2

2
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ -ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Συμμετέχω στην κίνηση υπεράσπισης των ιστολογίων.

Έχω γνωρίσει από πρώτο χέρι τι σημαίνει επιλεκτική ενημέρωση, στην οποία προβαίνει η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ.
Έχω γνωρίσει επίσης την δυνατότητα προβολής μέσω των blog προβλήματων, αιτημάτων και αδικιών σε βάρος των αδυνάτων.
Η ανωνυμία στα blog, δίνει δυνατότητα στους αδυνάτους να έχουν φωνή, αφού δεν μπορούν να τα βάλουν αλλιώς με τα θηρία, που τους περιμένουν με μια εξοντωτική αγωγή στο κατόπι.
Σίγουρα κάποιοι μπορούν αυτή την ανωνυμία να την αξιοποιήσουν για να συκοφαντήσουν, αλλά είναι μικρότερο το κακό από το να χαθεί η δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης.
Εξάλλου τί είναι πιο καταστροφικό, μια πρόχειρη τερατολογία από έναν ερασιτέχνη, ή τα καλά στημένα υπονοούμενα από επαγγελματίες της προπαγάνδας;
Αυτά προς το παρόν για να σημειώσω και εγώ την συστράτευση.

Bloggers ενωμένοι ποτέ νικημένοι!!

Δεν φοβάμαι τίποτε-Δεν ελπίζω τίποτε- Είμαι λεύτερος!
ΓΕΛΑ ΜΑΛΑΚΑ ΓΕΛΑ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ(ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΤΩ)
ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΜΑΖΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΘΟΔΩΡΗ(ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΦΑΓΑΜΕ ΛΑΣΠΗ ΕΔΩ)ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟΙ


Η αλληλεγγύη μέσα στη θλίψη είναι η ευτυχία μέσα στη δυστυχία.
Ας ενωθούμε για να παλέψουμε τα δεινά που μας ετοιμάζουν!



bloggersenomenoi@gmail.com
Κλείσαμε μια βδομάδα και ήδη δειλά αρχίζουμε τις προτάσεις Ας το διαδώσουμε ακόμα λίγο Ολοι σπαταλάμε από τoν λίγο χρόνο μας κοντράροντας τον Γολιάθ των διαπλεκομενων..και για αυτό είμαι περήφανος για όλους Μέχρι στιγμής περίμενα μεγαλύτερη αντίδραση από το παρακράτος Κάποιοι φοβούνται ότι εδώ δεξιοί αριστεροί πράσινοι μαύροι κόκκινοι δεν θα χωρούσαν Και όμως χωρέσαμε όλοι Ηδη έχουμε κάποιες προτάσεις όπως αν ψηφιστεί ο νομός να κλείσουμε ΤΕΛΕΙΩΣ τις συνδέσεις μας να κάνουμε συγκέντρωση και ακόμα μια ημέρα συμβολικά να μην γράψει κανείς στην δικιά του σελίδα προτάσσοντας μια μαύρη σημαία Ακόμα και να συναντηθούμε όσοι θέλουμε κάνοντας μια επιτροπή Ολα θα τα εξετάσουμε Να είστε σίγουροι ότι είναι αδίσταχτοι θα ψηφίσουν με την ενοχοποιητικη σιωπή της αντιπολίτευσης(αλήθεια που είναι ο Γιωργάκης και ο Τσιπράκης??)και μετά θα πουνε.. τώρα ψηφίστηκε Το ίδιο λέει ο ΔΕΝΔΙΑΣ με τις κάμερες παρά την αντίδραση της επιτροπής προσωπικών δεδομένων Σας παρακαλούμε εγραφειτε ...όλοι είμαστε απαραίτητοι και σας καλούμε και εμείς παράλληλα μια παράκληση εν αρχή για να μην χάσουμε την μπάλα ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΟΝΟ σχετικά με την φίμωση του διαδικτύου και ΒΕΒΑΙΑ είναι φίμωση όλων και της τηλεπικοινωνίας Η ισχύς εν τη ενώσει!!

Όμως πρέπει να συσπειρωθούμε κι άλλο.
Χρειαζόμαστε κι άλλους συντάκτες άμεσα!
Στείλτε mails @φίλοι και αναγνώστες να σας εγγράψουμε, ως συντάκτες!!
bloggersenomenoi@gmail.com
Τουλάχιστον κάντε εγγραφή, και δεν χρειάζεται να κάνετε αναρτήσεις, αν δεν θέλετε.

Όμως δηλώστε με την εγγραφή σας, ότι θέλετε αυτό το κοινό μπλογκ ν' ανήκει και σε σας!
Ότι κι εσείς θέλετε να αγωνιστείτε μαζί με όλους για τη διασφάλιση του δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης του λόγου!!
Ότι δεν θα χαριστείτε σ' αυτούς που θα επιχειρήσουν να σας το στερήσουν!

Πρέπει να πάρουν το μήνυμα ότι είμαστε πολλοί!!

Μόνο έτσι θα μας φοβηθούν! Γιατί θα μας υπολογίσουν αφού αυτό που μετράει σ' αυτούς είναι το πολιτικό κόστος και το φοβούνται! Θέλουν την ψήφο μας!!
Αν καταλάβουν λοιπόν ότι είμαστε πολλοί, ίσως κάνουν πίσω, τουλάχιστον προς το παρόν!!

Ελάτε λοιπόν όλοι να ενώσουμε τα χέρια για να μείνουμε ελεύθεροι!!
Για να μη μας κλείσουν το στόμα!!
Μην εφησυχάζετε, οι ...λύκοι καραδοκούν και οι φήμες λένε ότι μέσα στον Αύγουστο θα μας "χτίσουν τα τείχη" και θα εγκλωβιστούμε μέσα στο κάστρο τους, χωρίς να το καταλάβουμε!!

Εμπρός λοιπόν, πριν να είναι πολύ αργά

ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ BLOGGERS ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ 600 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΜΕ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΑΠΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΡΑΥΓΗ ΤΟΥΣ
ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ
ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΥΣ
bloggersenomenoi@gmail.com

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Ελευθερία λόγου αλά ελληνικά

(Η παρούσα ανάρτηση είχε δημοσιευθεί στο ιστολόγιό μου τον προηγούμενο Φεβρουάριο. Δυστυχώς, παραμένει και θα συνεχίσει να είναι επίκαιρη για πολύ καιρό ακόμα).

Κάτι που «φοριέται» πολύ τελευταία, είναι οι μηνύσεις και οι αγωγές για ψυχική οδύνη, συκοφαντική δυσφήμιση και γενικώς όλα αυτά τα τεχνάσματα που σκαρφίζεται το οποιοδήποτε μηδενικό της κοινωνίας για να αντεπεξέλθει στην αρνητική κριτική εναντίον του. Κάτι η υπόθεση blogme.gr και κάτι οι παπάδες στην Πάτρα, μας υπενθυμίζουν πόσο ανώριμη είμαστε ακόμα ως κοινωνία και ότι το σχέδιο για τη σύσταση ενός δημοκρατικού, σύγχρονου, κοσμικού κράτους έχει μείνει ακόμα σε κάτι τεφτέρια Ελλήνων διαφωτιστών του 19ου αιώνα. Θα τρίζουν τα κόκαλά τους, βλέποντας τον κάθε κατατρεγμένο που δεν ανέχεται δημοκρατικούς θεσμούς, όπως η «ελευθερία της έκφρασης και του λόγου», να κάνει μηνύσεις επειδή δεν μπορεί απλά να πάει να σκοτώσει το θύμα του ή να τον σπάσει στο ξύλο απρόκλητα.

Η ελευθερία του λόγου δεν υφίσταται στο βαθμό που θα έπρεπε, και αυτό φαίνεται από το σκεπτικό του σύγχρονου «θιγμένου» Ελληναρά: Σε προσέβαλε, σου άσκησε κακή κριτική ή επιχειρηματολόγησε κάποιος εναντίον σου κι εσύ δεν έχεις κάτι να του προσάψεις; Κάνε μήνυση! Έχεις και τα φράγκα; Ακόμα καλύτερα. Βρίσκεις έναν καλό δικηγόρο, και η «ψυχική σου οδύνη» είναι εγγυημένη να δεκαπλασιαστεί μέσα στο δικαστήριο.

Θα πρέπει όμως να ξέρεις αγαπητέ θρασύδειλε κρετίνε, ότι επειδή ενδεχομένως να σε μεγάλωσαν κλασσικοί κομπλεξικοί Ελληναράδες γονείς που διακατέχονταν από κατοχικά σύνδρομα και δε σου χάλαγαν χατίρι, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την υπόλοιπη κοινωνία. Ως ενήλικας οφείλεις να αναλαμβάνεις ευθύνες. Ακόμα περισσότερο ως δημόσιο πρόσωπο, οφείλεις να λειτουργείς υποδειγματικά για την υπόλοιπη κοινωνία και να επιδέχεσαι συνεχώς κριτική. Να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου μόνος σου και εφόσον είσαι σωστός να έχεις και τη σωστή επιχειρηματολογία. Φτύσε επιτέλους την πιπίλα σου και μάθε να δέχεσαι καμιά προσβολή που και που. Κατά 99% την αξίζεις.

