2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία




δεν ξέρω τί και ποιανού παιχνιδάκι παίζουν τα ΜΑΤ. στα καλά καθούμενα πάλι άρχισαν τις προκλήσεις, τα δακρυγόνα, το ξύλο, τις συλλήψεις.
τί συνέβη; ενοχλήθηκαν τα ******* οι Σιωνιστές;
αυτός που έδωσε την διαταγή ξέρει ότι 2 ελληνικά πλοία κατελήφθησαν από τα *******;
τρόμαξαν από τον πολύ κόσμο που μαζεύτηκε;
γιατί μαζεύτηκε πολύς κόσμος. δεν μπόρεσα να υπολογίσω πόσοι περίπου.
έκοβα βόλτες σαστισμένη προσπαθώντας να βγάλω καμιά φωτο της προκοπής. κάτι κατάφερα

είδα και τον Νάντερ Αλ Αμπντάλα πρόεδρο της Ελληνοπαλαιστινιακής φιλίας που μου είπε ότι όλοι οι νεκροί είναι μουσουλμάνοι και τον Νασίμ Αλατράς δημοσιογράφο που μου είπε ότι κατελήφθη και το ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ

από τον φίλο και συναναδασωτή Γιώργο Σ., έμαθα ότι ο Έλληνας τραυματίας δεν είναι σοβαρά και σίγουρα δεν είναι ο γείτονάς μου και συνδασοπροστάτης ο Δημήτρης ο Πλειώνης.

λυπάμαι και για το φορτίο. το κατάσχεσαν. 10.000 τόνοι μαζεμένοι λίγο-λίγο. τόσος κόπος, τόση ενέργεια, τόσα όνειρα για επούλωση των πληγών του λαού της Γάζας...

και θυμώνω πολύ για τους νεκρούς. ακτιβιστές ανθρωπιάς ήταν...
ας μη συνεχίσω άλλο.... δεν αντέχω άλλο τέτοια αδικία...


GoPetitionΚανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Παγκόσμια κατακραυγή για την κυβέρνηση του Ισραήλ

ENA ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΣΟ ΑΛΛΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΡΕΧΕΙ
ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ
ΔΙΕΘΝΗ ΝΗΟΠΟΜΠΗ ΜΕ ΣΗΜΑΙΕΣ
ΔΕΧΤΗΚΕ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΜΕ 20 ΘΥΜΑΤΑ
ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ?
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ
ΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ
Όπως διακρίνετε στα πλάνα που μεταδίδουν τα ξένα δίκτυα φαίνονται οι ισραηλινοί κομάντος που ανεβαίνουν στα πλοία και χωρίς οίκτο χτυπούν και τραυματίζουν τους ακτιβιστές ενώ δεν διστάζουν να πυροβολήσουν.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
http://www.shiptogaza.gr/

Mακελειό με αδιευκρίνιστο αριθμό νεκρών και δεκάδες τραυματίες από την δολοφονική επίθεση που έγινε σε νηοπομπή που μετέφερε ακτιβιστές και ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.

Η ισραηλινή κυβέρνηση παραβιάζοντας κάθε διεθνή κανόνα, αρνείται έως και αυτή την ώρα να δώσει πληροφορίες για τους νεκρούς και τους τραυματίες, κάτι που διεθνώς γίνεται σεβαστό ακόμα και σε καιρό πολέμου.

Τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για πάνω από 19 νεκρούς, η ισραηλινή κυβέρνηση μιλάει για 10 νεκρούς, ενώ η τύχη των τουλάχιστον 60 τραυματιών αλλά και όσων συνελήφθησαν από τους ισραηλινούς κομάντος είναι αδιευκρίνιστη.

Ολα ξεκίνησαν στις 11 χθες το βράδυ όταν οι ισραηλινές αρχές και ενώ η νηοπομπή έπλεε σε διεθνή χωρικά ύδατα, ζήτησαν από τους καπετάνιους να μην προσεγγίσουν την Γάζα. Τα σκάφη, εντοπίστηκαν από τα ισραηλινά πολεμικά σκάφη σε απόσταση 124 χλμ από τις ισραηλινές ακτές.

Λίγες ώρες αργότερα και ενώ "Ο στόλος της ελευθερίας", με περίπου 700 ακτιβιστές και 10.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας ήταν σε διεθνή χωρικά ύδατα 70 ναυτικά μίλια από τις ακτές σε μία προσπάθεια να σπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό στη Λωρίδα της Γάζας άλλαξε πορεία ώστε να αποφευχθεί νέα εμπλοκή με το ισραηλινό ναυτικό.

Ωστόσο, λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα ισραηλινοί κομάντος χωρίς καμία δικαιοδοσία, εισέβαλαν κατ' αρχήν στα τουρκικά πλοία και τα αιματοκύλισαν!

Ακούστε πως περιγράφει την ώρα της επίθεσης το μέλος της οργάνωσης Free Gaza Βαγγέλης Πισσίας.



Σώοι όλοι οι ΈλληνεςΤο υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι κανένας έλληνας δεν βρίσκεται ανάμεσα στους νεκρούς ή τους τραυματίες, αλλά το υπουργείο Εξωτερικών ενεργοποίησε τη Μονάδα Χειρισμού Κρίσεων. Πολίτες των οποίων οι οικείοι συμμετέχουν στην αποστολή μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο +30 210 368 1730.
Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ. Χρήση χημικών, πετροπόλεμος και συλλήψεις.



http://www.newsit.gr/

Οι πολιτικοί που καταγράφονται στην προεκλογική λίστα Jean Cohen επιμένουν ακόμη και σήμερα στις απόψεις τους;

 Διαβάζουμε, στην προπαγανδιστική σελίδα αυτού του ανεκδιήγητου τύπου
"Το πλοίο των τρελών",  ενώ παράλληλα σιωπά στις πειρατικές τρομοκρατικές δολοφονικές ενέργειες των συμπατριωτών του και βλέπει μόνο μια αντισιωνιστική προπαγάνδα, χωρίς ωστόσο να νοιώσει την ανάγκη να ζητήσει μία ειλικρινή συγγνώμη επανόρθωσης από τα αθώα θύματα που πλήρωσαν (από το 1948 έως σήμερα) με τη ζωή τους το δικαίωμά τους να ζουν ελεύθεροι στη πατρογονική τους γη.

Μούγκα!!!

Είναι ο ίδιος που κατάρτισε μία λίστα με πολιτικούς οι οποίοι όπως ισχυρίζεται:


Αλήθεια τη στήριξη μπορεί να προσφέρει μία χαμηλής αναγνωσιμότητας ιστοσελίδα;

Εμείς ρωτάμε τους πολέμιους με την έμπρακτη  συμμετοχή τους στο αγώνα εναντίον του αντισημιτισμού:

Τι έχετε να δηλώσετε για την δολοφονική πειρατεία των σιωνιστών;

Τι  έχετε να μας πείτε  για τους τελευταίους βομβαρδισμούς και τον ναζιστικό αποκλεισμό της Γάζας;

Ειλικρινά μία απάντηση σας θα είχε ενδιαφέρον για τον υποστηριχτή σας...


ΣΧΕΤΙΚΟ: Οι υποψήφιοι που βοήθησαν όταν το ζητήσαμε (αλήθεια τι τους ζητήσατε;)

Η στήλη αναφέρει τα ονόματα κατά αλφαβητική σειρά και δεν συνηγορεί υπέρ του ενός/μιας ή του άλλου/ης υποψήφιου/ας...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα, στις 7μμ έξω από την ισραηλινή πρεσβεία

GoPetition

-ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΑΠΠΑΡΤΧΑΙΝΤ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
-ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ
-ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
-ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Κύριε Δρούτσα, ΝΑ η λίστα με τους Έλληνες που βρίσκονται κρατούμενοι από το ναζιστικό ισραηλινό καθεστώς! Τουλάχιστον, τώρα, κατόπιν "εορτής" τολμήστε να υπερασπίσετε έλληνες πολίτες! Τέλος στην ανοχή απέναντι στους ναζί του 21ου αιώνα!

Πρωτοβουλία "Ένα Καράβι για τη Γάζα"
Φορτηγό "Ελεύθερη Μεσόγειος"

Επιβάτες Έλληνες και Σουηδοί
Πλήρωμα Α.Μ.

