερινής μας "σοσιαλιστικής" όπως πιστεύαμε τότε, κυβέρνησης, με μία ανάρτησή μου ζήτησα από τους επίδοξους νεοσωτήρες μας και τους φώναξα:
"Από τη δικαιοσύνη ν' αρχίσετε..."!!
Και το έκανα γιατί ήξερα πολύ καλά ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα νοσεί βαρύτατα μέχρι θανάτου!
Ένοιωσα τον επιθανάτιο ρόγχο της, άμεσα στο πετσί μου, όταν πιστεύοντας ότι έχω τη δύναμη του δίκιου με το μέρος μου και ότι στην Ελλάδα υπάρχουν δικαστές και εισαγγελείς ακόμη, κατάγγειλα δύο μεγαλοδικηγόρους, επώνυμους και τηλεαστεράτους, η μία μάλιστα και γόνος πρώην βουλευτή, και πρώην ηγέτη πολιτικού κόμματος, διαχρονικού πολιτικού παράγοντα της χώρας μας, για αυταπόδεικτες παρανομίες τους, μεταξύ των οποίων και η αποδοχή προϊόντος εγκλήματος και η φοροδιαφυγή, καραμπινάτες, για τη μία, πιστεύοντας ότι κάποιος δικαστικός ή εισαγγελικός λειτουργός θα τους μαζέψει επιτέλους!!
Και τότε είδα πόσο βαθειά νυχτωμένη ήμουν!! Οι καταγγελθέντες από μένα, δικηγόροι, υπερασπιστές τότε, ενός μεγαλοαπατεώνα που διέφευγε επί 10ετία, παρότι είχε εξαπατήσει δεκάδες ανθρώπων καταστρέφοντας τη ζωή τους και είχε αποκομίσει, με βάση τις κατατεθειμένες σε βάρος του μηνύσεις και τα εκδοθέντα βουλεύματα και αποφάσεις, τουλάχιστον 1.800.000 Ευρώ, τα οποία έλεγε ο ίδιος, ότι τα είχε επενδύσει μάλιστα σε offshore εταιρείες, απαλλάχθηκαν "ελλείψει δόλου" με εισαγγελική διάταξη πρωτόδικα, ενός εισαγγελέα πλημμελειοδικών και μετά από προσφυγή μου, δευτεροβάθμια, με διάταξη ενός εισαγγελέα εφετών.
Δεν πίστευα στα μάτια μου.... έλεγα δεν είναι δυνατόν να μου συμβαίνει εμένα αυτό!! Δεν είναι δυνατόν να κατάπιαν αμάσητα τα όσα με ακράδαντα έγγραφα στοιχεία και με σύμμαχο την κοινή λογική κατάγγειλα σε βάρος τους!!!! Κι όμως ...τα κατάπιαν!

Διαβάστε περισσότερα στο Ζητείται Ελπίδα
GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

yannidakis live παρασκευής - ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ: ΤΟ ΑΝΘΟΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ (μέρος 4/4)

GoPetition yannidakis live παρασκευής - ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ: ΤΟ ΑΝΘΟΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ (μέρος 4/4)


Ένα από τα βράδια που βρισκόταν σε εκδήλωση με πελάτη στην οποία αναπαριστούσε την κοπέλα του, η Ανθή παρατήρησε έναν από τους μπράβους του Γκεβρόπουλου. Στην αρχή δεν έδωσε σημασία, όμως το επόμενο βράδυ ήταν 'κλεισμένη' από τον ίδιο τον Γκεβρόπουλο. “Χθες είδα έναν από τους δικούς σου. Δεν πιστεύω να τον έστειλες να με παρακολουθεί ενώ δούλευα” είπε θυμωμένη.

-”Μα πως θα το έκανα αυτό; Άκουσε με Ανθή. Είμαι πια τρελός για σένα. Ξέρεις ποιός είμαι και τι κάνω. Όλα αυτά θα μπορούν να γίνουν δικά σου. Λεφτά; Χωρίς τέλος. Περιουσία; Οπουδήποτε στον κόσμο. Έχεις ότι θέλεις, όποτε θέλεις. Μείνε μαζί μου”. Η Ανθή τον χάιδευε στο πιο απόκρυφο σημείο του λέγοντας:

-“Άκουσε με Γκεβρόπουλε. Πουλάω το σώμα μου επειδή το θέλω. Όμως η ψυχή ανήκει μόνο σε μένα. Αν θες να με πάρεις απόψε, πλήρωσέ με, αλλιώς άσε με να φύγω” βγάζοντας το χέρι της από τα χαμηλά και σπρώχνοντάς τον με μίσος.