Βέβαια όλη αυτή η πράξη θρασυδειλίας δεν γίνεται χωρίς νομική στήριξη. Η συγκεκριμένη στήριξη μάλιστα, μπορεί και «πατάει» σε υπόβαθρα τόσο ισχυρά όσο το Σύνταγμα της Ελλάδος. Ο λόγος για το Άρθρο 14 (ελευθερία του Τύπου) που κάνει τα κόκαλα των διαφωτιστών να τρίζουν ακόμα περισσότερο. Το Άρθρο 14 ξεκινάει με δύο αισιόδοξες παραγράφους γεμάτες «μυρωδιά ελευθερίας», μέχρι που φτάνει στην 3η όπου ξεκινάει η μπόχα. Το παραθέτω αυτολεξεί:

Άρθρο 14 – (Ελευθερία του Τύπου)

1. Kαθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του τηρώντας τους νόμους του Kράτους.

2. O τύπος είναι ελεύθερος. H λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται.

3. H κατάσχεση εφημερίδων και άλλων εντύπων, είτε πριν από την κυκλοφορία είτε ύστερα από αυτή, απαγορεύεται.
Kατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η κατάσχεση, με παραγγελία του εισαγγελέα, μετά την κυκλοφορία:
α) για προσβολή της χριστιανικής και κάθε άλλης γνωστής θρησκείας,
β) για προσβολή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας,
γ) για δημοσίευμα που αποκαλύπτει πληροφορίες για τη σύνθεση, τον εξοπλισμό και τη διάταξη των ενόπλων δυνάμεων ή την οχύρωση της Xώρας ή που έχει σκοπό τη βίαιη ανατροπή του πολιτεύματος ή στρέφεται κατά της εδαφικής ακεραιότητας του Kράτους,
δ) για άσεμνα δημοσιεύματα που προσβάλλουν ολοφάνερα τη δημόσια αιδώ, στις περιπτώσεις που ορίζει ο νόμος.

(... και το άρθρο συνεχίζει με την όλη διαδικασία εισαγγελικής παρέμβασης και των σχετικών Νόμων. Εάν βαριέστε τη συνέχεια μπορείτε να την παρακάμψετε μέχρι τα αστεράκια...)

4. Σ’ όλες τις περιπτώσεις της προηγούμενης παραγράφου ο εισαγγελέας, μέσα σε είκοσι τέσσερις ώρες από την κατάσχεση, οφείλει να υποβάλει την υπόθεση στο δικαστικό συμβούλιο, και αυτό, μέσα σε άλλες είκοσι τέσσερις ώρες, οφείλει να αποφασίσει για τη διατήρηση ή την άρση της κατάσχεσης, διαφορετικά η κατάσχεση αίρεται αυτοδικαίως. Tα ένδικα μέσα της έφεσης και της αναίρεσης επιτρέπονται στον εκδότη της εφημερίδας ή άλλου εντύπου που κατασχέθηκε και στον εισαγγελέα.

5. Καθένας ο οποίος θίγεται από ανακριβές δημοσίευμα ή εκπομπή έχει δικαίωμα απάντησης, το δε μέσο ενημέρωσης έχει αντιστοίχως υποχρέωση πλήρους και άμεσης επανόρθωσης. Καθένας ο οποίος θίγεται από υβριστικό ή δυσφημιστικό δημοσίευμα ή εκπομπή έχει, επίσης, δικαίωμα απάντησης, το δε μέσο ενημέρωσης έχει αντιστοίχως υποχρέωση άμεσης δημοσίευσης ή μετάδοσης της απάντησης. Νόμος ορίζει τον τρόπο με τον οποίο ασκείται το δικαίωμα απάντησης και διασφαλίζεται η πλήρης και άμεση επανόρθωση ή η δημοσίευση και μετάδοση της απάντησης.

6. Tο δικαστήριο, ύστερα από τρεις τουλάχιστον καταδίκες μέσα σε μία πενταετία για διάπραξη των εγκλημάτων που προβλέπονται στην παράγραφο 3, διατάσσει την οριστική ή προσωρινή παύση της έκδοσης του εντύπου και, σε βαριές περιπτώσεις, την απαγόρευση της άσκησης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος από το πρόσωπο που καταδικάστηκε, όπως νόμος ορίζει H παύση ή η απαγόρευση αρχίζουν αφότου η καταδικαστική απόφαση γίνει αμετάκλητη.

7. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την αστική και ποινική ευθύνη του τύπου και των άλλων μέσων ενημέρωσης και με την ταχεία εκδίκαση των σχετικών υποθέσεων.

8. Nόμος ορίζει τις προϋποθέσεις και τα προσόντα για την άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

9. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς, η οικονομική κατάσταση και τα μέσα χρηματοδότησης των μέσων ενημέρωσης πρέπει να γίνονται γνωστά, όπως νόμος ορίζει. Νόμος προβλέπει τα μέτρα και τους περιορισμούς που είναι αναγκαίοι για την πλήρη διασφάλιση της διαφάνειας και της πολυφωνίας στην ενημέρωση. Απαγορεύεται η συγκέντρωση του ελέγχου περισσότερων μέσων ενημέρωσης της αυτής ή άλλης μορφής. Απαγορεύεται ειδικότερα η συγκέντρωση περισσότερων του ενός ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης της αυτής μορφής, όπως νόμος ορίζει. Η ιδιότητα του ιδιοκτήτη, του εταίρου, του βασικού μετόχου ή του διευθυντικού στελέχους επιχείρησης μέσων ενημέρωσης είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του ιδιοκτήτη, του εταίρου, του βασικού μετόχου ή του διευθυντικού στελέχους επιχείρησης που αναλαμβάνει έναντι του Δημοσίου ή νομικού προσώπου του ευρύτερου δημόσιου τομέα την εκτέλεση έργων ή προμηθειών ή την παροχή υπηρεσιών. Η απαγόρευση του προηγούμενου εδαφίου καταλαμβάνει και κάθε είδους παρένθετα πρόσωπα, όπως συζύγους, συγγενείς, οικονομικά εξαρτημένα άτομα ή εταιρείες. Νόμος ορίζει τις ειδικότερες ρυθμίσεις, τις κυρώσεις που μπορεί να φθάνουν μέχρι την ανάκληση της άδειας ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού και μέχρι την απαγόρευση σύναψης ή την ακύρωση της σχετικής σύμβασης, καθώς και τους τρόπους ελέγχου και τις εγγυήσεις αποτροπής των καταστρατηγήσεων των προηγούμενων εδαφίων.

* * *

Ναι! Αυτό το κατεβατό είναι άρθρο του ελληνικού Συντάγματος. Ο λόγος που παρατέθηκε αυτούσιο είναι για να το συγκρίνει κανείς με το αντίστοιχο του αμερικανικού Συντάγματος, το οποίο μάλιστα κατέχει την πρώτη θέση στις Τροποποιήσεις του Συντάγματος (Amendments to the Constitution – ή Bill of Rights) και συντάχθηκε στις 15/12/1791.

Amendment 1 - Freedom of Religion, Press, Expression.

Congress shall make no law respecting an establishment of religion, or prohibiting the free exercise thereof; or abridging the freedom of speech, or of the press; or the right of the people peaceably to assemble, and to petition the Government for a redress of grievances.

Και.... τέλος. Αυτό μόνο. Μία μόνο παράγραφος, με μία πρόταση. Η ελευθερία του λόγου είναι αδιαπραγμάτευτη και εκτός ελέγχου της οποιασδήποτε νομοθεσίας.

Γι’ αυτό και στις ΗΠΑ, εκπομπές όπως το South Park και το Daily Show με τον Jon Stewart προβάλλονται ελεύθερα και όσοι θίγονται απλά δεν τα παρακολουθούν. Αντιθέτως τα δικά μας «δημοκρατικά» φιντάντια αναμένουν την κατάλληλη στιγμή όπου κάποιος θα ασκήσει αρνητική κριτική σε δημόσιο πρόσωπο, την εκκλησία ή το Πολίτευμα, προκειμένου να τον τρέξουν στα δικαστήρια. Τέτοια ωραία Δημοκρατία έχουμε.

Το επίπεδο της ελευθερίας του λόγου είναι δείκτης υγείας ενός δημοκρατικού Κράτους. Δείχνει το «ποσοστό επιτυχίας» του υγιούς διαλόγου και της αξίας των δημοκρατικών θεσμών. Όταν το ίδιο το Σύνταγμα προβάλλει ένα «καχύποπτο» πρόσωπο στα θέματα ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης, φυσικά και το Κράτος θα λειτουργεί σπασμωδικά και καχύποπτα απέναντι στους πολίτες, οι οποίοι με τη σειρά τους θα λειτουργήσουν καχύποπτα απέναντι σε ότι ακούν. Άλλωστε, ο λόγος είναι το ισχυρότερο όπλο επικοινωνίας μέσα σε μία δημοκρατική κοινωνία. Όταν αφαιρείται ο λόγος, τη θέση του ίσως πάρουν πιο βίαιες πρακτικές που φυσικά είναι πολύ πιο επικίνδυνες για οποιαδήποτε Δημοκρατία.