Στυλιανάκης Ζαχαρίας 5914

Κληρονόμος Εμμανουήλ 48013

Χρυσοχοϊδης Νεκτάριος 84967

Μισεμικές Γεώργιος 32188

Γρηγορόπουλος Μιχαήλ 48710

Μπόλος Νικόλαος 17401

yannidakis live δευτέρας - ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑΤΕΣ

GoPetition yannidakis live δευτέρας - ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑΤΕΣ


Καληνωρίσματα. Το τέλος της “σεζόν” όπως συνηθίζουμε να λέμε αυτήν την περίοδο περίπου, η έναρξη του καλοκαιριού και γενικά αυτό το χρονικό σημείο, προσφέρεται πολλές φορές για απολογισμό της περιόδου που πέρασε για πολλούς. Για άλλους αποτελεί την απαρχή μιας νέας ιδιόμορφης περιόδου όπως είναι το καλοκαίρι και οι 3-4 μήνες του. Εδικά φέτος πολλοί οικογενειακοί προϋπολογισμοί θα πρέπει να επανεξεταστούν και σήμερα με το “Ερώτημα της Εβδομάδας” θα προτείνουμε και μια καθοριστική αλλά ενδιαφέρουσα λύση.

Λύση που πρώτοι προσέφεραν στον εαυτό τους πολλοί συνάνθρωποί μας, αφήνοντας τις πόλεις στις οποίες γεννήθηκαν και μεγάλωσαν ή στις οποίες μετακόμισαν για σπουδές και ένα καλύτερο αύριο, για να εγκατασταθούν μόνιμα σε χωριά της νησιωτικής ή ηπειρωτικής Ελλάδας. Για να αξιολογήσουμε το εγχείρημα, αρκεί να μελετήσουμε τον τρόπο διαβίωσής τους τότε και τώρα. Προφανώς η πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες (π.χ. υγείας) είναι σημαντική. Η διασκέδαση και η εύρεση εργασίας χαρακτηρίζεται από πλουραλισμό. Οι σπουδές και η πρόσβαση στην πληροφορία και τις εξελίξεις είναι άμεση. Όμως όλα υποβαθμίζονται όταν το βιοτικό επίπεδο υποβαθμίζεται. Οι μετακινήσεις γίνονται αγκάθι κόντρα σ’ όλα τα παραπάνω, ο κόσμος αποξενώνεται και η έννοια του περιβάλλοντος χάνει την ουσιαστική της μορφή στους ρυθμούς ζωής του ανθρώπου.

Μια εγκατάσταση σε ένα χωριό συνδέει το καλώδιο της διαβίωσης του ανθρώπου με τη φύση. Η εύρεση εργασίας είναι δυσκολότερη και σίγουρα μακριά από τα περισσότερα επιστημονικά πεδία κατάρτισης. Χρήσιμο είναι να υπάρχει περιουσία (σπίτι ή κάποια καλλιεργήσιμη έκταση) και το μόνο που μένει μετά είναι η προσαρμογή στους νέους πιο αργούς, ανθρώπινους ρυθμούς ζωής. Η επαφή με την φύση στην αρχή ξυπνά ρομαντικά ένστικτα, όμως σύντομα ξεκινούν τα πρακτικά προβλήματα όπως είναι ο αποκλεισμός λόγω καιρικών συνθηκών ή περιορισμού των δρομολογίων και οι περιορισμένες επιλογές στο καθετί. Και πάλι όμως, αυτά τα λίγα που υπάρχουν τελικά, είναι αυθεντικά, αληθινά και άμεσα προσβάσιμα.
Κι εδώ ξεκινά το δίλημμά μας για μια νέα αρχή εν μέσω καλοκαιριού και οικονομικής κρίσης. Μια ευκαιρία για μια νέα μόνιμη ζωή θα σας έβρισκε
Α :[ σε μια πόλη
Β :[ σε ένα χωριό/νησί

Ανακοινωθέν 1. της επιτροπής ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ







Στις 04:50 είχαμε επικοινωνία με το ελληνικό πλοίο ¨ΕΛΕΎΘΕΡΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ μέσω δορυφορικού τηλεφώνου. Οι Έλληνες επικεφαλής μας είπαν ότι έγινε επίθεση με πραγματικά πυρά εναντίον των δύο επιβατικών πλοίων, του ελληνικού Σφενδόνη και του τουρκικού Mavi Marmara με ελικόπτερα και φουσκωτά. Τα δύο πλοία καταλήφθηκαν. Το "ΕΛΕΎΘΕΡΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ", αρνείται να υπακούσει στις εντολές του Ισραηλινού Ναυτικού και συνεχίζει τον πλου του για τη Γάζα. Η επίθεση έγινε σε διεθνή ύδατα στα 80 μίλια από την ακτή εκτός ζώνης αυξημένης ευθύνης. Οι επιβαίνοντες του πλοίου "ΕΛΕΎΘΕΡΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ", ζητούν από το Υπουργείο Εξωτερικών και τον θάλαμο επιχειρήσεων ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΉΣΟΥΝ ΜΑΖΊ ΤΟΥς ΣΤΟ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΌ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 00881631847511 και περιμένουν οδηγίες  από την Ελληνική Κυβέρνηση. Επισημαίνουν ότι πλέουν σε διεθνή ύδατα και παραβιάζεται κατάφωρα το Διεθνές δίκαιο.

Στις 05.30 επικοινωνήσαμε με το πλοίο ¨ΕΛΕΎΘΕΡΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ μέσω δορυφορικού τηλεφώνου. Μας είπαν ότι στα πλοία που κατελήφθησαν υπάρχουν Έλληνες υπήκοοι που έχουν συλληφθεί και κακοποιηθεί. Ο Τάκης Πολίτης ανέφερε ότι ισραηλινές τορπιλάκατοι πλεύρισαν το ελληνικό φορτηγό και στις 05.54 ανέβηκαν ισραηλινοί κομμάντος στο καράβι. Οι τελευταίες λέξεις πριν διακοπεί η σύνδεση ήταν «ανεβαίνουν στο πλοίο με γάτζους, είμαστε υπό σύλληψη».

Σύμφωνα με μετάδοση του τουρκικού κρατικού τηλεοπτικού καναλιού TRT υπάρχουν δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες. Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera στην αραβόφωνη εκπομπή του μετέδωσε ότι υπάρχει έλληνας σοβαρά τραυματίας ο οποίος αρνείται να δεχτεί περίθαλψη από τις ισραηλινές αρχές και ζητάει να μεταφερθεί στην Ελλάδα. Νεότερο ανακοινωθές θα σας αποστείλουμε σε λίγο.

Σας επισυνάπτουμε κατάλογο των επιβατών στα πλοία του «Στόλου της Ελευθερίας»

Οι Ανθρώποι του Ship to Gaza σε κινδυνο... οι Ισραηλινοι Επιτέθηκαν με πραγματικά πυρά.




Στις 04:50 είχαμε τελευταία επικοινωνια με τα πλοία. Επίθεση με πραγματικά πυρά εναντίων των επιβατικών πλοίων με ελικόπτερα και φουσκωτά. καταλήφθηκαν όλα τα πλοία εκτός από το υπό ελληνική σημαία "Ελέυθερη Μεσόγειος", το οποίο αρνείται να υπακούσει στίς εντολές του Ισραηλινού Ναυτικού, περιμένοντας οδηγίες απο την Ελληνική Κυβέρνηση, αφού πλέει σε διεθνή ύδατα.


http://www.shiptogaza.gr/

http://digitalship.shiptogaza.gr/

Τα blogs εντάσσονται στην κατηγορία των κουκουλοφόρων του διαδικτύου.