-“Έτσι λοιπόν το θέλεις; Θα μείνεις με το καλό ή το κακό… Ανθούλα…” ειρωνευόμενος αυτή τη φορά.

-“Πως με είπες;” σαστισμένη η Ανθή.

-“Τι νόμιζες; Δε θα μάθαινα για σένα και το χωριό σου. Έτσι σε φώναζαν εκεί. Αν θες υγιή τον πατέρα σου, μείνε εδώ” αυτή τη φορά πολύ αυστηρός.

Τον διάλογο σταμάτησε ένας πυροβολισμός… κι αμέσως ένας δεύτερος. Ο Γκεβρόπουλος πέταξε την Ανθή στο κρεβάτι, έβγαλε ένα περίστροφο από την εσωτερική του τσέπη και βγήκε έξω. Η Ανθή έμεινε μόνη της βάζοντας τα κλάματα όταν ένας ακόμα πυροβολισμός ακούστηκε και εκείνη έβαλε τις φωνές. Σε δευτερόλεπτα ο Αντώνης, ο περιπτεράς, μπήκε μέσα στο δωμάτιο λερωμένος με ξένα αίματα. “Φύγε Ανθή. Κάνε γρήγορα” της φώναξε κι εκείνη έτρεξε.

Ο Αντώνης μαθεύτηκε μετά πως προσπάθησε να διαφύγει όμως η αστυνομία τον συνέλαβε. Καταδικάστηκε σε ισόβια και η πρώτη του επίσκεψη στις φυλακές ήταν η Ανθή. Συντηρητικά ντυμένη του είπε πως θέλει να τον παντρευτεί. Εκ τότε βρίσκονταν συχνά σε επισκέψεις της ή εξόδους του. Ύστερα από χρόνια, σε μία από τις εξόδους του από τις φυλακές, παντρεύτηκαν και η Ανθούλα έμεινε έγκυος. Μόνη, σε μια γνωστή πόλη, με μια νέα αρχή.
:[
Ολοκληρωμένος ο Μύθος του Ιούνη την ερχόμενη Κυριακή, 27 Ιουνίου

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 10 30 ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΘΕΜΑ Η KΡΙΣΗ



Με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε, αντιστεκόμαστε στα διαπλεκόμενα ΜΜΕ
ανοίξαμε ραδιόφωνο όπου θα συζητάμε
βέβαια επειδή δεν μπορούμε να πληρώσουμε, ο παροχέας του καναλιού που μας φιλοξενεί δωρεάν, έχει κάποιες διαφημίσεις που δεν μας αφορούν..
το ραδιόφωνο είναι μη κερδοσκοπικό
ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ  10.30 μ.μ. ΠΆΛΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ...ΤΡΑΠΕΖΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΜΑΣ.

ΦΤΙΑΞΤΕ ενα λογαριασμό στο skype να μιλάμε όλοι ζωντανά
η διεύθυνσή μας στο skype  είναι
anastaisos panoy
η βασική διεύθυνση του σταθμού είναι

http://freeblogers.listen2myradio.com/
εάν κολλαει επειδή θα έχουν μπει πολλοί μην στεναχωριεστε
θα μας ακούτε και απο  αυτές τις διευθύνσεις
http://freeblogers.listen2mymusic.com/
http://freeblogers.radiostream321.com/
http://freeblogers.listen2myshow.com/
http://freeblogers.youstream.fm/
http://freeblogers.radio12345.com/
http://freeblogers.radiostream123.com/

θα υπάρχει και on line chat για να γράφετε σε πραγματικό χρόνο
ραντεβού απόψε, στον αέρα στις 10.30΄ το βράδυ

Create a Meebo Chat Room
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!! 
ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΙ!! ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΜΑΣ ΦΙΜΩΣΟΥΝ!
ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.