Για το καλό μας ή... για το καλό τους;

Όπως καταλαβαίνετε η ερώτηση είναι ρητορική. Τουλάχιστον από τη δική μου πλευρά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το ποιον εξυπηρετούν οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για την πλήρη χειραγώγηση, εκφοβισμό και παρακολούθηση των πολιτών!
Μεθοδεύσεις που γίνονται στο όνομα της "ασφάλειας" και της φοβίας των "νοικοκυραίων". Μίας φοβίας που υποβοηθήθηκε από τις πρακτικές του παρακράτους που, λειτουργώντας κάτω από τις διαταγές της κυβέρνησης και των αρχών, άρχισε να εμφανίζεται με διάφορες μορφές αριστερής απόχρωσης (λόγω δεξιάς ή καλύτερα ακροδεξιάς κυβέρνησης...) για να μας πείσει ότι κινδυνεύουμε από "κουκουλοφόρους", "τρομοκράτες", "αναρχικά στοιχεία" και δε συμμαζεύεται..
Τελευταία στο κλίμα διαμόρφωσης πανικού μπήκε και ο κίνδυνος από τους "λαθρομετανάστες" που έγινε υπ' αριθμόν 1 κίνδυνος για την ασφάλειά μας!
Και αφού η "ασφάλεια" έγινε η καραμέλα της κυβέρνησης, δεν ακούσαμε και τον αντίλογο ότι και για αυτό φταίει η αποτυχημένη διακυβέρνηση από μία ομάδα λαμογιών και αρπακτικών που χρησιμοποιούν την εξουσία για να αρπάξουν ό,τι μπορούν και να ξεπουλήσουν ό,τι προλαβαίνουν σε όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών υποστηρικτών τους που τους ανέβασαν στην εξουσία. Και φυσικά στα χνάρια εξυπηρέτησης των ίδιων συμφερόντων βρίσκεται και η αντιπολίτευση, που δεν έχει κάνει τίποτα ουσιαστικό για να αποτρέψει τις παρανομίες της κυβέρνησης.
Μόνο αντιτίθεται "καταγγέλλοντας" αφού το παιχνίδι είναι γνωστό και επαναλαμβανόμενο.. "Ο κακός και ο καλός μπάτσος!"
Έτσι αφήνει να περνάνε αντισυνταγματικές τροπολογίες αλλά και γενικότερα νόμοι αντιδημοκρατικοί, επιτρέπει την ασύδοτη και ανεξέλεγκτη συμπεριφορά της αστυνομίας, αδρανεί μπρος στην αρπαγή των μεταναστών και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (βλέπετε είναι και οι υπολογίσιμοι ψήφοι των "νοικοκυραίων") και ίσως όταν αναλάβει την εξουσία να κάνει κάποιες μικροαλλαγές για να το παίξει "δημοκρατική" κυβέρνηση. Ουσιαστικές αλλαγές μην περιμένετε, αφού το ίδιο σύστημα υπηρετούν και οι δύο... για να μην πω όλοι και με πείτε "υπερβολικό".
Αν λοιπόν δεν αντιδράσουμε μαζικά τώρα, θα γίνουμε έρμαιο της παρακρατικής ΕΥΠ, που έγινε ξαφνικά κομμάτι της ζωής μας, αλλά και κάθε μπάτσου που θα μπορεί να έχει ανεξέλεγκτα πρόσβαση σε πολύ απόρρητα και "λεπτά" στοιχεία προσωπικών δεδομένων. Που θα μπορεί να τα πουλάει, να τα χρησιμοποιεί για εκβιασμούς ή και να τα παραχωρεί για να εξυπηρετήσει τα όποια συμφέροντα στα οποία είναι ταγμένος!
Και φυσικά μεγαλύτερο έρμαιο μίας φασιστικής και αντιδημοκρατικής κυβέρνησης που θεωρεί τον πολίτη εχθρό και ύποπτο που πρέπει να παρακολουθείται για να χειραγωγείται και να απειλείται όταν αντιδρά...
Δεν ξέρω πώς σκέφτονται οι "νοικοκυραίοι" ούτε τι κουβαλάει στο κεφάλι του καθένας που έχει τις δικές του ανασφάλειες και προτεραιότητες Πολύ περισσότερο δε μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να σκέφτεται (;) ο καθένας που εμπιστεύεται τυφλά έναν τυχάρπαστο που σήμερα κάνει τον υπουργό ή τον πρωθυπουργό ενώ μέχρι χθες ήταν ένα τίποτα και αύριο ίσως σε αυτό το τίποτα θα επιστρέψει. Όμως το σύνταγμα δεν όρισε ότι τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά μου θα γίνουν βορά στα χέρια και τη σκοπιμότητα του τυχάρπαστου πολιτικάντη ή του ανεγκέφαλου κλακαδόρου. Το σύνταγμα όρισε ότι κάποια πράγματα είναι απαραβίαστα και πρώτα από όλα μας προστατεύει από την αυθαιρεσία της εξουσίας.
Αρνούμαι λοιπόν να επιτρέψω τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά μου να καταπατηθούν στο όνομα κάποιων "νοικοκυραίων" ή ενός ανεγκέφαλου και αυθαίρετου υπουργού που αποφάσισε ότι η δική του προτεραιότητα είναι πιο σημαντική από τη δική μου.
Το σύνταγμα είναι εκεί για να διαφυλάσσει εμάς από την αυθαιρεσία σου κε Δένδια, Μαρκογιαννάκη, Καραμανλή και των υπολοίπων... Δεν έγινε για να το "ερμηνεύετε" εσύ και οι φίλοι σου όπως σας γουστάρει και όπως σας εξυπηρετεί!
Αρνούμαστε λοιπόν την κοινωνία του "μεγάλου αδελφού" που στήνετε.
  • Κάμερες χρειάζονται στα σπίτια σας και στις συναναστροφές σας, καθώς και φάκες στα ταμεία για να μαζέψετε τις χερούκλες σας!
  • Κάμερες να βάλετε στους φιλαράκους σας τους μεγαλοεπιχειρηματίες, για τους οποίους δουλεύετε και στους τραπεζίτες στους οποίους μοιράζετε αφειδώς τα λεφτά μας!
  • Κάμερες και DNA πρέπει να χρησιμοποιηθούν πρώτα για εσάς που είστε εν δυνάμει μεγαλοαπατεώνες και κλέβετε όλους εμάς και σίγουρα έχετε ξεφύγει από την κατηγορία του απλού ύποπτου.
  • Κάμερες και καταγραφή να κάνετε στο Μαρκογιαννάκη και την παρέα του που συναλλάσσεται με κακοποιούς και μόλις ακούστηκαν τα ονόματά τους, αντί να δίνουν λόγο όπως και οι υπόλοιποι, τα στοιχεία εξαφανίστηκαν
Αν πρέπει να δίνει λόγο κάποιος σε κάποιον είστε εσείς που διαχειρίζεστε και κατασπαταλάτε την περιουσία μας και που αντί να μας υπηρετείτε μας κλέβετε.
Λόγο πρέπει να δίνουν οι δικαστές που αντί να εφαρμόζουν το σύνταγμα και τους νόμους, προσφέρουν υπηρεσίες και κάλυψη στην αυθαιρεσία του συστήματος και κυνηγάνε τους πολίτες για να τους απειλήσουν και να τους εκφοβίσουν. Που φυλακίζουν τον απλό πολίτη με τρομερή ευκολία όταν τους μεγαλοκαρχαρίες φίλους τους και τους καταχραστές του δημοσίου τους προφυλάσσουν και τους αθωώνουν χωρίς ντροπή και με θράσος.
Αν πρέπει να στηθεί μία κοινωνία "μεγάλου αδελφού" πρέπει να στηθεί για να παρακολουθούμε εμείς εσάς, τους αχρείους και απατεώνες!



Δείτε και παρακάτω τι συμβαίνει στις ΗΠΑ και αναλογιστείτε αν ο εναγκαλισμός ΗΠΑ-ΕΕ και η συζήτηση περί αποστολής προσωπικών δεδομένων (ακόμη και φορολογικών!) ευρωπαίων πολιτών, καθώς και η αποστολή ελλήνων πολιτών στο όνομα "άρσης της βίζας" είναι συμπτωματική και "αθώα"...

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Mαρκόπουλος και Κοφίνης προστέθηκαν στα golden boys που μοιράζουν χρήμα στο διαδίκτυο για την επόμενη μέρα τους...


Ο Δένδιας δαγκώνει τα blogs που κάνουν κριτική στη κυβέρνηση και το δίδυμο Μαρκόπουλου -Κοφίνη φλομώνει τους κολλητούς bloggers με τα δικά σου λεφτά!
Εύγε Καραμανλή, επανιδρυτή!...
Μετά τον Χατζηεμμανουήλ του αμαρτωλού ΟΠΑΠ και τον Φιλιππίδη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ήρθαν ο Μαρκόπουλος -υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης- και ο επικεφαλής του ΕΟΤ Γιάννης Κοφίνης, να σπρώξουν δημόσιο χρήμα (κόβονται άραγε τιμολόγια η μιλάμε για μαύρα λεφτά;) στο διαδίκτυο.
Ετσι βλέπεις διαφημίσεις του ΕΟΤ και του ΟΠΑΠ σε blogs και...
site με μηδενική επισκεψιμότητα. Η κυβέρνηση Καραμανλή, επιχειρεί να φιμώσει τις μη ελεγχόμενες φωνές του διαδικτύου και να φλομώσει με κρατική ρεκλάμα και δημόσιο χρήμα τους υποτακτικούς της.
Εύγε!..Βέβαια είναι πολύ πιθανόν οι κ.κ Μαρκόπουλος και Κοφίνης να παίζουν και το προσωπικό τους πολιτικό παιγνίδι. Η επόμενη μέρα των υπουργών σε μια κυβέρνηση που βουλιάζει είναι ένα ζήτημα...

Πρόταση...