Σε άρθρο που δημοσιευτηκε στα ΝΕΑ και στο ΕΘΝΟΣ αναφερόμενος στην άρνηση των δύο μεγάλων κομμάτων να άρουν την ασυλία δύο βουλευτών τους, που κατηγορούνταν για εξύβριση, 

Ο κ. ΕΡΡΙΚΟ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ λέει τα παρακάτω, συγκρίνοντας δύο εντελώς ανόμοια πράγματα:
Την άρση της ασυλίας των βουλευτών με την άρση της ανωνυμίας των μπλόγκερ!!
Και η σύγκριση φυσικά γίνεται για τους δικούς του ευνόητους λόγους, προς δόξα του συστήματος και της λογοκρισίας! Λέει λοιπόν:


"Φυσικά και δεν είναι δημοκρατικά θεμιτή μια τέτοια εξαίρεση. Η ισότητα αποτελεί βασική προϋπόθεση για κάθε πραγματικά δημοκρατικά οργανωμένη κοινωνία. Και δεν εξαιρεί κανέναν. Ούτε τους πολιτικούς, ούτε τους επιχειρηματίες, ούτε τους δημοσιογράφους και φυσικά ούτε και τους ανωνύμως υποδυόμενους τους δημοσιογράφους. Ή μήπως αυτοί οι τελευταίοι αποτελούν καμιά προνομιούχο κατηγορία πολιτών, που δικαιούνται να γράφουν ό,τι θέλουν και για όποιον θέλουν χωρίς να λογοδοτούν στις περιπτώσεις που βρίζουν, συκοφαντούν ή διαστρεβλώνουν γεγονότα ή καταστάσεις;
Η απορία νομίζω ότι είναι εύλογη: αποτελεί ή όχι τον ορισμό της υποκρισίας η αξίωση ν’ αρνείσαι ως αντιδημοκρατικό το ευεργέτημα της ασυλίας όταν ασκείται από άλλους και ταυτόχρονα να καταγγέλλεις ως αντιδημοκρατική και φασιστική την άρνηση ν’ ασκείται κι από σένα; Γιατί αυτή είναι η εξωφρενική κατάσταση την οποία βιώνουμε με τα blogs, τους bloggers και όσους επιλέγουν να εντάσσονται στην κατηγορία των κουκουλοφόρων του διαδικτύου. Αξιώνουν διαφάνεια από τους άλλους και διεκδικούν για λογαριασμό τους το δικαίωμα να κινούνται στο σκοτάδι και την ανωνυμία."
Οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι των διαπλεκόμενων ΜΜΕ 
 χτυπάνε ύπουλα και χωρίς αντιλογο τα blogs ( κατόπιν εντολών των αφεντικών τους)
εδώ εξομοιώνουν ύπουλα και προβοκατόρικα  για ένα που δεν ξέρει.. από διαδίκτυο, με λαϊκίστικο συνειρμό, την άρση της βουλευτικής ασυλίας, με την άρση της ανωνυμίας του ιντερνετ
και βέβαια σε μια Ελλάδα που φλέγεται ,τα blogs είναι το στόχαστρο των ΜΜΕ
ΚΥΡΙΕ  ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΕ H ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ βρίζουν, συκοφαντούν ή διαστρεβλώνουν γεγονότα ή καταστάσεις ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ
ΕΣΕΙΣ ΕΝΤΕΧΝΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ
ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ,ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΟΣ,ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ BLOGS ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ...ΧΩΡΙΣ ΓΕΝΙΚΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΧΩΡΑ
ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΗ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΗ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΙΑ
ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΑΚΟΜΑ..

Και στο κάτω κάτω της γραφής, όταν μιλάμε για ασυλία των βουλευτών εννοούμε να μπορούν ελεύθερα να ελέγχονται και να διώκονται, όπως ο κάθε απλός Έλληνας πολίτης, για τα αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου που έχουν τυχόν διαπράξει.
Ενω όταν μιλάμε για άρση της ανωνυμίας στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ εννοούμε την απαγόρευση ελεύθερης έκφρασης γενικά, στο διαδίκτυο, όλων των μπλόγκερ που επιθυμούν να εκφραστούν, ανεξάρτητα αν βρίζουν ή συκοφαντούν!! 
Βλέπετε να είναι το ίδιο πράγμα??
Πώς ισοπεδώνετε όλη τη μπλογκόσφαιρα και ζητάτε να μπει κάτω από φασιστική λογοκρισία και να απαγορευτεί στον κάθε άνθρωπο και ενεργό πολίτη να εκφραστεί έστω και αν δεν βρίζει, χωρίς επωνυμία και δημοσιοποίηση των στοιχείων της προσωπικότητάς του? 
Και τι σχέση έχει αυτό με το αυτονόητο δικαίωμα της ισονομίας και ισοπολιτείας των πολιτών ενός κράτους, να ελέγχεται ελεύθερα ο βουλευτής για καταγγελλόμενες ποινικές του παραβάσεις και να διώκεται γι' αυτές??

Και τέλος δεν κινδυνεύει η πολιτεία και δεν καταστράφηκε οικονομικά η χώρα, από την ανωνυμία των bloggers αλλά από την ασυδοσία και το ακαταδίωκτο των βουλευτών! 

GoPetition

Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Ανταπόκριση του Άρη Χατζηστεφάνου, από το τούρκικο Mavi Marmara, για το The Press Project


Wrap up

Αναλυτικά: Ένα καράβι για τη Γάζα

Livestream: Από το Mavi Marmara

Multimedia

Ηχητικό: 30/5 - 13.30: Ανταπόκριση του Άρη Χατζηστεφάνου από το τουρκικό Mavi Marmara για το The Press Project


Κατεβάστε το ηχητικό (mp3)

Ηχητικό: 29/5 - 12.20: Ανταπόκριση του Άρη Χατζηστεφάνου από το πλοίο ΣΦΕΝΔΟΝΗ


Κατεβάστε το ηχητικό (mp3)

Κυριακή 30 Μαΐου 2010 14:45
Τακτική επέκτασης της Ζώνης Αποκλεισμού του Ισραήλ στα 65 μίλια

Ο Άρης Χατζηστεφάνου επιβιβάστηκε από τη ¨Σφενδόνη¨ στο Mavi Marmara και επικοινωνεί μαζί μας. 
Το Ισραήλ ανακοίνωσε επέκτασης των υδάτων της Ζώνης Αποκλεισμού στη Γάζα στα 65 μίλια, ώστε να έχει την ευχέρεια να επιτεθεί στο Στόλο της Ελευθερίας σε χρονική στιγμή πιο ευνοϊκή και πρόσφορη.
Ο Στόλος προτιμούσε την επαφή τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, για να εξασφαλίσει στοιχειώδεις συνθήκες ασφάλειας και δημοσιότητας από τα διεθνή μέσα, οπότε οι διοργανωτές της αποστολής εξετάζουν εκ νέου τη χρονική στιγμή της καθόδου προς τη Γάζα. 
Τελικά, επιβιβάστηκαν οι Γερμανοί βουλευτές και έκαναν ήδη δηλώσεις για την απόλυτη αναγκαιότητα της άμεσης λήξης του αποκλεισμού στη Λωρίδα της Γάζας και για το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης διαρκείας στην συγκεκριμένη περιοχή. 
Περιμένουμε νέα ανταπόκριση από τον Άρη Χατζηστεφάνου για το press project - ελπίζουμε live...
Παρακολουθήστε αυτό ζωντανά από το κανάλι της ανθρωπιστικής βοήθειας των πλοίων
Νάσος

GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Δελτίο Τύπου Ένα Κάραβι για τη Γάζα



http://www.shiptogaza.gr/

Ελεύθερη Μεσόγειος.Διεθνή ύδατα νότια της Κύπρου, 29/5/2010, 13:00

Ο ρόλος της κυπριακής Κυβέρνησης

Η κυπριακή κυβέρνηση απαγόρευσε σε ευρωπαίους βουλευτές - μεταξύ των οποίων 2 Έλληνες-, σε ευρωβουλευτές -1 Κύπριος-, σε δημοσιογράφους, σεπανεπιστημιακούς και σε άλλους πολίτες να αποπλεύσουν, με ιδιωτικά μέσα,από κυπριακό λιμάνι προκειμένου να ενσωματωθούν στην αποστολή ου Freedom Flotilla(Στόλος της Ελευθερίας). Η στάση αυτή της κυπριακής κυβέρνησης τραυμάτισετη διεθνή αποστολή, ειδικότερα το ελληνικό και το κυπριακό τμήμα της,στερώντας την από την «ανθρώπινη ασπίδα» πολλών βουλευτών που επρόκειτο να συμμετέχουν.

Τους παγίδευσε και τους εγκλώβισε στο νησί, παραβιάζοντας το δικαίωμα τους ως πολιτών που νόμιμα εισήλθαν στο κυπριακό έδαφος, να κινηθούν ελεύθερα και να αποχωρήσουν ελεύθερα δια θαλάσσης προς κάθε νόμιμο προορισμό της επιλογής τους.