Περί οικοδομής

Τους τελευταίους 10 μήνες παρατηρούμε μια έντονη καθίζηση της οικοδομικής δραστηριότητας. Η ύφεση της χώρας, σε συνδυασμό με την έλλειψη χρηματοδότησης από τις τράπεζες έχουν οδηγήσει τους εργολάβους σε απόγνωση. Αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, αφήνουν μισο-τελειωμένα τα κτίσματά τους και οδηγούν τους πελάτες τους σε ακραίες συμπεριφορές.

Βουτιά πωλήσεων κατά 50%, παγωμένη οικοδομική δραστηριότητα, δεκάδες χιλιάδες εργατοτεχνίτες που υποαπασχολούνται ή βρίσκονται χωρίς δουλειά είναι η εικόνα της κτηματαγοράς κατά τους πρώτους έξι μήνες. Κι όμως, παρά τα εκατοντάδες χιλιάδες απούλητα διαμερίσματα- κολλημένα στα 150.000 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις- η πτώση των τιμών περιορίζεται σε ένα 10%-15%.

Η μείωση δεν είναι ανάλογη του μεγέθους της κρίσης, και η μόνη εξήγηση είναι ότι οι κατασκευαστές ακόμη ζούνε από τα έτοιμα της χρυσής περιόδου των προηγουμένων ετών από τα μεγάλα δηλαδή κέρδη που τους επιτρέπουν να έχουν ακόμη τον πρώτο λόγο στη διαμόρφωση της τιμής. Το ερώτημα βέβαια είναι τι θα γίνει στο επόμενο διάστημα.

yannidakis live πέμπτης - ΒΟΥΒΟΥΖΕΛΕΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ

GoPetition yannidakis live πέμπτης - ΒΟΥΒΟΥΖΕΛΕΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ


Καληνωρίσματα. Τώρα που η Εθνική Ελλάδας αποχώρησε από το Παγκόσμιο Κύπελλο με ψηλά το κεφάλι, η κρίση και η άποψη μου μπορεί να είναι περισσότερο αντικειμενική και ως εκ τούτου μπορώ να τοποθετηθώ στη διοργάνωση της “βουβουζέλας”. Επιγραμματικά, δεν είναι πολλά εκείνα τα οποία θα έχουμε να θυμόμαστε από το Μουντιάλ των ολίγων τερμάτων, του κακού θεάματος, των κάκιστων ευρωπαϊκών ομάδων, των λίγων θεατών και αυτού του εκνευριστικού θορύβου της βουβουζέλας.


Βουβουζέλα η οποία μας απασχόλησε πολύ το τελευταίο διάστημα για πολλούς λόγους.

Ο καθηγητής και ο διάσημος επενδυτής


GoPetition

Από το Antinews

Προχθές είχε μια ομιλία στο Μέγαρο Μελά, της Εθνικής Τράπεζας, κάποιος καθηγητής Mazower. Ο Mazower έχει γράψει ενδιαφέροντα βιβλία για τα Βαλκάνια και την Ελλάδα του μεσοπολέμου και μοιάζει γνώστης της περιοχής μας. Είναι Άγγλος και διδάσκει στην Αμερική.

Τον προλόγισε ο Στυλιανός Ζαββός που παρουσιάζεται σαν διάσημος Έλληνας επενδυτής: (The famous investor of Greek origins Stelios Zavos gathered the most outstanding minds from Wall Street in order to discuss the economic crisis in Greece announces. At the “Mystical Supper” were present another famous investor – George Soros, the not less famous professor in economics in the University of Stern Nouriel Roubini, John Polson, owner of the famous eponymous hedge fund in New York… http://www.grreporter.info/en/soros_roubinico_discussed_greek_economy_new_york/2167

και http://www.antinews.gr/?p=40178)

Εγώ, που δεν είμαι famous, πήγα και σέρβιρα καναπεδάκια και νερά, και άκουσα την ομιλία.