Θέλω να προτείνω κάτι θεωρώντας ότι είναι σκόπιμο να προχωρήσει το θέμα και να μην περιμένουμε τις εξελίξεις. Πιστεύω ότι πρέπει να αρχίσουμε να ανεβάζουμε αναρτήσεις τουλάχιστον γύρω από θέματα χειραγώγησης και καταστολής.
Αυτή τη στιγμή δεν είναι πρόσφορο να περιμένουμε. Πρέπει να προηγούμαστε!
Πέρασαν ήδη
δύο αντισυνταγματικές τροπολογίες με θέμα τη χειραγώγηση των πολιτών στο όνομα της "ασφάλειας"! Θεωρείτε ότι μας αφορούν λιγότερο;
Μία ιδιότυπη χούντα εδραιώνεται που είναι παράλληλα και επικίνδυνη. Κι αυτό επειδή φοράει τη μάσκα της "δημοκρατίας"... Αυτή τη στιγμή η εξουσία επιτίθεται στους πολίτες και ιδίως στους δημοκρατικά και ελεύθερα σκεπτόμενους Κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με κομματικά κριτήρια! Από την πλευρά μου τους θεωρώ συνένοχους και συνδιαπλεκόμενους...
Τι έκανε η αντιπολίτευση με αυτές τις τροπολογίες;

Μας είπε ότι διαφωνεί!!! Ε, και...; Τι ουσιαστικό έκανε παραπέρα; Και μιλάω για όλη την "αντιπολίτευση" πέρα από κόμματα και χρώματα...

Και οι δύο τροπολογίες είναι εξίσου αντισυνταγματικές και επικίνδυνες
. Η χειρότερη όμως είναι αυτή που αναφέρεται λιγότερο... η τροπολογία για τη συλλογή και καταγραφή δεδομένων DNA!
Παράλληλα
υπάρχει και μία τρίτη, η σχετική με τα καρτοκινητά, που δεν είναι τίποτα άλλο από την πλήρη παρακολούθηση των πολιτών σε όλα τα επίπεδα. Και επειδή τα κινητά συμβολαίου είναι ταυτοποιημένα... χρειάζονται την ταυτοποίηση των καρτοκινητών!
Επίσης ένα άλλο πολύ σημαντικό θέμα είναι
οι αρμοδιότητες της ΕΥΠ σε εσωτερικά θέματα. Μίας ανεξέλεγκτης ΕΥΠ (παρακρατικής ουσιαστικά) με υπερεξουσίες ενάντια στον πολίτη...
Όταν όμως φτάνει το κράτος να θεωρεί τον πολίτη εχθρό ένα είναι σίγουρο:
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (όση υποτυποδώς υπήρχε!) ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΥΘΕΙ ΚΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΡΑ ΓΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!
Νομίζω λοιπόν ότι
είναι καιρός να αρχίσουμε να αποκαλύπτουμε τις πρακτικές της χούντας σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνο να σκεφτόμαστε πότε θα έρθει η ώρα να μας φιμώσουν και τι θα κάνουμε τότε. Γιατί ως τότε... θα μας έχουν δέσει χειροπόδαρα σε όλα τα άλλα επίπεδα και το να γράψουμε κάτι θα είναι πλέον "δώρον άδωρον"...

Πρέπει να δώσουμε το μήνυμα ότι είμαστε πολλοί!!!

Πάμε καλά! Δεν λέω!!

Όμως πρέπει να συσπειρωθούμε κι άλλο.
Χρειαζόμαστε κι άλλους συντάκτες άμεσα!
Στείλτε mails @φίλοι και αναγνώστες να σας εγγράψουμε, ως συντάκτες!!
Τουλάχιστον κάντε εγγραφή, και δεν χρειάζεται να κάνετε αναρτήσεις, αν δεν θέλετε.

Όμως δηλώστε με την εγγραφή σας, ότι θέλετε αυτό το κοινό μπλογκ ν' ανήκει και σε σας!
Ότι κι εσείς θέλετε να αγωνιστείτε μαζί με όλους για τη διασφάλιση του δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης του λόγου!!
Ότι δεν θα χαριστείτε σ' αυτούς που θα επιχειρήσουν να σας το στερήσουν!

Πρέπει να πάρουν το μήνυμα ότι είμαστε πολλοί!!
Μόνο έτσι θα μας φοβηθούν! Γιατί θα μας υπολογίσουν αφού αυτό που μετράει σ' αυτούς είναι το πολιτικό κόστος και το φοβούνται! Θέλουν την ψήφο μας!!
Αν καταλάβουν λοιπόν ότι είμαστε πολλοί, ίσως κάνουν πίσω, τουλάχιστον προς το παρόν!!

Ελάτε λοιπόν όλοι να ενώσουμε τα χέρια για να μείνουμε ελεύθεροι!!
Για να μη μας κλείσουν το στόμα!!
Μην εφησυχάζετε, οι ...λύκοι καραδοκούν και οι φήμες λένε ότι μέσα στον Αύγουστο θα μας "χτίσουν τα τείχη" και θα εγκλωβιστούμε μέσα στο κάστρο τους, χωρίς να το καταλάβουμε!!

Εμπρός λοιπόν, πριν να είναι πολύ αργά!!
.

Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Η ισχύς εν τη ενώσει!!


Η σελίδα δεν έχει κλείσει μια Βδομάδα και πάμε καλά εδώ ανήκει σε όλους και μόνο με την παρουσία μας να είστε σίγουροι ότι κάποιοι ήδη ανησυχούν Κύριο μέλημα ο διάλογος όλων μας Να είστε σίγουροι ότι δεν θα μείνουμε σε ευχολόγια απλά ακόμα λίγο να το διαδώσουμε Ηδη το αναρτησαμε στο face book Η πρώτη μας Νίκη επιτεύχθηκε την πρώτη κι ολας ημέρα όταν πρακτορισκοι και μεγαλοδημοσιοκαφρισκοι έκαναν αυτό: "Το ιστολόγιό σας στη διεύθυνση: http://enomenoiblogers.blogspot.com/ έχει επισημανθεί ως ιστολόγιο με πιθανώς ανεπιθύμητο περιεχόμενο. Εάν δεν ελεγχθεί, το ιστολόγιό σας θα διαγραφεί μέσα σε 20 ημέρες. Κατά το διάστημα αυτό οι αναγνώστες σας θα βλέπουν μια προειδοποιητική σελίδα Μια τελευταία υπενθύμιση: Σε περίπτωση που δεν ζητήσετε έλεγχο, το ιστολόγιό σας θα διαγραφεί μέσα σε 20 ημέρες"!!. Και βγήκαμε αλώβητοι ... Ολοι προσφέρουμε έστω με την παρουσία μας ΔΕΝ μπορώ να διαγράψω κανένα συντάκτη για τις απόψεις που εκφράζει στη δική του σελίδα, αν εδώ έστω και με την παρουσία του συμβάλλει στην ένωση εν όψει της επίθεσης που ετοιμάζουν άμεσα. Κατηγόρησαν το HeLLeNiCReVeNgE. Ας έρθει και το athens.indymedia.org ας έρθει και το τρωκτικό που επικαλείται δίωξη ας έρθουν όλοι είπαμε εδώ χρειαζόμαστε όλοι! Ενωνόμαστε πέρα από χρώματα, κόμματα και απόψεις σε μια κοινή προσπάθεια ενάντια στη φίμωση και τον απόλυτο έλεγχο της ζωής μας που προσπαθούν να μας επιβάλουν...
bloggersenomenoi@gmail.com |
για την συμμετοχή σας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΝΟΜΟ ΠΑΝΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ! ΑΦΟΡΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η ΦΙΜΩΣΗ! ΑΠΛΑ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΒΗΜΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ!!

Ο «Μεγάλος Αδελφός» μάς έρχεται πιο κοντά ολοταχώς

Μια αναρτηση που ΠΡΕΠΕΙ να διαβαστει απο ολους τους Bloggers!

Blogger ή Wordpress ?





Λοιπόν, έψαξα λίγο το θέμα και αισθάνομαι λίγο ζωντόβολο, που πήγα με κλειστά μάτια στο Blogger της Google, απλά και μόνο επειδή ήταν πιο εύκολο, καθ' ότι είχα ήδη gmail.
Το ότι η Google China λογόκρινε το περιεχόμενο των ιστοσελίδων, το είχαμε ακούσει, το είχαμε αναφέρει στις σελίδες μας, αλλά δε μας πολυένοιαξε κιόλας, αφού δεν έγινε σε μας. Το ίδιο πράγμα πήγε να γίνει πριν λίγο καιρό με το Wordpress, αλλά ο ιδιοκτήτης του, ο 25χρονος Αμερικανός
Matt Mullenweg, αρνήθηκε να λογοκρίνει και να παραδώσει πληροφορίες στο "κόμμα του λαού" και ως αποτέλεσμα 1.000.000 blogs χάθηκαν ως δια μαγείας. Ο Mullenweg αρνήθηκε να συνεργαστεί με κίνδυνο να αποκλειστεί από τη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, λέγοντας ότι δεν θα ήθελε να ξυπνάει το πρωί και να μη νιώθει περήφανος και ορεξάτος για τη δουλειά του. (διαβάστε εδώ κι εκεί)


Και μεις καθόμαστε και ονειρευόμαστε ότι η Google θα μας προστατέψει από τον Καραμανλή. Και να δεχτώ ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πιέσει σαν την Κίνα. Αν κάνει μια συμφωνία να αγοράσει το καινούριο laptop της Google με το δικό της λειτουργικό, χέστηκε η Google για την ελευθερία του λόγου.


Εγώ πάντως παιδιά λέω να την κάνω σιγά σιγά από το blogger. Θα το ψάξω λίγο και θα μετακομίσω. Θα μ' άρεσε πολύ η ιδέα να γίνει οργανωμένα όλο αυτό. Να στείλουμε δηλαδή ένα μήνυμα κεραυνό στη Google, να το κοινοποιήσουμε παντού σε όλες τις γλώσσες του κόσμου και την κάνουμε όλοι ταυτόχρονα για Wordpress. Μη σου πω να μαζευτούμε όλοι και να πάρουμε ένα δικό μας server και να είμαστε κύριοι του εαυτού μας. Σκεφτείτε το σοβαρά και σχολιάστε

Υ.Γ. Γνώμη μου είναι ότι αυτό το blog στήθηκε για συγκεκριμένο σκοπό. 'Oλοι έχουμε blog και μπορούμε να γράψουμε για τις θρησκευτικές μας πεποιθήσεις ή την άποψή μας για τις φαρμακευτικές. Ας το κάνουμε λοιπόν εκεί.