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Έτοιμοι να σπάσουν τον ισραηλινό αποκλεισμό της Γάζας




Τους ακτιβιστές περιμένουν ισχυρές δυνάμεις του ισραηλινού λιμενικού και δυνάμεις ασφαλείας αλλά και χιλιάδες Παλαιστίνιοι που έχουν κατέβει με τις βάρκες στο λιμάνι της Γάζας για να παραλάβουν τη βοήθεια, καθώς και πλοία της Χαμάς, έτοιμα να τους υποδεχτούν.

Ανοιχτά της Κύπρου περιμένουν αρκετά πλοιάρια – που μέχρι στιγμής έχουν αναγκαστεί να αλλάξουν τον πλου λόγω των ισραηλινών απειλών – για να παραλάβουν βουλευτές πολλών χωρών μαζί στο ταξίδι. Στην αποστολή συμμετέχουν πολλά πολιτικά πρόσωπα καθώς η παρουσία τους θεωρείται εχέγγυο ότι δεν θα τους επιτεθούν οι Ισραηλινοί.

Ωστόσο οι ακτιβιστές αναφέρουν ότι ίσως χρειαστεί να φύγουν και χωρίς αυτούς καθώς δεν μπορούν άλλο να καθυστερήσουν τον απόπλου και δεν θέλουν να φτάσουν στη Γάζα βράδυ. Οι ισραηλινές αρχές έχουν πει ότι θα εμποδίσουν με κάθε μέσο τους ακτιβιστές από το να πετύχουν το στόχο τους.

Στην αποστολή συμμετέχουν δύο φορτηγά πλοία και πέντε μικρότερα που μεταφέρουν χιλιάδες τόνους προμηθειών, από φάρμακα και προκατασκευασμένα σπίτια μέχρι μολύβια για τα παιδιά. Σημειώνεται ότι λόγω του ισραηλινού εμπάργκο στη Λωρίδα της Γάζας – με 1,5 εκατομμύρια κατοίκους – τα αγαθά που επιτρέπεται να δοθούν στον πληθυσμό είναι τα απολύτως αναγκαία. Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται τσιμέντο και δομικά υλικά για να κατασκευαστούν ξανά οι υποδομές που καταστράφηκαν στην επιχείρηση “Συμπαγές Μολύβι” που είχαν εξαπολύσει οι Ισραηλινοί το 2008, με βομβαρδισμούς και βόμβες λευκού φωσφόρου.

Επίσης, για παράδειγμα στη Γάζα δεν επιτρέπεται να μπουν “είδη πολυτελείας” όπως ο καφές και σχολικά είδη για τα παιδιά.


GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Ο κ. Μαντέλης, τα πράσινα άλογα και οι γαλάζιες χάντρες της SIEMENS

Αφορμή για το σχόλιο η συνέντευξη του πρόεδρου της εξεταστικής για την SIEMENS κ. Βαλυράκη στον κ. Χατζηνικολάου.
Ομολόγησε ο κ. Μαντέλης και η κυνική ομολογία του έκανε τον κ. Σημίτη να φρίξει, τους δικαστικούς να βρουν, με καθυστέρηση χρόνων, ποιο αδίκημα να του αποδώσουν, τους δημοσιογράφους να εξανίστανται και τους πολιτικούς να δηλώνουν ότι είναι απόβλητος και ανέντιμος.
Ο πρόεδρος της εξεταστικής κ. Βαλυράκης γνώρισε μέρες δόξας σε συνέντευξη με τον κ. Χατζηνικολάου και ο κ. Τράγκας ψελλίζει μόνος του ότι λείπουν άλλα 98 εκ. ευρώ μίζες μόνο για τις τηλεπικοινωνίες. Αλλά η κ. Μακρή ξέρει – από ρεπορτάζ (τι έκφραση !) – ότι 60 εκ. ευρώ τα κράτησαν οι δωροδότες της SIEMENS και δεν τα έδωσαν όλα στους καημένους πολιτικούς και διοικητικούς μεσάζοντες, τους εξαπάτησαν αν είναι δυνατόν, άρα μόνο 40 εκ. μένουν μην υπερβάλουμε κιόλας σαν τον κ. Τράγκα.
Αυτά επί λέξη λέγονται στα δελτία. Κρίμα για τον Ευαγγελάτο – Εισσαγγελάτο, εποχή που βρήκε κι αυτός να λείπει από τα ΜΜΕ.
Μόνη αποκλίνουσα φωνή στην επιχείρηση “αυτό-κάθαρσης” του πολιτικού προσωπικού η αιώνια κ. Παπαρήγα. Τι είπε ενώ όλοι οι άλλοι τρελαίνονταν με το θέμα Μαντέλη ;
Τίποτα το καινούργιο δεν προκλήθηκε πέραν το ότι ο ίδιος κυνικά ομολόγησε την ενοχή του», προσθέτοντας ότι «εμείς θεωρούμε ότι αυτή η υπόθεση δεν μπορεί να περιοριστεί στο διαγκωνισμό μεταξύ τους, για το ποιος έχει κάνει τα μεγαλύτερα σκάνδαλα, ή ποιος ενέχεται στα μεγαλύτερα σκάνδαλα, (αλλά) βεβαίως οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν». Πάνω από όλα, ενδιαφέρει : «Να μην εξελιχθεί η πολιτική ζωή του τόπου σε μία λειτουργία εξεταστικών επιτροπών και μένουν σε δεύτερη μοίρα τα προβλήματα που απασχολούν καθημερινά την εργατική - λαϊκή οικογένεια και που έχουν να κάνουν με την κοινωνική ασφάλιση, με τις θέσεις εργασίας, με τους μισθούς και τις συντάξεις, με την Υγεία. Με αυτά, δηλαδή, που είναι η ουσία των προβλημάτων, διότι υπάρχει και ένας κίνδυνος να πείσουν το λαό ότι η εξυγίανση μπορεί να έρθει με την αποκάλυψη των σκανδάλων».

yannidakis live – ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

GoPetition yannidakis live – ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ


Καληνωρίσματα. Στο περασμένο “Ερώτημα της Εβδομάδας” ασχοληθήκαμε με την αποπομπή της Α. Γκερέκου από το κυβερνητικό σχήμα εξαιτίας του χρέους του άντρα της. Ουσιαστικά σε ένα καθαρά πολιτικό ζήτημα οι αναγνώστες είχαν να επιλέξουν ανάμεσα στο αν θα πρέπει να λάβει ξανά υπουργικό αξίωμα ή αν το γεγονός θα πρέπει να σημάνει και το τέλος της πολιτικής της καριέρας.


Εκ των απαντήσεων από τους αναγνώστες που έδωσαν σαφείς απαντήσεις αυτήν την εβδομάδα θα διακρίνουμε την διχογνωμία. Νικήτρια απάντηση αναδεικνύεται το ‘ναι’ στην δεύτερη ευκαιρία στην Άντζελα Γκερέκου (Α) και ως εκ τούτου αναμένουμε τις πολιτικές εξελίξεις.
Επόμενο και τελευταίο “Ερώτημα της Εβδομάδας” την ερχόμενη Δευτέρα και τελευταία του μήνα, 31 Μαΐου στο yannidakis live των 13:00 :[

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Δεν αγοράζουμε τεχνολογία που βάφτηκε με αίμα! Αυτοκτονούν στο εργοστάσιο όπου κατασκευάζονται ipod και ipad. Μποϋκοτάζ στη Foxconn ΤΩΡΑ!

Δουλεύουν 12 ώρες, έξι συνεχόμενες ημέρες σαν πολύ καλά ρυθμισμένες μηχανές στα βάθη της Κίνας για λιγότερα από 100 δολάρια το μήνα, για να φτάσει στη Δύση η τεχνολογία...

Στο εργοστάσιο της Foxconn στη Κίνα οι υπάλληλοι αυτοκτονούν πηδώντας στο κενό! Χθες ο μόλις 19 ετών Li Hai έπεσε από τον έκτο όροφο στο κενό! Αυτή ήταν η 13η αυτοκτονία για το 2010.
Όλοι οι αυτόχειρες είναι στην πλειοψηφία τους νεαροί ηλικίας 19 έως 25 ετών. Βλέπετε αυτοί δεν έχουν το δικαίωμα στη ζωή επειδή δεν είναι δυτικοί αλλά σχιστομάτηδες , και δεν αγοράζουν το ipad αλλά απλώς το συναρμολογούν...