Ο Mazower είπε ότι ενώ η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει και άλλες φορές στην μεταπολεμική ιστορία, δεν ήταν η μόνη χώρα στο κόσμο που το έχει κάνει, ούτε της έχει βγει πάντα σε κακό. Είπε ότι έχομε ωφεληθεί από το γεγονός ότι είμαστε σε γεωπολιτικό σημείο που μπορούσαμε να παίξουμε με τα αντικρουόμενα συμφέροντα των Μεγάλων Δυνάμεων, και στην χρεοκοπία της δεκαετίας του 30, μας ανέχθηκαν οι Άγγλοι τραπεζίτες (και οι Γερμανοί) λόγω του μεταξύ τους καυγά, και είπε ότι καλά τα πήγαμε δημοσιονομικά (αλλά ξέχασε να πει ότι η καλοσύνη είχε και αρκετή δικτατορία από δίπλα της). Είπε ότι εκείνη η περίοδος ήταν η αρχή του κρατισμού στην Ελλάδα.

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

yannidakis live τετάρτης - ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ, ΕΛΛΗΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΟΥ

GoPetition yannidakis live τετάρτης - ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ, ΕΛΛΗΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΟΥ


Καληνωρίσματα. Το ζέσταινα πολύ το θέμα αυτό, αλλά προχθές πήρα το έναυσμα για να το γράψω. Μου το έδωσε ένα αυτοκίνητο στην παραλιακή του Ηρακλείου όπου υπάρχουν δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση. Ανέμελος εγώ στην αριστερή λωρίδα να προχωρώ πιο γρήγορα από τα αυτοκίνητα της δεξιάς κοντοφτάνω ένα που παραβίαζε τη δική του λωρίδα μέχρι που όταν φτάνω δίπλα του δε θέλει πολύ να πέσει πάνω μου. Κλασικά κορνάρω για να ξεστραβωθεί και εκείνος το κάνει αρχίζοντας με στα μπινελίκια, για τα οποία γλίτωσε την αντίδραση μου εξαιτίας της συνοδού μου που σεβάστηκα.

Εξάλλου έχω γράψει πολλές φορές ότι στο Δήμο Ηρακλείου γίνεται μια επαναστατική προσπάθεια για περισσότερο πράσινο, για την ανάδειξη ιστορικών μνημείων, καθαρότερη πόλη, πιο λειτουργική και φιλική προς όλους. Προσπάθεια που ο κόσμος επικροτεί σε θεωρητικό επίπεδο, για παράδειγμα με τα συντριπτικά ποσοστά επανεκλογής του δημάρχου στις προηγούμενες εκλογές.

Στο πρακτικό επίπεδο όμως το σκηνικό αλλάζει. Ο κόσμος δείχνει πως δεν ξέρει να σέβεται αυτό που του προσφέρεται. Οι νέοι δρόμοι χρησιμοποιούνται για μεγαλύτερες ταχύτητες και παράνομη στάθμευση. Οι χώροι πρασίνου για να πετούν τσιγάρα και να μαζεύονται ναρκομανείς, οι πεζόδρομοι για να “χώνονται” τα δίκυκλα και οι φρεσκοβαμμένοι τοίχοι ως πίνακας διαμαρτυρίας ή εκδήλωσης αθλητικής ομάδας.

Ως επί το πλείστον γινόμαστε μάρτυρες ασέβειας των όσων το κράτος προσφέρει προς εμάς. Μπορεί να είναι λίγα, μπορεί να έχουν καθυστερήσει πολύ, όμως κάποια υπάρχουν, δημιουργήθηκαν και αντιμετωπίζονται με ασέβεια. Βασικός υπεύθυνος η οικογένεια που δεν καταφέρνει να μεταδώσει αρχές, φταίει και το κράτος που έως τώρα έκλεινε και κλείνει τα μάτια στην κακή χρήση των δημόσιων χώρων με μερικά μέτρα “πυροτεχνήματα” που ποτέ δεν εφαρμόστηκαν.

Μας αξίζουν τέτοια έργα υποδομής; Δε μπορεί, πρέπει να δικαιούμαστε και εμείς μια καλύτερη Ελλάδα, όμως πρέπει και να μάθουμε να την απολαμβάνουμε, να τη σεβόμαστε, να την εκμεταλλευόμαστε ιδανικά κι όχι επιβαρύνοντας το κοινό καλό. Αυτή η νοοτροπία, πέστε μου, πως αλλάζει;

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Διάλογος ή βαρβαρότητα;

GoPetition
(Ανοιχτή αναφορά)