Υ.Γ. Προσωπικά δεν αισθάνομαι καμία συγγένεια με κανενός είδους τρωκτικό και δεν πρόκειται να σταθώ δίπλα τους σε καμία περίπτωση. Αυτοί απλώς τυχαίνει να έχουν blog. Θα μπορούσαν να έχουν κανάλια, εφημερίδες ή μπορεί και να έχουν. Εμείς είμαστε ερασιτέχνες, αυτοί είναι ξεφτιλισμένοι. Ουγκ
http://enomenoiblogers.blogspot.com/2009/07/blogger-wordpress.html
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ TAFTAR
ΠΟΙΑ Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ?

Ενωμένοι bloggers ή τρεις λαλούν και δυο μπλογκάρουν

Στην αρχή ενθουσίαστηκα με την ιδέα των ενωμένων bloggers, όπως ενθουσιάζομαι με οτιδήποτε τέτοιο, γιατί πιστεύω ότι το μεγάλο όπλο μας απέναντι στα πολλά εξελιγμένα όπλα του καθεστώτος είναι η μαζικότητα.

Με πίκρα διαπιστώνω ότι είμαστε πολύ μακριά από κάτι τέτοιο. Βλέπω κάτι άσχετες αναρτήσεις και μια περίεργη συμπεριφορά. Μεγάλα λόγια "ενωμενοι σαν γροθια¨και "θα τους δειξουμε εμεις τι θα πει μπλόγκερς" και "θα μας βρούνε μπροστά τους" και "θα το παρουν το μήνυμα" και άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε και να πίνουμε sex on the beach. Μέχρι εκεί φτάνει η αντίσταση. Καθόμαστε και περιμένουμε το επόμενο τους βήμα. Έτσι θα είμαστε πάντα ένα βήμα πίσω. Αφού βλέπουμε που πάει το πράγμα παγκοσμίως, αλλα και στο Ελλαδιστάν, τι περιμένουμε;

Προσωπικά ανέβασα μια ανάρτηση με τίτλο "Blogger ή Wordpress" η οποία έχει ήδη εξαφανιστεί, γιατί ο καθένας βάζει σαν υπογραφή σε κάθε ανάρτησή του πέντε φωτογραφίες και φτιάχνει ολόκληρα σεντόνια. Στην ανάρτηση λοιπόν αυτή μιλάω για μια ενέργεια που προτείνω να κάνουμε, να φύγουμε όλoι από τη Google και να πάμε στη Wordpress σαν ένδειξη διαμαρτυρίας για τη λογοκρισία που εφαρμόζει και δε βρέθηκε ένας άνθρωπός να σχολιάσει κάτι, να προτείνει κάτι άλλο. Ενέργεια, σας λέει κάτι αυτό;

Είπα επίσης να κάτσουμε να φτιάξουμε κανένα δικό μας banner, τίποτα.

Είσαστε εδώ μόνο για να βάζετε banner για τη φίμωση των μπλόγκ, απόσπασμα από το σύνταγμα, βιντεάκια των ιταλών μπλόγκερς. Προσέξτε μην κάνει λακούβα ο καναπές και πιαστεί ο καρπός απ' το πολύ copy paste.

Πιστεύω ότι το σύστημα έχει χεστεί επάνω του. Αν κλείσεις τα μάτια και συγκεντρωθείς, μπορείς να το μυρίσεις.

Σώπα μη μιλάς!! (του Αζίζ Νεσίν)


Ο @φίλος μας nasosgr κρέμασε εδώ το φοβερό και τόσο επίκαιρο και διαχρονικό αυτό ποιήμα του Αζίζ Νεσίν!

Το ποιήμα αυτό για μένα λέει τόσα πολλά, ή μάλλον τα λέει όλα για το φίμωμα κάθε ελεύθερης φωνής που μπορούσε να ενοχλήσει τα κακώς κείμενα της κοινωνίας μας...
Θα ήθελα να το ακούσουμε και να το ξαναδιαβάσουμε με προσοχή!
Και να αναλογιστούμε πόσο μεγάλη είναι η ευθύνη μας γι' αυτό το ύψιστο δικαίωμα μα και καθήκον μας, να "μιλάμε" πάντα με θάρρος και παρρησία, έστω και αν το κόστος είναι οδυνηρό!!

Σώπα, μη μιλάς , είναι ντροπή
κόψ' τη φωνή σου
σώπασε επιτέλους
κι αν ο λόγος είναι αργυρός
η σιωπή ειναι χρυσός.

Τα πρώτα λόγια που άκουσα από παιδί
έκλαιγα,γέλαγα,έπαιζα μου λέγανε:
"σώπα".

Στο σχολείο μού κρύψαν την αλήθεια τη μισή,
μου λέγανε :"εσένα τι σε νοιάζει ; Σώπα!"

Με φιλούσε το πρώτο κορίτσι που ερωτεύτηκα και μου λέγανε:
"κοίτα μην πείς τίποτα, σσσσ....σώπα!"

Κόψε τη φωνή σου και μη μιλάς, σώπαινε.
Και αυτό βάσταξε μέχρι τα εικοσί μου χρόνια.

Ο λόγος του μεγάλου
η σιωπή του μικρού.

Έβλεπα αίματα στο πεζοδρόμιο,
"Τι σε νοιάζει εσένα;", μου λέγανε,
"θα βρείς το μπελά σου, σώπα".

Αργότερα φωνάζανε οι προϊστάμενοι
"Μη χώνεις τη μύτη σου παντού,
κάνε πως δεν καταλαβαίνεις ,σώπα"

Παντρεύτηκα , έκανα παιδιά ,
η γυναίκά μου ήταν τίμια κι εργατική και
ήξερε να σωπαίνει.
Είχε μάνα συνετή , που της έλεγε "Σώπα".

Σε χρόνια δίσεκτα οι γονείς, οι γείτονες με συμβουλεύανε :
"Μην ανακατεύεσαι, κάνε πως δεν είδες τίποτα. Σώπα"
Μπορεί να μην είχαμε με δ'αύτους γνωριμίες ζηλευτές,
με τους γειτονες, μας ένωνε , όμως, το Σώπα.

Σώπα ο ενας,σώπα ο άλλος σώπα οι επάνω, σώπα οι κάτω,
σώπα όλη η πολυκατοικία και όλο το τετράγωνο.
Σώπα οι δρόμοι οι κάθετοι και οι δρόμοι οι παράλληλοι.
Κατάπιαμε τη γλώσσά μας.
Στόμα έχουμε και μιλιά δεν έχουμε.
Φτιάξαμε το σύλλογο του "Σώπα".
και μαζευτηκαμε πολλοι
μία πολιτεία ολόκληρη, μια δύναμη μεγάλη ,αλλά μουγκή!

Πετύχαμε πολλά,φτάσαμε ψηλά, μας δώσανε παράσημα,
τα πάντα κι όλα πολύ.
Ευκολα , μόνο με το Σώπα.
Μεγάλη τέχνη αυτό το "Σώπα".

Μάθε το στη γυναίκα σου,στο παιδί σου,στην πεθερά σου
κι όταν νιώσεις ανάγκη να μιλήσεις ξερίζωσε τη γλώσσά σου
και κάν'την να σωπάσει.
Κόψ'την σύρριζα.
Πέτα την στα σκυλιά.
Το μόνο άχρηστο όργανο από τη στιγμή που δεν το μεταχειρίζεσαι σωστά.

Δεν θα έχεις έτσι εφιάλτες , τύψεις κι αμφιβολίες.
Δε θα ντρέπεσαι τα παιδιά σου και θα γλιτώσεις απο το βραχνά να μιλάς ,
χωρίς να μιλάς να λές "έχετε δίκιο,είμαι σαν κι εσάς"
Αχ! Πόσο θα 'θελα να μιλήσω ο κερατάς.

και δεν θα μιλάς ,
θα γίνεις φαφλατάς ,
θα σαλιαρίζεις αντί να μιλάς .

Κόψε τη γλώσσά σου, κόψ'την αμέσως.
Δεν έχεις περιθώρια.
Γίνε μουγκός.
Αφού δε θα μιλήσεις , καλύτερα να το τολμησεις Κόψε τη γλώσσά σου.

Για να είσαι τουλάχιστον σωστός στα σχέδια και στα όνειρά μου
ανάμεσα σε λυγμούς και σε παροξυσμούς κρατώ τη γλώσσά μου,
γιατί νομίζω πως θα'ρθει η στιγμή που δεν θα αντέξω
και θα ξεσπάσω και δεν θα φοβηθώ και θα ελπίζω
και κάθε στιγμή το λαρύγγι μου θα γεμίζω με ένα φθόγγο ,
με έναν ψιθυρο , με ένα τραύλισμα , με μια κραυγή που θα μου λεει:
ΜΙΛΑ!....