Η Foxcon κατασκευάζει εξολοκλήρου τα ipod, ipad και iphone της Apple, και ταυτόχρονα κατασκευάζει εξαρτήματα για τις ακόλουθες εταιρείες: Apple, Dell, Hewlett Packard, Nokia, Sonny Ericsson, Microsoft (Xbox), Motorola, Nintendo, Intel, Zoostorm.

Τώρα θα μου πείτε αν σε όλα τα παραπάνω είναι χωμένη αυτή η εταιρεία, τι εναλλακτικές έχουμε; Σίγουρα έχουμε! Αλλά πρέπει να ψάξουμε αρκετά...


ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΒΑΦΤΗΚΕ ΜΕ ΑΙΜΑ!


http://trupokarudos.blogspot.com/2010/05/ipod-ipad-foxconn.html

yannidakis live πέμπτης - Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΟΛΗ, ΜΙΑ ΥΠΕΡΩΡΙΑ

GoPetition yannidakis live πέμπτης - Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΟΛΗ, ΜΙΑ ΥΠΕΡΩΡΙΑ
Καληνωρίσματα. Δεν είμαι εγώ που θα σας θυμίσω πως το χρήμα αποτελεί τον κύριο παράγοντα επιβίωσης. Γνωστό κι ότι η εργασία είναι η κύρια εισροή χρήματος σε κάθε νοικοκυριό. Η απλή μαθηματική εξίσωση θέλει τις πολλές εργατοώρες να συνεπάγονται με περισσότερο χρήμα. Ξέρουμε πως δεν είναι πάντα έτσι, όμως κατά κύριο λόγο η εξίσωση με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, επαληθεύεται.
Κι επειδή στην καταναλωτική κοινωνία στην οποία ανήκουμε οι ανάγκες είναι ανεξάντλητες, η εργασία δεν είναι ποτέ αρκετή. Ύστερα θυμάμαι έρευνα αρκετών ετών πριν που κατέληγε στο ότι η εργασία έχει τάσεις εθισμού. Μην την αμφισβητήσετε, την επιβεβαιώνω εγώ. Ο εθισμός λοιπόν έχει πολλές παρενέργειες γενικά και ειδικά στην υπερβολική εργασία. Έχουμε δει να διαλύονται οικογένειες εξαιτίας των αργοπορημένων επιστροφών των συζύγων στα σπίτια, η κούραση να καταβάλλει κάθε διάθεση για εξωεπαγγελματική δραστηριότητα ή ο εργασιακός οργασμός να ερεθίζει ακόμα περισσότερο τον εργαζόμενο που θυσιάζει ακόμα περισσότερο χρόνο στη δουλειά του.

Κι όταν ο επαγγελματίας ανταμείβεται η καριέρα μοιάζει αρμονικά ομαλή. Προαγωγές, περισσότερα χρήματα, αναγνώριση κ.α. Όμως όταν αυτό δε συμβαίνει, η ιστορία μας ανατρέπεται. Όσο κι αν δουλεύει ο εργαζόμενος η επιχείρηση δεν έχει εξασφαλισμένη πρόοδο καθώς εξαρτάται κι από άλλους εξωγενείς παράγοντες, όπως η οικονομική κρίση για παράδειγμα, στα πλαίσια της οποίας συναντάμε το πιο μακάβριο –κατ’ εμέ- παράδειγμα της εργασιακής ιστορίας. Την France Telecom που στα πλαίσια της συρρίκνωσης του κύκλου εργασιών της αντιμετώπισε δεκαεννιά αυτοκτονίες εργαζομένων της σε εικοσιπέντε μήνες. Οι μαζικές αυτοκτονίες σόκαραν την κοινή γνώμη, όμως δυστυχώς η τάση των αυτοκτονιών σε στελέχη επιχειρήσεων ή απλούς εργαζομένους δεν είναι σπάνιο φαινόμενο.
Ο εθισμός στην εργασία μπορεί να έχει πολλές παρενέργειες, όταν όμως συναντάμε εργαζομένους να θέτουν τέρμα στη ζωή τους επειδή απέτυχε η παρουσίασή τους ή δεν κατάφεραν να πάρουν την προαγωγή που υποσχέθηκαν στην οικογένειά τους, τότε το φαινόμενο δεδομένου ότι αυξάνεται με το πέρασμα του χρόνου, αποτελεί επικίνδυνη απειλή του εργασιακού καθεστώτος.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ! ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ!!

GoPetition




Πριν ένα μήνα περίπου ξεκινήσαμε μια προσπάθεια να μαζέψουμε υπογραφές για ένα κείμενο που θα το στείλουμε στη Βουλή και στην Κυβέρνηση.
http://enomenoiblogers.blogspot.com/2010/04/blog-post_2570.html
ΛΕΕΙ:
 Ναι δεν πάει άλλο!!
      Ας  αντισταθούμε!
      Με  όποιο τρόπο μπορούμε!
      Ας  αρχίσουμε με συλλογή  υπογραφών απαιτώντας τα αυτονόητα:
      Κατάργηση των νόμων περί ασυλίας των βουλευτών και περί μη ευθύνης υπουργών.
      Σύλληψη και τιμωρία των πολιτικών προσώπων, καταχραστών του δημοσίου χρήματος, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται!
      Κατάσχεση και δήμευση των περιουσιών τους! Και περιέλευση αυτών στο ελληνικό δημόσιο, εφόσον δεν αποδεικνύουν καθαρό τρόπο απόκτησής τους.
      Φορολόγηση  των μεγαλοεπιχειρηματιών και των offshore εταιρειών και όχι των μισθωτών του δημοσίου και του ιδιωτικού φορέα ή των μικροεπαγγελματιών.
      Να  επικηρύξουμε ως προδότες αυτούς που μας έσυραν την τελευταία 20ετία στα νύχια των διεθνών κερδοσκόπων και του ΔΝΤ!
      Nα αποκαλύψουμε ότι όλα ήταν ένα προδοτικό σχέδιο ξεπουλήματος της Ελλάδας στους διεθνείς κερδοσκόπους!
Ότι την τελευταία 20ετία όλοι τους έπαιξαν αυτό το βρώμικο παιχνίδι στην πλάτη μας και ο Γιωργάκης απλά το αποτελείωσε!! Χωρίς αιδώ και χωρίς έλεος κανένα!!
      Και πάνω απ’ όλα να απαιτήσουμε να λειτουργήσει αληθινά ο θεσμός της δικαιοσύνης, με δικαστές πραγματικά ανεξάρτητους και επαρκείς, που θα κάνουν το καθήκον τους με βάση το νόμο και τη συνείδησή τους μόνον!
      Να  απαιτήσουμε αληθινό  σύνταγμα και δίκαιους νόμους.
      Να απαιτήσουμε ψωμί, παιδεία, υγεία, δικαιοσύνη, ελευθερία!
      Ναι γιατί σήμερα γυρίσαμε πίσω από εκεί που πριν 30 χρόνια είχαμε ξεκινήσει  διεκδικώντας τα ίδια ακριβώς πράγματα!!
      ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΛΑΤΗ ΕΜΕΙΣ!
      ΟΛΟΙ  ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΚΑΘΕ ΩΡΑ, ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟ!
      ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΚΑΘΑΡΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

Τον πρώτο καιρό οι υπογραφές έπεφταν βροχή, τώρα έχουν αραιώσει... Στόχος μας ήταν τουλάχιστον 1000 υπογραφές σ' ένα μήνα. Έχουν μαζευτεί ήδη 781!! Τα σχόλια των υπογραφόντων είναι συγκινητικά! ένα πρόσφατο που θυμάμαι: "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ"!!
Πατήστε στις υπογραφές και δείτε τα σχόλια του κόσμου! Όλοι συμφωνούν στα αυτονόητα!
Και όλοι πλέον δεν έχουν καμία διάθεση να πληρώσουν τις λαμογιές αυτών που μας κυβέρνησαν τα τελευταία 30 χρόνια!

Εμπρός μη διστάζετε! Υπογράψτε όλοι!! Να φτάσουμε το στόχο μας για να πάμε παραπέρα σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.
Ας  αποδείξουμε επιτέλους  ότι συνεχίζουμε να είμαστε ακόμη  ζωντανοί…
      Απευθύνουμε έκκληση σε κάθε ευαίσθητο και  ενεργό πολίτη μέσα από τη δυναμική των μπλογκ!
 
Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΖΑ

AYTH THN ΣΤΙΓΜΗ Όπως βλέπετε στον χάρτη,το καραβάνι βρίσκεται έξω απο τη Ρόδο και συνεχίζει την πορεία του για Γάζα
σύμφωνα με το
http://www.reuters.com/article/idUSLDE64P2JK
το ισραηλινό ναυτικό έχει εντολές να μην επιτρέψει στην αποστολή να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό
EXΟΥΝ ΕΝΤΟΛΗ Να τους επιβιβάσουν σε ενα λιμάνι και τα πλοία θα γυρίσουν πίσω
Mια νηοπομπή 8 πλοίων σαλπάρε  για την αποκλεισμένη Γάζα. Δεκατέσσερις μήνες μετά την επιτυχημένη απόβαση των ακτιβιστών του «Free Gaza Movement» με το σκάφος «Αρίων», παρά την προσπάθεια διεμβόλισής του από το ισραηλινό ναυτικό, ένα πλήρωμα 40 εθνικοτήτων ετοιμάζεται να αποβιβαστεί στη Λωρίδα της Γάζας .που μεταφέρει 10.000 τόνους ιατρικού εξοπλισμού, υλικών στέγασης , ακόμα και ηλεκτρικά αναπηρικά καροτσάκια,για τους ανάπηρους αμάχους
βέβαια τα ελληνικά ΜΜΕ δεν πρόκειται να πουν κάτι
αυτή την στιγμή γίνετε αεροπορική ΙσραλοΕλληνικη άσκηση συμμαχίας
Παράλληλα με το ταξίδι προς τη Γάζα, ένα ψηφιακό ταξίδι θα είναι σε εξέλιξη στο Διαδίκτυο. Το «ψηφιακό καράβι» είναι ιστολόγιο που περιλαμβάνει ψηφιακή τηλεόραση που θα καλύψει live το ταξίδι και το ημερολόγιο... καταστρώματος του στόλου. «Η λογική θα είναι όπως στα μπλογκ. Ας πούμε στο ημερολόγιο θα δίνονται οι απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τις εξελίξεις πάνω στο καράβι, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα και στον κόσμο να σχολιάσει», μας λένε οι εμπνευστές και δημιουργοί του ψηφιακού ταξιδιού.

Την ίδια στιγμή, μέσω ενός χάρτη Google, η ιστοσελίδα θα δίνει το στίγμα τη πραγματικής θέσης του καραβιού, ενώ υπάρχει η δυνατότητα στον χάρτη πάνω να παρουσιάζονται κατ’ επιλογή και άλλες πληροφορίες που θα αυξήσουν τη ρεαλιστικότερη απεικόνιση της κατάστασης. Το site θα έχει συνδεθεί με μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το facebook, το twitter και το chat. Ο επισκέπτης θα έχει πρόσβαση σε φωτογραφίες αλλά και βίντεο. Προσωρινά, η σελίδα που βρίσκεται το ψηφιακό καράβι είναι http://shiptogaza.blogspot.com

συνεχίστε παιδιά 
όλοι σας ζηλεύουμε




θέλουμε να ξαναδούμε τέτοιες σκηνές




GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Φέρτε πίσω τα συνηθισμένα αλλά και τα…….άλλα. Ξεφτίλα, χωρίς όριο για το πολιτικό σύστημα

GoPetition



Σε λίγο μη τον είδατε τον κυρ Τάσο !

Πέστα Χρυσόστομε !
Γιατί δε συλλαμβάνεται ο Μαντέλης ή δεν απαγορεύετε την έξοδό του από τη χώρα ;
Αν με χρειαστείτε, ειδοποιήστε με θα είμαι στο Αζερμπαιζαν !
Όχι κύριε Μαντέλη. Αν υπάρχει κράτος, δε θα πρέπει να σας επιτρέψουν να φύγετε, πριν ξεκαθαρίσετε τους λογαριασμούς σας !

Πόσα να βάλουμε στο λογαριασμό σας ;
Τα συνηθισμένα !
Πώς θέλετε να τα βαφτίσουμε : Μίζες ή χορηγίες ;
Ταιριάζει καλύτερα χορηγίες !
Εγώ πήρα μόνο 200 χιλ ευρώ
Τα άλλα 10 εκατ ποιος τα πήρε ;
Ψάξτε να τους βρείτε ! Και άλλοι τα ....

που ειναι η Αριστερά?

(Αν κάποιος θέλει να σβήσει την ανάρτηση επειδή έχει αναφορές σε κόμματα και μάλιστα υβριστικές ας σκεφτεί πρώτα μήπως θέλει ν' ανοίξει κανένα μπλογκ με όνομα "Το μικρό σπίτι στο λιβάδι" ή "Η γιαγιά Ντακ σας συμβουλεύει". Αφήστε τις φλωριές και κουνηστε κι εσείς λίγο τον κώλο σας. Δεν αλλάζει η κατάσταση με γκρουπ στο Facebοok και ανταλλαγή banner)

Το ότι ο Έλληνας κοιμάται όρθιος το έχουμε όλοι καταλάβει, έτσι; Καθόμαστε όλοι σε μια τηλεόραση ή σε μια οθόνη μπροστά και κοιτάμε όλα αυτά τα απίστευτα που μας συμβαίνουν. Η εικονική πραγματικότητα σε πλήρη εφαρμογή σε μια τριτοκοσμική χώρα. Έχουμε φορέσει το ειδικό κράνος και τα γάντια, που μας ενώνουν με την εικονική πραγματικότητα και βλέπουμε μπροστά μας Ρουσσόπουλους, Βουλγαράκηδες, Μαντέληδες, Γείτονες, Τσουκάτους να περνάνε, να μας κοροιδεύουν στα μούτρα μας κι εμείς να κάνουμε έτσι να τους πιάσουμε και να πιάνουμε τον αέρα. Είναι όλα εικονικά. Οι θέσεις, οι ιδεολογίες, τα κόμματα, είναι όλα εικονικά. Η μόνη πραγματικότητα είναι ότι αυτοί παίρνανε λεφτά για να σε κάνουν πιο φτωχό, μαλάκα Έλληνα. Αν κάνανε καλό, να πάει στο διάολο. Θα λέγαμε "εντάξει, φτιαχτήκανε, αλλά φτιάξανε και τη χώρα. Έχουμε υγεία, παιδεία, πολιτισμό. Χαλάλι τους." Αλλά οι άνθρωποι αυτοί πληρωθήκανε, για να μας κάνουν κακό, για να μας κοροιδέψουν, για να μας ξεφτιλίσουν. Κι ακόμα καθόμαστε σαν χάνοι και τρώμε τα νύχια μας από την αγωνία να βγει το πόρισμα της εξεταστικής να δούμε τελικά τι έγινε.
Εντάξει λες ο Έλληνας έχει πάθει μαλάκυνση. Καθημερινά τον ξεφτιλίζουν, βάζουν τα βρωμόχερά τους στις τσέπες του και του βουτάνε τα πάντα, τα δώρα του, τα επιδόματά του, τη δουλειά του, τη ζωή του κι αυτός νομίζει ότι θα ζήσει από τη φάρμα του Facebook.

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΙΝΑΙ?????

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Οι ανορθόγραφοι πρωκτολόγοι του troktiko επιμένουν στις εντολές των αφεντικών τους


Το να ασχοληθούμε και πάλι με αυτά τα κατάπτυστα ανώνυμα υποκείμενα που συκοφαντούν ανέντιμα, καλυπτόμενοι πίσω από την ανωνυμία του διαδικτύου, χάνουμε άδικα το καιρό μας. Αλλά...

Σήμερα όπως μας πληροφόρησαν φίλοι αναγνώστες μας ότι παρόλο ότι γνωρίζουν την αλήθεια, επιμένουν στη λάσπη τους:



Ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι  "Ο πίνακας κατάταξης των υποψηφίων καταρτίστηκε με βάση τα κριτήρια του ΑΣΕΠ», όπως αναφέρεται στο πόρισμα. 

Βέβαια ΔΕΝ θα περίμενε κανένας μας να ζητήσουν συγγνώμη ή έστω να σιωπήσουν, γιατί μάλλον αυτή η δουλειά ΔΕΝ "έχει ντροπή", ειδικά όταν έχεις αναλάβει ρόλο Γκέμπελς και εκτελείς το ρόλο σου με συνέπεια.


GoPetition Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Και ενώ το "πτώμα" του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού σαπίζει, ο Δήμος Ελληνικού καταργείται από τον "Καλλικράτη"!