Προς την Google

Αξιότιμοι κύριοι
Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η δεύτερη, αλλά η πολλοστή φορά, που μπλοκάρουν ή καταργούν το μπλογκ μου (http://papailiasyfantis.blogspot.com). Ενώ παράλληλα απενεργοποιούν το ιμέηλ (papailiasyfantis@gmail.com). Για να τα επαναφέρουν σε λειτουργία, «όταν τους καπνίσει». Ή και-όπως τώρα-να μην τα επαναφέρουν.
Ποιοι και με ποια κριτήρια προβαίνουν σ’ αυτές τις ενέργειες;
Δεν καταδέχονται να μας πληροφορήσουν ούτε για το ένα ούτε για το άλλο. Ή λένε αόριστα ότι παρατηρήθηκε κάποια «ύποπτη δραστηριότητα».
Το μπλογκ μου και το ιμέηλ μου είναι επώνυμα και όχι ανώνυμα. Οπότε είμαι στη διάθεση του οποιουδήποτε, εφόσον τον έβλαψα, να προσδιορίσει την εναντίον μου κατηγορία και να ασκήσει εναντίον μου τις νόμιμες διαδικασίες.
Γεγονός που σημαίνει ότι η υποτιθέμενη «ύποπτη δραστηριότητα» σχετίζεται με τους αξιότιμους αυτούς κυρίους και όχι, βέβαια, με εμένα και το μπλογκ και το ιμέηλ μου.
Αξιότιμοι κύριοι
Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν αναγάγει το διάλογο σε ύψιστη τέχνη. Και, οδήγησαν την ανθρώπινη σκέψη στις έσχατες αλήθειες. Κι όχι μόνο από πνευματικής και ηθικής απόψεως, αλλά και καθαρά επιστημονικής. Παρόλη την έλλειψη τεχνικής υποδομής…
Αυτούς, οι οποίοι δεν είχαν καλλιεργήσει τη σκέψη τους και δεν γνώριζαν την τέχνη του λόγου και του διαλόγου τους ονόμαζαν, σε αντίθεση με του Έλληνες, βαρβάρους.
Και ο χώρος του ιντερνέτ είναι, εκτός των άλλων, ένας κατεξοχήν χώρος διαλόγου. Και, σαφέστατα, διακρίνονται στο χώρο αυτό, εκείνοι, που διαλέγονται από αυτούς, που βαρβαρίζουν. Αυτοί, που αντιπαραθέτουν και αντιπαραβάλλουν ιδέες και επιχειρήματα σε αντίθεση με τους άλλους, που ανοητολογούν ή εκτρέπονται σε ύβρεις. Όμως…
Το αποκορύφωμα της βαρβαρότητας, στο χώρο του ιντερνέτ, είναι η-συχνά παρατηρούμενη-τακτική εκείνων, που ανίκανοι να αντιπαραβάλουν επιχειρήματα στην επιχειρηματολογία των άλλων, επιβάλλουν το φίμωτρο.
Βαρβαρότητα που στη σύγχρονη γλώσσα ακούει στο όνομα φασισμός.
Ο Χίτλερ έλεγε: «Έχουμε πολλούς τρόπους να εξουδετερώνουμε αυτούς, που μπαίνουν εμπόδιο στα σχέδιά μας»!
Και ασφαλώς, ανάμεσα σ’ αυτούς τους τρόπους, δεν συμπεριλάμβανε το διάλογο και την επιχειρηματολογία. Εννοούσε πρώτιστα, τη φυλακή, τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως, τις θανατικές εκτελέσεις και τις δολοφονίες.
Και ακριβώς δολοφονία είναι η κατάργηση ενός μπλογκ ή ενός ιμέηλ από κάποιους ανώνυμους κυρίους, που «χτυπάνε», εν ονόματι της οποιασδήποτε, πέρα από κάθε λογική και συνείδηση, αναιτιολόγητης και αμοραλιστικής τους επιλογής.
Θέλω να πιστεύω ότι επιλογή της Gοogle-σε αντίθεση με τους «κυρίους» αυτούς- είναι ο διάλογος και όχι η βαρβαρότητα. Με όλες της εκφάνσεις και προεκτάσεις της….
Σε βάρος της επιβίωσης των λαών και των πολιτισμών τους.
Με τιμή
Παπα-Ηλίας Υφαντής
http://papailiasyfantis.wordpress.com
e-mail: papailiasyfantis11@gmail.com
ΥΓ. Θερμή παράκληση σε όσους γνωρίζουν αγγλικά και θέλουν να μεταφράσουν το διάβημά μου και να το αποστείλουν στη διεύθυνση της Google.
Ευχαριστώ
Παπα-Ηλίας

Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Μετακομίσαμε, γιατί μας έκλεισαν!