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ


ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ BLOGGERS ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ Στις 25/7/2009 τις πρώτες πρωινές ώρες, εξαφανίστηκε από την εξοχική κατοικία της στο χωριό Κάτω Ασσος Κορινθίας, η Μαρίνα-Ασημίνα Φωναζάκη, 15,5 ετών . Την ανήλικη οι φίλοι της,αποκαλούν Σύλβια ή Συλβή. Η Μαρίνα-Ασημίνα έχει καστανόξανθα μακριά μαλλιά, καστανά μάτια, έχει ύψος 1.57 και είναι 47 κιλά. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε τζιν κοντή φούστα, ροζ μπλούζα και σανδάλια. Επίσης, η ανήλικη φοράει σκουλαρίκι στην μύτη.
Ονοματεπώνυμο:
ΜΑΡΙΝΑ - ΑΣΗΜΙΝΑ ΦΩΝΑΖΑΚΗ
Ημερομηνία Γέννησης:
19/10/1993
Χρώμα μαλλιών:
Καστανόξανθα
Ημερομηνία εξαφάνισης:
25/7/2009
Χρώμα ματιών:
Καστανά
http://www.hamogelo.gr/default.asp?pid=17&cp=2

Τι φοβάται ο Παπανδρέου ... ??

Το ενδεχόμενο η γρίπη των χοίρων να βάλει φρένο στις πρόωρες εκλογές του φθινοπώρου, πράγμα που είναι πολύ πιθανόν να γίνει γιατί εάν εξαπλωθεί ο ιός με τους ρυθμούς που προβλέπεται τότε θα κλείσουν σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις...

Λίγο πριν το “Β”ατερλώ…!


http://www.epikairo.gr/?p=26058
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ
bloggersenomenoi@gmail.com
για συμμετοχή χρειαζόμαστε όλοι σε αυτόν τον αγώνα
to αρθρο απο
http://purple-hazeblogspotcom.blogspot.com/
τον ευχαριστούμε
Αν με ρωτούσες πριν από λίγους μήνες, ποιος είναι ο σκοπός του blogging; Θα απαντούσα ψυχαγωγία, απόκτηση γνώσεων και πληροφοριών και ένας τρόπος επικοινωνίας ανθρώπων χωρίς να συνεπάγεται προσωπική γνωριμία.

Τον τελευταίο κυρίως καιρό έχω παρατηρήσει ότι κυρίως νέοι άνθρωποι χρησιμοποιούν το blogging σαν μέσο κοινωνικών αγώνων. Από την απεργία πείνας του Θ. Τενέζου ενάντια στα καρτέλ που μέχρι και ζωντανή κάλυψη υπήρχε σε ορισμένα blogs, την προσπάθεια απελευθέρωσης της ανήλικης Χριστίνας Κυριμοπούλου που φυλακίστηκε για πρώτη φορά στα 13 της χρόνια. Συμπαράσταση στο λαό της Παλαιστίνης μα και το πιο απλό την προσπάθεια να βρεθεί στέγη για κάποιο αδέσποτο σκύλο.

Είναι άραγε θετικό αυτό ή όχι; Από τη μία δείχνει ότι υπάρχουν ακόμα κάποιοι που ενδιαφέρονται, τα κακώς κείμενα η δυστυχία του συνάνθρωπου συγκινούν μια μεγάλη μερίδα που προσπαθεί να βοηθήσει κάνοντας το πρόβλημα γνωστό ευρύτερα ώστε να δοθεί λύση.
Από την άλλη αντί να βγουν κάποιοι στα πεζοδρόμια, να συμμετάσχουν σε διαδηλώσεις, να κάνουν καταλήψεις κτλ, δίνουν τον αγώνα τους από την ασφάλεια του σπιτιού τους με το πλεονέκτημα της ανωνυμίας.

Η πολιτεία πάλι πως θα αντιδράσει άν η μορφή αυτή αντίστασης επεκταθεί γιατί ο αριθμός των bloggers και των χρηστών του διαδικτύου αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς. Με ποιο τρόπο και με ποιες δυνάμεις θα προσπαθήσει να καταστείλει την αντίδραση, μήπως με διαδικτυακά ΜΑΤ που θα αποτελούνται από hackers που θα σαμποτάρουν με virus τα blogs που αντιστέκονται ή απλώς θα καταργήσει την ανωνυμία;

Να και ένα παράδειγμα blog κοινωνικού αγώνα . Ελπίζω εκ του αποτελέσματος να αποδειχθεί θετική η συμβολή του blogging στη βελτίωση του κόσμου που ζούμε και μετά από χρόνια όπως μιλάμε σήμερα για τη γενιά του εμφυλίου, τη γενιά του πολυτεχνείου και τη γενιά της Γένοβας να λένε για τη γενιά των blogs

Ο παπα-blogger τα βάζει με όλους


Ο παπα-blogger τα βάζει με όλους





Ο παπα-blogger από το Αγρίνιο δεν μασάει τα λόγια του. Στο στόχαστρο του 73χρονου συνταξιούχου ιερέα Ηλία Υφαντή μπαίνουν οι πολιτικοί, ο ανώτερος κλήρος και τα golden boys!

Αν και πάνε κάποια χρόνια από τότε που βγήκε στη σύνταξη, το γεγονός αυτό δεν ήταν ικανό να αποτρέψει τον πατέρα Ηλία Υφαντή από το να λέει έξω από τα δόντια όσα σκέφτεται. Ο 73χρονος ιερέας από το Αγρίνιο και πατέρας πέντε παιδιών εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να βγάζει πύρινους λόγους, πλην όμως επιλέγει να το κάνει μέσω του προσωπικού ιστολογίου του. Μάλιστα, πολλοί έχουν ενοχληθεί κατά καιρούς από τα όσα έχει υποστηρίξει στα κείμενά του, με αποτέλεσμα πριν από μερικές εβδομάδες το blog του να αποκλειστεί από την ελεύθερη πρόσβαση!

Τελικά η «σταυροφορία» που ξεκίνησε ο παπα-Ηλίας (με ηλεκτρονικές επιστολές διαμαρτυρίας σε ιστολόγια με μεγάλη επισκεψιμότητα) με στόχο να άρει την απαγόρευση, απέδωσε καρπούς και πλέον όλοι οι χρήστες του Διαδικτύου μπορούν να μπουν στο blog του και να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν μαζί του. Αλλωστε, όπως τόνισε κι ο ίδιος, σε αυτού του είδους τους ιστοχώρους είθισται, αν όχι επιβάλλεται, να συνυπάρχουν πολλές και διαφορετικές απόψεις!


Το PC του

Οπως παραδέχεται ο πατήρ Ηλίας Υφαντής, το «φλερτ» του με τους υπολογιστές ξεκίνησε πολύ νωρίς: «Γράφω στο κομπιούτερ εδώ και δέκα χρόνια, ίσως και περισσότερα. Δεν είμαι καλλιγράφος, σε σημείο καμιά φορά να μην μπορώ να διαβάσω αυτά που έχω γράψει. Οταν λοιπόν τα παιδιά μου άρχισαν να ασχολούνται με το Internet, σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να φτιάξω ένα ιστολόγιο. Τώρα λέω “κρίμα που δεν γεννήθηκα κάποια χρόνια αργότερα”» συμπληρώνει ο παπα-blogger. Οπως μάλιστα μας επισημαίνει, ξεκίνησε από πολύ μικρός να αρθρογραφεί σε χριστιανικές εφημερίδες και ότι έχει στο DNA του το γράψιμο.

Από τον Ιανουάριο του 2008, οπότε άρχισε να λειτουργεί το blog του, μέχρι σήμερα έχει αναρτήσει δεκάδες άρθρα, τα περισσότερα χριστιανικού περιεχομένου. Κυρίως όμως το ιστολόγιο του παπα-Ηλία ξεχωρίζει για τις απόψεις του σχετικά με την πολιτική και τα κόμματα, εναντίον των οποίων έχει καταφερθεί πολλές φορές με σκληρές εκφράσεις!

Οποιος κάνει μια βόλτα στο ιστολόγιό του θα δει ότι δεν έχει χαριστεί ούτε «στους λειτουργούς της Δικαιοσύνης με την προνομιακή μισθοδοσία» ούτε ακόμη και στους «δεσποτάδες που αποφασίζουν και διατάσσουν». Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απόψεις του για την πλουτοκρατία και τα golden boys! Λέει γι’ αυτούς στην «Espresso της Κυριακής»: «Ο καπιταλισμός δεν είναι απλώς ο νόμος της ζούγκλας, αλλά κάτι χειρότερο. Ο Θεός μάς έδωσε ένα στομάχι για να χορτάσουμε και ένα σώμα για να ζήσουμε. Ο καπιταλιστής ενεργεί σαν να έχει χιλιάδες στομάχια και χιλιάδες σώματα. Ενεργεί, εν ολίγοις, με έναν τερατώδη τρόπο. Θέλει να έχει χιλιάδες ανθρώπους για φαγητό και χιλιάδες άνθρωποι να πεθαίνουν από την πείνα. Αυτό με ενοχλεί φοβερά. Οπως με ενοχλούν τα golden boys που εισπράττουν τεράστια ποσά. Αυτή είναι αλητεία. Τη στιγμή μάλιστα που ο αγρότης παίρνει 330 ευρώ»!


«Οτι είπαν οι Απόστολοι το είπε αργότερα ο Μάρξ στο “Κομμουνιστικό Μανιφέστο”»

Οπως μας διαβεβαίωσε ο «επαναστάτης» ιερέας του Διαδικτύου, θα συνεχίσει και στο μέλλον να λέει τη γνώμη του, ακόμη κι αν κάποιοι διαφωνούν. Προέτρεψε δε όσους πιστεύουν ότι οι ιερείς δεν πρέπει να έχουν πολιτική άποψη να ρίξουν μια ματιά στις «Πράξεις των Αποστόλων»: «Εκεί αναφέρονται τα εξής χαρακτηριστικά σχετικά με την πρώτη χριστιανική κοινότητα: “Ουδείς εξ’ αυτών έλεγε για κάτι ότι ήταν δικό του αλλά ότι ήταν όλα κοινά για όλους και δεν υπήρχε κανένας φτωχός ανάμεσά τους. Ο καθένας προσέφερε ανάλογα με τις δυνατότητές του και έπαιρνε ανάλογα με τις ανάγκες του”. Και ο Μαρξ, που είναι πολύ μεταγενέστερος, στο “Κομμουνιστικό Μανιφέστο” του 1848 λέει ακριβώς τα ίδια» κατέληξε!


espresso - ΜΑΡΙΑ ΜΕΙΜΑΡΗ

Πάμε όλοι μαζί ενωμένοι!!