GoPetition

Λάβαμε το παραπάνω βίντεο σε email και το αναδημοσιεύουμε γιατί νομίζουμε ότι αξίζει τον κόπο να δούμε  πως τελικά, μεθοδευμένα και ασύστολα, γεννιέται η καταστροφή κάθε καλού σ' αυτή τη χώρα...


ήμερα αρχίζει στη Βουλή η συζήτηση του «Καλλικράτη».
Το νομοσχέδιο προβλέπει ,ανάμεσα στα άλλα, και την κατάργηση του δήμου Ελληνικού.
Ο δήμαρχος Ελληνικού έχει αρχίσει εδώ και πολλές ημέρες απεργία πείνας , αλλά η σχετική είδηση πέρασε στα «ψιλά» για να μην πω ότι δεν αναφέρθηκε καθόλου.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο η κατάργηση του δήμου Ελληνικού ανοίγει τον δρόμο και για την τσιμεντοποίηση του ελεύθερου χώρου του πρώην αεροδρομίου (5.300 στρέμματα)
Σχέδια για να οικοδομηθεί (σε ένα τμήμα του) αυτός ο ελεύθερος χώρος (με ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, ακόμη και με πολυτελείς κατοικίες) είχαν εκπονηθεί από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του τότε ΥΠΠΕΧΩΔΕ αλλά και η σημερινή αρμόδια υπουργός δεν δίνει σαφείς απαντήσεις.
Στο μεταξύ ο χώρος έχει εγκαταλειφθεί και καθημερινά απαξιώνεται δημιουργώντας έτσι τις … ώριμες συνθήκες για την εισβολή διάφορων εργολαβικών συμφερόντων.
Σας στέλνω ένα video από την επίσκεψή μου στο εγκαταλειμμένο  πρώην αεροδρόμιο στις 9 Ιανουαρίου 2010 στο οποίο φαίνεται καθαρά πώς απαξιώνεται αυτή η δημόσια περιουσία που θα κανονικά θα έπρεπε, ήδη, να είναι το μητροπολιτικό πάρκο της πολύπαθης Αθήνας.
Αυτό το video προβλήθηκε, λίγες ημέρες μετά, και στο κανάλι Extra-3 (Αποκαλυπτικό Δελτίο).
Όσο γι’ αυτούς που ισχυρίζονται ότι ένα κομμάτι (προφανώς το φιλέτο) από αυτή την  ελεύθερη έκταση πρέπει να δοθεί ως … αντιπαροχή για να γίνει δήθεν πάρκο… οι υπόλοιποι ας ρίξουν μια ματιά έξω από το παράθυρό τους για να δουν πώς οι αντιπαροχές των προηγούμενων δεκαετιών έκαναν την Αθήνα τερατούπολη."
argyris@dinopoulos.gr
Αθήνα, 25 Μαΐου 2010

Κανόνας είναι 1) Nα τηρούμε χρονική απόσταση τουλάχιστον 2-3 ωρών, από την προηγούμενη ανάρτηση και 2) να μην βάζουμε αναρτήσεις που αφορούν, κόμματα, ύβρεις, ρατσισμό και προσωπικές αντιπαραθέσεις...αυτές θα κατεβαίνουν αυτόματα!

Η καταραμένη γενιά, ο κοιλαράς μεσήλικας και η κυρά Νίτσα...

Μεσήλικας βολεμένος  κοιλαράς πρέπει να είσαι για να μπορείς να επιβιώνεις στην Ελλάδα, ή μια ακόμη κυρά Λένα ή κυρά Νίτσα γύρω στα πενήντα που «δουλεύει» (τον κόσμο) στο δημόσιο, ή χαζεύει όλη μέρα τη Μενεγάκη και τα μεσημεριανά και την ταΐζει ο κοιλαράς, και φαί και το μικρό του το πουλί το ζαρωμένο. Το χρήμα ρέει άφθονο για τη τεμπέλα τη κυρά Λένα, κυρά Νίτσα-την κυρά πες την όπως θες- για να αγοράζει κάθε λογής αξεσουάρ να φτιασιδώνεται και να νιώθει νιάτο!

Και κοίτα να δεις που όλοι αυτοί μας τρώνε εμάς τη νιότη μας και έχουν όσα θα έπρεπε ΕΜΕΙΣ να έχουμε. Εμείς απλώς τριγυρνάμε κλωτσώντας πετραδάκια με ένα πτυχίο- ή περισσότερα- στο σφριγηλό μας πισινό να μας εμποδίζει στο περπάτημα. Όνειρα; Ποια όνειρα; Αν δεν είσαι κοιλαράς και αν δεν έχεις ρυτίδες δεν μπορείς να κάνεις όνειρα. Αυτοί κάνουν όνειρα για το πιο θα είναι το επόμενο μοντέλο αυτοκινήτου που θα αποκτήσουν, αυτοί ορίζουν τις ζωές μας, και ταυτόχρονα λένε τη γνωστή ατάκα: «η νέα γενιά είναι γενιά του φραπέ, δεν έχει  
όραμα!». Μπορεί και να έχει μια δόση αλήθειας αυτό, αλλά δεν φυτρώσαμε, μας κάνατε, έτσι δεν είναι; Και το δικό σου όραμα ρε βολεμένε βρωμιάρη κοιλαρά ποιο είναι ακριβώς; Σε ποια πισίνα θα απλώσεις τον κώλο σου; ΑΗΔΙΑ!  Ανάμεσα στα δύο προτιμώ το φραπέ…

Πως έφτασε η Ελλάδα ως εδώ; Μα φυσικά ο κοιλαράς ο βολεμένος, η κυρά του και οι πρόγονοι τους υποστήριζαν με φανατισμό και πάθος τις δυναστείες του δικομματισμού, και γενικά όλες αυτές τις πολιτικές παρατάξεις που μας οδήγησαν ως εδώ. Τώρα φυσικά δεν τους ενδιαφέρει γιατί η ζωή τους έχει στρώσει  και όσο και αν δεν το παραδέχονται η ζωή τους τελειώνει, εμείς όμως ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Και έρχεται η ώρα που πάει ο 25χρόνος να ζητήσει δουλειά από τον μεσήλικά τον κοιλαρά… Περπατάει με δυσκολία ο κακομοίρης με τα πτυχία του στον πισινό και ούτε στην καρέκλα δεν μπορεί πια να καθίσει! Πάει εκεί με την ελπίδα να κάνει καριέρα έστω σερβιτόρου και διώχνεται κακήν κακώς από τον κοιλαρά, γιατί είχε την ατυχία πριν ένα δεκάλεπτο ο χοντρός να προσλάβει τον… ανιψιό του! Και αυτό συμβαίνει καθημερινά στη συντριπτική πλειοψηφία των νέων της χώρας, εκτός αν έχουν μπαμπά βολεμένο και το φυσάνε!


Δεν κοιτάτε ρε γουρούνια το μέλλον! Δεν σας συμπονώ καθόλου όλους εσάς και δεν ανέχομαι δικαιολογίες… Στο μέλλον η χώρα αυτή είναι πιθανό να μην υπάρχει ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΣΑΣ!


ΚΑΛΟ ΥΠΝΟ!

Ο "ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ" ΤΟΥ ΔΝΤ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΕΞΑΠΑΤΑ ΤΟΣΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

Είναι μέγα το ερώτημα πως ένας ολόκληρος λαός μπορεί να "κάθεται" ακόμα και να ανέχεται την ξεδιαντροπιά αυτών που έχουν την ψευδαίσθηση να αυτοαποκαλούνται σωτήρες του έθνους.
Η χώρα είναι ήδη υπό κατεδάφιση ,και όμως οι "καρέκλες" της εξουσίας καλά κρατούν.

Οι συνήθεις αμετανόητοι Μαυρογιαλούροι είναι ακόμα εδώ. Η άμετρη πολιτική γαϊδουριά , η συνειδητή τάση εξαπάτησης ,η ασχετοσύνη , η ανικανότητα , η ανευθυνότητα , η αφιλοτιμία , η ανιδαιότητα ,η ανανδριοσύνη , είναι τα κυρίαρχα στοιχεία που διέπουν τους φερόμενους ως ταγούς της δημοκρατίας και των θεσμών , οι οποίοι κατέστησαν εαυτούς των ως αρχιερείς της ασυδοσίας ,της ακατάσχετης αμετροέπειας ,της ανικανότητας ,της αδικίας της προκλητικής ατιμίας εις βάρος πάντα της ελληνικής κοινωνίας που στενάζει από τους αντιπροσώπους του αμοραλισμού!!