Προτού βάλουμε την ανακοίνωση από το παιδεία ,δείτε ότι μάλλον δεν είναι τυχαία όλα



Αλλά και κρίμα γιατί αν είχε κρατήσει ένα αντίγραφο στην word prees θα ήταν όλες οι αναρτήσεις της εκεί τώρα ΑΝΕΠΑΦΕΣ


http://paideiagr.wordpress.com/

Η δύναμη τελικά της λέσχης Μπίλντεμπεργκ είναι όντως μεγάλη. Προφανώς και η Google ελέγχεται από αυτήν, καθώς η απόφασή της να κλείσει το paideia-gr δεν μπορεί να οφείλεται σε κανέναν άλλον λόγο, παρά στο γεγονός πως ενοχλήσαμε το μόνιμο μέλος της λέσχης, την υπουργό Παιδείας. Και από εδώ και πέρα θα την ενοχλήσουμε περισσότερο. Αυτό είναι δέσμευση.



Από καιρό αντιμετωπίζαμε προβλήματα στην σύνδεση στον λογαριασμό μας, αλλά μόλις αναρτήθηκε η τελευταία μας ανάρτηση με τίτλο “Τι λες μωρή ρόμπα ξεκούμπωτη;” η οποία έπαιξε την ίδια μέρα στο taxalia και το press-gr, ο λογαριασμός μας απενεργοποιήθηκε χωρίς να έχουμε λάβει ποτέ καμία προειδοποίηση. Η Google ή ο εντολέας της ζήτησαν να τους δώσουμε κάποιον τηλεφωνικό αριθμό για να μας ενεργοποιήσουν ξανά το ιστολόγιο και όταν εμείς αρνηθήκαμε άρχισαν να κλείνουν το blog αφαιρώντας αρχικά τις φωτογραφίες από τις αναρτήσεις, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα. Η Google δεν μας έδωσε καμία εξήγηση για ποιο λόγο απενεργοποιήθηκε το ιστολόγιο.


Όσοι φίλοι μας παρακολουθείτε, γνωρίζετε καλά πως από το paideiagr δεν συκοφαντήσαμε, δεν υβρίσαμε και κυρίως δεν εκβιάσαμε κανέναν. Γνώμονας των κειμένων μας υπήρξε και εξακολουθεί να είναι το κοινό καλό. Όταν βέβαια κάποιος εξυπηρετώντας τον εαυτό του ή αλλότρια συμφέροντα στρέφεται κατά του κοινού καλού είναι φυσικό να μας βρίσκει απέναντί του. Έτσι, μας βρήκαν όλοι οι υπουργοί παιδείας από την Γιαννάκου και μετά, στο βαθμό βέβαια που καθένας στράφηκε κατά του κοινού καλού και της ελληνικής παιδείας. Η κα. Διαμαντοπούλου έχοντας ως προγραμματική θέση την επιβολή δεύτερης επίσημης γλώσσας στην Ελλάδα (αγγλικά) είναι φυσικό να πλήττει περισσότερο από κάθε άλλον από τους τέσσερις τελευταίους υπουργούς την ελληνική παιδεία και για αυτό θα εξακολουθήσουμε να στυλιτεύουμε τα πεπραγμένα της στο υπουργείο, όσο ακόμη θα είναι υπουργός. Όσες φορές και αν μας κλείσουν, εμείς Θεού θέλοντος θα ξανανοίξουμε.


Τώρα λοιπόν φιλοξενούμαστε στο http://paideiagr.wordpress.com και θα συνεχίσουμε όσο καλύτερα μπορούμε να ιστολογούμε από εδώ. Διαδώστε την μετακόμιση, μπας και κανένας φίλος μας ψάχνει και δεν μας βρίσκει, καθώς χάσαμε την λίστα με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις μας!

GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!