Ας συνεχίσουμε να διαδίδουμε την κίνηση μας ακόμα ...
όσοι πιστοί προσέλθετε
Σύμφωνα με το προηγούμενο άρθρο της Μαριάννας δεν θα κάνουν τίποτα
θρασύδειλοι είναι και φοβούνται το πολιτικό κόστος

Άρση απορρήτου στο διαδίκτυο...


Πήγαν να το κάνουν και Πέρσι και είχαμε έτοιμη την συνάντηση ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στο βίντεο κάτω........
Δεν το έκαναν

Αυτό που ήθελα να επισημάνω είναι για το εκκολαπτόμενο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται για μας χωρίς εμάς... κάποιο πονηρό αυγουστιάτικο βράδυ με βουλευτές που πιθανόν να το ψηφίσουν χωρίς να το γνωρίζουν (αντίστοιχα παραδείγματα πολλά) και την επόμενη μέρα να εκφράζουν τη δήθεν έκπληξη τους.
Ας τολμήσουν τώρα ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ
ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ BLOGGERS ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ 600 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΜΕ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΑΠΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΡΑΥΓΗ ΤΟΥΣ
ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ
ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΥΣ
bloggersenomenoi@gmail.com



Τώρα θα ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάχυ!!
Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα!
Περιμένουμε!

Άρση απορρήτου στο διαδίκτυο...


Σε συνέχεια της νομικής μας ενημέρωσης σχετικά με το δικαίωμά μας στην ελευθερία της έκφρασης του λόγου θα ήθελα να πούμε και δύο λόγια, ως προ το τι ισχύει στην Ελλάδα για την άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών και του διαδικτύου επομένως.

Είναι γεγονός ότι με την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, πολύ λόγος έγινε με τη γνωμοδότηση Σανιδά και την αντίρρηση της Αρχής Επικοινωνιών κλπ.

Όπως είναι γνωστό για να μπορέσει να εντοπιστεί και να ταυτοποιηθεί κάποιος blogger, ο οποίος τυχόν υπέπεσε σε αδίκημα πρέπει να γίνει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.
Τότε είναι αναγκαία φυσικά η προσφυγή στο άρθρο 19 του Συντάγματος το οποίο προβλέπει ότι μπορεί το απόρρητο να αρθεί με διάταξη της Δικαστικής Αρχής και μόνο για λόγους εθνικής ασφάλειας και για τη διερεύνηση «ιδιαίτερα σοβαρών αδικημάτων.

Προς εφαρμογή της διάταξης αυτής του Συντάγματος έχει εκδοθεί ο Νόμος 2225/1994, ο οποίος στο άρθρο 4, όπως αυτό έχει τροποποιηθεί με τους Νόμους 3115/2003 και 3666/2008, ορίζει τα «ιδιαίτερα σοβαρά αδικήματα» για τα οποία μπορεί να αρθεί το απόρρητο.

Αυτά είναι ΜΟΝΟ τα ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ
που αναλυτικά αναφέρονται εκεί και περιλαμβάνονται στα άρθρα 134, 135 παρ. 1, 2, 135Α, 137Α, 137Β, 138, 139, 140, 143, 144, 146, 148 παρ. 2, 150, 151, 157 παρ. 1, "159 παρ. 3", 168 παρ. 1, 187 παρ. 1, 2, 207, 208 παρ. 1, "235 περ. β`, 236 περ. β`, 237 περιπτώσεις, β` των παραγράφων 1 και 2" 264περ. β`, γ, 270, 272, 275 περ. β, 291 παρ. 1 εδ. β, γ, 299, 322, 324 παρ. 2, 3, "342 παρ. 1 και 2, 348, 348Α παρ. 3"374, 380, 385 του Ποινικού Κώδικα και που αφορούν αδικήματα σχετικά με την εσχάτη προδοσία, τα βασανιστήρια, την επιβουλή της ακεραιότητας της χώρας, την εθνική ασφάλεια κλπ. και στα οποία δεν περιλαμβάνονται βέβαια τα πλημμελήματα της συκοφαντικής δυσφήμησης ή της απλής δυσφήμησης και εξύβρισης.

Τελευταία έγινε μια προσπάθεια στη Βουλή να τροποποιηθεί ο Νόμος 2225/1994 και να προβλεφθεί ότι για ΟΛΑ τα ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ μπορεί να αρθεί το απόρρητο.
Τελικά όμως δεν πέρασε αυτή η διάταξη.
Βλέπετε για περισσότερα στο blog του Ε-lawyer εδώ

Επομένως κατά τη γνώμη μου για την άρση του απορρήτου στο διαδίκτυο (που ταυτίζεται με την άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών) ισχύει ότι και στην Google!
Επιτρέπεται μόνο για κακουργήματα!!
.

Απόσπασμα από το σημερινό ημίωρο των bloopers για τα blogs. Tα λέει ΟΛΑ!



Από τις σατιρικές ενότητες των bloopers, σήμερα στο "ημίωρο των blogs", δεν ασχοληθήκαμε με το περιεχόμενο των ίδιων των blogs, αλλά με τις προσπάθειες φίμωσής τους.
Η διαδικτυακή εκπομπή έγινε ταυτόχρονα από το Live365.com και από το Shoutcast.com της AOL Music.
Σύνολο hits σελίδων 4011.
Σύνολο ακροατών γα ολόκληρο το ημίωρο 2700.
Σύνολο ακροατών 3181.
Τίτλος "σφήνας": With Vaseline.
Με τις υγείες σου και σε καλή μεριά Κώστα μου!
Συμπληρωματικές πληροφορίες: Κατεβάστε το Σύνταγμα της Ελλάδας σε pdf. Κατεβάστε την οδηγία 58 του 2002.
"Συγκλίνουσες Αντιθέσεις" (από το blog "Sibilla")

Αντάρτικο για τη Δημοκρατία

Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

Blogging Through History

Bloggers ενωμένοι.

Σε μια χώρα που συμβιβάζεται τα δάση για την καλοκαιρινή περίοδο να καθαρίζονται κάθε χρόνο κατά μήνα Σεπτέμβριο έως και Νοέμβριο,

πιθανότατα να επιδιωχθεί -λόγω του επείγοντος του θέματος-, οι bloggers να "καθαριστούν" Αύγουστο!


Έχουν όμως γνώση οι μπλογκοφύλακες.

Το neagenia έλαβε προχτές την πρόσκλησή του και άμεσα ανταποκρίθηκε με συμμετοχή στο νέο ιστολόγιο με το όνομα http://enomenoiblogers.blogspot.com/

Μέχρι στιγμής συμμετέχουν
  • ΜYLONATOR
  • iraklio web radio
  • ARGYRIS SIDERIS
  • Maria Tzirita
  • Aνεμος
  • "Ένα γελαστό απόγευμα"
  • EGERSIS
  • Τζίνα
  • vendeta
  • Artanis
  • Roadartist
  • ΗΛΕΚΤΡΑ
  • tzonakos
  • Ατσάραντος
  • η Τοξότισσα
  • busy bee
  • zoyzoy
  • Νυχτερίδας
  • THEODORE TENEZOS
  • HeLLeNiCReVeNgE
  • Sourta - Ferta
  • Μικρός Αλήτης
  • AATON
  • leondokardos
  • ΒLOGGERS ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ"
  • Aπολίτιστος
  • "ζαχαρούλα.."
  • apneagr
  • Laplace
  • ELLADARA
  • hamomilaki
  • Έξω από την Βουλή
  • Manos
  • marianaonice
  • Σπίθας
  • Ιάσιος
  • Antinemecis
  • (C) Hellas XG 2009
  • "katerina"
  • Ixnos
  • αντωνης
  • nasosgr
  • taftar
  • papailias yfantis
  • Antartis Leuterias
  • TreloKouneli
  • beneas13
  • Margo
  • BUTTERFLY
  • neagenia
  • monahikoslikos
  • eirini
  • BLOG ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
  • patsiouri
  • hackaday
και φυσικά οι συμμετοχές συνεχίζονται.

Άπαντες οι έχοντες σχέση, πρέπει έγκαιρα και επί της ουσίας να πάρουν μιά καθαρή θέση.


Κατά την γνώμη μας
προφανώς η ψευδωνυμία των blogs πρέπει να είναι σεβαστή.
Οι πονηρές παρεμβάσεις στο νομικό καθεστώς οι οποίες θα δυσχαιρένουν αυτήν την δυνατότητα, επιδιώκουν να περιορίσουν δημοκρατικά δικαιώματα, προκειμένου να διασφαλίσουν τον έλεγχο στην ενημέρωση και κυρίως στην έκφραση, τόσο με την έννοια της διατύπωσης άποψης, όσο με την έννοια της άσκησης κριτικής για τα κακώς κείμενα της εξουσίας. Αυτή η αναφορά, δεν περιέχει μόνον την εκτελεστική, αλλά όλες τις μορφές εξουσίας και τις μορφές συμφερόντων που θίγονται από την παρουσία των blogs.