Αντιπροσωπευτικό δείγμα των ανωτέρω αποτελεί ο εντολοδόχος της εξαπάτησης Υπουργός εργασίας ΛΟΒΕΡΔΟΣ.

Θράσος αμέτρητον.

yannidakis live τετάρτης - ΕΙΣΑΙ BLOGGER; ΚΡΥΨΟΥ ΤΩΡΑ

GoPetition yannidakis live τετάρτης - ΕΙΣΑΙ BLOGGER; ΚΡΥΨΟΥ ΤΩΡΑ

Καληνωρίσματα. Ένα από τα κύρια θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα τις τελευταίες μέρες, αν όχι τόσο πολύ στην τηλεόραση και τον τύπο, σίγουρα στον κλάδο της ηλεκτρονικής ενημέρωσης αν μου επιτρέπεται τον όρο. Διέρρευσε, λοιπόν η φήμη ότι η κυβέρνηση εξέταζε να επιβάλει από τους ιδιοκτήτες ιστολογίων να δηλώνουν σε αρμόδια κρατική αρχή ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας. Οι αντιδράσεις ήταν εντονότατες μέχρις ότου κυβερνητικό στέλεχος διέψευσε τις φήμες αυτές.


Όλοι όσοι ασχολούνται με το blogging έχουν γράψει ή έχουν προβληματιστεί κατά καιρούς για την ανωνυμία του χώρου τους. Πολλοί δεν μπήκαν ποτέ στην διαδικασία να αναζητήσουν ένα ηλεκτρονικό ψευδώνυμο, avatar, κλπ. Υπογράφουν τα κείμενά τους με το όνομα τους χωρίς.. φόβο και πάθος. Αυτοί όμως είναι η εξαίρεση. Και αναλύοντας όλους τους υπόλοιπους και ρίχνοντας μια θεωρητική ματιά στα χαρακτηριστικά του blogging θα διαπιστώσουμε πως η ανωνυμία είναι το βασικότερο. Ας μη μείνουμε εκεί όμως. Γιατί και η υποκειμενικότητα και η έκθεση απόψεων είναι χαρακτηριστικά. Εγώ θα προσέθετα και την δυνατότητα προσθήκης σχολίων από τους αναγνώστες, γεγονός που προσφέρεται για ανταλλαγή απόψεων και περαιτέρω προβληματισμό.

Γυμνός :Το έγκλημα της Τράπεζας της Ελλάδος σε ταληράκια


GoPetition

Επανέρχομαι σε ένα θέμα που πιθανως να το έχουμε εξαντλήσει .
μιλάμε για ευθύνες, διώξεις και εξεταστικές επιτροπές. Με αυτούς που χαράσσουν οικονομική πολιτική τι γίνεται ; Θα ασχοληθεί κανένας ;
Ο κ. Προβόπουλος θα δώσει ποτέ εξηγήσεις ;
Ποιος τον τοποθέτησε και ποιος τον κρατά ακόμα ;
Μια εξαιρετική και κατανοητή δημοσίευση που εξηγεί πολλά και μας κάνει να αναρωτιόμαστε πόσο μαλάκες είμαστε και δεν παίρνουμε ακόμα τα παλούκια .
Από techie chan


Ήρθε η ώρα της πληρωμής. Για όλους. Η Τράπεζα της Ελλάδος αποκαλύφθηκε πως με τον έναν ή τον άλλο τρόπο επέτρεπε τη χειραγώγηση της ελληνικής αγοράς ομολόγων. Σκόπός αυτού του κειμένου είναι να το εξηγήσει με απλά λόγια, προκειμένου να γίνει κατανοητό το μέγεθος του σκανδάλου. Κανένα οικονομικό παιχνίδι δεν είναι πέραν της κατανόησης ενός φιλομαθή αποφοίτου λυκείου, εάν του το παρουσιάσουν χωρίς τις χιλιάδες τεχνικών όρων που στόχο έχουν να τον αποτρέψουν από το να μάθει πως το παιχνίδι είναι περίπλοκο αλλά απλό. Απολαύστε λοιπόν και αναρωτηθείτε γιατί κανείς -της αριστεράς συμπεριλαμβανομένης- δεν ασχολείται με το θέμα.

yannidakis live - ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

GoPetition
Καληνωρίσματα. Έδωσα μάχη με τον εαυτό μου για το αν θα έπρεπε να βάλω το κείμενο στην κατηγορία της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ όμως “Το Ερώτημα της Εβδομάδας” με κέρδισε μιας και η άποψη των αναγνωστών μου είναι πάντα σημαντικότερη από το όποιο δικό μου συμπέρασμα. Και φυσικά ο λόγος για τη σημαντικότερη πολιτική αναστάτωση της κυβέρνησης εκ των έσω. Την αποπομπή της Άντζελας Γκερέκου από το κυβερνητικό σχήμα.

Η βουλευτής Κέρκυρας δεν είναι μια απλή ηθοποιός (ακόμα κι αν έχει σημαντικές διεθνείς επιτυχίες στο καλλιτεχνικό στερέωμα) που αποφάσισε να ασχοληθεί ξαφνικά με την πολιτική εκπληρώνοντας ένα φιλόδοξο όραμα επιτυχίας, όπως τόσοι και τόσοι άσχετοι με την πολιτική που ξαφνικά βαφτίστηκαν βουλευτές εξαργυρώνοντας τις επιτυχίες τους στον αθλητισμό, το τραγούδι, την ηθοποιία κλπ. Η Άντζελα Γκερέκου πριν να γίνει διάσημη για τις καλλιτεχνικές της ικανότητες είχε φροντίσει να αναπτύξει μια ποιοτική προσωπικότητα βασισμένη σε σημαντικές σπουδές και με δραστηριότητες στον εθελοντισμό και το κοινό καλό. Αυτό ήταν και το εισιτήριο εισαγωγής της στην πολιτική και το ΠΑΣΟΚ.

Η εργατικότητά και η ενεργητικότητά της την ανέδειξαν κι έτσι στην πολλά υποσχόμενη κυβέρνηση Παπανδρέου ανέλαβε να μεταδώσει την λάμψη της ανά τον κόσμο με κύριο σκοπό την προσέλκυση τουριστών. Οι αναλύσεις και οι ειδήσεις δείχνουν πως εκτός από αφοπλιστικό χαμόγελο είχε και αποτελεσματικό τρόπο να πετυχαίνει τους κυβερνητικούς –πλέον- στόχους της μέχρις ότου προδόθηκε από την ίδια την πολιτική που υπηρετούσε. Έγινε θύμα των χρεών προς το δημόσιο (!) του συζύγου της. Τα κουτσομπολιά αναφέρουν πως καιρό τώρα πίεζε τον διάσημο σύζυγό της να τακτοποιήσει τις οφειλές του, όμως τι σημασία έχει εφόσον εκείνος την πρόδωσε πίνοντας τον καφέ του στους γραφικούς καφενέδες της όμορφης Κέρκυρας, αξύριστος, άνεργος κατ’ επιλογή (…) και σε σωματική φόρμα αφού δεν χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο του; Ο γάμος ορίζει πως οι σύζυγοι μοιράζονται τα πάντα. Από χρέη μέχρι πολιτικές αποτυχίες, όμως ο Τόλης Βοσκόπουλος μπορεί να πανηγυρίζει πως θα βλέπει τη σύζυγό του πιο συχνά πλέον.

Η ίδια παραμένει βουλευτής Κέρκυρας με το ΠΑΣΟΚ. Εκλεγμένη από τους συμπολίτες της και προδομένη από τον άντρα της οφείλει να ξεκινήσει από το μηδέν. Για άλλους θα έχει πάντα βεβαρημένο πολιτικό ιστορικό εξαιτίας του χρέους του Τόλη, για τους υπόλοιπους μια πλούσια υπουργική εμπειρία για την επόμενη φορά που η χώρα θα χρειαστεί τις πολύτιμες υπηρεσίες της. Για εσάς

Α :[ η Α. Γκερέκου δικαιούται μια εν καιρώ ευκαιρία να συνεχίσει το έργο της

Β :[ τα χρέη είναι ανεπίτρεπτα και πρέπει να τερματίσουν την πολιτική της καριέρα