Παρά το ότι επί της ουσίας εμείς γράφουμε επώνυμα, στο πλαίσιο των παραπάνω ενώνουμε την φωνή μας με τον κάθε πολίτη - δημιουργό μιας εστίας έκφρασης και παρέμβασης, για να εμποδίσουμε μια τέτοια εξέλιξη. Σήμερα και αύριο.

Συμφωνούν με τη ελεύθερη έκφραση των ιστολογίων; ή μάλλον τους βολεύει η φίμωση τους!!!

Για πρώτη φορά αισθάνομαι αμηχανία να γράψω τις απόψεις μου στο διαδίκτυο. Είναι γιατί για πρώτη φορά τόσοι πολλοί ένωσαν τη δική τους γραφή για την υπεράσπιση αυτού του αυτονόητου και εύλογου δικαιώματος μας στην ελεύθερη έκφραση.

Η ύπαρξη ενός πολιτικού ιστολογίου (weblog) έχει αξία όταν πράγματι καλύπτει ένα κενό στην ενημέρωση και στη καλόπιστη κριτική. Ο ιστοχώρος αυτός ξεπέρασε αυτά τα στενά όρια και άρχισε να γίνεται ενοχλητικός στη πολιτική εξουσία, και όταν αναφέρομαι σε πολιτική εξουσία εννοώ σαφώς και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Αυτό που παρατήρησα είναι ότι υπάρχει μία περίεργη ένοχη σιωπή, για αυτό το περιβόητο σχέδιο νόμου που μας αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες, διότι αντικειμενικό σκοπό σαφώς θα έχει τη φίμωση της ελεύθερης έκφρασης μας.

Τα πολιτικά ιστολόγια, και αναφέρομαι σε αυτά που εκφράζουν πολιτικές απόψεις, Και ΟΧΙ πολιτικές υπαγορεύσεις καλοπληρωμένων επαγγελματιών δημοσιογράφων, είναι στα χέρια αυτή τη στιγμή, από ότι γνωρίζουμε (είναι μικρός ο χώρος της ελληνικής blogόσφαιρας και γνωριζόμαστε σχεδόν όλοι) σε σκεπτόμενους πολίτες ερασιτέχνες (εραστές της τέχνης) δημοσιογράφους.

Τα επαγγελματικά ιστολόγια ή αυτά που κρύβουν πίσω τους επαγγελματίες δημοσιογράφους (λάτρεις της ανωνυμίας) δήθεν αγανακτισμένους πολίτες, για μας μπορεί να μας είναι άγνωστα τα ονόματα... αλλά γνωστές οι προθέσεις τους (βλέπε κρατικές διαφημίσεις σε blogs ή κρατικές προσλήψεις κλπ).

Ο μύθος της ανωνυμίας πρέπει να ξεπεραστεί. Εμείς εδώ θα πρέπει να μιλάμε για ψευδωνυμία και ελεύθερη έκφραση. Το παραμύθι της ανωνυμίας είναι κάτι το σκοτεινό και το τρισάθλιο. Φαινομενικά κάποιοι νομίζουν ότι τα "ίχνη μας" είναι "ανώνυμα" και "ΜΗ" ανιχνεύσιμα; (όλοι μας γνωρίζουμε περί ip, καθώς επίσης και για τις κρατικές υπηρεσίες παρακολούθησης κλπ).
Ένας λόγος που η υπεράσπιση της (δήθεν) ανωνυμίας πρέπει να μας υποψιάζει είναι ότι πίσω από αυτό μπορεί να κρύβονται τα γνωστά προβοκατόρικα μπουμπούκια, που στις καταστροφές του περασμένου Δεκέμβρη... όπως διέ"έβλεπαν" τα ΜΜΕ, για δήθεν γνωστά "αναρχικά στοιχεία" που ποτέ ΔΕΝ επιβεβαιώθηκαν.
(πολλά blogs αναδημοσίευσαν συνεργασίες κλπ με τις δυνάμεις καταστολής)

Πάνω σε αυτό έχουν γράψει και με έχουν καλύψει πολλοί φίλοι bloggers.

Αυτό που ήθελα να επισημάνω είναι για το εκκολαπτόμενο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται για μας χωρίς εμάς... κάποιο πονηρό αυγουστιάτικο βράδυ με βουλευτές που πιθανόν να το ψηφίσουν χωρίς να το γνωρίζουν (αντίστοιχα παραδείγματα πολλά) και την επόμενη μέρα να εκφράζουν τη δήθεν έκπληξη τους.

Ας τους προκαλέσουμε λοιπόν και ειδικά την αντιπολίτευση για τις προθέσεις τους.

Συμφωνούν με τη ελεύθερη έκφραση των ιστολογίων; ή μάλλον τους βολεύει η φίμωση.

Αισθάνομαι την ανάγκη να σας αφιερώσω φίλοι μου τους γνωστούς στίχους:
Σώπα μη μιλάς ! (του Αζίζ Νεσίν)

Σώπα, μη μιλάς , είναι ντροπή
κόψ' τη φωνή σου
σώπασε επιτέλους
κι αν ο λόγος είναι αργυρός
η σιωπή ειναι χρυσός.

Τα πρώτα λόγια που άκουσα από παιδί
έκλαιγα,γέλαγα,έπαιζα μου λέγανε:
"σώπα".

Στο σχολείο μού κρύψαν την αλήθεια τη μισή,
μου λέγανε :"εσένα τι σε νοιάζει ; Σώπα!"

Με φιλούσε το πρώτο κορίτσι που ερωτεύτηκα και μου λέγανε:
"κοίτα μην πείς τίποτα, σσσσ....σώπα!"

Κόψε τη φωνή σου και μη μιλάς, σώπαινε.
Και αυτό βάσταξε μέχρι τα εικοσί μου χρόνια.

Ο λόγος του μεγάλου
η σιωπή του μικρού.

Έβλεπα αίματα στο πεζοδρόμιο,
"Τι σε νοιάζει εσένα;", μου λέγανε,
"θα βρείς το μπελά σου, σώπα".

Αργότερα φωνάζανε οι προϊστάμενοι
"Μη χώνεις τη μύτη σου παντού,
κάνε πως δεν καταλαβαίνεις ,σώπα"

Παντρεύτηκα , έκανα παιδιά ,
η γυναίκά μου ήταν τίμια κι εργατική και
ήξερε να σωπαίνει.
Είχε μάνα συνετή , που της έλεγε "Σώπα".

Σε χρόνια δίσεκτα οι γονείς, οι γείτονες με συμβουλεύανε :
"Μην ανακατεύεσαι, κάνε πως δεν είδες τίποτα. Σώπα"
Μπορεί να μην είχαμε με δ'αύτους γνωριμίες ζηλευτές,
με τους γειτονες, μας ένωνε , όμως, το Σώπα.

Σώπα ο ενας,σώπα ο άλλος σώπα οι επάνω, σώπα η κάτω,
σώπα όλη η πολυκατοικία και όλο το τετράγωνο.
Σώπα οι δρόμοι οι κάθετοι και οι δρόμοι οι παράλληλοι.
Κατάπιαμε τη γλώσσά μας.
Στόμα έχουμε και μιλιά δεν έχουμε.
Φτιάξαμε το σύλλογο του "Σώπα".
και μαζευτηκαμε πολλοι
μία πολιτεία ολόκληρη, μια δύναμη μεγάλη ,αλλά μουγκή!

Πετύχαμε πολλά,φτάσαμε ψηλά, μας δώσανε παράσημα,
τα πάντα κι όλα πολύ.
Ευκολα , μόνο με το Σώπα.
Μεγάλη τέχνη αυτό το "Σώπα".

Μάθε το στη γυναίκα σου,στο παιδί σου,στην πεθερά σου
κι όταν νιώσεις ανάγκη να μιλήσεις ξερίζωσε τη γλώσσά σου
και κάν'την να σωπάσει.
Κόψ'την σύρριζα.
Πέτα την στα σκυλιά.
Το μόνο άχρηστο όργανο από τη στιγμή που δεν το μεταχειρίζεσαι σωστά.

Δεν θα έχεις έτσι εφιάλτες , τύψεις κι αμφιβολίες.
Δε θα ντρέπεσαι τα παιδιά σου και θα γλιτώσεις απο το βραχνά να μιλάς ,
χωρίς να μιλάς να λές "έχετε δίκιο,είμαι σαν κι εσάς"
Αχ! Πόσο θα 'θελα να μιλήσω ο κερατάς.

και δεν θα μιλάς ,
θα γίνεις φαφλατάς ,
θα σαλιαρίζεις αντί να μιλάς .

Κόψε τη γλώσσά σου, κόψ'την αμέσως.
Δεν έχεις περιθώρια.
Γίνε μουγκός.
Αφού δε θα μιλήσεις , καλύτερα να το τολμησεις Κόψε τη γλώσσά σου.

Για να είσαι τουλάχιστον σωστός στα σχέδια και στα όνειρά μου
ανάμεσα σε λυγμούς και σε παροξυσμούς κρατώ τη γλώσσά μου,
γιατί νομίζω πως θα'ρθει η στιγμή που δεν θα αντέξω
και θα ξεσπάσω και δεν θα φοβηθώ και θα ελπίζω
και κάθε στιγμή το λαρύγγι μου θα γεμίζω με ένα φθόγγο ,
με έναν ψιθυρο , με ένα τραύλισμα , με μια κραυγή που θα μου λεει:
ΜΙΛΑ!....


Και το μουσικό κομμάτι, με πολύ νόημα,
(Simon & Garfunkel - Sound Of Silence (Monterey Pop Festival, 1967):

>και για τους λάτρεις των στίχων<